Cine-i Constantin Rădulescu!? Nimeni altul decât… OMUL CARE ȚI-L ADUCE PE DUMNEZEU! Cel puțin așa crede el…

Cine nu-l știe pe Costi!? Constantin Rădulescu, nu altul. Fost copil de trupă al babalâcilor care, ani de-a rândul au căpușat PDSR-ul, PSD-ul și nu numai. Adică au colonizat și instituțiile publice în perioada în care partidul-stat – urmașul testamentar al partidului unic din perioada comunismului – și-a conservat puterea, asigurând sinecuri fidelilor săi… locotenenți. Rădulescu a crescut în umbra acestora, profitând de firimiturile pe care, atunci când deținea puterea, partidul își permitea să le împrăștie pe jos cu generozitate. Spre îndestularea alor săi. A stat cuminte, conducând o generație de tineri PSD-ei, care nu aveau cum să fie altfel decât mâinile hapsâne ale celor care le-au hrănit gurile flămânde! Anii s-au scurs pe nesimțite, iar tinerii de ieri au devenit bărbații de astăzi. Schimbarea generațiilor de la conducerea filialei vâlcene a PSD i-a găsit prezenți și scrufuloși la datorie! Pregătiți pentru a prelua frâiele partidului, pentru a duce mai departe idealurile pentru care se jertfiseră atâția și atâția înaintași de-ai lor!

În aparență, Costi pare să fi fost un un tânăr cu un comportament de… made self man, mai ales în perioadele în care ai lui mimau jocul național țurca, jucându-se pe margine de-a… opoziția! Așa cum rezultă dintr-un mai vechi CV al său, de pe vremea când a îmbrăcat haina de deputat în Parlamentul României, în mandatul 2012-2016 (până pe 7 iulie 2016, când a demisionat, ca urmare a alegerii sale ca Președinte al C.J. Vâlcea). Loc în care aflăm și oarece declarații de avere și de interese ale acestuia (pentru perioada 2012-2016). Mandat de parlamentar în timpul căruia a excelat prin… nimic, așa cum se poate cu ușurință observa din: inițiative legislative (se știe cum se agață aleșii noștri de fiecare asemenea oportunitate; oricum, „inițiative” respinse în marea lor majoriate), întrebări și interpelări , luări de cuvânt în plen (doar vreo… 10, dintre care… 7 depuse în scris! Dintre cele 3 rămase, prima luare de cuvânt fiind… jurământul de credință, depus în ședința din 20 decembrie 2012!). Sunt interesante și unele date care apar în declarațiile de avere mai recente ale acestuia, (pentru anii 2016-2018), aflate pe site-ul C.J. Vâlcea. Dar despre asemenea posibile și instructive comparații, altădată.

Se știe că marea majoritate a semenilor noștri, inclusiv mulți dintre politicieni, nu dispun de abilități – native sau dobândite – prin care să anime și să electrizeze auditoriul. Printre aceștia se numără și Constantin Rădulescu. Care s-a „ferit” cât a putut să onoreze asemenea obligații protocolare, fiind un loc comun faptul că nu are un discurs public eficient și mobilizator.

Drept pentru care, în timp, în afara unor vorbe comune de… bun găsit / rămas și de niște promisiuni neonorate, indiferent de loc și de timp, Rădulescu și-a altoit un discurs în care repetă papagalicește niște platitudini jenante! Iar „conținutul” ambalat în aceste vorbe de clacă este lipsit de… miez!

Dacă nu vă ajung EU / L-am adus pe… Dumnezeu!

Mai nou, aflându-se într-o neobosită goană după… voturi, bate (vorba vine!) toate coclaurile județului, fiind nelipsit de la parangheliile cu sau fără ștaif, prilejuite de diferitele zile / nopți ale localităților din județ! Are, n-are treabă, el este acolo! Să-l vadă, să-l audă, să-l pipăie mulțimea și – vorba poetului – să urle: ESTE! Pentru că el, într-adevăr, este! Mare, cât o zi de post!

Mai nou, Costi nu vine cu mâna goală! Și-a făcut un obicei, pe care nu ne permitem să-l catalogăm, (lăsând la aprecierea fiecăruia dintre cititorii noștri avizați să o facă), acela de a aduce câte un dar de suflet fiecăruia dintre colegii săi de partid, care-l primește în ospeție!

Spre exemplificare, o să ne folosim doar de cele întâmplate cu ocazia recentelor sale vizite la HOREZU. Prilejuite de tradiționalul COCOȘ DE HUREZ (eveniment desfășurat la începutul lunii iunie a. c.) și de ZILELE orașului HOREZU (la începutul lunii septembrie).

Pe 1 IUNIE 2019 – participând la COCOȘUL DE HUREZ – aflat pe scenă, invitat să ia cuvântul de către primarul local, Costi Rădulescu începe să-i dea diferite chestii colegului său de partid, Sărdărescu Nicolae: „..Aveți aici pe DUMNEZEU, sub forma unei frumoase icoane… etc. etc.!

Vezi înregistrarea VIDEO (a Tv Vâlcea 1) de la minutul 20:28 la minutul 22:13

Pe 7 septembrie 2019, cu ocazia Zilelor orașului Horezu, C-tin Rădulescu reia tipicul desfășurat la vizita anterioară, (de la care trecuseră doar… 3 luni!) și-l dăruiește pe colegul primar cu aceleași… bucurii! Adresându-i-se aproape identic lui Sărdărescu Nicolae, pe care l-a umplut astfel de steaguri tricolore; și nu numai:  „Când te duci în casa unui om, un gest important este… SĂ I-L DUCI PE DUMNEZEU! Și eu vă ofer o icoană cu Maica Domnului, să vă ajute… Știindu-vă și pe d-stră iubitor de țară, vă ofer cu drag DRAPELUL ROMÂNIEI!… Noi poporul român suntem popor apostolic, atunci când ne naștem ne botezăm și după ce ne botezăm ne și ÎMPĂRTĂȘIM! Dl primar să vă împărtășiți și d-stră cu o sticlă de vin liturgic… ”! Îi și vezi pe prichindeii care, imediat după botez, trec voioși la împărtășanie cu vinul… liturgic care a mai rămas în vasul de cult folosit de către preot!

Vezi înregistrarea de la minutul 3:49 la minutul 5:15 (filmarea aparține Tv VTV). 

ideea de a-i dărui pe unii dintre cei pe care-i vizitează cu treabă (electorală, nu alta!), că găselnița cu oferirea celor 3 (trei) elemente de protocol (icoană, steag și vin) este una relativ nouă, este dovedit și de înregistrările unora din vizitele sale anterioare, desfășurate tot la Horezu și tot în mandatul primarului Sărdărescu.

În 3 iunie 2017, tot la COCOȘUL de HUREZ Costi îi dă primarului local doar o… „Diplomă de excelență pentru activitatea desfășurată…”! Și-l asigura de întregul său sprijin pentru a face tot felul de… minunății!

Vezi de la minutul 13:30 la minutul  17:18 (filmarea aparține publicației Vocea Olteniei).

În iunie 2018, la COCOȘUL DE HUREZ,  Costi Rădulescu nu a mai dat nimic palpabil!  Doar un frumos buchet de… vorbe goale! Emoționant și… sugestiv pentru o asemenea distinsă audiență!

Vezi înregistrarea de la minutul 2:21 la minutul 7:40 (filmarea aparține publicației   Vocea Olteniei). În rest, doar promisiuni jenante și tămâieri reciproce!

Hai la Costi cu noroace / Îi dai votul, mori în pace!

Așa că, „oameni buni, dragi locuitori” ai județului Vâlcea, dacă aveți vreo problemă, indiferent de felul acesteia, nu căutați rezolvarea în altă parte decât la CONSTANTIN RĂDULESCU! Vă dor șalele, dinții, măruntaiele, aveți un junghi rebel în vreo zonă mai… absconsă a ființei personale, duceți lipsă de una de alta, aveți datorii la cărți, la vii / morți etc., apelați cu încredere la COSTI! Doar EL este cel care vă poate aduce alinarea!

Vă cere statul să achitați nu știu ce obligații fiscale, vă caută portăreii la domiciliu pentru vreo boroboață… nevinovată, vă strânge poliția cu ușa iar administrația publică locală vă somează în mod repetat să onorați una-alta, nu vă impacientați! Apelați la „salvatorul județean” și așteptați-l în liniște pe… GODOT-ul local! Pare glumă, dar nu este!

Singurul guru care s-a specializat în facerea de bine generalizat, speranța cohortelor inutile de asistați, sprijinul de nădejde al tuturor ciumpalacilor care parazitează partidul purtător de idealuri roșii cu trandafiri, împărțitorul de sinecuri asigurătoare de venituri bugetare, specialistul calificat în indicarea persoanelor care trebuie să ocupe asemenea posturi bine retribuite, suport(er)ul necondiționat al tuturor ideilor ciuce ale primarelui Mircia GUTĂU… și câte altele!

Și pentru că toate acestea trebuiau să poarte un nume, li s-a spus simplu: Constantin RĂDULESCU! Nimeni altul decât… OMUL CARE VI-L ADUCE PE DUMNEZEU! LA DOMICILIUL SOLICITANTULUI, SAU LA ALTĂ ADRESĂ INDICATĂ DE ACESTA! 

„Siamezii” veseli ai politicii vâlcene, artizanii mai binelui nostru: Costi și Mircia!

Costi Rădulescu inițiază lucrări de reparaţii şi întreţinere a unor drumuri judeţene, demarează lucrări de înlăturare a efectelor produse de calamităţi, mobilizează primari cu eșarfă tricoloră la asemenea lucrări, finanțează lucrări de întreţinere şi reparaţii asfaltice, STRÂNGE PETURILE DE PE MARGINEA DRUMULUI… și câte altele nu face Președintele Consiliului Județean Vâlcea!

 Manole-a zidit pe ANACosti-a „îngropat” Pesceana!

În drumurile sale prin județ Costi Rădulescu promite… vrute și nevrute! Așa cum, de exemplu, a făcut miercuri, 13 august 2017, cu ocazia Zilei Fiilor comunei Pesceana, când a promis demararea lucrărilor laacest coșmar de drum 677 care trece prin comuna dumneavoastră, precizând că deja au fost aprobați de guvernul României „aproape 700 miliarde lei vechi pentru asfaltarea acestuia”, anticipând că „acest drum va arăta ca o mică autostradă” (vezi VIDEO de la minutul 8:38 la minutul 9:16; dacă doriți să vedeți și alte promisiuni… neonorate, lăsați să curgă înregistrarea până la minutul 11:22)!

Cât de mult au contat respectivele… promisiuni, referitoare la drumul 677, vezi din acest articol din ianuarie 2019. Din care aflăm că „în martie încep lucrările la drumul județean 677 A Crețeni – Amărăşti – Glăvile – Pesceana  Șirineasa” (drum cu o lungime de peste 35 de km, care porneşte din localitatea Suteşti, din DN 67 B, traversează comunele Creţeni, Amărăşti, Glăvile, Pesceana şi Şirineasa, având punct final în DJ 677 F, pe raza comunei Şirineasa), care „urmează să fie reabilitat și modernizat prin PNDL – 2, program coordonat de Ministerul Dezvoltării”). Ocazie pentru Costi Rădulescu, Preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, ca să declare sigur pe sine: „Mă bucur că începem anul cu dreptul, cum se spune în popor, şi că mai bifăm o realizare pe lista proiectelor de investiţii pe care ni le-am propus pentru modernizarea şi dezvoltarea infrastructurii rutiere a judeţului nostru”. Așa cum, amânate sine die, au fost și alte „proiecte”, anunțate atunci ca sigure de către marele vizionar în utilizarea  firfireilor din punguța (cu doi bani a) guvernului… Grindeanu! Din toate promisiunile, ți-ai găsit să se întâmple ceva! Din nou, doar simple vorbe de clacă, rostite doar ca să amăgească toți... amărăștenii de pe acest traseu (nu doar pe cei din Amărăști)!

Iar în septembrie 2019, ca în legenda lui Sisif, luptându-se doar cu… textele, Costi reia vorbele de la capăt! Este adevărat, că de la celălalt… capăt al drumului! Drum care – vorba lui – de data asta „pleacă din Șirineasa, trece prin Pesceana și merge până la Sutești, traversând totodată Glăvile, Amărăști și Crețeni.” Despre care ne spune că „în urma finalizării licitației, firma câștigătoare trebuie să facă proiectare și execuție”, estimând ca „până la sfârșitul lunii octombrie” (probabil că din anul… 2019, n. n.), să începem lucrările și pe acest drum important pentru județul Vâlcea”. Altă poveste demnă de adormit copiii de pe această rută! Că celor mai vârstnici li s-a luat de atâta… somn și de la atâtea promisiuni PSD-iste neonorate!

 

Exemplele cu asemenea făcături verbale ar putea continua, dar ne oprim (deocamdată…) aici!

Așa că, „dragi oameni buni” – ca să-l cităm din memorie pe îndrăgitul personaj cu expertiză în promisiuni zadarnice – totul se poate face dacă apelați cu încredere la omul de bază al județului! Purtătorul și distribuitorul de Dumnezeu! La liber și doar pentru cei din ceata sa de PSD-iști de profesie! Livrat la scenă deschisă, învăluit în tricolorul care este dovada supremă a patriotismului lor, însoțit de butelcuța cu întăritor din sângele Domnului, pentru împărtășirea tuturor „botezaților” de către Costi! Cam așa cum își imaginează el sfânta taină a botezului, eveniment urmat de un adevărat dezmăț al pruncilor abia creștinați, care nu se mai opresc din… supt! Că, vorba aia, s-o sfârcuim cât se mai poate, ca să se vadă că ne tragem din geto-daci!

Când era să-mi meargă bine / A dat CET-ul peste mine!

Ca și cum n-ar fi fost de ajuns, recent, Costi s-a mai trezit cu una groasă pe cap. Larma și îmbrâncelile de pe platforma industrială a orașului, unde CET Govora, aflat în insolvență – al cărei acționar majoritar este tocmai Consiliul județean Vâlcea, pe care îl conduce însuși… Costi – a majorat prețul la aburul industrial, punând pe butuci o parte a beneficiarilor privați, emoționați de-a dreptul – până la închiderea afacerii – de această neașteptată… pleașcă! Presat de mitingiști, „patronul” în exercițiu al CET GOVORA, nu a putut să stea doar după perdelele trase, ieșind să înfrunte mulțimea agitată de eventualitatea pierderii locurilor de muncă! Pe care, așa cum rezultă din imaginile făcute publice, (de la minutul 7:20) a mitraliat-o cu vorbe fără număr și fără acoperire! Printre altele, fluturându-le prin fața ochilor 3 dosare roșii, în care pretindea că s-ar afla răspunsurile primite la demersurile sale repetate! Asta doar așa, ca să se afle în treabă, nu de alta! Că soluții pentru rezolvarea problemei de fond, ioc! Iar el nu prea mai avea pe unde scoate cămașa! Și nici măcar nu se îmbrăcase cu aia… a morții, în care s-a jertfit Tudor Vladimirescu, în speranța unor vremuri mai bune!

Joi, 12 septembrie 2019, pus din nou sub presiunea salariaților amenințați de pericolul șomajului, proptit din nou pe picioare în fața instituției pe care o conduce – în calitate de președinte ales al Consiliului Județean Vâlcea și de… apropitar al CET Govora (!) – C-tin Rădulescu i-a împroșcat din nou pe cei prezenți cu promisiuni! Printre altele, spunându-le că a doua zi, (vineri, 13 septembrie a. c.), o să fie „călare” pe factorii de decizie de la București! Deși știe că răspunderea pentru eșecul „relansării” CET-ului nu este acolo, ci în bătătura sa! I-a mai asigurat pe mitingiști că dacă nici așa nu se face nimic, se v-a pune în fruntea lor în marș spre capitală! Deși ar fi mult mai simplu să se pună doar pe el în marș spre…  casă!

Deoarece subiectul acesta este unul de mare interes social care merită o abordare separată, o să revenim.

Este posibil ca imaginea să conţină: unul sau mai mulţi oameni, mulţime, cer şi în aer liber

DUMNEZEU SĂ NE ŢIE,
CĂ CUVÂNTUL DIN POVESTE,
ÎNAINTE MULT MAI ESTE!

Iar până atunci, vorba lui Caragiale…

Să fiţi sănătoşi şi veseli!                               

ŢINEŢI APROAPE! 

– Va urma –

TIBERIU M. PANĂ


Sursa Foto copertă

Sursa Foto text

Ion Marinescu – Țurlă – Cântec pentru Horezu

Taxi – Ca ei

Trupa TAXI – „Dedicată, cu profundă repulsie și nedisimulată ură, tuturor celor responsabili. Tuturor.”

Paraziții – Vreau să vă doară (nr. 14)

3 gânduri despre “Cine-i Constantin Rădulescu!? Nimeni altul decât… OMUL CARE ȚI-L ADUCE PE DUMNEZEU! Cel puțin așa crede el…

  1. Pingback: Pretutindenarul Costi Rădulescu – un izvor nesecat de promisiuni – Periegheze

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.