UCRAINA și ruleta rusească (XXXIV)

Este înfricoșător să vorbești, dar este imposibil să taci! (text de pe un banner afișat la Minsk)

O poveste de viață în timp de război, spusă în imagini grăitoare, la confluența efemerului cu imprevizibilul…

Președintele Zelenski: „Nu am ridicat steagul alb, am început să apărăm albastru și galben. Am îndurat prima zi a unui război pe scară largă. Nu știam ce se va întâmpla mâine, dar ne-am dat seama că pentru fiecare mâine merită să luptăm.”

Reacția unui băiețel ucrainean în vârstă de 2 ani, atunci când aude imnul național.

Glumițe de sezon…

Nu este loc de negocieri cu teroriștii!

Să fie clar, tipul care încearcă să anexeze un teritoriu de dimensiunea Portugaliei, mobilizând încă 300.000 de soldați și care amenință că va folosi arme nucleare, este cel care escaladează, nu Biden sau NATO! Rusia a invadat Ucraina, o țară  care acum luptă pentru dreptul ei de a exista. A le cere ucrainenilor să negocieze, fără a-i cere Rusiei să-și oprească furia neprovocată, i-ar face jocul lui Putin! Răspunsul corect care trebuie dat de întreaga comunitate la escaladarea Rusiei, este unitatea și puterea, nu frica. Dacă agresiunea și amenințările Rusiei dau acum roade, acest stat agresor le vor folosi din nou și din nou!

Susținătorii sloganului „pace acum!” nu înțeleg că prețul tranzacționării pământului pentru pace îl reprezintă tocmai soarta unor astfel de oameni. Pe care Ucraina trebuie să-i elibereze și protejeze, nu  să-i abandoneze sub cizma cotropitorului rus!

Putin vrea să desființeze Ucraina ca națiune și susține că „operațiunea sa militară specială” este necesară pentru „de-nazificarea” țării. Cum să te așezi în jurul unei mese de negocieri, când acea masă este plină de asemenea fantezii, emise de un psihopat?

Când o să mai auziți pe cineva vorbind despre realpolitik și despre nevoia de a-l liniști pe agresor, arătați-i această fotografie!

Winston Churchill nu a spus niciodatăAr fi greșit să folosiți tancuri împotriva Germaniei naziste, deoarece există riscul escaladării celui de-al Doilea Război Mondial!

Ucrainenii nu se vor preda, chiar dacă Rusia folosește arme nucleare! Aceasta reiese dintr-un raport publicat de organizatorii Conferinței de Securitate de la München. Raport care poate fi găsit AICI.

89% dintre respondenții din Ucraina au spus că nu vor înceta să lupte chiar dacă Rusia ar folosi arme nucleare tactice pe câmpul de luptă sau împotriva unui oraș ucrainean. Ca o condiție pentru încetarea focului, 93% dintre respondenți consideră retragerea completă a trupelor ruse, inclusiv din Crimeea.

Zelenski: „Nu am pierdut nimic. Ne-a fost luat. Ucraina nu și-a pierdut fiii și fiicele – viețile lor au fost luate de ucigași. Ucrainenii nu au pierdut case – au fost distruse de teroriști. Lumea nu și-a pierdut pacea – Rusia a distrus-o!”

Garry Kasparov: „Rusia lui Putin a fost cea mai mare forță destabilizatoare din lume, de la amestecul în alegeri la sprijinirea dictatorilor din Iran până în Venezuela, până la distrugerea orașelor întregi din Siria și Ucraina. Victoria pentru Ucraina va semnifica sfârşitul lui şi o şansă pentru o nouă Rusie.”

Ce este o armă ofensivă? O piatră ar putea fi una, dacă este folosită pentru a ataca. Prin definiție, toate armele folosite de ruși sunt ofensive! Ucraina SE APĂRĂ de un război criminal de agresiune. În consecință, toate armele din poziția ucrainenilor sunt defensive!

„NATO nu este în război cu Rusia, iar furnizarea de arme unui stat de autoapărare este stipulată în articolul 51 din Carta ONU” – Anne-Clair Legendre, purtătorul de cuvânt al Ministerului francez de Externe.

Directorul CIA – William Burns: „Putin, cred, pariază chiar acum că poate face timpul să lucreze pentru el”, a spus Burns. „Cheia va fi pe câmpul de luptă în următoarele șase luni, ni se pare”. Cât mai curând posibil, Ucraina are nevoie de armament, sisteme de apărare cu rază lungă de acțiune și avioane.

Există ceva mai dezgustător decât cei care cer concesii de la „ambele părți”, atunci când o parte este un criminal și cealaltă o victimă? Ipocriți care se prefac doar a fi pro-pace…

Nu putea exista un răspuns mai bun pentru pacifiștii occidentali, care l-au îndemnat pe președintele Volodimir Zelenski să negocieze cu Rusia, decât un șir de succese ucrainene pe câmpul de luptă!

Guvernul Ucrainei a convenit asupra unui proiect de dezvoltare a producției de drone în țară. Producătorii de drone au primit o creștere a profitului cu 25%, față de precedentul 1% pentru componentele străine și cu 30% pentru bunurile și serviciile proprii.

Germania a predat Ucrainei încă 70 de mitraliere MG3 pentru tancurile „Leopard” și „Marder”, precum și trei vehicule blindate „Dachs”. În plus, Berlinul a trimis piese de schimb la Kyiv pentru tancurile Leopard și Marder, precum și 30 de sisteme de detectare a dronei, potrivit site-ului guvernului german.

Forțele Armate ale Slovaciei au arătat avioanele MiG-29, care în curând vor fi predate Ucrainei. Ieri, Slovacia a transferat primele patru avioane de luptă MiG-29 în Ucraina. „Primele patru avioane de luptă MiG-29 au fost predate în siguranță Forțelor Armate ucrainene și au părăsit deja teritoriul Republicii Slovace”, a scris ministrul slovac al apărării, Jaroslav Naď. Transferul a fost efectuat de piloți ucraineni, în acord cu Forțele Aeriene Slovace. În total, guvernul slovac a aprobat transferul a 13 luptători MiG-29 în #Ucraina.

Valery Zaluzhny, Comandantul șef al Forțelor Armate ale Ucrainei, a distribuit filmări ale atacului asupra navelor rusești în Berdyansk ocupat anul trecut. Pe 24 martie 2022, marile nave de debarcare „Orsk”, „Caesar Kunnikov” și „Novocherkassk” au fost avariate. Nava de debarcare „Saratov” a fost distrusă.

Statul Major al Forțelor Armate Ucrainene și-a negat declarația despre retragerea ocupanților din Nova Kakhovka explicând acest lucru prin „utilizarea incorectă a datelor disponibile”.

Pământul este presărat cu ruinele imperiilor despre care odată se credea că sunt eterne!” – Percy Bysshe Shelley

Dacă Putin câștigă”, spune șeful NATO Stoltenberg, va încuraja alte regimuri autoritare. „Beijing-ul urmărește îndeaproape, pentru a vedea prețul pe care îl plătește Rusia sau recompensa pe care o primește pentru agresiunea sa. Ceea ce se întâmplă astăzi în Europa s-ar putea întâmpla mâine în Asia de Est”.

Ungaria nu l-ar aresta pe Putin dacă ar intra în țară, a declarat Gergely Gulyás, șeful de cabinet al premierului Viktor Orban, adăugând că nu ar avea temei juridic. Potrivit acestuia, deși țara a semnat și ratificat Statutul de la Roma.

Președintele Zelenski făcând ceva ce Putin nu ar îndrăzni niciodată să facă – să se apropie de soldați cu arme. El a participat la evenimentul de marcare a celei de-a 9-a aniversări a Gărzii Naționale a Ucrainei și de absolvire a ofițerilor.

Rușii capturați și-au sfătuit camarazii care încă luptă împotriva armatei ucrainene: „Dacă vrei să rămâi în viață, predă-te!”

Opriți războiul” nu este tot una cu „Opriți Rusia”! Dacă primul slogan presupune ca ucrainenii să depună armele și să se predea, cel de al doilea este sloganul potrivit, deoarece doar prin victoria Ucrainei se va putea face o pace durabilă!

3 adevăruri neplăcute din care Beijingul învață despre Occident:

  1.  propaganda despre un Occident în declin și divizat arată greșit, având în vedere sprijinul unitar și rapid acordat Ucrainei;
  2.  Rusia este mai slabă decât credea Beijingul;
  3. Tehnologia militară occidentală este dominantă pe câmpul de luptă.

Amănunte în materialul China is learning ‘unpleasant truths’ about the West during Ukraine war – apărut în sky news.

Poșta din Ucraina va emite timbre, la aniversarea eliberării celor trei orașe din regiunea Kyiv: „Nu vom uita! Nu vom ierta! Bucha. Irpen. Gostomel”. Timbrele înfățișează oameni sub podul din Irpen și echipamente inamice ars pe străzile din Bucha etc.

Estonia expulzează consulul rus. „Acest diplomat a fost implicat direct și activ în subminarea securității și ordinii constituționale a Estoniei, a răspândit propagandă care justifică acțiunile militare ale Rusiei și s-a angajat în scindarea societății estoniene”, a declarat într-un comunicat Ministerul de Externe al Estoniei. Ministerul rus de Externe a declarat că, drept răspuns, îl va expulza pe diplomatul estonian din țară.

Ce scurt poate să fie drumul de la pământ la cer…

Voluntarii cehi ai inițiativei „Cadoul pentru Putin” au strâns bani pentru RM-70 MLRS care vor fi predați Forțelor Armate ucrainene. Acum voluntarii colectează bani pentru muniție pentru acest sistem.

Președintele Finlandei a semnat legea privind aderarea țării la NATO.

Acesta a fost un atac terorist, nu război! Putem transmite acest mesaj în întreaga lume în toate limbile „Rusia este un stat terorist”!

Invadatorii au deportat cu forța peste 16.000 de copii ucraineni din regiunile ocupate, a declarat procurorul general ucrainean Andriy Kostin, la o întâlnire cu Comisarul pentru Drepturile Omului al Consiliului Europei. Doar 307 copii au fost returnați.

Statele Unite au extins sancțiunile împotriva Belarus. Nouă persoane, precum și fabricile BelAZ și MAZ, au fost supuse restricțiilor. Au fost impuse și sancțiuni aeronavelor folosite de Lukașenko.

Viața de zi cu zi în Herson: invadatorii au tras din nou asupra Herson. În timpul bombardamentului, un om ucis, mașini avariate, clădiri în flăcări…

Ocupanții ruși au bombardat Kostiantynivka, regiunea Donețk. Trei femei au fost ucise și două persoane au fost rănite.

Curățarea molozului după un atac de noapte al rusilor în Bilopillia, regiunea Sumy.

Cea mai bună replică: „Putin continuă să schimbe generalii în Ucraina, așa cum schimb eu șosetele” a spus John Kirby!

Munițiile cu uraniu sărăcit nu reprezintă o amenințare radioactivă, dacă Rusia este îngrijorată de viețile soldaților săi, cea mai sigură opțiune pentru aceștia este să le mute peste granița din Ucraina” – John Kirby.

Raportul Programul ONU pentru Mediu 2022 consemnează că uraniul sărăcit este o problemă de mediu. Poate provoca iritații ale pielii, insuficiență renală și crește riscul de cancer. Marea Britanie intenționează să aprovizioneze Ucraina cu cartușe / obuze cu uraniu sărăcit, pentru perforarea blindajelor.

Amănunte în articolul Ukraine war: UK defends sending depleted uranium shells after Putin warning (Războiul din Ucraina: Marea Britanie apără trimiterea de obuze de uraniu sărăcit după avertismentul lui Putin) – apărut în BBC.

Tactici rusești de negociere: „Fie ucidem populația civilă a Ucrainei – fie faci ceea ce spunem!”

Timp de câteva luni, propaganda rusă a anunțat o „ofensivă majoră” a armatei ruse pe frontul din Ucraina. Cu toate acestea, inamicul nu are succes. Potrivit lui Vadym Skibitsky, Direcția Principală de Informații, bravada generală a ocupanților s-a bazat mai mult pe dezinformare și o supraestimare generală a propriilor capacități. În realitate, însă, s-au confruntat cu imposibilitatea de a conduce o ofensivă în mai multe direcții în același timp.

Un reprezentant al serviciilor de informații militare din Ucraina a vorbit despre acest lucru într-un interviu acordat RBC-Ucraina. Vadym Skibitsky subliniază că, în prezent, armata rusă are un singur obiectiv – să ajungă la granițele administrative ale regiunilor Donețk și Lugansk. Cu toate acestea, ele nu au un succes deosebit, deoarece acest lucru necesită planificare și desfășurare a operațiunilor strategice la scară largă.

Informațiile militare ale Ucrainei primesc în mod regulat informații despre pozițiile și numărul trupelor inamice. Acest lucru permite Statului Major al Forțelor Armate să planifice contramăsuri suplimentare. În prezent, ocupanții sunt cei mai activi în direcțiile Bakhmut, Avdiivka, Lyman, Kupyansk și Shakhtarsk.

În  urmă cu patru săptămâni Rod Stewart a spus că este timpul ca Occidentul să trimită Ucrainei avioane de luptă F-16.

Noi luptăm nu pentru că îi urâm pe cei care sunt în fața noastră, ci pentru că îi iubim pe cei care sunt în spatele nostru!

O reprezentanță a Curții Penale Internaționale va fi deschisă în Ucraina, transmite Procuratura Generală. Acordul a fost semnat la Haga de Andriy Kostin, procurorul general al Ucrainei.

Pentru ce luptă ucrainenii…

Dorința unei fetițe ucrainene de 9 ani se împlinește, atunci când tatăl ei, care este militar, apare la sărbătorirea zilei ei de naștere.

Războiul este actul prin care un popor rezistă nedreptății cu prețul sângelui său. – Henri Lacordaire

Concluzia acestui nou periplu printre evenimente este una singură: Războiul se termină doar când va câștiga Ucraina. Iar Ucraina câștigă doar atunci când are armele potrivite! Din această dilemă nu putem ieși, vorba dramaturgului nostru național.

Materialele din acest montaj jurnalistic provin din surse autorizate, iar selecția lor îmi aparține. Ele se articulează într-un jurnal al evenimentelor întâmplate în Ucraina în ziua / zilele din urmă. Nu neg caracterul subiectiv al alegerii unora dintre ele, precizând că această atitudine se datorează dorinței nedisimulate ca activitatea războinică de dincolo de ușa nord-estică a statului nostru să se termine într-un fel anume… și nu altfel! Că dacă ar fi să fie… altfel, ar exista posibilitatea ca autorul „operațiunii militare speciale” din Ucraina să creadă că s-ar putea juca în continuare – până spre Atlantic – de-a războiul. Iar printre primii pe care ar vrea să-i calce pe cap, la loc de cinste, am fi noi. Așa încât, dacă ținem la ce credem că merită să mai avem, trebuie să rămânem alături. Că prea ne-a plăcut și am practicat trădarea în plăpânda noastră istorie.

Butonul care-l neutralizează  pe Putin!

Războiul este unealta finală a politicii. – Buckminster Fuller

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (XXXIII) – publicat pe 24 martie 2023;

Citești articolul UCRAINA și ruleta rusească (XXXII) – publicat pe 23 martie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (XXXI) – publicat pe 22 martie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (XXX) – publicat pe 21 martie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (XXIX) – publicat pe 20 martie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (XXVIII) – publicat pe 7 martie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (XXVII) – publicat pe 6 martie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (XXVI) – publicat pe 4 martie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (XXV) – publicat pe 3 martie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (XXIV) – publicat pe 2 martie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (XXIII) – publicat pe 1 martie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (XXII) – publicat pe 28 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (XXI) – publicat  pe 27 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (XX) – publicat pe 26 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (XIX) – publicat pe 26 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (XVIII) – publicat pe 25 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (XVII) – publicat pe 24 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (XVI) – publicat pe 24 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (XV) – publicat pe 23 februarie 2023,

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (XIV) – publicat pe 22 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (XIII) – publicat pe 21 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (XII) – publicat pe 20 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (XI) – publicat pe 19 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (X) – publicat pe 18 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (IX) – publicat pe 17 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (VIII) – publicat pe 16 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (VII) – publicat pe 15 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (VI) – publicat pe 14 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (V) – publicat pe 13 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (IV) – publicat pe 12 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA – doar o vorbă să-ți mai spun (XXX) – publicat pe 11 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA – doar o vorbă să-ți mai spun (XXIX) – publicat pe 10 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA – doar o vorbă să-ți mai spun (XXVIII) – publicat pe 9 februarie 2023, de la care pleacă link-uri spre articolele anterioare dedicate războiului din Ucraina.

Citește articolul UCRAINA – Să fie clar: nu există victorie fără suficiente arme moderne! – publicat pe 9 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LIII) – publicat pe 5 noiembrie 2022, de la care pleacă link-uri spre articolele anterioare dedicate războiului din Ucraina.

DUMNEZEU SĂ NE ŢIE,
CĂ CUVÂNTUL DIN POVESTE,
ÎNAINTE MULT MAI ESTE!

Iar până atunci, vorba lui Caragiale…
Să fiţi sănătoşi şi veseli!
ŢINEŢI APROAPE!

– Va urma –
Tiberiu M. Pană

______________________

Mark Knopfler de la Dire Straits sprijină Ucraina!

24.02.2023 ucraina7

Mark Knopfler – Brothers In Arms (Berlin 2007 | Official Live Video)

Limp Bizkit – Out Of Style [Official Music Video]

Trupa americană de rap rock Limp Bizkit a lansat un clip împotriva războiului, transformând membrii trupei cu ajutorul lui DeepFake în Vladimir Putin, Kim Jong-un, Xi Jinping, Volodymyr Zelenskyy și Joe Biden. În clip există și un Tom Cruise fals.

Kalush Orchestra – „Shchedryi Vechir” (Seară generoasă) – în acest videoclip nou apare și Arnold Schwarzenegger.

Status Quo – In The Army Now (traducere în română)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.