UN OM CE SE DĂ… DĂȘTEPT, VREA SĂ FACĂ UN GHEȘEFT!

Motto:Atunci când spui că eşti de acord cu un lucru, în principiu

înseamnă că nu ai nici cea mai mică intenţie să-l pui în practică.”

Otto von Bismarck

Întrerupem vremelnic prezentarea cronologică a evenimentelor – care au culminat cu adoptarea hotărârilor pentru… restructurarea „prin divizare totală” a Liceului Tehnologic OLTCHIM din Râmnicu Vâlcea – ca să facem loc unei recente hotărâri, adoptată de Consiliul local al municipiului (având nr. 197 din 27 iunie 2018), „pentru transmiterea imobilului–teren în suprafață de 19.834 mp și construcții în suprafață de 6.119 mp, situat în B-dul Nicolae Bălcescu nr. 26, din proprietatea Municipiului și administrarea Consiliului Local, în proprietatea statului și administrarea Ministerului Educației Naționale – Universitatea din Pitești”.

Este vorba de continuarea manoperei gutăiene de a pune mâinile-i pătate pe terenul deținut în folosință de UPIȚI, în imobilele fostelor unități militare de lângă Vlădești. În încercarea de a le da acestora exact ceea ce au cerut „băieții veseli” de la Pitești! Cărora, cât de curând, o să le piară zâmbetul lătăreț de pe fețele lor hâde!

(vezi 10.Proiect_hotarare_transmitere_imobil_teren_si_constructii_in_proprietatea_statului )

Deosebit de interesant este faptul că „valoarea de inventar totală a imobilului descris la alin. (1)  este de 34.562.684 lei și se compune din valoarea terenului de 8.528.620,0 lei și valoarea construcțiilor de 26.034.064 lei, conform Centralizatorului mijloacelor fixe, anexa 2 la prezenta hotărâre” (conform preved.  art. 1 alin. (2) din Proiectul de hotărâre…).

AICI ESTE VORBA DE O SUBEVALUARE EVIDENTĂ ȘI VOITĂ A UNOR MIJLOACE FIXEIMOBILUL ÎN CARE FIINȚEAZĂ L. T. OLTCHIM (TEREN ȘI CONSTRUCȚII), A CĂRUI VALOARE DE INVENTAR ERA, PÂNĂ ACUM, DE PESTE 111.000.000 de lei! DINTRE CARE, DOAR TERENUL AVEA O VALOARE DE INVENTAR DE PESTE… 85.000.000 de lei!

Dintr-un condei, oamenii de încredere ai expertului în bișnițăreli imobiliare l-au adus de la o valoare de 85.287.491,30 lei la valoarea contabilă – aproape neglijabilă (!) – de doar… 8.528.620,0 lei!

Câteva ÎNTREBĂRI de bun simț și de… BARAJ (PENTRU GUTĂU și toți ai lui):

1. CÂND, CUM ȘI UNDE S-A… PIERDUT DIFERENȚA DE PESTE 76 DE MILIOANE LEI, DINTRE SUMA REPREZENTÂND VALOAREA CONTABILĂ A TERENULUI (LA DATA DE 31 DECEMBRIE 2015) – TEREN DE APROAPE DOUĂ HECTARE, SITUAT ÎN PLIN CENTRU AL ORAȘULUIȘI ACTUALA SA VALOARE DE INVENTAR!!?

2. CARE ESTE VALOAREA CONTABILĂ ACTUALĂ A IMOBILULUI DEȚINUT ÎN FOLOSINȚĂ DE UPIȚI LÂNGĂ VLĂDEȘTI!?

ACUM SĂ VĂ VĂD!

PE PARIU CĂ NU O ȘTIȚI!? CĂ NU APARE NICIO VALOARE ÎN NICIUN DOCUMENT DIN CELE PE CARE LE-AȚI INVOCAT PENTRU JUSTIFICAREA NECESITĂȚII ADOPTĂRII HOTĂRÂRII C. L. nr. 197 DIN 27 IUNIE 2018!

SPER CA măcar de această dată, TOȚI CEI CARE POARTĂ RĂSPUNDEREA CERCETĂRII ȘI SANCȚIONĂRII NERESPECTĂRII LEGILOR ÎN ȚARA ASTA, SĂ SE AUTOSESIZEZE!

Ca să nu mai fie discuții de unde/ de la cine a pornit și acum ideea desființării L. T. OLTCHIM, cităm din preambulul acestei hotărâri partea referitoare la istoricul preconizatului schimb de imobile cu Universitatea din Pitești: „… Văzând și adresa nr. 7.638/ 18.06.2018, prin care Universitatea din Pitești a solicitat Consiliului Local inițierea procedurilor subsecvente emiterii unei Hotărâri de Guvern comune care să confințească schimbul de locații Vlădești – Liceul OLTCHIM, fiind, astfel, necesară adoptarea unei hotărâri de Consiliu Local de trecere a imobilului – teren în suprafață de 19.834 mp și construcțiile situate pe acesta în suprafață construită la sol de 6.119 mp, situat în B-dul Nicolae Bălcescu nr. 26, din proprietatea Municipiului și administrarea Consiliului Local, în proprietatea statului și administrarea Ministerului Educației Naționale – Universitatea din Pitești.

CĂ prea se dau FETE MARI DERBEDII ăștia PATENTAȚI din CONDUCEREA UNIVERSITĂȚII din PITEȘTI!

CARE NU SE AFLAU ȘI NU SE AFLĂ ÎN SITUAȚIA DE A NEGOCIA SAU DE A… CONDIȚIONA CUIVA CEVA!

Atâta vreme cât NU S-AU ACHITAT DE NICI UNA DIN OBLIGAȚIILE ASUMATE prin HOTĂRÂREA de GUVERN nr. 918/2008!

Iar la fila 7 a documentarului realizat în vederea adoptării  Hotărârii nr. 197 din 27 iunie a. c. (vezi supra – Proiect hotărâre…), se află Adresa UPIT-ilor nr. 7.638 din 18 iunie 2018, „referitoare la inițiere demersuri schimb Vlădești – Liceul Tehnologic Oltchim”! Prin care, Universitatea din Pitești a solicitat Consiliului Local „inițierea  setului de proceduri subsecvente emiterii unei Hotărâri de Guvern comune care să confințească schimbul de locații Vlădești-Liceul OLTCHIM”!

Minunează-te, cititorule ce texte au putut inventa nevolnicii ăștia de UPIȚI, pentru a-și duce la bun sfârșit planurile diabolice pentru a prelua – în înțelegere cu GUTĂU – imobilul Liceului OLTCHIM (terenul și numeroasele construcții aferente procesului instructiv-educativ)!

Adresă semnată – de cine altul, decât – drectorul Dumitru CHIRLEȘAN!?

Cel care i-a aburit și tradus pe toți – inclusiv pe colegii mei de cancelarie!

Cei care – pe 22 februarie a. c. – l-au primit în mijlocul lor cu multă speranță! Care s-au încrezut în vorbele lui poleite, de parcă îl auzeau vorbindu-le pe… MESIA! Care i-a umplut de promisiuni și… dus a fost! Pe care le-a și uitat de cum a părăsit incinta liceului!

CHIRLEȘANE, CUM POȚI SĂ FII ATÂT DE… NENOROCIT, ÎNCÂT SĂ PROVOCI UN DEZASTRU ȘI SĂ TE BUCURI DE NENOROCIREA ATÂTOR OAMENI!!!???

CÂTĂ PERVERSITATE SĂ ZACĂ ÎNTR-UN OM CARE PRETINDE CĂ REPREZINTĂ DOAR INTERESELE INSTITUȚIEI EDUCAȚIONALE PE CARE O CONDUCE VREMELNIC!?

AFLĂ CĂ O SĂ-ȚI FACEM O ANTI CAMPANIENU CĂ AR MAI FI ȘI CAZULCUM NU S-A MAI ÎNTÂMPLAT PE PLANETA PĂMÂNT!

SĂ FUGĂ DE TINE ȘI DE VOI TOATE LOAZELE PE CARE LE AȘTEPȚI SĂ-ȚI BATĂ ÎN POARTA… LICEULUI OLTCHIM! 

CA SĂ-I… STUDENȚIȚI VOI! SĂ VĂ BATEȚI ASTFEL JOC DE NIȘTE OAMENI DE TOATĂ MILA! PE CARE NU-I AȘTEAPTĂ NICIO CARIERĂ profesională ACADEMICĂ!

CARE ÎȘI VOR CÂȘTIGA PÂINEA ZILNICĂ MUNCIND – CEI MAI MULȚI DINTRE EI – TOT CU… CÂRCA! PRECUM TOATE GENERAȚIILE CARE I-AU PRECEDAT.

O să facem în așa fel, încât să te ocolească și… muștele, deși ți-au simțit duhoarea de autentic… rahat!

DE FAPT, UPIT-II NU ORGANIZEAZĂ ASEMENEA FĂCĂTURI CU PRETENȚII DE CENTRE UNIVERSITARE PENTRU POTENȚIALII LOR… CLIENȚI!

ELE SUNT DOAR PRETEXTULpermis și încurajat DE UN STAT AFLAT ÎN DISOLUȚIE, LIPSIT DE MIJLOACELE NECESARE PENTRU A DESFĂȘURA O EDUCAȚIE DE CALITATE – PENTRU A ASIGURA EXISTENȚA UNOR PSEUDO DASCĂLI UNIVERSITARI, RĂMAȘI de vreo 6 anișori FĂRĂ OBIECTUL MUNCII!

CALITATE educațională egală cu… 0 (ZERO) CHIRLEȘANE, ÎN VĂGĂUNA PSEUDO UNIVERSITARĂ PE CARE O PĂSTOREȘTI! DOAR niște VORBE GOALE, ADUNATE-N RAPOARTE, CARE NU MAI IMPRESIONEAZĂ ȘI NU MAI CONVING PE NIMENI!

Această nouă hotărâre de consiliu local – având nr. 197 din 27 iunie 2018 –  departe de a produce instantaneu efectele scontate de către emitent, nu este altceva decât o… alta, care se adaugă șirului, aproape nesfârșit, de asemenea hotărâri de consiliu local (șapte la număr, începând din decembrie 2004, toate având același obiect: obținerea terenului fostelor unități militare de lângă Vlădești).

Din anul 2008, urmărindu-se scoaterea de acolo a filialei vâlcene a UPIT. Iar pentru a o face, Mircia GUTĂU este dispus să recurgă la orice… sacrificiu (vorba vine, că pe venetici nu-i leagă nimic de acest oraș)! „Schimbul de terenuri” cu UPIȚ-ii este ultima dintre găselnițele unor oameni care nu au avut și nu au nimic în comun cu trecutul și prezentul acestei localități!

Din acest moment, mingea se află în terenul ministrului educației, care trebuie să emită avizul conform pentru schimbarea destinației imobilului în care funcționează L. T. OLTCHIM!

Și să promoveze o asemenea hotărâre de guvern pentru perfectarea acestui schimb, conform pohtelor  funciare ale lui Mircia GUTĂU!

Despre cele întâmplate în ședința C. L. din 27 iunie 2018, vezi înregistrarea video: discuțiile prilejuite de adoptarea punctului 10 de pe ordinea de zi, precum și răspunsurile lui GUTĂU (vezAICI).


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.