UCRAINA și ruleta rusească (XVI)

Este înfricoșător să vorbești, dar este imposibil să taci! (text de pe un banner afișat la Minsk)

O poveste de viață în timp de război, spusă în imagini grăitoare, la confluența efemerului cu imprevizibilul…

Un videoclip – cu niște copii din regiunea Kyiv, în timpul invaziei inițiale a Rusiei din 2022. Care are darul să emoționeze până la lacrimi! (subtitrat în engleză)

Glumițe de sezon…

Biden a livrat oarece conținut pentru presa rusă – împiedicându-se… puțin pe rampa avionului prezidențial, înainte de a părăsi Varșovia!

Nu este loc de negocieri cu teroriștii!

Să fie clar, tipul care încearcă să anexeze un teritoriu de dimensiunea Portugaliei, mobilizând încă 300.000 de soldați și care amenință că va folosi arme nucleare, este cel care escaladează, nu Biden sau NATO! Rusia a invadat Ucraina, o țară  care acum luptă pentru dreptul ei de a exista. A le cere ucrainenilor să negocieze, fără a-i cere Rusiei să-și oprească furia neprovocată, i-ar face jocul lui Putin! Răspunsul corect care trebuie dat de întreaga comunitate la escaladarea Rusiei, este unitatea și puterea, nu frica. Dacă agresiunea și amenințările Rusiei dau acum roade, acest stat agresor le vor folosi din nou și din nou!

Susținătorii sloganului „pace acum!” nu înțeleg că prețul tranzacționării pământului pentru pace îl reprezintă tocmai soarta unor astfel de oameni. Pe care Ucraina trebuie să-i elibereze și protejeze, nu  să-i abandoneze sub cizma cotropitorului rus!

Putin vrea să desființeze Ucraina ca națiune și susține că „operațiunea sa militară specială” este necesară pentru „de-nazificarea” țării. Cum să te așezi în jurul unei mese de negocieri, când acea masă este plină de asemenea fantezii, emise de un psihopat?

Când o să mai auziți pe cineva vorbind despre realpolitik și despre nevoia de a-l liniști pe agresor, arătați-i această fotografie!

05.02.2023 ucraina8

Winston Churchill nu a spus niciodatăAr fi greșit să folosiți tancuri împotriva Germaniei naziste, deoarece există riscul escaladării celui de-al Doilea Război Mondial!

Ucrainenii nu se vor preda, chiar dacă Rusia folosește arme nucleare! Aceasta reiese dintr-un raport publicat de organizatorii Conferinței de Securitate de la München. Raport care poate fi găsit AICI.

89% dintre respondenții din Ucraina au spus că nu vor înceta să lupte chiar dacă Rusia ar folosi arme nucleare tactice pe câmpul de luptă sau împotriva unui oraș ucrainean. Ca o condiție pentru încetarea focului, 93% dintre respondenți consideră retragerea completă a trupelor ruse, inclusiv din Crimeea.

Zelenski: „Nu am pierdut nimic. Ne-a fost luat. Ucraina nu și-a pierdut fiii și fiicele – viețile lor au fost luate de ucigași. Ucrainenii nu au pierdut case – au fost distruse de teroriști. Lumea nu și-a pierdut pacea – Rusia a distrus-o!”

Garry Kasparov: „Rusia lui Putin a fost cea mai mare forță destabilizatoare din lume, de la amestecul în alegeri la sprijinirea dictatorilor din Iran până în Venezuela, până la distrugerea orașelor întregi din Siria și Ucraina. Victoria pentru Ucraina va semnifica sfârşitul lui şi o şansă pentru o nouă Rusie.”

Ce este o armă ofensivă? O piatră ar putea fi una, dacă este folosită pentru a ataca. Prin definiție, toate armele folosite de ruși sunt ofensive! Ucraina SE APĂRĂ de un război criminal de agresiune. În consecință, toate armele din poziția ucrainenilor sunt defensive!

„NATO nu este în război cu Rusia, iar furnizarea de arme unui stat de autoapărare este stipulată în articolul 51 din Carta ONU” – Anne-Clair Legendre, purtătorul de cuvânt al Ministerului francez de Externe.

Directorul CIA – William Burns: „Putin, cred, pariază chiar acum că poate face timpul să lucreze pentru el”, a spus Burns. „Cheia va fi pe câmpul de luptă în următoarele șase luni, ni se pare”. Cât mai curând posibil, Ucraina are nevoie de armament, sisteme de apărare cu rază lungă de acțiune și avioane.

Există ceva mai dezgustător decât cei care cer concesii de la „ambele părți”, atunci când o parte este un criminal și cealaltă o victimă? Ipocriți care se prefac doar a fi pro-pace…

Nu putea exista un răspuns mai bun pentru pacifiștii occidentali, care l-au îndemnat pe președintele Volodimir Zelenski să negocieze cu Rusia, decât un șir de succese ucrainene pe câmpul de luptă!

Statele Unite ar saluta decizia Aliaților de a transfera avioane de luptă în Ucraina”, a declarat John Kirby, coordonator de comunicații strategice la Consiliul Național de Securitate al Casei Albe.

Italia ar putea furniza Ucrainei 5 avioane de luptă Tornado și Amx, (sursa La Repubblica). Autoritățile sunt gata să transfere aviația după demersuri similare ale aliaților.

Ucraina are potențialul de a prelua inițiativa pe câmpul de luptă în 2023, sub rezerva sprijinului suficient și în timp util din partea țărilor aliate. Acest lucru este precizat în raportul Institutului pentru Studiul Războiului (ISW). Analiștii notează că Federația Rusă nu are rezerve mari neutilizate, pregătite pentru luptă, care ar putea fi desfășurate și să schimbe cursul războiului în favoarea ei.

SUA ia în considerare opțiunea de a transfera tancurile Abrams din propriile rezerve în Ucraina, a declarat adjunctul secretarului adjunct al Biroului pentru Afaceri Politico-Militare, Stanley Brown. Anterior, SUA plănuia să cumpere astfel de tancuri pentru Ucraina.

Polonia va livra  Ucrainei 14 tancuri Leopard 2, în „următoarele două sau trei săptămâni”, odată ce pregătirea trupelor ucrainene va fi finalizată, a anunțat Ministerul de Externe al acestei țări.

Spania va transfera șase tancuri Leopard 2A4 în Ucraina, a declarat ministrul Apărării, Margarita Robles. Data livrării încă nu este cunoscută.

SUA va oferi Ucrainei sisteme pentru a crea bombe „inteligente”, cu o rază de acțiune de 72 km. SUA vor furniza Ucrainei sisteme pentru a crește raza de acțiune a bombelor JDAM-ER, ca parte a unui pachet anunțat în decembrie. Sunt folosite pentru a face „bombe inteligente” cu ghidaj GPS. Oficial, Pentagonul nu a recunoscut că trimitea aceste truse la Kyiv. Purtătorul de cuvânt al departamentului a spus doar că Washingtonul va transfera „muniții de aviație de înaltă precizie” în Ucraina, ca parte a pachetului de 1,85 miliarde de dolari anunțat pe 21 decembrie. Cu toate acestea, două surse familiare cu problema au confirmat transferul JDAM-ER. Aceste echipamente sunt folosite de Forțele Aeriene și de Marina SUA și au fost, de asemenea, vândute în peste 26 de țări din întreaga lume. (sursa Bloomberg). 11.02.2023 ucraina1

O (scurtă) conversație care merită să fie ascultată…

Președintele ales ceh, Petr Pavel, a numit vizita președintelui american Biden la Kyiv și Varșovia un „semnal extrem de puternic” al angajamentului Washingtonului față de Ucraina și aliații săi europeni: „Rusia înțelege puterea. Pentru noi, puterea vine din unitate.

Pământul este presărat cu ruinele imperiilor despre care odată se credea că sunt eterne!” – Percy Bysshe Shelley

Dacă Putin câștigă”, spune șeful NATO Stoltenberg, va încuraja alte regimuri autoritare. „Beijing-ul urmărește îndeaproape, pentru a vedea prețul pe care îl plătește Rusia sau recompensa pe care o primește pentru agresiunea sa. Ceea ce se întâmplă astăzi în Europa s-ar putea întâmpla mâine în Asia de Est”.

Fabtică din Pennsylvania, SUA care produce muniție pentru forțele ucrainene.

„Opriți războiul” nu este tot una cu „Opriți Rusia”! Dacă primul slogan presupune ca ucrainenii să depună armele și să se predea, cel de al doilea este sloganul potrivit, deoarece doar prin victoria Ucrainei se va putea face o pace durabilă!

Zece state membre ale UE, inclusiv Franța, Germania, Italia și statele baltice, au cerut măsuri mai puternice pentru a opri Rusia să se aprovizioneze cu produse cu destinație militară, prin companii-paravan și să evite sancțiunile occidentale. „2023 trebuie să fie anul succesului în combaterea eludării.”

De ce rușii închid ochii la invadarea Ucrainei de către Putin? Un articol publicat de  BBC, încearcă să explice de ce poporul rus este servil. Este un lucru ușor de înțeles. Sunt oameni care se comportă ca niște iobagi ascultători, care își țin capul în jos și închid ochii la crimele țării lor.

Wang Yi, membru al Biroului Politic al Comitetului Central al Partidului Comunist din China, poartă discuții cu Lavrov, ministrul rus de externe.

11.02.2023 ucraina2

Încercarea Kremlinului de a aduce arme din China către armata ocupanților a eșuat. Beijingul nu are în vedere trimiterea de ajutor „letal” Rusiei, pentru a fi folosit în războiul din Ucraina, a declarat miercuri – într-un briefing – purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez de Externe, Wang Wenbin. El a susținut că zvonurile că China s-ar putea implica în sprijinul militar Rusiei „au fost răspândite de SUA și NATO încă de la începutul crizei din Ucraina”. Declarațiile Ministerului chinez de Externe au fost făcute în timp ce Putin se întâlnea la Kremlin cu Wang Yi.

11.02.2023 ucraina

Acesta a fost un atac terorist, nu război! Putem transmite acest mesaj în întreaga lume în toate limbile „Rusia este un stat terorist”!

Putin este dispus să sacrifice viețile rușilor și ucrainenilor și să persiste într-un război lung și distrugător. Probabil că el se așteaptă ca americanii să devină dezamăgiți de război și apoi să apeleze la un președinte … dezamăgit și el, care nu are stomacul să reziste ambițiilor imperiale ale țarului de la Kremlin!

În urmă cu un an, Rusia a lansat o invazie militară pe scară largă a Ucrainei. În acel timp, forțele ruse au efectuat numeroase atacuri care încalcă legile războiului.

Patru explozii puternice în centrul orașului Harkov. Unii oameni încercau  să se adăpostească în metrou…11.02.2023 ucraina3

Cea mai bună replică: „Putin continuă să schimbe generalii în Ucraina, așa cum schimb eu șosetele” a spus John Kirby!

Duma de Stat a adoptat în unanimitate o lege care suspendă participarea Rusiei la Tratatul dintre Statele Unite ale Americii și Federația Rusă privind măsurile pentru reducerea și limitarea în continuare a armelor strategice ofensive. Rusia, în ciuda suspendării participării la tratatul START, va respecta restricțiile privind numărul de purtători de focoase nucleare, schimbul de notificări va continua, a declarat Ministerul rus al Apărării.

Pierderile rușilor au fost uriașe. O estimare recentă a IISS sugerează că au pierdut 40-50% din flota de tancuri de dinainte de război. Pierderile au fost, de asemenea, enorme, afirmații de săptămâna trecută susținând că Rusia pierdea 2.000 de soldați pentru fiecare 100 de metri de teren câștigați în est. Imaginile video distribuite pe rețelele sociale în această săptămână arată cum unele dintre cele mai moderne tancuri ale Rusiei sunt încă distruse cu ușurință de artilerie pe fronturile din toată Ucraina.

Compania cehă a prezentat producția de năluci gonflabile M270/M142, pe care le trimit în Ucraina. Într-o lună, compania este capabilă să realizeze până la 35 de astfel de machete (subtitrat în engleză).

Tactici rusești de negociere: „Fie ucidem populația civilă a Ucrainei – fie faci ceea ce spunem!”

Patrioții lui Putin se adunau în jurul stadionului Luzhniki din Moscova, pentru a participa la mitingul comandat de autorități pentru susținerea regimului și a războiului declanșat de. Rusia.

Organizațiile bugetare din Moscova au primit ordin să trimită până la 70% dintre angajații lor la mitingul cu Putin. Potrivit The Moscow Times, autoritățile au ordonat instituțiilor de stat să asigure prezența a 70% din personalul lor la concertul lui Putin, în ciuda zilei de lucru.

Păpică gratuită și… ademenitoare se distribuia în jurul stadionului

După discursul lui Putin, mulțimea părăsește stadionul.

Lunetiştii lui Putin îl păzesc pe ţar, aflat în incinta stadionului „Luzhniki”.

Nikolay Romanenko, Comandantul unei unități de recunoaștere, și-a interpretat propria compoziție. Iată o parte din versurile din cântecul lui: „Nu mi-e frică să-mi însângerez mâinile. E război și nu l-am început, dar îl vom termina. Steagul roșu aprins va flutura deasupra Berlinului”.

Slugile lui Putin au adus pe stadion copii furați din Mariupol și i-au obligat să spună „mulțumesc”! Ceea ce este deosebit de înfiorător este că acești „salvatori de eroi” i-au ucis pe părinții acestor copii înainte de a-i fura.

Plângând, o fată din Mariupol spune pe scenă „Mulțumesc că m-ai salvat… Îmi pare rău, am uitat cuvintele (pe care urma să le spună pe scenă!)…”. Apoi i se spune să îmbrățișeze un militar rus care, probabil, a contribuit la distrugerea orașului ei. O față grozavă a crimei rusești împotriva copiilor ucraineni.

12.02.2023 ucraina

Noi luptăm nu pentru că îi urâm pe cei care sunt în fața noastră, ci pentru că îi iubim pe cei care sunt în spatele nostru!” – Roman Șuhevici

În urmă cu un an, pe 22 februarie 2022, oamenii din Mariupol erau în stradă, arătând sprijin pentru Ucraina. Puteți vedea teatrul orașului, care după doar câteva săptămâni a devenit locul unui masacru și al unui mormânt colectiv, aflat în mâinile statului terorist. Două zile mai târziu, a început războiul.

MARIUPOL în urmă cu un an…

O femeie ucraineană a cerut militarilor să îi ajute fiul să evacueze 71 de capre, 45 de găini, două pisici și un câine din regiunea Donețk. Ceea ce – așa cum se vede din videoclip – s-a și întâmplat.

Artileria și aviația ucraineană opresc o altă ofensivă a armatei ruse lângă Bakhmut.

Antrenamentul unor militari din regimentul Azov, înarmați cu puști optice și căști donate canadieni.11.02.2023 ucraina1

Forțele Speciale „Alfa” ale Serviciului de Securitate al Ucrainei distrug mai multe unități de echipamente ale ocupanților ruși.

Războiul este actul prin care un popor rezistă nedreptății cu prețul sângelui său. – Henri Lacordaire

Concluzia acestui nou periplu printre evenimente este una singură: Războiul se termină doar când va câștiga Ucraina. Iar Ucraina câștigă doar atunci când are armele potrivite! Din această dilemă nu putem ieși, vorba dramaturgului nostru național.

Materialele din acest montaj jurnalistic provin din surse autorizate, iar selecția lor îmi aparține. Ele se articulează într-un jurnal al evenimentelor întâmplate în Ucraina în ziua / zilele din urmă. Nu neg caracterul subiectiv al alegerii unora dintre ele, precizând că această atitudine se datorează dorinței nedisimulate ca activitatea războinică de dincolo de ușa nord-estică a statului nostru să se termine într-un fel anume… și nu altfel! Că dacă ar fi să fie… altfel, ar exista posibilitatea ca autorul „operațiunii militare speciale” din Ucraina să creadă că s-ar putea juca în continuare – până spre Atlantic – de-a războiul. Iar printre primii pe care ar vrea să-i calce pe cap, la loc de cinste, am fi noi. Așa încât, dacă ținem la ce credem că merită să mai avem, trebuie să rămânem alături. Că prea ne-a plăcut și am practicat trădarea în plăpânda noastră istorie.

Butonul care-l neutralizează  pe Putin!

Războiul este unealta finală a politicii. – Buckminster Fuller

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (XV) – publicat pe 23 februarie 2023,

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (XIV) – publicat pe 22 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (XIII) – publicat pe 21 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (XII) – publicat pe 20 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (XI) – publicat pe 19 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (X) – publicat pe 18 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (IX) – publicat pe 17 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (VIII) – publicat pe 16 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (VII) – publicat pe 15 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (VI) – publicat pe 14 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (V) – publicat pe 13 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (IV) – publicat pe 12 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA – doar o vorbă să-ți mai spun (XXX) – publicat pe 11 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA – doar o vorbă să-ți mai spun (XXIX) – publicat pe 10 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA – doar o vorbă să-ți mai spun (XXVIII) – publicat pe 9 februarie 2023, de la care pleacă link-uri spre articolele anterioare dedicate războiului din Ucraina.

Citește articolul UCRAINA – Să fie clar: nu există victorie fără suficiente arme moderne! – publicat pe 9 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LIII) – publicat pe 5 noiembrie 2022, de la care pleacă link-uri spre articolele anterioare dedicate războiului din Ucraina.

DUMNEZEU SĂ NE ŢIE,
CĂ CUVÂNTUL DIN POVESTE,
ÎNAINTE MULT MAI ESTE!

Iar până atunci, vorba lui Caragiale…
Să fiţi sănătoşi şi veseli!
ŢINEŢI APROAPE!

– Va urma –
Tiberiu M. Pană

______________________

Limp Bizkit – Out Of Style [Official Music Video]

Trupa americană de rap rock Limp Bizkit a lansat un clip împotriva războiului, transformând membrii trupei cu ajutorul lui DeepFake în Vladimir Putin, Kim Jong-un, Xi Jinping, Volodymyr Zelenskyy și Joe Biden. În clip există și un Tom Cruise fals.

Kalush Orchestra – „Shchedryi Vechir” (Seară generoasă) – în acest videoclip nou apare și Arnold Schwarzenegger.

Status Quo – In The Army Now (traducere în română)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.