UCRAINA – o rază de speranță (XXVII)

Este înfricoșător să vorbești, dar este imposibil să taci! (text de pe un banner afișat la Minsk)

Dacă vor să supraviețuiască, este timpul ca armata rusă să fugă” – Volodymyr Zelenski

Nu este loc de negocieri cu teroriștii!

Să fie clar, tipul care încearcă să anexeze un teritoriu de dimensiunea Portugaliei, mobilizând încă 300.000 de soldați și care amenință că va folosi arme nucleare, este cel care escaladează, nu Biden sau NATO! Rusia a invadat Ucraina, o țară  care acum luptă pentru dreptul ei de a exista. A le cere ucrainenilor să negocieze, fără a-i cere Rusiei să-și oprească furia neprovocată, i-ar face jocul lui Putin! Răspunsul corect care trebuie dat de întreaga comunitate la escaladarea Rusiei, este unitatea și puterea, nu frica. Dacă agresiunea și amenințările Rusiei dau acum roade, acest stat agresor le vor folosi din nou și din nou!

Opt persoane au fost ucise și alți 24 de civili au fost răniți, într-un atac cu rachetă asupra districtului Shevchenkivskyi din Kiev, relatează Rostislav Smirnov, consilier al ministrului Afacerilor Interne al Ucrainei.10.10.2022 ucraina4

Ca urmare a atacului terorist al Rusiei la Kiev, există numeroase victime civile. „Atacul cu rachete a fost efectuat în mod deliberat la ora de vârf, doar pe o stradă aglomerată, pentru ca mai mulți oameni să fie uciși”, relatează jurnalistul Denis Kazanski.

Președintele Zelenski a publicat un videoclip cu atacul de astăzi asupra Kievului. A fost lovit și Parcul Shevchenko din centrul Kievului, probabil cel mai aglomerat parc al orașului.

Traficul pe linia metroului Kiev a fost oprit. Toate stațiile de metrou funcționează ca adăposturi anti-bombe. În timp ce invadatorii ruși continuă să terorizeze Kievul, copiii dintr-un adăpost cântă imnul Ucrainei.

Fotografii care arată consecințele atacului terorist al Rusiei de astăzi la Kiev.10.10.2022 ucraina10.10.2022 ucraina210.10.2022 ucraina1

O cameră video a surprins momentul atacului de dimineață lângă Arcul Libertății poporului ucrainean din Kiev.

Consecințele atacului Rusiei cu rachete la Kiev.10.10.2022 ucraina3

Atacul terorist al Rusiei la Dnipro astăzi.

Ucrainean Media a publicat un videoclip care arată consecințele atacului de astăzi al Rusiei asupra Dnipro.

În urma atacului Rusiei asupra unei clădiri rezidențiale din Zaporojie, o persoană a fost ucisă și cinci au fost rănite, relatează consiliul orășenesc.

Atenție! Au sosit… eliberatorii! Pardon… violatorii!

IZIUM, Ucraina – La scurt timp după ce forțele ruse au luat-o prizonieră, ALLA, femeia în vârstă de 52 de ani a luat un cui și și-a scrijelit numele într-un zid de cărămidă. Mai jos, ea a zgâriat câte zile a fost ținută într-un șopron, aflat în fața unei clinici medicale din orașul ei natal. Mai sus, ea a scris în cuvinte simple ceea ce îndurase în captivitate: ELECTRICE. DEZBRACATĂ. DUREROS.

09.10.2022 ucraina7Numele Alei a fost zgâriat pe peretele șopronului în care – timp de 10 zile – a fost ținută ostatică și abuzată, aflat pe terenul unei clinici medicale care a fost folosită de soldații ruși ca centru de detenție și loc de tortură în Izium. (Wojciech Grzedzinski pentru The Washington Post)

Au râs…. „Oh, ești ucraineancă. Știi ce facem cu femeile ucrainene?” „Am început să plâng și să țip, dar ofițerul rus mi-a luat hainele și i-a întrebat pe soldații săi cine va fi primul care mă violează.”

Mai multe amănunte în articolul In Russian-occupied Izyum, she was raped and tortured – publicat în The Washington Post. (în articol este un VIDEOCLIPsubtitrat în engleză – care trebuie să fie urmărit!)

În Liman a început exhumarea celor 20 de cadavre dintr-o groapă comună. Exhumarea se efectuează în două locuri – aproximativ 200 de civili, inclusiv copii, sunt îngropați în primul. Al doilea loc de înmormântare este o groapă comună a armatei ucrainene.09.10.2022 ucraina8

Zelenski și-a început astfel discursul din seara de sâmbătă: „Astăzi a fost o zi bună și în mare parte însorită pe teritoriul statului nostru. Temperatura a fost de aproximativ 20 de grade și soarele strălucea. Din păcate, în Crimeea a fost înnorat. Dar era și cald…” (VIDEO).

VIDEO – Rusia a redeschis o singură bandă din 4 pe podul rutier Crimeea (doar pentru mașini – camioanele trebuie să folosească feribotul).

Ucrainenii s-au folosit de o melodie a lui Britney Spears, pentru a ilustra acest montaj VIDEO.🔥

Citește – în The Guardian – articolul Pressure on Putin grows as his ‘jewel in the crown’ bridge to Crimea is blown up (Presiunea asupra lui Putin crește pe măsură ce podul său „bijuteria din coroană” spre Crimeea este aruncat în aer).09.10.2022 ucraina2

Pentru Putin există o legătură și mai alarmantă între o armată nemulțumită și stabilitatea de acasă: retragerea trupelor sovietice din Afganistan în 1989, umilirea care a fost un preludiu simbolic la prăbușirea Uniunii Sovietice însăși. Războaiele lui Putin au căutat de-a lungul anilor să compenseze, reinventând forțele armate. El a promis generalilor stabilitate, salarii mari, a folosit prețul în creștere al petrolului pentru a finanța dotarea armatei…  Planul lui Putin a fost banal, dar ușor de absorbit: să acorde armatei un rol central în restabilirea mândriei naționale și în afirmarea dominației Rusiei asupra vecinătății sale și asupra lumii.”

Citește – în The Sunday Times – articolul Ukraine has finally exposed the fatal flaws in Putin’s army (Ucraina a dezvăluit în sfârșit defectele fatale ale armatei lui Putin).

Avansând pe două fronturi, Ucraina a recucerit peste 1.200 de mile pătrate în ultimele două săptămâni!09.10.2022 ucraina5

Războiul începe să dăuneze lanțurilor de aprovizionare lituaniene!

În urma atacului asupra Podului Crimeea, Ministerul de Interne lituanian a introdus raționalizarea: nu mai mult de 2 sticle de șampanie de persoană: „Trebuie să păstrăm stocurile pentru când va arde Moscova”!

Slovacia a mai transferat două obuziere „Zuzana-2” în Ucraina.

09.10.2022 ucraina1

Ministrul german al Apărării, Christine Lambrecht, a anunțat aprovizionarea cu sistemul de apărare antiaeriană IRIS-T și 100 de tancuri din Grecia și Slovacia către Ucraina, transmite CNN.

Compania britanică BAE Systems ar putea relua producția de obuziere M777, pe fondul războiului din Ucraina, a relatat WSJ. Acest lucru ar putea, probabil, să întărească asistența militară acordată Ucrainei din partea țărilor occidentale.09.10.2022 ucraina6

Așa se întâmplă când „pacificatorul” nechemat / se supără precum văcarul pe sat!

Întreruperea dispozitivelor de comunicații Starlink stresează armata ucraineană, în timp ce lansează o contraofensivă pentru a lua înapoi teritoriul ocupat de ruși, potrivit oficialilor ucraineni.09.10.2022 ucraina3

Starlink, un sistem de internet prin satelit operat de SpaceX, a implementat tehnologie în Ucraina după ce Rusia a invadat țara la sfârșitul lunii februarie. CEO-ul miliardarului companiei, Elon Musk, a estimat recent că compania a cheltuit 80 de milioane de dolari în terminale de internet la distanță pentru țara din Europa de Est.

Într-un interviu acordat vineri Newsweek, V. S. Subrahmanian, profesor de informatică la Universitatea Northwestern, a spus că Rusia „practic a eliminat toate comunicațiile militare ale Ucrainei” la începutul războiului și abia atunci când a fost introdusă tehnologia Starlink, „acele comunicații au revenit la o formă destul de fiabilă.”

CITEȘTE – în NEWSWEEK – articolul Starlink Outages Put ‘Dent’ in Ukrainian Counteroffensive Against Putin

Oficiali ai serviciilor secrete ucrainene au declarat sâmbătă că o divizie militară rusă „de elită” a arestat alți membri ai armatei la Moscova, deoarece nemulțumirea pare să crească față de războiul Rusiei din Ucraina.

Mai multe amănunte – citește în articolul din NEWSWEEKRussian ‘Elite’ Guard Arresting Military in Moscow: Ukraine Intelligence

Presupusele arestări, pe care Newsweek nu le-a putut confirma în mod independent, au loc la mai bine de șapte luni după ce președintele rus Vladimir Putin a lansat așa-numita „operațiune militară specială” împotriva Ucrainei. Deși oficialii de la Kremlin au urmărit să obțină o victorie rapidă, forțele Moscovei s-au străduit degeaba să atingă orice obiectiv. Între timp, Kievul spune că forțele sale au luat înapoi – în ultimele săptămâni – mii de mile pătrate din teritoriul ocupat de ruși.

Consecințele bombardamentelor nocturne ale invadatorilor din Zaporojie. Numărul morților a crescut la 13 persoane,a informat Procuratura Generală al Ucrainei. 87 de persoane au fost rănite, inclusiv zece copii.

Armata rusă se pregătește de război…

Dictatorul Lukașenko va ține astăzi, 10 octombrie 2022, o întâlnire cu forțele sale militare și de securitate. E posibil să și-o caute și el, printr-o intervenție militară în Ucraina. Că prea l-a bătut Putin la cap să o facă!

Adunarea Generală a ONU va începe astăzi, într-o sesiune specială, să dezbată un proiect de rezoluție care condamnă anexarea de către Rusia a patru regiuni ucrainene.

Războiul este actul prin care un popor rezistă nedreptăţii cu preţul sângelui său. – Henri Lacordaire

Concluzia acestui nou periplu printre evenimente este una singură: Războiul se termină doar când va câștiga Ucraina. Iar Ucraina câștigă doar atunci când are armele potrivite! Din această dilemă nu putem ieși, vorba dramaturgului nostru național.

Materialele din acest montaj jurnalistic provin din surse autorizate, iar selecția lor îmi aparține. Ele se articulează într-un jurnal al evenimentelor întâmplate în Ucraina în ziua / zilele din urmă. Nu neg caracterul subiectiv al alegerii unora dintre ele, precizând că această atitudine se datorează dorinței nedisimulate ca activitatea războinică de dincolo de ușa nord-estică a statului nostru să se termine într-un fel anume… și nu altfel! Că dacă ar fi să fie… altfel, ar exista posibilitatea ca autorul „operațiunii militare speciale” din Ucraina să creadă că s-ar putea juca în continuare – până spre Atlantic – de-a războiul. Iar printre primii pe care ar vrea să-i calce pe cap, la loc de cinste, am fi noi. Așa încât, dacă ținem la ce credem că merită să mai avem, trebuie să rămânem alături. Că prea ne-a plăcut și am practicat trădarea în plăpânda noastră istorie.

Războiul este unealta finală a politicii. Buckminster Fuller

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (XXVI) – publicat pe 9 octombrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (XXV) – publicat pe 8 octombrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (XXIV) – publicat pe 7 octombrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (XXIII) – publicat pe 6 octombrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (XXII) – publicat pe 5 octombrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (XXI) – publicat pe 4 octombrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (XX) – publicat pe 3 octombrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (XIX) – publicat pe 30 septembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (XVIII) – publicat pe 29 septembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (XVII) – publicat pe 28 septembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (XVI) – publicat pe 27 septembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (XV) – publicat pe 25 septembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (XIV) – publicat pe 24 septembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (XIII) – publicat pe 23 septembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (XII) – publicat pe 22 septembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (XI) – publicat pe 21 septembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (X) – publicat pe 20 septembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (IX) – publicat pe 19 septembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (VIII) – publicat pe 18 septembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (VII) – publicat pe 16 septembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (VI) – publicat pe 15 septembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (V) – publicat pe 14 septembrie 2022;

Citește articolul Așa se face Istoria! – publicat pe 14 septembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (IV) – publicat pe 13 septembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (III) – publicat pe 12 septembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (II) – publicat pe 8 septembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță… – publicat pe 30 august 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (VIII) – publicat pe 29 august 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (VII) – publicat pe 28 august 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (VI) – publicat pe 27 august 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (V) – publicat pe 26 august 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate… (IV) – publicat pe 25 august 2022;

Citește articolul Today is Independence Day of Ukraine. Happy Independence Day! – publicat pe 24 august 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate… (III) – publicat pe 23 august 2022;

Vezi articolul UCRAINA – de la lume adunate… (II) – publicat pe 23 august 2022;

Vezi articolul UCRAINA – de la lume adunate… – publicat pe 22 august 2022;

Vezi articolul UCRAINA – doar o vorbă să-ți mai spun (VIII) – publicat pe 21 august 2022;

Vezi articolul UCRAINA – doar o vorbă să-ți mai spun (VII) – publicat pe 19 august 2022;

Vezi articolul UCRAINA – doar o vorbă să-ți mai spun (VI) – publicat pe 18 august 2022;

Vezi articolul UCRAINA – doar o vorbă să-ți mai spun (V) – publicat pe 15 august 2022;

Vezi articolul UCRAINA – doar o vorbă să-ți mai spun (IV) – publicat pe 12 august 2022;

Vezi articolul UCRAINA – doar o vorbă să-ți mai spun (III) – publicat pe 10 august 2022;

Vezi articolul UCRAINA – doar o vorbă să-ți mai spun (II) – publicat pe 9 august 2022;

Vezi articolul UCRAINA – doar o vorbă să-ți mai spun! – publicat pe 8 august 2022;

Vezi articolul UCRAINA și ruleta rusească (III) – publicat pe 5 august 2022;

Vezi articolul UCRAINA și ruleta rusească (II) – publicat pe 4 august 2022;

Vezi articolul UCRAINA și ruleta rusească – publicat pe 3 august 2022;

Vezi articolul WANTED! WHEREVER HE IS! – publicat pe 2 august 2022;

Vezi articolul UCRAINA – sensul unei deveniri (III) – publicat pe 1 august 2022;

Vezi articolul UCRAINA – sensul unei deveniri (II) – publicat pe 31 iulie 2022;

Vezi articolul UCRAINA – sensul unei deveniri – publicat pe 30 iulie 2022;

Vezi articolul UCRAINA – urmează podul peste Strâmtoarea Kerci!? – publicat pe 29 iulie 2022;

Vezi articolul UCRAINA – atât și nimic mai mult (III) – publicat pe 28 iulie 2022;

Vezi articolul UCRAINA – atât și nimic mai mult (II) – publicat pe 27 iulie 2022;

Vezi articolul UCRAINA – atât și nimic mai mult. – publicat pe 26 iulie 2022;

Vezi articolul UCRAINA – prinsă la mijloc, între solidaritate și interesele unor state din U.E. (III) – publicat pe 25 iulie 2022;

Vezi articolul UCRAINA – acorduri pentru exporturile de cereale prin Marea Neagră – publicat pe 23 iulie 2022;

Vezi articolul UCRAINA se află la mijloc, între solidaritate și interesele particulare ale unor state din U.E. (II) – publicat pe 23 iulie 2022;

Vezi articolul UCRAINA – prinsă la mijloc, între solidaritate și interesele unor state din U.E. – publicat pe 22 iulie 2022;

Vezi articolul UCRAINA – ce faci când arde casa vecinului!? (III) – publicat pe 21 iulie 2022;

Vezi articolul UCRAINA – ce faci când arde casa vecinului!? (II) – publicat pe 20 iulie 2022;

Vezi articol UCRAINA – ce faci când arde casa vecinului!? – publicat pe 19 iulie 2022;

Vezi articolul UCRAINA – o „poveste” cu un sfârșit imprevizibil (III) – publicat pe 19 iulie 2022;

Vezi articolul UCRAINA – o „poveste” cu un sfârșit imprevizibil (II) – publicat pe 15 iulie 2022;

Vezi articolul UCRAINA – o „poveste” cu un sfârșit imprevizibil – publicat pe 15 iulie 2022;

Vezi articolul UCRAINA intră în „zodia” în care și speranța moare… (III) – publicat pe 14 iulie 2022;

Vezi articolul UCRAINA intră în „zodia” în care și speranța moare… (II) – publicat pe 13 iulie 2022;

Vezi articolul UCRAINA intră în „zodia” în care speranța moare… ultima! – publicat pe 11 iulie 2022;

Vezi articolul UCRAINA – un „pod” atât de apropiat, care trebuie să fie apărat (III) – publicat pe 10 iulie 2022;

Vezi articolul UCRAINA – un „pod” atât de apropiat, care trebuie să fie apărat (II) – publicat pe 9 iulie 2022;

Vezi articolul UCRAINA – un „pod” atât de apropiat, care trebuie să fie apărat! – publicat pe 8 iulie 2022;

Vezi articolul UCRAINA – teama de „focul” care arde lângă noi (III) – publicat pe 7 iulie 2022;

Vezi articolul UCRAINA – teama de „focul” care arde lângă noi (II) – publicat pe 6 iulie 2022;

Vezi articolul UCRAINA – teama de „focul” care arde lângă noi! – publicat pe 5 iulie 2022;

Vezi articolul USA, greetings from ucrainean people! – publicat pe 4 iulie 2022;

Vezi articolul UCRAINA – trista „poveste” a unui stat vecin (III) – publicat pe 4 iulie 2022;

Vezi articolul „PATRON” – câinele de deminare… – publicat pe 2 iulie 2022;

Vezi articolul UCRAINA – trista „poveste” a unui stat vecin (II) – publicat pe 1 iulie 2022;

Vezi și articolul BREAKING NEWS: Rusia a anunțat retragerea de pe Insula Șerpilor! – publicat pe 30 iunie 2022;

Vezi articolul UCRAINA – trista „poveste” a unui vecin (I) – publicat pe 30 iunie 2022;

Vezi articolul UCRAINA – recurs la memorie (III) – publicat pe 29 iunie 2022;

Vezi articolul UCRAINA – recurs la memorie (II) – publicat pe 28 iunie 2022;

Vezi articolul UCRAINA – recurs la memorie (I) – publicat pe 27 iunie 2022;

Vezi articolul Să fie 9 mai! Și 9 mai se făcu… degeaba! – publicat pe 9 mai 2022;

Vezi articolul Volodimir Zelenski și drepturile minorităților etnice din Ucraina – situația românilor (II) – publicat pe 5 mai 2022;

Vezi articolul Ai noștri (guvernanți) ca brazii, cărora le țâțâie fundul! Ca nu cumva să stârnească „ursul” de la răsărit! – publicat pe 3 mai 2022;

Vezi articolul Despre rușii care îl susțin pe V. V. PUTIN. Și nu numai! – publicat pe 29 aprilie 2022;

Vezi articolul Vladimir PUTIN – ce pățești atunci când vrei să pari ceea ce nu ești… – publicat pe 27 aprilie 2022;

Vezi articolul Volodimir Zelenski și drepturile minorităților etnice din Ucraina: situația românilor (I) – publicat pe 20 aprilie 2022;

Vezi articolul VIDEO – din vremea în care actorul Volodimir Zelenski se ținea de… glume teritoriale proaste! – publicat pe 18 aprilie 2022;

Vezi articolul Studiu de caz: Ucraina și minoritățile etnice – situația românilor (III) – publicat pe 13 aprilie 2022;

Vezi articolul MARIUPOL – orașul aflat la „granița dintre viață și sclavie”… – publicat pe 11 aprilie 2022;

Vezi și partea a doua a articolului Studiu de caz: Ucraina și drepturile minorităților etnice – situația românilor (II) – publicată pe 8 aprilie 2022;

Vezi prima parte a acestui articol Studiu de caz: Ucraina și drepturile minorităților etnice – situația românilor din statul vecin (I) – publicată pe 5 aprilie 2022;

Vezi articolul FOTO&VIDEO – Și noi am fost în nordul Bucovinei, la ceremonia comemorativă de la FÂNTÂNA ALBĂ! – publicat pe 1 aprilie 2022;

Vezi articolul Ucraina – deocamdată… atât! – publicat pe 30 martie 2022;

Vezi articolul Mariupol – umbra așezării urbane de odinioară (VIDEO) Și alte ȘTIRI de ultimă oră! – publicat pe 25 martie 2022;

Vezi articolul „Captură” de soi în Ucraina! Generali ruși căzuți pentru o cauză pierdută… Mesajul Olenei Zelenska (VIDEO) – publicat pe 24 martie 2022;

Vezi articolul Un antinazist ucrainean, supraviețuitor al lagărelor de exterminare naziste, ucis (la el acasă!) de rachetele „denazificatorilor” ruși! – publicat pe 24 martie 2022;

Vezi articolul Un popor curajos, aflat în pribegie… – publicat pe 23 martie 2022;

Vezi articolul Cine-i Oleg Gazmanov și care-i treaba cu textul / melodia lui: „Ucraina şi… Moldova, ele toate-s ţara mea”! – publicat pe 22 martie 2022;

Vezi articolul Mamelor din Ucraina… recunoștință și speranță! – publicat pe 22 martie 2022;

Vezi articolul Stop the Russian invasion of Ukraine! – publicat pe 22 martie 2022;

Vezi articolul COPIII… Salvați COPIII… De prezentul și viitorul pe care le aduce armata „eliberatoare” a lui Vladimir PUTIN! – publicat pe 20 martie 2022;

Vezi articolul Armata rusă la vânătoare de civili în UCRAINA (VIDEO). Și altele de nefăcut, dar făcute de „denazificatorii” lui Vladimir PUTIN… – publicat pe 18 martie 2022;

Vezi articolul Arnold Schwarzenegger – „I’ll be back”: mesaj pentru ruși și pentru Putin (VIDEO subtitrat în română) – publicat pe 18 martie 2022;

Vezi articolul Tractoare ucrainene „înhămate” la mașinile de război rusești!– publicat pe 17 martie 2022;

Vezi articolul TEATRUL Dramatic din MARIUPOL… altă crimă de război a „vitejilor” piloți ai lui PUTIN! – publicat pe 17 martie 2022;

Vezi articolul Ziarista rusă Marina Ovsiannikova – exemplu de curaj și de patriotism! – publicat pe 16 martie 2022;

Vezi articolul PUTIN – cavalerul apocalipsei rusești în Ucraina! – publicat pe 15 martie 2022;

Vezi articolul „Playing for the last time!” – publicat pe 14 martie 2022;

Vezi articolul ORAȘELE UMBRE! STOP WAR! – publicat pe 11 martie 2022;

Vezi poezia NE DUCEM TOȚI – de Serghei Esenin – publicată pe 9 martie 2022;

Vezi articolul STING – „Noi, toţi, ne iubim copiii. Opriţi războiul!” – publicat pe 6 martie 2022;

Vezi articolul Back In The USSR! – publicat pe 4 martie 2022;

Vezi poezia PACEA LUMII – de Vasile Militaru – publicată pe 3 martie 2022;

Vezi articolul UCRAINA, Volodimir ZELENSKI – jos pălăria! Acum „și eu sunt ucrainean”! – publicat pe 2 martie 2022;

Vezi poezia Balada corbilor – de George Topîrceanu – publicată pe 26 februarie 2022.

DUMNEZEU SĂ NE ŢIE,
CĂ CUVÂNTUL DIN POVESTE,
ÎNAINTE MULT MAI ESTE!

Iar până atunci, vorba lui Caragiale…
Să fiţi sănătoşi şi veseli!
ŢINEŢI APROAPE!

– Va urma –
Tiberiu M. Pană

______________________

Autorul melodiei este necunoscut, cuvintele fiind scrise de Oles Babiy în 1929, la Paris. Voce: Katya „Ptashka (Birdy)”, regimentul AZOV AZOVSTAL, Mariupol, mai 2022.

Ne-am născut într-o oră grozavă
Din focurile războiului, din flăcările focurilor
Ne-a unit durerea pierderii Ucrainei
Am fost hrăniți de mânie și mânie împotriva dușmanilor noștri
Și iată-ne în bătălia vieții –
Tare, tare, indestructibil, ca granitul
Pentru că plânsul nu a dat libertate nimănui încă
Iar cel care este luptător cucerește lumea
Nu vrem faimă sau plată
A ne plăti este bucuria de a lupta!
Este mai dulce pentru noi să murim în luptă
Decât să trăiești în lanțuri, ca niște sclavi muți
Ne-am săturat de ruine și dezacorduri
Nu îndrăzni să lupți frate împotriva fratelui!

Sub steagul albastru și galben al libertății
Să ne unim întreaga noastră mare națiune
Marele adevăr este același pentru toată lumea
Apelul nostru mândru către oameni!
Patrie, fii-ne credincioasă până la moarte
Ucraina este mai presus de toate!
Gloria luptătorilor căzuți ne duce în luptă
Pentru noi, cea mai înaltă lege este ordinea…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.