UCRAINA și ruleta rusească (XV)

Este înfricoșător să vorbești, dar este imposibil să taci! (text de pe un banner afișat la Minsk)

O poveste de viață în timp de război, spusă în imagini grăitoare, la confluența efemerului cu imprevizibilul…

Nu este loc de negocieri cu teroriștii!

Să fie clar, tipul care încearcă să anexeze un teritoriu de dimensiunea Portugaliei, mobilizând încă 300.000 de soldați și care amenință că va folosi arme nucleare, este cel care escaladează, nu Biden sau NATO! Rusia a invadat Ucraina, o țară  care acum luptă pentru dreptul ei de a exista. A le cere ucrainenilor să negocieze, fără a-i cere Rusiei să-și oprească furia neprovocată, i-ar face jocul lui Putin! Răspunsul corect care trebuie dat de întreaga comunitate la escaladarea Rusiei, este unitatea și puterea, nu frica. Dacă agresiunea și amenințările Rusiei dau acum roade, acest stat agresor le vor folosi din nou și din nou!

Susținătorii sloganului „pace acum!” nu înțeleg că prețul tranzacționării pământului pentru pace îl reprezintă tocmai soarta unor astfel de oameni. Pe care Ucraina trebuie să-i elibereze și protejeze, nu  să-i abandoneze sub cizma cotropitorului rus!

Putin vrea să desființeze Ucraina ca națiune și susține că „operațiunea sa militară specială” este necesară pentru „de-nazificarea” țării. Cum să te așezi în jurul unei mese de negocieri, când acea masă este plină de asemenea fantezii, emise de un psihopat?

Când o să mai auziți pe cineva vorbind despre realpolitik și despre nevoia de a-l liniști pe agresor, arătați-i această fotografie!

10.02.2023 ucraina1

Winston Churchill nu a spus niciodatăAr fi greșit să folosiți tancuri împotriva Germaniei naziste, deoarece există riscul escaladării celui de-al Doilea Război Mondial!

Ucrainenii nu se vor preda, chiar dacă Rusia folosește arme nucleare! Aceasta reiese dintr-un raport publicat de organizatorii Conferinței de Securitate de la München. Raport care poate fi găsit AICI.

89% dintre respondenții din Ucraina au spus că nu vor înceta să lupte chiar dacă Rusia ar folosi arme nucleare tactice pe câmpul de luptă sau împotriva unui oraș ucrainean. Ca o condiție pentru încetarea focului, 93% dintre respondenți consideră retragerea completă a trupelor ruse, inclusiv din Crimeea.

Zelenski: „Nu am pierdut nimic. Ne-a fost luat. Ucraina nu și-a pierdut fiii și fiicele – viețile lor au fost luate de ucigași. Ucrainenii nu au pierdut case – au fost distruse de teroriști. Lumea nu și-a pierdut pacea – Rusia a distrus-o!”

Garry Kasparov: „Rusia lui Putin a fost cea mai mare forță destabilizatoare din lume, de la amestecul în alegeri la sprijinirea dictatorilor din Iran până în Venezuela, până la distrugerea orașelor întregi din Siria și Ucraina. Victoria pentru Ucraina va semnifica sfârşitul lui şi o şansă pentru o nouă Rusie.”

Ce este o armă ofensivă? O piatră ar putea fi una, dacă este folosită pentru a ataca. Prin definiție, toate armele folosite de ruși sunt ofensive! Ucraina SE APĂRĂ de un război criminal de agresiune. În consecință, toate armele din poziția ucrainenilor sunt defensive!

„NATO nu este în război cu Rusia, iar furnizarea de arme unui stat de autoapărare este stipulată în articolul 51 din Carta ONU” – Anne-Clair Legendre, purtătorul de cuvânt al Ministerului francez de Externe.

Directorul CIA – William Burns: „Putin, cred, pariază chiar acum că poate face timpul să lucreze pentru el”, a spus Burns. „Cheia va fi pe câmpul de luptă în următoarele șase luni, ni se pare”. Cât mai curând posibil, Ucraina are nevoie de armament, sisteme de apărare cu rază lungă de acțiune și avioane.

Există ceva mai dezgustător decât cei care cer concesii de la „ambele părți”, atunci când o parte este un criminal și cealaltă o victimă? Ipocriți care se prefac doar a fi pro-pace…

Nu putea exista un răspuns mai bun pentru pacifiștii occidentali, care l-au îndemnat pe președintele Volodimir Zelenski să negocieze cu Rusia, decât un șir de succese ucrainene pe câmpul de luptă!

Statele Unite ar saluta decizia Aliaților de a transfera avioane de luptă în Ucraina”, a declarat John Kirby, coordonator de comunicații strategice la Consiliul Național de Securitate al Casei Albe.

Italia ar putea furniza Ucrainei 5 avioane de luptă Tornado și Amx, (sursa La Repubblica). Autoritățile sunt gata să transfere aviația după demersuri similare ale aliaților.

Ucraina are potențialul de a prelua inițiativa pe câmpul de luptă în 2023, sub rezerva sprijinului suficient și în timp util din partea țărilor aliate. Acest lucru este precizat în raportul Institutului pentru Studiul Războiului (ISW). Analiștii notează că Federația Rusă nu are rezerve mari neutilizate, pregătite pentru luptă, care ar putea fi desfășurate și să schimbe cursul războiului în favoarea ei.

SUA ia în considerare opțiunea de a transfera tancurile Abrams din propriile rezerve în Ucraina, a declarat adjunctul secretarului adjunct al Biroului pentru Afaceri Politico-Militare, Stanley Brown. Anterior, SUA plănuia să cumpere astfel de tancuri pentru Ucraina.

Pământul este presărat cu ruinele imperiilor despre care odată se credea că sunt eterne!” – Percy Bysshe Shelley

Dacă Putin câștigă”, spune șeful NATO Stoltenberg, va încuraja alte regimuri autoritare. „Beijing-ul urmărește îndeaproape, pentru a vedea prețul pe care îl plătește Rusia sau recompensa pe care o primește pentru agresiunea sa. Ceea ce se întâmplă astăzi în Europa s-ar putea întâmpla mâine în Asia de Est”.

În grădina Castelului Regal din Varșovia, președintele polonez Duda i-a mulțumit președintelui Biden, Congresului SUA și SUA pentru sprijinirea Ucrainei. „Trăiască în libertate Ucraina! Trăiască alianța Republicii Polone cu Statele Unite, să trăiască NATO, să trăiască lumea liberă!”10.02.2023 ucraina2

Spre deosebire de Putin, care a vorbit despre o mică turmă de adulatori plictisiți, președintele Biden a vorbit cu o mulțime de mii de oameni entuziaști în grădina Castelului Regal din Varșovia. A spus „Autocrații înțeleg doar un cuvânt: NU. Brutalitatea nu va măcina niciodată voința celor liberi. Ucraina nu va fi niciodată o victorie pentru Rusia.”10.02.2023 ucraina310.02.2023 ucraina410.02.2023 ucraina5

Biden: „Un dictator aplecat să reconstruiască un imperiu nu va putea niciodată să șteargă dragostea de libertate a unui popor. Brutalitatea nu va măcina niciodată voința celor liberi, iar Ucraina nu va fi niciodată o victimă a Rusiei.”

Biden: „Statele Unite și națiunile Europei nu caută să controleze sau să distrugă Rusia. Occidentul nu plănuiește să atace Rusia, așa cum a spus Putin astăzi”.

Biden la Varșovia: „SUA adună o coaliție în întreaga lume, peste 50 de națiuni pentru a obține arme și provizii esențiale pentru curajoșii luptători ucraineni din prima linie.”

Printre altele, Biden a spus la Varșovia:

  • La un an de la invazia rusă a Ucrainei, Kyivul rămâne puternic. Kyivul este mândru. Kyivul stă în picioare. Kyivul este liber.

  • Un dictator aplecat să reconstruiască un imperiu nu va putea niciodată să șteargă dragostea oamenilor pentru libertate;
  • Apoi a întâlnit voința de fier a Ucrainei, Americii și a națiunilor de pretutindeni. Națiuni care refuză să accepte o lume guvernată de frică și forță;
  • Vladimir Putin credea că regimurile democratice sunt slabe. Dar s-a dovedit a fi invers – democrațiile din întreaga lume au devenit mai puternice, regimurile autoritare au devenit mai slabe. Poți să spui nu autocraților – nu, nu vei obține libertate, nu, nu-mi vei lua țara;
  • Brutalitatea nu va măcina niciodată dorința de a fi liber;
  • Ucraina nu va fi niciodată o victorie pentru Rusia. Nu.
  • NATO a devenit mai unită ca niciodată. Sprijinul nostru pentru Ucraina este neclintit;
  • Anul viitor, vom sărbători cea de-a 75-a aniversare a NATO. Și să nu existe nicio îndoială cu privire la angajamentul SUA față de alianță și articolul 5. Fiecare membru NATO știe asta. Și Rusia știe asta. Un atac asupra unuia este un atac asupra tuturor, este un jurământ sacru.
  • Vom continua presiunea de sancțiuni asupra Rusiei pe care nicio altă țară din lume nu a experimentat-o. Și vom impune noi sancțiuni. În curând vom anunța un nou pachet de sancțiuni cu partenerii europeni;

SUA vor impune sancțiuni împotriva a încă 200 de persoane și companii rusești. Acest lucru se va întâmpla înainte de sfârșitul săptămânii. Potrivit acestora, guvernatorii ruși și membrii familiei oficialilor vor fi supuși acestor sancțiuni (sursa The Wall Street Journal).

Casa Albă a numit cuvintele lui Putin despre planurile Occidentului de a ataca Rusia „absurde”. „Însuși Vladimir Putin a decis să invadeze Ucraina, iar cuvintele lui că Occidentul a provocat războiul nu au nimic de-a face cu realitatea”, a spus consilierul pentru securitate națională a Casei Albe, Jake Sullivan.

„Opriți războiul” nu este tot una cu „Opriți Rusia”! Dacă primul slogan presupune ca ucrainenii să depună armele și să se predea, cel de al doilea este sloganul potrivit, deoarece doar prin victoria Ucrainei se va putea face o pace durabilă!

Ministrul ucrainean de externe Kuleba a spus că un reprezentant al Chinei a împărtășit cu partea ucraineană punctele cheie ale planului de pace chinez. Autoritățile ucrainene intenționează să-l examineze și să tragă concluzii.

Acesta a fost un atac terorist, nu război! Putem transmite acest mesaj în întreaga lume în toate limbile „Rusia este un stat terorist”!

Prigozhin i-a acuzat pe Gerasimov și Shoygu că au încercat să distrugă Wagner PMC. Șeful Statului Major General al Forţelor Armate Gerasimov şi ministrul rus al Apărării Şoigu încearcă să distrugă „Wagner”, interzicând aprovizionarea mercenarilor cu muniţie şi chiar cu lopeţi, a spus Prigojin.

Astfel, conflictul dintre Prigojin și oficialii din Ministerul rus al Apărării a atins apogeul. Înregistrarea audio a fost publicată de serviciul de presă al lui Prigozhin (subtitrat în engleză).

În urma acuzațiilor lui Prigojin, Ministerul rus al Apărării a emis un comentariu: „Toate cererile de aprovizionare cu muniție sunt îndeplinite cât mai curând posibil… Încercările de a provoca o scindare a mecanismului de interacțiune între unitățile rusești sunt contraproductive și beneficiază inamicului.”

Cea mai bună replică: „Putin continuă să schimbe generalii în Ucraina, așa cum schimb eu șosetele” a spus John Kirby!

Rusia a eșuat testul de rachetă Sarmat, în timpul vizitei lui Biden la Kyiv, relatează CNN.

Tactici rusești de negociere: „Fie ucidem populația civilă a Ucrainei – fie faci ceea ce spunem!”

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat marți că regretă decizia Rusiei de a-și suspenda participarea la Tratatul de reducere a armelor strategice.

NATO promite Ucrainei mecanisme de securitate după război. „Trebuie să precizăm că viitorul Ucrainei cu familia euro-atlantică și să garantăm că Rusia nu va continua să submineze securitatea europeană. Trebuie să rupă cercul vicios al agresiunii ruse”, a spus Jens Stoltenberg. Potrivit acestuia, nimic nu indică faptul că Rusia este pregătită pentru o încetare a focului, iar Putin pregătește noi operațiuni ofensive. Dar când războiul se termină, NATO trebuie să creeze mecanisme de securitate pe termen lung pentru Ucraina.

Ieri, la Kyiv, prim-ministrul italian Giorgia Meloni, a declarat că Italia „nu va diminua” sprijinul său pentru Ucraina. A spus că Ucraina a fost eroică în apărarea „libertății, identității și suveranității sale. Cei care susțin Ucraina, chiar și militar, sunt cei care lucrează pentru pace.”10.02.2023 ucraina610.02.2023 ucraina7

Noi luptăm nu pentru că îi urâm pe cei care sunt în fața noastră, ci pentru că îi iubim pe cei care sunt în spatele nostru!” – Roman Șuhevici
Poate că astfel înțelegem cât valorează libertatea cuvântului în democrație!

Amar de tot, dar este bine să știm, că doar asta înseamnă… democrație! În Rusia Roger Waters nu ar fi putut susține un astfel de discurs, în care să-l  învinovățească pe Vladimir Putin. Din partea cealaltă se poate, fiindcă în lumea liberă – pentru asta – nu-l ascunde nimeni la… pârnaie!

Roger Waters: „Tu (Președintele Biden, n. n.), Anthony Blinken, Victoria Nullen, Jake Sullivan… și statele vasale din Europa sunteți principalii provocatori” ai războiului din Ucraina! Să-i fi spus asta lui PUTIN, din bătătura lui…

Războiul este actul prin care un popor rezistă nedreptății cu prețul sângelui său. – Henri Lacordaire

Concluzia acestui nou periplu printre evenimente este una singură: Războiul se termină doar când va câștiga Ucraina. Iar Ucraina câștigă doar atunci când are armele potrivite! Din această dilemă nu putem ieși, vorba dramaturgului nostru național.

Materialele din acest montaj jurnalistic provin din surse autorizate, iar selecția lor îmi aparține. Ele se articulează într-un jurnal al evenimentelor întâmplate în Ucraina în ziua / zilele din urmă. Nu neg caracterul subiectiv al alegerii unora dintre ele, precizând că această atitudine se datorează dorinței nedisimulate ca activitatea războinică de dincolo de ușa nord-estică a statului nostru să se termine într-un fel anume… și nu altfel! Că dacă ar fi să fie… altfel, ar exista posibilitatea ca autorul „operațiunii militare speciale” din Ucraina să creadă că s-ar putea juca în continuare – până spre Atlantic – de-a războiul. Iar printre primii pe care ar vrea să-i calce pe cap, la loc de cinste, am fi noi. Așa încât, dacă ținem la ce credem că merită să mai avem, trebuie să rămânem alături. Că prea ne-a plăcut și am practicat trădarea în plăpânda noastră istorie.

Butonul care-l neutralizează  pe Putin!

Războiul este unealta finală a politicii. – Buckminster Fuller

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (XIV) – publicat pe 22 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (XIII) – publicat pe 21 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (XII) – publicat pe 20 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (XI) – publicat pe 19 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (X) – publicat pe 18 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (IX) – publicat pe 17 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (VIII) – publicat pe 16 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (VII) – publicat pe 15 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (VI) – publicat pe 14 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (V) – publicat pe 13 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (IV) – publicat pe 12 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA – doar o vorbă să-ți mai spun (XXX) – publicat pe 11 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA – doar o vorbă să-ți mai spun (XXIX) – publicat pe 10 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA – doar o vorbă să-ți mai spun (XXVIII) – publicat pe 9 februarie 2023, de la care pleacă link-uri spre articolele anterioare dedicate războiului din Ucraina.

Citește articolul UCRAINA – Să fie clar: nu există victorie fără suficiente arme moderne! – publicat pe 9 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LIII) – publicat pe 5 noiembrie 2022, de la care pleacă link-uri spre articolele anterioare dedicate războiului din Ucraina.

DUMNEZEU SĂ NE ŢIE,
CĂ CUVÂNTUL DIN POVESTE,
ÎNAINTE MULT MAI ESTE!

Iar până atunci, vorba lui Caragiale…
Să fiţi sănătoşi şi veseli!
ŢINEŢI APROAPE!

– Va urma –
Tiberiu M. Pană

______________________

Limp Bizkit – Out Of Style [Official Music Video]

Trupa americană de rap rock Limp Bizkit a lansat un clip împotriva războiului, transformând membrii trupei cu ajutorul lui DeepFake în Vladimir Putin, Kim Jong-un, Xi Jinping, Volodymyr Zelenskyy și Joe Biden. În clip există și un Tom Cruise fals.

Kalush Orchestra – „Shchedryi Vechir” (Seară generoasă) – în acest videoclip nou apare și Arnold Schwarzenegger.

Status Quo – In The Army Now (traducere în română)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.