UCRAINA și ruleta rusească (X)

Este înfricoșător să vorbești, dar este imposibil să taci! (text de pe un banner afișat la Minsk)

O poveste de viață în timp de război, spusă în imagini grăitoare, la confluența efemerului cu imprevizibilul…

Războiul din Ucraina este o absurditate, bazată pe o minciună. Dacă înghițim acea minciună, minciuna ne va mânca. Minciuna, este îngrozită de adevăr. Adevărul trebuie auzit. Nu trebuie să pierdem această bătălie.” – Sting 2023

Ucrainenii nu se vor preda, chiar dacă Rusia folosește arme nucleare! Aceasta reiese dintr-un raport publicat de organizatorii Conferinței de Securitate de la München. Raport care poate fi găsit AICI.

89% dintre respondenții din Ucraina au spus că nu vor înceta să lupte chiar dacă Rusia ar folosi arme nucleare tactice pe câmpul de luptă sau împotriva unui oraș ucrainean. Ca o condiție pentru încetarea focului, 93% dintre respondenți consideră retragerea completă a trupelor ruse, inclusiv din Crimeea.

Glumițe de sezon!

De ce armata rusă a instalat oglinzi retrovizoare pe tancurile lor?

Pentru a vedea câmpul de luptă!

Nu este loc de negocieri cu teroriștii!

Să fie clar, tipul care încearcă să anexeze un teritoriu de dimensiunea Portugaliei, mobilizând încă 300.000 de soldați și care amenință că va folosi arme nucleare, este cel care escaladează, nu Biden sau NATO! Rusia a invadat Ucraina, o țară  care acum luptă pentru dreptul ei de a exista. A le cere ucrainenilor să negocieze, fără a-i cere Rusiei să-și oprească furia neprovocată, i-ar face jocul lui Putin! Răspunsul corect care trebuie dat de întreaga comunitate la escaladarea Rusiei, este unitatea și puterea, nu frica. Dacă agresiunea și amenințările Rusiei dau acum roade, acest stat agresor le vor folosi din nou și din nou!

Susținătorii sloganului „pace acum!” nu înțeleg că prețul tranzacționării pământului pentru pace îl reprezintă tocmai soarta unor astfel de oameni. Pe care Ucraina trebuie să-i elibereze și protejeze, nu  să-i abandoneze sub cizma cotropitorului rus!

Putin vrea să desființeze Ucraina ca națiune și susține că „operațiunea sa militară specială” este necesară pentru „de-nazificarea” țării. Cum să te așezi în jurul unei mese de negocieri, când acea masă este plină de asemenea fantezii, emise de un psihopat?

Când o să mai auziți pe cineva vorbind despre realpolitik și despre nevoia de a-l liniști pe agresor, arătați-i această fotografie!

04.12.2022 ucraina7

Winston Churchill nu a spus niciodatăAr fi greșit să folosiți tancuri împotriva Germaniei naziste, deoarece există riscul escaladării celui de-al Doilea Război Mondial!

Zelenski: „Nu am pierdut nimic. Ne-a fost luat. Ucraina nu și-a pierdut fiii și fiicele – viețile lor au fost luate de ucigași. Ucrainenii nu au pierdut case – au fost distruse de teroriști. Lumea nu și-a pierdut pacea – Rusia a distrus-o!”

Garry Kasparov: „Rusia lui Putin a fost cea mai mare forță destabilizatoare din lume, de la amestecul în alegeri la sprijinirea dictatorilor din Iran până în Venezuela, până la distrugerea orașelor întregi din Siria și Ucraina. Victoria pentru Ucraina va semnifica sfârşitul lui şi o şansă pentru o nouă Rusie.”

Ce este o armă ofensivă? O piatră ar putea fi una, dacă este folosită pentru a ataca. Prin definiție, toate armele folosite de ruși sunt ofensive! Ucraina SE APĂRĂ de un război criminal de agresiune. În consecință, toate armele din poziția ucrainenilor sunt defensive!

„NATO nu este în război cu Rusia, iar furnizarea de arme unui stat de autoapărare este stipulată în articolul 51 din Carta ONU” – Anne-Clair Legendre, purtătorul de cuvânt al Ministerului francez de Externe.

Directorul CIA – William Burns: „Putin, cred, pariază chiar acum că poate face timpul să lucreze pentru el”, a spus Burns. „Cheia va fi pe câmpul de luptă în următoarele șase luni, ni se pare”. Cât mai curând posibil, Ucraina are nevoie de armament, sisteme de apărare cu rază lungă de acțiune și avioane.

Există ceva mai dezgustător decât cei care cer concesii de la „ambele părți”, atunci când o parte este un criminal și cealaltă o victimă? Ipocriți care se prefac doar a fi pro-pace…

Nu putea exista un răspuns mai bun pentru pacifiștii occidentali, care l-au îndemnat pe președintele Volodimir Zelenski să negocieze cu Rusia, decât un șir de succese ucrainene pe câmpul de luptă!

Rusia „pierde 2.000 de soldați pentru fiecare sută de metri câștigați”, relatează The Times.

Z-bloggerii ruși își pierd încrederea în ofensivă și câștigarea războiului.

Z-bloggerii ruși își pierd încrederea într-o ofensivă de succes după bătălia eșuată de lângă Vuhledar, unde două brigăzi de elită au fost distruse cu o sută de echipamente militare.

Fostul ministru al Apărării din așa-numita R P Donesk, Igor Girkin, consideră că Rusia nu are nicio șansă să câștige războiul cu actuala conducere. „Îl câștigam la început și aveam șanse mari să îl câștigăm, dar acum pierdem și ne retragem”, spune Girkin (subtitrat în engleză).

Colonelul și comandantul batalionului Vostok Aleksandr Khodakovski, care a atacat lângă Vuhledar, a sfătuit armata să se oprească: „Am spus și continu să cred așa, că acum este mai optim să acționăm din apărare în liniile deținute, acumulând și pregătind potențialul ofensiv..”  Vladlen Tatarsky, corespondent de război de la Kremlin, a criticat și el mersul ofensivei: „Înaintarea noastră nu este suficientă pentru victorie – nu este o ocupare a unor dealuri. Victoriile se obțin prin spargerea frontului… Există avans, dar nu este pentru victorie” (subtitrat în engleză).

Pe fondul eșecului ofensivei generalului Gerasimov, izbucnesc conflicte interne. Artileriștii PMC Wagner au raportat că Ministerul Apărării „le-a oprit complet de la furnizarea de muniție” pentru obuziere, tancuri și mortiere (subtitrat în engleză).

Pământul este presărat cu ruinele imperiilor despre care odată se credea că sunt eterne!” – Percy Bysshe Shelley

Cea mai recentă actualizare a informațiilor pentru apărare cu privire la situația din Ucraina – 17 februarie 2023:07.02.2023 ucraina1Informații britanice: Rusia a pierdut până la 60.000 de soldați uciși în Ucraina. Ministerul rus al Apărării și forțele PMC au pierdut între 175.000 și 200.000 de oameni de la începutul invaziei Ucrainei. Printre aceștia se numără 40-60 de mii de morți, potrivit unui raport al serviciilor secrete britanice.

„Opriți războiul” nu este tot una cu „Opriți Rusia”! Dacă primul slogan presupune ca ucrainenii să depună armele și să se predea, cel de al doilea este sloganul potrivit, deoarece doar prin victoria Ucrainei se va putea face o pace durabilă!

Prim-ministrul Țărilor de Jos Mark Rutte a sosit la Kyiv. El a vizitat Zidul Amintirii din capitala Ucrainei, unde a depus o coroană de flori. Ulterior, s-a întâlnit cu președintele Zelenski.07.02.2023 ucraina207.02.2023 ucraina4

Ieri, la Kyiv, premierul olandez Mark Rutte, a declarat că primul lot de tancuri de luptă Leopard-1A5 pe care Țările de Jos, Danemarca și Germania le cumpără pentru Ucraina va fi livrat cât mai curând posibil. A spus că Țările de Jos sunt pregătite să găzduiască un nou tribunal, pentru a judeca pe cei responsabili de invazia Rusiei în Ucraina.

Ucraina nu va fi ultima „oprire” a lui Putin, a spus Zelenski la Conferința de Securitate de la München. „El își va continua mișcarea până la capăt inclusiv toate celelalte state care au făcut odată parte din blocul sovietic”, a spus președintele ucrainean. În discursul său, el a comparat Ucraina cu David și Rusia cu Goliat, subliniind că Goliat „nu are nicio șansă” și a cerut țărilor occidentale să accelereze livrările de arme către Kyiv.

«Nu există alternativă la Ucraina în UE. Nu există alternativă la Ucraina în NATO. Nu există alternativă la unitatea noastră. Oamenii, Europa și libertatea nu pot fi „subiectul compromisului”», a declarat ieri președintele Zelenski, la Conferința de securitate de la München.

Subsecretarul de stat al Statelor Unite, Victoria Nuland, a declarat: „Indiferent ce decid ucrainenii cu privire la Crimeea, în ceea ce privește locul în care aleg să lupte etc., Ucraina nu va fi în siguranță decât dacă Crimeea este la minimum, demilitarizată”.

La Conferința de Securitate de la München, președintele Franței Macron a spus că nu poate exista pace în Ucraina până când Rusia nu este învinsă. „Ora dialogului nu a venit încă, pentru că Rusia a ales războiul. Rusia a ales să vizeze infrastructura civilă și să comită crime de război. Atacul Rusiei trebuie să eșueze.”

Nicio țară nu a promis încă luptători Ucrainei, a declarat ministrul de externe Dmytro Kuleba, într-un interviu acordat grupului de media german Funke.

Lukașenko, marioneta lui Putin, a venit la țarul său cu un raport.

„- Alexandru Grigorievici, vă mulțumesc că ați acceptat să veniți.
– Nu am putut refuza să vin.”

Cancelarul german Olaf Scholz a declarat vineri: „Cred că este înțelept să fim pregătiți pentru un război lung și este înțelept să îi transmitem lui Putin mesajul că suntem gata să rămânem tot timpul împreună cu Ucraina și că vom sprijini constant această țară.”07.02.2023 ucraina9

Cancelarul german Scholz a cerut tuturor aliaților să furnizeze „acum” tancuri Ucrainei.

Tancurile Leopard și Marder IFV promise de Germania ar trebui să sosească în Ucraina în martie, a declarat șeful german al apărării, generalul Eberhard Zorn.El a adăugat că, pe lângă tancuri și IFV-uri, Forțele Armate ucrainene vor primi și muniție și piese de schimb pentru a repara acest echipament.

Republica Cehă va produce sisteme mobile de apărare aeriană pentru a lupta cu dronele kamikaze în Ucraina, scrie Ceske Noviny. Proiectul va fi finanțat de Țările de Jos.

Xi Jinping va ține undiscurs de pace”, cu ocazia aniversării începutului războiului din Ucraina, a declarat ministrul de externe italian, Antonio Tajani, după discuții cu ministrul de externe chinez la Roma.

Ambasadorul chinez la ONU, Zhang Jun, a cerut Rusiei și #Ucrainei să înceteze focul și să înceapă discuțiile de pace cât mai curând posibil.

Francezii „Auchan” și „Leroy Merlin” sunt suspectați de aprovizionare gratuită a armatei ruse. După începerea invaziei, angajații magazinelor Auchan din Sankt Petersburg au predat armatei ruse mărfuri din depozitele companiei.

Acesta a fost un atac terorist, nu război! Putem transmite acest mesaj în întreaga lume în toate limbile „Rusia este un stat terorist”!

Acest mesaj este despre responsabilitate: crima de agresiune este o crimă de conducere. Nicio crimă rusă împotriva Ucrainei și a poporului său nu trebuie să rămână nepedepsită și niciun lider rus nu este imun de responsabilitate.

„Pentru ca istoria să nu se repete, trebuie să urmărim penal crima de agresiune”. Premierul Estoniei Kaja Kallas a sugerat necesitatea înființării unui tribunal special, ca măsură de combatere a impunității.

Mélanie Joly, Ministrul Canadian al Afacerilor Externe: „Impunitatea nu este o opțiune pentru cei care comit crime de război, crime împotriva umanității și crime de agresiune în Ucraina.” „Am fost atât de inspirată de rezistența ucrainenilor și a prietenului meu, Dmytro (Kuleba, ministrul de externe al Ucrainei, n. n.). Vom continua să lucrăm împreună pentru a lărgi coaliția de sprijin pentru Ucraina și poporul ei.” – a adăugat Joly.07.02.2023 ucraina1307.02.2023 ucraina10

Rușii evacuează cărțile ucrainene de la universitatea de stat Pryazovskyi din Mariupol. Unele sunt aruncate chiar de la fereastră. Rusia distruge sistemic toate lucrurile care țin de Ucraina în orașele ocupate. Marea cultură rusă șterge identitatea altui popor!07.02.2023 ucraina5

A trecut un an și Rusia nu și-a schimbat modul de a face crime de război. 17 februarie 2022: Rusia a bombardat o grădiniță din orașul Stanytsia Luhanska, regiunea Luhansk. Februarie 2023: Rusia a bombardat o grădiniță din regiunea Herson, din sudul Ucrainei.07.02.2023 ucraina607.02.2023 ucraina7

Cea mai bună replică: „Putin continuă să schimbe generalii în Ucraina, așa cum schimb eu șosetele” a spus Kirby!

Generalul-locotenent Andrei Mordvichev l-a înlocuit pe generalul colonel Alexander Lapin, în funcția de comandant al Districtului Militar Central.

Un colonelul de informații al lui Putin a fost ucis în Ucraina, într-o nouă lovitură dată invaziei ruse (sursa The Irish Sun).

Tactici rusești de negociere: „Fie ucidem populația civilă a Ucrainei – fie faci ceea ce spunem!”

Războiul din Ucraina va lipsi economia rusă de 190 de miliarde de dolari până în 2026. (ceastă estimare a fost furnizată de Bloomberg Economics).

Putin i-a grațiat personal pe condamnații ruși care luptă în Ucraina în cadrul grupului de mercenari neo-nazist Wagner, care este strâns legat de Kremlin.

Noi luptăm nu pentru că îi urâm pe cei care sunt în fața noastră, ci pentru că îi iubim pe cei care sunt în spatele nostru!” – Roman Șuhevici

Bombardarea constantă fără discriminare a Rusiei a luat mai multe vieți în orașul Bakhmut. Trei bărbați și două femei au fost uciși ieri și alți nouă civili au suferit diverse răni de la schije.

Ucraina a naționalizat firmele lui Oleg Deripaska, în valoare de peste 250 de milioane de euro. Deripaska „a condus întreprinderi prin structuri comerciale controlate”, în încercarea de a „ascunde relația sa cu activele ucrainene”, a declarat Serviciul de Securitate al Ucrainei.

Imaginează-ți că măgăoaia asta cade peste casa ta! Serviciile de urgență de stat ucrainene îndepărtează rămășițele unei rachete S-300, lansată de forțele ruse în regiunea Harkiv din nord-estul Ucrainei.07.02.2023 ucraina1107.02.2023 ucraina12

Statistici ale crimelor de război ale Rusiei în Ucraina, pentru săptămâna trecută: 10 – 17 februarie 2023. 1 372 noi crime înregistrate. Cel puțin 461 de copii uciși, 923 răniți (datele nu iau în considerare pe deplin locurile de ostilități active).07.02.2023 ucraina8

Experți în curățarea minelor din Australia, Scoția, Anglia și Irlanda în Ucraina.

Războiul este actul prin care un popor rezistă nedreptății cu prețul sângelui său. – Henri Lacordaire

Concluzia acestui nou periplu printre evenimente este una singură: Războiul se termină doar când va câștiga Ucraina. Iar Ucraina câștigă doar atunci când are armele potrivite! Din această dilemă nu putem ieși, vorba dramaturgului nostru național.

Materialele din acest montaj jurnalistic provin din surse autorizate, iar selecția lor îmi aparține. Ele se articulează într-un jurnal al evenimentelor întâmplate în Ucraina în ziua / zilele din urmă. Nu neg caracterul subiectiv al alegerii unora dintre ele, precizând că această atitudine se datorează dorinței nedisimulate ca activitatea războinică de dincolo de ușa nord-estică a statului nostru să se termine într-un fel anume… și nu altfel! Că dacă ar fi să fie… altfel, ar exista posibilitatea ca autorul „operațiunii militare speciale” din Ucraina să creadă că s-ar putea juca în continuare – până spre Atlantic – de-a războiul. Iar printre primii pe care ar vrea să-i calce pe cap, la loc de cinste, am fi noi. Așa încât, dacă ținem la ce credem că merită să mai avem, trebuie să rămânem alături. Că prea ne-a plăcut și am practicat trădarea în plăpânda noastră istorie.

Butonul care-l neutralizează  pe Putin!

Războiul este unealta finală a politicii. – Buckminster Fuller

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (IX) – publicat pe 17 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (VIII) – publicat pe 16 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (VII) – publicat pe 15 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (VI) – publicat pe 14 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (V) – publicat pe 13 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (IV) – publicat pe 12 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA – doar o vorbă să-ți mai spun (XXX) – publicat pe 11 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA – doar o vorbă să-ți mai spun (XXIX) – publicat pe 10 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA – doar o vorbă să-ți mai spun (XXVIII) – publicat pe 9 februarie 2023, de la care pleacă link-uri spre articolele anterioare dedicate războiului din Ucraina.

Citește articolul UCRAINA – Să fie clar: nu există victorie fără suficiente arme moderne! – publicat pe 9 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LIII) – publicat pe 5 noiembrie 2022, de la care pleacă link-uri spre articolele anterioare dedicate războiului din Ucraina.

DUMNEZEU SĂ NE ŢIE,
CĂ CUVÂNTUL DIN POVESTE,
ÎNAINTE MULT MAI ESTE!

Iar până atunci, vorba lui Caragiale…
Să fiţi sănătoşi şi veseli!
ŢINEŢI APROAPE!

– Va urma –
Tiberiu M. Pană

______________________

Limp Bizkit – Out Of Style [Official Music Video]

Trupa americană de rap rock Limp Bizkit a lansat un clip împotriva războiului, transformând membrii trupei cu ajutorul lui DeepFake în Vladimir Putin, Kim Jong-un, Xi Jinping, Volodymyr Zelenskyy și Joe Biden. În clip există și un Tom Cruise fals.

Kalush Orchestra – „Shchedryi Vechir” (Seară generoasă) – în acest videoclip nou apare și Arnold Schwarzenegger.

Status Quo – In The Army Now (traducere în română)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.