UCRAINA și ruleta rusească (XXXI)

Este înfricoșător să vorbești, dar este imposibil să taci! (text de pe un banner afișat la Minsk)

O poveste de viață în timp de război, spusă în imagini grăitoare, la confluența efemerului cu imprevizibilul…

Președintele Zelenski: „Nu am ridicat steagul alb, am început să apărăm albastru și galben. Am îndurat prima zi a unui război pe scară largă. Nu știam ce se va întâmpla mâine, dar ne-am dat seama că pentru fiecare mâine merită să luptăm.”

Fericirea copiilor ucraineni când își reîntâlnesc tatăl…

Glumițe de sezon…

Actualizare despre discuțiile președintelui chinez Xi Jinping cu Putin de la Moscova.

Nu este loc de negocieri cu teroriștii!

Să fie clar, tipul care încearcă să anexeze un teritoriu de dimensiunea Portugaliei, mobilizând încă 300.000 de soldați și care amenință că va folosi arme nucleare, este cel care escaladează, nu Biden sau NATO! Rusia a invadat Ucraina, o țară  care acum luptă pentru dreptul ei de a exista. A le cere ucrainenilor să negocieze, fără a-i cere Rusiei să-și oprească furia neprovocată, i-ar face jocul lui Putin! Răspunsul corect care trebuie dat de întreaga comunitate la escaladarea Rusiei, este unitatea și puterea, nu frica. Dacă agresiunea și amenințările Rusiei dau acum roade, acest stat agresor le vor folosi din nou și din nou!

Susținătorii sloganului „pace acum!” nu înțeleg că prețul tranzacționării pământului pentru pace îl reprezintă tocmai soarta unor astfel de oameni. Pe care Ucraina trebuie să-i elibereze și protejeze, nu  să-i abandoneze sub cizma cotropitorului rus!

Putin vrea să desființeze Ucraina ca națiune și susține că „operațiunea sa militară specială” este necesară pentru „de-nazificarea” țării. Cum să te așezi în jurul unei mese de negocieri, când acea masă este plină de asemenea fantezii, emise de un psihopat?

Când o să mai auziți pe cineva vorbind despre realpolitik și despre nevoia de a-l liniști pe agresor, arătați-i această fotografie!

Winston Churchill nu a spus niciodatăAr fi greșit să folosiți tancuri împotriva Germaniei naziste, deoarece există riscul escaladării celui de-al Doilea Război Mondial!

Ucrainenii nu se vor preda, chiar dacă Rusia folosește arme nucleare! Aceasta reiese dintr-un raport publicat de organizatorii Conferinței de Securitate de la München. Raport care poate fi găsit AICI.

89% dintre respondenții din Ucraina au spus că nu vor înceta să lupte chiar dacă Rusia ar folosi arme nucleare tactice pe câmpul de luptă sau împotriva unui oraș ucrainean. Ca o condiție pentru încetarea focului, 93% dintre respondenți consideră retragerea completă a trupelor ruse, inclusiv din Crimeea.

Zelenski: „Nu am pierdut nimic. Ne-a fost luat. Ucraina nu și-a pierdut fiii și fiicele – viețile lor au fost luate de ucigași. Ucrainenii nu au pierdut case – au fost distruse de teroriști. Lumea nu și-a pierdut pacea – Rusia a distrus-o!”

Garry Kasparov: „Rusia lui Putin a fost cea mai mare forță destabilizatoare din lume, de la amestecul în alegeri la sprijinirea dictatorilor din Iran până în Venezuela, până la distrugerea orașelor întregi din Siria și Ucraina. Victoria pentru Ucraina va semnifica sfârşitul lui şi o şansă pentru o nouă Rusie.”

Ce este o armă ofensivă? O piatră ar putea fi una, dacă este folosită pentru a ataca. Prin definiție, toate armele folosite de ruși sunt ofensive! Ucraina SE APĂRĂ de un război criminal de agresiune. În consecință, toate armele din poziția ucrainenilor sunt defensive!

„NATO nu este în război cu Rusia, iar furnizarea de arme unui stat de autoapărare este stipulată în articolul 51 din Carta ONU” – Anne-Clair Legendre, purtătorul de cuvânt al Ministerului francez de Externe.

Directorul CIA – William Burns: „Putin, cred, pariază chiar acum că poate face timpul să lucreze pentru el”, a spus Burns. „Cheia va fi pe câmpul de luptă în următoarele șase luni, ni se pare”. Cât mai curând posibil, Ucraina are nevoie de armament, sisteme de apărare cu rază lungă de acțiune și avioane.

Există ceva mai dezgustător decât cei care cer concesii de la „ambele părți”, atunci când o parte este un criminal și cealaltă o victimă? Ipocriți care se prefac doar a fi pro-pace…

Nu putea exista un răspuns mai bun pentru pacifiștii occidentali, care l-au îndemnat pe președintele Volodimir Zelenski să negocieze cu Rusia, decât un șir de succese ucrainene pe câmpul de luptă!

Raportul militar al Ucrainei în seara trecută: Axa Bakhmut: inamicul își continuă operațiunile ofensive, dar își pierde potențialul ofensiv – continuă să încerce să captureze orașul, suferind pierderi majore, pierzând o cantitate semnificativă de arme și echipament militar.

Volodimir Zelenski a prezidat o întâlnire a Statului Major al Comandantului Suprem. O atenție deosebită a fost acordată problemei protejării informațiilor și prevenirii scurgerii acestora.

Președintele Zelenski: „Nu este suficient să-i aducem în fața justiției pe cei responsabili pentru crimele cauzate de agresiune. De asemenea, este necesar să se pedepsească infracțiunea inițială care a dat naștere tuturor celorlalte infracțiuni. Este exact ceea ce va oferi Tribunalul Special.”

Forțele Aeriene Ucrainene au publicat imagini cu utilizarea sistemului francez de apărare aeriană  Crotale împotriva invadatorilor.

Aceștia sunt soldați ruși. Poate părea că se odihnesc. Dar nu-i așa…

Pământul este presărat cu ruinele imperiilor despre care odată se credea că sunt eterne!” – Percy Bysshe Shelley

Dacă Putin câștigă”, spune șeful NATO Stoltenberg, va încuraja alte regimuri autoritare. „Beijing-ul urmărește îndeaproape, pentru a vedea prețul pe care îl plătește Rusia sau recompensa pe care o primește pentru agresiunea sa. Ceea ce se întâmplă astăzi în Europa s-ar putea întâmpla mâine în Asia de Est”.

Zoltan Kovacs, secretar de stat pentru comunicații și relații internaționale în guvernul ungar, a negat raportul Bloomberg, potrivit căruia Budapesta „blochează o declarație din partea țărilor UE pentru un mandat de arestare împotriva lui Putin”.

Opriți războiul” nu este tot una cu „Opriți Rusia”! Dacă primul slogan presupune ca ucrainenii să depună armele și să se predea, cel de al doilea este sloganul potrivit, deoarece doar prin victoria Ucrainei se va putea face o pace durabilă!

UE a transferat ieri o altă tranșă de 1,5 miliarde de euro către Ucraina ,ca parte a programului de asistență macrofinanciară.

Sistemele de apărare antirachetă Patriot urmează să fie desfășurate în Ucraina mai repede decât era planificat inițial, iar un grup de 65 de soldați ucraineni își vor finaliza antrenamentul asupra sistemelor de la Fort Sill, Oklahoma, în zilele următoare, au declarat astăzi oficialii americani ai apărării.

Serhiy Holubtsov, șeful Aviației Comandamentului Forțelor Aeriene, a spus: Ucraina are nevoie de „avioane moderne multifuncționale capabile să îndeplinească o gamă mai largă de sarcini decât vechiul echipament sovietic aflat în funcțiune” și  piloții ucraineni trebuie să fie pregătiți rapid pentru astfel de avioane.”

SUA își accelerează livrarea tancurilor Abrams către Ucraina, trimițând un model mai vechi recondiționat care poate fi gata mai rapid, potrivit oficialilor americani. Versiunea mai veche M1A1 poate fi luată din stocurile armatei și va fi mai ușor pentru forțele ucrainene să învețe să folosească/întrețină.

Forțele Armate ucrainene folosesc drone de carton australiene de unică folosință în prima linie – The Australian. AFU primește ~ 100 UAV-uri/lună. Cartonul robust este acoperit cu ceară pentru a preveni deteriorarea dronei din cauza umezelii.

Acesta a fost un atac terorist, nu război! Putem transmite acest mesaj în întreaga lume în toate limbile „Rusia este un stat terorist”!

Invadatorii au deportat cu forța peste 16.000 de copii ucraineni din regiunile ocupate, a declarat procurorul general ucrainean Andriy Kostin, la o întâlnire cu Comisarul pentru Drepturile Omului al Consiliului Europei. Doar 307 copii au fost returnați.

Salvați Ucraina a reușit să aducem acasă încă 15 copii! Copiii din regiunile Herson și Harkiv sunt în sfârșit în Ucraina. Împreună cu mamele lor și cu tutorii lor legali, au trecut granița și sunt în siguranță acum. Acest lucru a fost anunțat de comisarul pentru drepturile omului al Ucrainei, Dmytro Lubinets.

Actualizare a datelor despre barbaria armatei lui Putin în Ucraina. Între 24 februarie 2022 – 19 martie 2023, Rusia este responsabilă pentru moartea a 8.317 civili ucraineni și rănirea a 13.892. Se consideră că numărul victimelor este considerabil mai mare, datorită accesului limitat în zonele din prima linie și în cele aflate sub ocupație.

Cea mai bună replică: „Putin continuă să schimbe generalii în Ucraina, așa cum schimb eu șosetele” a spus John Kirby!

Întâlnirea dintre Putin și președintele Chinei Xi Jinping a început la Kremlin.

China a trimis UAV-uri în valoare de peste 12 milioane de dolari în Rusia de la începutul războiului, scrie New York Times. Aproape 70 de exportatori chinezi au vândut Federației Ruse 26 de mărci diferite de UAV-uri chinezești după începutul războiului.

Rusia și China semnează două documente comune, după discuțiile dintre Putin și Xi Jinping. Primul document este o declarație privind planurile de cooperare economică, al doilea este despre planurile de aprofundare a parteneriatului. Federația Rusă și China vor consolida cooperarea pe platformele SCO, BRICS și G20. În plus, Putin a spus că „planul de pace al Chinei poate fi luat ca bază pentru un plan de rezolvare a conflictului din Ucraina” – nu a precizat cum, când și în ce condiții.

Aceasta vă spune totul despre șarada propagandistică a vizitei lui Xi Jinping în Rusia lui Putin. Atât Xi, cât și Putin au cerut încetarea acțiunilor care „cresc tensiunile” și prelungesc războiul din Ucraina. Așa că China condamnă sprijinul pentru Ucraina, dar nu și invazia genocidă a Rusiei.

Rusia devine o colonie de resurse a Chinei, iar yuanul va fi principala monedă comercială în țară până la sfârșitul anului 2023. Rusia oferă Chinei resurse naturale în schimbul sprijinului, pe care Kremlinul le consideră critice pentru continuarea războiului din Ucraina, a declarat pentru Financial Times o sursă apropiată Kremlinului.

Anul trecut, Rusia și-a crescut exporturile de petrol către China cu aproape 10%, cărbune cu 21% și gaze de 1,5 ori, devenind pentru prima dată cel mai mare furnizor al său. În schimb, China a trimis în Rusia produse electronice și tehnologie în valoare de 4,8 miliarde de dolari, înlocuind companiile occidentale care au plecat.

Rusia, a spus Putin în timpul întâlnirii cu Xi, intenționează să furnizeze „aprovizionarea neîntreruptă de petrol” a Chinei, precum și să crească brusc exporturile de gaze. „Volumul total al livrărilor de gaz până în 2030 va fi de cel puțin 98 de miliarde de metri cubi, plus 100 de milioane de tone de GNL”, a spus Putin.

Volumul anunțat de Putin este tot gazul pe care Rusia, conform planului, ar trebui să le producă până în 2030, notează Interfax. „Logica evenimentelor ne dictează că devenim pe deplin o colonie de resurse a Chinei. Serverele noastre vor fi de la Huawei. … China va primi gaz prin „Puterea Siberiei”. Până la sfârșitul anului 2023, yuanul va să fie principala noastră monedă comercială”, spune sursa FT. Sancțiunile au evidențiat și mai mult natura asimetrică a relațiilor ruso-chineze, declară un analist de la Institutul Internațional de Studii Strategice: „Este greu de ascuns faptul că Rusia este acum un partener junior”.

Tactici rusești de negociere: „Fie ucidem populația civilă a Ucrainei – fie faci ceea ce spunem!”

Orașul ucrainean Donbas Avdiivka din estul Ucrainei. Pe vremuri, locuiau aproximativ 30.000 de oameni. Acum este casa morții. Moarte ca urmare a bombardamentelor rusești.

Noi luptăm nu pentru că îi urâm pe cei care sunt în fața noastră, ci pentru că îi iubim pe cei care sunt în spatele nostru!

Putin a început să simtă căldura mandatului de arestare. Rusia nu dorește să fie văzută ca fiind națiunea numărul 1 care răpește copii. Desigur, aceasta este o declarație de propagandă, deoarece „zona de conflict nu va fi niciodată sigură” și Rusia a transformat-o într-un pustiu! Rusia intenționează să returneze copiii care au fost evacuați din zona de conflict în Ucraina, atunci când condițiile acolo sunt suficient de sigure pentru asta, a declarat Reprezentantul permanent al Rusiei la ONU, Vasily Nebenzya. (sursa TASS).

Volodimir Zelenski a publicat un videoclip al întâlnirii cu prim-ministrul Japoniei, Fumio Kishida, care a avut loc ieri la Kyiv. „Sunt încântat să îl urez bun venit la Kyiv pe Prim-ministrul Japoniei, Fumio Kishida, un apărător cu adevărat puternic al ordinii internaționale și un prieten de multă vreme al Ucrainei.”

Prim-ministrul Japoniei, Fumio Kishida, a vizitat o biserică din orașul Bucha, ca parte a unei vizite surpriză în Ucraina. A spus „Sunt revoltat de cruzimea (rusă). Reprezint cetățenii japonezi pentru a-mi exprima condoleanțe pentru cei care și-au pierdut viața”.

Vuhledar, regiunea Donețk.

Un alt erou a murit în timp ce îl apăra Bakhmut de invadatorii ruși ucigași. Această înregistrare a fost împărtășită de soția sa – „Copiii mei, tatăl vostru este un înger acum”.

Războiul este actul prin care un popor rezistă nedreptății cu prețul sângelui său. – Henri Lacordaire

Concluzia acestui nou periplu printre evenimente este una singură: Războiul se termină doar când va câștiga Ucraina. Iar Ucraina câștigă doar atunci când are armele potrivite! Din această dilemă nu putem ieși, vorba dramaturgului nostru național.

Materialele din acest montaj jurnalistic provin din surse autorizate, iar selecția lor îmi aparține. Ele se articulează într-un jurnal al evenimentelor întâmplate în Ucraina în ziua / zilele din urmă. Nu neg caracterul subiectiv al alegerii unora dintre ele, precizând că această atitudine se datorează dorinței nedisimulate ca activitatea războinică de dincolo de ușa nord-estică a statului nostru să se termine într-un fel anume… și nu altfel! Că dacă ar fi să fie… altfel, ar exista posibilitatea ca autorul „operațiunii militare speciale” din Ucraina să creadă că s-ar putea juca în continuare – până spre Atlantic – de-a războiul. Iar printre primii pe care ar vrea să-i calce pe cap, la loc de cinste, am fi noi. Așa încât, dacă ținem la ce credem că merită să mai avem, trebuie să rămânem alături. Că prea ne-a plăcut și am practicat trădarea în plăpânda noastră istorie.

Butonul care-l neutralizează  pe Putin!

Războiul este unealta finală a politicii. – Buckminster Fuller

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (XXX) – publicat pe 21 martie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (XXIX) – publicat pe 20 martie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (XXVIII) – publicat pe 7 martie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (XXVII) – publicat pe 6 martie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (XXVI) – publicat pe 4 martie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (XXV) – publicat pe 3 martie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (XXIV) – publicat pe 2 martie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (XXIII) – publicat pe 1 martie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (XXII) – publicat pe 28 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (XXI) – publicat  pe 27 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (XX) – publicat pe 26 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (XIX) – publicat pe 26 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (XVIII) – publicat pe 25 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (XVII) – publicat pe 24 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (XVI) – publicat pe 24 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (XV) – publicat pe 23 februarie 2023,

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (XIV) – publicat pe 22 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (XIII) – publicat pe 21 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (XII) – publicat pe 20 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (XI) – publicat pe 19 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (X) – publicat pe 18 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (IX) – publicat pe 17 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (VIII) – publicat pe 16 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (VII) – publicat pe 15 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (VI) – publicat pe 14 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (V) – publicat pe 13 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (IV) – publicat pe 12 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA – doar o vorbă să-ți mai spun (XXX) – publicat pe 11 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA – doar o vorbă să-ți mai spun (XXIX) – publicat pe 10 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA – doar o vorbă să-ți mai spun (XXVIII) – publicat pe 9 februarie 2023, de la care pleacă link-uri spre articolele anterioare dedicate războiului din Ucraina.

Citește articolul UCRAINA – Să fie clar: nu există victorie fără suficiente arme moderne! – publicat pe 9 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LIII) – publicat pe 5 noiembrie 2022, de la care pleacă link-uri spre articolele anterioare dedicate războiului din Ucraina.

DUMNEZEU SĂ NE ŢIE,
CĂ CUVÂNTUL DIN POVESTE,
ÎNAINTE MULT MAI ESTE!

Iar până atunci, vorba lui Caragiale…
Să fiţi sănătoşi şi veseli!
ŢINEŢI APROAPE!

– Va urma –
Tiberiu M. Pană

______________________

Mark Knopfler de la Dire Straits sprijină Ucraina!

24.02.2023 ucraina7

Mark Knopfler – Brothers In Arms (Berlin 2007 | Official Live Video)

Limp Bizkit – Out Of Style [Official Music Video]

Trupa americană de rap rock Limp Bizkit a lansat un clip împotriva războiului, transformând membrii trupei cu ajutorul lui DeepFake în Vladimir Putin, Kim Jong-un, Xi Jinping, Volodymyr Zelenskyy și Joe Biden. În clip există și un Tom Cruise fals.

Kalush Orchestra – „Shchedryi Vechir” (Seară generoasă) – în acest videoclip nou apare și Arnold Schwarzenegger.

Status Quo – In The Army Now (traducere în română)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.