UCRAINA și ruleta rusească (XXVI)

Este înfricoșător să vorbești, dar este imposibil să taci! (text de pe un banner afișat la Minsk)

O poveste de viață în timp de război, spusă în imagini grăitoare, la confluența efemerului cu imprevizibilul…

Președintele Zelenski ieri: „Nu am ridicat steagul alb, am început să apărăm albastru și galben. Am îndurat prima zi a unui război pe scară largă. Nu știam ce se va întâmpla mâine, dar ne-am dat seama că pentru fiecare mâine merită să luptăm.”

Glumițe de sezon…

„Țarul” Rusiei. Neapărat cu sunet!!!

Nu este loc de negocieri cu teroriștii!

Să fie clar, tipul care încearcă să anexeze un teritoriu de dimensiunea Portugaliei, mobilizând încă 300.000 de soldați și care amenință că va folosi arme nucleare, este cel care escaladează, nu Biden sau NATO! Rusia a invadat Ucraina, o țară  care acum luptă pentru dreptul ei de a exista. A le cere ucrainenilor să negocieze, fără a-i cere Rusiei să-și oprească furia neprovocată, i-ar face jocul lui Putin! Răspunsul corect care trebuie dat de întreaga comunitate la escaladarea Rusiei, este unitatea și puterea, nu frica. Dacă agresiunea și amenințările Rusiei dau acum roade, acest stat agresor le vor folosi din nou și din nou!

Susținătorii sloganului „pace acum!” nu înțeleg că prețul tranzacționării pământului pentru pace îl reprezintă tocmai soarta unor astfel de oameni. Pe care Ucraina trebuie să-i elibereze și protejeze, nu  să-i abandoneze sub cizma cotropitorului rus!

Putin vrea să desființeze Ucraina ca națiune și susține că „operațiunea sa militară specială” este necesară pentru „de-nazificarea” țării. Cum să te așezi în jurul unei mese de negocieri, când acea masă este plină de asemenea fantezii, emise de un psihopat?

Când o să mai auziți pe cineva vorbind despre realpolitik și despre nevoia de a-l liniști pe agresor, arătați-i această fotografie!

20.02.2023 ucraina2

Winston Churchill nu a spus niciodatăAr fi greșit să folosiți tancuri împotriva Germaniei naziste, deoarece există riscul escaladării celui de-al Doilea Război Mondial!

Ucrainenii nu se vor preda, chiar dacă Rusia folosește arme nucleare! Aceasta reiese dintr-un raport publicat de organizatorii Conferinței de Securitate de la München. Raport care poate fi găsit AICI.

89% dintre respondenții din Ucraina au spus că nu vor înceta să lupte chiar dacă Rusia ar folosi arme nucleare tactice pe câmpul de luptă sau împotriva unui oraș ucrainean. Ca o condiție pentru încetarea focului, 93% dintre respondenți consideră retragerea completă a trupelor ruse, inclusiv din Crimeea.

Zelenski: „Nu am pierdut nimic. Ne-a fost luat. Ucraina nu și-a pierdut fiii și fiicele – viețile lor au fost luate de ucigași. Ucrainenii nu au pierdut case – au fost distruse de teroriști. Lumea nu și-a pierdut pacea – Rusia a distrus-o!”

Garry Kasparov: „Rusia lui Putin a fost cea mai mare forță destabilizatoare din lume, de la amestecul în alegeri la sprijinirea dictatorilor din Iran până în Venezuela, până la distrugerea orașelor întregi din Siria și Ucraina. Victoria pentru Ucraina va semnifica sfârşitul lui şi o şansă pentru o nouă Rusie.”

Ce este o armă ofensivă? O piatră ar putea fi una, dacă este folosită pentru a ataca. Prin definiție, toate armele folosite de ruși sunt ofensive! Ucraina SE APĂRĂ de un război criminal de agresiune. În consecință, toate armele din poziția ucrainenilor sunt defensive!

„NATO nu este în război cu Rusia, iar furnizarea de arme unui stat de autoapărare este stipulată în articolul 51 din Carta ONU” – Anne-Clair Legendre, purtătorul de cuvânt al Ministerului francez de Externe.

Directorul CIA – William Burns: „Putin, cred, pariază chiar acum că poate face timpul să lucreze pentru el”, a spus Burns. „Cheia va fi pe câmpul de luptă în următoarele șase luni, ni se pare”. Cât mai curând posibil, Ucraina are nevoie de armament, sisteme de apărare cu rază lungă de acțiune și avioane.

Există ceva mai dezgustător decât cei care cer concesii de la „ambele părți”, atunci când o parte este un criminal și cealaltă o victimă? Ipocriți care se prefac doar a fi pro-pace…

Nu putea exista un răspuns mai bun pentru pacifiștii occidentali, care l-au îndemnat pe președintele Volodimir Zelenski să negocieze cu Rusia, decât un șir de succese ucrainene pe câmpul de luptă!

Recunoașterea aeriană a brigăzii 66 bombardează rușii…

Pământul este presărat cu ruinele imperiilor despre care odată se credea că sunt eterne!” – Percy Bysshe Shelley

Dacă Putin câștigă”, spune șeful NATO Stoltenberg, va încuraja alte regimuri autoritare. „Beijing-ul urmărește îndeaproape, pentru a vedea prețul pe care îl plătește Rusia sau recompensa pe care o primește pentru agresiunea sa. Ceea ce se întâmplă astăzi în Europa s-ar putea întâmpla mâine în Asia de Est”.

Unora le place luxul…

22.02.2023 ucraina

Citește articolul VILE WEALTH Inside Putin’s daughter’s gaudy and gold-plated penthouse as she flaunts sickening luxury amid Ukraine war (BOGĂȚIE ticăloasă În penthouse-ul strălucitor și placat cu aur al fiicei lui Putin, în timp ce se etalează cu un lux răutăcios în mijlocul războiului din Ucraina) – publicat în The Sun.

Opriți războiul” nu este tot una cu „Opriți Rusia”! Dacă primul slogan presupune ca ucrainenii să depună armele și să se predea, cel de al doilea este sloganul potrivit, deoarece doar prin victoria Ucrainei se va putea face o pace durabilă!

22.02.2023 ucraina3Cancelarul Scholz a făcut apel la China, care este suspectată de Washington că dorește să livreze arme Moscovei.„Mesajul meu către Beijing este clar: folosiți-vă influența la Moscova pentru a cere retragerea trupelor ruse. Și nu oferiți arme agresorului rus”, a avertizat Scholz. Avertismentul vine în timp ce Germania și alți parteneri poartă discuții cu guvernul de la Kyiv despre „angajamentele viitoare de securitate pentru Ucraina”.

Amănunte în articolul Chancellor Scholz warns China: Don’t send weapons to Russian ‘aggressor’ – apărut în EuroNews.

Acesta a fost un atac terorist, nu război! Putem transmite acest mesaj în întreaga lume în toate limbile „Rusia este un stat terorist”!

Invadatorii au deportat cu forța peste 16.000 de copii ucraineni din regiunile ocupate, a declarat procurorul general ucrainean Andriy Kostin, la o întâlnire cu Comisarul pentru Drepturile Omului al Consiliului Europei. Doar 307 copii au fost returnați.

Avocatul Merrick Garland face o călătorie neanunțată în Ucraina. Garland a avut mai multe întâlniri și și-a confirmat „hotărârea de a trage Rusia la răspundere pentru crimele comise în timpul invaziei ilegale și neprovocate a teritoriului vecinului său suveran”. (sursa Reuters)

Situația din Bakmut a devenit extrem de gravă pentru Forțele Armate ale Ucrainei. Armata rusă, susținută de mercenarii Wagner, a înaintat spre orașul Bakmut pe partea de est și apoi a flancat armata ucraineană atât în ​​colțul de nord, cât și în cel de sud al orașului.

Ucrainenii au aruncat în aer podurile din Bakhmut, în dimineața zilei de ieri; se pare că părăsesc orașul.

Propagandiștii ruși demonstrează o activitate informațională excesivă în jurul atacului asupra orașului Bakhmut, răspândind narațiuni care au scopul de a demoraliza armata și societatea ucraineană” –  a declarat adjunctul ministrului ucrainean al apărării, Hanna Maliar.

Aproximativ 5.000 de civili rămân în Bakhmut, inclusiv 37 de copii. Acest lucru a spus șeful administrației militare regionale Donețk, Pavlo Kyrylenko.

În apropiere de Bakhmut, grupuri Wagner au fost denazificate!

Reporter CNN: Nu există retragere a armatei ucrainene din Bakhmut. CNN respinge dezinformarea rusă, iar eu fac o corecție și spun scuze pentru greșeală! Îmi pare foarte rău!”

Situația de la Bakhmut: Se pare că în ultimele câteva zile ZSU retrage forțele din oraș și, în același timp, adună unități mecanizate la nord de Khromove. 22.02.2023 ucraina4

Lângă Khromove, trupele ucrainene vor ocupa poziții mult mai bune, deoarece vor fi amplasate pe dealuri, spre care rușii trebuie să treacă prin terenurile noroioase aflate mai jos. De asemenea, este posibil ca ZSU să fi aruncat deja în aer un pod pe care iese din Bakhmut spre vest, potrivit Ruslan Leviev Se pare că forțele principale ucrainene sunt deja în afara orașului. Dacă au procedat astfel, ZSU a scăpat cu succes dintr-un buzunar pe care rușii îl pregăteau în ultimele 2-3 săptămâni, sacrificându-și o mulțime de trupe.

Cea mai bună replică: „Putin continuă să schimbe generalii în Ucraina, așa cum schimb eu șosetele” a spus John Kirby!

Aseară, în Kolomna (regiunea Moscova), localnicii au auzit sunetul puternic al unei explozii. La fața locului s-au deplasat serviciile de urgență, dar nu au fost găsite urme ale exploziei. Ministerul Situațiilor de Urgență a sugerat că o dronă ar fi putut exploda în aer.

Crimeea se pregătește pentru noul sezon de plajăVideoclipul arată instalarea unor noi… atracții. AFU pregătește propriul program de divertisment pentru ocupanți! O să fie o vară… fierbinte!

Tactici rusești de negociere: „Fie ucidem populația civilă a Ucrainei – fie faci ceea ce spunem!”

Un tribunal ucrainean l-a condamnat la 12 ani de închisoare pe un pilot rus care a aruncat opt ​​bombe pe turnul de televiziune din Harkiv. A fost doborât și capturat.

Mulți dintre apărătorii ucraineni Azovsteel sunt încă în captivitate rusă și trebuie să treacă prin greutăți de neimaginat. În această situație se află și Marianna Chechelyuk, 23 de ani, ofițer de poliție.22.02.2023 ucraina122.02.2023 ucraina2

Noi luptăm nu pentru că îi urâm pe cei care sunt în fața noastră, ci pentru că îi iubim pe cei care sunt în spatele nostru!” – Roman Șuhevici

Este înscenat războiul din Ucraina!? Ce zic șoșo(n)cii și putiniștii!

Teoria conspirației la ea acasă! Ce să mai crezi… Vizita lui Joe Biden la Kiev, i-a lovit atât de tare pe putiniști, încât acum susțin întregul război din Ucraina este o farsă și nu s-a întâmplat niciodată, pentru că mințile lor minuscule nu pot crede ca Joe ar putea să câștige! Urmărește VIDEOCLIPUL de mai jos, ca să-ți faci o părere… proprie! Să n-o (mai) iei de-a gata de la alții!

Și povestea lămuritoare a refacerii uneia dintre aceste clădiri, în doar câteva imagini. Un bloc din Kyiv, după ce – la începutul unui războiului – a fost lovit de o rachetă rusească și acum, după reconstruirea sa.

Peste 10.000 de soldați ucraineni s-au antrenat în Marea Britanie ca parte a programului de pregătire militară condus de Regatul Unit Ministerul britanic al Apărării a publicat un videoclip cu procesul de instruire și educație.

Războiul este actul prin care un popor rezistă nedreptății cu prețul sângelui său. – Henri Lacordaire

Concluzia acestui nou periplu printre evenimente este una singură: Războiul se termină doar când va câștiga Ucraina. Iar Ucraina câștigă doar atunci când are armele potrivite! Din această dilemă nu putem ieși, vorba dramaturgului nostru național.

Materialele din acest montaj jurnalistic provin din surse autorizate, iar selecția lor îmi aparține. Ele se articulează într-un jurnal al evenimentelor întâmplate în Ucraina în ziua / zilele din urmă. Nu neg caracterul subiectiv al alegerii unora dintre ele, precizând că această atitudine se datorează dorinței nedisimulate ca activitatea războinică de dincolo de ușa nord-estică a statului nostru să se termine într-un fel anume… și nu altfel! Că dacă ar fi să fie… altfel, ar exista posibilitatea ca autorul „operațiunii militare speciale” din Ucraina să creadă că s-ar putea juca în continuare – până spre Atlantic – de-a războiul. Iar printre primii pe care ar vrea să-i calce pe cap, la loc de cinste, am fi noi. Așa încât, dacă ținem la ce credem că merită să mai avem, trebuie să rămânem alături. Că prea ne-a plăcut și am practicat trădarea în plăpânda noastră istorie.

Butonul care-l neutralizează  pe Putin!

Războiul este unealta finală a politicii. – Buckminster Fuller

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (XXV) – publicat pe 3 martie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (XXIV) – publicat pe 2 martie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (XXIII) – publicat pe 1 martie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (XXII) – publicat pe 28 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (XXI) – publicat  pe 27 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (XX) – publicat pe 26 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (XIX) – publicat pe 26 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (XVIII) – publicat pe 25 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (XVII) – publicat pe 24 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (XVI) – publicat pe 24 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (XV) – publicat pe 23 februarie 2023,

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (XIV) – publicat pe 22 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (XIII) – publicat pe 21 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (XII) – publicat pe 20 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (XI) – publicat pe 19 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (X) – publicat pe 18 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (IX) – publicat pe 17 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (VIII) – publicat pe 16 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (VII) – publicat pe 15 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (VI) – publicat pe 14 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (V) – publicat pe 13 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (IV) – publicat pe 12 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA – doar o vorbă să-ți mai spun (XXX) – publicat pe 11 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA – doar o vorbă să-ți mai spun (XXIX) – publicat pe 10 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA – doar o vorbă să-ți mai spun (XXVIII) – publicat pe 9 februarie 2023, de la care pleacă link-uri spre articolele anterioare dedicate războiului din Ucraina.

Citește articolul UCRAINA – Să fie clar: nu există victorie fără suficiente arme moderne! – publicat pe 9 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LIII) – publicat pe 5 noiembrie 2022, de la care pleacă link-uri spre articolele anterioare dedicate războiului din Ucraina.

DUMNEZEU SĂ NE ŢIE,
CĂ CUVÂNTUL DIN POVESTE,
ÎNAINTE MULT MAI ESTE!

Iar până atunci, vorba lui Caragiale…
Să fiţi sănătoşi şi veseli!
ŢINEŢI APROAPE!

– Va urma –
Tiberiu M. Pană

______________________

Limp Bizkit – Out Of Style [Official Music Video]

Trupa americană de rap rock Limp Bizkit a lansat un clip împotriva războiului, transformând membrii trupei cu ajutorul lui DeepFake în Vladimir Putin, Kim Jong-un, Xi Jinping, Volodymyr Zelenskyy și Joe Biden. În clip există și un Tom Cruise fals.

Kalush Orchestra – „Shchedryi Vechir” (Seară generoasă) – în acest videoclip nou apare și Arnold Schwarzenegger.

Status Quo – In The Army Now (traducere în română)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.