UCRAINA și ruleta rusească (VI)

Este înfricoșător să vorbești, dar este imposibil să taci! (text de pe un banner afișat la Minsk)

O poveste de viață în timp de război, spusă în imagini grăitoare, la confluența efemerului cu imprevizibilul…

Ucrainenii nu se vor preda, chiar dacă Rusia folosește arme nucleare! Aceasta reiese dintr-un raport publicat de organizatorii Conferinței de Securitate de la München. Raport care poate fi găsit AICI.

89% dintre respondenții din Ucraina au spus că nu vor înceta să lupte chiar dacă Rusia ar folosi arme nucleare tactice pe câmpul de luptă sau împotriva unui oraș ucrainean. Ca o condiție pentru încetarea focului, 93% dintre respondenți consideră retragerea completă a trupelor ruse, inclusiv din Crimeea.

Glumițe de sezon!

De ce armata rusă a instalat oglinzi retrovizoare pe tancurile lor?

Pentru a vedea câmpul de luptă!

Nu este loc de negocieri cu teroriștii!

Să fie clar, tipul care încearcă să anexeze un teritoriu de dimensiunea Portugaliei, mobilizând încă 300.000 de soldați și care amenință că va folosi arme nucleare, este cel care escaladează, nu Biden sau NATO! Rusia a invadat Ucraina, o țară  care acum luptă pentru dreptul ei de a exista. A le cere ucrainenilor să negocieze, fără a-i cere Rusiei să-și oprească furia neprovocată, i-ar face jocul lui Putin! Răspunsul corect care trebuie dat de întreaga comunitate la escaladarea Rusiei, este unitatea și puterea, nu frica. Dacă agresiunea și amenințările Rusiei dau acum roade, acest stat agresor le vor folosi din nou și din nou!

Susținătorii sloganului „pace acum!” nu înțeleg că prețul tranzacționării pământului pentru pace îl reprezintă tocmai soarta unor astfel de oameni. Pe care Ucraina trebuie să-i elibereze și protejeze, nu  să-i abandoneze sub cizma cotropitorului rus!

Putin vrea să desființeze Ucraina ca națiune și susține că „operațiunea sa militară specială” este necesară pentru „de-nazificarea” țării. Cum să te așezi în jurul unei mese de negocieri, când acea masă este plină de asemenea fantezii, emise de un psihopat?

Când o să mai auziți pe cineva vorbind despre realpolitik și despre nevoia de a-l liniști pe agresor, arătați-i această fotografie!

13.01.2023 ucraina3

Winston Churchill nu a spus niciodatăAr fi greșit să folosiți tancuri împotriva Germaniei naziste, deoarece există riscul escaladării celui de-al Doilea Război Mondial!

Zelenski: „Nu am pierdut nimic. Ne-a fost luat. Ucraina nu și-a pierdut fiii și fiicele – viețile lor au fost luate de ucigași. Ucrainenii nu au pierdut case – au fost distruse de teroriști. Lumea nu și-a pierdut pacea – Rusia a distrus-o!”

Garry Kasparov: „Rusia lui Putin a fost cea mai mare forță destabilizatoare din lume, de la amestecul în alegeri la sprijinirea dictatorilor din Iran până în Venezuela, până la distrugerea orașelor întregi din Siria și Ucraina. Victoria pentru Ucraina va semnifica sfârşitul lui şi o şansă pentru o nouă Rusie.”

Ce este o armă ofensivă? O piatră ar putea fi una, dacă este folosită pentru a ataca. Prin definiție, toate armele folosite de ruși sunt ofensive! Ucraina SE APĂRĂ de un război criminal de agresiune. În consecință, toate armele din poziția ucrainenilor sunt defensive!

NATO nu este în război cu Rusia, iar furnizarea de arme unui stat de autoapărare este stipulată în articolul 51 din Carta ONU” – Anne-Clair Legendre, purtătorul de cuvânt al Ministerului francez de Externe.

Directorul CIA – William Burns: „Putin, cred, pariază chiar acum că poate face timpul să lucreze pentru el”, a spus Burns. „Cheia va fi pe câmpul de luptă în următoarele șase luni, ni se pare”. Cât mai curând posibil, Ucraina are nevoie de armament, sisteme de apărare cu rază lungă de acțiune și avioane.

Nu putea exista un răspuns mai bun pentru pacifiștii occidentali, care l-au îndemnat pe președintele Volodimir Zelenski să negocieze cu Rusia, decât un șir de succese ucrainene pe câmpul de luptă!

Ucraina a scos din luptă peste 5.000 de soldați ruși – prin uciderea, rănirea sau întemnițarea acestora – după ce forțele ruse au încercat să obțină informații despre capacitățile de apărare ale Ucrainei la Vuhledar.

Amănunte în articolul Ukraine eliminates 5,000 Russian soldiers from battle, including elite brigade members: report – apărut în New York Post.

O bătălie interesantă între forțele ruse și ucrainene la sud-vest de Ivanovo. Două tancuri ucrainene au ocolit ofensiva rusă și au deschis focul cu sprijinul artileriei ucrainene.

Așa cum se vede, Parașutiștii celei de-a 79-a brigăzi de asalt aeropurtate separate a Forțelor Armate ale Ucrainei folosesc activ drone pentru a distruge ocupanții.

Pământul este presărat cu ruinele imperiilor despre care odată se credea că sunt eterne!” – Percy Bysshe Shelley

Putin a început să folosească un tren blindat. Totul pentru că avionul poate fi urmărit cu ușurință, dar trenul nu. Trenul circulă cu viteză maximă și fără opriri. Trenul are un dormitor și birou, precum și vagoane separate pentru escortele de securitate și comunicații speciale. Trenul lui Putin diferă și exterior de trenul de pasageri: are mai multe antene, iar vagoanele sunt trase de trei locomotive deodată. Mașinile în sine au șase axe, ceea ce indică faptul că este blindat.

Trenul blindat a fost proiectat încă din 2014-2015, dar nu a trezit prea mult interesul lui Putin, până când Kremlinul a început să se pregătească să invadeze Ucraina. Acum folosește trenul în principal pentru a călători în jurul Rusiei și pentru a ajunge la reședința sa din Valdai.04.02.2023 ucraina5

„Opriți războiul” nu este tot una cu „Opriți Rusia”! Dacă primul slogan presupune ca ucrainenii să depună armele și să se predea, cel de al doilea este sloganul potrivit, deoarece doar prin victoria Ucrainei se va putea face o pace durabilă!

Elon Musk, magnatul tehnologiei este criticat pentru limitarea accesului militar la serviciul prin satelit Starlink din Ucraina, dar insistă că motivația lui este pur și simplu împiedicarea escaladării conflictului în al treilea război mondial.

Amănunte în articolul What has Elon Musk said about Russia’s war in Ukraine? – apărut în Independent.

Ministerul de Externe francez face apel la cetățenii săi să părăsească fără întârziere Belarus. „În contextul ofensivei armate a Rusiei împotriva Ucrainei și al închiderii spațiului aerian din Belarus, orice călătorie în Belarus nu este formal binevenită”, a spus ministerul într-un comunicat.

Ambasadorii UE vor discuta miercuri despre cel de-al 10-lea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei. Restricțiile referitoare la energia rusă nu sunt excluse, dar sancțiunile împotriva Rosatom sunt blocate cu încăpățânare de Ungaria.

Politico scrie că patru bănci rusești, inclusiv Alfa Bank, pot fi sancționate. În plus, se așteaptă să fie înlăturate lacunele existente, care permiteau eludarea sancțiunilor și să fie impuse restricții împotriva unei companii de transport maritim din UAE, care ajută la eludarea sancțiunilor petroliere.

Militarii Forțelor Armate ale Ucrainei urmează pregătire în utilizarea diferitelor tipuri de vehicule blindate de luptă și stăpânesc abilitățile pregătirii militare de bază în Marea Britanie. Sub îndrumarea instructorilor profesioniști britanici. În condiții locale, apropiate de topografia ucraineană. Cu arme și echipamente care vor fi folosite în luptă.

Antrenamentul soldaților ucraineni pe tancurile Leopard 2 a început în Germania. Antrenamentul va avea loc la Centrul de Antrenament al Corpului Blindate din Münster.

Noua dronă ucraineană „Gor” produsă de AirLogix, îi va urmări în curând pe invadatorii ruși.

Acesta a fost un atac terorist, nu război! Putem transmite acest mesaj în întreaga lume în toate limbile „Rusia este un stat terorist”!

3 zile la rând Harkiv este bombardat de rachetele rusești și dronele „Shahed”. Timp de câteva zile bombardamentul localităților din regiunea Harkiv a devenit mai intens.04.02.2023 ucraina8

Invazia ilegală și neprovocată a Ucrainei continuă. Harta de mai jos este cea mai recentă actualizare a informațiilor pentru apărare cu privire la situația din Ucraina – 13 februarie 2023.04.02.2023 ucraina7

Greu de privit, dar este război, nu aplicație pe hartă!

https://twitter.com/i/status/1625094597155094529

Tactici rusești de negociere: „Fie ucidem populația civilă a Ucrainei – fie faci ceea ce spunem!”

Bombardamentele grele rusești în regiunea Herson din sudul Ucrainei au făcut 4 morți. Duminică și luni – obuzele au lovit depozite, un cinematograf, o sală de concerte, o zonă de lângă clădirea administrației regionale, case rezidențiale și au deteriorat calea ferată spre orașul Herson.

Maxar Technologies a publicat noi imagini ale distrugerilor din Ucraina. Fotografiile din 8-10 februarie arată zone bombardate de artilerie lângă Pavlivka. Videoclipul compară satul Petrivka în august 2022 și februarie 2023.

După cum s-a dovedit, a fost pus în scenă videoclipul execuției unui alt mercenar Wagner. Serviciul de presă al lui Prigozhin a publicat un videoclip care îl arată pe prizonierul mercenar Dmitri Yakushenko în viață (deocamdată…).

Se pare că PMC Wagner și-a executat luptătorul care, atunci când era în război, și-a dat seama că nu vrea să lupte.

Cel mai probabil, acesta a ajuns să fie un fals RUS și un troll – fiind o parte a unei campanii de informare planificate, pentru a minimiza alte execuții reale cu barosul a unor ruși.

Noi luptăm nu pentru că îi urâm pe cei care sunt în fața noastră, ci pentru că îi iubim pe cei care sunt în spatele nostru!” – Roman Șuhevici

Dispozitiv de deminare în Ucraina.

Războiul este actul prin care un popor rezistă nedreptății cu prețul sângelui său. – Henri Lacordaire

Concluzia acestui nou periplu printre evenimente este una singură: Războiul se termină doar când va câștiga Ucraina. Iar Ucraina câștigă doar atunci când are armele potrivite! Din această dilemă nu putem ieși, vorba dramaturgului nostru național.

Materialele din acest montaj jurnalistic provin din surse autorizate, iar selecția lor îmi aparține. Ele se articulează într-un jurnal al evenimentelor întâmplate în Ucraina în ziua / zilele din urmă. Nu neg caracterul subiectiv al alegerii unora dintre ele, precizând că această atitudine se datorează dorinței nedisimulate ca activitatea războinică de dincolo de ușa nord-estică a statului nostru să se termine într-un fel anume… și nu altfel! Că dacă ar fi să fie… altfel, ar exista posibilitatea ca autorul „operațiunii militare speciale” din Ucraina să creadă că s-ar putea juca în continuare – până spre Atlantic – de-a războiul. Iar printre primii pe care ar vrea să-i calce pe cap, la loc de cinste, am fi noi. Așa încât, dacă ținem la ce credem că merită să mai avem, trebuie să rămânem alături. Că prea ne-a plăcut și am practicat trădarea în plăpânda noastră istorie.

Butonul care-l neutralizează  pe Putin!

Războiul este unealta finală a politicii. – Buckminster Fuller

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (V) – publicat pe 13 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (IV) – publicat pe 12 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA – doar o vorbă să-ți mai spun (XXX) – publicat pe 11 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA – doar o vorbă să-ți mai spun (XXIX) – publicat pe 10 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA – doar o vorbă să-ți mai spun (XXVIII) – publicat pe 9 februarie 2023, de la care pleacă link-uri spre articolele anterioare dedicate războiului din Ucraina.

Citește articolul UCRAINA – Să fie clar: nu există victorie fără suficiente arme moderne! – publicat pe 9 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LIII) – publicat pe 5 noiembrie 2022, de la care pleacă link-uri spre articolele anterioare dedicate războiului din Ucraina.

DUMNEZEU SĂ NE ŢIE,
CĂ CUVÂNTUL DIN POVESTE,
ÎNAINTE MULT MAI ESTE!

Iar până atunci, vorba lui Caragiale…
Să fiţi sănătoşi şi veseli!
ŢINEŢI APROAPE!

– Va urma –
Tiberiu M. Pană

______________________

Limp Bizkit – Out Of Style [Official Music Video]

Trupa americană de rap rock Limp Bizkit a lansat un clip împotriva războiului, transformând membrii trupei cu ajutorul lui DeepFake în Vladimir Putin, Kim Jong-un, Xi Jinping, Volodymyr Zelenskyy și Joe Biden. În clip există și un Tom Cruise fals.

Kalush Orchestra – „Shchedryi Vechir” (Seară generoasă) – în acest videoclip nou apare și Arnold Schwarzenegger.

Status Quo – In The Army Now (traducere în română)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.