UCRAINA și ruleta rusească (XXII)

Este înfricoșător să vorbești, dar este imposibil să taci! (text de pe un banner afișat la Minsk)

O poveste de viață în timp de război, spusă în imagini grăitoare, la confluența efemerului cu imprevizibilul…

Președintele Zelenski ieri: „Nu am ridicat steagul alb, am început să apărăm albastru și galben. Am îndurat prima zi a unui război pe scară largă. Nu știam ce se va întâmpla mâine, dar ne-am dat seama că pentru fiecare mâine merită să luptăm.”

Glumițe de sezon…

Lukașenko a declarat că SUA folosesc uigurii, pentru a începe un război civil în China: „Numai China, cu puterea și politicile sale, poate asigura existența normală a acestor popoare. Americanii vor doar să intre în [China] și să declanșeze un război civil prin intermediul acestora”!!! Nu știu ce s-ar mai putea spune, după o astfel de gogomănie!

Nu este loc de negocieri cu teroriștii!

Să fie clar, tipul care încearcă să anexeze un teritoriu de dimensiunea Portugaliei, mobilizând încă 300.000 de soldați și care amenință că va folosi arme nucleare, este cel care escaladează, nu Biden sau NATO! Rusia a invadat Ucraina, o țară  care acum luptă pentru dreptul ei de a exista. A le cere ucrainenilor să negocieze, fără a-i cere Rusiei să-și oprească furia neprovocată, i-ar face jocul lui Putin! Răspunsul corect care trebuie dat de întreaga comunitate la escaladarea Rusiei, este unitatea și puterea, nu frica. Dacă agresiunea și amenințările Rusiei dau acum roade, acest stat agresor le vor folosi din nou și din nou!

Susținătorii sloganului „pace acum!” nu înțeleg că prețul tranzacționării pământului pentru pace îl reprezintă tocmai soarta unor astfel de oameni. Pe care Ucraina trebuie să-i elibereze și protejeze, nu  să-i abandoneze sub cizma cotropitorului rus!

Putin vrea să desființeze Ucraina ca națiune și susține că „operațiunea sa militară specială” este necesară pentru „de-nazificarea” țării. Cum să te așezi în jurul unei mese de negocieri, când acea masă este plină de asemenea fantezii, emise de un psihopat?

Când o să mai auziți pe cineva vorbind despre realpolitik și despre nevoia de a-l liniști pe agresor, arătați-i această fotografie!

25.11.2022 ucraina7

Winston Churchill nu a spus niciodatăAr fi greșit să folosiți tancuri împotriva Germaniei naziste, deoarece există riscul escaladării celui de-al Doilea Război Mondial!

Ucrainenii nu se vor preda, chiar dacă Rusia folosește arme nucleare! Aceasta reiese dintr-un raport publicat de organizatorii Conferinței de Securitate de la München. Raport care poate fi găsit AICI.

89% dintre respondenții din Ucraina au spus că nu vor înceta să lupte chiar dacă Rusia ar folosi arme nucleare tactice pe câmpul de luptă sau împotriva unui oraș ucrainean. Ca o condiție pentru încetarea focului, 93% dintre respondenți consideră retragerea completă a trupelor ruse, inclusiv din Crimeea.

Zelenski: „Nu am pierdut nimic. Ne-a fost luat. Ucraina nu și-a pierdut fiii și fiicele – viețile lor au fost luate de ucigași. Ucrainenii nu au pierdut case – au fost distruse de teroriști. Lumea nu și-a pierdut pacea – Rusia a distrus-o!”

Garry Kasparov: „Rusia lui Putin a fost cea mai mare forță destabilizatoare din lume, de la amestecul în alegeri la sprijinirea dictatorilor din Iran până în Venezuela, până la distrugerea orașelor întregi din Siria și Ucraina. Victoria pentru Ucraina va semnifica sfârşitul lui şi o şansă pentru o nouă Rusie.”

Ce este o armă ofensivă? O piatră ar putea fi una, dacă este folosită pentru a ataca. Prin definiție, toate armele folosite de ruși sunt ofensive! Ucraina SE APĂRĂ de un război criminal de agresiune. În consecință, toate armele din poziția ucrainenilor sunt defensive!

„NATO nu este în război cu Rusia, iar furnizarea de arme unui stat de autoapărare este stipulată în articolul 51 din Carta ONU” – Anne-Clair Legendre, purtătorul de cuvânt al Ministerului francez de Externe.

Directorul CIA – William Burns: „Putin, cred, pariază chiar acum că poate face timpul să lucreze pentru el”, a spus Burns. „Cheia va fi pe câmpul de luptă în următoarele șase luni, ni se pare”. Cât mai curând posibil, Ucraina are nevoie de armament, sisteme de apărare cu rază lungă de acțiune și avioane.

Există ceva mai dezgustător decât cei care cer concesii de la „ambele părți”, atunci când o parte este un criminal și cealaltă o victimă? Ipocriți care se prefac doar a fi pro-pace…

Nu putea exista un răspuns mai bun pentru pacifiștii occidentali, care l-au îndemnat pe președintele Volodimir Zelenski să negocieze cu Rusia, decât un șir de succese ucrainene pe câmpul de luptă!

Valerii Zaluzhnyi, comandantul AFU, a vorbit cu generalul Mark Milley, șeful Statului Major Comun al SUA. Convorbirea telefonică s-a referit la furnizarea de echipamente militare, arme și muniție, situația din prima linie și planurile viitoare de operațiuni de luptă.

Întrebarea F-16 este o întrebare pentru mai târziu”, spune consilierul pentru securitate națională Jake Sullivan, întrucât Ucraina le cere SUA și aliaților avioane de luptă. „Vom traversa podul fazelor viitoare ale acestui război când vor veni.”

Polonia va oferi Ucrainei încă 10 tancuri Leopard 2, precum și 60 de tancuri PT-91 și T-72 modernizate. Acest lucru a fost declarat de șeful biroului primului ministru al Poloniei, Michał Dworczyk.

Un UAV s-a prăbușit lângă o stație Gazprom din regiunea Moscova.

Bătălia de la Bakhmutcontinuă. Ucrainenii rezistă atacurilor inamicului…

Pământul este presărat cu ruinele imperiilor despre care odată se credea că sunt eterne!” – Percy Bysshe Shelley

Masacrul din Ucraina – Izyum a fost dovedit integral, după terminarea cercetării rămășițelor umane dezgropate:

– 194 corpuri masculine
– 215 corpuri feminine
– (22 de corpuri militare)
– 5 bebelusi
– 11 neidentificate

Corpurile aveau mâinile legate, membrele lipsă, răni la cap/piept, organele genitale lipsă, răni înjunghiate, frânghii în jurul gâtului, răni de glonț.

Biroul Înaltului Comisar al ONU pentru Drepturile Omului a actualizat statisticile privind victimele civile în Ucraina. De la începutul invaziei pe scară largă, în țară au fost înregistrate 8.101 de morți și 13.479 de civili răniți.

Dacă Putin câștigă”, spune șeful NATO Stoltenberg, va încuraja alte regimuri autoritare. „Beijing-ul urmărește îndeaproape, pentru a vedea prețul pe care îl plătește Rusia sau recompensa pe care o primește pentru agresiunea sa. Ceea ce se întâmplă astăzi în Europa s-ar putea întâmpla mâine în Asia de Est”.

Lukașenko a spus că Kyivul nu are altă cale decât să încheie un tratat de pace acum, fără condiții prealabile. De asemenea, dictatorul a cerut oprirea războiului până când Rusia va pune economia pe transportorul militar.

Presa rusă relatează că în jurul orei 2 a.m., pe 28 februarie, două drone cu explozibili au lovit depozitul de petrol Rosneft din apropierea orașului Tuapse. Distanța acestuia față de teritoriul controlat de Ucraina este de +430 km.

Exploziile din Tuapse, urmate de un incendiu la o rafinărie de petrol Rosneft. Consecințe ale exploziei de la depozitul de petrol din Tuapse.17.02.2023 ucraina17.02.2023 ucraina1

„Opriți războiul” nu este tot una cu „Opriți Rusia”! Dacă primul slogan presupune ca ucrainenii să depună armele și să se predea, cel de al doilea este sloganul potrivit, deoarece doar prin victoria Ucrainei se va putea face o pace durabilă!

Secretarul Trezoreriei SUA, Janet Yellen, a sosit astăzi la Kyiv, unde s-a întâlnit cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski. La întâlnire, tema principală au fost sancțiunile împotriva Rusiei.16.02.2023 ucraina3

Ieri, la Geneva s-a deschis sesiunea anuală a Consiliului ONU pentru Drepturile Omului, în cadrul căreia se preconizează să se discute despre anchetarea crimelor de război comise pe teritoriul Ucrainei.

Tancuri Leopard au fost văzute în zona Artemovsk, relatează presa rusă.

Ministerul Apărării din Canada a arătat procesul de pregătire a armatei ucrainene pentru a opera tancul Leopard, împreună cu colegii lor polonezi.

Japonia a impus sancțiuni împotriva a 48 de persoane fizice și 73 de persoane juridice din Rusia. În special, șeful concernului Kalashnikov, Alan Lushnikov, ministrul adjunct al apărării rus Viktor Goremykin, PMC Wagner și Rosbank au fost supuși restricțiilor.

Acesta a fost un atac terorist, nu război! Putem transmite acest mesaj în întreaga lume în toate limbile „Rusia este un stat terorist”!

Rada Supremă a Ucrainei a primit un proiect privind recunoașterea forțelor aerospațiale și a marinei Federației Ruse ca organizații teroriste.

Țările occidentale ar putea acorda Ucrainei un ultimatum pentru a o convinge să negocieze cu Federația Rusă dacă nu se obține un succes semnificativ pe front până în toamnă, transmite Bild.

Noaptea, Rusia a lansat 14 drone kamikaze iraniene Shahed în Ucraina. 11 dintre ele au fost doborâte de apărarea antiaeriană.

Fotografie cu epava unui „Shahed” doborât peste regiunea Kyiv, în timpul unui atac nocturn al invadatorilor care a avut loc luni, 27 februarie.16.02.2023 ucraina116.02.2023 ucraina2

Cea mai de succes diversiune a partizanilor belaruși de la începutul anului 2022 BYPOL a confirmat că partizanii belaruși se aflau în spatele exploziilor de sâmbătă de la aerodromul Machulishchy, care a avariat un avion rar de recunoaștere rusesc A-50, în valoare de aproximativ 330 de milioane de dolari.16.02.2023 ucraina4

„Supremația albă, antisemitismul și #rasismul sunt în creștere în întreaga lume”, a declarat Guterres, secretarul general al ONU.

Cea mai bună replică: „Putin continuă să schimbe generalii în Ucraina, așa cum schimb eu șosetele” a spus John Kirby!

Medvedev a amenințat – din nou – că va distruge civilizația dacă existența Rusiei este amenințată. Dacă se pune serios problema existenței Rusiei, aceasta nu va fi rezolvată pe frontul ucrainean, ci împreună cu problema existenței în continuare a întregii civilizații umane, a spus Medvedev. „Nu avem nevoie de o lume fără Rusia. … Imperiul prăbușit îngroapă jumătate din lume sub dărâmăturile sale, sau chiar mai mult”, iar „cei care au distrus mai întâi URSS și acum încearcă să distrugă Rusia nu vor să o înțeleagă”, a adăugat Medvedev. Dușmanii Rusiei continuă, în cuvintele lui, „să pompeze arme în regimul neofascist de la Kiev”, dar obiectivele lor vor duce cu siguranță la o pierdere pentru toată lumea. „Viața anterioară va trebui să fie uitată timp de secole, până când resturile de fum nu vor înceta să emită radiații”, scrie Medvedev.16.02.2023 ucraina5

Unii dintre spectatorii de la concertul de pe stadionul Luzhniki din Moscova, au vorbit despre sentimentele lor despre Putin, război și Rusia. De unde rezultă că „operațiunea specială” din Ucraina nu este doar războiul lui Putin (subtitrat în engleză).

China a oferit Rusiei sprijin diplomatic, sprijin politic, sprijin economic, sprijin retoric, inclusiv prin papagalizarea propagandei periculoase a Rusiei, minciunile periculoase și dezinformarea pe scena mondială. Așa că-i din ce în ce mai greu de dovedit… neutralitatea Chinei.

Ca urmare a spargerii serverelor posturilor de radio și canalelor de televiziune din unele regiuni din Rusia, un semn fals de raid aerian a sunat în aer, a anunțat Ministerul rus pentru Situații de Urgență.

Ungaria este de partea Rusiei și a Chinei.

Viktor Orbán a spus că țara sa sprijină planul de pace al Chinei pentru Ucraina, contracarând poziția liderilor occidentali cu privire la propunerea Beijingului. „De asemenea, considerăm important planul de pace al Chinei și îl susținem”, a spus ieri prim-ministrul ungar în parlamentul național, adăugând că dorește ca Ungaria să rămână în afara războiului și să nu livreze arme Ucrainei.

Oficialii SUA și UE au respins propunerea de pace a Chinei, ca o încercare de a distrage atenția de la poziția sa pro-Rusia, iar secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat săptămâna trecută că propunerea „nu are prea multă credibilitate pentru că nu a fost în măsură să condamne. invazia ilegală a Ucrainei”.

Amănunte în articolul Orbán backs China’s Ukraine peace plan – publicat în POLITICO.

Tactici rusești de negociere: „Fie ucidem populația civilă a Ucrainei – fie faci ceea ce spunem!”

„Russki mir” în Avdiivka, regiunea Donețk.

Noi luptăm nu pentru că îi urâm pe cei care sunt în fața noastră, ci pentru că îi iubim pe cei care sunt în spatele nostru!” – Roman Șuhevici

Bill Ackman, un miliardar american cu rădăcini ucrainene, va aloca 3,25 milioane de dolari din fondul său pentru a cumpăra ambulanțe pentru Ucraina, relatează Reuters.

Estonia a oferit ajutor militar în valoare de aproape 400.000.000 de euro Ucrainei, relatează agenția de presă ERR.

O pensionară din Sevastopol ocupat a pictat pereții, băncile și stâlpii cu steaguri ucrainene „Am aplicat steaguri ucrainene cu vopsea, pentru că iubesc Ucraina și am decis să o susțin cu asta”, a explicat femeia actul ei.

Pe coasta de sud a Ucrainei, orașul Mariupol este un centru vital pentru forțele ruse. La doar o mică distanță de granița cu Rusia (linia roșie), Rusia poate aproviziona armata și aduce provizii în oraș, pe care apoi le poate trimite în regiunile sudice ocupate etc.16.02.2023 ucraina6

Războiul este actul prin care un popor rezistă nedreptății cu prețul sângelui său. – Henri Lacordaire

Concluzia acestui nou periplu printre evenimente este una singură: Războiul se termină doar când va câștiga Ucraina. Iar Ucraina câștigă doar atunci când are armele potrivite! Din această dilemă nu putem ieși, vorba dramaturgului nostru național.

Materialele din acest montaj jurnalistic provin din surse autorizate, iar selecția lor îmi aparține. Ele se articulează într-un jurnal al evenimentelor întâmplate în Ucraina în ziua / zilele din urmă. Nu neg caracterul subiectiv al alegerii unora dintre ele, precizând că această atitudine se datorează dorinței nedisimulate ca activitatea războinică de dincolo de ușa nord-estică a statului nostru să se termine într-un fel anume… și nu altfel! Că dacă ar fi să fie… altfel, ar exista posibilitatea ca autorul „operațiunii militare speciale” din Ucraina să creadă că s-ar putea juca în continuare – până spre Atlantic – de-a războiul. Iar printre primii pe care ar vrea să-i calce pe cap, la loc de cinste, am fi noi. Așa încât, dacă ținem la ce credem că merită să mai avem, trebuie să rămânem alături. Că prea ne-a plăcut și am practicat trădarea în plăpânda noastră istorie.

Butonul care-l neutralizează  pe Putin!

Războiul este unealta finală a politicii. – Buckminster Fuller

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (XXI) – publicat  pe 27 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (XX) – publicat pe 26 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (XIX) – publicat pe 26 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (XVIII) – publicat pe 25 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (XVII) – publicat pe 24 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (XVI) – publicat pe 24 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (XV) – publicat pe 23 februarie 2023,

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (XIV) – publicat pe 22 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (XIII) – publicat pe 21 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (XII) – publicat pe 20 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (XI) – publicat pe 19 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (X) – publicat pe 18 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (IX) – publicat pe 17 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (VIII) – publicat pe 16 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (VII) – publicat pe 15 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (VI) – publicat pe 14 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (V) – publicat pe 13 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (IV) – publicat pe 12 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA – doar o vorbă să-ți mai spun (XXX) – publicat pe 11 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA – doar o vorbă să-ți mai spun (XXIX) – publicat pe 10 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA – doar o vorbă să-ți mai spun (XXVIII) – publicat pe 9 februarie 2023, de la care pleacă link-uri spre articolele anterioare dedicate războiului din Ucraina.

Citește articolul UCRAINA – Să fie clar: nu există victorie fără suficiente arme moderne! – publicat pe 9 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LIII) – publicat pe 5 noiembrie 2022, de la care pleacă link-uri spre articolele anterioare dedicate războiului din Ucraina.

DUMNEZEU SĂ NE ŢIE,
CĂ CUVÂNTUL DIN POVESTE,
ÎNAINTE MULT MAI ESTE!

Iar până atunci, vorba lui Caragiale…
Să fiţi sănătoşi şi veseli!
ŢINEŢI APROAPE!

– Va urma –
Tiberiu M. Pană

______________________

Limp Bizkit – Out Of Style [Official Music Video]

Trupa americană de rap rock Limp Bizkit a lansat un clip împotriva războiului, transformând membrii trupei cu ajutorul lui DeepFake în Vladimir Putin, Kim Jong-un, Xi Jinping, Volodymyr Zelenskyy și Joe Biden. În clip există și un Tom Cruise fals.

Kalush Orchestra – „Shchedryi Vechir” (Seară generoasă) – în acest videoclip nou apare și Arnold Schwarzenegger.

Status Quo – In The Army Now (traducere în română)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.