UCRAINA și ruleta rusească (VIII)

Este înfricoșător să vorbești, dar este imposibil să taci! (text de pe un banner afișat la Minsk)

O poveste de viață în timp de război, spusă în imagini grăitoare, la confluența efemerului cu imprevizibilul…

Ucrainenii nu se vor preda, chiar dacă Rusia folosește arme nucleare! Aceasta reiese dintr-un raport publicat de organizatorii Conferinței de Securitate de la München. Raport care poate fi găsit AICI.

89% dintre respondenții din Ucraina au spus că nu vor înceta să lupte chiar dacă Rusia ar folosi arme nucleare tactice pe câmpul de luptă sau împotriva unui oraș ucrainean. Ca o condiție pentru încetarea focului, 93% dintre respondenți consideră retragerea completă a trupelor ruse, inclusiv din Crimeea.

Glumițe de sezon!

De ce armata rusă a instalat oglinzi retrovizoare pe tancurile lor?

Pentru a vedea câmpul de luptă!

Nimic altceva decât o…  mică parodie! (sursa POLITICO)

06.02.2023 ucraina2

Nu este loc de negocieri cu teroriștii!

Să fie clar, tipul care încearcă să anexeze un teritoriu de dimensiunea Portugaliei, mobilizând încă 300.000 de soldați și care amenință că va folosi arme nucleare, este cel care escaladează, nu Biden sau NATO! Rusia a invadat Ucraina, o țară  care acum luptă pentru dreptul ei de a exista. A le cere ucrainenilor să negocieze, fără a-i cere Rusiei să-și oprească furia neprovocată, i-ar face jocul lui Putin! Răspunsul corect care trebuie dat de întreaga comunitate la escaladarea Rusiei, este unitatea și puterea, nu frica. Dacă agresiunea și amenințările Rusiei dau acum roade, acest stat agresor le vor folosi din nou și din nou!

Susținătorii sloganului „pace acum!” nu înțeleg că prețul tranzacționării pământului pentru pace îl reprezintă tocmai soarta unor astfel de oameni. Pe care Ucraina trebuie să-i elibereze și protejeze, nu  să-i abandoneze sub cizma cotropitorului rus!

Putin vrea să desființeze Ucraina ca națiune și susține că „operațiunea sa militară specială” este necesară pentru „de-nazificarea” țării. Cum să te așezi în jurul unei mese de negocieri, când acea masă este plină de asemenea fantezii, emise de un psihopat?

Când o să mai auziți pe cineva vorbind despre realpolitik și despre nevoia de a-l liniști pe agresor, arătați-i această fotografie!

04.12.2022 ucraina5

Winston Churchill nu a spus niciodatăAr fi greșit să folosiți tancuri împotriva Germaniei naziste, deoarece există riscul escaladării celui de-al Doilea Război Mondial!

Zelenski: „Nu am pierdut nimic. Ne-a fost luat. Ucraina nu și-a pierdut fiii și fiicele – viețile lor au fost luate de ucigași. Ucrainenii nu au pierdut case – au fost distruse de teroriști. Lumea nu și-a pierdut pacea – Rusia a distrus-o!”

Garry Kasparov: „Rusia lui Putin a fost cea mai mare forță destabilizatoare din lume, de la amestecul în alegeri la sprijinirea dictatorilor din Iran până în Venezuela, până la distrugerea orașelor întregi din Siria și Ucraina. Victoria pentru Ucraina va semnifica sfârşitul lui şi o şansă pentru o nouă Rusie.”

Ce este o armă ofensivă? O piatră ar putea fi una, dacă este folosită pentru a ataca. Prin definiție, toate armele folosite de ruși sunt ofensive! Ucraina SE APĂRĂ de un război criminal de agresiune. În consecință, toate armele din poziția ucrainenilor sunt defensive!

NATO nu este în război cu Rusia, iar furnizarea de arme unui stat de autoapărare este stipulată în articolul 51 din Carta ONU” – Anne-Clair Legendre, purtătorul de cuvânt al Ministerului francez de Externe.

Directorul CIA – William Burns: „Putin, cred, pariază chiar acum că poate face timpul să lucreze pentru el”, a spus Burns. „Cheia va fi pe câmpul de luptă în următoarele șase luni, ni se pare”. Cât mai curând posibil, Ucraina are nevoie de armament, sisteme de apărare cu rază lungă de acțiune și avioane.

Există ceva mai dezgustător decât cei care cer concesii de la „ambele părți”, atunci când o parte este un criminal și cealaltă o victimă? Ipocriți care se prefac doar a fi pro-pace…

Nu putea exista un răspuns mai bun pentru pacifiștii occidentali, care l-au îndemnat pe președintele Volodimir Zelenski să negocieze cu Rusia, decât un șir de succese ucrainene pe câmpul de luptă!

Jens Stoltenberg: „Miniștrii NATO se întâlnesc într-un moment critic. Este aproape un an de la invazia brutală de către Rusia a unei națiuni suverane independente. Moscova a subestimat curajul Ucrainei și unitatea NATO. Ne vom intensifica și ne vom susține sprijinul atât timp cât este nevoie.”

Lloyd J. Austin III, Secretarul de Stat al Apărării: „Generalul Milley și cu mine suntem concentrați asupra sprijinului neclintit al SUA pentru Ucraina. Aliații noștri sunt uniți și angajați să continue munca urgentă, necesară pentru nevoile de asistență de securitate ale Ucrainei.” (sursa BBC).

Secretarul Apărării din Marea Britanie B. Wallace a spus – „Estimăm acum că 97% din armata rusă, toată armata rusă, se află în Ucraina.” Rusia nu a reușit să adune o singură forță „pentru a străpunge” apărarea Ucrainei.

Arvydas Anušauskas, Ministrul Apărării Naționale al Lituaniei: „Aliații NATO sunt de acord să continue să sprijine Ucraina atâta timp cât este necesar până când Rusia va fi înfrântă. Și Rusia trebuie să piardă. Cu cât mai repede cu atât mai bine. NATO trebuie să-și consolideze și mai mult angajamentul față de Ucraina, care a ales calea euro-atlantică.”

14.02.2023. Discursul lui Zelenski din acea seară: „… este ziua unui alt Ramstein, o întâlnire a grupului de sprijin militar pentru Ucraina. 54 de țări partenere. Aceasta este a noua astfel de întâlnire…”(subtitrat în engleză)

Președintele Zelenski la întâlnirea din 14 februarie de la Ramstein: „Partenerii noștri au confirmat mai multe sisteme de apărare aeriană, tancuri, obuze de artilerie și instruire pentru armata noastră. Desigur, nu totul poate fi raportat în public. Dar…Ucraina și partenerii săi fac totul pentru ca statul terorist să piardă.” „Situația în prima linie, în special în regiunile Donețk și Lugansk, rămâne extrem de dificilă. Este literalmente o bătălie pentru fiecare metru de pământ ucrainean. În fiecare zi, eroismul militarilor noștri în Bakhmut, Vuhledar, Maryinka… înseamnă reducerea agresivității Rusiei timp de săptămâni.”

Președintele Zelenski: „Kremlinul încearcă să stoarcă orice potențial de agresiune posibil din Rusia. Se grăbesc. Prin urmare, viteza este foarte importantă. În luarea deciziilor. În punerea în aplicare a deciziilor. În curs de livrare. In pregaăire. Viteza salvează vieți”

Decenii de reduceri bugetare în Europa au determinat factorii de decizie să mențină un stoc de muniție în mod deliberat scăzut, presupunând că nu va exista un război terestru care ar putea înghiți muniția la niveluri similare cu Primul sau Al Doilea Război Mondial, au spus experții (sursa CNN).

Presa germană a publicat fotografii din portul Bremerhaven, unde sosesc echipamente militare din Statele Unite. Nu se știe cât dintre ele sunt destinate Ucrainei.06.02.2023 ucraina06.02.2023 ucraina1

NATO a decis să mărească de 7,5 ori numărul de trupe pregătite pentru luptă. Ca urmare a unei reuniuni a miniștrilor apărării ai alianței, s-a decis creșterea contingentului pregătit pentru luptă de la 40.000 la 300.000 de oameni și întărirea acoperirii sale aeriene pe flancul estic.06.02.2023 ucraina1

Generalul Petraeus prezice că războiul va arăta diferit în acest an, cu ofensive semnificative organizate de cele două părți. În general, războiul continuă să demonstreze slăbiciunile de bază ale armatei ruse, cândva considerată a fi una dintre cele mai capabile din lume (sursa CNN)..

Ucraina ar putea lansa o contraofensivă în primăvară, se așteaptă SUA. Secretarul american al apărării, Lloyd Austin, a declarat la întâlnirea miniștrilor apărării din NATO că se așteaptă ca o contraofensivă ucraineană să înceapă în primăvară.

Pe măsură ce contraofensiva așteptată de primăvară se apropie, rutele critice de aprovizionare pentru a introduce arme grele și muniții pe câmpul de luptă din Ucraina riscă să devină impracticabile (sursa The Washington Post).

Rusia se pregătește să trimită avioane de luptă și elicoptere de atac, pentru a recâștiga teren în Ucraina, au avertizat oficialii serviciilor de informații.

Oficiali occidentali au declarat că Rusia își strânge lațul în jurul orașului Bakhmut din estul Ucrainei, deoarece Organizația Tratatului Atlanticului de Nord a avertizat că începerea unei noi ofensive majore a Rusiei este acum în curs.

Pământul este presărat cu ruinele imperiilor despre care odată se credea că sunt eterne!” – Percy Bysshe Shelley

Președintele chinez Xi Jinping a susținut acțiunile președintelui iranian Ibrahim Raisi, în „confruntarea dintre Occident și Statele Unite”. „China și Iran se prezintă, împreună cu Moscova, ca o contrapondere a puterii americane”, a spus el.

Iranul devine un lider global în producția de drone ieftine și letale, potrivit oficialilor americani, care spun că Teheranul folosește războiul din Ucraina ca o vitrină pentru tehnologiile sale (sursa The Guardian).

Doar ca să vă faceți o impresie despre istețimea rușilor…

În februarie 2021, în estul Ucrainei ocupate, rușii au folosit un steag gigant galben și albastru, pentru a ascunde un sistem radar de război electronic. Desigur, acest lucru a atras atenția unui UAV, iar rezultatele se văd…

06.02.2023 ucraina406.02.2023 ucraina5

„Opriți războiul” nu este tot una cu „Opriți Rusia”! Dacă primul slogan presupune ca ucrainenii să depună armele și să se predea, cel de al doilea este sloganul potrivit, deoarece doar prin victoria Ucrainei se va putea face o pace durabilă!

Rusia a ținut cel puțin 6.000 de copii ucraineni, în locuri al căror scop principal pare a fi reeducarea politică. Cercetătorii de la Universitatea Yale au identificat cel puțin 43 de tabere și alte facilități în Crimeea și teritoriile ocupate.

Un „grup de lucrual UE va fi înființat pentru a analiza utilizarea activelor rusești înghețate pentru reconstrucția Ucrainei, a anunțat marți Președinția suedeză a Consiliului Uniunii Europene. Suedia deține în prezent președinția Consiliului UE.

Drone fabricate din Ucraina, care bat recorduri de durată a zborului, zboară adânc în liniile inamice și rezistă războiului electronic.Două sisteme aeriene fără pilot Raybird-3 au fost livrate marinei și cercetașilor din apropiere de Bakhmut.

Într-un videoclip de câteva minute, The Wall Street Journal a comparat avioanele de luptă F-16 pe care Ucraina vrea să le achiziționeze cu omologul său rus, Su-35.

Un cetățean britanic a murit în Ucraina, relatează The Guardian, cu referire la Ministerul de Externe britanic. Numele lui nu a fost încă făcut public, dar familia lor a fost informată. Acesta este al optulea britanic ucis în Ucraina din 24 februarie.

Acesta a fost un atac terorist, nu război! Putem transmite acest mesaj în întreaga lume în toate limbile „Rusia este un stat terorist”!

În ultimele 24 de ore, forțele armate ale Ucrainei au respins atacurile ocupanților ruși în peste 20 de așezări, inclusiv Hryanykivka (Harkiv); Nevs’ke, Kreminna, Bilohorivka (Luhansk); Fedorivka, Bakhmut, Ivanivske, Vodyane, Pervomais’ke, Maryinka, Pobieda, Novomykhailivka, Vuhledar și Prechistivka (Donețk).

În Bakhmut luptării Wagner au făcut câteva încercări de a asalta poziții controlate de Legiunea Georgiană. A fost o mișcare de sinucidere și s-a încheiat cu pierderi uriașe de orci.

Un videoclip cu soldații Legiunii Georgiene în acțiune în Bakhmut.

Comandamentul militar al Ucrainei raportează că Rusia arde acum cadavrele soldaților uciși în Ucraina, pentru a ascunde dovezile de poporul rus. „Forțele de ocupație au fost raportate că au ars în Crimeea  trupurile soldaților morți, pentru a ascunde numărul victimelor”. „Rapoartele recente demonstrează prezența constantă a vehiculelor militare în număr de până la 10 în apropierea crematoriului local (din Crimeea). Ocupanții folosesc camioane pentru a aduce militari și mercenari ruși morți. Incinerările se efectuată 24/7.”06.02.2023 ucraina3

Scopul Mișcării Olimpice, conform Cartei Olimpice, este de a promova sportul „în spirit de prietenie, solidaritate și fair-play”. Rusia distruge nu numai fair-play-ul, ci și viețile sportivilor ucraineni.

Tactici rusești de negociere: „Fie ucidem populația civilă a Ucrainei – fie faci ceea ce spunem!”

Al zecelea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei include restricții comerciale în valoare de 11 miliarde de euro, a spus Ursula von der Leyen. Comisia Europeană propune interzicerea furnizării de electronice către Rusia, necesare producției de drone și elicoptere.

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat miercuri că UE va propune sancțiuni care vizează pentru prima dată operatorii economici iranieni, implicați în războiul rusesc din Ucraina.

Un tribunal a condamnat-o pe jurnalista Maria Ponomarenko la șase ani de închisoare pentru postarea ei despre atacul aerian de la Teatrul Dramatic din Mariupol Ea a fost găsită vinovată de „falsuri despre armată”.06.02.2023 ucraina2

În timp ce războiul în sine s-a dovedit dezastruos pentru Moscova, rezultatul geopolitic pentru Rusia este, dacă este ceva, chiar mai rău (sursa POLITICO).

Noi luptăm nu pentru că îi urâm pe cei care sunt în fața noastră, ci pentru că îi iubim pe cei care sunt în spatele nostru!” – Roman Șuhevici

Orașul Avdiivka este situat vizavi de orașul ocupat Donețk. Rusia l-a bombardat fără milă în 2014 până în 2017. Acum Rusia își face treaba din nou și ca la Vuhledar și Bakhmut, transformă și acest oraș în ruine.

Așa cum se poate vedea, un TOS-1 rusesc „Solntsevyok” ​​a detonat lângă Vuhledar de Ziua Îndrăgostiților!

Organizația Națiunilor Unite a spus că sunt necesare 5,6 miliarde de dolari (5,2 miliarde de euro) pentru a furniza ajutor umanitar Ucrainei și milioanelor de refugiați care au fugit din țara devastată de război (sursa DW)..

Războiul este actul prin care un popor rezistă nedreptății cu prețul sângelui său. – Henri Lacordaire

Concluzia acestui nou periplu printre evenimente este una singură: Războiul se termină doar când va câștiga Ucraina. Iar Ucraina câștigă doar atunci când are armele potrivite! Din această dilemă nu putem ieși, vorba dramaturgului nostru național.

Materialele din acest montaj jurnalistic provin din surse autorizate, iar selecția lor îmi aparține. Ele se articulează într-un jurnal al evenimentelor întâmplate în Ucraina în ziua / zilele din urmă. Nu neg caracterul subiectiv al alegerii unora dintre ele, precizând că această atitudine se datorează dorinței nedisimulate ca activitatea războinică de dincolo de ușa nord-estică a statului nostru să se termine într-un fel anume… și nu altfel! Că dacă ar fi să fie… altfel, ar exista posibilitatea ca autorul „operațiunii militare speciale” din Ucraina să creadă că s-ar putea juca în continuare – până spre Atlantic – de-a războiul. Iar printre primii pe care ar vrea să-i calce pe cap, la loc de cinste, am fi noi. Așa încât, dacă ținem la ce credem că merită să mai avem, trebuie să rămânem alături. Că prea ne-a plăcut și am practicat trădarea în plăpânda noastră istorie.

Butonul care-l neutralizează  pe Putin!

Războiul este unealta finală a politicii. – Buckminster Fuller

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (VII) – publicat pe 15 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (VI) – publicat pe 14 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (V) – publicat pe 13 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (IV) – publicat pe 12 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA – doar o vorbă să-ți mai spun (XXX) – publicat pe 11 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA – doar o vorbă să-ți mai spun (XXIX) – publicat pe 10 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA – doar o vorbă să-ți mai spun (XXVIII) – publicat pe 9 februarie 2023, de la care pleacă link-uri spre articolele anterioare dedicate războiului din Ucraina.

Citește articolul UCRAINA – Să fie clar: nu există victorie fără suficiente arme moderne! – publicat pe 9 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LIII) – publicat pe 5 noiembrie 2022, de la care pleacă link-uri spre articolele anterioare dedicate războiului din Ucraina.

DUMNEZEU SĂ NE ŢIE,
CĂ CUVÂNTUL DIN POVESTE,
ÎNAINTE MULT MAI ESTE!

Iar până atunci, vorba lui Caragiale…
Să fiţi sănătoşi şi veseli!
ŢINEŢI APROAPE!

– Va urma –
Tiberiu M. Pană

______________________

Limp Bizkit – Out Of Style [Official Music Video]

Trupa americană de rap rock Limp Bizkit a lansat un clip împotriva războiului, transformând membrii trupei cu ajutorul lui DeepFake în Vladimir Putin, Kim Jong-un, Xi Jinping, Volodymyr Zelenskyy și Joe Biden. În clip există și un Tom Cruise fals.

Kalush Orchestra – „Shchedryi Vechir” (Seară generoasă) – în acest videoclip nou apare și Arnold Schwarzenegger.

Status Quo – In The Army Now (traducere în română)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.