GUTĂU & Co. fac campanie electorală în școli… Cu voie de la stăpânire!?

De ce susțin cu tărie că… AȘA NU!

Hai să vedem de ce susțin că toate aceste manifestații de adeziune sunt – ceea ce Legea educației naționale nr. 1/2011, cu modificările și completările ulterioare, definește drept – activitate politică desfășurată în unitățile școlare! Interzisă prin normă: „În unitățile, în instituțiile de învățământ și în toate spațiile destinate educației și formării profesionale sunt interzise activitățile care încalcă normele de moralitate și orice activități care pot pune în pericol sănătatea și integritatea fizică sau psihică a copiilor și a tinerilor, respectiv a personalului didactic, didactic auxiliar și nedidactic, precum și activitățile de natură politică și prozelitismul religios.” (LEN, art. 7 alin. (1)).

Uitați-vă la fetița cu fustiță roșie (care aleargă la propriu!) după directoarea liceului, pentru a-și declara public motivul pentru care iubește orașul în care locuiește: „EU IUBESC ACEST ORAȘ DEOARECE ARE UN PRIMAR MINUNAT!” Declarație pe care nu o face întâmplător, copiii fiind instigați de către… dascăl, care-i întreabă nonșalant (după câteva vorbe de duh, bâiguite de către MIRCIA GUTĂU, primarul în funcție): „unul dintre voi ar putea să spună de ce anume iubește orașul în care locuiește”!? Pentru că nici susținerea introductivă a lui Gutău nu a reprezentat altceva decât o jenantă pledoarie pro domo: „Vreau să vă spun că m-am întâlnit cu Moșul și a făcut niște cadouri foarte frumoase și m-a însărcinat pe mine să vin să vi le împart vouă! Să vă doresc sărbători fericite vouă, părinților, profesorilor, educatorilor etc. etc. …!”

Dacă nici asta nu mai este politică, aplicată la firul ierbii educaționale, tocmai de către cei care nu au voie să facă așa ceva… zic să ne apucăm de altele! Mă refer la „ăia” care trebuie să facă altceva decât să conducă astfel primăria sau unitățile școlare din oraș! Pentru că, procedând astfel, nici unii nici ceilalți nu-și mai justifică deținerea acestor poziții de conducere! Indiferent de disperarea care îi cuprinde pe mulți, datorată apropierii – pentru fiecare dintre ei a momentului în care vor da socoteală! Unii în fața electoratului, ceilalți în fața… inspectoratului Care trebuie să-i sancționeze prin vot, sau prin… revocarea din funcție, mai ales pentru asemenea „fapte” antieducaționale! Deoarece copiii nu trebuie să se afle la cheremul intereselor obscure ale unor manipulatori penibili! Și nici la cele ale sponsorilor interesați ai acestora! Copiii nu trebuie să fie o masă de manevră pentru ostoirea grijilor electorale ale unor administratori incompetenți!

Într-un mare marș forțat / Prin școli pe MOȘ l-au purtat!

Joi, 19 decembrie…, „Ajutoarele lui Moș Crăciun au ajuns astăzi la elevii de la Școala Gimnazială Waldorf și la Liceul Tehnologic Forestier!”

Este posibil ca imaginea să conţină: 6 persoane, oameni în picioare

Așa cum se poate vedea din fotografia de mai jos, absolut din… întâmplare, la manifestarea… ad-hoc erau prezenți și un fost primar al municipiului, un fost prefect al  județului, ambii inspectori școlari pentru învățământul primar (poate că n-or mai fi având altceva de făcut, cine știe…!), precum și… arhiepiscopul Varsanufie! Măi să fie… că prea este cusută cu ață de altă culoare!

Este posibil ca imaginea să conţină: 7 persoane, oameni în picioare şi interiorEste posibil ca imaginea să conţină: 4 persoane, oameni în picioare şi interior

Miercuri, 18 decembrie 2019, porumbeii păcii municipale, împreună cu Moșul lor tutelar… au zburat spre alte zări, ca să împartă daruri copiilor din clasele primare de la C. N. Mircea cel Bătrân”! Tropăind împreună în Sala de sport a liceului….

Este posibil ca imaginea să conţină: 4 persoane, oameni în picioare şi interiorEste posibil ca imaginea să conţină: 5 persoane, oameni în picioareEste posibil ca imaginea să conţină: 4 persoane, oameni în picioareEste posibil ca imaginea să conţină: interiorEste posibil ca imaginea să conţină: 8 persoane, persoane zâmbind, interiorMarți, 17 decembrie 2019, a urmat un adevărat „Tur de forţă al primarului Mircia Gutău în rol de ajutor al lui Moş Crăciun”, așa cum se consemnează pe pagina de facebook a Primăriei!

Alergătură în timpul căreia GUTĂU, „împreună cu viceprimarul Carmen Preda, a oferit cadouri câtorva sute de copii din oraş. Primul popas a fost la Şcoala Gimnazială nr. 10, unde edilul-şef a oferit pungi-cadou pentru cei peste 600 de elevi din ciclul primar de aici, după care scenariul s-a repetat la Şcoala GimnazialăAnton Pann”, unde a adus bucurie la 840 de şcolari până în clasa a IV-a.”

Hai să-i vedem pe pretinșii administratori municipali cum se joacă de-a moșii și babele crăciunești, făcând POLITICĂ în două din școlile gimnaziale din Ostroveni! Că doar se află în fieful electoral al… moșului Gutău!

La Școala gimnazială nr. 10 din Ostroveni:

Este posibil ca imaginea să conţină: 7 persoane, persoane zâmbind, oameni stând jos şi interiorLa Școala gimnazială nr. 9Anton Pann” din Ostroveni:

Este posibil ca imaginea să conţină: 6 persoane, oameni în picioareEste posibil ca imaginea să conţină: 4 persoane, oameni stând josEste posibil ca imaginea să conţină: 23 de persoane, persoane zâmbind, oameni în picioareA urmat o vizită… intempestivă la Grădina Zoologică din Ostroveni:

Este posibil ca imaginea să conţină: 6 persoane, persoane zâmbind, oameni în picioare, mulţime, copac şi în aer liberEste posibil ca imaginea să conţină: unul sau mai mulţi oameni, oameni în picioare, mulţime şi în aer liber

Vă dați seama că mititeii care apar în fotografii erau în timpul unor activități didactice (re)comandate!? Că doar nu-i apuca așa – din senin – dorul de mirosit bășina porcului la fața locului! Sau asta era în grădina botanică!

Cu punguțe date-n școală / Vrei să-i bagi pe toți în oală!?

Bucuroși nevoie mare, primarienii vâlceni se laudă pe facebook, că: „Municipalitatea Râmnicului a pregătit pentru sărbătorile de iarnă de la finele acestui an aproximativ 10.000 de pungi-cadou cu dulciuri şi fructe, ce sunt oferite preşcolarilor de la toate creşele şi grădiniţele din oraş, de stat sau private, tuturor elevilor din ciclul primar de învăţământ, copiilor din centrele de plasament, precum şi unor organizaţii şi asociaţii din domeniul protecţiei copiilor sau al persoanelor cu handicap.” Fără să ne spună și care este proveniența surselor financiare din care „Moș” Gutău se gudură prin unitățile școlare din oraș, jucându-se de-a ajutorul altui… moș!

Luni, 16 decembrie 2019, aceeași oaspeți de seamă, pe post de ajutoare ale… moșului de la Primărie, s-au dus să pună de-o șezătoare politică la elevii de la Liceul de ArteVictor Giuleanu” și la Școala GimnaziaTake Ionescu”!

Uite-i cum se lasă colindați de mititeii de la Liceul de Arte, copii dornici să primească pungile care se văd în spatele lor!

Este posibil ca imaginea să conţină: 6 persoane, oameni stând jos şi interiorEste posibil ca imaginea să conţină: 2 persoane, persoane zâmbind, oameni în picioareEste posibil ca imaginea să conţină: 2 persoane, persoane zâmbind, oameni în picioareNu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.Este posibil ca imaginea să conţină: 5 persoane, oameni în picioare, pantofi şi interior

Uite-l pe moșul ajutorului (sau… invers! Cine mai știe care este relația dintre ei…) și la Școala cu ceas Take Ionescu”:

Este posibil ca imaginea să conţină: 10 persoane, oameni în picioare şi interiorEste posibil ca imaginea să conţină: 4 persoane, oameni în picioare şi interior

Joi, 12 decembrie 2019, Moșul nostru a ajuns mai devreme – având multe unități școlare de vizitat în Râmnicu Vâlcea – la Colegiul NaționalMatei Basarab”; unde-l aștepta cu nerăbdare un aliat de nădejde al „mesajului” său… interesat:

Este posibil ca imaginea să conţină: 4 persoane, oameni în picioareEste posibil ca imaginea să conţină: 3 persoane, persoane zâmbind, oameni în picioareIar Lista vizitelor (ne)anunțate (sanchi!) ale alaiului reprezentanților municipali ai Moșului – prin unități școlare de la nivelul municipiului – ar putea continua…

Care vor fi rezultatele acestor vizite (stră)moșești, o să vedem la alegerile locale. De care ne mai despart numai vreo 5 (cinci) luni! Dacă cei direct vizați – părinții/ aparținătorii copiilor, țintiți de Moș din motive exclusiv electorale – vor proceda conform proverbului pupă-l în bot şi papă-i tot, mai treacă-meargă! Dacă se vor lăsa cumpărați prin asemenea manevre (pre)electorale ieftine, este foarte grav! Pentru că, procedând astfel, amanetează soarta propriilor lor copii; viitoarele victime sigure ale unor politicieni lipsiți de orice scrupule, dispuși să recurgă la orice stratagemă pentru a-și atinge obiectivul ajungerii și/sau menținerii la putere! Aducătoare de avantaje doar pentru ei, cei dispuși să-i cumpere pe alții pentru niște „cadouri” moșești, în valoare de alți… 4 (patru!) ani zăbavă!

P. S.: Ca să vedem cât de consecvent în declarații și în fapte este (în)făptuitorul nostru de serviciu, comparați cele două situații de mai jos:

  • atitudinea publică a lui GUTĂU de la sfârșitul anului 2017 – când a susținut că nu mai are de gând să organizeze asemenea festivități în centru orașului: „În unii ani s-a procedat foarte greşit. S-a mers cu pachetele în centru, iar unii au apucat 20, în timp ce alţii nici măcar unul şi a fost ţigănia respectivă!

  • și tămbălăul/ țigănia produse în centrul orașului – în prezența primarelui Gutău – pe 22 decembrie 2019! An în care s-au distribuit pachete peste tot: în unitățile de învățământ și în centru! C-așa-i în precampanie electorală…

Este posibil ca imaginea să conţină: 8 persoane, mulţime şi în aer liberEste posibil ca imaginea să conţină: 24 de persoane, mulţime şi interiorEste posibil ca imaginea să conţină: 11 persoane, persoane zâmbind, mulţime

Ce ți-e și cu… puitorii „ăștia” de cărămizi electorale… pe banii noștri! 

DUMNEZEU SĂ NE ŢIE,
CĂ CUVÂNTUL DIN POVESTE,
ÎNAINTE MULT MAI ESTE!

Iar până atunci, vorba lui Caragiale…

Să fiţi sănătoşi şi veseli!

ŢINEŢI APROAPE! 

– Va urma –

TIBERIU M. PANĂ

___________________________

Sursa foto copertă

Frații Petreuș – Doamne la dușmanii mei

The Little Drummer Boy (Perfect Version)

Un gând despre “GUTĂU & Co. fac campanie electorală în școli… Cu voie de la stăpânire!?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.