UCRAINA și ruleta rusească (XXV)

Este înfricoșător să vorbești, dar este imposibil să taci! (text de pe un banner afișat la Minsk)

O poveste de viață în timp de război, spusă în imagini grăitoare, la confluența efemerului cu imprevizibilul…

Președintele Zelenski ieri: „Nu am ridicat steagul alb, am început să apărăm albastru și galben. Am îndurat prima zi a unui război pe scară largă. Nu știam ce se va întâmpla mâine, dar ne-am dat seama că pentru fiecare mâine merită să luptăm.”

Glumițe de sezon…

Cei care selectează limba rusă la un ATM-ul ucrainean – vor vedea mai întâi mesajul – Slavă Ucrainei!

„Țarul” Rusiei. Neapărat cu sunet!!!

Nu este loc de negocieri cu teroriștii!

Să fie clar, tipul care încearcă să anexeze un teritoriu de dimensiunea Portugaliei, mobilizând încă 300.000 de soldați și care amenință că va folosi arme nucleare, este cel care escaladează, nu Biden sau NATO! Rusia a invadat Ucraina, o țară  care acum luptă pentru dreptul ei de a exista. A le cere ucrainenilor să negocieze, fără a-i cere Rusiei să-și oprească furia neprovocată, i-ar face jocul lui Putin! Răspunsul corect care trebuie dat de întreaga comunitate la escaladarea Rusiei, este unitatea și puterea, nu frica. Dacă agresiunea și amenințările Rusiei dau acum roade, acest stat agresor le vor folosi din nou și din nou!

Susținătorii sloganului „pace acum!” nu înțeleg că prețul tranzacționării pământului pentru pace îl reprezintă tocmai soarta unor astfel de oameni. Pe care Ucraina trebuie să-i elibereze și protejeze, nu  să-i abandoneze sub cizma cotropitorului rus!

Putin vrea să desființeze Ucraina ca națiune și susține că „operațiunea sa militară specială” este necesară pentru „de-nazificarea” țării. Cum să te așezi în jurul unei mese de negocieri, când acea masă este plină de asemenea fantezii, emise de un psihopat?

Când o să mai auziți pe cineva vorbind despre realpolitik și despre nevoia de a-l liniști pe agresor, arătați-i această fotografie!

07.02.2023 ucraina5

Winston Churchill nu a spus niciodatăAr fi greșit să folosiți tancuri împotriva Germaniei naziste, deoarece există riscul escaladării celui de-al Doilea Război Mondial!

Ucrainenii nu se vor preda, chiar dacă Rusia folosește arme nucleare! Aceasta reiese dintr-un raport publicat de organizatorii Conferinței de Securitate de la München. Raport care poate fi găsit AICI.

89% dintre respondenții din Ucraina au spus că nu vor înceta să lupte chiar dacă Rusia ar folosi arme nucleare tactice pe câmpul de luptă sau împotriva unui oraș ucrainean. Ca o condiție pentru încetarea focului, 93% dintre respondenți consideră retragerea completă a trupelor ruse, inclusiv din Crimeea.

Zelenski: „Nu am pierdut nimic. Ne-a fost luat. Ucraina nu și-a pierdut fiii și fiicele – viețile lor au fost luate de ucigași. Ucrainenii nu au pierdut case – au fost distruse de teroriști. Lumea nu și-a pierdut pacea – Rusia a distrus-o!”

Garry Kasparov: „Rusia lui Putin a fost cea mai mare forță destabilizatoare din lume, de la amestecul în alegeri la sprijinirea dictatorilor din Iran până în Venezuela, până la distrugerea orașelor întregi din Siria și Ucraina. Victoria pentru Ucraina va semnifica sfârşitul lui şi o şansă pentru o nouă Rusie.”

Ce este o armă ofensivă? O piatră ar putea fi una, dacă este folosită pentru a ataca. Prin definiție, toate armele folosite de ruși sunt ofensive! Ucraina SE APĂRĂ de un război criminal de agresiune. În consecință, toate armele din poziția ucrainenilor sunt defensive!

„NATO nu este în război cu Rusia, iar furnizarea de arme unui stat de autoapărare este stipulată în articolul 51 din Carta ONU” – Anne-Clair Legendre, purtătorul de cuvânt al Ministerului francez de Externe.

Directorul CIA – William Burns: „Putin, cred, pariază chiar acum că poate face timpul să lucreze pentru el”, a spus Burns. „Cheia va fi pe câmpul de luptă în următoarele șase luni, ni se pare”. Cât mai curând posibil, Ucraina are nevoie de armament, sisteme de apărare cu rază lungă de acțiune și avioane.

Există ceva mai dezgustător decât cei care cer concesii de la „ambele părți”, atunci când o parte este un criminal și cealaltă o victimă? Ipocriți care se prefac doar a fi pro-pace…

Nu putea exista un răspuns mai bun pentru pacifiștii occidentali, care l-au îndemnat pe președintele Volodimir Zelenski să negocieze cu Rusia, decât un șir de succese ucrainene pe câmpul de luptă!

Ucraina a învins teroarea de iarnă a lui Putin, marcând a cincea sa înfrângere majoră într-o invazie la scară largă, a declarat ministrul ucrainean de externe Dmytro Kuleba. „Am supraviețuit celei mai grele ierni din istoria noastră. Era frig și întuneric, dar eram indestructibili. Partenerii ne-au stat cot la cot. A câștigat și UE, care, spre deosebire de la Moscova, nu au înghețat fără gazul rusă” a scris el.

Slovacia va oferi Ucrainei 10 dintre cei 11 avioane ale sale MiG,(Associated Press).

Spania a alocat 4,1 milioane de euro pentru repararea tancurilor Leopard pentru Ucraina – (sursa El Mundo)

Avdiivka. Imagini incredibile – înregistrate de Brigada 53 Mecanizată – cu o altă „ofensivă” dezastruoasă a Rusiei.

Un grup de soldați ucraineni și-au terminat  examenul de calificare FH-70 în Estonia, pe armele pe care le vor folosi pe câmpul de luptă împotriva rușilor.20.02.2023 ucraina5

Pământul este presărat cu ruinele imperiilor despre care odată se credea că sunt eterne!” – Percy Bysshe Shelley

Dacă Putin câștigă”, spune șeful NATO Stoltenberg, va încuraja alte regimuri autoritare. „Beijing-ul urmărește îndeaproape, pentru a vedea prețul pe care îl plătește Rusia sau recompensa pe care o primește pentru agresiunea sa. Ceea ce se întâmplă astăzi în Europa s-ar putea întâmpla mâine în Asia de Est”.

Mass-media rusă vizează minoritatea vorbitoare de limbă rusă a Letoniei, ca o încercare de a împărți țara și, în același timp, vorbește despre modalități de a ocupa Letonia, Lituania și Estonia.

Belarus – Actualizarea de la ByPol: acest fragment arată cum a aterizat o dronă pe aeronava A-50. А-50 este o aeronavă de avertizare timpurie și control și un activ important din punct de vedere strategic al forțelor aeriene ale armatei ruse.

O explozie raportată la Kolomna, lângă Moscova. Serviciul de presă al administrației Kolomna a spus că originea exploziei este încă necunoscută. Canalele TG scriu despre sunetul unei explozii, iar altele scriu despre o lovitură UAV ucraineană.20.02.2023 ucraina720.02.2023 ucraina820.02.2023 ucraina920.02.2023 ucraina10

Rusia a cerut Serbiei o „poziție oficială” cu privire la rapoartele privind trimiterea de muniții sârbe în Ucraina, a declarat Maria Zakharova, purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe.

La Sankt Petersburg, cu sprijinul „PMC Wagner Center” a fost deschis clubul de tineret „Wagnerenok”.  Potrivit liderilor clubului, ei vor „să insufle tinerei generații dragostea pentru țara lor”. Clubul este condus de fostul membru LDPR Alexander Tronin. Clubul a prezentat chiar și un discurs al deputatului Rusia Unită Maria Butira, care a fost într-o închisoare americană în 2018-2019 pentru spionaj în favoarea Rusiei.21.02.2023 ucraina21.02.2023 ucraina1

Opriți războiul” nu este tot una cu „Opriți Rusia”! Dacă primul slogan presupune ca ucrainenii să depună armele și să se predea, cel de al doilea este sloganul potrivit, deoarece doar prin victoria Ucrainei se va putea face o pace durabilă!

Ucraina acuză Rusia pentru uciderea 3 persoane cu o rachetă în Zaporizhzhia.20.02.2023 ucraina1

Acesta a fost un atac terorist, nu război! Putem transmite acest mesaj în întreaga lume în toate limbile „Rusia este un stat terorist”!

Invadatorii au deportat cu forța peste 16.000 de copii ucraineni din regiunile ocupate, a declarat procurorul general ucrainean Andriy Kostin, la o întâlnire cu Comisarul pentru Drepturile Omului al Consiliului Europei. Doar 307 copii au fost returnați.

Un nou mormânt al civililor uciși a fost găsit în Borodianka. În martie 2022, în timpul ocupației ruse, un localnic „a observat cadavrele a două persoane împușcate de soldații ruși și rămășițele arse a unui al treilea”. Bărbatul a îngropat cadavrele, iar după ce s-a întors din străinătate a apelat la poliție. Cadavrele au fost exhumate. În timpul examinării inițiale, criminaliștii și anchetatorii au găsit semne care indicau o crimă brutală.20.02.2023 ucraina220.02.2023 ucraina3

Cea mai bună replică: „Putin continuă să schimbe generalii în Ucraina, așa cum schimb eu șosetele” a spus John Kirby!

Social-democrații germani au decis să nu-l excludă din partid pe fostul cancelar al Germaniei, Gerhard Schröder. Acest lucru a fost solicitat de unii membri ai partidului lui Schröder, din cauza poziției sale față de Putin și de război, precum și activităților sale la companiile energetice rusești. O comisie specială a SPD a declarat că nu există dovezi suficiente că Schröder ar fi încălcat principiile partidului. Este posibil ca politicienii germani să fi apreciat greșit riscurile dependenței Germaniei de resursele rusești, dar aceasta nu este o acuzație împotriva lui Schröder, a menționat comisia.20.02.2023 ucraina

Tactici rusești de negociere: „Fie ucidem populația civilă a Ucrainei – fie faci ceea ce spunem!”

Kremlinul își continuă exploatarea cinică a cuvântului „păace”. În kremlineză, cuvântul „pace” echivalează cu un mod subțire acoperit de a cere ca Ucrainei să se predea, să cedeze ocupației, să-și piardă suveranitatea și să accepte rusificarea.

Asemănări puternice cu episodul „Gleiwitz”, folosit de propaganda Germaniei naziste – la 1 septembrie1939 – pentru a ataca Polonia! Propaganda susține acum că „Grupurile de sabotaj Bryansk” au folosit „mine germane DM31, furnizate de NATO”!

Un vehicul al Serviciului de Gardă Rusă a fost aruncat în aer de o mină, în timpul unei operațiuni împotriva „sabotorilor ucraineni” în regiunea Bryansk, a declarat deputatul Dumei de Stat, Alexander Shinstein. Trei membri ai grupului de lucru special Bryansk și un tehnician în explozivi au fost răniți de schije. Potrivit lui Shinstein, acest lucru s-a întâmplat în timpul curățării satului Shushany, unde, potrivit guvernatorului regiunii, se infiltrase un grup subversiv și de recunoaștere ucrainean.20.02.2023 ucraina6

Noi luptăm nu pentru că îi urâm pe cei care sunt în fața noastră, ci pentru că îi iubim pe cei care sunt în spatele nostru!” – Roman Șuhevici

Ieri, militari ucraineni au salvat-o pe o bătrână care nu putea merge și nu avea nicio șansă să fie evacuată din Bakhmut.

O dronă ucraineană vânează rămășițele infanteriei ruse după un alt atac nereușit în zona Ugledar.

Războiul este actul prin care un popor rezistă nedreptății cu prețul sângelui său. – Henri Lacordaire

Concluzia acestui nou periplu printre evenimente este una singură: Războiul se termină doar când va câștiga Ucraina. Iar Ucraina câștigă doar atunci când are armele potrivite! Din această dilemă nu putem ieși, vorba dramaturgului nostru național.

Materialele din acest montaj jurnalistic provin din surse autorizate, iar selecția lor îmi aparține. Ele se articulează într-un jurnal al evenimentelor întâmplate în Ucraina în ziua / zilele din urmă. Nu neg caracterul subiectiv al alegerii unora dintre ele, precizând că această atitudine se datorează dorinței nedisimulate ca activitatea războinică de dincolo de ușa nord-estică a statului nostru să se termine într-un fel anume… și nu altfel! Că dacă ar fi să fie… altfel, ar exista posibilitatea ca autorul „operațiunii militare speciale” din Ucraina să creadă că s-ar putea juca în continuare – până spre Atlantic – de-a războiul. Iar printre primii pe care ar vrea să-i calce pe cap, la loc de cinste, am fi noi. Așa încât, dacă ținem la ce credem că merită să mai avem, trebuie să rămânem alături. Că prea ne-a plăcut și am practicat trădarea în plăpânda noastră istorie.

Butonul care-l neutralizează  pe Putin!

Războiul este unealta finală a politicii. – Buckminster Fuller

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (XXIV) – publicat pe 2 martie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (XXIII) – publicat pe 1 martie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (XXII) – publicat pe 28 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (XXI) – publicat  pe 27 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (XX) – publicat pe 26 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (XIX) – publicat pe 26 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (XVIII) – publicat pe 25 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (XVII) – publicat pe 24 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (XVI) – publicat pe 24 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (XV) – publicat pe 23 februarie 2023,

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (XIV) – publicat pe 22 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (XIII) – publicat pe 21 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (XII) – publicat pe 20 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (XI) – publicat pe 19 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (X) – publicat pe 18 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (IX) – publicat pe 17 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (VIII) – publicat pe 16 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (VII) – publicat pe 15 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (VI) – publicat pe 14 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (V) – publicat pe 13 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (IV) – publicat pe 12 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA – doar o vorbă să-ți mai spun (XXX) – publicat pe 11 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA – doar o vorbă să-ți mai spun (XXIX) – publicat pe 10 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA – doar o vorbă să-ți mai spun (XXVIII) – publicat pe 9 februarie 2023, de la care pleacă link-uri spre articolele anterioare dedicate războiului din Ucraina.

Citește articolul UCRAINA – Să fie clar: nu există victorie fără suficiente arme moderne! – publicat pe 9 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LIII) – publicat pe 5 noiembrie 2022, de la care pleacă link-uri spre articolele anterioare dedicate războiului din Ucraina.

DUMNEZEU SĂ NE ŢIE,
CĂ CUVÂNTUL DIN POVESTE,
ÎNAINTE MULT MAI ESTE!

Iar până atunci, vorba lui Caragiale…
Să fiţi sănătoşi şi veseli!
ŢINEŢI APROAPE!

– Va urma –
Tiberiu M. Pană

______________________

Limp Bizkit – Out Of Style [Official Music Video]

Trupa americană de rap rock Limp Bizkit a lansat un clip împotriva războiului, transformând membrii trupei cu ajutorul lui DeepFake în Vladimir Putin, Kim Jong-un, Xi Jinping, Volodymyr Zelenskyy și Joe Biden. În clip există și un Tom Cruise fals.

Kalush Orchestra – „Shchedryi Vechir” (Seară generoasă) – în acest videoclip nou apare și Arnold Schwarzenegger.

Status Quo – In The Army Now (traducere în română)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.