UCRAINA și ruleta rusească (IX)

Este înfricoșător să vorbești, dar este imposibil să taci! (text de pe un banner afișat la Minsk)

O poveste de viață în timp de război, spusă în imagini grăitoare, la confluența efemerului cu imprevizibilul…

Războiul din Ucraina este o absurditate, bazată pe o minciună. Dacă înghițim acea minciună, minciuna ne va mânca. Minciuna, este îngrozită de adevăr. Adevărul trebuie auzit. Nu trebuie să pierdem această bătălie.” – Sting 2023

Ucrainenii nu se vor preda, chiar dacă Rusia folosește arme nucleare! Aceasta reiese dintr-un raport publicat de organizatorii Conferinței de Securitate de la München. Raport care poate fi găsit AICI.

89% dintre respondenții din Ucraina au spus că nu vor înceta să lupte chiar dacă Rusia ar folosi arme nucleare tactice pe câmpul de luptă sau împotriva unui oraș ucrainean. Ca o condiție pentru încetarea focului, 93% dintre respondenți consideră retragerea completă a trupelor ruse, inclusiv din Crimeea.

Glumițe de sezon!

De ce armata rusă a instalat oglinzi retrovizoare pe tancurile lor?

Pentru a vedea câmpul de luptă!

Nu este loc de negocieri cu teroriștii!

Să fie clar, tipul care încearcă să anexeze un teritoriu de dimensiunea Portugaliei, mobilizând încă 300.000 de soldați și care amenință că va folosi arme nucleare, este cel care escaladează, nu Biden sau NATO! Rusia a invadat Ucraina, o țară  care acum luptă pentru dreptul ei de a exista. A le cere ucrainenilor să negocieze, fără a-i cere Rusiei să-și oprească furia neprovocată, i-ar face jocul lui Putin! Răspunsul corect care trebuie dat de întreaga comunitate la escaladarea Rusiei, este unitatea și puterea, nu frica. Dacă agresiunea și amenințările Rusiei dau acum roade, acest stat agresor le vor folosi din nou și din nou!

Susținătorii sloganului „pace acum!” nu înțeleg că prețul tranzacționării pământului pentru pace îl reprezintă tocmai soarta unor astfel de oameni. Pe care Ucraina trebuie să-i elibereze și protejeze, nu  să-i abandoneze sub cizma cotropitorului rus!

Putin vrea să desființeze Ucraina ca națiune și susține că „operațiunea sa militară specială” este necesară pentru „de-nazificarea” țării. Cum să te așezi în jurul unei mese de negocieri, când acea masă este plină de asemenea fantezii, emise de un psihopat?

Când o să mai auziți pe cineva vorbind despre realpolitik și despre nevoia de a-l liniști pe agresor, arătați-i această fotografie!

04.02.2023 ucraina

Winston Churchill nu a spus niciodatăAr fi greșit să folosiți tancuri împotriva Germaniei naziste, deoarece există riscul escaladării celui de-al Doilea Război Mondial!

Zelenski: „Nu am pierdut nimic. Ne-a fost luat. Ucraina nu și-a pierdut fiii și fiicele – viețile lor au fost luate de ucigași. Ucrainenii nu au pierdut case – au fost distruse de teroriști. Lumea nu și-a pierdut pacea – Rusia a distrus-o!”

Garry Kasparov: „Rusia lui Putin a fost cea mai mare forță destabilizatoare din lume, de la amestecul în alegeri la sprijinirea dictatorilor din Iran până în Venezuela, până la distrugerea orașelor întregi din Siria și Ucraina. Victoria pentru Ucraina va semnifica sfârşitul lui şi o şansă pentru o nouă Rusie.”

Ce este o armă ofensivă? O piatră ar putea fi una, dacă este folosită pentru a ataca. Prin definiție, toate armele folosite de ruși sunt ofensive! Ucraina SE APĂRĂ de un război criminal de agresiune. În consecință, toate armele din poziția ucrainenilor sunt defensive!

NATO nu este în război cu Rusia, iar furnizarea de arme unui stat de autoapărare este stipulată în articolul 51 din Carta ONU” – Anne-Clair Legendre, purtătorul de cuvânt al Ministerului francez de Externe.

Directorul CIA – William Burns: „Putin, cred, pariază chiar acum că poate face timpul să lucreze pentru el”, a spus Burns. „Cheia va fi pe câmpul de luptă în următoarele șase luni, ni se pare”. Cât mai curând posibil, Ucraina are nevoie de armament, sisteme de apărare cu rază lungă de acțiune și avioane.

Există ceva mai dezgustător decât cei care cer concesii de la „ambele părți”, atunci când o parte este un criminal și cealaltă o victimă? Ipocriți care se prefac doar a fi pro-pace…

Nu putea exista un răspuns mai bun pentru pacifiștii occidentali, care l-au îndemnat pe președintele Volodimir Zelenski să negocieze cu Rusia, decât un șir de succese ucrainene pe câmpul de luptă!

Imagini exclusive ale Comandamentului ucrainean, prezentate de un jurnalist ucrainean.

Un operator radio de pe crucișătorul Varyag a fost capturat pe uscat în Ucraina! Denis Andreevici Zolotov, născut pe 28 februarie 1992, este folosit ca lansator de grenade în locul unui operator radio în Pacific…
Asta spune multe despre lipsa de soldați…

Pământul este presărat cu ruinele imperiilor despre care odată se credea că sunt eterne!” – Percy Bysshe Shelley

25 de instructori canadieni tocmai au sosit în Polonia și au început pregătirea echipajelor ucrainene pentru deprinderea elementelor de bază ale operării tancurilor Leopard 2.06.02.2023 ucraina9

„Opriți războiul” nu este tot una cu „Opriți Rusia”! Dacă primul slogan presupune ca ucrainenii să depună armele și să se predea, cel de al doilea este sloganul potrivit, deoarece doar prin victoria Ucrainei se va putea face o pace durabilă!

Ministrul ucrainean al apărării, Oleksii Reznikov, va rămâne în postul său, în ciuda faptului că i s-a prezis demisia. Potrivit ministrului, i s-a cerut să rămână de către președintele Zelenski.

Ucraina va deveni membră a Alianței Nord-Atlantice, dar acum principala sa sarcină este să câștige războiul cu Rusia pentru a păstra suveranitatea Ucrainei, a declarat Jens Stoltenberg la o conferință de presă la Bruxelles, după întâlnirile miniștrilor apărării din alianță.

Acestea sunt estimările indicative ale pierderilor de luptă ale Rusiei din 15 februarie, potrivit Forțelor Armate ale Ucrainei.

06.02.2023 ucraina7

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a spus că Suedia și Finlanda au îndeplinit toate condițiile Turciei și ar trebui să fie acceptate în alianță până în toamnă. Stoltenberg va zbura în Turcia pentru a discuta, printre altele, această problemă.

Acesta a fost un atac terorist, nu război! Putem transmite acest mesaj în întreaga lume în toate limbile „Rusia este un stat terorist”!

Întrebat despre aniversarea pe 24 februarie a invaziei pe scară largă a Rusiei, președintele Zelenski a răspuns – a fost „cel mai greu an din istoria Ucrainei independente. Ne dorim ca anul acesta să fie un an al victoriei… și muncim din greu pentru aceasta.” Premierul Suediei, Ulf Kristersson, s-a aflat la Kyiv. Suedia va furniza Ucrainei tunuri autopropulsate Archer, peste 50 de vehicule de luptă de infanterie și arme antitanc. Acest lucru a fost declarat de prim-ministrul țării la o întâlnire cu Volodimir Zelenski.

«[Putin] a crezut că ar putea învinge Ucraina rapid, să rupă alianța NATO și să acționeze cu impunitate. El a greșit. Rusia este acum un paria global… Rusia a pierdut… strategic, operațional și tactic.” – Generalul Mark Milley

Legiunea Georgiană în luptele din Bakhmut.

Rușii au lansat un atac cu rachete asupra Pokrovsk, din regiunea Donețk. Racheta a lovit o clădire de locuințe. Două persoane au fost rănite. Nu se cunoaște încă numărul victimelor….

Ucrainenii par să folosească o nouă metodă pentru a distruge tancurile rusești.

Tactici rusești de negociere: „Fie ucidem populația civilă a Ucrainei – fie faci ceea ce spunem!”

În regiunea Moscovei, un recrutat s-a sinucis pentru că nu a vrut să lupte în Ucraina. Recrutul a lăsat un bilet de sinucidere. El a spus că comandamentul a vrut să-l trimită în Ucraina. I-a cerut comandantului său să nu-l trimită la război, după care au început să-l batjocorească. „Nu vreau să slujesc oameni care nu inspiră decât frică și dezgust. Nu ați reușit să mă rupeți și nu veți mai reuși. ​​De aceea m-am hotărât să mor aici, pe pământul meu natal, fără sângele altora. pe mâinile mele”, se arată în nota.

06.02.2023 ucraina306.02.2023 ucraina4

Lavrov: „Încercările de a izola Rusia au eșuat”! Pare să dovedească asta lista călătoriilor recente ale lui Lavrov: Eswatini, Mali, Africa de Sud, Eritreea, Sudan, Mauritania, Angola.

Telefon rusesc TA-57 găsit de ucraineni în pădurea Kreminna. Lansat în 1957…06.02.2023 ucraina8

Un război nemilos, în care „inamicul” este vânat (la propriu!) după un atac eșuat al acestuia!

UE a înființat un grup de lucru pentru transferul bunurilor rusești confiscate sau înghețate pentru Ucraina. Totodată, Ministerul elvețian de Justiție a spus că nu vede niciun temei legal pentru transferul bunurilor înghețate, deoarece ar încălca legislația și constituția țării.

Noi luptăm nu pentru că îi urâm pe cei care sunt în fața noastră, ci pentru că îi iubim pe cei care sunt în spatele nostru!” – Roman Șuhevici

Ultimul minor a fost evacuat din orașul din prima linie Vuhledar. Tânărul de 15 ani a fost dus împreună cu familia pe un teritoriu sigur, a informat Poliția Națională. Aproximativ 300 de persoane care au refuzat să fie evacuate rămân în oraș.

23.01.2023 ucraina1

Adăpostul unor militari ucraineni

Războiul este actul prin care un popor rezistă nedreptății cu prețul sângelui său. – Henri Lacordaire

Concluzia acestui nou periplu printre evenimente este una singură: Războiul se termină doar când va câștiga Ucraina. Iar Ucraina câștigă doar atunci când are armele potrivite! Din această dilemă nu putem ieși, vorba dramaturgului nostru național.

Materialele din acest montaj jurnalistic provin din surse autorizate, iar selecția lor îmi aparține. Ele se articulează într-un jurnal al evenimentelor întâmplate în Ucraina în ziua / zilele din urmă. Nu neg caracterul subiectiv al alegerii unora dintre ele, precizând că această atitudine se datorează dorinței nedisimulate ca activitatea războinică de dincolo de ușa nord-estică a statului nostru să se termine într-un fel anume… și nu altfel! Că dacă ar fi să fie… altfel, ar exista posibilitatea ca autorul „operațiunii militare speciale” din Ucraina să creadă că s-ar putea juca în continuare – până spre Atlantic – de-a războiul. Iar printre primii pe care ar vrea să-i calce pe cap, la loc de cinste, am fi noi. Așa încât, dacă ținem la ce credem că merită să mai avem, trebuie să rămânem alături. Că prea ne-a plăcut și am practicat trădarea în plăpânda noastră istorie.

Butonul care-l neutralizează  pe Putin!

Războiul este unealta finală a politicii. – Buckminster Fuller

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (VIII) – publicat pe 16 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (VII) – publicat pe 15 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (VI) – publicat pe 14 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (V) – publicat pe 13 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (IV) – publicat pe 12 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA – doar o vorbă să-ți mai spun (XXX) – publicat pe 11 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA – doar o vorbă să-ți mai spun (XXIX) – publicat pe 10 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA – doar o vorbă să-ți mai spun (XXVIII) – publicat pe 9 februarie 2023, de la care pleacă link-uri spre articolele anterioare dedicate războiului din Ucraina.

Citește articolul UCRAINA – Să fie clar: nu există victorie fără suficiente arme moderne! – publicat pe 9 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LIII) – publicat pe 5 noiembrie 2022, de la care pleacă link-uri spre articolele anterioare dedicate războiului din Ucraina.

DUMNEZEU SĂ NE ŢIE,
CĂ CUVÂNTUL DIN POVESTE,
ÎNAINTE MULT MAI ESTE!

Iar până atunci, vorba lui Caragiale…
Să fiţi sănătoşi şi veseli!
ŢINEŢI APROAPE!

– Va urma –
Tiberiu M. Pană

______________________

Limp Bizkit – Out Of Style [Official Music Video]

Trupa americană de rap rock Limp Bizkit a lansat un clip împotriva războiului, transformând membrii trupei cu ajutorul lui DeepFake în Vladimir Putin, Kim Jong-un, Xi Jinping, Volodymyr Zelenskyy și Joe Biden. În clip există și un Tom Cruise fals.

Kalush Orchestra – „Shchedryi Vechir” (Seară generoasă) – în acest videoclip nou apare și Arnold Schwarzenegger.

Status Quo – In The Army Now (traducere în română)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.