Cine-a zis că PSD-istele nu sunt… perspicace!?

Uite că se adeverește astfel că Nicolae-Liviu Dragnea a avut dreptate atunci când, în 2016, la Școala de vară a femeilor din PSD, le-ar fi spus participantelor că „trebuie să dăm o șansă mai mare femeii să demonstreze în politică”! Și uite așa s-a deschis larg ușa, pentru a pătrunde în politică tot felul de cațaoane, incorigibile în analfabetismul lor funcțional. Niște agramate sadea, alese exclusiv pe considerentul ascultării față de poruncile celor care le-au așezat vremelnic în fruntea bucatelor naționale. Indiferent de locul unde au fost numite să împărățească. Și unde, de la cea pe care o vedeți lălăindu-se jenant în videoclip, până la alte orătănii suite în vârful unor deconcentrate, nu au făcut altceva decât să cotcodăcească periodic… anapoda! Pozând în „Mițe” patrioate ale românismului geto-dac contemporan, excelând doar printr-un pupincurism grețos și bine țintit!

Păi cum să nu-l preaslăvească madama pe marele său lider de partid, când și acesta, prezent la un conclav PSD-ist de la Râmnic, se întrecuse în vorbe de laudă la adresa femeilor PSD-iste, declarând: „În privinţa preferinţelor, (pentru alcătuirea listelor pentru parlament, n. n.), îmi este uşor pentru că la PSD toate doamnele şi domnişoarele arată foarte bine şi foarte bine pregătite. Trebuie să fie bine pregătite pe domeniul pe care vor dori să activeze în comisiile din Parlament, să aibă o relaţionare socială bună şi de un nivel ridicat în comunitatea din care provin, să ştie să comunice, să fie membre active de partid şi să fie totuşi loiale partidului şi să înţeleagă că intră şi vor face parte dintr-o echipă care se doreşte performantă în Parlament”!

Daniela Oteșanu și Nicolae-Liviu Dragnea

Ce mai zice mult prea prea (a)buzata făptură, reprezentantă de frunte a femeilor vâlcene agățate de PSD, despre cealaltă călăuzitoare a carierei politice a femeilor PSD-iste!? Cine alta decât… Vasilica-Viorica Dăncilă: o femeie care le-a acordat „un sprijin extraordinar, care a știut să fie alături de noi să ne susțină, alături de cele care am dorit să ajungem acolo, care am simțit că putem să facem față în Parlamentul României”! Despre care declară fără să pară că ar fi forțat-o cineva s-o facă „pe care eu o iubesc și o prețuiesc nemăsurat”!

Pentru aceste merite ale celor doi lideri PSD-iști, pe care le evocă precizând că este „foarte emoționată!”, deputata PSD de Vâlcea, Daniela Oteșanu, pretinde aplauze repetate din partea audienței. Vorbăreața se afla la un conclav PSD-ist desfășurat în Mehedinți, în prezidiu (așa cum se poate vedea în videoclip), aflându-se altă pupătoare de pardonuri dragniste și dănciliste, nimeni alta decât… Rovana Plumb! Pentru că ăștia fără treabă cu politica, devin vorbăreți din cale afară doar la asemenea cumetrii, în care se încuscresc între ei, jucându-se în public de-a… facerea de bine! De care ne-au umplut de vreo trei ani încoace!

Despre activitatea parlamentară a… deputatei Oteșanu Daniela, mai bine zis despre lipsa de asemenea rezultate, (deși a făcut și face parte dintr-o coaliție parlamentară majoritară), vezi AICI. Cu precizarea că o să-i dedicăm un articol separat, ca și altor tăietori de frunză la câini, rătăciți prin Parlamentul României.

În condițiile în care d-na Oteșanu Daniela face parte din Comisia pentru muncă şi protecţie socială a Camerei Deputaților, nu a zis nci… pâs (eventual a zis… pas!) atunci când s-a pus problema obținerii sprijinului deputaților vâlceni pentru salvarea obiectivelor industriale de pe platforma municipiului Râmnicu Vâlcea!

Cu atât mai mult cu cât, CET Govora – aflat în insolvență de ceva vreme – se află sub oblăduirea Consiliului Județean Vâlcea, (care are calitatea de acționar majoritar!), condus de PSD-istul Constantin Rădulescu! În nici una din Luările sale de cuvânt, în Declarațiile politice depuse în scris, sau în Întrebările și interpelările adresate Guvernului, deputata Oteșanu nu s-a referit la problemele grave cu care se confruntă obiectivele industriale de pe platformă! Ca și cum nu ar fi fost aleasă în Parlament și pentru a reprezenta comunitatea electoratului vâlcean și problemele cu care acesta se confruntă!

P. S.: Știe cineva când urmează să se organizeze / desfășoare marșul spre București al salariaților deznădăjduiți de pe platforma industrială a municipiului Râmnicu Vâlcea, în fruntea cărora s-a angajat să se pună însuși Costi Rădulescu, liderul PSD-ului județean!?


Sursa foto copertă

PERSPICÁCE adj. invar. (Despre oameni) Care este înzestrat cu o minte ageră, pătrunzătoare, care este capabil să surprindă și să înțeleagă ceea ce scapă majorității; ascuțit (la minte), ager; (despre mintea sau manifestările oamenilor) care dovedește agerime, pătrundere, subtilitate, istețime, finețe spirituală; pătrunzător. – Din fr. perspicace.

D-na deputat Oteșanu (aleasă deputat în circumscripția electorală nr. 40 VÂLCEA) poate să fie găsită cu treabă (vorba vine!) la următoarele adrese oficiale:

  • 1. Băile Govora, Str. Tudor Vladimirescu nr. 130, Bl. G, jud. Vâlcea
  • 2. Râmnicu Vâlcea, str. General Magheru nr. 6, Bl C1, sc. C, etaj 2, jud. Vâlcea

Dacă vrei să ai un motiv ca să ocolești Râmnicul, ascultă melodia de mai jos! Cum încă n-ai cum să-l ocolești, asta este…!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.