UCRAINA și ruleta rusească (XII)

Este înfricoșător să vorbești, dar este imposibil să taci! (text de pe un banner afișat la Minsk)

O poveste de viață în timp de război, spusă în imagini grăitoare, la confluența efemerului cu imprevizibilul…

Se împlinesc NOUĂ ANI de când Rusia a atacat Ucraina!08.02.2023 ucraina8

Nu este loc de negocieri cu teroriștii!

Să fie clar, tipul care încearcă să anexeze un teritoriu de dimensiunea Portugaliei, mobilizând încă 300.000 de soldați și care amenință că va folosi arme nucleare, este cel care escaladează, nu Biden sau NATO! Rusia a invadat Ucraina, o țară  care acum luptă pentru dreptul ei de a exista. A le cere ucrainenilor să negocieze, fără a-i cere Rusiei să-și oprească furia neprovocată, i-ar face jocul lui Putin! Răspunsul corect care trebuie dat de întreaga comunitate la escaladarea Rusiei, este unitatea și puterea, nu frica. Dacă agresiunea și amenințările Rusiei dau acum roade, acest stat agresor le vor folosi din nou și din nou!

Susținătorii sloganului „pace acum!” nu înțeleg că prețul tranzacționării pământului pentru pace îl reprezintă tocmai soarta unor astfel de oameni. Pe care Ucraina trebuie să-i elibereze și protejeze, nu  să-i abandoneze sub cizma cotropitorului rus!

Putin vrea să desființeze Ucraina ca națiune și susține că „operațiunea sa militară specială” este necesară pentru „de-nazificarea” țării. Cum să te așezi în jurul unei mese de negocieri, când acea masă este plină de asemenea fantezii, emise de un psihopat?

Când o să mai auziți pe cineva vorbind despre realpolitik și despre nevoia de a-l liniști pe agresor, arătați-i această fotografie!

19.01.2023 ucraina4

Winston Churchill nu a spus niciodatăAr fi greșit să folosiți tancuri împotriva Germaniei naziste, deoarece există riscul escaladării celui de-al Doilea Război Mondial!

Ucrainenii nu se vor preda, chiar dacă Rusia folosește arme nucleare! Aceasta reiese dintr-un raport publicat de organizatorii Conferinței de Securitate de la München. Raport care poate fi găsit AICI.

89% dintre respondenții din Ucraina au spus că nu vor înceta să lupte chiar dacă Rusia ar folosi arme nucleare tactice pe câmpul de luptă sau împotriva unui oraș ucrainean. Ca o condiție pentru încetarea focului, 93% dintre respondenți consideră retragerea completă a trupelor ruse, inclusiv din Crimeea.

Zelenski: „Nu am pierdut nimic. Ne-a fost luat. Ucraina nu și-a pierdut fiii și fiicele – viețile lor au fost luate de ucigași. Ucrainenii nu au pierdut case – au fost distruse de teroriști. Lumea nu și-a pierdut pacea – Rusia a distrus-o!”

Garry Kasparov: „Rusia lui Putin a fost cea mai mare forță destabilizatoare din lume, de la amestecul în alegeri la sprijinirea dictatorilor din Iran până în Venezuela, până la distrugerea orașelor întregi din Siria și Ucraina. Victoria pentru Ucraina va semnifica sfârşitul lui şi o şansă pentru o nouă Rusie.”

Ce este o armă ofensivă? O piatră ar putea fi una, dacă este folosită pentru a ataca. Prin definiție, toate armele folosite de ruși sunt ofensive! Ucraina SE APĂRĂ de un război criminal de agresiune. În consecință, toate armele din poziția ucrainenilor sunt defensive!

„NATO nu este în război cu Rusia, iar furnizarea de arme unui stat de autoapărare este stipulată în articolul 51 din Carta ONU” – Anne-Clair Legendre, purtătorul de cuvânt al Ministerului francez de Externe.

Directorul CIA – William Burns: „Putin, cred, pariază chiar acum că poate face timpul să lucreze pentru el”, a spus Burns. „Cheia va fi pe câmpul de luptă în următoarele șase luni, ni se pare”. Cât mai curând posibil, Ucraina are nevoie de armament, sisteme de apărare cu rază lungă de acțiune și avioane.

Există ceva mai dezgustător decât cei care cer concesii de la „ambele părți”, atunci când o parte este un criminal și cealaltă o victimă? Ipocriți care se prefac doar a fi pro-pace…

Nu putea exista un răspuns mai bun pentru pacifiștii occidentali, care l-au îndemnat pe președintele Volodimir Zelenski să negocieze cu Rusia, decât un șir de succese ucrainene pe câmpul de luptă!

Statele Unite ar saluta decizia Aliaților de a transfera avioane de luptă în Ucraina”, a declarat John Kirby, coordonator de comunicații strategice la Consiliul Național de Securitate al Casei Albe.

Polonia are în vedere transferul MiG-29-urilor sale în Ucraina, care sunt deja familiare piloților Forțelor Armate ale Ucrainei și dacă va exista o coaliție pentru a furniza Ucrainei avioane de luptă F-16, Polonia i se va alătura”, a declarat Andrzej Duda.

„Cele mai bune garanții de securitate pentru Ucraina sunt acum banii, sancțiunile, armele și încrederea aliaților în victoria noastră” – a spus ministrul de externe Dmitri Kuleba, la Conferința de Securitate.

Miniștrii de externe G7 au promis că vor sprijini Ucraina înainte de prima aniversare a războiului.

Kaja Kallas, prim-ministrul Estoniei: «agresiunea Rusiei nu este doar o problemă europeană sau „conflict regional”. Ceea ce este în joc în Ucraina este dreptul de a exista ca țară. Rusia testează dacă cucerirea și colonizarea în secolul 21 este acceptabilă.»
08.02.2023 ucraina11
Polonia va lansa un centru pentru repararea tancurilor Leopard, a declarat premierul polonez Mateusz Morawiecki, la Conferința de Securitate de la München. Potrivit acestuia, această problemă a fost discutată cu cancelarul german Olaf Scholz. În plus, Polonia a înființat „facilități de producție pentru muniții de diferite calibre pentru aprovizionarea noastră, precum și pentru Ucraina”.

Regatul Unit va fi prima țară care va furniza Ucrainei arme cu rază lungă de acțiune” – prim-ministrul britanic Rishi Sunak. Sunak a cerut, de asemenea, țărilor NATO să sporească livrările de arme către Ucraina. Țările europene ar trebui să nu mai acumuleze stocuri de arme și să le dea Ucrainei pentru a permite Kievului să facă un asalt decisiv, a declarat Rishi Sunak la Conferința de securitate de la München.

Franța plănuiește să transfere 25 de vehicule de luptă de infanterie AMX-10P în Ucraina. Este de menționat că nu toate vehiculele sunt în stare bună.

UE explorează urgent posibilitatea unei achiziții comune de obuze de artilerie de 155 de milimetri, pentru a ajuta Ucraina, scrie Reuters, citând surse. Miniștrii de externe ai UE sunt așteptați să discute această problemă în cadrul unei reuniuni la Bruxelles, pe 20 februarie.

CNN a arătat cum funcționează o fabrică de armament pentru Ucraina, în Scranton, Pennsylvania, SUA. Acolo se construiește viitorul arsenal al forțelor militare ale Ucrainei. Fabrica produce acum aproximativ 11.000 de obuze de artilerie pe lună.

Pământul este presărat cu ruinele imperiilor despre care odată se credea că sunt eterne!” – Percy Bysshe Shelley

Dacă Putin câștigă”, spune șeful NATO Stoltenberg, va încuraja alte regimuri autoritare. „Beijing-ul urmărește îndeaproape, pentru a vedea prețul pe care îl plătește Rusia sau recompensa pe care o primește pentru agresiunea sa. Ceea ce se întâmplă astăzi în Europa s-ar putea întâmpla mâine în Asia de Est”.

Germania nu va sprijini apelurile ca Ucraina să-și cedeze teritoriile ocupate de invadatori. Acest lucru a fost declarat de ministrul german de externe Annalena Baerbock la Conferința de securitate de la München.

În timp ce oligarhii ruși înșiși au fost incluși pe lista neagră, în multe cazuri membrii familiilor lor nu au fost incluși. Ei pot continua să locuiască în Marea Britanie, să dețină proprietăți, să cheltuiască bani. O situație care este ridicolă. Lasați-i să se întoarcă în Rusia să trăiască fericiți alături de Putin.

Amănunte în articolul Brussels tries to form united front against Putin’s oligarchs apărut în The Guardian.

Bruxelles -ulîncearcă să formeze frontul unit împotriva oligarhilor lui Putin. Se analizează lacunele care le permit să se sustragă de la sancțiuni și să păstreze proprietăți de rang înalt – cum ar fi casa trofeu, de 150 de milioane de lire sterline din Kensington Palace Gardens, achiziționată de Roman Abramovici.08.02.2023 ucraina10

Kasparov, fost campion mondial la șah și un critic de frunte al Kremlinului, a spus că Ucraina trebuie să învingă Moscova ca „precondiție” pentru o tranziție democratică în Rusia.

„Opriți războiul” nu este tot una cu „Opriți Rusia”! Dacă primul slogan presupune ca ucrainenii să depună armele și să se predea, cel de al doilea este sloganul potrivit, deoarece doar prin victoria Ucrainei se va putea face o pace durabilă!

Va mai fi război. Cu sacrificiul a zeci de mii de trupe proaspete și cu rămășițele mult reduse, dar încă mari, Rusia va încerca să dețină părțile din Ucraina pe care le-a capturat. Putin speră într-un impas, pe care îl consideră o modalitate de a slăbi hotărârea occidentală și sprijinul popular pentru Ucraina. Ceea ce este necesar este o schimbare de impuls, de care forțele ucrainene s-au dovedit capabile, dacă au resurse.

Prim-ministrul polonez Mateusz Morawiecki a declarat că în timpul viitoarei vizite a președintelui american în țară intenționează să discute cu președintele american Joe Biden posibilitatea de a crește contingentul de trupe americane în Polonia. Biden va vizita Varșovia în perioada 20-22 februarie.

În ajunul aniversării invaziei ruse, administrația președintelui american Joe Biden insistă în negocierile cu Ucraina asupra necesității de a consolida câștigurile și de a conduce o contraofensivă, scrie Politico.

Statele Unite estimează că aproximativ 200.000 de ruși au fost deja uciși sau răniți în războiul rusesc împotriva Ucrainei. Asemenea cifre au fost date de secretarul de stat al Statelor Unite, Antony Blinken, la Conferința de securitate de la München, citând câteva calcule relevante.

„Rusia a comis crime împotriva umanității” – vicepreședintele SUA. Administrația Biden a concluzionat oficial că Rusia a comis crime împotriva umanității în timpul războiului din Ucraina, a declarat Kamala Harris, la conferința de securitate de la München. Concluzia oficială nu are implicații imediate asupra războiului, dar Washingtonul speră că va ajuta la izolarea în continuare a președintelui rus și la intensificarea eforturilor legale de a-i trage la răspundere pe membrii guvernului său, prin instanțele și sancțiunile internaționale.

Estonia sprijină crearea unui tribunal special care să investigheze crimele de agresiune împotriva Ucrainei. Potrivit ministrului de externe Reinsalu, crearea tribunalului pe baza unui mandat al Adunării Generale a ONU va oferi o „pârghie pentru depășirea imunităților” lui Putin și Lavrov.

Olanda a decis să limiteze numărul diplomaților lui Putin care lucrează în țară, a declarat ministrul de externe Wopke Hoekstra. Guvernul a ordonat ca aproximativ 10 diplomați ruși să părăsească țara, spunând că Moscova folosește acoperirea diplomatică pentru spionaj. Ei trebuie să părăsească țara în două săptămâni.

Comisia UE studiază ce țări subminează regimul de sancțiuni împotriva Rusiei, a declarat șeful adjunct al CE, Valdis Dombrovskis. „Vedem că există noi scheme comerciale cu unele țări. UE are un reprezentant special care va monitoriza acest lucru”, a spus el.

La mai bine de un an după ce autoritățile occidentale au încercat să închidă conducta care furnizează Rusia în războiul său din Ucraina, exporturile de drone chineze mici și agile oferă (încă) Kremlinului o modalitate eficientă de a viza forțele ucrainene.

Secretarul de stat al SUA Anthony Blinken a spus că China ia în considerare posibilitatea de a furniza arme Rusiei. El a avertizat Beijing cu privire la consecințele grave ale unor astfel de provizii.

Acesta a fost un atac terorist, nu război! Putem transmite acest mesaj în întreaga lume în toate limbile „Rusia este un stat terorist”!

Mariupol – Ucraina: Există atât de multă durere și suferință în fiecare centimetru al orașului…

Așa arată astăzi Bakhmut. Rușii nu „eliberează” și nici măcar nu capturează orașele – le distrug prostește.

Emoție cât cuprinde…

O mamă ucraineană și-a văzut în sfârșit fiica, venită de pe front. Nimic altceva nu poate fi mai de dorit de către inima unei mame!

2023-02-19 – Pierderile Rusiei (ziua 360 de război, duminică):

08.02.2023 ucraina12

Care sunt țările care oferă asistență Ucrainei

Cea mai bună replică: „Putin continuă să schimbe generalii în Ucraina, așa cum schimb eu șosetele” a spus John Kirby!

Premierul maghiar Viktor Orban, în discursul său anual adresat națiunii, a cerut încă o dată încetarea imediată a focului în Ucraina și o tranziție la negocieri de pace. În același timp, Budapesta nu intenționează să renunțe la legăturile economice cu Moscova, a adăugat Orban.

Fiica miliardarului rus Gennady Timchenko a primit cetățenia finlandeză, ocolind procedura obișnuită, potrivit Helsingin Sanomat. Mai devreme s-a știut că portofelul lui Putin, Timchenko însuși a primit cetățenia finlandeză, ocolind regulile.08.02.2023 ucraina6

Tactici rusești de negociere: „Fie ucidem populația civilă a Ucrainei – fie faci ceea ce spunem!”

O gară secretă a apărut lângă satul de cabane al prietenului lui Putin. O nouă gară „secretă” „Igora” a apărut lângă Sankt Petersburg. În apropiere se află „satul corporativ” al băncii „Rusia”, care este controlat de prietenul apropiat și oligarhul lui Putin, Iuri Kovalciuk. „Novaya Gazeta” scrie despre asta. Acolo a apărut „deodată” stația. Locuitorii unei comunități de cabane din apropiere au spus că nu au văzut niciodată un tren civil sosind la noua gară.08.02.2023 ucraina9În aceeași așezare, oligarhul Kovalchuk a construit stațiunea „Igora”, precum și o pistă de schi, un palat de gheață și un poligon cu nume similare, precum și o cabană, care, potrivit locuitorilor locali, „este păzită de paznici speciali”.

Anterior, „Proiectul” a aflat că pentru Putin a fost construită o rețea secretă de căi ferate și gări care duc la reședința principală. Una dintre stații duce la reședința lui Putin din Valday, a doua la reședința din Novo-Ogaryovo și a treia la reședința la Soci.

Noi luptăm nu pentru că îi urâm pe cei care sunt în fața noastră, ci pentru că îi iubim pe cei care sunt în spatele nostru!” – Roman Șuhevici

Invadatorii ruși au lansat un atac cu rachete asupra Drujkovka, regiunea Donețk. Obuzele au lovit mai multe case.

Imagini din război, nu dintr-un film…

Filmări nebunești cu avioane ucrainene Su-25 zburând ultra-jos deasupra unei autostrăzi. Perechea încearcă să rămână sub acoperirea radarului rusesc.

Serviciul de Securitate al Ucrainei a arătat filmări ale activității de luptă ale lunetiştilor săi în estul Ucrainei.

Un tanc ucrainean trage cu foc direct – la distanță mică – în pozițiile deținute de ruși. Din ce se vede se pare că rușii au rămas fără arme antitanc…

Un cimitir de echipamente rusești avariate/distruse, aflat pe teritoriul deținut de Rusia.

Războiul este actul prin care un popor rezistă nedreptății cu prețul sângelui său. – Henri Lacordaire

Concluzia acestui nou periplu printre evenimente este una singură: Războiul se termină doar când va câștiga Ucraina. Iar Ucraina câștigă doar atunci când are armele potrivite! Din această dilemă nu putem ieși, vorba dramaturgului nostru național.

Materialele din acest montaj jurnalistic provin din surse autorizate, iar selecția lor îmi aparține. Ele se articulează într-un jurnal al evenimentelor întâmplate în Ucraina în ziua / zilele din urmă. Nu neg caracterul subiectiv al alegerii unora dintre ele, precizând că această atitudine se datorează dorinței nedisimulate ca activitatea războinică de dincolo de ușa nord-estică a statului nostru să se termine într-un fel anume… și nu altfel! Că dacă ar fi să fie… altfel, ar exista posibilitatea ca autorul „operațiunii militare speciale” din Ucraina să creadă că s-ar putea juca în continuare – până spre Atlantic – de-a războiul. Iar printre primii pe care ar vrea să-i calce pe cap, la loc de cinste, am fi noi. Așa încât, dacă ținem la ce credem că merită să mai avem, trebuie să rămânem alături. Că prea ne-a plăcut și am practicat trădarea în plăpânda noastră istorie.

Butonul care-l neutralizează  pe Putin!

Războiul este unealta finală a politicii. – Buckminster Fuller

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (XI) – publicat pe 19 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (X) – publicat pe 18 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (IX) – publicat pe 17 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (VIII) – publicat pe 16 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (VII) – publicat pe 15 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (VI) – publicat pe 14 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (V) – publicat pe 13 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (IV) – publicat pe 12 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA – doar o vorbă să-ți mai spun (XXX) – publicat pe 11 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA – doar o vorbă să-ți mai spun (XXIX) – publicat pe 10 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA – doar o vorbă să-ți mai spun (XXVIII) – publicat pe 9 februarie 2023, de la care pleacă link-uri spre articolele anterioare dedicate războiului din Ucraina.

Citește articolul UCRAINA – Să fie clar: nu există victorie fără suficiente arme moderne! – publicat pe 9 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LIII) – publicat pe 5 noiembrie 2022, de la care pleacă link-uri spre articolele anterioare dedicate războiului din Ucraina.

DUMNEZEU SĂ NE ŢIE,
CĂ CUVÂNTUL DIN POVESTE,
ÎNAINTE MULT MAI ESTE!

Iar până atunci, vorba lui Caragiale…
Să fiţi sănătoşi şi veseli!
ŢINEŢI APROAPE!

– Va urma –
Tiberiu M. Pană

______________________

Limp Bizkit – Out Of Style [Official Music Video]

Trupa americană de rap rock Limp Bizkit a lansat un clip împotriva războiului, transformând membrii trupei cu ajutorul lui DeepFake în Vladimir Putin, Kim Jong-un, Xi Jinping, Volodymyr Zelenskyy și Joe Biden. În clip există și un Tom Cruise fals.

Kalush Orchestra – „Shchedryi Vechir” (Seară generoasă) – în acest videoclip nou apare și Arnold Schwarzenegger.

Status Quo – In The Army Now (traducere în română)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.