UCRAINA și ruleta rusească (XI)

Este înfricoșător să vorbești, dar este imposibil să taci! (text de pe un banner afișat la Minsk)

O poveste de viață în timp de război, spusă în imagini grăitoare, la confluența efemerului cu imprevizibilul…

În Ucraina, în secolul 21 există copii de război… Un copil care are un an și două luni, într-o casă care nu mai are curent electric, copil care are poftă de mâncare și o… lanternă.

Ucrainenii nu se vor preda, chiar dacă Rusia folosește arme nucleare! Aceasta reiese dintr-un raport publicat de organizatorii Conferinței de Securitate de la München. Raport care poate fi găsit AICI.

89% dintre respondenții din Ucraina au spus că nu vor înceta să lupte chiar dacă Rusia ar folosi arme nucleare tactice pe câmpul de luptă sau împotriva unui oraș ucrainean. Ca o condiție pentru încetarea focului, 93% dintre respondenți consideră retragerea completă a trupelor ruse, inclusiv din Crimeea.

Glumițe de sezon!

Putin, după ce i s-a spus că Rusia a rămas fără Viagra!

De ce armata rusă a instalat oglinzi retrovizoare pe tancurile lor?

Pentru a vedea câmpul de luptă!

Nu este loc de negocieri cu teroriștii!

Să fie clar, tipul care încearcă să anexeze un teritoriu de dimensiunea Portugaliei, mobilizând încă 300.000 de soldați și care amenință că va folosi arme nucleare, este cel care escaladează, nu Biden sau NATO! Rusia a invadat Ucraina, o țară  care acum luptă pentru dreptul ei de a exista. A le cere ucrainenilor să negocieze, fără a-i cere Rusiei să-și oprească furia neprovocată, i-ar face jocul lui Putin! Răspunsul corect care trebuie dat de întreaga comunitate la escaladarea Rusiei, este unitatea și puterea, nu frica. Dacă agresiunea și amenințările Rusiei dau acum roade, acest stat agresor le vor folosi din nou și din nou!

Susținătorii sloganului „pace acum!” nu înțeleg că prețul tranzacționării pământului pentru pace îl reprezintă tocmai soarta unor astfel de oameni. Pe care Ucraina trebuie să-i elibereze și protejeze, nu  să-i abandoneze sub cizma cotropitorului rus!

Putin vrea să desființeze Ucraina ca națiune și susține că „operațiunea sa militară specială” este necesară pentru „de-nazificarea” țării. Cum să te așezi în jurul unei mese de negocieri, când acea masă este plină de asemenea fantezii, emise de un psihopat?

Când o să mai auziți pe cineva vorbind despre realpolitik și despre nevoia de a-l liniști pe agresor, arătați-i această fotografie!

07.02.2023 ucraina14

Winston Churchill nu a spus niciodatăAr fi greșit să folosiți tancuri împotriva Germaniei naziste, deoarece există riscul escaladării celui de-al Doilea Război Mondial!

Ucrainenii nu se vor preda, chiar dacă Rusia folosește arme nucleare! Aceasta reiese dintr-un raport publicat de organizatorii Conferinței de Securitate de la München. Raport care poate fi găsit AICI.

89% dintre respondenții din Ucraina au spus că nu vor înceta să lupte chiar dacă Rusia ar folosi arme nucleare tactice pe câmpul de luptă sau împotriva unui oraș ucrainean. Ca o condiție pentru încetarea focului, 93% dintre respondenți consideră retragerea completă a trupelor ruse, inclusiv din Crimeea.

Zelenski: „Nu am pierdut nimic. Ne-a fost luat. Ucraina nu și-a pierdut fiii și fiicele – viețile lor au fost luate de ucigași. Ucrainenii nu au pierdut case – au fost distruse de teroriști. Lumea nu și-a pierdut pacea – Rusia a distrus-o!”

Garry Kasparov: „Rusia lui Putin a fost cea mai mare forță destabilizatoare din lume, de la amestecul în alegeri la sprijinirea dictatorilor din Iran până în Venezuela, până la distrugerea orașelor întregi din Siria și Ucraina. Victoria pentru Ucraina va semnifica sfârşitul lui şi o şansă pentru o nouă Rusie.”

Ce este o armă ofensivă? O piatră ar putea fi una, dacă este folosită pentru a ataca. Prin definiție, toate armele folosite de ruși sunt ofensive! Ucraina SE APĂRĂ de un război criminal de agresiune. În consecință, toate armele din poziția ucrainenilor sunt defensive!

„NATO nu este în război cu Rusia, iar furnizarea de arme unui stat de autoapărare este stipulată în articolul 51 din Carta ONU” – Anne-Clair Legendre, purtătorul de cuvânt al Ministerului francez de Externe.

Directorul CIA – William Burns: „Putin, cred, pariază chiar acum că poate face timpul să lucreze pentru el”, a spus Burns. „Cheia va fi pe câmpul de luptă în următoarele șase luni, ni se pare”. Cât mai curând posibil, Ucraina are nevoie de armament, sisteme de apărare cu rază lungă de acțiune și avioane.

Există ceva mai dezgustător decât cei care cer concesii de la „ambele părți”, atunci când o parte este un criminal și cealaltă o victimă? Ipocriți care se prefac doar a fi pro-pace…

Nu putea exista un răspuns mai bun pentru pacifiștii occidentali, care l-au îndemnat pe președintele Volodimir Zelenski să negocieze cu Rusia, decât un șir de succese ucrainene pe câmpul de luptă!

Liderii europeni au făcut o demonstrație de unitate la Conferința de Securitate de la München, subliniind sprijinul acordat Ucrainei împotriva agresiunii ruse, căutând totodată posibile căi negociate pentru a pune capăt conflictului.

Biden merge luni la Varșovia pentru a mobiliza Lumea Liberă pentru a-și menține și intensifica sprijinul pentru Ucraina, pentru ceea ce ar putea fi o luptă lungă. În afară de Ucraina însăși, nu există loc mai bun decât Polonia pentru Biden pentru a arăta ce este în joc (sursa Atlantic Council).

Statele Unite ar saluta decizia Aliaților de a transfera avioane de luptă în Ucraina”, a declarat John Kirby, coordonator de comunicații strategice la Consiliul Național de Securitate al Casei Albe.

Polonia are în vedere transferul MiG-29-urilor sale în Ucraina, care sunt deja familiare piloților Forțelor Armate ale Ucrainei și dacă va exista o coaliție pentru a furniza Ucrainei avioane de luptă F-16, Polonia i se va alătura”, a declarat Andrzej Duda.

Rishi Sunak le-a cerut aliaților occidentali să-și păstreze nervii împotriva agresiunii lui Putin și să „dubleze” sprijinul militar pentru Ucraina.

Occidentul este pregătit pentru un război prelungit cu Rusia, a spus Macron. Potrivit acestuia, acum „nu este momentul pentru un dialog” cu Rusia. La Conferința de Securitate de la München, Emmanuel Macron a îndemnat țările din UE să investească semnificativ în apărare și să consolideze industria de apărare.

Macron:Putin se pregătește pentru un război lung, adunând mai multe trupe și materiale și punându-și economia pe picior de război. Această criză este foarte departe de a se termina.”

Republicanul texan Michael McCaul, care prezidează Comisia pentru Afaceri Externe a Camerei SUA, i-a spus lui Kaitlan Collins la CNN, că Statele Unite ar trebui să le ofere ucrainenilor „tot ce au nevoie pentru a câștiga.” „Abia așteptăm”, a spus McCaul în timp ce vorbea la Conferința de Securitate de la Munchen din Germania. El a reiterat apelul Ucrainei pentru avioane de luptă occidentale și armament mai avansat înaintea declanșării ofensivei ruse. „Timpul greșește doar de partea lui Putin. Scopul lui este să întârzie acest lucru cât mai mult posibil, din multe motive”, a argumentat McCaul, avertizând că „cu cât putem încheia mai devreme, cu atât mai bine, pe măsură ce ne uităm la voința poporului american și a Congresului.”

Președintele Joe Biden îi va „trimite mesaje” lui Putin când va vorbi la Varșovia săptămâna viitoare.

Pentagonul a anunțat că primul batalion de personal militar ucrainean, în număr de 635 de persoane, a finalizat un curs de pregătire de cinci săptămâni pe Bradley BMP în Germania, la poligonul de antrenament Grafenwöhr. Acum a început antrenamentul pe Bradley și M109A6 Paladin, pentru al doilea batalion, format din 710 militari. Săptămâna viitoare, un al treilea grup de 890 soldați va începe antrenamentul pe Stryker.

Polonia este pregătită să repare tancurile Leopard pentru Ucraina, dar are nevoie de Germania pentru a furniza piese de schimb – a declarat Ministerul Polonez al Apărării.

În ultimele 14 zile, numărul victimelor confirmate a fost de cinci ori mai mare decât cifrele săptămânale obișnuite. Pe baza surselor deschise, BBC a reușit să stabilească numele a 14.709 de militari ruși uciși în războiul din Ucraina.

Pământul este presărat cu ruinele imperiilor despre care odată se credea că sunt eterne!” – Percy Bysshe Shelley

Dacă Putin câștigă”, spune șeful NATO Stoltenberg, va încuraja alte regimuri autoritare. „Beijing-ul urmărește îndeaproape, pentru a vedea prețul pe care îl plătește Rusia sau recompensa pe care o primește pentru agresiunea sa. Ceea ce se întâmplă astăzi în Europa s-ar putea întâmpla mâine în Asia de Est”.

Cu pierderile de ieri, Rusia apelează acum la rezervele de tancuri, deoarece și-a pierdut 100% din tancuri.08.02.2023 ucraina4

„Opriți războiul” nu este tot una cu „Opriți Rusia”! Dacă primul slogan presupune ca ucrainenii să depună armele și să se predea, cel de al doilea este sloganul potrivit, deoarece doar prin victoria Ucrainei se va putea face o pace durabilă!

Germania a înghețat active rusești în valoare de 5,32 miliarde de euro de la începutul războiului, potrivit Welt am Sonntag, citând Ministerul de Finanțe al țării.

Campania http://radarom.lt din Lituania a strâns deja peste 7,5 milioane de euro pentru a cumpăra radare pentru Ucraina.

Auchan Retail neagă că a furnizat bunuri pentru militarii ruși în teritoriile ocupate din Ucraina. Compania afirmă că magazinele lor situate în Rusia oferă asistență doar populației civile.

A trecut aproape un an de când Rusia și-a lansat invazia Ucrainei, operațiune despre care atât Moscova, cât și experții militari au prezis că se va termina în câteva zile. Dar apărătorii ucraineni au surprins lumea rezistând în mod neașteptat atacurilor rusești!

Acesta a fost un atac terorist, nu război! Putem transmite acest mesaj în întreaga lume în toate limbile „Rusia este un stat terorist”!

Din cauza atacului rusesc asupra Hmelnițki, 3 centre educaționale și aproximativ 10 clădiri rezidențiale cu mai multe etaje au fost avariate, există răniți. „Aproximativ 500 de ferestre și balcoane au fost distruse, unele echipamente și un vehicul privat au fost avariate. Sunt doi civili răniți”.

Armata rusă din Ucraina suferă pierderi uriașe și nu dă semne că își abandonează tactica de „tocat carne”, a declarat Ben Wallace la Conferința de Securitate de la München. Potrivit acestuia, ofensiva rusă „înaintează, dacă înaintează, cu metri, nu cu kilometri”.

Teroriștii PMC Wagner au capturat satul Paraskoviivka de lângă Bakhmut, a spus Prigozhin.

Măcelul angro al poporului rus de către Putin continuă!

Gruparea mercenară Wagner din Rusia a suferit peste 30.000 de victime de la invazia Ucrainei de către Moscova în februarie trecut, aproximativ 9.000 dintre acești luptători au fost uciși în acțiune, susțin Statele Unite. SUA estimează că 90% dintre luptătorii Grupului Wagner uciși în Ucraina din decembrie 2022 proveneau dintre condamnați, a declarat reporterilor purtătorul de cuvânt al Consiliului Național de Securitate al Casei Albe, John Kirby (sursa).

Efectul secundar al invaziei Rusiei în Ucraina. Când un soldat rus moare, familia, prietenii familiei, prietenii lor etc. află despre asta. Așa că Putin nu poate opri zeci de milioane de ruși, care știu că nesfârșita sa „operațiune specială” nu se desfășoară conform planului…08.02.2023 ucraina5

Cea mai bună replică: „Putin continuă să schimbe generalii în Ucraina, așa cum schimb eu șosetele” a spus John Kirby!

Putin l-a promovat pe generalul care a aruncat armata în câmpurile minate! Rustam Muradov a fost avansat la gradul de general colonel, la o săptămână după înfrângerea majoră a armatei de lângă Vuhledar, unde două brigăzi de elită de pușcași marini și aproximativ 100 de echipamente au fost aproape complet distruse.08.02.2023 ucraina1

În timpul ofensivei de lângă Vuhledar, comandată de Muradov, generalii ruși nu au ținut cont de particularitățile terenului – câmpuri deschise pline de mine. Muradov a fost aspru criticat de Wagner PMC și amenințat cu moartea. Biysultan Khamzaev, deputat al Dumei de Stat a Rusiei din cadrul partidului „Rusia Unită” al lui Putin, s-a grăbit în apărarea lui Muradov. El a propus introducerea răspunderii penale pentru insultarea lui Muradov!08.02.2023 ucraina3

Acesta 👇👇👇 este trenul blindat pe care se spune că Putin l-a folosit pentru a călători de la începutul războiului său în Ucraina.08.02.2023 ucraina2

Tactici rusești de negociere: „Fie ucidem populația civilă a Ucrainei – fie faci ceea ce spunem!”

SUA monitorizează eforturile Rusiei de a eluda sancțiunile SUA. Secretarul adjunct al Trezoreriei a spus: „una dintre elementele centrale ale strategiei noastre va fi contracararea încercărilor de a sustrage sancțiunile noastre”. Rusia a însărcinat serviciile sale de informații să găsească modalități de a le eluda.

Parodie, parodie, da-i posibil ca să fie…

Putin încearcă încă o dată să-l convingă pe mustacio să meargă alături de el la război… 

Noi luptăm nu pentru că îi urâm pe cei care sunt în fața noastră, ci pentru că îi iubim pe cei care sunt în spatele nostru!” – Roman Șuhevici

Copii ucraineni au fost returnați în Ucraina, după deportarea în Rusia și Crimeea. Ei povestesc cum au fost luați și ce li s-a întâmplat acolo (subtitrat în engleză).

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen a primit un cadou de la elevii Liceului din Kalush – un rushnyk personal și scrisori cu desene în semn de recunoștință pentru sprijinul acordat Ucrainei.

Războiul este actul prin care un popor rezistă nedreptății cu prețul sângelui său. – Henri Lacordaire

Concluzia acestui nou periplu printre evenimente este una singură: Războiul se termină doar când va câștiga Ucraina. Iar Ucraina câștigă doar atunci când are armele potrivite! Din această dilemă nu putem ieși, vorba dramaturgului nostru național.

Materialele din acest montaj jurnalistic provin din surse autorizate, iar selecția lor îmi aparține. Ele se articulează într-un jurnal al evenimentelor întâmplate în Ucraina în ziua / zilele din urmă. Nu neg caracterul subiectiv al alegerii unora dintre ele, precizând că această atitudine se datorează dorinței nedisimulate ca activitatea războinică de dincolo de ușa nord-estică a statului nostru să se termine într-un fel anume… și nu altfel! Că dacă ar fi să fie… altfel, ar exista posibilitatea ca autorul „operațiunii militare speciale” din Ucraina să creadă că s-ar putea juca în continuare – până spre Atlantic – de-a războiul. Iar printre primii pe care ar vrea să-i calce pe cap, la loc de cinste, am fi noi. Așa încât, dacă ținem la ce credem că merită să mai avem, trebuie să rămânem alături. Că prea ne-a plăcut și am practicat trădarea în plăpânda noastră istorie.

Butonul care-l neutralizează  pe Putin!

Războiul este unealta finală a politicii. – Buckminster Fuller

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (X) – publicat pe 18 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (IX) – publicat pe 17 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (VIII) – publicat pe 16 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (VII) – publicat pe 15 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (VI) – publicat pe 14 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (V) – publicat pe 13 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (IV) – publicat pe 12 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA – doar o vorbă să-ți mai spun (XXX) – publicat pe 11 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA – doar o vorbă să-ți mai spun (XXIX) – publicat pe 10 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA – doar o vorbă să-ți mai spun (XXVIII) – publicat pe 9 februarie 2023, de la care pleacă link-uri spre articolele anterioare dedicate războiului din Ucraina.

Citește articolul UCRAINA – Să fie clar: nu există victorie fără suficiente arme moderne! – publicat pe 9 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LIII) – publicat pe 5 noiembrie 2022, de la care pleacă link-uri spre articolele anterioare dedicate războiului din Ucraina.

DUMNEZEU SĂ NE ŢIE,
CĂ CUVÂNTUL DIN POVESTE,
ÎNAINTE MULT MAI ESTE!

Iar până atunci, vorba lui Caragiale…
Să fiţi sănătoşi şi veseli!
ŢINEŢI APROAPE!

– Va urma –
Tiberiu M. Pană

______________________

Limp Bizkit – Out Of Style [Official Music Video]

Trupa americană de rap rock Limp Bizkit a lansat un clip împotriva războiului, transformând membrii trupei cu ajutorul lui DeepFake în Vladimir Putin, Kim Jong-un, Xi Jinping, Volodymyr Zelenskyy și Joe Biden. În clip există și un Tom Cruise fals.

Kalush Orchestra – „Shchedryi Vechir” (Seară generoasă) – în acest videoclip nou apare și Arnold Schwarzenegger.

Status Quo – In The Army Now (traducere în română)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.