UCRAINA și ruleta rusească (XIII)

Este înfricoșător să vorbești, dar este imposibil să taci! (text de pe un banner afișat la Minsk)

O poveste de viață în timp de război, spusă în imagini grăitoare, la confluența efemerului cu imprevizibilul…

Soldați ucraineni în timpul recuperării.

Nu este loc de negocieri cu teroriștii!

Să fie clar, tipul care încearcă să anexeze un teritoriu de dimensiunea Portugaliei, mobilizând încă 300.000 de soldați și care amenință că va folosi arme nucleare, este cel care escaladează, nu Biden sau NATO! Rusia a invadat Ucraina, o țară  care acum luptă pentru dreptul ei de a exista. A le cere ucrainenilor să negocieze, fără a-i cere Rusiei să-și oprească furia neprovocată, i-ar face jocul lui Putin! Răspunsul corect care trebuie dat de întreaga comunitate la escaladarea Rusiei, este unitatea și puterea, nu frica. Dacă agresiunea și amenințările Rusiei dau acum roade, acest stat agresor le vor folosi din nou și din nou!

Susținătorii sloganului „pace acum!” nu înțeleg că prețul tranzacționării pământului pentru pace îl reprezintă tocmai soarta unor astfel de oameni. Pe care Ucraina trebuie să-i elibereze și protejeze, nu  să-i abandoneze sub cizma cotropitorului rus!

Putin vrea să desființeze Ucraina ca națiune și susține că „operațiunea sa militară specială” este necesară pentru „de-nazificarea” țării. Cum să te așezi în jurul unei mese de negocieri, când acea masă este plină de asemenea fantezii, emise de un psihopat?

Când o să mai auziți pe cineva vorbind despre realpolitik și despre nevoia de a-l liniști pe agresor, arătați-i această fotografie!

07.02.2023 ucraina5

Winston Churchill nu a spus niciodatăAr fi greșit să folosiți tancuri împotriva Germaniei naziste, deoarece există riscul escaladării celui de-al Doilea Război Mondial!

Ucrainenii nu se vor preda, chiar dacă Rusia folosește arme nucleare! Aceasta reiese dintr-un raport publicat de organizatorii Conferinței de Securitate de la München. Raport care poate fi găsit AICI.

89% dintre respondenții din Ucraina au spus că nu vor înceta să lupte chiar dacă Rusia ar folosi arme nucleare tactice pe câmpul de luptă sau împotriva unui oraș ucrainean. Ca o condiție pentru încetarea focului, 93% dintre respondenți consideră retragerea completă a trupelor ruse, inclusiv din Crimeea.

Zelenski: „Nu am pierdut nimic. Ne-a fost luat. Ucraina nu și-a pierdut fiii și fiicele – viețile lor au fost luate de ucigași. Ucrainenii nu au pierdut case – au fost distruse de teroriști. Lumea nu și-a pierdut pacea – Rusia a distrus-o!”

Garry Kasparov: „Rusia lui Putin a fost cea mai mare forță destabilizatoare din lume, de la amestecul în alegeri la sprijinirea dictatorilor din Iran până în Venezuela, până la distrugerea orașelor întregi din Siria și Ucraina. Victoria pentru Ucraina va semnifica sfârşitul lui şi o şansă pentru o nouă Rusie.”

Ce este o armă ofensivă? O piatră ar putea fi una, dacă este folosită pentru a ataca. Prin definiție, toate armele folosite de ruși sunt ofensive! Ucraina SE APĂRĂ de un război criminal de agresiune. În consecință, toate armele din poziția ucrainenilor sunt defensive!

„NATO nu este în război cu Rusia, iar furnizarea de arme unui stat de autoapărare este stipulată în articolul 51 din Carta ONU” – Anne-Clair Legendre, purtătorul de cuvânt al Ministerului francez de Externe.

Directorul CIA – William Burns: „Putin, cred, pariază chiar acum că poate face timpul să lucreze pentru el”, a spus Burns. „Cheia va fi pe câmpul de luptă în următoarele șase luni, ni se pare”. Cât mai curând posibil, Ucraina are nevoie de armament, sisteme de apărare cu rază lungă de acțiune și avioane.

Există ceva mai dezgustător decât cei care cer concesii de la „ambele părți”, atunci când o parte este un criminal și cealaltă o victimă? Ipocriți care se prefac doar a fi pro-pace…

Nu putea exista un răspuns mai bun pentru pacifiștii occidentali, care l-au îndemnat pe președintele Volodimir Zelenski să negocieze cu Rusia, decât un șir de succese ucrainene pe câmpul de luptă!

Statele Unite ar saluta decizia Aliaților de a transfera avioane de luptă în Ucraina”, a declarat John Kirby, coordonator de comunicații strategice la Consiliul Național de Securitate al Casei Albe.

SUA plănuiesc noi sancțiuni împotriva Rusiei. Administrația președintelui Joe Biden intenționează să introducă noi controale la export și un nou pachet de sancțiuni împotriva Rusiei, vizând industriile cheie (Bloomberg, citând surse).

Istoria se face sub ochii noștri!09.02.2023 ucraina3

În timpul unei întâlniri cu Zelenski, Președintele Biden a declarat că Ucraina va primi un nou pachet de ajutor militar de 500 de milioane de dolari, care va fi anunțat marți. Va include HIMARS, muniție, sisteme antitanc și radare.

Filmări ale vizitei istorice a lui Joe Biden în capitala războinică a Ucrainei, KYIV. Putin nici nu a îndrăznit să se apropie de prima linie pe tot parcursul războiului.

Președintele american a semnat în cartea de onoare.09.02.2023 ucraina609.02.2023 ucraina7

Președintele Joe BIDEN:

  • „Pe măsură ce ne apropiem de aniversarea invaziei brutale a Ucrainei de către Rusia, mă aflu astăzi la Kiev pentru a mă întâlni cu președintele Zelenski și a reafirma angajamentul nostru neclintit față de democrația, suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei.”
  • Când Putin și-a lansat invazia cu aproape un an în urmă, el credea că Ucraina era slabă și Occidentul era divizat. A crezut că ne poate supraviețui. Dar s-a înșelat total.”
  • „În ultimul an, Statele Unite au construit o coaliție de națiuni de la Atlantic până la Pacific pentru a ajuta la apărarea Ucrainei cu sprijin militar, economic și umanitar fără precedent – ​​și acest sprijin va dura.”

Președintele Zelenski:Trebuie să facem din 2023 un an al victoriei”.

Președintele american Joe Biden a părăsit capitala Ucrainei, încheind o călătorie istorică. Președintele Zelenski spune că vizita lui Biden lasă Ucraina „mai aproape de victorie”.

Președintele Zelenski: Împreună cu Joseph Biden, am vizitat Mănăstirea Sf. Mihail cu cupola de aur. A depus flori la Zidul Comemorării celor care au murit pentru Ucraina. Și a dezvelit o placă, dedicată președintelui Biden.

La Kyiv, pe Aleea Curajului, a fost instalat o placă în onoarea lui Joe Biden.09.02.2023 ucraina4

Biden a ajuns în Polonia cu trenul, după vizita sa în Ucraina. Președintele SUA va rămâne în Polonia timp de două zile. El se va întâlni cu președintele Andrzej Duda, cu reprezentanți ai țărilor NATO și va susține un discurs în ajunul aniversării invaziei ruse a Ucrainei.

Pământul este presărat cu ruinele imperiilor despre care odată se credea că sunt eterne!” – Percy Bysshe Shelley

Dacă Putin câștigă”, spune șeful NATO Stoltenberg, va încuraja alte regimuri autoritare. „Beijing-ul urmărește îndeaproape, pentru a vedea prețul pe care îl plătește Rusia sau recompensa pe care o primește pentru agresiunea sa. Ceea ce se întâmplă astăzi în Europa s-ar putea întâmpla mâine în Asia de Est”.

Zelenski spune că forțele sale au provocat pierderi „extraordinar de semnificative” armatei Rusiei în lupte brutale în și în jurul lui Bakhmut și Vuhledar din regiunea Donețk.

Rusia este acuzată că a încercat să obțină informații pentru a sabota infrastructura critică olandeză din Marea Nordului, potrivit agenției de informații olandeze. Nava rusă a fost detectată la un parc eolian offshore, în timp ce încerca să cartografieze infrastructura energetică.

Țările de Jos spun că Rusia pregătește sabotaje în Marea Nordului. Serviciile de informații militare olandeze au avertizat că Rusia este angajată în spionaj și se pregătește să saboteze cablurile submarine, parcurile eoliene și conductele de gaze din Marea Nordului (sursa Financial Times).

Japonia va angaja un nou pachet de ajutor financiar de 5,5 miliarde de dolari pentru Ucraina, a anunțat ieri premierul Fumio Kishida.

„Opriți războiul” nu este tot una cu „Opriți Rusia”! Dacă primul slogan presupune ca ucrainenii să depună armele și să se predea, cel de al doilea este sloganul potrivit, deoarece doar prin victoria Ucrainei se va putea face o pace durabilă!

Armata ucraineană va fi „gata” să răspundă oricăror posibile „acțiuni provocatoare” ale Rusiei în jurul aniversării invaziei Ucrainei din februarie 2022, a declarat Yurii Ihnat, purtătorul de cuvânt al Comandamentului Forțelor Aeriene Ucrainene.

Armata rusă nu are probabil rezerve pentru a crește intensitatea ofensivei în regiunea Lugansk, relatează Institutul pentru Studiul Războiului.19.02.2023 ucraina09.02.2023 ucraina09.02.2023 ucraina109.02.2023 ucraina2

Acesta a fost un atac terorist, nu război! Putem transmite acest mesaj în întreaga lume în toate limbile „Rusia este un stat terorist”!

O grădiniță în Avdiivka, regiunea Donețk.

La un an de la invazia eșuată de către Putin a Ucrainei și Evgheni Prigojin, șeful grupării teroriste Wagner din Rusia spune că oamenii lui nu primesc niciun fel de muniție. Pretinde că i s-a spus să meargă și să-și „ceară scuze” cuiva „în sus” pentru a rezolva această problemă.

Fuminori Tsuchiko, un pensionar de 75 de ani din Japonia, și-a vândut casa în Japonia și s-a mutat la Harkov. Timp de 9 luni a locuit într-un metrou, cumpărând mâncare și hrănind localnicii.

Cea mai bună replică: „Putin continuă să schimbe generalii în Ucraina, așa cum schimb eu șosetele” a spus John Kirby!

Președintele lituanian Gitanas Nauseda a îndemnat Occidentul să treacă „liniile roșii”, pentru a furniza ajutorul militar de care Ucraina are nevoie. „Este foarte important să trecem aceste linii roșii, care sunt în mintea noastră și nu există cu adevărat.”

Ministrul german de externe, A. Baerbock, a spus delegației chineze la Conferința de Securitate de la Munchen săptămâna trecută – că, în calitate de membru al Consiliului de Securitate, sunt „responsabili pentru pacea mondială” și că Beijingul „nu trebuie să furnizeze Rusiei nicio armă”.

Tactici rusești de negociere: „Fie ucidem populația civilă a Ucrainei – fie faci ceea ce spunem!”

Forțele ruse au capturat așezarea Hryanykivka din regiunea Harkov.

„Acum și în Ucraina se decide soarta ordinii mondiale, care se bazează pe reguli, pe umanitate, pe predictibilitate” – Președintele Ucrainei Volodimir Zelenski (subtitrat în engleză).

Noi luptăm nu pentru că îi urâm pe cei care sunt în fața noastră, ci pentru că îi iubim pe cei care sunt în spatele nostru!” – Roman Șuhevici

Regele Marii Britanii Carol al III-lea a vizitat trupele ucrainene antrenate în Wiltshire, în sud-vestul Angliei. De asemenea, a întâlnit instructori din diferite țări, inclusiv Noua Zeelandă, Australia, Canada, Lituania, Norvegia, Danemarca, Țările de Jos, Suedia și Finlanda.09.02.2023 ucraina5

Unii dintre vânătorii de drone kamikaze din Ucraina. Fiecare grup este echipat cu un vehicul de teren, arme și un proiector puternic, capabil să detecteze o țintă la o distanță de până la 8 km pe timp de noapte.09.02.2023 ucraina8

Războiul este actul prin care un popor rezistă nedreptății cu prețul sângelui său. – Henri Lacordaire

Concluzia acestui nou periplu printre evenimente este una singură: Războiul se termină doar când va câștiga Ucraina. Iar Ucraina câștigă doar atunci când are armele potrivite! Din această dilemă nu putem ieși, vorba dramaturgului nostru național.

Materialele din acest montaj jurnalistic provin din surse autorizate, iar selecția lor îmi aparține. Ele se articulează într-un jurnal al evenimentelor întâmplate în Ucraina în ziua / zilele din urmă. Nu neg caracterul subiectiv al alegerii unora dintre ele, precizând că această atitudine se datorează dorinței nedisimulate ca activitatea războinică de dincolo de ușa nord-estică a statului nostru să se termine într-un fel anume… și nu altfel! Că dacă ar fi să fie… altfel, ar exista posibilitatea ca autorul „operațiunii militare speciale” din Ucraina să creadă că s-ar putea juca în continuare – până spre Atlantic – de-a războiul. Iar printre primii pe care ar vrea să-i calce pe cap, la loc de cinste, am fi noi. Așa încât, dacă ținem la ce credem că merită să mai avem, trebuie să rămânem alături. Că prea ne-a plăcut și am practicat trădarea în plăpânda noastră istorie.

Butonul care-l neutralizează  pe Putin!

Războiul este unealta finală a politicii. – Buckminster Fuller

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (XII) – publicat pe 20 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (XI) – publicat pe 19 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (X) – publicat pe 18 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (IX) – publicat pe 17 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (VIII) – publicat pe 16 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (VII) – publicat pe 15 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (VI) – publicat pe 14 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (V) – publicat pe 13 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (IV) – publicat pe 12 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA – doar o vorbă să-ți mai spun (XXX) – publicat pe 11 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA – doar o vorbă să-ți mai spun (XXIX) – publicat pe 10 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA – doar o vorbă să-ți mai spun (XXVIII) – publicat pe 9 februarie 2023, de la care pleacă link-uri spre articolele anterioare dedicate războiului din Ucraina.

Citește articolul UCRAINA – Să fie clar: nu există victorie fără suficiente arme moderne! – publicat pe 9 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LIII) – publicat pe 5 noiembrie 2022, de la care pleacă link-uri spre articolele anterioare dedicate războiului din Ucraina.

DUMNEZEU SĂ NE ŢIE,
CĂ CUVÂNTUL DIN POVESTE,
ÎNAINTE MULT MAI ESTE!

Iar până atunci, vorba lui Caragiale…
Să fiţi sănătoşi şi veseli!
ŢINEŢI APROAPE!

– Va urma –
Tiberiu M. Pană

______________________

Limp Bizkit – Out Of Style [Official Music Video]

Trupa americană de rap rock Limp Bizkit a lansat un clip împotriva războiului, transformând membrii trupei cu ajutorul lui DeepFake în Vladimir Putin, Kim Jong-un, Xi Jinping, Volodymyr Zelenskyy și Joe Biden. În clip există și un Tom Cruise fals.

Kalush Orchestra – „Shchedryi Vechir” (Seară generoasă) – în acest videoclip nou apare și Arnold Schwarzenegger.

Status Quo – In The Army Now (traducere în română)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.