UCRAINA și ruleta rusească (IV)

Este înfricoșător să vorbești, dar este imposibil să taci! (text de pe un banner afișat la Minsk)

O poveste de viață în timp de război, spusă în imagini grăitoare, la confluența efemerului cu imprevizibilul…

Dacă vor să supraviețuiască, este timpul ca armata rusă să fugă” – Volodimir Zelenski

Glumițe de sezon!

De ce armata rusă a instalat oglinzi retrovizoare pe tancurile lor?

01.02.2023 ucraina5
Pentru a vedea câmpul de luptă!

Nu este loc de negocieri cu teroriștii!

Să fie clar, tipul care încearcă să anexeze un teritoriu de dimensiunea Portugaliei, mobilizând încă 300.000 de soldați și care amenință că va folosi arme nucleare, este cel care escaladează, nu Biden sau NATO! Rusia a invadat Ucraina, o țară  care acum luptă pentru dreptul ei de a exista. A le cere ucrainenilor să negocieze, fără a-i cere Rusiei să-și oprească furia neprovocată, i-ar face jocul lui Putin! Răspunsul corect care trebuie dat de întreaga comunitate la escaladarea Rusiei, este unitatea și puterea, nu frica. Dacă agresiunea și amenințările Rusiei dau acum roade, acest stat agresor le vor folosi din nou și din nou!

Susținătorii sloganului „pace acum!” nu înțeleg că prețul tranzacționării pământului pentru pace îl reprezintă tocmai soarta unor astfel de oameni. Pe care Ucraina trebuie să-i elibereze și protejeze, nu  să-i abandoneze sub cizma cotropitorului rus!

Putin vrea să desființeze Ucraina ca națiune și susține că „operațiunea sa militară specială” este necesară pentru „de-nazificarea” țării. Cum să te așezi în jurul unei mese de negocieri, când acea masă este plină de asemenea fantezii, emise de un psihopat?

Când o să mai auziți pe cineva vorbind despre realpolitik și despre nevoia de a-l liniști pe agresor, arătați-i această fotografie!

19.01.2023 ucraina4

Winston Churchill nu a spus niciodatăAr fi greșit să folosiți tancuri împotriva Germaniei naziste, deoarece există riscul escaladării celui de-al Doilea Război Mondial!

Zelenski: „Nu am pierdut nimic. Ne-a fost luat. Ucraina nu și-a pierdut fiii și fiicele – viețile lor au fost luate de ucigași. Ucrainenii nu au pierdut case – au fost distruse de teroriști. Lumea nu și-a pierdut pacea – Rusia a distrus-o!”

Garry Kasparov: „Rusia lui Putin a fost cea mai mare forță destabilizatoare din lume, de la amestecul în alegeri la sprijinirea dictatorilor din Iran până în Venezuela, până la distrugerea orașelor întregi din Siria și Ucraina. Victoria pentru Ucraina va semnifica sfârşitul lui şi o şansă pentru o nouă Rusie.”

Ce este o armă ofensivă? O piatră ar putea fi una, dacă este folosită pentru a ataca. Prin definiție, toate armele folosite de ruși sunt ofensive! Ucraina SE APĂRĂ de un război criminal de agresiune. În consecință, toate armele din poziția ucrainenilor sunt defensive!

NATO nu este în război cu Rusia, iar furnizarea de arme unui stat de autoapărare este stipulată în articolul 51 din Carta ONU” – Anne-Clair Legendre, purtătorul de cuvânt al Ministerului francez de Externe.

Directorul CIA – William Burns: „Putin, cred, pariază chiar acum că poate face timpul să lucreze pentru el”, a spus Burns. „Cheia va fi pe câmpul de luptă în următoarele șase luni, ni se pare”. Cât mai curând posibil, Ucraina are nevoie de armament, sisteme de apărare cu rază lungă de acțiune și avioane.

Nu putea exista un răspuns mai bun pentru pacifiștii occidentali, care l-au îndemnat pe președintele Volodimir Zelenski să negocieze cu Rusia, decât un șir de succese ucrainene pe câmpul de luptă!

Rusia și-a pierdut jumătate din tancuri în războiul cu Ucraina, a declarat Celeste A. Wallander, secretarul adjunct al apărării al SUA pentru afaceri internaționale de securitate. Potrivit acesteia, unele dintre ele au fost distruse, iar altele au fost capturate de Ucraina.

Armata rusă a încercat o ofensivă în zona Vuhledar, care s-a încheiat cu înfrângerea unui grup de luptă și pierderi mari de personal și vehicule blindate.

Marea Britanie poate transfera rachete anti-navă Harpoon și rachete aer-sol Storm Shadow către armata ucraineană.

Lituania trimite tunuri antiaeriene L-70 în Ucraina Tunurile antiaeriene L-70 au fost trimise vineri din Lituania în Ucraina, a informat LRT. „Vor putea distruge avioanele, elicopterele și UAV-urile inamice, la o distanță de până la 5 km în toate condițiile meteorologice”, se arată în raport.03.02.2023 ucraina1

Primul lot de tunuri și muniții antiaeriene L-70 predate de Lituania au ajuns în Ucraina. După cum a declarat anterior, Vilnius intenționează să transfere 36 de astfel de arme Forțelor Armate ucrainene.

Slovacia este pregătită să înceapă negocierile privind transferul avioanelor de luptă MiG-29 în Ucraina. Șeful Ministerului Apărării al țării, Jaroslav Naď, a spus că Slovacia nu mai are nevoie de avioanele de acest tip și poate fie să le vândă, fie să le transfere în Ucraina.

Ministrul olandez al apărării, Kajsa Ollongren, a confirmat că Ucraina a solicitat avioane de luptă F-16 de la Regat.

Președintele Poloniei, Andrzej Duda, a declarat că trimiterea avioanelor F-16 ar fi o „decizie foarte serioasă” care „nu este ușor de luat”. Trimiterea avioanelor de luptă F-16 în #Ucraina ar fi o „decizie foarte serioasă”, a declarat președintele polonez Andrzej Duda. El a declarat că o astfel de decizie „nu este ușor de luat”, așa cum este necesar pentru a coordona un astfel de pas cu aliații NATO. (sursa Deutsche Welle)

Elveția a refuzat cererea Spaniei de a transfera tunuri antiaeriene de fabricație elvețiană în Ucraina. Guvernul elvețian a clarificat că țara nu va încălca principiul „politicii neutralității”.

Polonia și-a propus să creeze o „echipă de refugiați”, în care dizidenții din Rusia și Belarus, care se opun regimurilor Putin și Lukașenko, să poată evolua la Jocurile Olimpice. O astfel de declarație a fost făcută de ministrul polonez al Sportului și Turismului, Kamil Bortniczuk. „Pentru a evita acuzațiile că ne ghidăm după naționalitate, că există vreo discriminare pe baza pașaportului, propunem să creăm o echipă de refugiați, care ar putea include ruși și bieloruși care sunt împotriva regimurilor Putin și Lukașenko”, a spus Kamil Bortniczuk.

Un grup de 35 de țări, printre care SUA, Marea Britanie, Germania și Franța, s-au pronunțat în favoarea interzicerii rușilor și belarușilor să participe la olimpiadele din 2024 de la Paris, a declarat Ministerul Sportului lituanian.

„Opriți războiul” nu este tot una cu „Opriți Rusia”! Dacă primul slogan presupune ca ucrainenii să depună armele și să se predea, cel de al doilea este sloganul potrivit, deoarece doar prin victoria Ucrainei se va putea face o pace durabilă!

Potrivit rapoartelor mass-media, această înregistrare arată testul primului UAV Ucrainean.

Președintele SUA va vizita Polonia în perioada 20-22 februarie, spune Casa Albă. Anterior, autoritățile poloneze au declarat că i-au trimis lui Joe Biden o invitație oficială în ajunul aniversării invaziei pe scară largă a Ucrainei de către Rusia.

Secretarul american al apărării Lloyd Austin și ministrul ucrainean al apărării Oleksiy Reznikov au purtat o conversație telefonică, în timpul căreia au discutat despre furnizarea de artilerie și echipamente de apărare aeriană către Kyiv.

Regatul Unit intenționează să înceapă producția de echipamente militare în Ucraina. Potrivit ziarului Telegraf, reprezentanții țărilor negociază deja despre lansarea producției comune de arme și echipamente militare pe teritoriul Ucrainei.

Mykhailo Podolyak, consilier al șefului Oficiului Prezidențial ucrainean, a reacționat la cuvintele ministrului adjunct de externe rus Serghei Verșinin, despre posibile negocieri: „În retorica periodică „pace și discuții”, Kremlinul spune că nu va părăsi teritoriile ucrainene și că nu va fi responsabil pentru crime… Este o altă dovadă că discuțiile sunt excluse. Doar victoria Ucrainei, altfel războiul din Europa nu se va termina, iar 🇷🇺 va domina criminal lumea.”

Rusia ar putea deschide un nou front în regiunea Harkiv, scrie The New York Times. Potrivit ziarului, Putin a dat ordine ocupanților să pună mâna pe întreg teritoriul Donbasului până în martie. Sunt 320.000 de ocupanți în Ucraina, iar alți 150.000 sunt la terenuri de antrenament.

Șeful grupării teroriste Wagner din Rusia, Evgheni Prigojin, a spus că ar putea dura doi ani pentru ca Rusia să controleze pe deplin regiunile de est ale Ucrainei Donețk și Lugansk. Și totuși, Putin spune că „operațiunea sa specială” decurge conform planului!

Acesta a fost un atac terorist, nu război! Putem transmite acest mesaj în întreaga lume în toate limbile „Rusia este un stat terorist”!

Chiar și după o lovitură nucleară rusă, 89% dintre ucraineni doresc să continue lupta în orice circumstanțe, spune un sondaj pentru Conferința de Securitate de la Munchen.04.02.2023 ucraina2

Ocupanții ruși au bombardat Nikopol cu ​​artileria. O femeie de 53 de ani a fost ucisă. Patru clădiri cu mai multe etaje, un sistem de alimentare cu apă și o clădire de colegiu au fost avariate în oraș.

În districtul Kryvyi Rih, o dronă inamică a lovit o instalație de infrastructură energetică bombardată anterior. Acest lucru a fost raportat de Comandamentul Operațional „Sud”. O altă dronă în aceeași direcție a fost doborâtă de forțele de apărare aeriană.

O propunere de rezoluție spre adoptare de către Adunarea Generală a ONU, cu privire la invazia Rusiei în Ucraina, a subliniat nevoia de pace care să asigure Ucrainei „suveranitatea, independența și integritatea teritorială”. Niciun teritoriu dobândit prin amenințare sau forță nu va fi considerat legal.

Michael McFaul, Profesor de științe politice la Universitatea Stanford, Ambasador al SUA în Rusia, 2012-2014: „Dacă Putin devine primul lider din 1945 care a folosit arme nucleare și primul lider care le-a folosit vreodată de când au fost scoase în afara legii de către întreaga lume, va fi în întregime vina lui. Ideea că ar putea fi „provocat” să folosească o armă nucleară este complet nebună.”
Cea mai mare organizație caritabilă pentru mine terestre din lume, Halo Trust, își dublează forța de muncă în Ucraina în acest an pentru a curăța zonele de explozibili. Organizația caritabilă din Scoția a declarat că întreprinde un program „uriaș” de formare pentru a-și extinde personalul la aproximativ 1.200.
Amănunte în articolul Ukraine war: Halo Trust landmine charity to double workforce – publicat de BBC.
Tactici rusești de negociere: „Fie ucidem populația civilă a Ucrainei – fie faci ceea ce spunem!”

Citind cărți, desenând, învățând lecții: așa au așteptat locuitorii din Kyiv un alt atac cu rachete rusești în metrou astăzi.03.02.2023 ucraina203.02.2023 ucraina3

„Noi luptăm nu pentru că îi urâm pe cei care sunt în fața noastră, ci pentru că îi iubim pe cei care sunt în spatele nostru!” – Roman Șuhevici

Președintele Zelenski a semnat un decret care a aprobat decizia Consiliului de Securitate Națională și Apărare al Ucrainei de a impune sancțiuni personale împotriva a 200 de persoane asociate cu Rusia.

Organizația Mondială a Sănătății a estimat daunele aduse medicinei ucrainene la 26 de miliarde de dolari. Acest lucru a fost declarat de ministrul ucrainean al sănătății, Viktor Lyashko, cu referire la calculele OMS. Lyashko a mai spus că 1.218 de unități medicale au fost avariate.04.02.2023 ucraina

Invadatorii ruși au lansat un atac cu rachete asupra Harkiv, în noaptea trecută. În consecință, o întreprindere locală a fost lovită și un bărbat de 35 de ani a fost rănit.04.02.2023 ucraina1

Serviciul de Securitate al Ucrainei l-a pus sub acuzare în lipsă pe șeful Comitetului de Investigație Rus, Bastrykin. El este acuzat că a justificat agresiunea rusă și că a comis acțiuni deliberate pentru schimbarea granițelor Ucrainei.

Adevărați „patrioți” ai Rusiei”! 18 rusoaice însărcinate au fost reținute pe aeroportul din Buenos Aires (Argentina). Aceștia au fost acuzați de „turism fals” – încercare de a veni în țară de dragul nașterii unui copil, care va primi astfel automat cetățenia locală. Peste 5.000 de femei ruse însărcinate au intrat în Argentina în ultimele luni, inclusiv 33 cu un singur zbor, spun oficialii.

Războiul este actul prin care un popor rezistă nedreptății cu prețul sângelui său. – Henri Lacordaire

Concluzia acestui nou periplu printre evenimente este una singură: Războiul se termină doar când va câștiga Ucraina. Iar Ucraina câștigă doar atunci când are armele potrivite! Din această dilemă nu putem ieși, vorba dramaturgului nostru național.

Materialele din acest montaj jurnalistic provin din surse autorizate, iar selecția lor îmi aparține. Ele se articulează într-un jurnal al evenimentelor întâmplate în Ucraina în ziua / zilele din urmă. Nu neg caracterul subiectiv al alegerii unora dintre ele, precizând că această atitudine se datorează dorinței nedisimulate ca activitatea războinică de dincolo de ușa nord-estică a statului nostru să se termine într-un fel anume… și nu altfel! Că dacă ar fi să fie… altfel, ar exista posibilitatea ca autorul „operațiunii militare speciale” din Ucraina să creadă că s-ar putea juca în continuare – până spre Atlantic – de-a războiul. Iar printre primii pe care ar vrea să-i calce pe cap, la loc de cinste, am fi noi. Așa încât, dacă ținem la ce credem că merită să mai avem, trebuie să rămânem alături. Că prea ne-a plăcut și am practicat trădarea în plăpânda noastră istorie.

Butonul care-l neutralizează  pe Putin!

Războiul este unealta finală a politicii. – Buckminster Fuller

Citește articolul UCRAINA – doar o vorbă să-ți mai spun (XXVIII) – publicat pe 9 februarie 2023, de la care pleacă link-uri spre articolele anterioare dedicate războiului din Ucraina.

Citește articolul UCRAINA – Să fie clar: nu există victorie fără suficiente arme moderne! – publicat pe 9 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LIII) – publicat pe 5 noiembrie 2022, de la care pleacă link-uri spre articolele anterioare dedicate războiului din Ucraina.

DUMNEZEU SĂ NE ŢIE,
CĂ CUVÂNTUL DIN POVESTE,
ÎNAINTE MULT MAI ESTE!

Iar până atunci, vorba lui Caragiale…
Să fiţi sănătoşi şi veseli!
ŢINEŢI APROAPE!

– Va urma –
Tiberiu M. Pană

______________________

Limp Bizkit – Out Of Style [Official Music Video]

Trupa americană de rap rock Limp Bizkit a lansat un clip împotriva războiului, transformând membrii trupei cu ajutorul lui DeepFake în Vladimir Putin, Kim Jong-un, Xi Jinping, Volodymyr Zelenskyy și Joe Biden. În clip există și un Tom Cruise fals.

Kalush Orchestra – „Shchedryi Vechir” (Seară generoasă) – în acest videoclip nou apare și Arnold Schwarzenegger.

Status Quo – In The Army Now (traducere în română)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.