UCRAINA și ruleta rusească (XX)

Este înfricoșător să vorbești, dar este imposibil să taci! (text de pe un banner afișat la Minsk)

O poveste de viață în timp de război, spusă în imagini grăitoare, la confluența efemerului cu imprevizibilul…

Președintele Zelenski ieri: „Nu am ridicat steagul alb, am început să apărăm albastru și galben. Am îndurat prima zi a unui război pe scară largă. Nu știam ce se va întâmpla mâine, dar ne-am dat seama că pentru fiecare mâine merită să luptăm.”

Pe 24 februarie, Zelenski și-a încheiat conferința de presă de peste două ore cu jurnaliștii, vorbind despre familia sa. „Îi iubesc, îmi iubesc familia. Îmi iubesc soția.” A mai spus că copiii lui sunt „cei mai importanți oameni” pentru el, dar acum nu-i vede des.

25.02.2023 Președintele Zelenski: „Un an de rezistență. Un an de toleranță. An de unitate. Invincibilul s-a ridicat să lupte în februarie. Invincibilul va birui!”

Unul dintre momentele emblematice ale lui Zelenski, din perioada de început a războiului…

Glumițe de sezon…

– „Scuză-mă, unde este drumul spre Moscova?

Prima reacție a ministrului ucrainean al apărării, Oleksii Reznikov, la noile tancuri Leopard 2A4 abia sosite din Polonia în Ucraina.

Nu este loc de negocieri cu teroriștii!

Să fie clar, tipul care încearcă să anexeze un teritoriu de dimensiunea Portugaliei, mobilizând încă 300.000 de soldați și care amenință că va folosi arme nucleare, este cel care escaladează, nu Biden sau NATO! Rusia a invadat Ucraina, o țară  care acum luptă pentru dreptul ei de a exista. A le cere ucrainenilor să negocieze, fără a-i cere Rusiei să-și oprească furia neprovocată, i-ar face jocul lui Putin! Răspunsul corect care trebuie dat de întreaga comunitate la escaladarea Rusiei, este unitatea și puterea, nu frica. Dacă agresiunea și amenințările Rusiei dau acum roade, acest stat agresor le vor folosi din nou și din nou!

Susținătorii sloganului „pace acum!” nu înțeleg că prețul tranzacționării pământului pentru pace îl reprezintă tocmai soarta unor astfel de oameni. Pe care Ucraina trebuie să-i elibereze și protejeze, nu  să-i abandoneze sub cizma cotropitorului rus!

Putin vrea să desființeze Ucraina ca națiune și susține că „operațiunea sa militară specială” este necesară pentru „de-nazificarea” țării. Cum să te așezi în jurul unei mese de negocieri, când acea masă este plină de asemenea fantezii, emise de un psihopat?

Când o să mai auziți pe cineva vorbind despre realpolitik și despre nevoia de a-l liniști pe agresor, arătați-i această fotografie!

13.02.2023 ucraina7

Winston Churchill nu a spus niciodatăAr fi greșit să folosiți tancuri împotriva Germaniei naziste, deoarece există riscul escaladării celui de-al Doilea Război Mondial!

Ucrainenii nu se vor preda, chiar dacă Rusia folosește arme nucleare! Aceasta reiese dintr-un raport publicat de organizatorii Conferinței de Securitate de la München. Raport care poate fi găsit AICI.

89% dintre respondenții din Ucraina au spus că nu vor înceta să lupte chiar dacă Rusia ar folosi arme nucleare tactice pe câmpul de luptă sau împotriva unui oraș ucrainean. Ca o condiție pentru încetarea focului, 93% dintre respondenți consideră retragerea completă a trupelor ruse, inclusiv din Crimeea.

Zelenski: „Nu am pierdut nimic. Ne-a fost luat. Ucraina nu și-a pierdut fiii și fiicele – viețile lor au fost luate de ucigași. Ucrainenii nu au pierdut case – au fost distruse de teroriști. Lumea nu și-a pierdut pacea – Rusia a distrus-o!”

Garry Kasparov: „Rusia lui Putin a fost cea mai mare forță destabilizatoare din lume, de la amestecul în alegeri la sprijinirea dictatorilor din Iran până în Venezuela, până la distrugerea orașelor întregi din Siria și Ucraina. Victoria pentru Ucraina va semnifica sfârşitul lui şi o şansă pentru o nouă Rusie.”

Ce este o armă ofensivă? O piatră ar putea fi una, dacă este folosită pentru a ataca. Prin definiție, toate armele folosite de ruși sunt ofensive! Ucraina SE APĂRĂ de un război criminal de agresiune. În consecință, toate armele din poziția ucrainenilor sunt defensive!

„NATO nu este în război cu Rusia, iar furnizarea de arme unui stat de autoapărare este stipulată în articolul 51 din Carta ONU” – Anne-Clair Legendre, purtătorul de cuvânt al Ministerului francez de Externe.

Directorul CIA – William Burns: „Putin, cred, pariază chiar acum că poate face timpul să lucreze pentru el”, a spus Burns. „Cheia va fi pe câmpul de luptă în următoarele șase luni, ni se pare”. Cât mai curând posibil, Ucraina are nevoie de armament, sisteme de apărare cu rază lungă de acțiune și avioane.

Există ceva mai dezgustător decât cei care cer concesii de la „ambele părți”, atunci când o parte este un criminal și cealaltă o victimă? Ipocriți care se prefac doar a fi pro-pace…

Nu putea exista un răspuns mai bun pentru pacifiștii occidentali, care l-au îndemnat pe președintele Volodimir Zelenski să negocieze cu Rusia, decât un șir de succese ucrainene pe câmpul de luptă!

Joe BIDEN:La un an de la acest război, Putin nu se mai îndoiește de puterea coaliției noastre. Dar încă se îndoiește de convingerea noastră. Se îndoiește de puterea noastră de rezistență. Se îndoiește de sprijinul nostru continuu pentru Ucraina. Se îndoiește dacă NATO poate rămâne unificat. Dar nu ar trebui să existe nicio îndoială.”

Statele Unite ar saluta decizia Aliaților de a transfera avioane de luptă în Ucraina”, a declarat John Kirby, coordonator de comunicații strategice la Consiliul Național de Securitate al Casei Albe.

[Zelenski] nu are nevoie de F-16 acum”, a declarat președintele Biden, într-un interviu pentru ABC News.

La Kyiv, președintele Zelenski le-a spus soldaților ucraineni: „Voi veți decide dacă vom exista cu toții. Dacă Ucraina va exista. În fiecare zi. Fiecare oră. Voi – soldați ucraineni – veți decide. Știm că 2023 va fi anul victoriei noastre.

Comandantul șef al Forțelor Armate ale Ucrainei Zaluzhnyi a declarat că Ucraina va elibera Mariupol în 2023.

Pământul este presărat cu ruinele imperiilor despre care odată se credea că sunt eterne!” – Percy Bysshe Shelley

Dacă Putin câștigă”, spune șeful NATO Stoltenberg, va încuraja alte regimuri autoritare. „Beijing-ul urmărește îndeaproape, pentru a vedea prețul pe care îl plătește Rusia sau recompensa pe care o primește pentru agresiunea sa. Ceea ce se întâmplă astăzi în Europa s-ar putea întâmpla mâine în Asia de Est”.

Declarația  lui Viktor Orban:În principiu, susținem aderarea Suediei și Finlandei la NATO, dar mai întâi este nevoie de o discuție serioasă. Dacă se așteaptă să fim corecți cu ei, atunci ar trebui să fie corecți și cu Ungaria.” (subtitrat în engleză)

„Opriți războiul” nu este tot una cu „Opriți Rusia”! Dacă primul slogan presupune ca ucrainenii să depună armele și să se predea, cel de al doilea este sloganul potrivit, deoarece doar prin victoria Ucrainei se va putea face o pace durabilă!

Franța, Germania și Marea Britanie iau în considerare relații mai strânse între Ucraina și NATO, pentru a încuraja Kyivul să înceapă discuții de pace cu Moscova, relatează The Wall Street Journal.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că intenționează să se întâlnească cu liderul Chinei Xi Jinping, pentru a discuta propunerile Beijingului privind încheierea războiului Rusiei din Ucraina.

Președintele Biden despre planul de pace al Chinei: „Dacă Putin îl aplaudă, deci cum ar putea fi bun? N-am văzut nimic în plan care să indice că există ceva care ar fi benefic pentru oricine în afară de Rusia”.

Ucraina a arătat lumii că rezistența unei națiuni unite împotriva ocupantului este mai puternică decât orice. Iar lumea liberă înțelege și ajută…

Canada va extinde listele de sancțiuni și va interzice exporturile de produse chimice pentru producția de electronice în Rusia. Restricțiile vor afecta 129 de persoane fizice și 63 de persoane juridice din Rusia.

Țările UE au reușit să cadă de acord asupra celui de-al 10-lea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei Acest lucru a fost anunțat de Președinția Consiliului UE, Suedia. Conținutul următorului pachet nu a fost încă publicat.

La împlinirea unui an de la invazia brutală și ilegală a Ucrainei de către Rusia, UE a aprobat cel de-al 10-lea pachet de sancțiuni rusești.
Pachetul include, de exemplu:

  •  Restricții mai stricte la export în ceea ce privește utilizarea dublă și tehnologie;
  • Măsuri restricționate vizate împotriva persoanelor și entităților care sprijină războiul, răspândind propagandă sau livrând drone folosite de Rusia în război;
  • Măsuri împotriva dezinformării rusești

Împreună, statele membre ale UE au impus cele mai puternice și de amploare sancțiuni adoptate vreodată, pentru a ajuta Ucraina să câștige războiul.

UE este unită cu Ucraina și cu poporul ucrainean. Vom continua să sprijinim Ucraina, atâta timp cât este nevoie.”

Banca Mondială va aloca 2,5 miliarde de dolari Ucrainei, sub formă de granturi.

Lituania a încasat 14 milioane de euro pentru radare pentru Ucraina. Teletonul „Radarom!” a fost transmis în direct pe postul național LRT. Banii adunați vor fi folosiți pentru achiziționarea a 14 radare care vor proteja cerul Ucrainei.14.02.2023 ucraina3Serviciile de informații americane arată posibile livrări de arme chineze pentru a ajuta Rusia, relatează The Wall Street Journal.

Se pare că este nevoie de mulți polițiști, potrivit autorităților ruse, pentru a proteja monumentul Lesya Ukrainka din Moscova de „infractorii periculoși”, care vor să depună flori în memoria ucrainenilor căzuți.

Acesta a fost un atac terorist, nu război! Putem transmite acest mesaj în întreaga lume în toate limbile „Rusia este un stat terorist”!

Imagini cu consecințele bombardării unei grădinițe din Herson.14.02.2023 ucraina14.02.2023 ucraina1

Cea mai bună replică: „Putin continuă să schimbe generalii în Ucraina, așa cum schimb eu șosetele” a spus John Kirby!

Un obiect de artă neobișnuit a apărut la Ambasada Rusiei din Riga. Oricine poate bate un cui în efigia lui Putin.14.02.2023 ucraina2

Tactici rusești de negociere: „Fie ucidem populația civilă a Ucrainei – fie faci ceea ce spunem!”

Ocupanții rămân fără drone kamikaze de fabricație iraniană, a declarat Ministerul Britanic al Apărării.

Ieri, Yuriy Fedorovych Madyar, un colonel din armata Ucrainei, a declarat: „Trupele ucrainene și-au păstrat pozițiile în toate cele trei suburbii ale Bakhmut – nordul, estul și sud-sud-vestul. Inamicul nu a avut succese teritoriale”.

Fotografii recente din orașul Bakhmut din estul Ucrainei. După 7 luni sângeroase, rușii nu a reușit să cucerească orașul, deși atacurile lor sunt în creștere, la fel ca și bombardamentele lor. Multe mii de trupe ruse au murit atacându-l.14.02.2023 ucraina414.02.2023 ucraina514.02.2023 ucraina6

Noi luptăm nu pentru că îi urâm pe cei care sunt în fața noastră, ci pentru că îi iubim pe cei care sunt în spatele nostru!” – Roman Șuhevici

Autoritățile britanice vor oferi 3.000 de bilete gratuite pentru „Eurovision” refugiaților ucraineni. Acest lucru a fost anunțat de ministrul Culturii al Marii Britanii, Lucy Frazer. Cu ocazia aniversării invaziei Rusiei, Marea Britanie a acordat și o finanțare de 10 milioane de lire sterline, pentru a „ajuta să se asigure că evenimentul prezintă cu adevărat cultura Ucrainei.”

După ce a distrus 80% din case și conținutul acestora din oraș, Rusia oferă locuințe noi rezidenților  din Mariupol – doar celor care prezintă documente care dovedesc că dețin o casă în orașul decimat!14.02.2023 ucraina7

Președintele Zelenski: „Inimile americanilor și vedetele mondiale sunt cu Ucraina. Se simte. Este foarte valoros. Cu sprijinul dumneavoastră, nu dați lumii ocazia să uite de Ucraina. Multumesc pentru asta!”

Războiul este actul prin care un popor rezistă nedreptății cu prețul sângelui său. – Henri Lacordaire

Concluzia acestui nou periplu printre evenimente este una singură: Războiul se termină doar când va câștiga Ucraina. Iar Ucraina câștigă doar atunci când are armele potrivite! Din această dilemă nu putem ieși, vorba dramaturgului nostru național.

Materialele din acest montaj jurnalistic provin din surse autorizate, iar selecția lor îmi aparține. Ele se articulează într-un jurnal al evenimentelor întâmplate în Ucraina în ziua / zilele din urmă. Nu neg caracterul subiectiv al alegerii unora dintre ele, precizând că această atitudine se datorează dorinței nedisimulate ca activitatea războinică de dincolo de ușa nord-estică a statului nostru să se termine într-un fel anume… și nu altfel! Că dacă ar fi să fie… altfel, ar exista posibilitatea ca autorul „operațiunii militare speciale” din Ucraina să creadă că s-ar putea juca în continuare – până spre Atlantic – de-a războiul. Iar printre primii pe care ar vrea să-i calce pe cap, la loc de cinste, am fi noi. Așa încât, dacă ținem la ce credem că merită să mai avem, trebuie să rămânem alături. Că prea ne-a plăcut și am practicat trădarea în plăpânda noastră istorie.

Butonul care-l neutralizează  pe Putin!

Războiul este unealta finală a politicii. – Buckminster Fuller

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (XIX) – publicat pe 26 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (XVIII) – publicat pe 25 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (XVII) – publicat pe 24 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (XVI) – publicat pe 24 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (XV) – publicat pe 23 februarie 2023,

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (XIV) – publicat pe 22 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (XIII) – publicat pe 21 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (XII) – publicat pe 20 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (XI) – publicat pe 19 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (X) – publicat pe 18 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (IX) – publicat pe 17 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (VIII) – publicat pe 16 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (VII) – publicat pe 15 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (VI) – publicat pe 14 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (V) – publicat pe 13 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (IV) – publicat pe 12 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA – doar o vorbă să-ți mai spun (XXX) – publicat pe 11 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA – doar o vorbă să-ți mai spun (XXIX) – publicat pe 10 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA – doar o vorbă să-ți mai spun (XXVIII) – publicat pe 9 februarie 2023, de la care pleacă link-uri spre articolele anterioare dedicate războiului din Ucraina.

Citește articolul UCRAINA – Să fie clar: nu există victorie fără suficiente arme moderne! – publicat pe 9 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LIII) – publicat pe 5 noiembrie 2022, de la care pleacă link-uri spre articolele anterioare dedicate războiului din Ucraina.

DUMNEZEU SĂ NE ŢIE,
CĂ CUVÂNTUL DIN POVESTE,
ÎNAINTE MULT MAI ESTE!

Iar până atunci, vorba lui Caragiale…
Să fiţi sănătoşi şi veseli!
ŢINEŢI APROAPE!

– Va urma –
Tiberiu M. Pană

______________________

Limp Bizkit – Out Of Style [Official Music Video]

Trupa americană de rap rock Limp Bizkit a lansat un clip împotriva războiului, transformând membrii trupei cu ajutorul lui DeepFake în Vladimir Putin, Kim Jong-un, Xi Jinping, Volodymyr Zelenskyy și Joe Biden. În clip există și un Tom Cruise fals.

Kalush Orchestra – „Shchedryi Vechir” (Seară generoasă) – în acest videoclip nou apare și Arnold Schwarzenegger.

Status Quo – In The Army Now (traducere în română)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.