Alina Lupu, portdrapelul contemporan al „liberalismului de stânga”! Neapărat din rândul… PSD!

Din Ciclul principialo-valoric:

Lupul îşi shimbă părul, dar năravul ba

Astăzi despre:

Lupul pe unde a fost mai trece!

Scurt pe 2 și 1/4: Alina Lupu a hălăduit prin politica locală cât s-a putut de mult și de bine. A „crescut” la sânul PD, devenit PDL, „unit”/ înghițit de PNL. Cu nume cu tot. Ulterior, a bătut la porțile ALDE și a fost primită. Nu a adăstat prea mult sub pulpana lui Călin Constantin Anton Popescu-Tăriceanu. A plecat la Pro România, un PSD situat în afara acestui partid parlamentar/ guvernamental. Aflat sub oblăduirea lui V. V. Ponta, cel pe care – în toamna anului 2014 – îl umpluse de delicate replici acide și pamflete. După aceste repetate experiențe eșuate, domnișoara Lupu își recalibrează expectațiile și potențialul experienței sale politice astfel dobândite și bate cu putere și încredere la porțile PSD-ului vâlcean. Un traseu politic sinuos, plin de reveniri doctrinare la o inexistentă „matcă”. Dacă mi-au scăpat unele din haltele politice în care ar mai fi poposit, pentru a-și redobândi elanul inițial, mă angajez să continui investigația. Pentru ce mi-am propus acum, este mai mult decât suficient. Unele dintre aceste tenebroase „rememorări” s-ar putea ca să-i producă și dânsei convulsii…

Liberalismul de cazarmă și riscurile
urinatului împotriva… vântului!

Pe 17 decembrie 2014, tânăra PNL-istă prin adopție, venită în partid pe filiera PDL, ca urmare a nereușitei sale încercări de a sfida comandamentele punctuale ale partidului din care făcea parte, și-a anunțat demisia din calitatea de consilier județean.

Motivul care a făcut-o să procedeze astfel a fost unul doar aparent… banal. După decesul președintelui de atunci al Consiliului județean Vâlcea, a fost convocată o ședință pentru învestirea cu atribuțiile președintelui a unuia din cei doi vicepreședinți. Pentru a permite instituției să meargă mai departe. Urmând ca un consilier județean să fie ales pentru a exercita atribuțiile vicepreședintelui devenit președinte interimar. Consiliul județean, în care liberalii dețineau majoritatea, îi avea ca vicepreședinți pe Bogdan Pistol (PNL) şi Dumitru Persu (PSD). Pentru faptul că dl Pistol nu era agreat de către liderul liberalilor vâlceni, și pentru că tot el a fost propunerea PSD pentru a prelua interimatul funcției de președinte (!), cuvântul de ordine al partidului pentru consilierii săi a fost ca aceștia să boicoteze aceste ședințe extraordinare. Ceea ce s-a și întâmplat, cu excepția lui Pistol și a d-nei Lupu Alina, care au „servit” prin prezență activă ședința din 17 decembrie 2014! Cele 15 voturi primite atunci de către dl Pistol (care proveneau, în mare, de la consilierii PSD), s-au dovedit a fi… insuficiente pentru a fi ales. Așa încât, acesta și-a dat demisia din funcția de vicepreședinte al C. J. Vâlcea.

Iar d-na Lupu l-a urmat până la capăt, dându-și și dânsa demisia din Consiliu. Peripețiile desemnării celui care urma să preia atribuțiile președintelui Consiliului au continuat până în ianuarie 2015. Cu alegerea altui liberal drept vicepreședinte, desemnarea acestuia ca deținător de prerogative prezidențiale, cu atacarea de către Prefectură a actelor administrative/ hotărârilor adoptate pe 19 decembrie 2014 (prefect fiind Cornoiu Dumitru) și luarea de la capăt a procedurilor implicate. Până când a ieșit cum și-a dorit majoritatea liberală de atunci.

Revenind la cestiune, d-na Lupu Alina a folosit prilejul demisiei pentru a emite câteva… panseuri, așa cum rezultă din videoclipurile de mai jos. Încercând să lămurească auditoriul referitor la motivele care au determinat-o să recurgă la această soluție radicală.

Atunci, tânăra speranță a politichiei vâlcene, emitea vorbe care păreau să fie cu bătaie lungă: „Am venit aici depunând un jurământ şi asumându-mi nişte responsabilităţi. Consider că interesul judeţului este mult mai important decât nişte orgolii sau alte situaţii. Eu am învăţat lecţia din 16 noiembrie, cred că şi dumneavoastră aţi învăţat această lecţie. Nu ştiu dacă lucrurile se vor schimba în judeţul Vâlcea sau în România în următorii ani, dar ştiu că după 25 de ani de la Revoluţie vreau să-mi exprim liber opţiunea şi ceea ce cred, şi să merg în continuare pe aceleaşi principii.” Doar niște bla-bla-uri, care nu exprimau nicio idee coerentă, niciun „principiu” din cele în slujba cărora pretindea că s-ar fi înrolat sub stindardele unor partide de dreapta (PDL și PNL).

Hai la ALDE de poveste / Cât nu prind alții de veste!

Pe vremea când ALDE Vâlcea era condus de senatorul Dan Nițu, (fost politician liberal, plecat la mascarada de partid condus de către Tăriceanu, nășit de… V. V. Ponta), se lățise zvonul că struțo-cămila cu pretenții de dreapta ar fi făcut niște achiziții politice de marcă. Și anume ex-senatorul PDL-ist Dorel Jurcan, (care părăsise PNL), Elena Caplea și Alina Lupu, fostul consilier județean PNL. Cei trei au devenit membri cu drepturi depline din 25 februarie 2016, asumându-și obiectivele partidului, punându-și astfel „experiența, creativitatea și puterea de muncă” în slujba atingerii scopurilor electorale propuse de ALDE pentru alegerile locale, județene și parlamentare din acel an. Nu a fost să fie o iubire lungă, peste câteva săptămâni doar, dl Nițu, și-a luat adio de la politică, iar Jurcan Dorel – ca să nu rămână fără… coledzi – a cotit-o subit spre PRU și naționalismul de gazetă de perete cu TV Etalon, patronat local de Brăgău Florin. Tânăra speranță a candidat pe listele pentru Consiliul Județean ale unui ALDE eșuat în brațele tandemului PSD-PER. Partidul a intrat în convulsii specifice unor grupuscule de strânsură (acuzații reciproce de trădare, procese, găști, excluderi, împăcări formale etc.), care păreau să nu se mai sfârșească. Un partid care colcăia de penali, așa cum – în toamna anului 2016 – anunța senatorul ALDE Vasile Nistor, într-o scrisoare deschisă trimisă membrilor structurilor politice teritoriale şi centrale ALDE.

Aldiști, care mai de care / Înainte de… plecare!Sursa foto

Decât Romeo și Gutău / Nimic nu poate fi mai rău!

La începutul anului 2016, confruntată cu incertitudinile produse de zvonurile privitoare la posibilele candidaturi neagreate (nu doar de către dânsa), la funcția de primar al Râmnicului, d-na Lupu Alina a postat pe Facebook un text inspirat și sincer, în care – printre altele – scria:

Ai auzit ca Mircia Gutau candideaza de la ALDE?
– Ai auzit ca Mircia Gutau candideaza de la PNL?
– Ai auzit ca Mircia Gutau nu mai candideaza de la PNL?
– Ai auzit ca PNL il sustine “din umbra” pe Mircia Gutau?
– Ai auzit ca Mircia Gutau candideaza din partea unui partid mic?
– Ai auzit ca Romeo Radulescu s-ar putea sa candideze de la Partidul Valcenilor?
– Ai auzit ca Romeo Radulescu o sa candideze de la PNL?
– Ai auzit ca Romeo Radulescu o sa candideze de la PSD sau PNL?
– Ai auzit ca Romeo Radulescu o sa candideze de la PSD?”

După care își argumenta astfel obida care-i determinase intempestiva reacție publicistică: Va vine sa credeti sau nu mai toate partidele politice s-au batut cu pumnul in piept ca nu o sa puna candidati care au fost: traseisti, condamnati sau oameni lipsiti de credibilitate. Asistam ca de fiecare data la “jocuri si trocuri politice”.

Excluzându-i pe „simpatizanții” celor doi posibili candidați la alegerile din acel an – pe care îi considera drept cei mai bine poziționați în opțiunile electoratului vâlcean – speranța politicii locale se întreba cum rămâne cu acei votanti care nu primesc mita, nu mai cred in vorbe si ochi dulci, nu fac parte din vreun partid”, printre care se includea și pe sine. Asta deoarece considera că acești alegători nu mai pot tolera „circul televizat sau scris, nu mai putem sa avem incredere ca poate de data asta o sa fie mai bine. Nu putem sa ne punem lacat la gura pentru ca ne doare si ne pasa ce se intampla cu orasul nostru!” Și conchidea irevocabil: „- Ai auzit ca nu avem pe cine vota?!”

Să nu fi știut d-na Lupu că asemenea declarații… rămân!? Că ele produc efecte chiar și la mult timp după ce ai scăpat porumbelul din gură/ tastatură!? Să fi mizat pe faptul că mortul de la groapă, nu se mai dezgroapă!? Să exprimi asemenea gânduri față de candidatura / omul GUTĂU Mircia, fără să te gândești că într-un moment de restriște a opțiunilor politice, s-ar putea să eșuezi în brațele primitoare ale acestuia, sau ale oricărei alianțe din care face parte!? Făcând abstracție de faptul că dl Gutău este cunoscut drept pretutindenarul aflat acolo unde îl poartă interesul, indiferent de existența unor principii și/sau valori morale!?

Așa încât, fără să mai bat marginile, întreb direct: atunci când – în urmă cu doar 4 (patru) ani – a exprimat asemenea opinii negative despre… potențialul catindat GUTĂU MIRCIA (actualul primar al Râmnicului, aflat într-o indestructibilă relație de preteșugăreală cu PSD și ALDE), nu s-a gândit că într-o zi (despre care nu știu cât poate fi de… bună!), o să ajungă să atârne la oblâncul politichiei de șantan, practicată cu ostentație și totalitar de către Gutău!? Asta în condițiile în care, în goana ei pentru repoziționare pe eșichierul politic, vorbește despre… apărarea unor principii / valori etc. Pe care le enunță generic, fără să le și detalieze, pentru a sta și altor turiști drept borne în raliurile lor traseistice prin politichia locală!?

Cum rămâne cu… principiile, cu valorile etc., care păreau să se constituie într-un CREZ de neclintit!? De la care d-na Lupu nu părea dispusă ca să abdice!? Este adevărat, fără ca d-na să le fi și împărtășit public cu noi.

Tot pe la începutul anului 2016, pe vremea în care liberalul Gh. Păsat, președintele interimar al C. J. Vâlcea, era pus sub acuzare de către DNA, d-na Lupu și-a exprimat public bucuria produsă de această minunată veste! Așa cum se vede în fotografia de mai jos (Lupu Alina este cea din stânga fotografiei).

alina_lupu_dna_11 (1)Sursa foto

Nu avem știință despre bucuria care ar fi încercat-o pe d-na Lupu Alina, atunci când DNA bătea cu putere la porțile intereselor private, promovate de un PSD făcut preș la picioarele pușcăriabilului său președinte, Nicolae-Liviu DRAGNEA. Și a altor lideri înfrățiți cu furii, pe care Partidul Social Democrat (în întregul său) se făcea luntre-punte pentru a-i salva de o binemeritată perioadă de recluziune la mititica! Alături de care, în tot acest timp, s-a aflat și noul/ actualul aliat de drum politic al d-nei Lupu, dl. Rădulescu C-tin, președintele Consiliului Județean Vâlcea și liderul filialei județene PSD. Care nu s-a dezis / delimitat în niciun moment de făcăturile de nefăcut ale liderului său național. Pe care, mai mult decât atât, l-a susținut prin vot în adoptarea tuturor măsurilor aberante adoptate de forurile de conducere ale Partidului Social Democrat. Voturi și susținere necondiționate, pe care dl Rădulescu nu le-a decontat politic până acum. Asta, doar așa…. apropo de principii și valori morale!

Îi torn floricele-n cap / Și-n partidul lui mă… scap!

Se pare că nici ALDE nu a răspuns pe măsura așteptărilor și aspirațiilor înalte ale d-nei Lupu. Care și-a reconsiderat apartenența la această excrescență cu pretenții liberale / de dreapta. Anul 2019 o găsea în altă barcă politică, aciuându-se pe lângă PRO ROMÂNIA, făcătura avortonă, cu pretenții de partid a lui V. V. Ponta. Cel care, ori nu știa, ori a crezut că era bine să se comporte ca și cum n-ar fi știut, cum demoazela îl umpluse de „considerație” în campania pentru prezidențialele din toamna anului 2014. Când d-na – pe atunci (încă) mare pedelistoliberală – nu-l scotea din apelativul… #PuieMonta!

Dedicându-i și un videoclip de toată frumusețea! Care s-a bucurat de mare trecere printre adepții lui K. V. Iohannis! Material pe care l-am găsit – însoțit de o pertinentă prezentare – într-un recent articol.

Cu toată această miștocăreală electorală, direct în el țintită, Ponta a făcut-o… vicepreședinte al filialei județene a partidulețului său. Crezând probabil că merită compromisul pentru câștigul electoral pe care i l-ar fi adus la alegeri. Care nu a fost să fie!

Sursa foto

Acum aflăm că fata frumoasă și deșteaptă a ales… tabăra binelui! Adică PSD-ul, desigur! Și-a argumentat gestul deplasării spre o stângă rănită și nerestructurată – după defenestrarea de la guvernare (și cu slabe perspective de a mai reveni curând la butoane!) – printr-un Text / comunicat, în care se strofoacă să-și explice noua sa opțiune politică. Încercând, fără să și reușească, să transforme inconsecvența sa în… crez!

O poveste din cel timp / Când Klaus sta în Olimp!

Prin 2014, pe când combătea în campania electorală a PNL pentru alegerea ca președinte a lui Klaus V. Iohannis, d-na Lupu declara: PSD-ulface o campanie murdară, dând ca argument o întâmplare trăită acum câteva zile la Horezu: „Am vorbit cu un bătrânel, cred că avea peste 75 de ani. Am vrut să-i dau un pliant al lui Klaus Iohannis, să îi spun care îi este programul. M-a refuzat din start, nu a vrut nici să discute. Mi-a spus şi de ceMi-a spus că a fost informat de cei de la PSD că primarul Sibiului a vândut organe de copii. Pentru mine e înfiorător, sincer. Mă întreb cum poţi face o astfel de campanie electorală, minţind în aşa hal. Indiferent care e scopul, nimeni nu ar trebui să procedeze la astfel de tactici de manipulare. În fine, din fericire a fost un caz singular, şi la Horezu şi în alte multe localităţi oamenii sunt receptivi şi înţeleg de ce este bine pentru România ca Iohannis să ajungă preşedinte. Ceea ce mă bucură cel mai tare este faptul că tinerii ştiu bine că pentru Klaus Iohannis educaţia este o prioritate. Că a spus în repetate rânduri că vrea o națiune prosperă, că fiecare individ trebuie să-și valorifice întregul potențial, că va trebui să investim în educație.” Păreri care tindeau să fie ancorate în realitățile faptelor acestuia și susținute de principiile și valorile perene pe care tânăra propagandistă pretindea că le respectă. Ca să conchidă într-un mod care nu accepta niciun drept la replică: „Cu cât investim mai mult în educație, cu atât vor dispărea mita electorală, pomenile, mentalitatea de asistat și sărăcia, cu atât nu vor mai putea fi ținute captive segmente importante de cetățeni, de alegători. Iar acest lucru nu convine celor care guvernează azi.”

Ce mutații s-or fi produs, ca d-na să pretindă că rămâne fidelă acelorași principii / valori morale etc., încât să o cotească ulterior spre toate orizonturile politice în care asemenea principii erau doar simple enunțuri, noi nu v-om ști-o asta niciodată!

 

Unde mai pui că tot atunci, declara că ia în calcul să părăsească România în cazul alegerii lui V. V. Ponta ca președinte: „mă bate gândul să plec din ţară dacă Ponta o să fie preşedinte. Ca tânăr mă întreb ce poate să facă Victor Ponta ca şi preşedinte când el a sfidat o întreagă ţară cu un doctorat copy-paste. Ce şanse mai are educaţia unui popor când la conducerea lui se află un om care trimite toţi tinerii fără BAC să facă o facultate sau când putem să facem un doctorat la fără frecvenţă?!” Pentru ca, ulterior, să-i cadă-n brațe (politic, desigur!), cum se pregătește să o facă și acum, când V. V. Ponta se regăsește în marea familie de stânga, impunând PSD-ului să susțină o propunere de candidat de prim-ministru de toată spaima… Pricopie Remus!

Printr-o Scrisoare de dor / Sunt din nou solistă-n… cor!

Scrisoare de dor rătăcită-ntr-un scrin de-ani de zile,
Peste galbenele-i fire
Uitarea-i zăbranic.
Scrisoare de dor, mărturie-a iubirii tăcute
Şi-a speranţelor trecute
Odată, zadarnic…

Într-o scrisoare (!?) care se dorește a fi explicativă / justificativă – dar este doar patetică și subiectivă – d-na Lupu Alina își argumentează opțiunea de a se înscrie în PSD.

După ce-și declină crezul său, cum că „locul omului politic este în politică” (!), deși unii dintre ei se comportă și se bălăcesc / bălăcăresc în public ca-n… cocină, d-na Lupu vorbește de îndepărtarea sa de politică, doar ca urmare a unei… „anomalii”. Și anume opoziția sa față de formula clasică „şeful face cum vrea el, nu cum vrea partidul, numai pentru că este şef”, aserțiune prin care își justifică plecarea sa din PNL în anul 2014.

Ne mai spune că după acel moment, nu a rămas indiferentă la evoluţiile politice locale, naţionale şi internaţionale”, urmărind „în ultimii trei-patru ani cum se formează noi grupuri în jurul unor noi idei politice naţionale, cu reprezentare la Râmnicu Vâlcea.” Numai că, chiar dacă ne spune că îi plac „proiectele noi”, în ce o privește, acestea s-au dovedit a fi „din păcate, greoaie, fără energia necesară unui succes oarecare”, motiv pentru care a trebuit să se retragă, făcând-o mereu „în apropierea scenei politice locale”! O exprimare sibilinică, prin care d-na Lupu încearcă să evite adevărul gol-goluț: faptul că nu doar a cochetat, ci s-a scăldat de-a binelea în lăturile împroșcate și în județul Vâlcea de asemenea proiecte/ idei politice noi, precum… ALDE și Pro România! Lingând acolo unde fusese pusă ca să… scuipe! Astea da principii și valori politice moderne, neapărat de stânga!

Timp în care, ne mai spune d-na Lupu Alina, a stat cu ochii pe evoluția social-democrației din zona noastră.

Și ajunge la punctul în care încearcă să-și justifice decizia intrării în PSD Vâlcea. Parte care, dacă ar fi lipsit, ne-am fi văzut fiecare de ale noastre. Ca și până acum. Fără să mă opresc deloc asupra textului acesteia.

Iată-l, în toată splendoarea lui: „Eu vin în politică din zonă liberală. Marele sociolog cu origini vâlcene, Dumitru Drăghicescu, a scris, pe la 1921, o broşură pentru tinerii liberali, a cărei concluzie doctrinară este cea cunoscută de toată lumea bună a politicii mondiale: liberalismul modern este o politică de stânga, îndreptată în direcţia protecţiei sociale, atunci când vine vorba despre distribuţia beneficiilor sociale.” Ne mai spune că se recunoaște „perfect în această descriere”, fiind „mai apropiată de social-democraţia europeană şi naţională decât de liberalismul macho practicat pe la noi.”

Image result for alina lupu facebookLupu Alina – mereu proaspăta speranță a politicii vâlcene… „liberale” și de „stânga”!

Aș mai zice una retorică, dacă tot ne aflăm pe tărâmul ipotezelor de lucru: cât de liberală și de… „stânga” era politica promovată de Partidul Democrat în 2010, partid aflat la guvernare, din care tânăra Lupu Alina făcea parte, atunci când (în urma unui discurs al lui Traian Băsescu și a unui… condei al lui Emil Boc), s-au diminuat salariile cu… 25%!? Crede d-na Lupu că această măsură a contribuit la pretinsa – doar acum, și doar din gură – „protecție socială” a populimii nevinovate de viteza cu care se extindea economia națională!? Era ea rezultatul aplicării unei politici „liberale de stânga”, de „distribuire echitabilă a beneficiilor sociale”, așa cum vede d-na Lupu Alina trecutul său politic… liberal!? Pe care acum îl „vede” doar în roz!?

Motive care au determinat-o să se alăture „grupului politic social-democrat din municipiul şi din judeţul nostru”, considerând că „alături de Constantin Rădulescu, liderul PSD Vâlcea şi de echipa lui foarte dinamică”, poate contribui „la modernizarea continuă a locurilor în care muncim şi în care trăim.” Vorbe goale, fără niciun suport faptic! Care este plusul pe care pretinde că îl aduce d-na Lupu prin vopsirea sa în roșu trandafiriu!? Zice dânsa că succesul poate să fie asigurat de adăugarea experienţei sale „în comunicare politică”, la „întărirea grupului de tineri care activează în acest partid şi care pot avea un rol decisiv în confruntările politice care urmează.” 

Cum se fac unii că uită, deși este posibil să nu fi știut niciodată despre ce era / este vorba! Și-i croiesc acum d-nei o înfățișare publică feciorelnică! Nici usturoi n-a mâncat la mesele întinse ale mărimilor pe care le-a slujit în timp, nici halena pe care o emite nu miroase a cocteil de la dreapta la stânga! Ci mai mult a apă ieftină de gură, bună de-o nouă gargară publică!

Sursa foto

Vă dați seama ce miros fetid băltește de atâta vreme în izmenele neaerisite ale tuturor politrucilor care populează scena politică națională!? Care se întrec în a descoperi și aduce în sfera lor de competență asemenea făcături, populând cu ele toate crengile de jos ale politichiei!? Sprijinindu-se astfel unii pe alții, doar ca să-și facă un loc mai în față, în întrecerea de a accede cât mai repede și cât mai sus la funcțiile publice, împărțitoare de bani de la buget!?

Mi-aș permite o anticipare a unora dintre posibilele „întâmplări” din PSD, după anturarea noii achiziții cu restul organizației politice de bază. Pe partea feminină a acesteia. Văzând cu ochii minții „bucuria” pe care le-o produce doamnelor care ocupă locurile din pole position, în careul de dame tutelare ale partidului! Că asta le mai lipsea duduilor! Să vină sânge proaspăt, dornic de afirmare și vendete… Nu le ajungea faptul că li se apropie sfârșitul înregimentării politice în locurile călduțe – și bine retribuite financiar – din zona posturilor din sistemul bugetar!? Să se mai și „întreacă” între ele, punându-și la vedere pe tarabă rezultatele invizibile ale unor funcții de nababi, este deja prea mult! Așa că, prevăd că proaspăta achiziție o să fie fezendată și păpată de hoșcăturile înmuiate-n relele de partid, pe care le găsește bine înfipte pe poziții. Dispuse să le apere cu prețul vieții prospăturilor, aduse în partid doar pentru pedigree-ul lor!

Pentru că, printre altele, o să-i fie greu lui Costi RĂDULESCU să le convingă pe baronesele PSD din Vâlcea, de faptul că, nu cu multă vreme în urmă, d-na Lupu Alina se declara a fi o „fană a d-nei MONICA MACOVEI, femeia pe care o respectă cel mai mult din clasa politică”. Precizând că o admiră pentru „perseverență și dorința de dreptate”, apreciind faptul că d-na Macovei a reușit să se impună „într-o lume a bărbaților”, ceea ce îi plăcea să creadă despre sine că… „am reușit și eu”! Să intri în cușca PSD-istă și să stai alături de baronese roșii, precum Oteșanu Daniela, Dobrete Adina-Florentina, Ciocan Vetuța etc., să susții că ai un asemenea model politic – în condițiile în care aceste supraviețuitoare ale unor vremuri politice revolute o percepeau pe Monica Macovei ca fiind o trădătoare a interesului național și o pupătoare a moaștelor băsesciene – trebuie să te dea curajul afară din propriul corp, nu alta!

Forţa lupului stă în haită, forţa haitei stă în lup

Ca orice poveste și asta are o MORALĂ. În opinia mea, adevărul este mult mai simplu. Lipsită de posibilitatea de a se aciua pe termen lung prin filiala județeană a vreunuia din noile proiecte naționale cu care a cochetat în anii din urmă, născute doar din ambiția de parvenire a unor „politicieni” fugiți de acasă, d-na Lupu A. a realizat că pe dreapta nu mai apare nimic veridic și atractiv. Și ce părea să fie mai de viitor, (USR, de exemplu), nu era interesat de serviciile dânsei. Așa că, apropiindu-se un nou ciclu electoral, în care PNL-ul  național/ vâlcean pare să fie bine poziționat, pentru a nu rămâne nici acum fără un loc pe vreo listă de partid, din care să ne umple de bine, s-a reorientat spre stânga PSD-istă! Atribuindu-i PSD-ului o aură de liberalism european de stânga, făcător de bine pentru locurile noastre de muncă și de viață! Ca să mănâncă și gura ei o… ceva acolo! Că tot mai bine e în horă, decât să joci bâza pe margine! Și să fluieri a pagubă!

Conchizând, ca să nu existe loc de-ntors: după mai mulți ani de repetate încercări și eșecuri, o carieră politică începută promițător, a eșuat în haznaua intereselor fetide ale PSD. Care numai miasme pure de… „liberalism de stânga” nu împrăștie în atmosferă! În încercarea de a o face – cât de cât – respirabilă! Unde se întâlnește cu personaje politice pe care anterior le-a făcut ca la ușa cortului… Partid care, printre altele, îi oferă prilejul unor reîntâlniri politice cu personaje de legendă, cum ar fi dl… GUTĂU MIRCIA, politician pe care l-a împroșcat cu… vorbe de ocară! Sau cu V. V. PONTA, noul aliat de drum al PSD!

Principiile și valorile adevărate, despre care d-na Lupu vorbește doar generic, nu se clamează în piața publică a talciocului politic local, ci se afirmă prin consecvența comportamentului civic. DACĂ și ACOLO unde există, ele nu sunt de vânzare, nu se negociază, pentru că nu au preț! Asta-i valabil doar pentru cine a dobândit asemenea valori în timp, prin educație. Și face dovada însușirii lor prin fiecare gest cotidian al său. În schimb, sub politichia locală de mărgăritar (!), se pare că orice este de vânzare, orice se poate negocia, orice are un preț. Inclusiv „principiile” și „valorile” morale cu care se împăunează unii/ unele. Cu o singură condiție: părțile să cadă de acord asupra… Prețului corect! 

Doar un bob zăbavă, până când o să aflăm care este… PREȚUL CORECT al noii PSD-iste de ocazie, d-na LUPU ALINA. Să fim atenți la… LISTELE pe care o să le întocmească și propună PSD pentru alegerile care bat la ușă… Și la locul pe care-l va ocupa noua membră de nădejde, reprezentantă a „liberalismului de stânga” (!) în PSD.

Așa că, nimic nou sub soare…

Ce-o să fie, rămâne de văzut! Oricum, în perspectiva unui an politic agitat, apele PSd-iste nu par să se limpezească prin noua achiziție politică. Oricât ar fi ea de tânără și de deșteaptă!

DUMNEZEU SĂ NE ŢIE,
CĂ CUVÂNTUL DIN POVESTE,
ÎNAINTE MULT MAI ESTE!

Iar până atunci, vorba lui Caragiale…
Să fiţi sănătoşi şi veseli!
ŢINEŢI APROAPE!

– Va urma –
TIBERIU M. PANĂ


Sursa foto copertă.

Jean Moscopol – C-un Buchețel de Trandafiri

Margareta PîslaruScrisoare de dor (Versuri de Aurel Felea, Muzica de Ionel Fernic)

Corina Chiriac – Scrisoare de dor (1987)

Un gând despre “Alina Lupu, portdrapelul contemporan al „liberalismului de stânga”! Neapărat din rândul… PSD!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.