UCRAINA și ruleta rusească (XIX)

Este înfricoșător să vorbești, dar este imposibil să taci! (text de pe un banner afișat la Minsk)

O poveste de viață în timp de război, spusă în imagini grăitoare, la confluența efemerului cu imprevizibilul…

Președintele Zelensi ieri: „Nu am ridicat steagul alb, am început să apărăm albastru și galben. Am îndurat prima zi a unui război pe scară largă. Nu știam ce se va întâmpla mâine, dar ne-am dat seama că pentru fiecare mâine merită să luptăm.”

La un an de la invazia barbară a lui Putin, să ne amintim de ucrainenii care și-au pierdut viața pentru apărarea libertății.

13.02.2023 ucraina10

Ce rost ar mai avea alte cuvinte…

Lucrătorii din domeniul sănătății sunt luptători din prima linie. Ei aduc viață, salvează vieți și, de asemenea, încearcă să oprească obuzele și rachetele rusești să distrugă micile vieți…13.02.2023 ucraina613.02.2023 ucraina713.02.2023 ucraina8

Nu este loc de negocieri cu teroriștii!

Să fie clar, tipul care încearcă să anexeze un teritoriu de dimensiunea Portugaliei, mobilizând încă 300.000 de soldați și care amenință că va folosi arme nucleare, este cel care escaladează, nu Biden sau NATO! Rusia a invadat Ucraina, o țară  care acum luptă pentru dreptul ei de a exista. A le cere ucrainenilor să negocieze, fără a-i cere Rusiei să-și oprească furia neprovocată, i-ar face jocul lui Putin! Răspunsul corect care trebuie dat de întreaga comunitate la escaladarea Rusiei, este unitatea și puterea, nu frica. Dacă agresiunea și amenințările Rusiei dau acum roade, acest stat agresor le vor folosi din nou și din nou!

Susținătorii sloganului „pace acum!” nu înțeleg că prețul tranzacționării pământului pentru pace îl reprezintă tocmai soarta unor astfel de oameni. Pe care Ucraina trebuie să-i elibereze și protejeze, nu  să-i abandoneze sub cizma cotropitorului rus!

Putin vrea să desființeze Ucraina ca națiune și susține că „operațiunea sa militară specială” este necesară pentru „de-nazificarea” țării. Cum să te așezi în jurul unei mese de negocieri, când acea masă este plină de asemenea fantezii, emise de un psihopat?

Reuniunea de iarnă a Adunării Parlamentare a OSCE a avut loc joi, la Centrul de Congrese Hofburg din Viena. Chiar înainte de reuniune, OSCE – şi Austria, ca ţară-gazdă a organizaţiei – a fost intens criticată pentru că a permis prezenţa unei delegaţii ruse, din care au făcut parte inclusiv persoane sancţionate (care, în calitate de membri ai Dumei de Stat din Federația Rusă, se află sub incidenţa sancţiunilor UE).

Dacă delegaţiile Ucrainei şi Lituaniei la OSCE au ales să boicoteze reuniunea, pentru a nu sta alături de ruşi, un parlamentar din Letonia, şeful comisiei de politică externă a parlamentului din ţara sa, a ales o altă formă de protest. El a avut o alocuţiune virulentă, adresându-se în final direct ruşilor cu celebrele cuvinte pe care ucrainenii care apărau Insula Şerpilor, le-au spus, la începutul invaziei (tradus… aproximativ!: „Navă de război rusă, du-te dracului!”)

  • „Există un elefant în această încăpere, care poartă numele de delegaţia Federaţiei Ruse.
  • Dacă aş fi un martor şi cineva m-ar întreba: Cine este criminal de război? ei bine, eu aş arăta spre băncile din spate din această sală.
  • Este pur şi simplu o ruşine. Este o ruşine că această delegaţie se află aici, în special delegaţia care este formată din persoane sancţionate care au votat pentru anexarea teritoriilor unei ţări independente…”

Episodul cu intervenția parlamentarului leton Rihards Kols:

În timpul ședinței PC-ului Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) de joi, când propagandistul rus a început să-și citească declarația, sala de reuniune s-a golit imediat. Dovadă a faptului că Rusia este izolată. Complet. În mod ireversibil. Lumea este alături de Ucraina!

Când o să mai auziți pe cineva vorbind despre realpolitik și despre nevoia de a-l liniști pe agresor, arătați-i această fotografie!

04.12.2022 ucraina7

Winston Churchill nu a spus niciodatăAr fi greșit să folosiți tancuri împotriva Germaniei naziste, deoarece există riscul escaladării celui de-al Doilea Război Mondial!

Ucrainenii nu se vor preda, chiar dacă Rusia folosește arme nucleare! Aceasta reiese dintr-un raport publicat de organizatorii Conferinței de Securitate de la München. Raport care poate fi găsit AICI.

89% dintre respondenții din Ucraina au spus că nu vor înceta să lupte chiar dacă Rusia ar folosi arme nucleare tactice pe câmpul de luptă sau împotriva unui oraș ucrainean. Ca o condiție pentru încetarea focului, 93% dintre respondenți consideră retragerea completă a trupelor ruse, inclusiv din Crimeea.

Zelenski: „Nu am pierdut nimic. Ne-a fost luat. Ucraina nu și-a pierdut fiii și fiicele – viețile lor au fost luate de ucigași. Ucrainenii nu au pierdut case – au fost distruse de teroriști. Lumea nu și-a pierdut pacea – Rusia a distrus-o!”

Garry Kasparov: „Rusia lui Putin a fost cea mai mare forță destabilizatoare din lume, de la amestecul în alegeri la sprijinirea dictatorilor din Iran până în Venezuela, până la distrugerea orașelor întregi din Siria și Ucraina. Victoria pentru Ucraina va semnifica sfârşitul lui şi o şansă pentru o nouă Rusie.”

Ce este o armă ofensivă? O piatră ar putea fi una, dacă este folosită pentru a ataca. Prin definiție, toate armele folosite de ruși sunt ofensive! Ucraina SE APĂRĂ de un război criminal de agresiune. În consecință, toate armele din poziția ucrainenilor sunt defensive!

„NATO nu este în război cu Rusia, iar furnizarea de arme unui stat de autoapărare este stipulată în articolul 51 din Carta ONU” – Anne-Clair Legendre, purtătorul de cuvânt al Ministerului francez de Externe.

Directorul CIA – William Burns: „Putin, cred, pariază chiar acum că poate face timpul să lucreze pentru el”, a spus Burns. „Cheia va fi pe câmpul de luptă în următoarele șase luni, ni se pare”. Cât mai curând posibil, Ucraina are nevoie de armament, sisteme de apărare cu rază lungă de acțiune și avioane.

Există ceva mai dezgustător decât cei care cer concesii de la „ambele părți”, atunci când o parte este un criminal și cealaltă o victimă? Ipocriți care se prefac doar a fi pro-pace…

Nu putea exista un răspuns mai bun pentru pacifiștii occidentali, care l-au îndemnat pe președintele Volodimir Zelenski să negocieze cu Rusia, decât un șir de succese ucrainene pe câmpul de luptă!

Joe BIDEN:La un an de la acest război, Putin nu se mai îndoiește de puterea coaliției noastre. Dar încă se îndoiește de convingerea noastră. Se îndoiește de puterea noastră de rezistență. Se îndoiește de sprijinul nostru continuu pentru Ucraina. Se îndoiește dacă NATO poate rămâne unificat. Dar nu ar trebui să existe nicio îndoială.”

Statele Unite ar saluta decizia Aliaților de a transfera avioane de luptă în Ucraina”, a declarat John Kirby, coordonator de comunicații strategice la Consiliul Național de Securitate al Casei Albe.

La Kyiv, președintele Zelenski le-a spus soldaților ucraineni: „Voi veți decide dacă vom exista cu toții. Dacă Ucraina va exista. În fiecare zi. Fiecare oră. Voi – soldați ucraineni – veți decide. Știm că 2023 va fi anul victoriei noastre.13.02.2023 ucraina413.02.2023 ucraina5

Polonia a predat Ucrainei primele patru tancuri Leopard 2. Președintele Zelenski a confirmat transferul primelor tancuri în Ucraina.13.02.2023 ucraina713.02.2023 ucraina6Prim-ministrul polonez Mateusz Morawiecki a mai spus că Polonia este pregătită să antreneze piloți ucraineni pe avioane de luptă F-16.

Suedia va transfera 10 tancuri Leopard 2 în Ucraina, a informat revista Der Spiegel, citându-l pe primul ministru al țării, Ulf Kristersson. Este vorba despre tancuri Leopard 2A5. Anterior, Ministerul suedez al Apărării a anunțat un nou pachet de asistență militară pentru Ucraina.

Statele Unite au extins sancțiunile împotriva Rusiei. Aproximativ 200 de persoane fizice și juridice din Federația Rusă vor intra sub restricții. Pe 10 martie, Statele Unite vor impune o taxă de import de 200% pentru aluminiu și produse din aluminiu din Rusia.

Pământul este presărat cu ruinele imperiilor despre care odată se credea că sunt eterne!” – Percy Bysshe Shelley

Dacă Putin câștigă”, spune șeful NATO Stoltenberg, va încuraja alte regimuri autoritare. „Beijing-ul urmărește îndeaproape, pentru a vedea prețul pe care îl plătește Rusia sau recompensa pe care o primește pentru agresiunea sa. Ceea ce se întâmplă astăzi în Europa s-ar putea întâmpla mâine în Asia de Est”.

Prim-ministrul polonez Morawiecki a sosit la Kyiv.13.02.2023 ucraina3

Ministrul german al Apărării Boris Pistorius a spus că Germania nu stabileștelinii roșii” în problema asistenței către Kyiv.

SUA vor anunța un pachet de ajutor pentru Ucraina, de 2 miliarde de dolari, la aniversarea unui an de la invazia rusă. Autoritățile americane nu vor trimite Ucrainei arme din stocurile armatei americane, ci vor comanda producerea acestora de la companiile americane.

Aceasta este o nouă finanțare pentru achiziții și noi contracte pentru echipamente pentru Ucraina, inclusiv:

– Rachete HIMARS
– 155 mm muniție de artilerie
– mai multe tipuri de drone (UAVS)
– Echipamente de contor UAV
– Echipamente de deminare
– Echipamente de comunicații securizate
– Finanțare pentru instruire și întreținere.
SUA și-au anunțat cea de-a 32-a expediere de echipament american pentru Ucraina în urmă cu doar trei zile, în valoare de 450 de milioane de dolari, care includea mai multă muniție pentru HIMAR și obuziere, rachete antitanc Javelin și radare de supraveghere aeriană.

SUA doresc ca alte companii să ofere servicii de internet la distanță Ucrainei, nu doar Starlink al lui Elon Musk. Este un lucru bun că există o companie care a reușit să creeze o comunicare pe internet rezistentă, dar „ar trebui să existe mai multe opțiuni”.

Ieri, în cadrul unei Conferințe de presă, întrebat despre posibilitatea eliberării Crimeei în acest an, președintele Zelenski a spus: „Depinde de noi toți. Sunt pași militari. Suntem pregătiți pentru ei, pregătiți psihic și pregătiți tehnic”.

„Opriți războiul” nu este tot una cu „Opriți Rusia”! Dacă primul slogan presupune ca ucrainenii să depună armele și să se predea, cel de al doilea este sloganul potrivit, deoarece doar prin victoria Ucrainei se va putea face o pace durabilă!

Președintele Biden: „Acum un an, lumea se pregătea pentru căderea Kyivului.
Am fost la Kyiv săptămâna aceasta și pot raporta:
Kyivul stă puternic;
Kyivul este mândru;
Și cel mai important, este LIBER!”13.02.2023 ucraina8

Este de așteptat ca premierul britanic Rishi Sunak să îndemne partenerii G7 să furnizeze arme cu rază mai lungă de acțiune în Ucraina și să acționeze mai rapid în furnizarea de ajutor militar, potrivit unui comunicat de presă de la Downing Street.

Regatul Unit a impus sancțiuni împotriva a 92 de persoane și entități din Rusia. Sancțiunile au afectat și conducerea Rosatom.

Polonia consideră cel de-al 10-lea pachet de sancțiuni ale UE împotriva Rusiei prea slab și îl poate bloca, relatează RMF. Industriile diamantelor și nucleare din Federația Rusă au fost eliminate din cel de-al zecelea pachet de sancțiuni ale UE.

Ambasada Rusiei la Haga, Țările de Jos. Vizavi de acesta, cântă imnul Ucrainei.

La Sankt Petersburg, Elena Osipova, o artistă în vârstă de 77 de ani, a organizat un pichet antirăzboi. O doamnă de toată isprava, participantă la astfel de evenimente, cunoscută de multă vreme pentru curajul său, demn de admirația generațiilor mai tinere.13.02.2023 ucraina

Astfel de reacții antirăzboinice s-au produs ți în alte locuri din Rusia: oameni care depun flori în memoria victimelor agresiunii ruse, sau care stau în pichete împotriva războiului.13.02.2023 ucraina213.02.2023 ucraina313.02.2023 ucraina4

Persoane necunoscute au vărsat vopsea galbenă și albastră pe o instalație Z din Kaluga.13.02.2023 ucraina5

Acesta a fost un atac terorist, nu război! Putem transmite acest mesaj în întreaga lume în toate limbile „Rusia este un stat terorist”!

Ocupanții ruși au bombardat din nou Herson.

Cea mai bună replică: „Putin continuă să schimbe generalii în Ucraina, așa cum schimb eu șosetele” a spus John Kirby!

În întreaga lume au loc acțiuni în sprijinul Ucrainei în legătură cu aniversarea invaziei ruse: Georgia, Armenia, Muntenegru, Letonia, Serbia, Argentina, Kazahstan, Franța, Germania, Elveția, SUA, Marea Britanie, Polonia, Finlanda, Israel etc. etc.

La aniversarea unui an de la invazia inumană a Rusiei:

Justin Trudeau, prim-ministrul Canadei: „Astăzi, cu un an în urmă, Rusia și-a lansat invazia brutală a Ucrainei. Când am vorbit la o primărie la începutul acestei săptămâni, am reiterat ce înseamnă să stai împotriva invaziei Rusiei și de ce nu ne vom opri niciodată să susținem ucrainenii.”

Alar Karis, Președintele Estoniei:„Dragi prieteni ucraineni. Vă vom ajuta în continuare în lupta împotriva agresiunii ruse. Curajul soldaților voștri și spiritul ucrainean puternic pe care ni-l arătați în fiecare zi, nu sunt decât uimitoare.”

De la poporul norvegian la poporul Ucrainei:

Sunt extrem de mândru de civilii și municipalitățile din Budapesta pentru că au demonstrat că Budapesta este un oraș solidar și pe partea dreaptă a istoriei”, a declarat Gergely Karácsony, primarul din opoziție al Budapestei.13.02.2023 ucraina913.02.2023 ucraina1013.02.2023 ucraina11

Vedetele din întreaga lume au înregistrat mesaje în sprijinul Ucrainei, în ajunul aniversării invaziei la scară largă a Rusiei.

Tactici rusești de negociere: „Fie ucidem populația civilă a Ucrainei – fie faci ceea ce spunem!”

Așa a început totul, în urmă cu un an… Iar acum, lumea liberă stă alături de UCRAINA! Un VIDEOCLIP care merită să fie văzut.

Peste 13 milioane de persoane, inclusiv aproape 8 milioane de refugiați din întreaga Europă și peste 5 milioane de persoane strămutate interne în Ucraina, sunt forțate să fie departe de casă. Potrivit ONU, 77% dintre ei doresc să se întoarcă înapoi în Ucraina.

În Sevastopolul ocupat temporar, oameni necunoscuți au agățat steagul Ucrainei. Kirill Budanov, șeful Direcției Principale de Informații, s-a adresat recent la radio locuitorilor din Crimeea și i-a îndemnat pe patrioți să „acționeze”.13.02.2023 ucraina1

Noi luptăm nu pentru că îi urâm pe cei care sunt în fața noastră, ci pentru că îi iubim pe cei care sunt în spatele nostru!” – Roman Șuhevici

Acum un an, Rusia și-a început invazia pe scară largă a Ucrainei. Nenumărați oameni au căzut victime ale megalomaniei imperialiste a lui Putin. Dar Ucraina a rămas fermă și și-a putut afirma independența.13.02.2023 ucraina13.02.2023 ucraina113.02.2023 ucraina2

Războiul este actul prin care un popor rezistă nedreptății cu prețul sângelui său. – Henri Lacordaire

Concluzia acestui nou periplu printre evenimente este una singură: Războiul se termină doar când va câștiga Ucraina. Iar Ucraina câștigă doar atunci când are armele potrivite! Din această dilemă nu putem ieși, vorba dramaturgului nostru național.

Materialele din acest montaj jurnalistic provin din surse autorizate, iar selecția lor îmi aparține. Ele se articulează într-un jurnal al evenimentelor întâmplate în Ucraina în ziua / zilele din urmă. Nu neg caracterul subiectiv al alegerii unora dintre ele, precizând că această atitudine se datorează dorinței nedisimulate ca activitatea războinică de dincolo de ușa nord-estică a statului nostru să se termine într-un fel anume… și nu altfel! Că dacă ar fi să fie… altfel, ar exista posibilitatea ca autorul „operațiunii militare speciale” din Ucraina să creadă că s-ar putea juca în continuare – până spre Atlantic – de-a războiul. Iar printre primii pe care ar vrea să-i calce pe cap, la loc de cinste, am fi noi. Așa încât, dacă ținem la ce credem că merită să mai avem, trebuie să rămânem alături. Că prea ne-a plăcut și am practicat trădarea în plăpânda noastră istorie.

Butonul care-l neutralizează  pe Putin!

Războiul este unealta finală a politicii. – Buckminster Fuller

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (XVIII) – publicat pe 25 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (XVII) – publicat pe 24 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (XVI) – publicat pe 24 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (XV) – publicat pe 23 februarie 2023,

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (XIV) – publicat pe 22 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (XIII) – publicat pe 21 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (XII) – publicat pe 20 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (XI) – publicat pe 19 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (X) – publicat pe 18 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (IX) – publicat pe 17 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (VIII) – publicat pe 16 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (VII) – publicat pe 15 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (VI) – publicat pe 14 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (V) – publicat pe 13 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (IV) – publicat pe 12 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA – doar o vorbă să-ți mai spun (XXX) – publicat pe 11 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA – doar o vorbă să-ți mai spun (XXIX) – publicat pe 10 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA – doar o vorbă să-ți mai spun (XXVIII) – publicat pe 9 februarie 2023, de la care pleacă link-uri spre articolele anterioare dedicate războiului din Ucraina.

Citește articolul UCRAINA – Să fie clar: nu există victorie fără suficiente arme moderne! – publicat pe 9 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LIII) – publicat pe 5 noiembrie 2022, de la care pleacă link-uri spre articolele anterioare dedicate războiului din Ucraina.

DUMNEZEU SĂ NE ŢIE,
CĂ CUVÂNTUL DIN POVESTE,
ÎNAINTE MULT MAI ESTE!

Iar până atunci, vorba lui Caragiale…
Să fiţi sănătoşi şi veseli!
ŢINEŢI APROAPE!

– Va urma –
Tiberiu M. Pană

______________________

Limp Bizkit – Out Of Style [Official Music Video]

Trupa americană de rap rock Limp Bizkit a lansat un clip împotriva războiului, transformând membrii trupei cu ajutorul lui DeepFake în Vladimir Putin, Kim Jong-un, Xi Jinping, Volodymyr Zelenskyy și Joe Biden. În clip există și un Tom Cruise fals.

Kalush Orchestra – „Shchedryi Vechir” (Seară generoasă) – în acest videoclip nou apare și Arnold Schwarzenegger.

Status Quo – In The Army Now (traducere în română)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.