UCRAINA și ruleta rusească (XXIV)

Este înfricoșător să vorbești, dar este imposibil să taci! (text de pe un banner afișat la Minsk)

O poveste de viață în timp de război, spusă în imagini grăitoare, la confluența efemerului cu imprevizibilul…

Președintele Zelenski ieri: „Nu am ridicat steagul alb, am început să apărăm albastru și galben. Am îndurat prima zi a unui război pe scară largă. Nu știam ce se va întâmpla mâine, dar ne-am dat seama că pentru fiecare mâine merită să luptăm.”

Un prieten credincios a venit la mormântul stăpânului său, care a fost ucis de ruși.

Nu este loc de negocieri cu teroriștii!

Să fie clar, tipul care încearcă să anexeze un teritoriu de dimensiunea Portugaliei, mobilizând încă 300.000 de soldați și care amenință că va folosi arme nucleare, este cel care escaladează, nu Biden sau NATO! Rusia a invadat Ucraina, o țară  care acum luptă pentru dreptul ei de a exista. A le cere ucrainenilor să negocieze, fără a-i cere Rusiei să-și oprească furia neprovocată, i-ar face jocul lui Putin! Răspunsul corect care trebuie dat de întreaga comunitate la escaladarea Rusiei, este unitatea și puterea, nu frica. Dacă agresiunea și amenințările Rusiei dau acum roade, acest stat agresor le vor folosi din nou și din nou!

Susținătorii sloganului „pace acum!” nu înțeleg că prețul tranzacționării pământului pentru pace îl reprezintă tocmai soarta unor astfel de oameni. Pe care Ucraina trebuie să-i elibereze și protejeze, nu  să-i abandoneze sub cizma cotropitorului rus!

Putin vrea să desființeze Ucraina ca națiune și susține că „operațiunea sa militară specială” este necesară pentru „de-nazificarea” țării. Cum să te așezi în jurul unei mese de negocieri, când acea masă este plină de asemenea fantezii, emise de un psihopat?

Când o să mai auziți pe cineva vorbind despre realpolitik și despre nevoia de a-l liniști pe agresor, arătați-i această fotografie!

07.02.2023 ucraina14

Winston Churchill nu a spus niciodatăAr fi greșit să folosiți tancuri împotriva Germaniei naziste, deoarece există riscul escaladării celui de-al Doilea Război Mondial!

Ucrainenii nu se vor preda, chiar dacă Rusia folosește arme nucleare! Aceasta reiese dintr-un raport publicat de organizatorii Conferinței de Securitate de la München. Raport care poate fi găsit AICI.

89% dintre respondenții din Ucraina au spus că nu vor înceta să lupte chiar dacă Rusia ar folosi arme nucleare tactice pe câmpul de luptă sau împotriva unui oraș ucrainean. Ca o condiție pentru încetarea focului, 93% dintre respondenți consideră retragerea completă a trupelor ruse, inclusiv din Crimeea.

Zelenski: „Nu am pierdut nimic. Ne-a fost luat. Ucraina nu și-a pierdut fiii și fiicele – viețile lor au fost luate de ucigași. Ucrainenii nu au pierdut case – au fost distruse de teroriști. Lumea nu și-a pierdut pacea – Rusia a distrus-o!”

Garry Kasparov: „Rusia lui Putin a fost cea mai mare forță destabilizatoare din lume, de la amestecul în alegeri la sprijinirea dictatorilor din Iran până în Venezuela, până la distrugerea orașelor întregi din Siria și Ucraina. Victoria pentru Ucraina va semnifica sfârşitul lui şi o şansă pentru o nouă Rusie.”

Ce este o armă ofensivă? O piatră ar putea fi una, dacă este folosită pentru a ataca. Prin definiție, toate armele folosite de ruși sunt ofensive! Ucraina SE APĂRĂ de un război criminal de agresiune. În consecință, toate armele din poziția ucrainenilor sunt defensive!

„NATO nu este în război cu Rusia, iar furnizarea de arme unui stat de autoapărare este stipulată în articolul 51 din Carta ONU” – Anne-Clair Legendre, purtătorul de cuvânt al Ministerului francez de Externe.

Directorul CIA – William Burns: „Putin, cred, pariază chiar acum că poate face timpul să lucreze pentru el”, a spus Burns. „Cheia va fi pe câmpul de luptă în următoarele șase luni, ni se pare”. Cât mai curând posibil, Ucraina are nevoie de armament, sisteme de apărare cu rază lungă de acțiune și avioane.

Există ceva mai dezgustător decât cei care cer concesii de la „ambele părți”, atunci când o parte este un criminal și cealaltă o victimă? Ipocriți care se prefac doar a fi pro-pace…

Nu putea exista un răspuns mai bun pentru pacifiștii occidentali, care l-au îndemnat pe președintele Volodimir Zelenski să negocieze cu Rusia, decât un șir de succese ucrainene pe câmpul de luptă!

Ucraina a învins teroarea de iarnă a lui Putin, marcând a cincea sa înfrângere majoră într-o invazie la scară largă, a declarat ministrul ucrainean de externe Dmytro Kuleba. „Am supraviețuit celei mai grele ierni din istoria noastră. Era frig și întuneric, dar eram indestructibili. Partenerii ne-au stat cot la cot. A câștigat și UE, care, spre deosebire de la Moscova, nu au înghețat fără gazul rusă” a scris el.

Forțele Speciale ale Serviciului de Securitate al Ucrainei distrug 6 tancuri rusești într-o singură noapte.

În Kadiivka ocupată, pe teritoriul unei uzine, unde rușii au încercat să ascundă camioane cu muniție, a avut loc o explozie.

Statele Unite ale Americii au desfășurat un „avion apocaliptic” în Europa. Postul de comandă aerian E-6B Mercury a sosit în Islanda. Aeronava este concepută pentru a comunica cu submarinele nucleare, poate participa la exerciții în Arctica.19.02.2023 ucraina1

Pământul este presărat cu ruinele imperiilor despre care odată se credea că sunt eterne!” – Percy Bysshe Shelley

Dacă Putin câștigă”, spune șeful NATO Stoltenberg, va încuraja alte regimuri autoritare. „Beijing-ul urmărește îndeaproape, pentru a vedea prețul pe care îl plătește Rusia sau recompensa pe care o primește pentru agresiunea sa. Ceea ce se întâmplă astăzi în Europa s-ar putea întâmpla mâine în Asia de Est”.

Kishore Mahbubani, un diplomat din Singapore – despre principalul motiv al războiului din Ucraina: „Lipsa culturii pragmatismului în culturile europene. Tot ceea ce au avut de făcut a fost să ajungă la un compromis cu Rusia.” Se pare că Occidentul se comportă ca un copil răsfățat

Președintele sârb Vucic a spus că sârbii care s-au alăturat PMC Wagner vor fi arestați imediat ce vor intra în țară. „Sârbii recrutați pentru a lupta în Ucraina vor fi arestați când se vor întoarce în Serbia. Țările prietene nu recrutează prin astfel de metode”, a spus el.

China a ocupat jumătate din piața auto din Rusia și a început să crească prețurile. În ianuarie 2023, mărcile chineze reprezentau 46% din toți banii pe care rușii i-au cheltuit pentru achiziționarea de mașini noi. Devenind treptat un monopol, producătorii chinezi cresc prețurile în medie, de la 6% la 11%.

„Opriți războiul” nu este tot una cu „Opriți Rusia”! Dacă primul slogan presupune ca ucrainenii să depună armele și să se predea, cel de al doilea este sloganul potrivit, deoarece doar prin victoria Ucrainei se va putea face o pace durabilă!

Între 24 ianuarie 2022 și 15 ianuarie 2023, Statele Unite au oferit 46,6 miliarde de dolari ca ajutor militar Ucrainei, în efortul împotriva invaziei Rusiei.

Germania va aloca 5 milioane de euro pentru repararea școlilor ucrainene. Un proiect de reconstrucție a școlilor avariate de război este coordonat de Programul de Dezvoltare al ONU. Primele școli care vor fi reparate vor fi alese dintr-o listă de 12 orașe întocmită de Ministerul Educației din Ucraina.

Șeful UE pentru politică externă Josep Borrell a cerut țărilor UE ca în luna martie să aloce 1 miliard de euro pentru furnizarea de arme solicitate de Forțele Armate Ucrainene.

Potrivit presei, Germania urmează să trimită Ucrainei sistemul de apărare aeriană Skyranger, specializat în distrugerea dronelor.19.02.2023 ucraina4

Polonia intenționează să trimită încă 10 tancuri Leopard 2 și 60 T72 și PT-91, după ce a terminat antrenamentul soldaților ucraineni.

Parlamentul finlandez a aprobat un proiect de lege guvernamental privind aderarea țării la NATO. Totodată, parlamentul a respins proiectele deputatului Markus Mustajärvi, care a cerut să se precizeze că țara nu va plasa arme nucleare pe teritoriul său. Acum, cererea Finlandei trebuie să fie aprobată de președintele Sauli Niinistö. Apoi, toate cele 30 de țări NATO trebuie să ratifice cererea, pentru a adera la alianță. Până acum, doar Turcia și Ungaria nu au aprobat aderarea. De asemenea, ei nu au susținut cererea Suediei.

În primul an de război din Ucraina, Rusia a suferit mai multe pierderi decât în ​​toate războaiele de după al Doilea Război Mondial la un loc, 60-70 de mii de oameni. Astfel de statistici sunt furnizate de Centrul American pentru Studii Strategice și Internaționale (CSIS).

Pierderile medii lunare în Ucraina sunt de cel puțin 25 de ori mai mari decât numărul celor uciși pe lună în Cecenia și de 35 de ori mai mari decât în ​​Afganistan. Pierderile totale ale Rusiei în morți și răniți, conform CSIS, sunt de la 200 la 250 de mii de persoane.18.02.2023 ucraina

Ucrainenii duc războiul pe care am crezut că îl vom lupta noi înșine acum 25 de ani, împotriva oamenilor cu care credeam că o să luptăm și cu exact aceleași arme. Prin urmare, trebuie să le dăm tot ce au nevoie”, a spus generalul locotenent (r.) american Keith Kellogg.

19.02.2023 ucraina2

Acesta a fost un atac terorist, nu război! Putem transmite acest mesaj în întreaga lume în toate limbile „Rusia este un stat terorist”!

Invadatorii au deportat cu forța peste 16.000 de copii ucraineni din regiunile ocupate, a declarat procurorul general ucrainean Andriy Kostin, la o întâlnire cu Comisarul pentru Drepturile Omului al Consiliului Europei. Doar 307 copii au fost returnați.

Generalul colonel Oleksandr Syrskyi, comandantul Forțelor Terestre și Comandamentului Operațional de Est al Ucrainei, a ordonat trimiterea mai multor trupe la Bakhmut, pentru a întări forțele aflate acolo.19.02.2023 ucraina3

Filmări de la Bakhmut, unde unele unități ale armatei ucrainene încearcă să evite încercuirea.

28 februarie 2023Ultimul drum către Bakhmut, care nu este încă sub controlul Rusiei, este sub atacuri continue din partea artileriei Wagner PMC.

O actualizare de la indicativul de apel „Youtube” al Brigăzii 93 cu privire la situația din Bakhmut (subtitrat în engleză).

Cea mai bună replică: „Putin continuă să schimbe generalii în Ucraina, așa cum schimb eu șosetele” a spus John Kirby!

Ministerul Apărării al Federației Ruse a declarat că noaptea a avut loc un atac masiv cu drone asupra obiectelor din Crimeea. Toate dronele ar fi fost doborâte.

Tactici rusești de negociere: „Fie ucidem populația civilă a Ucrainei – fie faci ceea ce spunem!”

Centrul orașului Mariupol în ruine: invadatorii ruși au distrus clădirile istorice ale orașului. Printre monumentele de arhitectură distruse se numără Colegiul Industrial, a cărui clădire a fost construită la sfârșitul secolului al XIX-lea.

La un an după începerea războiului în Ucraina, țările NATO continuă să ofere sprijin militar și financiar regimului Zelenski, deoarece „echiparea Ucrainei cu arme este singura modalitate de a ajunge la pace”.

Noi luptăm nu pentru că îi urâm pe cei care sunt în fața noastră, ci pentru că îi iubim pe cei care sunt în spatele nostru!” – Roman Șuhevici

Președintele Ucrainei Volodimir Zelenski: „Iarna asta s-a terminat. A fost foarte dificil și fiecare ucrainean fără exagerare a simțit această dificultate. Dar totuși am reușit să furnizăm Ucrainei energie și căldură.”

Rusia a pierdut cel puțin 130 de tancuri și APC-uri în bătălia de lângă Vuhledar în ultimele  3 săptămâni și cel puțin o brigadă de pușcași marini. Motivul acestor pierderi a fost o greșeală de comandă: coloane de vehicule de luptă au fost atacate, vehiculele au fost aruncate în aer de mine, de obuze de artilerie sau de rachete antitanc. Sursele rușilor menționează acum rar orașul.19.02.2023 ucraina5

28 februarie 2023 – Explozii la un depozit de muniție rusesc din Stahanov (regiunea Lugansk).

Războiul este actul prin care un popor rezistă nedreptății cu prețul sângelui său. – Henri Lacordaire

Concluzia acestui nou periplu printre evenimente este una singură: Războiul se termină doar când va câștiga Ucraina. Iar Ucraina câștigă doar atunci când are armele potrivite! Din această dilemă nu putem ieși, vorba dramaturgului nostru național.

Materialele din acest montaj jurnalistic provin din surse autorizate, iar selecția lor îmi aparține. Ele se articulează într-un jurnal al evenimentelor întâmplate în Ucraina în ziua / zilele din urmă. Nu neg caracterul subiectiv al alegerii unora dintre ele, precizând că această atitudine se datorează dorinței nedisimulate ca activitatea războinică de dincolo de ușa nord-estică a statului nostru să se termine într-un fel anume… și nu altfel! Că dacă ar fi să fie… altfel, ar exista posibilitatea ca autorul „operațiunii militare speciale” din Ucraina să creadă că s-ar putea juca în continuare – până spre Atlantic – de-a războiul. Iar printre primii pe care ar vrea să-i calce pe cap, la loc de cinste, am fi noi. Așa încât, dacă ținem la ce credem că merită să mai avem, trebuie să rămânem alături. Că prea ne-a plăcut și am practicat trădarea în plăpânda noastră istorie.

Butonul care-l neutralizează  pe Putin!

Războiul este unealta finală a politicii. – Buckminster Fuller

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (XXIII) – publicat pe 1 martie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (XXII) – publicat pe 28 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (XXI) – publicat  pe 27 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (XX) – publicat pe 26 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (XIX) – publicat pe 26 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (XVIII) – publicat pe 25 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (XVII) – publicat pe 24 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (XVI) – publicat pe 24 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (XV) – publicat pe 23 februarie 2023,

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (XIV) – publicat pe 22 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (XIII) – publicat pe 21 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (XII) – publicat pe 20 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (XI) – publicat pe 19 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (X) – publicat pe 18 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (IX) – publicat pe 17 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (VIII) – publicat pe 16 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (VII) – publicat pe 15 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (VI) – publicat pe 14 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (V) – publicat pe 13 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (IV) – publicat pe 12 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA – doar o vorbă să-ți mai spun (XXX) – publicat pe 11 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA – doar o vorbă să-ți mai spun (XXIX) – publicat pe 10 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA – doar o vorbă să-ți mai spun (XXVIII) – publicat pe 9 februarie 2023, de la care pleacă link-uri spre articolele anterioare dedicate războiului din Ucraina.

Citește articolul UCRAINA – Să fie clar: nu există victorie fără suficiente arme moderne! – publicat pe 9 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LIII) – publicat pe 5 noiembrie 2022, de la care pleacă link-uri spre articolele anterioare dedicate războiului din Ucraina.

DUMNEZEU SĂ NE ŢIE,
CĂ CUVÂNTUL DIN POVESTE,
ÎNAINTE MULT MAI ESTE!

Iar până atunci, vorba lui Caragiale…
Să fiţi sănătoşi şi veseli!
ŢINEŢI APROAPE!

– Va urma –
Tiberiu M. Pană

______________________

Limp Bizkit – Out Of Style [Official Music Video]

Trupa americană de rap rock Limp Bizkit a lansat un clip împotriva războiului, transformând membrii trupei cu ajutorul lui DeepFake în Vladimir Putin, Kim Jong-un, Xi Jinping, Volodymyr Zelenskyy și Joe Biden. În clip există și un Tom Cruise fals.

Kalush Orchestra – „Shchedryi Vechir” (Seară generoasă) – în acest videoclip nou apare și Arnold Schwarzenegger.

Status Quo – In The Army Now (traducere în română)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.