MIRCIA GUTĂU – LUNGUL DRUM DE LA VORBE LA FAPTE

Motto: „Calea nebunului este fără prihană în ochii lui, dar înţeleptul ascultă sfaturile.”   Proverbe 12:15

Pe data de 17 ianuarie 2017, Televiziunea VTV a realizat un interviu cu MIRCIA GUTĂU, primarul municipiului Râmnicu Vâlcea, material care a fost difuzat sub titulatura: „2017 ANUL PROIECTELOR MARI LA RÂMNICU VÂLCEA.

În care dl primar – la o jumătate de an de la alegerea sa – se referea la marile proiecte edilitare pe care urma să le pună în undă în anul care-i sta în față, anul… 2017. Între timp a mai trecut încă unul, anul… 2018!

Haide să vedem ce s-a ales de unele dintre aceste… grandioase intenții ale lui GUTĂU, după aproape doi ani de când le-a dat glas și le-a înregistrat pe peliculă (asigurându-le astfel… nemurirea)!

O să descoperim astfel câteva mari minciuni gutăiene, deja… clasicizate (cum că… în 2017 se termină lucrările la Ştrand, că se realizează o Bretea la pasarelă și se începe cealaltă, că se termină lucrările la Arenele Traian și la Târgul de săptămână de la Râureni etc.)! Nerealizări pentru care nu are nicio scuză, indiferent de ce ar încerca să mai… bâiguie! Cine ar mai sta acum să-l mai asculte, în afara ciracilor interesați, care-i (ab)sorb vorbele ca pe un nesecat izvor de înțelepciune… orală!?

Țineți-vă bine că începe… distracția!

PROMISIUNI ANGAJATE ȘI NEONORATE (deloc, sau la termenele anunțate cu atât de mult aplomb)!

  • bretelele la pasajul de peste calea ferată: „deci în acest an (2017, n. n.!!!) un tronson va fi finalizat, și cel de al doilea tronson va începe prin iulie-august (2017, n. n.!!), CU SIGURANȚĂ VA ÎNCEPE ASTFEL ÎNCÂT ÎN 2018 ACESTE BRETELE SĂ FIE FINALIZATE”!!!! Oameni buni, deja să se fi terminat aceste lucrări faraonice și să nu știm noi!? Puteau fi ele inugurate fără o serioasă cădelnițare și fără declarațiile ditirambice ale… faraonului local!? Desigur că nici în ruptul capului! După știința mea, nici nu s-au… început!
  • vom finaliza pe 15 iulie (2017, n. n.) lucrarea din centru orașului,… în așa fel încât termenul de recepție să fie 15 iulie 2017. Vreau ca Zilele Orașului să ne prindă cu centru curat.” Ceea ce, de asemenea, nu s-a întâmplat! Cu chiu cu vai reușindu-se să-l (ex)termine până-n… toamnă! Cu multitudinea de deficiențe constatate, datorate hei-rupismului și lucrului făcut sub o mare presiune și de mântuială!
  • „Altă lucrare pe care o vom finaliza este ștrandul din… lucrările la ștrandul din Ostroveni”. De fapt, s-au finalizat lucrările dintr-o… jumătate de ștrand. Restul lucrărilor nefinalizându-se nici după aproape doi ani! Iar perspectivele de finalizare – într-un orizont previzibil de timp – sunt ca și inexistente.
  • Târgul de săptămână de la Râureni… sper ca în primăvară (2017, n. n.!) să facem un târg plăcut”! Și – târâș-grăpiș – lucrarea s-a întins și ea până în acest an, 2018!
  • „avem Arenele Traian deja într-o fază… în această primăvară (2017, n. n.) trebuie să intrăm deja la lucrare, în așa fel încât până-n toamnă să fie finalizată”. La un an după ce „lucrările” trebuiau finalizate, încă se bâjbâie printr-un șantier în care nu se întâmplă mai nimic!

Despre ce și cum s-a întâmplat ulterior în cazul „Arenele Traian”, vezi materialul (publicat în IMPACT REAL pe… 30 iunie 2018!) de la link-ul:  

Trei milioane de euro se vor investi în modernizarea Arenelor Traian. Sala Sporturilor va trece în proprietatea Primăriei Râmnicului

În schimb, GUTĂU s-a achitat cu promptitudine de alte… angajamente:

  • parcul din Ostroveni din jurul Catedralei… „va fi un parc care va schimba fața zonei de acolo”; pe care municipalitatea a decartat o grămadă de bani din bugetul local, sume care s-au toot mărit până la sfârșitul (mereu amânat al) lucrării!
  • alte lucrări mai mici, dar de foarte mare importanță vor fi accelerate,… vom avea un parc la Liceul Forestier, deci vom face procedura de preluare”. Detașat din baza materială a liceului, (în cadrul căruia avea rolul funcțional de parc dendrologic, unde se efectua activitatea practică a elevilor!), „parcul” a devenit locul ideal pentru punerea la cale a multor matrapazlâcuri din zonă și spațiul „recreativ” favorit al numeroșilor elevi care… fumează!

Cam așa ceva ar trebui să facă prestatorii din mass-media locală. Să caute, să iscodească, să descopere, să informeze cu promptitudine, să-și asume riscuri… Nu doar să aștepte și să difuzeze niște comunicate găunoase, pe care să le răspândească cu grăbire în eter! Și care nu interesează pe nimeni, în afara emitenților lor! Care nu fac altceva decât să îndeplinească astfel o obligație… legală!

Cei acreditați pe la conferințele de presă ale administrației publice locale (de fapt ale lui… GUTĂU, că numai el sporovăiește de fiecare dată; cei care îl flanchează din când în când, având doar rol de… plante decorative!) și/sau instituțiilor deconcentrate, nu fac altceva decât să stea să agine, în speranța unui oscior aruncat în scârbă, pe care să mai fi rămas și ceva de ros. În loc să adreseze întrebări bine țintite, să preseze profesional pentru a obține răspunsuri, să ceară să se organizeze periodic asemenea conferințe de presă, pentru a obține oficial informații (de la sursă, iar nu preferențial… pe surse! Pentru că asta prevede Legea accesului la informații de interes public!) pentru a putea să-și exercite rolul primordial de informare a opiniei publice, deținătorii unor legitimații de presă fac cu totul altceva!  Și se mai întreabă de ce le-a murit meseria în brațe și de ce fițuicile lor nu mai au cătare pe piață! Încât au ajuns să distribuie diferite făcături pe Facebook, băgând bățul printre ulucile gardurilor unor oameni care au cu totul alte obiective decât să simtă miasmele… penițelor  sau tastelor lor fetide!

P. S.: Celor care – precum Toma Necredinciosul – nu acordă suficient credit ziselor noastre, le punem la dispoziție materialul video realizat de Televiziunea VTV, difuzat pe 17 ianuarie 2017, aflat la link-ul: https://www.youtube.com/watch?v=vr0Asc1z6jQ

_________________________________

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.