UCRAINA și ruleta rusească (XXI)

Este înfricoșător să vorbești, dar este imposibil să taci! (text de pe un banner afișat la Minsk)

O poveste de viață în timp de război, spusă în imagini grăitoare, la confluența efemerului cu imprevizibilul…

Președintele Zelenski ieri: „Nu am ridicat steagul alb, am început să apărăm albastru și galben. Am îndurat prima zi a unui război pe scară largă. Nu știam ce se va întâmpla mâine, dar ne-am dat seama că pentru fiecare mâine merită să luptăm.”

Un soldat ucrainean, care hrănește animalele abandonate locale de fiecare dată când se întoarce de pe front, a adus niște jucării și bomboane unui băiețel de 4 ani, care locuiește aproape de prima linie de apărare.

Glumițe de sezon…

– „Scuză-mă, unde este drumul spre Moscova?

Prima reacție a ministrului ucrainean al apărării, Oleksii Reznikov, la noile tancuri Leopard 2A4 abia sosite din Polonia în Ucraina.

Nu este loc de negocieri cu teroriștii!

Să fie clar, tipul care încearcă să anexeze un teritoriu de dimensiunea Portugaliei, mobilizând încă 300.000 de soldați și care amenință că va folosi arme nucleare, este cel care escaladează, nu Biden sau NATO! Rusia a invadat Ucraina, o țară  care acum luptă pentru dreptul ei de a exista. A le cere ucrainenilor să negocieze, fără a-i cere Rusiei să-și oprească furia neprovocată, i-ar face jocul lui Putin! Răspunsul corect care trebuie dat de întreaga comunitate la escaladarea Rusiei, este unitatea și puterea, nu frica. Dacă agresiunea și amenințările Rusiei dau acum roade, acest stat agresor le vor folosi din nou și din nou!

Susținătorii sloganului „pace acum!” nu înțeleg că prețul tranzacționării pământului pentru pace îl reprezintă tocmai soarta unor astfel de oameni. Pe care Ucraina trebuie să-i elibereze și protejeze, nu  să-i abandoneze sub cizma cotropitorului rus!

Putin vrea să desființeze Ucraina ca națiune și susține că „operațiunea sa militară specială” este necesară pentru „de-nazificarea” țării. Cum să te așezi în jurul unei mese de negocieri, când acea masă este plină de asemenea fantezii, emise de un psihopat?

Când o să mai auziți pe cineva vorbind despre realpolitik și despre nevoia de a-l liniști pe agresor, arătați-i această fotografie!

31.01.2023 ucraina3

Winston Churchill nu a spus niciodatăAr fi greșit să folosiți tancuri împotriva Germaniei naziste, deoarece există riscul escaladării celui de-al Doilea Război Mondial!

Ucrainenii nu se vor preda, chiar dacă Rusia folosește arme nucleare! Aceasta reiese dintr-un raport publicat de organizatorii Conferinței de Securitate de la München. Raport care poate fi găsit AICI.

89% dintre respondenții din Ucraina au spus că nu vor înceta să lupte chiar dacă Rusia ar folosi arme nucleare tactice pe câmpul de luptă sau împotriva unui oraș ucrainean. Ca o condiție pentru încetarea focului, 93% dintre respondenți consideră retragerea completă a trupelor ruse, inclusiv din Crimeea.

Zelenski: „Nu am pierdut nimic. Ne-a fost luat. Ucraina nu și-a pierdut fiii și fiicele – viețile lor au fost luate de ucigași. Ucrainenii nu au pierdut case – au fost distruse de teroriști. Lumea nu și-a pierdut pacea – Rusia a distrus-o!”

Garry Kasparov: „Rusia lui Putin a fost cea mai mare forță destabilizatoare din lume, de la amestecul în alegeri la sprijinirea dictatorilor din Iran până în Venezuela, până la distrugerea orașelor întregi din Siria și Ucraina. Victoria pentru Ucraina va semnifica sfârşitul lui şi o şansă pentru o nouă Rusie.”

Ce este o armă ofensivă? O piatră ar putea fi una, dacă este folosită pentru a ataca. Prin definiție, toate armele folosite de ruși sunt ofensive! Ucraina SE APĂRĂ de un război criminal de agresiune. În consecință, toate armele din poziția ucrainenilor sunt defensive!

„NATO nu este în război cu Rusia, iar furnizarea de arme unui stat de autoapărare este stipulată în articolul 51 din Carta ONU” – Anne-Clair Legendre, purtătorul de cuvânt al Ministerului francez de Externe.

Directorul CIA – William Burns: „Putin, cred, pariază chiar acum că poate face timpul să lucreze pentru el”, a spus Burns. „Cheia va fi pe câmpul de luptă în următoarele șase luni, ni se pare”. Cât mai curând posibil, Ucraina are nevoie de armament, sisteme de apărare cu rază lungă de acțiune și avioane.

Există ceva mai dezgustător decât cei care cer concesii de la „ambele părți”, atunci când o parte este un criminal și cealaltă o victimă? Ipocriți care se prefac doar a fi pro-pace…

Nu putea exista un răspuns mai bun pentru pacifiștii occidentali, care l-au îndemnat pe președintele Volodimir Zelenski să negocieze cu Rusia, decât un șir de succese ucrainene pe câmpul de luptă!

Joe BIDEN:La un an de la acest război, Putin nu se mai îndoiește de puterea coaliției noastre. Dar încă se îndoiește de convingerea noastră. Se îndoiește de puterea noastră de rezistență. Se îndoiește de sprijinul nostru continuu pentru Ucraina. Se îndoiește dacă NATO poate rămâne unificat. Dar nu ar trebui să existe nicio îndoială.”

Statele Unite ar saluta decizia Aliaților de a transfera avioane de luptă în Ucraina”, a declarat John Kirby, coordonator de comunicații strategice la Consiliul Național de Securitate al Casei Albe.

62 de tancuri Leopard 2 vor putea fi furnizate de NATO Ucrainei. Acest lucru a fost declarat de ministrul german al apărării, Boris Pistorius, într-un interviu pentru radio Deutschlandfunk. Potrivit acestuia, acest număr va fi suficient pentru a forma două batalioane de tancuri.

Ministrul Apărării din Estonia a vizitat Kyivul și a anunțat un nou pachet de ajutor militar pentru Ucraina Noul pachet de ajutor include mitraliere, pistoale, drone, camere termice, generatoare și încărcătoare, precum și îmbrăcăminte.

Bulgaria va restabili producția de obuze sovietice pentru Forțele Armate ale Ucrainei scrie The New York Times. Proiectilele de 122 mm vor fi produse exclusiv pentru Ucraina.

Klitschko a testat tancurile germane Leopard, care sunt atât de așteptate în Ucraina.. Sunt deja pregătite pentru expediere!

NATO ar trebui să accepte Ucraina în alianța sa imediat după încheierea războiului, pentru că armata ucraineană va fi cea mai experimentată de pe continent. Acest lucru a declarat președintele ales ceh, Petr Pavel, care nu și-a preluat încă mandatul. Petr Pavel a comparat acțiunile actuale ale lui Putin cu politicile expansioniste ale lui Hitler față de Cehoslovacia. „Înainte de al Doilea Război Mondial, Hitler s-a comportat exact în același mod în care se comportă Putin acum în Ucraina”, a spus Pavel în timpul unei acțiuni de solidaritate cu Ucraina la Praga. Petr Pavel a amintit că Hitler a folosit minoritatea națională germană din teritoriile Sudeților din Cehoslovacia pentru a incita la ură și la violență. Moscova, a spus el, a justificat, de asemenea, invadarea Ucrainei, printre altele, prin presupusa reprimare a locuitorilor de limbă rusă de acolo.15.02.2023 ucraina6

Șeful CIA a spus că China studiază posibilitatea de a furniza arme către Rusia. „Credem că conducerea chineză are în vedere să furnizeze arme Rusiei”, a declarat William Burns pentru CBS News. Dar „Nu vedem că s-a luat încă o decizie finală și nu vedem dovezi ale transporturilor reale de echipamente letale.”

Brigitte Brink, Ambasadorul SUA în Ucraina, a înregistrat un mesaj video cu ocazia Zilei Rezistenței la Ocuparea Crimeei.

Pământul este presărat cu ruinele imperiilor despre care odată se credea că sunt eterne!” – Percy Bysshe Shelley

Dacă Putin câștigă”, spune șeful NATO Stoltenberg, va încuraja alte regimuri autoritare. „Beijing-ul urmărește îndeaproape, pentru a vedea prețul pe care îl plătește Rusia sau recompensa pe care o primește pentru agresiunea sa. Ceea ce se întâmplă astăzi în Europa s-ar putea întâmpla mâine în Asia de Est”.

Noul videoclip de propagandă rusă, care circulă online înfățișează monumentul Motherland Calls din Volgograd, luptându-se și apoi decapitând Statuia Libertății, urmat de un citat al lui Petru cel Mare despre Rusia fără rival.

Karácsony, primarul Budapestei, a declarat: „Ungaria nu este sinonimă cu guvernul care și-a pierdut busola morală, precum și cu aliații săi. Nu ne-am pierdut busola morală, nici prietenii. Nu putem accepta ca Ungaria se află din nou pe partea greșită, „rău” a istoriei.”

Într-o grădiniță în limba rusă din Tambov. În onoarea zilei „apărătorului patriei”, copiii au învățat să mărșăluiască, să citească poezii despre soldați și au aruncat „grenade” improvizate în fotografiile tancurilor inamice.

„Opriți războiul” nu este tot una cu „Opriți Rusia”! Dacă primul slogan presupune ca ucrainenii să depună armele și să se predea, cel de al doilea este sloganul potrivit, deoarece doar prin victoria Ucrainei se va putea face o pace durabilă!

Croația pregătește 14 elicoptere Mi-8 pentru a fi trimise în Ucraina.

Franța începe exerciții militare de amploare. La exerciții vor participa aproximativ 20.000 de soldați, care vor simula operațiuni de luptă în toate mediile (terestre, maritime, aeriene) și noi zone de conflict (cibernetice, spațiu, informații).

Volodimir Zelenski s-a întâlnit cu ministrul Afacerilor Externe al Arabiei Saudite, prințul Faisal bin Farhan Al Saud. Aceasta este prima vizită oficială a șefului Ministerului Afacerilor Externe al Regatului Arabiei Saudite în Ucraina, de la stabilirea relațiilor diplomatice.

Orban continuă să facă dorința lui Putin. Ungaria a indicat o posibilă întârziere suplimentară în ratificarea cererii Finlandei și Suediei de aderare la NATO, deoarece șeful de cabinet al premierului ungar Viktor Orbán a declarat că un vot ar putea avea loc în a 2-a jumătate a lunii martie.

Fotografia zilei: Bakhmut. Obuze de mortier, folosite de forțele armate ucrainene.15.02.2023 ucraina1

Șeful PMC Wagner Prigozhin, a anunțat capturarea satului Yahidne de lângă Bakhmut. Acest sat este situat la 2 km de centrul orasului. Statul Major al AFU a raportat că mai multe atacuri ale ocupanților lângă Bakhmut au fost respinse de armata ucraineană.

Ucrainenii au emis timbre poștale cu o pictură murală a artistului britanic (de graffiti stradal) Banksy, pentru a marca prima aniversare a invaziei la scară largă a Rusiei. Aflată în Borodyanka, lângă Kyiv, ea îl înfățișează pe Putin, care este răsturnat în timpul unui meci de judo de către un băiat.15.02.2023 ucraina315.02.2023 ucraina4

Acesta a fost un atac terorist, nu război! Putem transmite acest mesaj în întreaga lume în toate limbile „Rusia este un stat terorist”!

Nu va exista nicio reconciliere, cu atât mai puțin cooperare între Ucraina și Rusia în următoarea sută de ani”, a declarat premierul Denys Shmyhal, într-un interviu pentru publicația germană Focus.15.02.2023 ucraina2

Cea mai bună replică: „Putin continuă să schimbe generalii în Ucraina, așa cum schimb eu șosetele” a spus John Kirby!

La Rio de Janeiro, un angajat al consulatului Rus a atacat o rusoaică venită să protesteze împotriva războiului din Ucraina.

Tactici rusești de negociere: „Fie ucidem populația civilă a Ucrainei – fie faci ceea ce spunem!”

Serviciile de informații britanice publică imagini cu echipamente militare distruse în apropiere de Vuhledar și scrie că probabil făcea parte din Brigada 155 Marine a Forțelor Armate Ruse, care este considerată de elită. Potrivit agenției, brigada a suferit „pierderi extrem de grele”.15.02.2023 ucraina5

Pe parcursul primului an de invazie a Ucrainei de către Rusia, imaginile din satelit au dezvăluit pagubele larg răspândite ale războiului. Aceste imagini înainte și după arată distrugerile produse de bombardamentele Rusiei asupra clădirilor din întreaga țară. Imaginile sunt din SOLEDAR:

Bakhmut

Associated Press a arătat o panoramă a localității Marinka, complet distrusă de ruși. În oraș încă sunt lupte, iar în videoclip nu se vede nicio clădire sau o stradă intactă.

Noi luptăm nu pentru că îi urâm pe cei care sunt în fața noastră, ci pentru că îi iubim pe cei care sunt în spatele nostru!” – Roman Șuhevici

Morminte ale civililor în curtea unui bloc din Vuhledar.15.02.2023 ucraina

Distrugerea unui echipament militar rusesc. În regiunea Herson pe malul stâng al Niprului, de către Brigada 406 de Artilerie a Ucrainei.

Într-o nouă melodie dedicată ucrainenilor, cântărețul country american Brad Paisley a încorporat un mesaj de unitate al președintelui Ucrainei Zelenski, cu care a vorbit într-un apel video. „El este în prima linie a democrației în lume”, a spus Paisley despre Zelenski.

Copiii ucraineni răpiți în Rusia trec prin rusificare metodică. Forțați să urmărească briefing-urile Ministerului rus al Apărării.
Uită-te la fețele lor… Unde sunt UNICEF, Amnesty, Crucea Roșie sau oricare dintre ONG-urile inutile pentru drepturile omului?15.02.2023 ucraina7

Câți copii ucraineni vor crește fără o copilărie normală?

15.02.2023 ucraina8

Războiul este actul prin care un popor rezistă nedreptății cu prețul sângelui său. – Henri Lacordaire

Concluzia acestui nou periplu printre evenimente este una singură: Războiul se termină doar când va câștiga Ucraina. Iar Ucraina câștigă doar atunci când are armele potrivite! Din această dilemă nu putem ieși, vorba dramaturgului nostru național.

Materialele din acest montaj jurnalistic provin din surse autorizate, iar selecția lor îmi aparține. Ele se articulează într-un jurnal al evenimentelor întâmplate în Ucraina în ziua / zilele din urmă. Nu neg caracterul subiectiv al alegerii unora dintre ele, precizând că această atitudine se datorează dorinței nedisimulate ca activitatea războinică de dincolo de ușa nord-estică a statului nostru să se termine într-un fel anume… și nu altfel! Că dacă ar fi să fie… altfel, ar exista posibilitatea ca autorul „operațiunii militare speciale” din Ucraina să creadă că s-ar putea juca în continuare – până spre Atlantic – de-a războiul. Iar printre primii pe care ar vrea să-i calce pe cap, la loc de cinste, am fi noi. Așa încât, dacă ținem la ce credem că merită să mai avem, trebuie să rămânem alături. Că prea ne-a plăcut și am practicat trădarea în plăpânda noastră istorie.

Butonul care-l neutralizează  pe Putin!

Războiul este unealta finală a politicii. – Buckminster Fuller

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (XX) – publicat pe 26 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (XIX) – publicat pe 26 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (XVIII) – publicat pe 25 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (XVII) – publicat pe 24 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (XVI) – publicat pe 24 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (XV) – publicat pe 23 februarie 2023,

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (XIV) – publicat pe 22 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (XIII) – publicat pe 21 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (XII) – publicat pe 20 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (XI) – publicat pe 19 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (X) – publicat pe 18 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (IX) – publicat pe 17 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (VIII) – publicat pe 16 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (VII) – publicat pe 15 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (VI) – publicat pe 14 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (V) – publicat pe 13 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (IV) – publicat pe 12 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA – doar o vorbă să-ți mai spun (XXX) – publicat pe 11 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA – doar o vorbă să-ți mai spun (XXIX) – publicat pe 10 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA – doar o vorbă să-ți mai spun (XXVIII) – publicat pe 9 februarie 2023, de la care pleacă link-uri spre articolele anterioare dedicate războiului din Ucraina.

Citește articolul UCRAINA – Să fie clar: nu există victorie fără suficiente arme moderne! – publicat pe 9 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LIII) – publicat pe 5 noiembrie 2022, de la care pleacă link-uri spre articolele anterioare dedicate războiului din Ucraina.

DUMNEZEU SĂ NE ŢIE,
CĂ CUVÂNTUL DIN POVESTE,
ÎNAINTE MULT MAI ESTE!

Iar până atunci, vorba lui Caragiale…
Să fiţi sănătoşi şi veseli!
ŢINEŢI APROAPE!

– Va urma –
Tiberiu M. Pană

______________________

Limp Bizkit – Out Of Style [Official Music Video]

Trupa americană de rap rock Limp Bizkit a lansat un clip împotriva războiului, transformând membrii trupei cu ajutorul lui DeepFake în Vladimir Putin, Kim Jong-un, Xi Jinping, Volodymyr Zelenskyy și Joe Biden. În clip există și un Tom Cruise fals.

Kalush Orchestra – „Shchedryi Vechir” (Seară generoasă) – în acest videoclip nou apare și Arnold Schwarzenegger.

Status Quo – In The Army Now (traducere în română)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.