UCRAINA și ruleta rusească (XXVII)

Este înfricoșător să vorbești, dar este imposibil să taci! (text de pe un banner afișat la Minsk)

O poveste de viață în timp de război, spusă în imagini grăitoare, la confluența efemerului cu imprevizibilul…

Președintele Zelenski ieri: „Nu am ridicat steagul alb, am început să apărăm albastru și galben. Am îndurat prima zi a unui război pe scară largă. Nu știam ce se va întâmpla mâine, dar ne-am dat seama că pentru fiecare mâine merită să luptăm.”

Glumițe de sezon…

Este înscenat războiul din Ucraina!? Ce zic șoșo(n)cii și putiniștii!

Teoria conspirației la ea acasă! Ce să mai crezi… Vizita lui Joe Biden la Kiev, i-a lovit atât de tare pe putiniști, încât acum susțin întregul război din Ucraina este o farsă și nu s-a întâmplat niciodată, pentru că mințile lor minuscule nu pot crede ca Joe ar putea să câștige! Urmărește VIDEOCLIPUL de mai jos, ca să-ți faci o părere… proprie! Să n-o (mai) iei de-a gata de la alții!

Și povestea lămuritoare a refacerii uneia dintre aceste clădiri, în doar câteva imagini. Un bloc din Kyiv, după ce – la începutul unui războiului – a fost lovit de o rachetă rusească și acum, după reconstruirea sa.

Nu este loc de negocieri cu teroriștii!

Să fie clar, tipul care încearcă să anexeze un teritoriu de dimensiunea Portugaliei, mobilizând încă 300.000 de soldați și care amenință că va folosi arme nucleare, este cel care escaladează, nu Biden sau NATO! Rusia a invadat Ucraina, o țară  care acum luptă pentru dreptul ei de a exista. A le cere ucrainenilor să negocieze, fără a-i cere Rusiei să-și oprească furia neprovocată, i-ar face jocul lui Putin! Răspunsul corect care trebuie dat de întreaga comunitate la escaladarea Rusiei, este unitatea și puterea, nu frica. Dacă agresiunea și amenințările Rusiei dau acum roade, acest stat agresor le vor folosi din nou și din nou!

Susținătorii sloganului „pace acum!” nu înțeleg că prețul tranzacționării pământului pentru pace îl reprezintă tocmai soarta unor astfel de oameni. Pe care Ucraina trebuie să-i elibereze și protejeze, nu  să-i abandoneze sub cizma cotropitorului rus!

Putin vrea să desființeze Ucraina ca națiune și susține că „operațiunea sa militară specială” este necesară pentru „de-nazificarea” țării. Cum să te așezi în jurul unei mese de negocieri, când acea masă este plină de asemenea fantezii, emise de un psihopat?

Când o să mai auziți pe cineva vorbind despre realpolitik și despre nevoia de a-l liniști pe agresor, arătați-i această fotografie!

24.02.2023 ucraina2

Winston Churchill nu a spus niciodatăAr fi greșit să folosiți tancuri împotriva Germaniei naziste, deoarece există riscul escaladării celui de-al Doilea Război Mondial!

Ucrainenii nu se vor preda, chiar dacă Rusia folosește arme nucleare! Aceasta reiese dintr-un raport publicat de organizatorii Conferinței de Securitate de la München. Raport care poate fi găsit AICI.

89% dintre respondenții din Ucraina au spus că nu vor înceta să lupte chiar dacă Rusia ar folosi arme nucleare tactice pe câmpul de luptă sau împotriva unui oraș ucrainean. Ca o condiție pentru încetarea focului, 93% dintre respondenți consideră retragerea completă a trupelor ruse, inclusiv din Crimeea.

Zelenski: „Nu am pierdut nimic. Ne-a fost luat. Ucraina nu și-a pierdut fiii și fiicele – viețile lor au fost luate de ucigași. Ucrainenii nu au pierdut case – au fost distruse de teroriști. Lumea nu și-a pierdut pacea – Rusia a distrus-o!”

Garry Kasparov: „Rusia lui Putin a fost cea mai mare forță destabilizatoare din lume, de la amestecul în alegeri la sprijinirea dictatorilor din Iran până în Venezuela, până la distrugerea orașelor întregi din Siria și Ucraina. Victoria pentru Ucraina va semnifica sfârşitul lui şi o şansă pentru o nouă Rusie.”

Ce este o armă ofensivă? O piatră ar putea fi una, dacă este folosită pentru a ataca. Prin definiție, toate armele folosite de ruși sunt ofensive! Ucraina SE APĂRĂ de un război criminal de agresiune. În consecință, toate armele din poziția ucrainenilor sunt defensive!

„NATO nu este în război cu Rusia, iar furnizarea de arme unui stat de autoapărare este stipulată în articolul 51 din Carta ONU” – Anne-Clair Legendre, purtătorul de cuvânt al Ministerului francez de Externe.

Directorul CIA – William Burns: „Putin, cred, pariază chiar acum că poate face timpul să lucreze pentru el”, a spus Burns. „Cheia va fi pe câmpul de luptă în următoarele șase luni, ni se pare”. Cât mai curând posibil, Ucraina are nevoie de armament, sisteme de apărare cu rază lungă de acțiune și avioane.

Există ceva mai dezgustător decât cei care cer concesii de la „ambele părți”, atunci când o parte este un criminal și cealaltă o victimă? Ipocriți care se prefac doar a fi pro-pace…

Nu putea exista un răspuns mai bun pentru pacifiștii occidentali, care l-au îndemnat pe președintele Volodimir Zelenski să negocieze cu Rusia, decât un șir de succese ucrainene pe câmpul de luptă!

Comandantul șef al Forțelor Armate NATO din Europa, Christopher Cavoli, a estimat pierderile invadatorilor la peste 200 de mii de oameni uciși și răniți. Potrivit acestuia, invadatorii au pierdut aproximativ 1,8 mii de ofițeri.24.02.2023 ucraina6

Valerii Zaluzhnyi, comandantul șef al AFU, precum șiOleksandr Syrskyi, comandantul Forțelor Terestre ale Forțelor Armate ale #Ucrainei  au susținut continuarea apărării Bakhmut și întărirea pozițiilor în oraș (sursa – serviciul de presă al lui Zelenski).

Bakhmut: Timp de 6 luni, când rușii au plecat de pe linia Yakovlevka-Novobakhmutovka-Otradovka, s-au târât maxim 10 km. Rușii au pierdut în total: 100.000 de morți, 10 regimente de tancuri, vehicule blindate de luptă pentru 5 divizii, 60 de divizii de artilerie. După ce au „capturat” 300 km2 într-o jumătate de an (operațiunea Harkiv a Forțelor Armate ale Ucrainei = 10 000 km2), rușii au „pierdut” întregul efect al mobilizării. Eficiența și moralul trupelor ruse au devenit și mai scăzute decât înainte de mobilizare. Operaţiunea strategică defensivă continuă.24.02.2023 ucraina8

Concernul german de apărare Rheinmetall plănuiește să cumpere 96 de tancuri Leopard 1A5, scoase din serviciu din Elveția. Aceste tancuri sunt planificate să fie predate Ucrainei, transmite Tages Anzeiger.

Ucraina va primi de două ori mai multe tancuri Challenger 2 din Marea Britanie decât s-a promis anterior, a declarat ambasadorul ucrainean în Marea Britanie, Vadym Prystaiko. Astfel, 28 de tancuri vor fi livrate în Ucraina.

Livrările de avioane de luptă către Ucraina sunt „doar o chestiune de timp”, a declarat prim-ministrul leton Krišjānis Kariņš, într-un interviu acordat revistei #germane Der Spiegel. „Dacă le-am avea, le-am oferi și noi”, a adăugat el.

90 de vehicule blindate americane Stryker pentru Ucraina au sosit în Germania.

Pământul este presărat cu ruinele imperiilor despre care odată se credea că sunt eterne!” – Percy Bysshe Shelley

Dacă Putin câștigă”, spune șeful NATO Stoltenberg, va încuraja alte regimuri autoritare. „Beijing-ul urmărește îndeaproape, pentru a vedea prețul pe care îl plătește Rusia sau recompensa pe care o primește pentru agresiunea sa. Ceea ce se întâmplă astăzi în Europa s-ar putea întâmpla mâine în Asia de Est”.

Prigojin îl amenință pe Putin cu retragerea. Stând într-un subsol, el a spus că retragerea mercenarilor din Bakhmut din cauza „lipsei de muniție”, ar duce la prăbușirea frontului până la granița cu Rusia „sau chiar mai departe”, precum și că Crimeea ar fi eliberată (subtitrat în engleză).

Opriți războiul” nu este tot una cu „Opriți Rusia”! Dacă primul slogan presupune ca ucrainenii să depună armele și să se predea, cel de al doilea este sloganul potrivit, deoarece doar prin victoria Ucrainei se va putea face o pace durabilă!

Scholz a exclus discuțiile cu Putin înainte de retragerea din Ucraina. Negocierile cu Putin sunt posibile doar după ce acesta își dă seama că victoria în Ucraina este imposibilă pentru el și decide retragerea completă a trupelor. Cancelarul german Olaf Scholz a declarat într-un interviu pentru CNN. El a spus că Putin „a subestimat unitatea” Statelor Unite, a Uniunii Europene și furnizarea constantă de arme care permite Ucrainei să „se apere”.

„Este important ca Putin să înțeleagă că nu va reuși cu invazia și agresiunea sa imperialistă și că trebuie să-și retragă trupele. Aceasta este baza negocierilor”, a mai spus cancelarul. Ucraina, a spus Scholz, ar putea primigaranții de securitate” odată ce ostilitățile se vor termina, și ar putea trece spre aderarea la Uniunea Europeană.22.02.2023 ucraina3

Războiul a provocat 76,5 miliarde de euro daune mediului în Ucraina. Este vorba despre pădurile arse și despre poluarea pământului și a aerului. „Aproape 3 milioane de hectare de păduri au fost avariate, 500.000 de hectare sunt ocupate sau în zonă de război”, a declarat Strileţ, ministrul Mediului din Ucraina.

Copreședinții Partidului Social Democrat din Germania de guvernământ, Lars Klingbeil și Rolf Mützenich, au sosit la Kyiv, pentru discuții cu conducerea ucraineană.

„Partidul Reformei” de guvernământ al prim-ministrului Kaja Kallas a câștigat alegerile parlamentare din Estonia. Ea susține continuarea sprijinului pentru Ucraina și un curs dur către Federația Rusă.25.02.2023 ucraina1

Acesta a fost un atac terorist, nu război! Putem transmite acest mesaj în întreaga lume în toate limbile „Rusia este un stat terorist”!

Invadatorii au deportat cu forța peste 16.000 de copii ucraineni din regiunile ocupate, a declarat procurorul general ucrainean Andriy Kostin, la o întâlnire cu Comisarul pentru Drepturile Omului al Consiliului Europei. Doar 307 copii au fost returnați.

Maryinka, regiunea Donețk după sosirea eliberatorilor.24.02.2023 ucraina324.02.2023 ucraina424.02.2023 ucraina5

Filmări din Maryinka. Orașul a fost pur și simplu șters de pe suprafața pământului.

Noaptea ocupanții au distrus o școală în Kramatorsk. Din fericire, nu au fost victime (video: Radio Liberty).

Cea mai bună replică: „Putin continuă să schimbe generalii în Ucraina, așa cum schimb eu șosetele” a spus John Kirby!

Ministerul rus de Externe intenționează să încheie acorduri fără viză cu 11 țări, iar acestea sunt: ​​Bahrain, Oman, Arabia Saudită, Bahamas, Barbados, Haiti, Zambia, Kuweit, Malaezia, Mexic, Trinidad și Tobago, a declarat viceministrul rus Ivanov.Ocolind sancțiunile, Rusia primește tehnologie pentru război. Datele analiștilor arată că unele bunuri sancționate, inclusiv semiconductori avansați, intră în Rusia prin țări terțe, inclusiv Turcia, Emiratele Arabe Unite și Kazahstan. În cazul unor țări, exporturile către Rusia de tehnologii care ar putea fi folosite în scopuri militare în Ucraina au trecut de fapt de la zero la milioane de dolari (sursa Bloomberg).

Serviciile de informații britanice raportează că Rusia scoate din depozit tancurile T-62 învechite de 60 de ani și le transferă pe front.25.02.2023 ucraina

Tactici rusești de negociere: „Fie ucidem populația civilă a Ucrainei – fie faci ceea ce spunem!”

Numărul persoanelor ucise într-un atac rusesc asupra unei clădiri rezidențiale din Zaporizhzhia a crescut la 13.

O femeie și doi copii au murit în urma bombardării de către invadatori a satului Poniativka, din regiunea Herson. Acest lucru a fost raportat de Biroul Președintelui Ucrainei.24.02.2023 ucraina

O persoană a murit în urma bombardării localității Kupiansk, în regiunea Harkiv.24.02.2023 ucraina1

Noi luptăm nu pentru că îi urâm pe cei care sunt în fața noastră, ci pentru că îi iubim pe cei care sunt în spatele nostru!” – Roman Șuhevici

Parchetul General al Ucrainei investighează 171 de cazuri de violență sexuală din partea ocupanților. Printre victime se numără 39 de bărbați, dintre care 13 minori.

Orașul Volnovakha se află în regiunea Donețk din estul Ucrainei – la nord de orașul ocupat Mariupol și la sud de orașul ocupat Donețk. Cu legături rutiere și feroviare majore, va fi un hub pentru forțele ruse.

Războiul este actul prin care un popor rezistă nedreptății cu prețul sângelui său. – Henri Lacordaire

Concluzia acestui nou periplu printre evenimente este una singură: Războiul se termină doar când va câștiga Ucraina. Iar Ucraina câștigă doar atunci când are armele potrivite! Din această dilemă nu putem ieși, vorba dramaturgului nostru național.

Materialele din acest montaj jurnalistic provin din surse autorizate, iar selecția lor îmi aparține. Ele se articulează într-un jurnal al evenimentelor întâmplate în Ucraina în ziua / zilele din urmă. Nu neg caracterul subiectiv al alegerii unora dintre ele, precizând că această atitudine se datorează dorinței nedisimulate ca activitatea războinică de dincolo de ușa nord-estică a statului nostru să se termine într-un fel anume… și nu altfel! Că dacă ar fi să fie… altfel, ar exista posibilitatea ca autorul „operațiunii militare speciale” din Ucraina să creadă că s-ar putea juca în continuare – până spre Atlantic – de-a războiul. Iar printre primii pe care ar vrea să-i calce pe cap, la loc de cinste, am fi noi. Așa încât, dacă ținem la ce credem că merită să mai avem, trebuie să rămânem alături. Că prea ne-a plăcut și am practicat trădarea în plăpânda noastră istorie.

Butonul care-l neutralizează  pe Putin!

Războiul este unealta finală a politicii. – Buckminster Fuller

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (XXVI) – publicat pe 4 martie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (XXV) – publicat pe 3 martie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (XXIV) – publicat pe 2 martie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (XXIII) – publicat pe 1 martie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (XXII) – publicat pe 28 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (XXI) – publicat  pe 27 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (XX) – publicat pe 26 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (XIX) – publicat pe 26 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (XVIII) – publicat pe 25 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (XVII) – publicat pe 24 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (XVI) – publicat pe 24 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (XV) – publicat pe 23 februarie 2023,

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (XIV) – publicat pe 22 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (XIII) – publicat pe 21 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (XII) – publicat pe 20 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (XI) – publicat pe 19 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (X) – publicat pe 18 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (IX) – publicat pe 17 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (VIII) – publicat pe 16 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (VII) – publicat pe 15 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (VI) – publicat pe 14 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (V) – publicat pe 13 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (IV) – publicat pe 12 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA – doar o vorbă să-ți mai spun (XXX) – publicat pe 11 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA – doar o vorbă să-ți mai spun (XXIX) – publicat pe 10 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA – doar o vorbă să-ți mai spun (XXVIII) – publicat pe 9 februarie 2023, de la care pleacă link-uri spre articolele anterioare dedicate războiului din Ucraina.

Citește articolul UCRAINA – Să fie clar: nu există victorie fără suficiente arme moderne! – publicat pe 9 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LIII) – publicat pe 5 noiembrie 2022, de la care pleacă link-uri spre articolele anterioare dedicate războiului din Ucraina.

DUMNEZEU SĂ NE ŢIE,
CĂ CUVÂNTUL DIN POVESTE,
ÎNAINTE MULT MAI ESTE!

Iar până atunci, vorba lui Caragiale…
Să fiţi sănătoşi şi veseli!
ŢINEŢI APROAPE!

– Va urma –
Tiberiu M. Pană

______________________

Mark Knopfler de la Dire Straits sprijină Ucraina!

24.02.2023 ucraina7

Mark Knopfler – Brothers In Arms (Berlin 2007 | Official Live Video)

Limp Bizkit – Out Of Style [Official Music Video]

Trupa americană de rap rock Limp Bizkit a lansat un clip împotriva războiului, transformând membrii trupei cu ajutorul lui DeepFake în Vladimir Putin, Kim Jong-un, Xi Jinping, Volodymyr Zelenskyy și Joe Biden. În clip există și un Tom Cruise fals.

Kalush Orchestra – „Shchedryi Vechir” (Seară generoasă) – în acest videoclip nou apare și Arnold Schwarzenegger.

Status Quo – In The Army Now (traducere în română)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.