UCRAINA și ruleta rusească (XXXV)

Este înfricoșător să vorbești, dar este imposibil să taci! (text de pe un banner afișat la Minsk)

O poveste de viață în timp de război, spusă în imagini grăitoare, la confluența efemerului cu imprevizibilul…

Președintele Zelenski: „Nu am ridicat steagul alb, am început să apărăm albastru și galben. Am îndurat prima zi a unui război pe scară largă. Nu știam ce se va întâmpla mâine, dar ne-am dat seama că pentru fiecare mâine merită să luptăm.”

Pentru ce luptă ucrainenii…

Dorința unei fetițe ucrainene de 9 ani se împlinește, atunci când tatăl ei, care este militar, apare la sărbătorirea zilei ei de naștere.

Glumițe de sezon…

Unii putiniști trăiesc din… fake-uri! Un asemenea exemplu… ilustrat. Și pipălu-l vede și-l… crede: „Iată câteva dovezi ale falsului război din Ucraina. Această persoană locuiește acolo, când televizorul arată o bombă acolo, se uită afară și văd o zi frumoasă. Fără explozii sau semne de nimic.”

Nu este loc de negocieri cu teroriștii!

Să fie clar, tipul care încearcă să anexeze un teritoriu de dimensiunea Portugaliei, mobilizând încă 300.000 de soldați și care amenință că va folosi arme nucleare, este cel care escaladează, nu Biden sau NATO! Rusia a invadat Ucraina, o țară  care acum luptă pentru dreptul ei de a exista. A le cere ucrainenilor să negocieze, fără a-i cere Rusiei să-și oprească furia neprovocată, i-ar face jocul lui Putin! Răspunsul corect care trebuie dat de întreaga comunitate la escaladarea Rusiei, este unitatea și puterea, nu frica. Dacă agresiunea și amenințările Rusiei dau acum roade, acest stat agresor le vor folosi din nou și din nou!

Susținătorii sloganului „pace acum!” nu înțeleg că prețul tranzacționării pământului pentru pace îl reprezintă tocmai soarta unor astfel de oameni. Pe care Ucraina trebuie să-i elibereze și protejeze, nu  să-i abandoneze sub cizma cotropitorului rus!

Putin vrea să desființeze Ucraina ca națiune și susține că „operațiunea sa militară specială” este necesară pentru „de-nazificarea” țării. Cum să te așezi în jurul unei mese de negocieri, când acea masă este plină de asemenea fantezii, emise de un psihopat?

Când o să mai auziți pe cineva vorbind despre realpolitik și despre nevoia de a-l liniști pe agresor, arătați-i această fotografie!

Winston Churchill nu a spus niciodatăAr fi greșit să folosiți tancuri împotriva Germaniei naziste, deoarece există riscul escaladării celui de-al Doilea Război Mondial!

Ucrainenii nu se vor preda, chiar dacă Rusia folosește arme nucleare! Aceasta reiese dintr-un raport publicat de organizatorii Conferinței de Securitate de la München. Raport care poate fi găsit AICI.

89% dintre respondenții din Ucraina au spus că nu vor înceta să lupte chiar dacă Rusia ar folosi arme nucleare tactice pe câmpul de luptă sau împotriva unui oraș ucrainean. Ca o condiție pentru încetarea focului, 93% dintre respondenți consideră retragerea completă a trupelor ruse, inclusiv din Crimeea.

Zelenski: „Nu am pierdut nimic. Ne-a fost luat. Ucraina nu și-a pierdut fiii și fiicele – viețile lor au fost luate de ucigași. Ucrainenii nu au pierdut case – au fost distruse de teroriști. Lumea nu și-a pierdut pacea – Rusia a distrus-o!”

Garry Kasparov: „Rusia lui Putin a fost cea mai mare forță destabilizatoare din lume, de la amestecul în alegeri la sprijinirea dictatorilor din Iran până în Venezuela, până la distrugerea orașelor întregi din Siria și Ucraina. Victoria pentru Ucraina va semnifica sfârşitul lui şi o şansă pentru o nouă Rusie.”

Ce este o armă ofensivă? O piatră ar putea fi una, dacă este folosită pentru a ataca. Prin definiție, toate armele folosite de ruși sunt ofensive! Ucraina SE APĂRĂ de un război criminal de agresiune. În consecință, toate armele din poziția ucrainenilor sunt defensive!

„NATO nu este în război cu Rusia, iar furnizarea de arme unui stat de autoapărare este stipulată în articolul 51 din Carta ONU” – Anne-Clair Legendre, purtătorul de cuvânt al Ministerului francez de Externe.

Directorul CIA – William Burns: „Putin, cred, pariază chiar acum că poate face timpul să lucreze pentru el”, a spus Burns. „Cheia va fi pe câmpul de luptă în următoarele șase luni, ni se pare”. Cât mai curând posibil, Ucraina are nevoie de armament, sisteme de apărare cu rază lungă de acțiune și avioane.

Există ceva mai dezgustător decât cei care cer concesii de la „ambele părți”, atunci când o parte este un criminal și cealaltă o victimă? Ipocriți care se prefac doar a fi pro-pace…

Nu putea exista un răspuns mai bun pentru pacifiștii occidentali, care l-au îndemnat pe președintele Volodimir Zelenski să negocieze cu Rusia, decât un șir de succese ucrainene pe câmpul de luptă!

Tancurile Challenger 2 sunt deja pe terenul de antrenament în Ucraina! Ministrul Apărării, Reznikov, a publicat un videoclip.

Cât de repede au deprins echipajele de tancuri ucrainene să utilizeze tancul Challenger 2? Află într-un documentar de 30 de minute: https://youtube.com/watch?v=S9-Eghtai3s

Germania a predat Ucrainei mai multe tancuri Leopard 2 decât s-a convenit, a declarat ministrul german al apărării, Boris Pistorius. Kyivul a primit 18 tancuri Leopard 2 A6, cu patru mai multe decât sa convenit anterior.

Germania trimite mult așteptatele tancuri Leopard. Primul transport de tancuri Leopard 2 din Germania a fost trimis în Ucraina, spune ministerul german al apărării. Optsprezece tancuri de luptă de ultimă generație au fost livrate după ce echipajele ucrainene au fost instruite să le folosească.

Amănunte în articolul Ukraine war: Germany sends much-awaited Leopard tanks – publicat de BBC.

Ucraina a primit trei tancuri Leopard 2A6 din Portugalia. Anunțul a fost făcut de Ministerul Apărării Naționale al țării.

Franța va dubla furnizarea de obuze de calibru 155 mm către Ucraina de la sfârșitul lunii martie. Țara va furniza 2.000 de unități pe lună, relatează presa.

Cum „lucrează” un tun ucrainean autopropulsat.

Ocupanții ruși sunt disperați să captureze ceva – orice în Ucraina. În seara trecută, conform unui raport militar ucrainean, ucrainenii au respins 41 de atacuri la sol, în principal pe axele Lyman, Bakhmut, Avdiivka și Maryinka. Cele mai aprige lupte se duc pentru pentru Bakhmut, Avdiivka și Maryinka

O altă mare unitate rusă, neantrenată, sângerează în Ucraina. Regimentul 10 de tancuri din Rusia devine rapid fără tancuri – pierzând un număr mare de tancuri în atacuri zadarnice în orașul Avdiivka, din estul Ucrainei. Unitatea face parte din simbolicul și proaspăt formatul al 3-lea Corp de armată al Rusiei.

Cea mai recentă actualizare a informațiilor pentru apărare, cu privire la situația din Ucraina – 28 martie 2023.

„În ultimele zile, Rusia a continuat să acorde prioritate unei operațiuni care încearcă să încercuiască orașul Avdiivka din regiunea Donețk. Cu toate acestea, forțele ruse au făcut doar progrese marginale cu prețul pierderilor grele în vehiculele blindate.

Regimentul 10 de tancuri din Rusia a pierdut probabil o mare parte din tancurile sale, în timp ce încerca să încercuiască Avdiivka dinspre sud. Regimentul face parte din Corpul 3 de Armată, prima formație majoră nouă, Rusia care a susținut invazia Ucrainei din august 2022.

Numeroase conturi open-source au sugerat că al 3-lea corp de armată a fost îndeosebi afectat de probleme legate de proasta disciplină și de moralul slab. În ciuda unei perioade probabile de antrenament în Belarus, formația pare să arate încă o eficiență limitată în luptă. Pierderile Regimentului 10 de tancuri s-au datorat probabil în mare parte atacurilor frontale cu deficiențe tactice similare cu cele din alte atacuri blindate rusești eșuate recent, cum ar fi în jurul orașului Vuhledar.”

John Bolton, fostul consilier pentru securitate națională al SUA, a spus că, chiar dacă Putin ar aduce arme nucleare tactice în Belarus, nu ar fio mare diferență”: „Din cauza a ceea ce știm că sunt livrări nucleare extinse, rachete, rachete de croazieră, drone și focoase, în Kaliningrad, o exclavă, o bucată de Rusia care este separată de Rusia însăși de Lituania și Polonia.”

Militarii ucraineni au minat această clădire din Bakhmut și au aruncat-o în aer când inamicul a intrat în…

Lunetişti ai Direcţiei Principale de Informaţii din Ucraina distrug ocupanţii ruşi în Bakhmut.

Pământul este presărat cu ruinele imperiilor despre care odată se credea că sunt eterne!” – Percy Bysshe Shelley

Dacă Putin câștigă”, spune șeful NATO Stoltenberg, va încuraja alte regimuri autoritare. „Beijing-ul urmărește îndeaproape, pentru a vedea prețul pe care îl plătește Rusia sau recompensa pe care o primește pentru agresiunea sa. Ceea ce se întâmplă astăzi în Europa s-ar putea întâmpla mâine în Asia de Est”.

Ocupanții au încercat să se ascundă noaptea în Vodiane, regiunea Donețk, dar armata ucraineană s-a împotrivit!

„Elon Musk a devenit o mare bătaie de cap pentru administrația lui Joe Biden, legat de eforturile sale pe scena geopolitică internațională. Miliardarul și-a câștigat notorietate pe scena mondială în contextul războiului rusesc din Ucraina, pentru care oferă unul dintre cele mai importante instrumente de comunicare, Starlink, un serviciu de acces la internet prin satelit. … Apelurile sale la pace au fost până acum ignorate sau aspru criticate de Ucraina și susținătorii săi. Tabăra occidentală, care prezintă acest război ca pe o luptă între democrații și dictaturi, consideră că este de latitudinea Rusiei să pună capăt acestui război, care a jertfit deja mii de vieți și a provocat strămutarea a milioane de alte persoane, părăsind Ucraina.”

Amănunte în articolul Elon Musk Says the US Is Failing in the Global Stage (Elon Musk spune că SUA eșuează pe scena globală) – apărut în The Street. Are ca subtitlu CEO-ul miliardarului global crede că Statele Unite sunt un mare învins în războiul rusesc din Ucraina.

Opriți războiul” nu este tot una cu „Opriți Rusia”! Dacă primul slogan presupune ca ucrainenii să depună armele și să se predea, cel de al doilea este sloganul potrivit, deoarece doar prin victoria Ucrainei se va putea face o pace durabilă!

Directorul general al AIEA Rafael Grossi și Președintele Zelenski au vizitat Hidroelectrica Nipru din Ucraina – o componentă esențială pentru securitatea nucleară la centrala nucleară Zaporojie (subtitrat în engleză).

Președintele Zelenski își continuă vizita în zone aflate în prima linie.

Pe lângă vizitarea regiunii Zaporojie, președintele Ucrainei Zelenski a vizitat și regiunea vecină Dnipropetrovsk și orașul Nikopol. Micul oraș este bombardat în mod obișnuit de forțele ruse de peste râul Nipru.

Oresta Brit a fost  Miss Kyiv 2006. Acum ea conduce o organizație caritabilă care oferă ajutor rezidenților, jucării pentru copii și, de asemenea, drone pentru Ucraina.

Ucraina dorește să epuizeze și să provoace pierderi grele forțelor ruse care încearcă să captureze orașul din estul Bakhmut – a declarat generalul Oleksandr Syrskyi, comandantul forțelor terestre ucrainene, într-un videoclip postat ieri.

Oleksandr Syrskyi: „În zona Bakhmut. Cheia succesului fiecărui comandant este munca lui constantă cu unitățile sale subordonate. Când inamicul este depășit numeric, este o chestiune de onoare pentru mine să fiu cot la cot cu soldații mei.”

Acesta a fost un atac terorist, nu război! Putem transmite acest mesaj în întreaga lume în toate limbile „Rusia este un stat terorist”!

Invadatorii au deportat cu forța peste 16.000 de copii ucraineni din regiunile ocupate, a declarat procurorul general ucrainean Andriy Kostin, la o întâlnire cu Comisarul pentru Drepturile Omului al Consiliului Europei. Doar 307 copii au fost returnați.

Rusia a răpit 4.390 de copii ucraineniorfani, semi-orfani și cei lipsiți de îngrijirea părintească, a declarat Iryna Vereshchuk, ministrul pentru Reintegrarea Teritoriilor Ocupate Temporar.

Raportul comandamentului militar al Ucrainei: apărarea antiaeriană a doborât 14 din cele 15 drone Shahed lansate în spațiul aerian al Kyivului, în noaptea de luni. Administrația militară regională de la Kyiv a declarat că o clădire a fost avariată de căderea resturilor.

Cea mai bună replică: „Putin continuă să schimbe generalii în Ucraina, așa cum schimb eu șosetele” a spus John Kirby!

Munițiile cu uraniu sărăcit nu reprezintă o amenințare radioactivă, dacă Rusia este îngrijorată de viețile soldaților săi, cea mai sigură opțiune pentru aceștia este să le mute peste granița din Ucraina” – John Kirby.

Raportul Programul ONU pentru Mediu 2022 consemnează că uraniul sărăcit este o problemă de mediu. Poate provoca iritații ale pielii, insuficiență renală și crește riscul de cancer. Marea Britanie intenționează să aprovizioneze Ucraina cu cartușe / obuze cu uraniu sărăcit, pentru perforarea blindajelor.

Amănunte în articolul Ukraine war: UK defends sending depleted uranium shells after Putin warning (Războiul din Ucraina: Marea Britanie apără trimiterea de obuze de uraniu sărăcit după avertismentul lui Putin) – apărut în BBC.

Ucraina relatează că forțele ruse au tras peste noapte cu mortiere de peste râul Nipru, în spitalul orașului Herson. Din fericire, niciun civil nu a fost rănit în atac. Aceasta este o crimă de război.

Tactici rusești de negociere: „Fie ucidem populația civilă a Ucrainei – fie faci ceea ce spunem!”

Teroarea rusă a distrus sute de biserici și case de rugăciune în Ucraina. Pentru Rusia totul este doar o țintă.

Secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei, Nikolai Patrushev: «Rusia are o armă „unică”, care este capabilă să distrugă orice inamic, inclusiv Statele Unite, în cazul unei amenințări la adresa existenței sale.»

Un semn distinctiv al „lumii ruse”. Satul Blahodatne, regiunea Mykolaiv. Unde nu a mai rămas nicio casă. În ultimul an, rușii au lăsat sute de orașe și sate din Ucraina abandonate și în ruine.

Noi luptăm nu pentru că îi urâm pe cei care sunt în fața noastră, ci pentru că îi iubim pe cei care sunt în spatele nostru!

Reprezentanții UE la summitul din decembrie vor lua în considerare începerea negocierilor privind admiterea Ucrainei și a Moldovei în UE, a declarat șeful Consiliului European, Charles Michel.

Piramida populației ucrainene spune multe și arată efectele războiului ruso-ucrainean. Războiul a agravat problemele demografice ale Ucrainei.

„Puterea poporului ucrainean este ceva cu adevărat uluitor”” Actorul Orlando Bloom se întâlnește cu copiii afectați de războiul din Ucraina și îl vizitează pe președintele Zelenski.

Regatul Unit și Polonia vor construi două sate temporare, pentru peste 700 de oameni în vestul și centrul Ucrainei, pentru a oferi locuințe persoanelor care au fost forțate să-și părăsească locuințele din cauza invaziei Rusiei, a anunțat guvernul britanic.

Amănunte în articolul UK, Poland to build new temporary villages in Ukraine – apărut în Reuters.

Daddy is back home!

Războiul este actul prin care un popor rezistă nedreptății cu prețul sângelui său. – Henri Lacordaire

Concluzia acestui nou periplu printre evenimente este una singură: Războiul se termină doar când va câștiga Ucraina. Iar Ucraina câștigă doar atunci când are armele potrivite! Din această dilemă nu putem ieși, vorba dramaturgului nostru național.

Materialele din acest montaj jurnalistic provin din surse autorizate, iar selecția lor îmi aparține. Ele se articulează într-un jurnal al evenimentelor întâmplate în Ucraina în ziua / zilele din urmă. Nu neg caracterul subiectiv al alegerii unora dintre ele, precizând că această atitudine se datorează dorinței nedisimulate ca activitatea războinică de dincolo de ușa nord-estică a statului nostru să se termine într-un fel anume… și nu altfel! Că dacă ar fi să fie… altfel, ar exista posibilitatea ca autorul „operațiunii militare speciale” din Ucraina să creadă că s-ar putea juca în continuare – până spre Atlantic – de-a războiul. Iar printre primii pe care ar vrea să-i calce pe cap, la loc de cinste, am fi noi. Așa încât, dacă ținem la ce credem că merită să mai avem, trebuie să rămânem alături. Că prea ne-a plăcut și am practicat trădarea în plăpânda noastră istorie.

Butonul care-l neutralizează  pe Putin!

Războiul este unealta finală a politicii. – Buckminster Fuller

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (XXXIV) – publicat pe 25 martie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (XXXIII) – publicat pe 24 martie 2023;

Citești articolul UCRAINA și ruleta rusească (XXXII) – publicat pe 23 martie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (XXXI) – publicat pe 22 martie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (XXX) – publicat pe 21 martie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (XXIX) – publicat pe 20 martie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (XXVIII) – publicat pe 7 martie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (XXVII) – publicat pe 6 martie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (XXVI) – publicat pe 4 martie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (XXV) – publicat pe 3 martie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (XXIV) – publicat pe 2 martie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (XXIII) – publicat pe 1 martie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (XXII) – publicat pe 28 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (XXI) – publicat  pe 27 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (XX) – publicat pe 26 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (XIX) – publicat pe 26 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (XVIII) – publicat pe 25 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (XVII) – publicat pe 24 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (XVI) – publicat pe 24 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (XV) – publicat pe 23 februarie 2023,

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (XIV) – publicat pe 22 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (XIII) – publicat pe 21 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (XII) – publicat pe 20 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (XI) – publicat pe 19 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (X) – publicat pe 18 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (IX) – publicat pe 17 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (VIII) – publicat pe 16 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (VII) – publicat pe 15 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (VI) – publicat pe 14 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (V) – publicat pe 13 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (IV) – publicat pe 12 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA – doar o vorbă să-ți mai spun (XXX) – publicat pe 11 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA – doar o vorbă să-ți mai spun (XXIX) – publicat pe 10 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA – doar o vorbă să-ți mai spun (XXVIII) – publicat pe 9 februarie 2023, de la care pleacă link-uri spre articolele anterioare dedicate războiului din Ucraina.

Citește articolul UCRAINA – Să fie clar: nu există victorie fără suficiente arme moderne! – publicat pe 9 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LIII) – publicat pe 5 noiembrie 2022, de la care pleacă link-uri spre articolele anterioare dedicate războiului din Ucraina.

DUMNEZEU SĂ NE ŢIE,
CĂ CUVÂNTUL DIN POVESTE,
ÎNAINTE MULT MAI ESTE!

Iar până atunci, vorba lui Caragiale…
Să fiţi sănătoşi şi veseli!
ŢINEŢI APROAPE!

– Va urma –
Tiberiu M. Pană

______________________

Mark Knopfler de la Dire Straits sprijină Ucraina!

24.02.2023 ucraina7

Mark Knopfler – Brothers In Arms (Berlin 2007 | Official Live Video)

Limp Bizkit – Out Of Style [Official Music Video]

Trupa americană de rap rock Limp Bizkit a lansat un clip împotriva războiului, transformând membrii trupei cu ajutorul lui DeepFake în Vladimir Putin, Kim Jong-un, Xi Jinping, Volodymyr Zelenskyy și Joe Biden. În clip există și un Tom Cruise fals.

Kalush Orchestra – „Shchedryi Vechir” (Seară generoasă) – în acest videoclip nou apare și Arnold Schwarzenegger.

Status Quo – In The Army Now (traducere în română)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.