„Siamezii” Gutău Mircia & Rădulescu C-tin – propensiúnea acestora pentru încălcarea facilităților acordate elevilor prin lege!

Ca un om fără de minte,
Numai eu merg înainte.
Toți îmi strigă, ești nebun!?
Dar de ce îmi este dragă
Și iubesc pisica neagră,
Asta n-am cum să le-o spun. 

(Pasărea Colibri – Pisica neagră)

Scurt pe 2 și 1/4: Sub genericul Năravul din fire n-are lecuire, continuăm să republicăm unele din articolele noastre. Considerăm că este bine să le readucem în atenția publică, pentru a evidenția astfel dimensiunile gafelor făcute de către unii dintre cei care vor să (re)dobândească niște funcții care s-au dovedit a fi cam… mărișoare pentru ceea ce au probat că pot să (ne) facă. Fapte care sunt cam greu – dacă nu imposibil – de… desfăcut!

Articolul se referă la alte  fapte de vitejie managerială ale lui GUTĂU Mircia, personaj toxic care a marcat întregul peisaj politic vâlcean. Evidențiind apucăturile politice ale acestuia. Deși, așa cum vom vedea în continuare… acesta se află într-o relație de paralelism cu normele legale!

Precizăm că procedăm la (re)publicarea nediscriminatorie a acestor articole, alternându-le conform criteriului apartenenței politice a personajelor care le populează, conform principiului ad-hoc mai bine să se supere toți, decât doar unii!

Spune-mi cu cine te însoțești ca să-ți spun cine ești!

Este un loc comun faptul că preamarele GUTĂU Mircia a tratat cu un suficient de consistent sictir problemele școlii și pe cele ale elevilor vâlceni. Doar s-a încăpățânat să creadă și el că a făcut de-adevăratelea ceea ce a difuzat personal și-i place să creadă că ar fi făcut. Demers susținut/ întreținut de toată pletora de necuvântătoare care-i stă în preajmă, și face umbră pământului degeaba. Fără să intrăm acum în alte amănunte, evidențiem doar câteva asemenea „rezultate”, de mare mândrie (i)edilitară pentru toți aceștia:

  • a lăsat o școală gimnazială din oraș fără un metru pătrat de curte – deși aceasta are circa 1.100 de elevi, preferând să-i mai tragă o ditamai strada,  C-tin Brâncoveanu  – cu numeroase locuri de parcare pe fiecare din cele două sensuri etc., aflată la nord de locația școlii;
  • a luat cu japca, chiar dacă a obținut acordul formal al I.Ș.J. Vâlcea și pe cel al MEN, hălci mari din incinta unor unități școlare liceale din oraș, transformându-le în parcuri dendrologice, deschise accesului public! Comportându-se ca un adevărat… ecologist de conjunctură, care nu a înțeles niciodată ce este cu educația, care sunt NORMELE care reglementează domeniul, și cât de mult se impune ca ele să fie respectate. A făcut doar ce a vrut, când și cum a vrut, având acordul tacit sau oficial/ public al Inspectoratului Școlar Județean Vâlcea;
  • a desființat două licee viabile – Liceul „Henri Coandă” și Liceul „Oltchim” – chiar dacă alte 2-3 asemenea unități școlare de nivel liceal din municipiu trăgeau cam de mult să moară. Și aveau cam jumătate din numărul elevilor fiecăruia din cele două victime ale planurilor gargantuelice ale lui Gutău și ale majorității mute din Consiliul local, (8 consilieri PSD + alți 8 de la PER), care susțin necondiționat toate elucubrațiile propuse spre adoptare de mintea diabolică a lui Gutău;
  • a mutat/ desființat grădinițe, situate în centrul orașului, pentru a destina imobilele acestora unor activități ale serviciilor Primăriei; pentru ca, ulterior, să revină asupra acestei decizii.
  • a desființat aproape toate căminele/ internatele școlare din oraș, destinând respectivele imobile unor activități prin care încerca să surmonteze unele obligații de care Primăria municipiului nu se putuse achita altfel, precum: realizarea de locuințe sociale, (nerealizând nici măcar un metru pătrat de asemenea construcție, deși în campaniile electorale se laudă că o să facă, o să dreagă!), asigurarea unui sediu funcțional pentru un Centru de permanență/ Cabinet medical de urgență în Cartierul Ostroveni (promis în campania electorală din 2016, făcătură pseudo-medicală, aducătoare de voturi multe…) !!

Temei „generoase” a acordării sau nu a burselor școlare de către Consiliul local al Râmnicului – indiferent de felul acestora – o să-i acordăm un spațiu distinct. Nu de alta, dar merită o prezentare in extenso a unei spețe de larg interes public, pe care dl Gutău a tratat-o cu maximum de… sictir posibil.

Astăzi, într-o primă abordare a acestui generos subiect, o să ne oprim la modul în care Consiliul local al municipiului tratează, cu o totală superficialitate, alt drept garantat elevilor prin lege.

În Legea educației naționale nr. 1/2011, cu modificările și completările ulterioare, la Capitolul VI, Secțiunea 1 – Beneficiarii educației, s-a prevăzut că: „Elevii beneficiază de tarife reduse cu minimum 75% pentru accesul la muzee, la concerte, la spectacole de teatru, de operă, de film și la alte manifestări culturale și sportive organizate de instituții publice” (art. 84 alin. (4)).

Să vedem cum au rezolvat această problemă instituțiile publice aflate în subordinea Consiliului Local al municipiului Râmnicu Vâlcea, sau cele care sunt sub autoritatea Consiliului Județean Vâlcea.

Mințile noastre inerte / V-au dat teatru și concerte!

C.L. al municipiului Râmnicu Vâlcea are în custodie:

A. FilarmonicaIon Dumitrescu” din Râmnicu VâlceaImage result for filarmonica dumitrescu rm valceaSĂ vedem cum se achită unele dintre aceste instituții tutelare de obligația de a asigura, prin prețuri subvenționate, accesul copiilor la actul de cultură, indiferent de forma acestuia, așa cum s-a dispus prin normă.

De exemplu, pentru stagiunea 2019-2020, Consiliul local a adoptat HOTĂRÂREA nr. 241/29.08.2019 privind aprobarea prețurilor biletelor și abonamentelor Filarmonicii „Ion Dumitrescu” Râmnicu Vâlcea.

Așa cum s-a consemnat și în preambulul Hotărârii, în cadrul ședinței:

  • s-a luat în discuțieReferatul nr. 33204/ 19.08.2019, al cărui semnatar este Primarul municipiului, prin care se propune inițierea unui proiect de hotărâre privind aprobarea prețurilor biletelor și abonamentelor Filarmonicii „Ion Dumitrescu”, Râmnicu Vâlcea, pentru stagiunea 2019-2020, începând cu 1 septembrie 2019”,
  • s-a avut în vedereRaportul nr. 2995 din 20.08.2019 al Filarmonicii „Ion Dumitrescu” Râmnicu Vâlcea”,
  • s-auvăzut avizele comisiilor de specialitate nr. 1, pentru administrație publică locală, juridică, apărarea ordinii și liniștii publice, a drepturilor cetățenilor, nr. 2 de buget – finanțe, prognoze economico – sociale și nr. 5 pentru învățământ, culte, sănătate, cultură, protecție socială, activități sportive și de agrement”,
  • s-au luat în considerare prevederileart. 84 alin. (4) din Legea nr.1/2011 – Legea educației naționale”! Ceea ce, așa cum o să vedem în continuare, nu s-a și întâmplat! Consemnându-se doar așa, la șto! 
  • respectând procedura prevăzută de Legea nr. 52/2003 privind transparența decizională în administrația publică, cu modificările și completările ulterioare, „ținând seama de faptul că nu au fost primite opinii, sesizări sau completări”!

Ca și cum, dacă nu s-au primit asemenea „sesizări etc.”, maeștrii din Consiliul Local, specializați în frecatul cu osârdie a mentei, au dreptul să comită erori în serie! Sub oblăduirea juristului Ion DIDOIU, cel care, în calitate deSECRETAR MUNICIPIU”… CONTRASEMNEAZĂ PENTRU LEGALITATE!!! Bravos națiune, halal să-ți fie! Și câte d-astea, girate juridic de către maestrul DIDOIU ION, or mai fi fost adoptate, noi nu v-om ști-o poate… niciodată!

Preț întreg și preț redus / Ia de-aicea, că ne-am dus!

Iată conținutul  Hotărârii, cu precizarea că sublinierile ne aparțin.

Art. 1 (1) Începând cu data de 1 septembrie 2019, se aprobă prețul biletelor și abonamentelor percepute de Filarmonica „Ion Dumitrescu” Râmnicu Vâlcea pentru stagiunea 2019 – 2020, după cum urmează:
I. a) Bilet pentru concerte ordinare – preț întreg:
25 lei pentru concertele secțiunii orchestră simfonică și concertele vocal simfonice
25 lei pentru concertele secțiunii cor
b) Bilet pentru concerte ordinare – preț redus:
15 lei pentru concertele secțiunii orchestra simfonică și concertele vocal- simfonice
15 lei pentru concertele secțiunii cor
c) Bilet pentru concertele extraordinare:
– între 35 lei – 100 lei
d) Bilet pentru concertele eveniment:
– între 100 lei – 300 lei
e) Bilet pentru recital preț întreg:
20 lei;
f) Bilet pentru recital preț redus:
10 lei;
g) Bilet pentru concertele educative:
10 lei/ bilet pentru grădinițe/ școli gimnaziale/ licee

NOTĂ: După atâta informație aiuristică, cu pretenții de exactitate aritmetică (!), se impune să oprim brusc zelul „inovator” al celor care au elaborat și/sau doar… aprobat asemenea inepții. Și unii și ceilalți dovedind o totală incompatibilitate cu atribuțiile funcțiilor pe care le dețin, indiferent de la înălțimea căreia dintre acestea provin asemenea gângăveli cu pretenții legislative.

Se impune să reamintim că în preambulul H.C.L. se pretinde că prețurile biletelor și abonamentelor au fost stabilite – printre altele – cu respectarea prevederilor alin. (4) al art. 84 din Legea educației naționale nr. 1/2011, cu modificările și completările ulterioare. Ceea ce este o altă mare gogomănie!

Cum trebuie să ținem cont și de faptul că printre membrii de marcă ai C. L. din Râmnicu Vâlcea se află și doi consilieri provenind din sistemul educațional. D-na prof. DOBRETE FLORENTINA-ADINA, inspector școlar în cadrul IȘJ Vâlcea (aleasă pe lista PSD), precum și dl. PANĂ CĂTĂLIN, director al C. N. „Mircea cel Bătrân” din municipiu (ales pe lista PER), ambii făcând parte din majoritatea toxică a Consiliului, aflată la cheremul lui GUTĂU Mircia, în calitate de ridicători calificați de mână pentru propunerile pe care acesta le avansează spre adoptare.

Prețul întreg al unui bilet pentru un concert ordinar este de 25 de lei, iar prețul redus pentru un asemenea eveniment este de… 15 de lei! Deși prețul redus nu trebuia să fie mai mare de…  6 lei și 25 de bani! Adică, diminuarea să fie de minimum 75% din prețul întreg! Cu toate acestea, membrii C. L. au votat un „preț redus” mai mare decât jumătatea celui al biletului întreg! În loc de vreo… 6 lei, consilierii prezenți – la propunerea primarului GUTĂU – au încălcat legea și au stabilit ca un elev meloman să plătească… 15 lei! C-așa vrea mușchii lor de decidenți incompetenți, puși pe căpătuială, pe baza difuzării actului de cultură în rândul copiilor!

Pentru concertul extraordinar (al cărui preț/bilet este între „35 lei – 100 lei”) și cel eveniment, (al cărui preț/bilet este între „100 lei – 300 lei”), nu s-a prevăzut posibilitatea ca vreun elev să poată beneficia de prevederea legală, prin achiziționarea unui bilet cu preț redus, care să reprezinte minimum 75% din prețul fiecăruia dintre aceste bilete, (în condițiile stabilite la alin. (2) al punctului II). Evitând să facă vorbire despre existența unor bilete cu preț redus la un asemenea evenimente muzicale, emitentul actului normativ a refuzat dreptul elevilor interesați de a beneficia de această prevedere legală!

20.02.2020 CONCERTAfișul unui „concert extraordinar”, cu prețuri pe măsură

Dacă prețul unui bilet cu preț întreg pentru un „recital” este de 20 de lei, aritmeticienii din Consiliu au calculat că prețul redus al unui asemenea bilet – reprezentând minimum 75% din preț – este de… 10 lei! Adică, fix… 50% din prețul biletului întreg! Fără cuvinte referitor la „competențele” acestor pafariști patentați, de mare viitor politic!

Precupeții au mai inventat o… categorie, cea a… concertelor educative! Pentru care – indiferent că-i vorba de copii de grădiniță sau de elevi de școală gimnazială sau liceu – au stabilit un preț unic al biletului = 10 lei! Fără să ne mai spună și din care alt cuantum! Că nu știau păcălicii că acest preț trebuie să nu fie mai mare de 25% din… ceva! Ca să nu mai vorbim despre discriminarea/ segregarea care se întâmplă, prin această separare a copiilor de alte categorii de melomani.

Din atâtea minți absente / Fătăm și abonamente!

După ce am realizat cât de scrufuloși la datorie au fost aleșii noștri, atunci când au stabilit prețul biletelor, să continuăm călătoria prin ținutul pafariștilor din Consiliul Local, urmărind cu atenție ce li s-a năzărit referitor la prețul ABONAMENTELOR:
II. Abonamente:
a) Preț întreg pe toată stagiunea (septembrie 2019-iunie 2020)
– 480 lei fără concerte extraordinare
b) Preț întreg pe toată stagiunea (septembrie 2019- iunie 2020)
– 600 lei inclus concerte extraordinare
c) Preț întreg pe 1/2 din stagiune (prima parte – septembrie 2019- ianuarie 2020)
– 260 lei fără concerte extraordinare
d) Preț întreg pe 1/2 din stagiune (prima parte – septembrie 2019- ianuarie 2020)
– 335 lei inclus concerte extraordinare
e) Preț întreg pe 1/2 din stagiune (partea a II-a – februarie 2020- iunie 2020)
– 260 lei fără concerte extraordinare
f) Preț întreg pe 1/2 din stagiune (partea a II-a – februarie 2020- iunie 2020)
– 335 lei inclus concerte extraordinare
g) Preț redus pe toată stagiunea (septembrie 2019- iunie 2020)
330 lei fără concerte extraordinare
h) Preț redus pe toată stagiunea (septembrie 2019- iunie 2020)
450 lei inclus concerte extraordinare;
i) Preț redus pe 1/2 din stagiune (prima parte – septembrie 2019 – ianuarie 2020)
190 lei fără concerte extraordinare;
j) Preț redus pe 1/2 din stagiune (prima parte – septembrie 2019 – ianuarie 2020)
265 lei inclus concerte extraordinare;
k) Preț redus pe 1/2 din stagiune (partea a II-a – februarie 2020 – iunie 2020)
190 lei fără concerte extraordinare;
l) Preț redus pe 1/2 din stagiune (partea a II-a – februarie 2020 – iunie 2020)
– 265 lei inclus concerte extraordinare

Prețul întreg pentru toate concertele din întreaga stagiune, (fără concertele extraordinare), este de 480 de lei, iar cel care include și acest tip de concerte, este de 600 de lei. Iar prețul redus pentru întreaga stagiune – fără concertele extraordinare – este de… 330 de lei! Deși, respectând litera legii, prețul redus nu trebuia să fie mai mare de… 120 de lei! Zevzecii aleși pe neve în consiliu, obligând un elev interesat de un asemenea tip de abonament să plătească un preț de aproape 3 (trei) ori mai mare! Oricum, mai mare cu cel puțin… 210 lei! Prețul redus pentru întreaga stagiunecare include și concertele extraordinare – a fost stabilit la suma de… 450 de lei! Deși nu trebuia să fie mai mare de… 150 de lei! Stabilind un preț mai mare față de minimum admis, de… 300 (trei sute!) de lei! Că, după mintea acestor vestitori ai vremurilor noi, de-aia plătim și subvenționăm de la bugetul local asemenea acte de cultură, pentru a recupera banii de la cei care – fără a dispune de venituri proprii, aflându-se la vârsta școlarizării – pot deveni melomanii de mâine! Cei care ar putea/ trebui să mențină vie flacăra iubirii muzicii pe aceste meleaguri.

Și tot așa, până la sfârșitul definitiv al existenței acestei gloate/oștiri de strânsură, aleșii lui Gutău și ai lui Rădulescu au rasolit-o integral!

Dacă prețul întreg pentru prima parte a stagiunii a fost stabilit la 260 lei (fără concerte extraordinare), prețul redus a fost stabilit la… 190 de lei! În loc de cel mult… 65 de lei, un elev meloman este pus în situația de a achita o sumă de trei ori mai mare! Doar pentru că la atât se pricep maneliștii de serviciu din consiliu! 

În cazul aceluiași interval de timp, (incluzând și concertele extraordinare), prețul întreg este de 335 de lei, iar prețul redus de… 265 de lei! Cu doar 70 de lei mai puțin decât cel al biletului întreg! În condițiile în care, un asemenea bilet redus nu trebuia să coste mai mult de… 83 de lei! Bietul copil meloman fiind pus să plătească cu cel puțin 182 de lei mai mult decât maximum admis! C-așa vrea urechea muzicală a experților în muzica după ureche!

Prețul întreg pentru  partea a doua a stagiunii, (fără concerte extraordinare), a fost stabilit la 260 lei, iar  prețul redus a fost stabilit la…190 de lei! În loc de cel mult… 65 de lei, un elev meloman este pus în situația ilegală de a achita o sumă de trei ori mai mare!

Preț întreg pentru a doua parte a stagiunii, (incluzând și concertele extraordinare), este de 335 lei, iar prețul redus are valoarea de… 265 de lei. Cu doar 70 de lei mai puțin decât cel al biletului întreg! În condițiile în care, un bilet redus nu trebuia să coste mai mult de… 83 de lei! Bietul elev meloman, fiind pus să plătească cu cel puțin 182 de lei mai mult decât maximum admis de lege!

Hai la mielu cu noroace / Dai oricât, chiar de nu face!

Restul poveștilor din Hotărâre nu cred că mai au nevoie de prea multe lămuriri. Oricum, iată-le:

(2) Pentru concertele extraordinare și concertele eveniment prețurile prevăzute la alin. (1) punctul I, literele c) și d) vor fi stabilite în funcție de amploarea și costurile concertului, precum și a valorii solistului/ dirijorului invitat.
(3) Programele de sală vor fi incluse în prețul abonamentelor și biletelor.
Art. 2 Prețul biletelor și abonamentelor percepute de Filarmonica „Ion Dumitrescu” Râmnicu Vâlcea pentru stagiunea 2019 – 2020 aprobate conform art. 1 se regăsesc în anexa la prezenta hotărâre.
Art. 3 (1) Accesul la concertele susținute de Filarmonica ”„on Dumitrescu” Râmnicu Vâlcea este gratuit pentru:
a) posesorii de legitimații eliberate de Guvernul României în baza H. G. nr. 385/2004 privind accesul gratuit la actul de cultura la nivel național al pensionarilor care au activat minim 10 ani in domeniul cultural artistic;
b) persoanele cu handicap grav sau accentuat, precum și însoțitorii acestora.
(2) Prețul redus va fi acordat studenților, elevilor, pensionarilor, șomerilor, precum și persoanelor adulte cu handicap mediu și ușor.
(3) Accesul gratuit, respectiv acordarea de reduceri, se face sub condiția prezentării de către solicitanți a documentelor legal valabile care să ateste calitatea pentru care a fost acordată această facilitate.
Art. 4 Începând cu data aplicării prezentei, orice prevederi contrare își încetează aplicabilitatea.
Art. 5 Cu aducerea la îndeplinire a prezentei se încredințează Filarmonica „Ion Dumitrescu” Râmnicu Vâlcea.
Art. 6 Prezenta hotărâre se comunică în copie:
Instituției Prefectului – județul Vâlcea;
Primarului municipiului Râmnicu Vâlcea;
Filarmonicii „Ion Dumitrescu” Râmnicu Vâlcea.

De remarcat că această hotărâre nu este comunicată și potențialilor săi beneficiari, ELEVII. Nici unitățile școlare de pe cuprinsul municipiului, nici Inspectoratul școlar Județean Vâlcea nu figurează printre cei care ar fi trebuit să ia la cunoștință oficial de prevederile acesteia. Având în vedere idioțeniile și ilegalitățile pe care le cuprinde, poate că este mai bine că nu le-au comunicat-o. Pentru că, altfel, rămâneau s-o melomănească pe la Filarmonică doar puținii pionieri, aflați dincolo de vârsta senectuții.

Două vorbe și despre INUTILITATEA unei instituții, așa numita INSTITUȚIA PREFECTULUI județul Vâlcea, aflată în faza sa maro cu moț, intrată în istoria locului cu numele șefului său vremelnic… MARIN FLORIAN. Cum să „vadă” specialiștii care o populau degeaba, care era dimensiunea reală a paralelismului cu legea a acestor prevederi, despre care am făcut anterior vorbire!? Cum să-l/să-i supere comisarul (r) MARIN pe cel/cei care-l promovaseră, aducându-l de la pensie și punându-l în această onorantă funcție publică!? Cum să-i inoportuneze pe măriile lor locale, Gutău Mircia și Rădulescu C-tin, cu asemenea „observații” impertinente!? Fiind de notorietate faptul că primul îi mai arătase pisica bietului pensionar Marin, atunci când acesta se apucase să cotrobăie prin dedesubturile modului în care clanul gutăian sugrumase două licee din oraș, având ca aliat necondiționat întreg staff-ul educațional din Inspectoratul Școlar județean Vâlcea!? Iar Marin F. se apucase să caute vinovății și vinovați tocmai prin I.Ș.J. Vâlcea… Putea Gutău să înghită pe nemestecate un asemenea afront, o asemenea lovitură sub centură!? Și l-a executat instantaneu pe cel care își imaginase – fie și numai pentru câteva secunde – că se află în fruntea instituției Prefectului, (chemată să coordoneze și să verifice activitatea deconcentratelor din teritoriu), ca să ia măsuri pentru devierea de la cursul legalității!

Așa încât se impune adoptarea – de îndată – a unei Hotărâri de C.L., care să respecte prevederile Legii educației referitoare la reducerea prețului biletelor achiziționate de către elevi pentru a participa la asemenea manifestări culturale. Lucru valabil atât pentru Consiliul local al municipiului, cât și pentru Consiliul Județean Vâlcea, pentru toate instituțiile de cultură pe care le au în subordine. Pe ale căror site-uri publice nu figurează asemenea informații.

La ședința C.L. din 29 august 2019 au participat 19 din cei 23 de consilieri locali, Hotărârea nr. 241 fiind adoptată cu votul unanim al acestora.

Sub autoritatea C.L. al municipiului Râmnicu Vâlcea se mai află:

B. TeatrulAriel” din Râmnicu Vâlcea. Este instituția care are pe site informații despre cuantumul biletelor de acces pentru spectacolele dedicate copiilor și elevilor, cât și pentru cele dedicate adulților. Dacă prețul unui bilet pentru un adult – în fiecare dintre ofertele de mai sus – este de 36 de lei, prețul unui bilet care să permită accesul unui copil/ elev este de… 9 lei! Ceea ce înseamnă că aceste prețuri se încadrează în prevederile legii, reprezentând „minimum 75%” din prețul biletului pentru un adult. Aceleași prețuri reduse se aplică și studenților și pensionarilor. Asta înseamnă că… se poate!

Teatrul ARIEL din Râmnicu VâlceaSe caută director la TEATRUL ARIEL: Concurs de proiecte de management |  VoceaValcii.ro

De nu dai cât îți cer eu / Te expun într-un muzeu!

Constantin Rădulescu: Nu ne sperie dezertările unor primari LAȘI! PSD Vâlcea  merge înainte! | Ziarul de VâlceaRădulescu C-tin – președintele (PSD) Consiliului Județean Vâlcea

Instituțiile publice de cultură aflate sub autoritatea C.J. Vâlcea:

Muzeele din județul Vâlcea, aflate sub coordonarea C.J. Vâlcea, sunt:

Muzeul de Istorie a Județului VâlceaMuzeul de Artă „Casa Simian”, Râmnicu VâlceaMuzeul Satului Vâlcean, BujoreniImage result for muzeul satului bujoreniMuzeul Viei și Vinului, Drăgășani. Nu există date referitoare la prețul biletelor de acces.Image result for muzeul viei si vinului dragasaniComplexul Muzeal, Măldărești

Nu sunt informații oficiale privind prețul biletelor de acces.Complexul Muzeal Măldăreşti - infiintat in anul 1960 - director Claudiu Aurel Tulugea - MĂLDĂREŞTI, Vâlcea - municipal/ orăşenesc - Etnografie - Etnografie, Istorie, Memoriale - Personalităţi istoriceCasa Memorială „Anton Pann”, Râmnicu Vâlcea

Nu sunt informații publice, referitoare la prețul biletelor. Muzeul de arheologie și artă religioasă „Gh. Petre-Govora”, Băile Govora

Pe site-ul muzeului nu există date despre valoarea biletelor.Muzeul de Arheologie şi Artă Religioasă "Gheorghe Petre" - infiintat in anul 1974 - director Claudiu Aurel Tulugea - BĂILE GOVORA, Vâlcea - judeţean - Arheologie - Arheologie preistoricăColecția de artă plastică „Alexandru Bălintescu”, Costești

Nu există informații despre prețul biletelor de acces.Colecţia de Artă "Alexandru Bălintescu" - infiintat in anul 1970 - director Claudiu Aurel Tulugea - COSTEŞTI, Vâlcea - judeţean - Artă - Artă plastică românească

Sub autoritatea  C.J. Vâlcea se mai află și alte instituții publice de cultură:

TeatrulAnton Pann” din Râmnicu Vâlcea. Pe site-ul teatrului nu există informații publice despre prețul biletelor.

Image result for teatrul anton pann rm valceaMuzeul memorial Nicolae Bălcescu”, comuna Nicolae Bălcescu, judeţul Vâlcea. Pe site-ul acestuia nu există informații despre prețul biletelor.Image result for muzeul memorial nicolae balcescu valcea

Memoria – despre ce și cum a fost – trebuie să fie vie!

Suntem în plină campanie electorală pentru alegerile locale / județene, care vor avea loc pe 27 septembrie 2020. În plină pandemie de SARS-CoV-2. Alegeri la care s-a bătut palma de a merge împreună, după o fructuoasă și reciproc avantajoasă colaborareîntre PER-ul lui GUTĂU Mircia și PSD-ul lui Rădulescu C-tin. Cei care, după alegerile locale din 2016, au condus discreționar municipiul Râmnicu Vâlcea (primul dintre aceștia, în calitate de primar) și județul Vâlcea (celălalt, ca președinte al Consiliului Județean). Timp în care au făcut exact ce a dorit mușchiul lor flasc. Doar ca să le fie bine lor și celor care-s croiți după chipul și asemănarea lor.

Pentru a nu se uita astfel de fapte, trebuie să facem recurs la memorie, recomandându-vă să revedeți câteva ARTICOLE. Care sper să fie lămuritoare asupra stilului de conducere al acestor înainte stătători locali:

Cine-i Constantin Rădulescu? Este OMUL care ți-l aduce pe DUMNEZEU! Cel puțin așa crede el… – republicat pe 20 septembrie 2020;

Gutău Mircia și propensiúnea pentru nerespectarea facilităților acordate elevilor prin lege, publicat pe 23 februarie 2020;

Dl Costi Rădulescu și Unirea Principatelor Române. De unde nu e, nici Cel de Sus nu poate pretinde! – publicat pe 26 ianuarie 2020;

GUTĂU & Co. fac campanie electorală în școli… Cu voie de la stăpânire!? – publicat pe 27 decembrie 2019;

STIMA NOASTRĂ și MÂNDRIA / ANDRA și GUTĂU MIRCÍA! – publicat pe 31 octombrie 2019;

Cum transformăm „Ziua Mondială a Profesorilor” într-o manifestație de partid și de (po)stat… politicienii PSD pe primele rânduri! – publicat pe 20 octombrie 2019;

Cine-i Constantin Rădulescu!? Nimeni altul decât… OMUL CARE ȚI-L ADUCE PE DUMNEZEU! Cel puțin așa crede el… – publicat pe 16 septembrie 2019;

GUTĂU și începerea cursurilor școlare! Avantaj el și ai lui, nu și educația! – publicat pe 9 septembrie 2019.

În ce privește aceste personaje de vodevil, e bine să se știe că – în anii din urmă – nu le-am menajat deloc. Cu ocazia numeroaselor lor derapaje politice și administrative le-am dedicat diferite… urări. Așa cum rezultă din articolele de mai jos:

S-a dus ca și cum n-ar fi fost: prefectul Marin Florian (II) – publicat pe 24 august 2020;

„Învățăturile” lui Gutău Mircia pentru ciracii săi din PER. Și nu numai… publicat pe 11 februarie 2020;

Alina Lupu, portdrapelul contemporan al „liberalismului de stânga”! Neapărat din rândul… PSD! – publicat pe 7 februarie 2020;

Dealul CAPELA – locul de „promenadă” al unor interese imobiliare!? (II) – publicat pe 5 februarie 2020;

DE CE trebuie remisă SCRISOAREA ANUALĂ a primarului; atribuții ale primarului și prefectului. – publicat pe 10 ianuarie 2020;

D-le primar GUTĂU Mircia, când remiteți fiecărui contribuabil SCRISOAREA ANUALĂ prevăzută de legislația în vigoare!? – publicat pe 5 ianuarie 2020;

Ce-am avut și ce-am pierdut: prefectul Marin Florian (I) – publicat pe 16 decembrie 2019;

UPIT și (ne)bănuitele cărări pentru împlinirea… pohtei sale imobiliare! (II) – publicat pe 17 octombrie 2019;

Să vezi și să (nu) crezi… „Primăria municipiului se implică în proiectul unei noi centrale pentru termoficarea Râmnicului”!? – publicat pe 1 octombrie 2019;

Universitatea din PITEȘTI și Mircia GUTĂU… „dragoste” mare! Cu năbădăi și doar din interes! – publicat pe 28 septembrie 2019;

Cine-a zis că PSD-istele nu sunt… perspicace!? – publicat pe 23 septembrie 2019;

Despre precaritatea bazei materiale a unora dintre liceele „dobânditoare” a unor hălci din Liceul „OLTCHIM” – publicat pe 21 august 2019;

Păzea! În cazul „divizării” Liceului „OLTCHIM” începe recapitularea finală! – publicat pe 9 august 2019;

De ce nu trebuia desființat Liceul „OLTCHIM” (II) – publicat pe 6 august 2019;

De ce nu trebuia desființat Liceul „OLTCHIM” din Râmnicu Vâlcea (I) – publicat pe 30 iulie 2019;

În ce consta unicitatea ofertei educaționale a Liceului „OLTCHIM” – publicat pe 18 iulie 2019;

De unde atâta… „grabă” pentru înstrăinarea imobilului Liceului „OLTCHIM” – publicat pe 13 iunie 2019;

Carmen Avram la 53 de ani! Ce-am avut și ce-am pierdut! – publicat pe 8 mai 2019;

Bogdan Constantin MATEI – dai în unul, țipă trei! – publicat pe 18 februarie 2019;

Pe noi, cei care nu avem „animale de companie”, cine ne apără!? – publicat pe 9 ianuarie 2019;

DESPRE MONUMENTUL vâlcean al INDEPENDENȚEI – publicat pe 5 decembrie 2018;

MIRCIA GUTĂU – LUNGUL DRUM DE LA VORBE LA FAPTE – publicat pe 20 noiembrie 2018;

Poate filantropia să salveze România!? (II) – publicat pe 27 august 2018;

Poate filantropia să salveze… România!? (I) – publicat pe 10 august 2018;

UN OM CE SE DĂ… DĂȘTEPT, VREA SĂ FACĂ UN GHEȘEFT! – publicat pe 10 iulie 2018;

GUTĂU și TELEVIZIUNEA, LUPUL ALFA și…OMEGA! – publicat pe 19 iunie 2018.

Drept bonus, pentru cei care au rezistat și au ajuns cu lectura până aici, poate fi (re)văzut ARTICOLUL dedicat prea marelui GUTĂU Mircia și preșului Costi Rădulescu, pretenarul său de ghidușii politico-administrative:

Gânduri răzleţe despre un neica nimeni – publicat pe 5 martie 2018.

Câţi ca voi!

Sus, pe gardul dinspre vie,
O găină cenușie
Și-un cocoș împintenat
S-au suit și stau la sfat:
Ia te uită, mă rog ție,
Cât de sus ne-am înălțat!
Și deodată, cu glas mare,
Începură amândoi,
Să cotcodăcească-n soare:
Nimeni-nu-mai-e-ca-noi!…
Nimeni-nu-mai-e-ca-noi!
Dar de sus, din corcoduș,
Pitulându-se-ntre foi,
Mititel și jucăuș,
Le-a răspuns un pițigoi:
— Câți-ca-voi! Câți-ca-voi!

DUMNEZEU SĂ NE ŢIE,
CĂ CUVÂNTUL DIN POVESTE,
ÎNAINTE MULT MAI ESTE!

Iar până atunci, vorba lui Caragiale…

Să fiţi sănătoşi şi veseli!

ŢINEŢI APROAPE! 

Va urma

TIBERIU M. PANĂ


Constantin TĂNASE – „Nu-s parale!”

Kenny Rogers – The Gambler

Simon and Garfunkel – The Sound of Silence (1966)

„- Proştilor”, am spus, „Voi nu ştiţi
Că liniştea creşte precum cancerul,
Ascultaţi-mi cuvintele, căci v-aş putea învăţa,
Luaţi-mă de mâini căci aş putea ajunge la voi.
Dar cuvintele mele au căzut precum nişte picături de ploaie silenţioase
Şi au răsunat în fântânile liniştii.
Şi oamenii făceau plecăciuni şi se închinau
Unui dumnezeu din neon făcut de ei.
Şi pe semn strălucea avertismentul
În cuvintele pe care le alcătuia
Şi semnul zicea: „Cuvintele profeţilor sunt scrise pe zidurile metroului”
Şi pe holurile blocurilor,
Şi şoptite în sunetul liniştii.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.