UCRAINA și ruleta rusească (XIV)

Este înfricoșător să vorbești, dar este imposibil să taci! (text de pe un banner afișat la Minsk)

O poveste de viață în timp de război, spusă în imagini grăitoare, la confluența efemerului cu imprevizibilul…

Spânzurătoare pentru Putin la carnavalul din orașul belgian Aalst. Cealaltă parte a videoclipului este din orașul Köln, Germania. Așa va intra Putin în istorie – un dictator rus însetat de sânge!

Nu este loc de negocieri cu teroriștii!

Să fie clar, tipul care încearcă să anexeze un teritoriu de dimensiunea Portugaliei, mobilizând încă 300.000 de soldați și care amenință că va folosi arme nucleare, este cel care escaladează, nu Biden sau NATO! Rusia a invadat Ucraina, o țară  care acum luptă pentru dreptul ei de a exista. A le cere ucrainenilor să negocieze, fără a-i cere Rusiei să-și oprească furia neprovocată, i-ar face jocul lui Putin! Răspunsul corect care trebuie dat de întreaga comunitate la escaladarea Rusiei, este unitatea și puterea, nu frica. Dacă agresiunea și amenințările Rusiei dau acum roade, acest stat agresor le vor folosi din nou și din nou!

Susținătorii sloganului „pace acum!” nu înțeleg că prețul tranzacționării pământului pentru pace îl reprezintă tocmai soarta unor astfel de oameni. Pe care Ucraina trebuie să-i elibereze și protejeze, nu  să-i abandoneze sub cizma cotropitorului rus!

Putin vrea să desființeze Ucraina ca națiune și susține că „operațiunea sa militară specială” este necesară pentru „de-nazificarea” țării. Cum să te așezi în jurul unei mese de negocieri, când acea masă este plină de asemenea fantezii, emise de un psihopat?

Când o să mai auziți pe cineva vorbind despre realpolitik și despre nevoia de a-l liniști pe agresor, arătați-i această fotografie!

12.01.2023 ucraina13

Winston Churchill nu a spus niciodatăAr fi greșit să folosiți tancuri împotriva Germaniei naziste, deoarece există riscul escaladării celui de-al Doilea Război Mondial!

Ucrainenii nu se vor preda, chiar dacă Rusia folosește arme nucleare! Aceasta reiese dintr-un raport publicat de organizatorii Conferinței de Securitate de la München. Raport care poate fi găsit AICI.

89% dintre respondenții din Ucraina au spus că nu vor înceta să lupte chiar dacă Rusia ar folosi arme nucleare tactice pe câmpul de luptă sau împotriva unui oraș ucrainean. Ca o condiție pentru încetarea focului, 93% dintre respondenți consideră retragerea completă a trupelor ruse, inclusiv din Crimeea.

Zelenski: „Nu am pierdut nimic. Ne-a fost luat. Ucraina nu și-a pierdut fiii și fiicele – viețile lor au fost luate de ucigași. Ucrainenii nu au pierdut case – au fost distruse de teroriști. Lumea nu și-a pierdut pacea – Rusia a distrus-o!”

Garry Kasparov: „Rusia lui Putin a fost cea mai mare forță destabilizatoare din lume, de la amestecul în alegeri la sprijinirea dictatorilor din Iran până în Venezuela, până la distrugerea orașelor întregi din Siria și Ucraina. Victoria pentru Ucraina va semnifica sfârşitul lui şi o şansă pentru o nouă Rusie.”

Ce este o armă ofensivă? O piatră ar putea fi una, dacă este folosită pentru a ataca. Prin definiție, toate armele folosite de ruși sunt ofensive! Ucraina SE APĂRĂ de un război criminal de agresiune. În consecință, toate armele din poziția ucrainenilor sunt defensive!

„NATO nu este în război cu Rusia, iar furnizarea de arme unui stat de autoapărare este stipulată în articolul 51 din Carta ONU” – Anne-Clair Legendre, purtătorul de cuvânt al Ministerului francez de Externe.

Directorul CIA – William Burns: „Putin, cred, pariază chiar acum că poate face timpul să lucreze pentru el”, a spus Burns. „Cheia va fi pe câmpul de luptă în următoarele șase luni, ni se pare”. Cât mai curând posibil, Ucraina are nevoie de armament, sisteme de apărare cu rază lungă de acțiune și avioane.

Există ceva mai dezgustător decât cei care cer concesii de la „ambele părți”, atunci când o parte este un criminal și cealaltă o victimă? Ipocriți care se prefac doar a fi pro-pace…

Nu putea exista un răspuns mai bun pentru pacifiștii occidentali, care l-au îndemnat pe președintele Volodimir Zelenski să negocieze cu Rusia, decât un șir de succese ucrainene pe câmpul de luptă!

Statele Unite ar saluta decizia Aliaților de a transfera avioane de luptă în Ucraina”, a declarat John Kirby, coordonator de comunicații strategice la Consiliul Național de Securitate al Casei Albe.

Italia ar putea furniza Ucrainei 5 avioane de luptă Tornado și Amx, (sursa La Repubblica). Autoritățile sunt gata să transfere aviația după demersuri similare ale aliaților.

Ucraina are potențialul de a prelua inițiativa pe câmpul de luptă în 2023, sub rezerva sprijinului suficient și în timp util din partea țărilor aliate. Acest lucru este precizat în raportul Institutului pentru Studiul Războiului (ISW). Analiștii notează că Federația Rusă nu are rezerve mari neutilizate, pregătite pentru luptă, care ar putea fi desfășurate și să schimbe cursul războiului în favoarea ei.

Până în luna iulie, Concernul german Rheinmetall intenționează să trimită primul lot de muniție pentru sistemele de apărare aeriană Gepard în Ucraina.

Ministerul de Externe German i-a sfătuit pe cetățenii germani să-și amâne călătoriile în Rusia și să fie precauți dacă se află deja în Rusia, relatează Meduza.

Premierul Estoniei Kaja Kallas a declarat pentru BBC Radio, UE ar trebui să comande arme pentru Ucraina în același mod în care a procurat vaccinuri împotriva Covid-19. „În timp ce industria militară rusă lucrează în 3 schimburi, industria defensivă europeană nu și-a sporit cu adevărat producția”.

Pământul este presărat cu ruinele imperiilor despre care odată se credea că sunt eterne!” – Percy Bysshe Shelley

Dacă Putin câștigă”, spune șeful NATO Stoltenberg, va încuraja alte regimuri autoritare. „Beijing-ul urmărește îndeaproape, pentru a vedea prețul pe care îl plătește Rusia sau recompensa pe care o primește pentru agresiunea sa. Ceea ce se întâmplă astăzi în Europa s-ar putea întâmpla mâine în Asia de Est”.

Premierul Italiei Giorgia Meloni a sosit la Kyiv cu trenul. Ea este așteptată de președintele Zelenski, cu care va susține o conferință de presă. Înainte de asta, Meloni va vizita Bucha și Irpin, pentru a vedea o parte din consecințele agresiunii ruse.

„Opriți războiul” nu este tot una cu „Opriți Rusia”! Dacă primul slogan presupune ca ucrainenii să depună armele și să se predea, cel de al doilea este sloganul potrivit, deoarece doar prin victoria Ucrainei se va putea face o pace durabilă!

Armata ucraineană va fi „gata” să răspundă oricăror posibile „acțiuni provocatoare” ale Rusiei în jurul aniversării invaziei Ucrainei din februarie 2022, a declarat Yurii Ihnat, purtătorul de cuvânt al Comandamentului Forțelor Aeriene Ucrainene.

Secretarul de Stat al SUA, Antony Blinken: «Președintele Putin și-a lansat războiul ilegal de agresiune în urmă cu aproape un an. De atunci, NATO, Aliații, au oferit un sprijin fără precedent Ucrainei. Vom rămâne „Uniți Cu Ucraina” atâta timp cât este nevoie.»

Acesta a fost un atac terorist, nu război! Putem transmite acest mesaj în întreaga lume în toate limbile „Rusia este un stat terorist”!

Cam asta e distanța care-l separă pe PUTIN de ai lui, de mâna de profitori și apărători ai regimului totalitar pe care-l patronează în RUSIA. Nu-i greu de imaginat cam care este distanța care îl separă de poporul rus, cu toate promisiunile găunoase pe care le-a făcut în discursul său delirant de ieri.10.02.2023 ucraina2

Din zisele de ieri ale lui PUTIN de la Kremlin…10.02.2023 ucraina

 • Am făcut totul pentru a rezolva problema prin mijloace pașnice, dar pe spatele nostru se pregătea un alt scenariu;
 • Războiul a început „de dragul protejării oamenilor de pe pământurile noastre istorice și a eliminării amenințării regimului neo-nazist”;
 • Putin îl citează pe Isus: „Iartă-i, căci nu știu ce fac”;
 • Occidentul oferă ideea unui Dumnezeu neutru din punct de vedere al genului. Iartă-i, Doamne, ei nu știu ce fac!
 • – Avem obligația să ne protejăm copiii de degradare și degenerare și așa vom face;
 • Uită-te la ce fac ei în Occident. Pedofilia devine norma, preoții aprobă căsătoriile între persoane de același sex;
 • Occidentul nu face un secret în scopul său de a învinge strategic Rusia. Pentru noi, asta înseamnă să ne terminăm odată pentru totdeauna;
 • „Occidentul antrenează acum neonazişti pentru Ucraina”;
 • Nicio țară nu are atât de multe baze militare în întreaga lume ca Statele Unite, sunt sute, întreaga planetă este blocată;
 • Elitele occidentale au devenit un simbol al minciunilor totale fără principii;
 • Conceptele de onoare și decență nu sunt pentru Occident;
 • Autoritățile țărilor occidentale sunt cinice față de propria populație, înșelându-le cu promisiuni de pace;
 • Alegerile prezidențiale din Rusia din 2024 se vor desfășura în strictă conformitate cu legea, cu respectarea tuturor procedurilor democratice;
 • a folosit deja de cel puțin 20 de ori termenul „neo-naziști în Ucraina”;

Cea mai bună replică: „Putin continuă să schimbe generalii în Ucraina, așa cum schimb eu șosetele” a spus John Kirby!

Întâmplări cu PUTIN la fotograf! Avantajele piticului din spatele nimicului!

Putin a ținut un discurs, la aproape un an după invazia pe scară largă a Ucrainei de către Moscova.

Apel interceptat al mercenarilor Wagner care ordonau în mod deschis uciderea unui alt comandant Wagner (subtitrat în engleză).

Tactici rusești de negociere: „Fie ucidem populația civilă a Ucrainei – fie faci ceea ce spunem!”

Rusia își continuă încercările de a avansa în regiunea Harkiv, din nord-estul Ucrainei și în regiunile de est Donețk și Lugansk. În ultima zi, forțele ucrainene au respins 11 atacuri la sol.10.02.2023 ucraina1

Keir Giles, autorul unei cărți interesante: „Războiul Rusiei împotriva tuturor și ce înseamnă pentru tine”:

 • Keir Giles explică cum și de ce Rusia pretinde mai multă putere și influență oriunde poate ajunge, cu mult dincolo de Ucraina – și ce înseamnă nu doar pentru guverne, ci și pentru oamenii obișnuiți;
 • Reunind povești din armată, politică, diplomație, spionaj, putere cibernetică, crimă organizată și multe altele, Giles descrie modul în care Moscova își desfășoară campaniile pe tot globul și cum nimeni nu este prea lipsit de importanță pentru a fi prins în ele;
 • Războiul Rusiei împotriva tuturor arată că intențiile ostile ale Moscovei pentru restul lumii sunt mult mai largi și mai ambițioase, iar modurile în care încearcă să le atingă sunt mult mai răspândite și dăunătoare decât ne dăm seama.
Noi luptăm nu pentru că îi urâm pe cei care sunt în fața noastră, ci pentru că îi iubim pe cei care sunt în spatele nostru!” – Roman Șuhevici

Așa arată eroii…

Ce înseamnă asta pentru ucraineni? Moment istoric de sprijin, umanism, parteneriat și luptă comună pentru victorie.

Poate că astfel înțelegem cât valorează libertatea cuvântului în democrație!

Amar de tot, dar este bine să știm, că doar asta înseamnă… democrație! În Rusia Roger Waters nu ar fi putut susține un astfel de discurs, învinovățindu-l pe Putin. Din partea cealaltă se poate, fiindcă în lumea liberă – pentru asta – nu-l ascunde nimeni la… pârnaie!

Roger Waters: „Tu (Președintele Biden, n. n.), Anthony Blinken, Victoria Nullen, Jake Sullivan… și statele vasale din Europa sunteți principalii provocatori” ai războiului din Ucraina!

Războiul este actul prin care un popor rezistă nedreptății cu prețul sângelui său. – Henri Lacordaire

Concluzia acestui nou periplu printre evenimente este una singură: Războiul se termină doar când va câștiga Ucraina. Iar Ucraina câștigă doar atunci când are armele potrivite! Din această dilemă nu putem ieși, vorba dramaturgului nostru național.

Materialele din acest montaj jurnalistic provin din surse autorizate, iar selecția lor îmi aparține. Ele se articulează într-un jurnal al evenimentelor întâmplate în Ucraina în ziua / zilele din urmă. Nu neg caracterul subiectiv al alegerii unora dintre ele, precizând că această atitudine se datorează dorinței nedisimulate ca activitatea războinică de dincolo de ușa nord-estică a statului nostru să se termine într-un fel anume… și nu altfel! Că dacă ar fi să fie… altfel, ar exista posibilitatea ca autorul „operațiunii militare speciale” din Ucraina să creadă că s-ar putea juca în continuare – până spre Atlantic – de-a războiul. Iar printre primii pe care ar vrea să-i calce pe cap, la loc de cinste, am fi noi. Așa încât, dacă ținem la ce credem că merită să mai avem, trebuie să rămânem alături. Că prea ne-a plăcut și am practicat trădarea în plăpânda noastră istorie.

Butonul care-l neutralizează  pe Putin!

Războiul este unealta finală a politicii. – Buckminster Fuller

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (XIII) – publicat pe 21 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (XII) – publicat pe 20 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (XI) – publicat pe 19 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (X) – publicat pe 18 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (IX) – publicat pe 17 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (VIII) – publicat pe 16 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (VII) – publicat pe 15 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (VI) – publicat pe 14 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (V) – publicat pe 13 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (IV) – publicat pe 12 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA – doar o vorbă să-ți mai spun (XXX) – publicat pe 11 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA – doar o vorbă să-ți mai spun (XXIX) – publicat pe 10 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA – doar o vorbă să-ți mai spun (XXVIII) – publicat pe 9 februarie 2023, de la care pleacă link-uri spre articolele anterioare dedicate războiului din Ucraina.

Citește articolul UCRAINA – Să fie clar: nu există victorie fără suficiente arme moderne! – publicat pe 9 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LIII) – publicat pe 5 noiembrie 2022, de la care pleacă link-uri spre articolele anterioare dedicate războiului din Ucraina.

DUMNEZEU SĂ NE ŢIE,
CĂ CUVÂNTUL DIN POVESTE,
ÎNAINTE MULT MAI ESTE!

Iar până atunci, vorba lui Caragiale…
Să fiţi sănătoşi şi veseli!
ŢINEŢI APROAPE!

– Va urma –
Tiberiu M. Pană

______________________

Limp Bizkit – Out Of Style [Official Music Video]

Trupa americană de rap rock Limp Bizkit a lansat un clip împotriva războiului, transformând membrii trupei cu ajutorul lui DeepFake în Vladimir Putin, Kim Jong-un, Xi Jinping, Volodymyr Zelenskyy și Joe Biden. În clip există și un Tom Cruise fals.

Kalush Orchestra – „Shchedryi Vechir” (Seară generoasă) – în acest videoclip nou apare și Arnold Schwarzenegger.

Status Quo – In The Army Now (traducere în română)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.