UCRAINA și ruleta rusească (XXX)

Este înfricoșător să vorbești, dar este imposibil să taci! (text de pe un banner afișat la Minsk)

O poveste de viață în timp de război, spusă în imagini grăitoare, la confluența efemerului cu imprevizibilul…

Președintele Zelenski: „Nu am ridicat steagul alb, am început să apărăm albastru și galben. Am îndurat prima zi a unui război pe scară largă. Nu știam ce se va întâmpla mâine, dar ne-am dat seama că pentru fiecare mâine merită să luptăm.”

Glumițe de sezon…

Partea pe care nu ai văzut-o când Putin a vizitat Mariupol.

Nu este loc de negocieri cu teroriștii!

Să fie clar, tipul care încearcă să anexeze un teritoriu de dimensiunea Portugaliei, mobilizând încă 300.000 de soldați și care amenință că va folosi arme nucleare, este cel care escaladează, nu Biden sau NATO! Rusia a invadat Ucraina, o țară  care acum luptă pentru dreptul ei de a exista. A le cere ucrainenilor să negocieze, fără a-i cere Rusiei să-și oprească furia neprovocată, i-ar face jocul lui Putin! Răspunsul corect care trebuie dat de întreaga comunitate la escaladarea Rusiei, este unitatea și puterea, nu frica. Dacă agresiunea și amenințările Rusiei dau acum roade, acest stat agresor le vor folosi din nou și din nou!

Susținătorii sloganului „pace acum!” nu înțeleg că prețul tranzacționării pământului pentru pace îl reprezintă tocmai soarta unor astfel de oameni. Pe care Ucraina trebuie să-i elibereze și protejeze, nu  să-i abandoneze sub cizma cotropitorului rus!

Putin vrea să desființeze Ucraina ca națiune și susține că „operațiunea sa militară specială” este necesară pentru „de-nazificarea” țării. Cum să te așezi în jurul unei mese de negocieri, când acea masă este plină de asemenea fantezii, emise de un psihopat?

Când o să mai auziți pe cineva vorbind despre realpolitik și despre nevoia de a-l liniști pe agresor, arătați-i această fotografie!

Winston Churchill nu a spus niciodatăAr fi greșit să folosiți tancuri împotriva Germaniei naziste, deoarece există riscul escaladării celui de-al Doilea Război Mondial!

Ucrainenii nu se vor preda, chiar dacă Rusia folosește arme nucleare! Aceasta reiese dintr-un raport publicat de organizatorii Conferinței de Securitate de la München. Raport care poate fi găsit AICI.

89% dintre respondenții din Ucraina au spus că nu vor înceta să lupte chiar dacă Rusia ar folosi arme nucleare tactice pe câmpul de luptă sau împotriva unui oraș ucrainean. Ca o condiție pentru încetarea focului, 93% dintre respondenți consideră retragerea completă a trupelor ruse, inclusiv din Crimeea.

Zelenski: „Nu am pierdut nimic. Ne-a fost luat. Ucraina nu și-a pierdut fiii și fiicele – viețile lor au fost luate de ucigași. Ucrainenii nu au pierdut case – au fost distruse de teroriști. Lumea nu și-a pierdut pacea – Rusia a distrus-o!”

Garry Kasparov: „Rusia lui Putin a fost cea mai mare forță destabilizatoare din lume, de la amestecul în alegeri la sprijinirea dictatorilor din Iran până în Venezuela, până la distrugerea orașelor întregi din Siria și Ucraina. Victoria pentru Ucraina va semnifica sfârşitul lui şi o şansă pentru o nouă Rusie.”

Ce este o armă ofensivă? O piatră ar putea fi una, dacă este folosită pentru a ataca. Prin definiție, toate armele folosite de ruși sunt ofensive! Ucraina SE APĂRĂ de un război criminal de agresiune. În consecință, toate armele din poziția ucrainenilor sunt defensive!

„NATO nu este în război cu Rusia, iar furnizarea de arme unui stat de autoapărare este stipulată în articolul 51 din Carta ONU” – Anne-Clair Legendre, purtătorul de cuvânt al Ministerului francez de Externe.

Directorul CIA – William Burns: „Putin, cred, pariază chiar acum că poate face timpul să lucreze pentru el”, a spus Burns. „Cheia va fi pe câmpul de luptă în următoarele șase luni, ni se pare”. Cât mai curând posibil, Ucraina are nevoie de armament, sisteme de apărare cu rază lungă de acțiune și avioane.

Există ceva mai dezgustător decât cei care cer concesii de la „ambele părți”, atunci când o parte este un criminal și cealaltă o victimă? Ipocriți care se prefac doar a fi pro-pace…

Nu putea exista un răspuns mai bun pentru pacifiștii occidentali, care l-au îndemnat pe președintele Volodimir Zelenski să negocieze cu Rusia, decât un șir de succese ucrainene pe câmpul de luptă!

Casa Albă a anunțat un nou pachet de ajutor militar de 350 de milioane de dolari pentru Ucraina. Acesta va include muniție pentru HIMARS, proiectile de artilerie de 155 mm, rachete anti-radiații de mare viteză (HARM) și alte echipamente.

Țările UE au convenit asupra unui plan de a furniza Ucrainei un milion de obuze de artilerie în termen de 12 luni, a spus Josep Borrell. Un miliard de euro va fi cheltuit pe livrări imediate, iar un altul pe achiziții comune.

Josep Borrell: „O decizie istorică. În urma propunerii mele, statele membre au convenit să livreze 1 milion de cartușe de artilerie în următoarele 12 luni.

Avem o abordare pe 3 piste:
1) 1 miliard EUR pentru livrare imediată
2) 1 miliard EUR pentru achiziții comune
3) creșterea capacității de producție.”

Norvegia a transferat în Ucraina 8 tancuri Leopard 2, 4 vehicule blindate de reparații și evacuare și un radar mobil cu contrabaterie, transmite Ministerul Apărării norvegian.

Comandamentul militar raportează 69 de atacuri la sol respinse în ultimele 24 de ore. Ofensivele rușilor continuă în Bakhmut, Avdiivka, Maryinka, Lyman și în alte regiuni din estul Ucrainei.

Cea mai recentă actualizare a informațiilor pentru apărare cu privire la situația din Ucraina – 20 martie 2023.

„În ultimele trei săptămâni, forțele ruse au înregistrat câștiguri nesemnificative în jurul orașului Avdiivka din Donbas, aflat la nord de orașul Donețk.

Operațiunea rusă a fost efectuată în mare măsură de Corpul 1 de armată al Republicii Populare Donețk; personalul local care va cunoaşte bine terenul. Avdiivka se află în prima linie a conflictului din Donbas din 2014; orasul este acum in mare masura distrus

… Din punct de vedere tactic, situația este similară cu cea din orașul mai mare Bakhmut, aflat mai la nord. Forțele ucrainene continuă apărarea organizată, dar liniile lor de aprovizionare spre vest sunt din ce în ce mai amenințate de operațiunea de învăluire a Rusiei.”

Pământul este presărat cu ruinele imperiilor despre care odată se credea că sunt eterne!” – Percy Bysshe Shelley

Dacă Putin câștigă”, spune șeful NATO Stoltenberg, va încuraja alte regimuri autoritare. „Beijing-ul urmărește îndeaproape, pentru a vedea prețul pe care îl plătește Rusia sau recompensa pe care o primește pentru agresiunea sa. Ceea ce se întâmplă astăzi în Europa s-ar putea întâmpla mâine în Asia de Est”.

În videoclipul cu Putin vorbind cu locuitorii din Mariupolul ocupat, se aude un țipăt în fundal: „Nu este adevărat! Totul este pentru spectacol!” Una dintre agențiile de presă ruse a tăiat acest moment, alta nu. TASS a tăiat acest moment din videoclipul lor. RIA Novosti a uitat să scape de el.

„Locuitorii locali” se întâlnesc cu Putin în Mariupolul ocupat temporar. După cum era de așteptat, cei mai mulți dintre ei (dacă nu toți) sunt ofițeri ai Serviciului Federal de Protecție (FSO).

În ce-l privește pe PUTIN, cunoscătorii se întreabă, referindu-se la fotografiile recente ale… acestuia: Care crezi că este cea adevărată?

Opriți războiul” nu este tot una cu „Opriți Rusia”! Dacă primul slogan presupune ca ucrainenii să depună armele și să se predea, cel de al doilea este sloganul potrivit, deoarece doar prin victoria Ucrainei se va putea face o pace durabilă!

Turcia ar putea să aprobe cererea Suediei de aderare la NATO înainte de summitul alianței din iulie de la Vilnius, a declarat ministrul turc de externe Cavusoglu. El a afirmat că aprobarea Turciei cu privire la candidatura Suediei pentru aderarea la NATO depinde de Stockholm.

Vladimir Putin și Maria Lvova-Belova riscă mandate de arestare pentru tot restul vieții. Acest lucru a fost declarat de procurorul ICC Karim Khan, relatează BBC. Potrivit acestuia, mandatul va fi anulat doar atunci când vor fi în fața instanței, iar judecătorii vor închide cazul.

Curtea Penală Internațională ar trebui să „respecte imunitatea șefilor de stat”, a declarat Wang Wenbin, purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez de Externe, comentând mandatul de arestare pentru Putin, emis de Curtea Penală Internațională.

Sperând că acest lucru se va întâmpla curând…

Comisia de Investigații a Federației Ruse a inițiat un dosar penal împotriva procurorului și judecătorilor Curții Penale Internaționale.

Acesta a fost un atac terorist, nu război! Putem transmite acest mesaj în întreaga lume în toate limbile „Rusia este un stat terorist”!

Invadatorii au deportat cu forța peste 16.000 de copii ucraineni din regiunile ocupate, a declarat procurorul general ucrainean Andriy Kostin, la o întâlnire cu Comisarul pentru Drepturile Omului al Consiliului Europei. Doar 307 copii au fost returnați.

Rușii își continuă atacurile zilnice asupra Kupyansk și așezărilor din apropiere. După ce au distrus complet Mariinka și Popasna, rușii vor să facă același lucru cu Kupyansk.

Cea mai bună replică: „Putin continuă să schimbe generalii în Ucraina, așa cum schimb eu șosetele” a spus John Kirby!

Rusia a semnat Statutul de la Roma, fondator al Curții Penale Internaționale, dar nu l-a ratificat pentru a deveni membru: Apoi, în anul 2016, la ordinul lui Putin, și-a retras semnătura, după ce CPI a lansat o anchetă în războiul din 2008 din Georgia.

Amănunte în articolul Will Russia’s Vladimir Putin Really Ever Be Arrested? – apărut în The Defense Post.

Odată cu vizita lui Xi, China încearcă să ofere „acoperire diplomatică” atrocităţilor ruse din Ucraina, a declarat secretarul de stat al SUA Antony Blinken. Președintele Xi călătorește în Rusia la câteva zile după ce Curtea Penală Internațională a emis un mandat de arestare pentru președintele Putin sugerează că China nu simte nicio responsabilitate să tragă la răspundere Kremlinul pentru atrocitățile comise în Ucraina și, în loc să le condamne, ar oferi mai degrabă acoperire diplomatică Rusiei pentru a continua să comită acele crime”, a spus Blinken.

2 noiembrie 2005. Putin la Haga (subtitrat în engleză):

Ungaria blochează declarația UE privind mandatul de arestare al CPI pentru Putin. Din cauza dreptului de veto al Ungariei, șeful diplomației europene Josep Borrell a fost nevoit să facă o declarație în numele său. Declarația spunea că UE „ține cont” de decizia CPI. Totodată, miniștrii de externe ai UE au făcut propria lor declarație în legătură cu mandatul de arestare pentru Putin, pe care Ungaria nu l-a semnat. Bloomberg notează că poziția Ungariei va deveni din nou o problemă la summitul UE de săptămâna aceasta de la Bruxelles.

Tactici rusești de negociere: „Fie ucidem populația civilă a Ucrainei – fie faci ceea ce spunem!”

Medvedev amenință că va bombarda clădirea Curții Penale Internaționale din Haga. „Judecătorii CPI s-au supărat degeaba. Uite, suntem curajoși, nu ne-am chinuit să ridicăm mâna împotriva celei mai mari puteri nucleare. Vai, domnilor, toată lumea umblă sub Dumnezeu și rachete. Este foarte posibil să ne imaginăm folosind o rachetă hipersonică din Marea Nordului de pe o navă rusă aflată la tribunalul de la Haga. Nu poate fi doborâtă”, a scris el. Medvedev și-a exprimat încrederea că, în caz de lovitură, NATO nu va începe un război. „Instanța este doar o organizație internațională mizerabilă, nu populația unei țări NATO. Prin urmare, nici ei nu vor începe un război. Le va fi frică. Și nimănui nu-i va părea rău. Deci, judecători, priviți cu atenție la cer”, a adăugat el.

Noi luptăm nu pentru că îi urâm pe cei care sunt în fața noastră, ci pentru că îi iubim pe cei care sunt în spatele nostru!

Dzhankoi este punctul în care converg toate liniile de cale ferată din Crimeea ocupată. Dezactivarea acestei joncțiuni ar putea paraliza aprovizionarea atât a Flotei Ruse de la Marea Neagră, cât și a grupurilor de invadatori din regiunile Herson și Zaporizhzhia. Exploziile au fost raportate a fi în zona unui aerodrom militar.

Rachetele de croazieră rusești „Kalibr NK” au fost distruse în Dzhankoi, ocupată temporar Crimeea, în timpul transportului lor pe calea ferată, a informat serviciile secrete ucrainene.

„Continuă procesul de demilitarizare a Rusiei și pregătește peninsula ucraineană Crimeea pentru eliberare”, a adăugat serviciul de informații. Judecând după videoclipuri, apărarea aeriană rusă a decis să se odihnească. Principalul lucru este să nu intrați în panică, Xi încă nu a plecat!

Vizând discuțiile despre planul de pace al președintelui Chinei, Xi Jinping, cu Putin, președintele Ucrainei Zelenski a scris „Când poporul ucrainean se apără, când forța Cartei ONU și forța justiției vor fi restabilite pe pământul nostru, aceasta va garanta pacea.”

Războiul este actul prin care un popor rezistă nedreptății cu prețul sângelui său. – Henri Lacordaire

Concluzia acestui nou periplu printre evenimente este una singură: Războiul se termină doar când va câștiga Ucraina. Iar Ucraina câștigă doar atunci când are armele potrivite! Din această dilemă nu putem ieși, vorba dramaturgului nostru național.

Materialele din acest montaj jurnalistic provin din surse autorizate, iar selecția lor îmi aparține. Ele se articulează într-un jurnal al evenimentelor întâmplate în Ucraina în ziua / zilele din urmă. Nu neg caracterul subiectiv al alegerii unora dintre ele, precizând că această atitudine se datorează dorinței nedisimulate ca activitatea războinică de dincolo de ușa nord-estică a statului nostru să se termine într-un fel anume… și nu altfel! Că dacă ar fi să fie… altfel, ar exista posibilitatea ca autorul „operațiunii militare speciale” din Ucraina să creadă că s-ar putea juca în continuare – până spre Atlantic – de-a războiul. Iar printre primii pe care ar vrea să-i calce pe cap, la loc de cinste, am fi noi. Așa încât, dacă ținem la ce credem că merită să mai avem, trebuie să rămânem alături. Că prea ne-a plăcut și am practicat trădarea în plăpânda noastră istorie.

Butonul care-l neutralizează  pe Putin!

Războiul este unealta finală a politicii. – Buckminster Fuller

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (XXIX) – publicat pe 20 martie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (XXVIII) – publicat pe 7 martie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (XXVII) – publicat pe 6 martie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (XXVI) – publicat pe 4 martie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (XXV) – publicat pe 3 martie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (XXIV) – publicat pe 2 martie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (XXIII) – publicat pe 1 martie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (XXII) – publicat pe 28 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (XXI) – publicat  pe 27 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (XX) – publicat pe 26 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (XIX) – publicat pe 26 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (XVIII) – publicat pe 25 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (XVII) – publicat pe 24 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (XVI) – publicat pe 24 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (XV) – publicat pe 23 februarie 2023,

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (XIV) – publicat pe 22 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (XIII) – publicat pe 21 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (XII) – publicat pe 20 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (XI) – publicat pe 19 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (X) – publicat pe 18 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (IX) – publicat pe 17 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (VIII) – publicat pe 16 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (VII) – publicat pe 15 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (VI) – publicat pe 14 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (V) – publicat pe 13 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (IV) – publicat pe 12 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA – doar o vorbă să-ți mai spun (XXX) – publicat pe 11 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA – doar o vorbă să-ți mai spun (XXIX) – publicat pe 10 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA – doar o vorbă să-ți mai spun (XXVIII) – publicat pe 9 februarie 2023, de la care pleacă link-uri spre articolele anterioare dedicate războiului din Ucraina.

Citește articolul UCRAINA – Să fie clar: nu există victorie fără suficiente arme moderne! – publicat pe 9 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LIII) – publicat pe 5 noiembrie 2022, de la care pleacă link-uri spre articolele anterioare dedicate războiului din Ucraina.

DUMNEZEU SĂ NE ŢIE,
CĂ CUVÂNTUL DIN POVESTE,
ÎNAINTE MULT MAI ESTE!

Iar până atunci, vorba lui Caragiale…
Să fiţi sănătoşi şi veseli!
ŢINEŢI APROAPE!

– Va urma –
Tiberiu M. Pană

______________________

Mark Knopfler de la Dire Straits sprijină Ucraina!

24.02.2023 ucraina7

Mark Knopfler – Brothers In Arms (Berlin 2007 | Official Live Video)

Limp Bizkit – Out Of Style [Official Music Video]

Trupa americană de rap rock Limp Bizkit a lansat un clip împotriva războiului, transformând membrii trupei cu ajutorul lui DeepFake în Vladimir Putin, Kim Jong-un, Xi Jinping, Volodymyr Zelenskyy și Joe Biden. În clip există și un Tom Cruise fals.

Kalush Orchestra – „Shchedryi Vechir” (Seară generoasă) – în acest videoclip nou apare și Arnold Schwarzenegger.

Status Quo – In The Army Now (traducere în română)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.