UCRAINA – doar o vorbă să-ți mai spun (XXX)

Este înfricoșător să vorbești, dar este imposibil să taci! (text de pe un banner afișat la Minsk)

O poveste de viață în timp de război, spusă în imagini grăitoare, la confluența efemerului cu imprevizibilul…

Tatăl s-a întors acasă. Nu există nimic mai de preț!

Dacă vor să supraviețuiască, este timpul ca armata rusă să fugă” – Volodimir Zelenski

Glumițe de sezon!

De ce armata rusă a instalat oglinzi retrovizoare pe tancurile lor?
Pentru a vedea câmpul de luptă!

Russians Soldiers Run Away in Ukraine!

Nu este loc de negocieri cu teroriștii!

Să fie clar, tipul care încearcă să anexeze un teritoriu de dimensiunea Portugaliei, mobilizând încă 300.000 de soldați și care amenință că va folosi arme nucleare, este cel care escaladează, nu Biden sau NATO! Rusia a invadat Ucraina, o țară  care acum luptă pentru dreptul ei de a exista. A le cere ucrainenilor să negocieze, fără a-i cere Rusiei să-și oprească furia neprovocată, i-ar face jocul lui Putin! Răspunsul corect care trebuie dat de întreaga comunitate la escaladarea Rusiei, este unitatea și puterea, nu frica. Dacă agresiunea și amenințările Rusiei dau acum roade, acest stat agresor le vor folosi din nou și din nou!

Susținătorii sloganului „pace acum!” nu înțeleg că prețul tranzacționării pământului pentru pace îl reprezintă tocmai soarta unor astfel de oameni. Pe care Ucraina trebuie să-i elibereze și protejeze, nu  să-i abandoneze sub cizma cotropitorului rus!

Putin vrea să desființeze Ucraina ca națiune și susține că „operațiunea sa militară specială” este necesară pentru „de-nazificarea” țării. Cum să te așezi în jurul unei mese de negocieri, când acea masă este plină de asemenea fantezii, emise de un psihopat?

Când o să mai auziți pe cineva vorbind despre realpolitik și despre nevoia de a-l liniști pe agresor, arătați-i această fotografie!

26.01.2023 ucraina6

Winston Churchill nu a spus niciodatăAr fi greșit să folosiți tancuri împotriva Germaniei naziste, deoarece există riscul escaladării celui de-al Doilea Război Mondial!

Zelenski: „Nu am pierdut nimic. Ne-a fost luat. Ucraina nu și-a pierdut fiii și fiicele – viețile lor au fost luate de ucigași. Ucrainenii nu au pierdut case – au fost distruse de teroriști. Lumea nu și-a pierdut pacea – Rusia a distrus-o!”

Garry Kasparov: „Rusia lui Putin a fost cea mai mare forță destabilizatoare din lume, de la amestecul în alegeri la sprijinirea dictatorilor din Iran până în Venezuela, până la distrugerea orașelor întregi din Siria și Ucraina. Victoria pentru Ucraina va semnifica sfârşitul lui şi o şansă pentru o nouă Rusie.”

Ce este o armă ofensivă? O piatră ar putea fi una, dacă este folosită pentru a ataca. Prin definiție, toate armele folosite de ruși sunt ofensive! Ucraina SE APĂRĂ de un război criminal de agresiune. În consecință, toate armele din poziția ucrainenilor sunt defensive!

„NATO nu este în război cu Rusia, iar furnizarea de arme unui stat de autoapărare este stipulată în articolul 51 din Carta ONU” – Anne-Clair Legendre, purtătorul de cuvânt al Ministerului francez de Externe.

Directorul CIA – William Burns: „Putin, cred, pariază chiar acum că poate face timpul să lucreze pentru el”, a spus Burns. „Cheia va fi pe câmpul de luptă în următoarele șase luni, ni se pare”. Cât mai curând posibil, Ucraina are nevoie de armament, sisteme de apărare cu rază lungă de acțiune și avioane.

Nu putea exista un răspuns mai bun pentru pacifiștii occidentali, care l-au îndemnat pe președintele Volodimir Zelenski să negocieze cu Rusia, decât un șir de succese ucrainene pe câmpul de luptă!

Acestea sunt estimările indicative ale pierderilor de luptă ale Rusiei până pe 10 februarie, potrivit Forțelor Armate ale Ucrainei.02.02.2023 ucraina3

Ucraina a depus o cerere Țărilor de Jos pentru furnizarea de avioane de vânătoare F-16. Acest lucru a fost confirmat de Ollongren, ministrul Apărării.

În Vugledar rușii au încercat să organizeze o ofensivă, doar pentru a pierde până la 35 de vehicule/tancuri.

O ambuscadă reușită este un plan inamic zădărnicit. Lunetişti ucraineni elimină cu succes grupuri de invadatori ruşi în direcţia BAKHMUT.

„Opriți războiul” nu este tot una cu „Opriți Rusia”! Dacă primul slogan presupune ca ucrainenii să depună armele și să se predea, cel de al doilea este sloganul potrivit, deoarece doar prin victoria Ucrainei se va putea face o pace durabilă!

Președintele Zelenski s-a întâlnit cu președintele polonez Duda.

Premierul slovac Eduard Heger a promis că va îndeplini cererea Ucrainei de aprovizionare cu avioane de luptă MiG-29. Nu se știe încă când Kyivul ar putea primi avioanele.

Guvernul German nu ia în considerare problema posibilelor livrări de avioane de luptă către Ucraina, a declarat din nou Ministerul German al Apărării.

Fie Elon Musk nu înțelege că ucrainenii folosesc drone pentru a-și apăra țara de invadatorii statului terorist rus, fie îl ajută strategic pe Putin.

Amănunte în articolul Ukraine war: Elon Musk’s SpaceX firm bars Kyiv from using Starlink tech for drone control – publicat de BBC.

„Războiul din Ucraina va fi sfârșitul regimului tiranic al lui Putin”, spune colonelul estonian Andrus Merilo antrenându-se la 80 de mile de Rusia, în timp ce trupele sale participă la jocurile de război ale NATO din nordul Estoniei.

Acesta a fost un atac terorist, nu război! Putem transmite acest mesaj în întreaga lume în toate limbile „Rusia este un stat terorist”!

Pe 21 februarie, Putin va transmite un mesaj Adunării Federale, a spus Peskov.

Washington (CNN) Iranul pare să modifice dronele de atac pe care le furnizează Rusiei, astfel încât focoasele explozive să poată provoca daune maxime țintelor de infrastructură din interiorul Ucrainei, potrivit unui nou raport de investigație obținut exclusiv de CNN.

Așa cum noaptea urmează zilei, după călătoriile lui Zelenski în străinătate, Putin lansează un atac cu rachete asupra Ucrainei. A fost lansat și un al doilea val de rachete.

Rusia a lansat lovituri în mai multe regiuni, inclusiv în sudul orașului Zaporoje, în vestul orașului Hmelnytskyi, în nord-estul regiunii Harkiv și Kyiv. 7 persoane rănite în Harkov

Forțele de apărare aeriană au distrus astăzi 61 din cele 71 de rachete trase asupra Ucrainei. În plus, cinci drone kamikaze Shahed-136/131 au fost distruse.

Primarul Kyivului, Vitali Klitschko relatează: Potrivit forțelor de apărare aeriană, 10 rachete (trase de ruși) au  fost doborâte peste oraș. Există pagube la rețelele electrice, dar fără victime. Se lucrează la refacerea rețelelor.02.02.2023 ucraina1În imagine: oameni care se adăpostesc în metrou

„În această dimineață (ieri dimineață, n. n.), din nou, Ucraina a fost atacată de mai multe rachete rusești”. Haynes Deborah – care transmite pentru Sky – oferă o actualizare de la Dnipro, cu sirenele de raid aerian au sunat în toată Ucraina.

Pe 10 februarie, la ora 10:18 a.m.,  două rachete de croazieră ruse Kalibr au trecut granița de stat a Ucrainei cu Republica Moldova. La ora 10:33, aceste rachete au pătruns în spațiul aerian a României. După aceea, rachetele au intrat din nou în spațiul aerian al Ucrainei, la punctul de trecere a granițelor celor trei state (sursa General Valerii ZaluzhnyiComandantul șef al Forțelor Armate din Ucraina).

Maryinka, arătând ca o scenă din Primul Război Mondial.

Tactici rusești de negociere: „Fie ucidem populația civilă a Ucrainei – fie faci ceea ce spunem!”

Nu am început nicio luptă. Încercăm să o punem capăt” (subtitrat în engleză) – Putin.

Se estimează că Rusia are o forță masivă de 1.800 de tancuri, 3.950 de vehicule blindate, 810 sisteme de lansare de rachete multiple și 400 de avioane de luptă, pregătite pentru o ofensivă majoră în estul Ucrainei.

Amănunte în articolul Russia lines up tanks for feared new invasion as Kyiv prepares to use UK missile on Crimea

„Noi luptăm nu pentru că îi urâm pe cei care sunt în fața noastră, ci pentru că îi iubim pe cei care sunt în spatele nostru!” – Roman Șuhevici

Reportaj din Bakhmut, 9 februarie + interviu cu un localnic, care nu vrea să-și părăsească localitatea (subtitrat în engleză)…

Serviciul de Securitate al Ucrainei a declarat că fostul deputat Oleh Voloshyn, care se află în străinătate, este suspectat de trădare.

Războiul este actul prin care un popor rezistă nedreptății cu prețul sângelui său. – Henri Lacordaire

Concluzia acestui nou periplu printre evenimente este una singură: Războiul se termină doar când va câștiga Ucraina. Iar Ucraina câștigă doar atunci când are armele potrivite! Din această dilemă nu putem ieși, vorba dramaturgului nostru național.

Materialele din acest montaj jurnalistic provin din surse autorizate, iar selecția lor îmi aparține. Ele se articulează într-un jurnal al evenimentelor întâmplate în Ucraina în ziua / zilele din urmă. Nu neg caracterul subiectiv al alegerii unora dintre ele, precizând că această atitudine se datorează dorinței nedisimulate ca activitatea războinică de dincolo de ușa nord-estică a statului nostru să se termine într-un fel anume… și nu altfel! Că dacă ar fi să fie… altfel, ar exista posibilitatea ca autorul „operațiunii militare speciale” din Ucraina să creadă că s-ar putea juca în continuare – până spre Atlantic – de-a războiul. Iar printre primii pe care ar vrea să-i calce pe cap, la loc de cinste, am fi noi. Așa încât, dacă ținem la ce credem că merită să mai avem, trebuie să rămânem alături. Că prea ne-a plăcut și am practicat trădarea în plăpânda noastră istorie.

Butonul care-l neutralizează  pe Putin!

Războiul este unealta finală a politicii. – Buckminster Fuller

Citește articolul UCRAINA – doar o vorbă să-ți mai spun (XXVIII) – publicat pe 9 februarie 2023, de la care pleacă link-uri spre articolele anterioare dedicate războiului din Ucraina.

Citește articolul UCRAINA – Să fie clar: nu există victorie fără suficiente arme moderne! – publicat pe 9 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LIII) – publicat pe 5 noiembrie 2022, de la care pleacă link-uri spre articolele anterioare dedicate războiului din Ucraina.

DUMNEZEU SĂ NE ŢIE,
CĂ CUVÂNTUL DIN POVESTE,
ÎNAINTE MULT MAI ESTE!

Iar până atunci, vorba lui Caragiale…
Să fiţi sănătoşi şi veseli!
ŢINEŢI APROAPE!

– Va urma –
Tiberiu M. Pană

______________________

Limp Bizkit – Out Of Style [Official Music Video]

Trupa americană de rap rock Limp Bizkit a lansat un clip împotriva războiului, transformând membrii trupei cu ajutorul lui DeepFake în Vladimir Putin, Kim Jong-un, Xi Jinping, Volodymyr Zelenskyy și Joe Biden. În clip există și un Tom Cruise fals.

Kalush Orchestra – „Shchedryi Vechir” (Seară generoasă) – în acest videoclip nou apare și Arnold Schwarzenegger.

Status Quo – In The Army Now (traducere în română)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.