„Învățăturile” lui GUTĂU Mircia pentru ciracii săi din PER: care este „rețeta” acestuia pentru câștigarea alegerilor!

Spune-mi cu cine te însoțești ca să-ți spun cine ești!

Sub genericul Năravul din fire n-are lecuire, continuăm să republicăm unele din articolele noastre. Considerăm că este bine să le readucem în atenția publică, pentru a evidenția astfel dimensiunile gafelor făcute de către unii dintre cei care vor să (re)dobândească niște funcții care s-au dovedit a fi cam… mărișoare pentru ceea ce au probat că pot să (ne) facă. Fapte care sunt cam greu – dacă nu imposibil – de… desfăcut!

Articolul care urmează se referă la  faptele de vitejie de campanie… verbală ale lui GUTĂU Mircia, personaj toxic care a marcat întregul peisaj politic vâlcean. Evidențiind apucăturile de Pitie politică ale acestuia. Deși, așa cum vom vedea în continuare… gura păcătosului adevăr grăiește!

Precizăm că procedăm la (re)publicarea nediscriminatorie a acestor articole, alternându-le conform criteriului apartenenței politice a personajelor care le populează, conform principiului ad-hoc mai bine să se supere toți, decât doar unii! 

Scurt pe 2 și 1/4: La o șuetă de partid și de stat la munte, Gutău Mircia a prezentat liniile directoare ale strategiei care – în viziunea sa – poate asigura victoria în alegeri a PER, dând exemple concludente din propria sa bătătură. Atât de edificatoare și de… ecologiste, că și i-a pus pe toți în cap. Mai ales pe „fratele” mai mare și aliatul său de coaliție invincibilă și indestructibilă, Rădulescu C-tin, președintele PSD Vâlcea și al CJ Vâlcea. Cel căruia, procedând astfel, i-a cam tras preșul! Lăsându-l mofluz printre zidurile aparent inexpugnabile ale Consiliului Județean, neapărate de potențiala viitură electorală gutăiană.

Ţine-ţi limba-n gură ca să ai friptură!

În mass-media locală a apărut un articol – însoțit de un material VIDEO – care a produs (și ar trebui să mai producă) multe valuri. Valuri mari și multe, având tăria și intensitatea unui… uragan! Pentru că materialul nu face altceva decât să antreneze în mișcare și să rostogolească pe pantă la vale, bolovanul pe care Gutău s-a opintit din greu ca să-l urce spre creastă. Mai ales de când încearcă să-și spele imaginea publică, grav afectată de stilul său inconfundabil, de unică ființă publică făcătoare, motiv pentru care ar fi expus privirilor hămesite ale concurenței. Și nu numai. Care nu are altceva de făcut decât să dea, să muște din EL… singurul (de)punător de cărămizi din zonă! Pe când toți CEILALȚI, după spusele acestuia, n-au făcut NIMIC în toată viața lor!

O înregistrare VIDEO de mare actualitate. Care ne permite să „privim” în bucătăria minții unor pretinși „oameni de acțiune”, aflați în plină (pre)campanie electorală. În scopul realizării propriilor lor obiective, ascunse sub pulpana încăpătoare a interesului de partid… ecologist! Partid care, în ce-i privește, mai există doar cu numele, de când sub sigla sa s-au ascuns tot felul de reziduuri nocive ale politichiei locale. Și nu numai.

Stafful PER,  la întâlnirea de la ARO – Brașovper cancescu

Sâmbătă, 8 februarie 2020, la Brașov, a avut loc ședința Biroului Executiv Național al Partidului Ecologist Român. Întrunire la care au fost prezenţi Dănuț Pop, Președintele PER, Mircea Gutău, prim-vicepreședinte PER, Simona Man, prim-vicepreședinte PER, Mircea Andrei, secretar general al PER, Cătălin Nămăescu, prim-vicepreşedinte şi lider local al partidului în Brașov, alături de care s-au aflat președinții de filială din toate județele țării. Au mai luat parte foștii senatori Marius Necula, Daniel Humelnicu, Marius Obreja, actuali lideri regionali ai Partidului Ecologist Român, precum și foștii primari Antonie Solomon (Craiova) și Tudor Pendiuc (Piteşti). Prilej de a-l desemna pe candidatul PER la preşedinţia Consiliului Judeţean Braşov, în persoana lui Aristotel Căncescu*, (fost preşedinte al CJ Braşov din partea PNL şi fost senator), îndelung cercetat de organele abilitate ale statului pentru diferite… manopere frauduloase.

Image result for stiripesurse PER strânge randurile brasov cancescuAristotel Căncescu*doar un… fost! Și atât! Ca și alții dintre cei prezenți.

Faptul că în interiorul / jurul acestui pretins partid ecologist, s-a sunat adunarea tuturor „cercetaților”, „claustraților” și „ieșiților” din viața politică activă, pentru că alte umbrele electorale nu-i mai acceptă ca să le facă… umbră, a devenit evident la sfârșitul lunii ianuarie 2020, cu ocazia aniversării a 30 de ani de existență (mai mult decât… simbolică!) a PER. Când au apărut informații despre cooptarea în partid a unor hahalere expirate, precum Mircia Muntean, (fost președinte al PNL Hunedoara și în două rânduri ales primar al municipiului Deva), Aristotel Căncescu*, (fost președinte al PNL Brașov și în mai multe rânduri ales președinte al CJ Brașov), Tudor Pendiuc, (fost președinte al PSD Argeș și mai multe mandate primar al municipiului Pitești), Aurel Olărean, (fost deputat PDL și fost primar al orașului Rădăuți), Mihai Seplecan, (fost lider al PNL Cluj și fost șef al CJ Cluj), Antonie Solomon, (fost primar al Craiovei), Ioan Oltean, (fost vicepreședinte al PDL), Anca Boagiu, (fost ministru și fost președinte al PDL și PNL Sectorul 2 și național) etc.

Traseiștii de profesie, sărind dintr-un acvariu politic în altul!traseism

Cuvântul plin de învățătură, (precum broasca de păr!), ținut de GUTĂU Mircia la Brașov, poate fi urmărit în VIDEOCLIPUL de mai jos.

GUTĂU Mircia la ședința PER de la ARO – Brașov (Apud Timpul de Vâlcea)

Prima concluzie care se impune, după analiza Studiului de caz reprezentat de această întrunire a PER:

NIMENI nu a vorbit NIMIC despre ECOLOGIE / ECOLOGISM, sau despre vreun eventual Proiect de ecologizare a mediului nostru de viață, sau a societății românești! În condițiile în care PER lansează candidaturi – pe bandă rulantă – pentru alegerile locale/ județene și alegerea de primari și președinți de Consilii județene! Deocamdată! Că dacă se devansează alegerile parlamentare, o să scoată la înaintare și… garnitura de ecologiști grei, zestrea genetică a unui partid de adunătură/ strânsură (reinventat la apelul de seară al lui Gutău et alii)!

Niște clovni veseli sau triști / Ce se dau… ecologiști!

Pentru a înțelege dimensiunile reale ale mascaradei în care asemenea… triste figuri politice au împins partidul, urmărind de fapt doar realizarea unor obiective personale, care nu au nimic de-a face cu ECOLOGIA, se impune ca să recurgem la o sumară clarificare a conținutului unor noțiuni, precum:

Ar trebui să știe și fanfaronii ăștia, care se împopoțonează cu apartenența la PER (și nu numai), Ecologia este o știință! Al cărei concept a fost formulat de E. Haeckel, încă din anul 1866.

ECOLOGÍE (fr. (i); (s) gr. oikos „casă, gospodărie” + logos „studiu”) s. f. Știință care studiază relațiile dintre organisme și ambianța lor, fie că este vorba de individ (autoecologie, subdiviziune a e. care urmărește relațiile individ-mediu), populație (demecologie, subdiviziune a e. care studiază raporturile dintre populație și ambianță) sau de o comunitate (sinecologie, subdiviziune a e. care cercetează relațiile biocenoză-mediu); are relații cu biochimia, cibernetica, chimia, climatologia, fizica, fiziologia, geografia, meteorologia, pedologia ș.a.”

Ecologia industrială studiază interacțiunea dintre ecosistemele antropologice, naturale și diferitele ramuri industriale, respectiv produșii secundari rezultați din activitatea acestora și răspândirea lor în mediu.  Ecologia mentală studiază individul uman și fenomenele lui mentale, conștiente sau inconștiente, normale sau patologice, structurate pe conștiința de sine, personalitate, în raport cu mediul de viață. ◊ Ecologia socială = disciplină a sociologiei constituită în deceniul 2 al secolului 20, care studiază relațiile dintre om și mediul natural și social, inclusiv relațiile dintre fenomenele și instituțiile sociale și spațiile în care ele se amplasează (orașe, întreprinderi, locuințe etc.), influențele lor reciproce.  Psihoecologia și ecologia spirituală cercetează raporturile dintre indivizii umani într-o anumită ambianță culturală.”

După această necesară clarificare, pentru a înțelege în ce fel de ape politice se scaldă această excrescență tumorală cu pretenții ecologice, se impune să descâlcim sensurile absconse ale discursului amalgamat al lui GUTĂU Mircia de la Brașov.

Luați pe gratis niște sfaturi / Să punem de-un set de blaturi!

Speach-ul lui GUTĂU a fost unul spontan. „Pregătit” superficial, din gânduri răzlețe care i-au trecut prin țeastă în goana mașinii care l-a purtat spre Brașov. Pentru că asta este una din trăsăturile definitorii ale personalității d-lui Gutău: superficialitatea. Nu știu cum a fost profesional (într-o meserie inginerească, exercitată în cadrul unei importante întreprinderi de pe platforma industrială a Râmnicului). Dar după  ce (repede) a depășit această etapă a vieții sale, accedând și promovând în cariera politică, dl Gutău s-a dovedit a fi exemplul de manual al oportunistului. Având în spate – față, la dreapta sau la stânga, doar slugi fidele nevorbitoare (existente doar pentru a ridica mâna în cadrul unor majorități formale, nu și pentru a deschide gura!), dl Gutău a performat prin a-și domina copios aceste majorități, care nu i s-au împotrivit niciodată. Nici unul dintre cei trecuți pe vreo listă de către Gutău, nu i s-a ridicat vreodată împotrivă! Indiferent de justețea civică a cauzei care i-ar fi impus să o facă. Puterea de adaptare a lui Gutău este una greu de egalat. De aici și rasoleala care-i marchează discursul public. Bazat în principal pe o des invocata… experiență. Și atât!

Așa s-a întâmplat și la Brașov, unde dl Gutău a crezut că este bine să le împărtășească colegilor săi de conducere a PER, din ÎNVĂȚĂTURILE sale de încercat matelot politic! Și le-a dat cu supramăsură! În ce ne privește, ca votanți interesați de starea trebii publice vâlcene, trebuie să-i mulțumim pentru toți porumbeii pe care i-a scăpat pe gură! Pe care altfel doar puteam să-l bănuim că-i antrenează, fapt pe care îl puteam deduce doar din faptele de vitejie (i)edilitară ale acestuia! Dar acum s-a dat în vileag în… direct și la o oră de vârf, arătându-și public dedesubturile, prin ridicarea și punerea poalelor în cap!!

Laudă-te gură, că alţii nu se îndură!

Să-l lăsăm pe învățător să ne arate / învețe de ce trebuie să fugim de el, precum necuratul de tămâie!

 • Gutău le spune de la început că nu o să fie „așa euforic” (după ce a văzut afară și au discutat aseară), că „suntem gata, depășim 5%, suntem deja în parlament”;
 • le spune că „mai e muncă foarte multă”, care trebuie începută „de la organizare”, susținând că nu vrea „să le dea sfaturi, din contră” și că „lucrurile sunt destul de complicate”;
 • reamintește auditoriului că pentru alegerile din 2016 a început campania electorală „cu 8 luni înainte”, fără să știe la ce partid va candida, dându-le un exemplu cu 3 bărbați care beau o bere (sub un copac) și care, atunci când l-au văzut l-au luat în brațe, exprimând deschis susținerea lor pentru candidatura sa; ulterior, întorcându-se pentru a-și lua un fâș (probabil din mașină, deoarece începuse ploaia), i-a auzit cum îl denigrau, făcându-l hoț etc.,
 • conchizând cu o PRIMĂ ÎNVĂȚĂTURĂ pentru auditoriul captivat de sinceritatea vorbitorului: „ _ Asta este realitatea! Să nu credeți că dacă toți ne pupă și iau în brațe, ne și votează”!
 • Insistând că trebuie o „organizare fantastică”, începută de jos, că trebuie o „vizibilitate mult mai mare”, fiecare organizație/ birou trebuind să facă „ceea ce fac eu acum, și anume…”

Și i-a dat drumul, împărtășindu-le/-ne din vasta sa expertiză de organizator de chermeze, tombole, vânzător de iluzii pierdute, certificate de bun și „durabil” familist etc., distribuite contra vot! Al unor oameni disperați, abandonați de familie și de societate, aflați la cheremul oricărui nevolnic și venetic. Care nu face altceva decât să profite de starea lor de singurătate și de existența unor așteptări neîmplinibile prin forțe proprii. Nu vă așteptați la vreo idee ecologistă, sau mai de Doamne ajută, că nu există!

 • le spune că în 2016, când a intrat într-o bătălie din partea unui partid care nu era cunoscut în zonă, a reușit să învingă „amândoi adversarii” – adică PNL și PSD – să ia 8 consilieri (în Consiliul local al municipiului Râmnicu Vâlcea, n. n.), că a mai reușit „prin negociere, să iau amândoi viceprimarii și un vicepreședinte al Consiliului Județean”;
 • pentruurmătorul mandat le comunică obiectivul PER din județul Vâlcea: să luăm „minimum 7 primari”, să luăm  „peste 50% din Consiliul Local, amândoi viceprimarii și amândoi vicepreședinții Consiliului Județean”!!!

Aproape că nu mai rămâne nimic pentru ceilalți… laolaltă! Ce bucurie amară trebuie să-l încerce acum pe Rădulescu C-tin, liderul maxim al PSD-ismului local, „fratele” său de baroniadă politică, împreună cu care a hărtănit orașul și județul!

Gutău M. și cupluri de seniori în ale căsniciei…

Află cum negociezi, / Pe bătrâni cum să-i distrezi…

Care-i… strategia promovată pentru atingerea acestor obiective îndrăznețe, le spune tot Gutău, înainte de a trece la alte învățături ale sale, de versat politicianist: „Pentru asta trebuie să știi să negociezi”! Doar atât!? Să fie atât de simplu!? Hai să vedem ce negocieri urmează să antameze, că m-am umplut de curiozitate pe tot corpul!

 • nu trebuie să-i acuzi pe ceilalți – PNL și PSD – că ar fi „ciumați”, pentru că „nu vei avea cu cine negocia”!
 • Partidul Ecologist Român dă libertatea organizațiilor sale „la nivel de județ” să se organizeze „în așa fel încât scopul nostru comun să fie acela de a ajunge în Parlament”! Obiectiv care poate fi atins, dar care nu este garantat 100%!

Ce ecologisme, clisme, ace, brice și carice!? Ce atâtea doctrine și vasiline, unguente și pansamente!? Ca și cum toți ăilalți le-ar da dispoziții propriilor organizații din teritoriu să facă tot ce depinde de ele ca partidul lor să nu intre în Parlament! Ce nu spune Gutău (încă!), deoarece a scăpat-o mai jos: te faci frate și cu Dracul, până treci puntea! Sau tehnica exersată de către hârșiții comuniști pe fraiereștenii de democrați, aplicând politica aliaților de drum! Sau și mai actualul, pupă-l în bot, și papă-i tot!

 • avem oameni „extraordinar de buni” în toată țara și cred că putem lua „un procent extraordinar de bun și putem învinge”! Trebuie „să fim modești, nu trebuie să ne infatuăm, trebuie să purtăm discuții de la om la om”;
 • „noi (adică, organizația PER de la Vâlcea, n. n.), avem 90 de secții de votare, deja avem la fiecare secție câte 30 de oameni mobilizăm și facem întâlnire, avem câte 8 secții de votare x 30 avem 240 de oameni… am făcut deja două întâlniri a câte 550 de oameni”;
 • „de exemplu, vineri avem întâlnire cu persoanele care au făcut 50 de ani de căsnicie. Sînt oameni extraordinar de lăsați așa din partea societății, oameni care au început să plângă când îi inviți la un restaurant, oameni care au 75-80 de ani. Am pus mașini la dispoziție, îi aducem îi ducem acasă. Sunt convins că din acei oameni 99% vor pune ștampila pe Partidul Ecologist Român! Trebuie să facem astfel de acțiuni!” Nu le-a mai spus și de unde provin banii care stau în spatele lacrimilor de fericire ale bieților octogenari…
 • „Trebuie să facem acțiuni cu tineri”! Dar a rămas la stadiul de simplu anunț, că nu prea are cu cine să le facă!

mircia gutau Archives - Stiri regionale Oltenia - Jurnalul OltenieiGutău Mircia și… adjuncții săi de la primărie

Te faci frate și cu Dracul, până treci puntea!

Și mută artileria verbală – câtă avea la el – spre partidele politice. Pe care, spre delirul puțin numeroasei audiențe, le smocotește și le astrucă, de le merg fulgii! Vorbe însoțite de gesturi ample ale mâinilor sale neobosite, asigurându-și astfel auditoriul de veridicitatea spuselor sale. După care, trece la împărtășirea rețetelor sale de prăduitor versat:

 • Trebuie să luăm foarte mult de la alte partide. Mâine (duminică, 09 februarie 2020, n. n.), vom lua doi primari de la PNL, am mai luat doi… Trebuie să mișcăm pe toate fronturile s-adunăm oameni, trebuie să lăsăm orgoliile pentru că niciodată nu sântem compatibili 100%, dar dacă știm să luăm ce e bun de la fiecare, putem să învingem și putem să facem un lucru formidabil”;

Ștefan Prală se vrea afară din PNL. Țintește spre ABA Olt! – Gazeta VâlceanăPrală Ștefan – alt paj traseist – aflat cu treabă la curtea lui Gutău

 • „De exemplu, colegul meu PRALĂ (Ștefan Prală, un jolly joker local, aflat în siajul lui Gutău, căruia i-a ciugulit din palmă; cel care a părăsit PSD-ul pentru avantajele asigurate de Gutău, prin promovarea lui în diferite sinecuri bugetare, n. n.), mi-a adus ieri 7 organizații de la…, unul care a fost cel mai înverșunat adversar al meu în campanie, din pușcăriaș nu mă scotea… până la urmă vine cu 50 și ceva de consilieri locali. Noi trebuie să acceptăm orice variantă! BINEÎNȚELES CĂ NU TREBUIE SĂ-I PROMOVEZI ÎN PARTID, NU TREBUIE SĂ-I UIȚI! (RÂSETE ȘI APLAUZEECOLOGISTE DIN SALĂ! n. n.) Nu trebuie uitat, doar așa zâmbești în față să sperăm că-ți îndeplinești scopul!”;
 • „Eu cred că Partidul Ecologist Român are o șansă reală să devină al treilea… a treia forță politică din România! Este șansa noastră unică”;
 • „După cum vedeți, de ALDE se alege praful și noi am luat organizații la Drăgășani, organizații întregi le-am luat. Partidul lu Ponta se alege praful de el, vă spun eu că se alege praful,… care mai sunt (din sală, cineva zice de… PMP, n. n.). PMP-ul e dus, nu va intra. Și atunci Partidul Ecologist Român este un partid căruia nu poți să îi reproșezi prea multe, vrea binele populației”;
 • Toate partidele vor la nivel declarativ binele populației. să nu spuneți că este unul care spune „vreau să-i omor pe oameni”! Nu, toate vor declarativ să facă bine oamenilor. Important este ca oamenii partidului respectiv să aibă credibilitate și cei care te votează – mai ales la locale – nu votează Partidul Ecologist sau partidul PNL-ul. Votează cu omul reprezentat de partidul respectiv. Ăsta-i adevărul. Foarte mulți vor lua leapșă. Unii se infatuează că la alegeri noi vom lua 50%, PNL-ul. Va fi dezastru! Veți vedea la locale ce va fi, va fi dezastru și pentru PSD și pentru PNL.”;
 • PSD-ul acum 4 ani de zile dacă aveai 30% și mergeai la PSD sperai că iei 45%, luai 15% (în plus, n. n.), datorită partidului. Acum, dacă ai 40% tu, 40% partidul, nu iei nici 30%. Vă garantez asta!”;
 • „Iar de liberali oamenii au început să se lămurească, dezastru pe care l-au făcut în fiecare din aceste două luni de zile (de fapt, din 4 noiembrie 2019, trecuseră 3 luni de guvernare a PNL, n. n.) …. Ne-au tăiat TVA-ul. Asta-i bunăstarea pe care ne-au adus-o. În momentul de față, în administrație este un haos total. DACĂ NU EȘTI MÂNĂ FORTE ȘI DACĂ NU-ȚI ASUMI FOARTE MULTE LUCRURI, E DEZASTRU!

Elena Udrea și Gutău Mircia – pe vremea când sugeau împreună la greu, de la altă… oaie politică!INCREDIBIL! Ce spune GUTĂU despre arestarea Elenei UDREACe vremuri bune, bune!  Asta DA politică pentru (unii) oameni!

De mă ascultați pe mine / Ne vom umple toți de bine!

 • „De aceea eu spun că noi avem o șansă reală! Vă rog să vă mobilizați, vă rog să luați în serios fierare… și fiecare în localitatea respectivă, 20 de voturi dacă luăm, fiecare localitate să aibă făcute secții în fiecare localitate (se gândea probabil la organizații locale ale partidului, nu la secțiile de votare! n. n.). Noi așa facem, avem 89 de localități, în 80 avem deja făcute organizații. Am adus tot mai mulți oameni. Obiectivul nostru v-am spus este un obiectiv îndrăzneț, dar sânt convins 100% că îl vom realiza…”
 • Trebuie să degajăm forță. Oamenii au nevoie de cineva care degajă forță! Dacă ești un papă-lapte, te abandonează. Deci trebuie să degaji forță.
 • Dacă facem manifestări, vorbim și avem o firmă de IT care să ne facă multă reclamă, eu sânt convins nu că obiectivul, că vom realiza mult mai mult de 5%.

Poasă ningă, poasă plouă / Eu mi-am tras echipă nouă!

 • Vă mulțumesc,  îmi cer scuze, trebuie să mă retrag, avem meciul cu Gyor-ul, ECHIPA ESTE A PRIMĂRIEI DE HANDBAL (exprimarea/ topica îi aparțin lui Gutău și caracterizează stilului său inconfundabil! n. n.).” Iar gura păcătosului a mai scăpat un porumbel! Chiar că putem vorbi de…Primăria de handbal”, în condițiile în care instituția pompează anual peste 10.000.000 de lei, într-o echipă formată în majoritate din… straniere! Fără să-și asigure viitorul, prin valorificarea fondului autohton de tinere talente handbalistice.

Cu gogoşi, cu minciunele, te făcuşi primar, mişele!

Conchizând, culoarea maronie pe care a împrăștiat-o Gutău Mircia peste cei din sală, pe care i-a stropit ritual cu asemenea „învățături” aflate la limita legii și a bunului simț, o să iasă greu la spălat. Și nu cu orice detergent, apropo de… ecologie! Pentru că procedând astfel, departe de a-și umple colegii de sfaturi utile, Gutău și-a atras oprobiul tuturor celorlalte partide. Nu pentru că ele ar fi formate doar din fecioare neprihănite! Ci doar pentru nevoia de a păstra aparențele, concurența ferindu-se să iasă în public cu asemenea făcături și învățături jenante, distribuite angró, pe post de politică și doctrine!

Dacă mai era/este cineva care nu știe cine este adevăratul… GUTĂU, nu cred că acum mai persistă vreun motiv de îndoială. Nici pentru cei cu care și-a jurat credință veșnică! Mai ales pentru… PSD-iști! Pe care i-a bălăcărit cum i-a venit la gură, în stilu-i impardonabil. Și în legătură cu al căror viitor politic îndoielnic s-a antepronunțat. Trăgând cu putere de clopote într-o dungă, vestind apropiatul lor sfârșit politic!

Dacă mai era cineva care își imagina că adunătura asta de pușcăriași și pușcăriabili avea/are ceva în comun cu… ecologia și cu ecologismul, sper că acum este definitiv lămurit. Că nu din partea asta poate să vină salvarea… planetei! Nici măcar a mediului în care își duce umila-i existență, în viața sa de zi cu zi!

Dacă toți aceia pe care-i compromite iremediabil, spunând că o să-l voteze pentru că le-a dat un mic și-o bere o și fac, ne merităm soarta! Deși copiii și nepoții lor ar trebui să le atragă respectuos atenția, cum că ar fi bine să voteze pentru viitorul lor, al tinerilor și copiilor! Nu pentru colita și ulcerul reactivate de meniul standard, comandat și plătit de către îndatorații lui Gutău!

Dacă cumva asta înseamnă politică – și Gutău crede sincer că asta-i calea sigură și directă spre prosperitatea lor – putem spune răspicat și responsabil că, în acest moment, a murit și ultima speranță! Mai ales dacă… învățăturile lui Gutău vor da roadele scontate de acesta la Vâlcea!

Dacă toți stătătorii în opoziție, își imaginează că jucând bâza pe Facebook, generează voturi anti PSD și anti Gutău, trebuie să le spunem răspicat, cum am făcut-o deja de multe ori, că asta-i calea sigură spre realegerea preamarelui!

nu specia vânătorului individual este calea spre mult dorita victorie în alegeri! Că obținerea acesteia este o treabă de echipă, formată din profesioniști (și nu din urechiști!), deoarece au în față adversari versați, deprinși cu ocolirea capcanelor și atragerea în ele a celui care le-a pus!

Alegerile la 4 (patru!) ani nu sunt o cursă la care participă și câștigă doar… highlander-ii, oricât de mult ne-ar emoționa și motiva filmele hollywoodiene să credem asta! Realitatea este cu mult diferită de speranțele deșarte, proiectate de unii pe pereții existenței noastre cenușii.

Asta trebuie să priceapă – și să nu mai uite – politicienii de campanie, cei care, din 4 în 4 ani, vin să ne momească cu asemenea minciunele și alte promisiuni deșarte, luându-ne astfel pe nimic bunul cel mai de preț pe care îl are o ființă rațională, domiciliată în cetatea democrației: dreptul de vot!

Iar toți cei care își dau votul pe nimic, (eventual pentru o bere și un… mic!), își merită soarta. Este regretabil faptul că procedând astfel, ne-o pecetluiesc și pe-a noastră! Spre bucuria nedisimulată a tuturor gutăilor și a profitorilor de ocazie, care fac zid în jurul acestora, pentru apărarea interesului lor comun.

Până când, rămâne de văzut. Că deja – de ceva vreme – nu mai trece niciun tren prin gara noastră mică!

Memoria – despre ce și cum a fost – trebuie să fie vie!

Suntem în plină campanie electorală pentru alegerile locale / județene, care vor avea loc pe 27 septembrie 2020. În plină pandemie de SARS-CoV-2. Alegeri la care s-a bătut palma de a merge împreună, după o fructuoasă și reciproc avantajoasă colaborareîntre PER-ul lui GUTĂU Mircia și PSD-ul lui Rădulescu C-tin. Cei care, după alegerile locale din 2016, au condus discreționar municipiul Râmnicu Vâlcea (primul dintre aceștia, în calitate de primar) și județul Vâlcea (celălalt, ca președinte al Consiliului Județean). Timp în care au făcut exact ce a dorit mușchiul lor flasc. Doar ca să le fie bine lor și celor care-s croiți după chipul și asemănarea lor.

Pentru a nu se uita astfel de fapte, trebuie să facem recurs la memorie, recomandându-vă să revedeți câteva ARTICOLE. Care sper să fie lămuritoare asupra stilului de conducere al acestor înainte stătători locali:

Gutău Mircia și propensiúnea pentru nerespectarea facilităților acordate elevilor prin lege, publicat pe 23 februarie 2020;

Dl Costi Rădulescu și Unirea Principatelor Române. De unde nu e, nici Cel de Sus nu poate pretinde! – publicat pe 26 ianuarie 2020;

GUTĂU & Co. fac campanie electorală în școli… Cu voie de la stăpânire!? – publicat pe 27 decembrie 2019;

STIMA NOASTRĂ și MÂNDRIA / ANDRA și GUTĂU MIRCÍA! – publicat pe 31 octombrie 2019;

Cum transformăm „Ziua Mondială a Profesorilor” într-o manifestație de partid și de (po)stat… politicienii PSD pe primele rânduri! – publicat pe 20 octombrie 2019;

Cine-i Constantin Rădulescu!? Nimeni altul decât… OMUL CARE ȚI-L ADUCE PE DUMNEZEU! Cel puțin așa crede el… – publicat pe 16 septembrie 2019;

GUTĂU și începerea cursurilor școlare! Avantaj el și ai lui, nu și educația! – publicat pe 9 septembrie 2019.

În ce privește aceste personaje de vodevil, e bine să se știe că – în anii din urmă – nu le-am menajat deloc. Cu ocazia numeroaselor lor derapaje politice și administrative le-am dedicat diferite… urări. Așa cum rezultă din articolele de mai jos:

S-a dus ca și cum n-ar fi fost: prefectul Marin Florian (II) – publicat pe 24 august 2020;

„Învățăturile” lui Gutău Mircia pentru ciracii săi din PER. Și nu numai… publicat pe 11 februarie 2020;

Alina Lupu, portdrapelul contemporan al „liberalismului de stânga”! Neapărat din rândul… PSD! – publicat pe 7 februarie 2020;

Dealul CAPELA – locul de „promenadă” al unor interese imobiliare!? (II) – publicat pe 5 februarie 2020;

DE CE trebuie remisă SCRISOAREA ANUALĂ a primarului; atribuții ale primarului și prefectului. – publicat pe 10 ianuarie 2020;

D-le primar GUTĂU Mircia, când remiteți fiecărui contribuabil SCRISOAREA ANUALĂ prevăzută de legislația în vigoare!? – publicat pe 5 ianuarie 2020;

Ce-am avut și ce-am pierdut: prefectul Marin Florian (I) – publicat pe 16 decembrie 2019;

UPIT și (ne)bănuitele cărări pentru împlinirea… pohtei sale imobiliare! (II) – publicat pe 17 octombrie 2019;

Să vezi și să (nu) crezi… „Primăria municipiului se implică în proiectul unei noi centrale pentru termoficarea Râmnicului”!? – publicat pe 1 octombrie 2019;

Universitatea din PITEȘTI și Mircia GUTĂU… „dragoste” mare! Cu năbădăi și doar din interes! – publicat pe 28 septembrie 2019;

Cine-a zis că PSD-istele nu sunt… perspicace!? – publicat pe 23 septembrie 2019;

Despre precaritatea bazei materiale a unora dintre liceele „dobânditoare” a unor hălci din Liceul „OLTCHIM” – publicat pe 21 august 2019;

Păzea! În cazul „divizării” Liceului „OLTCHIM” începe recapitularea finală! – publicat pe 9 august 2019;

De ce nu trebuia desființat Liceul „OLTCHIM” (II) – publicat pe 6 august 2019;

De ce nu trebuia desființat Liceul „OLTCHIM” din Râmnicu Vâlcea (I) – publicat pe 30 iulie 2019;

În ce consta unicitatea ofertei educaționale a Liceului „OLTCHIM” – publicat pe 18 iulie 2019;

De unde atâta… „grabă” pentru înstrăinarea imobilului Liceului „OLTCHIM” – publicat pe 13 iunie 2019;

Carmen Avram la 53 de ani! Ce-am avut și ce-am pierdut! – publicat pe 8 mai 2019;

Bogdan Constantin MATEI – dai în unul, țipă trei! – publicat pe 18 februarie 2019;

Pe noi, cei care nu avem „animale de companie”, cine ne apără!? – publicat pe 9 ianuarie 2019;

DESPRE MONUMENTUL vâlcean al INDEPENDENȚEI – publicat pe 5 decembrie 2018;

MIRCIA GUTĂU – LUNGUL DRUM DE LA VORBE LA FAPTE – publicat pe 20 noiembrie 2018;

Poate filantropia să salveze România!? (II) – publicat pe 27 august 2018;

Poate filantropia să salveze… România!? (I) – publicat pe 10 august 2018;

UN OM CE SE DĂ… DĂȘTEPT, VREA SĂ FACĂ UN GHEȘEFT! – publicat pe 10 iulie 2018;

GUTĂU și TELEVIZIUNEA, LUPUL ALFA și…OMEGA! – publicat pe 19 iunie 2018.

Drept bonus, pentru cei care au rezistat și au ajuns cu lectura până aici, poate fi (re)văzut ARTICOLUL dedicat prea marelui GUTĂU Mircia și preșului Costi Rădulescu, coechipierul său de ghidușii politico-administrative.

Gânduri răzleţe despre un neica nimeni – publicat pe 5 martie 2018.

DUMNEZEU SĂ NE ŢIE,
CĂ CUVÂNTUL DIN POVESTE,
ÎNAINTE MULT MAI ESTE!

Iar până atunci, vorba lui Caragiale…
Să fiţi sănătoşi şi veseli!
ŢINEŢI APROAPE!

– Va urma –
TIBERIU M. PANĂ

Câţi ca voi!

Sus, pe gardul dinspre vie,
O găină cenușie
Și-un cocoș împintenat
S-au suit și stau la sfat:
Ia te uită, mă rog ție,
Cât de sus ne-am înălțat!
Și deodată, cu glas mare,
Începură amândoi,
Să cotcodăcească-n soare:
Nimeni-nu-mai-e-ca-noi!…
Nimeni-nu-mai-e-ca-noi!
Dar de sus, din corcoduș,
Pitulându-se-ntre foi,
Mititel și jucăuș,
Le-a răspuns un pițigoi:
— Câți-ca-voi! Câți-ca-voi!

_______________________

* Între timp, CĂNCESCU Aristotel a migrat la… ALDE Brașov, alianță din partea căreia candidează pentru președinția C. J. Brașov.

Sursa foto copertă

Omu Gnom – Limpede (Prod. de Omu Gnom) (videoclip oficial)

Cercetează, studiază, reprezintă-te!

Sunt și alte valori mai importante de urmat
și nu fi prost doar pentru că-i drumul cel mai ușor de învățat
fiecare dintre noi e înzestrat cu infinite puteri
da știi tu, e paradoxal timpu
și e complicat să fie simplu!
Am studiat, sunt informat, pregătit pentru cauză
e uimitor câte poți să găsești dacă știi ce cauți
zău, mereu la curent rămâi panou când în țară
reprezentăm rezistența când sare siguranța națională!

Bug Mafia & Loredana – Ridică-mă la cer

Vasile Şeicaru – La adio

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.