UCRAINA și ruleta rusească (VII)

Este înfricoșător să vorbești, dar este imposibil să taci! (text de pe un banner afișat la Minsk)

O poveste de viață în timp de război, spusă în imagini grăitoare, la confluența efemerului cu imprevizibilul…

Ucrainenii nu se vor preda, chiar dacă Rusia folosește arme nucleare! Aceasta reiese dintr-un raport publicat de organizatorii Conferinței de Securitate de la München. Raport care poate fi găsit AICI.

89% dintre respondenții din Ucraina au spus că nu vor înceta să lupte chiar dacă Rusia ar folosi arme nucleare tactice pe câmpul de luptă sau împotriva unui oraș ucrainean. Ca o condiție pentru încetarea focului, 93% dintre respondenți consideră retragerea completă a trupelor ruse, inclusiv din Crimeea.

Glumițe de sezon!

De ce armata rusă a instalat oglinzi retrovizoare pe tancurile lor?

Pentru a vedea câmpul de luptă!

Ce își doresc fetele de Ziua Îndrăgostiților?

Nu este loc de negocieri cu teroriștii!

Să fie clar, tipul care încearcă să anexeze un teritoriu de dimensiunea Portugaliei, mobilizând încă 300.000 de soldați și care amenință că va folosi arme nucleare, este cel care escaladează, nu Biden sau NATO! Rusia a invadat Ucraina, o țară  care acum luptă pentru dreptul ei de a exista. A le cere ucrainenilor să negocieze, fără a-i cere Rusiei să-și oprească furia neprovocată, i-ar face jocul lui Putin! Răspunsul corect care trebuie dat de întreaga comunitate la escaladarea Rusiei, este unitatea și puterea, nu frica. Dacă agresiunea și amenințările Rusiei dau acum roade, acest stat agresor le vor folosi din nou și din nou!

Susținătorii sloganului „pace acum!” nu înțeleg că prețul tranzacționării pământului pentru pace îl reprezintă tocmai soarta unor astfel de oameni. Pe care Ucraina trebuie să-i elibereze și protejeze, nu  să-i abandoneze sub cizma cotropitorului rus!

Putin vrea să desființeze Ucraina ca națiune și susține că „operațiunea sa militară specială” este necesară pentru „de-nazificarea” țării. Cum să te așezi în jurul unei mese de negocieri, când acea masă este plină de asemenea fantezii, emise de un psihopat?

Când o să mai auziți pe cineva vorbind despre realpolitik și despre nevoia de a-l liniști pe agresor, arătați-i această fotografie!

21.11.2022 ucraina17

Winston Churchill nu a spus niciodatăAr fi greșit să folosiți tancuri împotriva Germaniei naziste, deoarece există riscul escaladării celui de-al Doilea Război Mondial!

Zelenski: „Nu am pierdut nimic. Ne-a fost luat. Ucraina nu și-a pierdut fiii și fiicele – viețile lor au fost luate de ucigași. Ucrainenii nu au pierdut case – au fost distruse de teroriști. Lumea nu și-a pierdut pacea – Rusia a distrus-o!”

Garry Kasparov: „Rusia lui Putin a fost cea mai mare forță destabilizatoare din lume, de la amestecul în alegeri la sprijinirea dictatorilor din Iran până în Venezuela, până la distrugerea orașelor întregi din Siria și Ucraina. Victoria pentru Ucraina va semnifica sfârşitul lui şi o şansă pentru o nouă Rusie.”

Ce este o armă ofensivă? O piatră ar putea fi una, dacă este folosită pentru a ataca. Prin definiție, toate armele folosite de ruși sunt ofensive! Ucraina SE APĂRĂ de un război criminal de agresiune. În consecință, toate armele din poziția ucrainenilor sunt defensive!

NATO nu este în război cu Rusia, iar furnizarea de arme unui stat de autoapărare este stipulată în articolul 51 din Carta ONU” – Anne-Clair Legendre, purtătorul de cuvânt al Ministerului francez de Externe.

Directorul CIA – William Burns: „Putin, cred, pariază chiar acum că poate face timpul să lucreze pentru el”, a spus Burns. „Cheia va fi pe câmpul de luptă în următoarele șase luni, ni se pare”. Cât mai curând posibil, Ucraina are nevoie de armament, sisteme de apărare cu rază lungă de acțiune și avioane.

Nu putea exista un răspuns mai bun pentru pacifiștii occidentali, care l-au îndemnat pe președintele Volodimir Zelenski să negocieze cu Rusia, decât un șir de succese ucrainene pe câmpul de luptă!

La Bruxelles a început ieri o întâlnire a miniștrilor apărării care urmează să discute despre asistența pentru Ucraina.

Potrivit Financial Times, problema furnizării de avioane de luptă Ucrainei, va fi discutată la întâlnirea miniștrilor apărării NATO de la Bruxelles.

Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, a declarat marți că Grupul de Contact cu Ucraina va sprijini „lupta pentru libertate pe termen lung” a Ucrainei, adăugând că, de asemenea, va ajuta Ucraina în timpul „contraofensivei de primăvară”.05.02.2023 ucraina5

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat marți că Ucraina trebuie să obțină armele de care are nevoie pentru a „câștiga acest război. Pentru că… trebuie să poată recuceri un teritoriu, să elibereze pământurile și să câștige acest război și să prevaleze ca națiune suverană și independentă.”

SUA și aliații promit că vor ajuta Forțele Armate Ucrainene să lanseze o contraofensivă în primăvară, a declarat secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, la o întâlnire în format Ramstein.

Opt țări vor furniza Ucrainei tancuri LeopardGermania, Polonia, Canada, Portugalia, Spania, Norvegia, Danemarca, Țările de Jos – Lloyd Austin, Secretarul Apărării al Statelor Unite.

În plus, SUA, Polonia și Republica Cehă vor furniza tancuri în plus față de cele deja trimise. SUA, Germania și Țările de Jos vor furniza Ucrainei sisteme de apărare aeriană Patriot, iar Franța și Italia sisteme de apărare antiaeriană SAMP/T.

Norvegia a anunțat că va trimite în Ucraina 8 tancuri de luptă Leopard-2 fabricate în Germania și 4 tancuri cu destinații speciale. De asemenea, a alocat fonduri pentru muniție și piese de schimb pentru Ucraina.

Ministrul german al apărării a spus: „Vom începe rapid propria noastră producție de muniție Gepard la Rheinmetall. Sunt foarte fericit că am putut garanta livrarea acestei părți importante a apărării aeriene” către Ucraina.

Cea mai bună replică: „Putin continuă să schimbe generalii în Ucraina, așa cum schimb eu șosetele”!

„Putin nu ia decizii bune. El continuă să-și schimbe generalii ca șosete. Armata rusă suferă în continuare aceleași probleme ca acum un an”, a spus Kirby. „Rusia a invadat o țară care nu reprezenta o amenințare pentru nimeni, darămite pentru Rusia”.

SUA au declarat Ucrainei că nu au rachete ATACMS gratuite (până la 300 km) pentru a le oferi AFU, fără a afecta pregătirea de luptă a forțelor sale armate.

05.02.2023 ucraina

Pământul este presărat cu ruinele imperiilor despre care odată se credea că sunt eterne!” – Percy Bysshe Shelley

Forța Omega a Gărzii Naționale a Ucrainei lângă Bakhmut.

Raportul comandamentului militar al Ucrainei: „Din cauza lipsei etichetelor metalice de identitate, unor soldați ruși li se ordonă să-și poarte numărul și detaliile de identificare într-un cartuș în buzunarul de la piept.” În disperare, „pentru a motiva” soldații ruși din Ucraina, Rusia „plătește indemnizații în numerar pentru participarea la ofensive și pentru fiecare kilometru de teren cucerit”!05.02.2023 ucraina6

„Opriți războiul” nu este tot una cu „Opriți Rusia”! Dacă primul slogan presupune ca ucrainenii să depună armele și să se predea, cel de al doilea este sloganul potrivit, deoarece doar prin victoria Ucrainei se va putea face o pace durabilă!

Oficialii serviciilor secrete occidentale și ucrainene estimează că Rusia are în prezent peste 300.000 de forțe în Ucraina, în creștere față de 150.000 inițial, cu planuri de a adăuga alte sute de mii.

Șeful FMI spune că Ucraina va avea nevoie de 40-48 de miliarde de dolari în finanțare pentru economie, a declarat șefa Fondului Monetar Internațional, Kristalina Georgieva. Georgieva a mai spus că FMI dezvoltă în prezent un program de finanțare pentru Ucraina.

Finlanda pregătește un nou pachet de ajutor militar pentru Ucraina, a declarat ministrul de externe Pekka Haavisto. Nu a precizat care este conținutul acestuia.

Potrivit Serviciului Norvegian de Informații (NIS), navele și submarinele Flotei de Nord a Rusiei poartă arme nucleare tactice la bord. Este pentru prima dată în ultimii 30 de ani.

Soldați ruși uciși în Ucraina la un nivel record. Au loc măcelăriri în masă de soldați ruși, iar Kremlinul nu dă semne că ar vrea sau că poate să le oprească!

Vezi materialul MASS SLAUGHTER OF RUSSIAN SOLDIERS IN UKRAINE de pe blogul GLASNOSTGONE

Acesta a fost un atac terorist, nu război! Putem transmite acest mesaj în întreaga lume în toate limbile „Rusia este un stat terorist”!

Armata ucraineană raportează că Bakhmut rămâne sub controlul Forțelor Armate ale Ucrainei, dar situația din oraș este gravă.

Ucraina le-a interzis civililor și voluntarilor să intre în Bakhmut. Armata ucraineană a spus că reprezentanții organizațiilor umanitare nu vor avea voie să intre în oraș din cauza pericolului de lupte de stradă, a informat The New York Times, citând Forțele Armate ucrainene. Publicația consideră că interdicția de intrare a civililor poate indica retragerea trupelor ucrainene. Până acum, Kyivul a pretins că deține controlul asupra orașului, spunând inclusiv că trupele sunt în curs de completare și pot evacua răniții.05.02.2023 ucraina1

Pe 13 februarie, Ucraina a negat afirmația anterioară a Rusiei că ar fi preluat controlul asupra Krasna Hora, un sat la aproximativ cinci kilometri nord de Bakhmut din estul regiunii Donețk.

Amănunte în articolul Ukraine war latest: Ukraine denies Russia captured village near Bakhmut – apărut în The Kyiv Independent.

Tactici rusești de negociere: „Fie ucidem populația civilă a Ucrainei – fie faci ceea ce spunem!”

Elon Musk insistă că restricționează accesul Ucrainei la Starlink, deoarece Zelenski ar putea declanșa al treilea război mondial!

Privește cu atenție câmpurile din jurul orașului Vuhledar, punctele albe și semnele negre, arată o mare de obuze rusești, rachete, rachete și cratere de bombe care înconjoară orașul. Și dacă te uiți cu atenție la Vuhledar. vei vedea că Rusia l-a ucis05.02.2023 ucraina8

Abuz asupra unor copii.

Serviciul de Securitate al Ucrainei reține un agent rus în Sloviansk.05.02.2023 ucraina2

Acestea sunt estimările indicative ale pierderilor de luptă ale Rusiei din 14 februarie, potrivit Forțelor Armate ale Ucrainei.

05.02.2023 ucraina7

Noi luptăm nu pentru că îi urâm pe cei care sunt în fața noastră, ci pentru că îi iubim pe cei care sunt în spatele nostru!” – Roman Șuhevici

Președintele polonez Andrzej Duda s-a întâlnit cu membrii echipajului tancurilor ucrainene care se antrenează în Polonia pentru operarea tancurilor Leopard 2.

Maiorul Vadim Khodak, Brigada 4 Tancuri, originar din Dnipro, descrie experiența sa de antrenament pe tancurile Leopard din Polonia (subtitrat în engleză).

Copilăria lor a fost furată de război! Este imposibil să uiți ochii copiilor care au supraviețuit ororilor ocupației. Putem doar să ghicim cât de mult au îndurat aceste suflete nevinovate, pline de visele copilăriei.05.02.2023 ucraina305.02.2023 ucraina4

Războiul este actul prin care un popor rezistă nedreptății cu prețul sângelui său. – Henri Lacordaire

Concluzia acestui nou periplu printre evenimente este una singură: Războiul se termină doar când va câștiga Ucraina. Iar Ucraina câștigă doar atunci când are armele potrivite! Din această dilemă nu putem ieși, vorba dramaturgului nostru național.

Materialele din acest montaj jurnalistic provin din surse autorizate, iar selecția lor îmi aparține. Ele se articulează într-un jurnal al evenimentelor întâmplate în Ucraina în ziua / zilele din urmă. Nu neg caracterul subiectiv al alegerii unora dintre ele, precizând că această atitudine se datorează dorinței nedisimulate ca activitatea războinică de dincolo de ușa nord-estică a statului nostru să se termine într-un fel anume… și nu altfel! Că dacă ar fi să fie… altfel, ar exista posibilitatea ca autorul „operațiunii militare speciale” din Ucraina să creadă că s-ar putea juca în continuare – până spre Atlantic – de-a războiul. Iar printre primii pe care ar vrea să-i calce pe cap, la loc de cinste, am fi noi. Așa încât, dacă ținem la ce credem că merită să mai avem, trebuie să rămânem alături. Că prea ne-a plăcut și am practicat trădarea în plăpânda noastră istorie.

Butonul care-l neutralizează  pe Putin!

Războiul este unealta finală a politicii. – Buckminster Fuller

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (VI) – publicat pe 14 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (V) – publicat pe 13 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (IV) – publicat pe 12 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA – doar o vorbă să-ți mai spun (XXX) – publicat pe 11 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA – doar o vorbă să-ți mai spun (XXIX) – publicat pe 10 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA – doar o vorbă să-ți mai spun (XXVIII) – publicat pe 9 februarie 2023, de la care pleacă link-uri spre articolele anterioare dedicate războiului din Ucraina.

Citește articolul UCRAINA – Să fie clar: nu există victorie fără suficiente arme moderne! – publicat pe 9 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LIII) – publicat pe 5 noiembrie 2022, de la care pleacă link-uri spre articolele anterioare dedicate războiului din Ucraina.

DUMNEZEU SĂ NE ŢIE,
CĂ CUVÂNTUL DIN POVESTE,
ÎNAINTE MULT MAI ESTE!

Iar până atunci, vorba lui Caragiale…
Să fiţi sănătoşi şi veseli!
ŢINEŢI APROAPE!

– Va urma –
Tiberiu M. Pană

______________________

Limp Bizkit – Out Of Style [Official Music Video]

Trupa americană de rap rock Limp Bizkit a lansat un clip împotriva războiului, transformând membrii trupei cu ajutorul lui DeepFake în Vladimir Putin, Kim Jong-un, Xi Jinping, Volodymyr Zelenskyy și Joe Biden. În clip există și un Tom Cruise fals.

Kalush Orchestra – „Shchedryi Vechir” (Seară generoasă) – în acest videoclip nou apare și Arnold Schwarzenegger.

Status Quo – In The Army Now (traducere în română)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.