UCRAINA și ruleta rusească (XVII)

Este înfricoșător să vorbești, dar este imposibil să taci! (text de pe un banner afișat la Minsk)

O poveste de viață în timp de război, spusă în imagini grăitoare, la confluența efemerului cu imprevizibilul…

Ceva tipic pentru PUTIN… minte de îngheață apele!

12.02.2023 ucraina14

Așa arăta (pe 23 februarie 2023) bulevardul din fața Ambasadei Rusiei de la Londra! Manifestanții au întrerupt traficul, pentru a picta un uriaș steag al Ucrainei pe drumul din fața ambasadei Rusiei, în ajunul împlinirii unui an de la declanșarea – de către Rusia lui PUTIN – a războiului din Ucraina.

Glumițe de sezon…

Zelenski: dacă China se va alia cu Rusia, va avea loc cel de-al treilea război mondial. În urma acestei declarații, Putin și Xi au început să-și gătească singuri alimentele!

Nu este loc de negocieri cu teroriștii!

Să fie clar, tipul care încearcă să anexeze un teritoriu de dimensiunea Portugaliei, mobilizând încă 300.000 de soldați și care amenință că va folosi arme nucleare, este cel care escaladează, nu Biden sau NATO! Rusia a invadat Ucraina, o țară  care acum luptă pentru dreptul ei de a exista. A le cere ucrainenilor să negocieze, fără a-i cere Rusiei să-și oprească furia neprovocată, i-ar face jocul lui Putin! Răspunsul corect care trebuie dat de întreaga comunitate la escaladarea Rusiei, este unitatea și puterea, nu frica. Dacă agresiunea și amenințările Rusiei dau acum roade, acest stat agresor le vor folosi din nou și din nou!

Susținătorii sloganului „pace acum!” nu înțeleg că prețul tranzacționării pământului pentru pace îl reprezintă tocmai soarta unor astfel de oameni. Pe care Ucraina trebuie să-i elibereze și protejeze, nu  să-i abandoneze sub cizma cotropitorului rus!

Putin vrea să desființeze Ucraina ca națiune și susține că „operațiunea sa militară specială” este necesară pentru „de-nazificarea” țării. Cum să te așezi în jurul unei mese de negocieri, când acea masă este plină de asemenea fantezii, emise de un psihopat?

Când o să mai auziți pe cineva vorbind despre realpolitik și despre nevoia de a-l liniști pe agresor, arătați-i această fotografie!

15.01.2023 ucraina2

Winston Churchill nu a spus niciodatăAr fi greșit să folosiți tancuri împotriva Germaniei naziste, deoarece există riscul escaladării celui de-al Doilea Război Mondial!

Ucrainenii nu se vor preda, chiar dacă Rusia folosește arme nucleare! Aceasta reiese dintr-un raport publicat de organizatorii Conferinței de Securitate de la München. Raport care poate fi găsit AICI.

89% dintre respondenții din Ucraina au spus că nu vor înceta să lupte chiar dacă Rusia ar folosi arme nucleare tactice pe câmpul de luptă sau împotriva unui oraș ucrainean. Ca o condiție pentru încetarea focului, 93% dintre respondenți consideră retragerea completă a trupelor ruse, inclusiv din Crimeea.

Zelenski: „Nu am pierdut nimic. Ne-a fost luat. Ucraina nu și-a pierdut fiii și fiicele – viețile lor au fost luate de ucigași. Ucrainenii nu au pierdut case – au fost distruse de teroriști. Lumea nu și-a pierdut pacea – Rusia a distrus-o!”

Garry Kasparov: „Rusia lui Putin a fost cea mai mare forță destabilizatoare din lume, de la amestecul în alegeri la sprijinirea dictatorilor din Iran până în Venezuela, până la distrugerea orașelor întregi din Siria și Ucraina. Victoria pentru Ucraina va semnifica sfârşitul lui şi o şansă pentru o nouă Rusie.”

Ce este o armă ofensivă? O piatră ar putea fi una, dacă este folosită pentru a ataca. Prin definiție, toate armele folosite de ruși sunt ofensive! Ucraina SE APĂRĂ de un război criminal de agresiune. În consecință, toate armele din poziția ucrainenilor sunt defensive!

„NATO nu este în război cu Rusia, iar furnizarea de arme unui stat de autoapărare este stipulată în articolul 51 din Carta ONU” – Anne-Clair Legendre, purtătorul de cuvânt al Ministerului francez de Externe.

Directorul CIA – William Burns: „Putin, cred, pariază chiar acum că poate face timpul să lucreze pentru el”, a spus Burns. „Cheia va fi pe câmpul de luptă în următoarele șase luni, ni se pare”. Cât mai curând posibil, Ucraina are nevoie de armament, sisteme de apărare cu rază lungă de acțiune și avioane.

Există ceva mai dezgustător decât cei care cer concesii de la „ambele părți”, atunci când o parte este un criminal și cealaltă o victimă? Ipocriți care se prefac doar a fi pro-pace…

Nu putea exista un răspuns mai bun pentru pacifiștii occidentali, care l-au îndemnat pe președintele Volodimir Zelenski să negocieze cu Rusia, decât un șir de succese ucrainene pe câmpul de luptă!

Joe BIDEN:La un an de la acest război, Putin nu se mai îndoiește de puterea coaliției noastre. Dar încă se îndoiește de convingerea noastră. Se îndoiește de puterea noastră de rezistență. Se îndoiește de sprijinul nostru continuu pentru Ucraina. Se îndoiește dacă NATO poate rămâne unificat. Dar nu ar trebui să existe nicio îndoială.”12,02,2023 ucraina1

Statele Unite ar saluta decizia Aliaților de a transfera avioane de luptă în Ucraina”, a declarat John Kirby, coordonator de comunicații strategice la Consiliul Național de Securitate al Casei Albe.

Marea Britanie ar putea deveni prima țară care deblochează aprovizionarea cu avioane de luptă către Ucraina – a declarat Andriy Yermak, Șeful Biroului Președintelui Ucrainei.

Italia ar putea furniza Ucrainei 5 avioane de luptă Tornado și Amx, (sursa La Repubblica). Autoritățile sunt gata să transfere aviația după demersuri similare ale aliaților.

Dacă NATO decide să furnizeze Ucrainei avioane de luptă, Polonia va furniza în primul rând avioane sovietice MIG-29. Acest lucru a declarat președintele polonez Andrzej Duda.

Ucraina are potențialul de a prelua inițiativa pe câmpul de luptă în 2023, sub rezerva sprijinului suficient și în timp util din partea țărilor aliate. Acest lucru este precizat în raportul Institutului pentru Studiul Războiului (ISW). Analiștii notează că Federația Rusă nu are rezerve mari neutilizate, pregătite pentru luptă, care ar putea fi desfășurate și să schimbe cursul războiului în favoarea ei.

Mai mulți leoparzi pentru Ucraina. Finlanda va trimite 3 tancuri Leopard 2 – a declarat astăzi Ministerul Apărării al țării. De asemenea, ministrul apărării din Suedia a spus că este deschis să trimită unele dintre tancurile sale Leopard, în timp ce pregătește un alt pachet de ajutor pentru Kyiv.

În al 13-lea pachet de ajutor militar, în valoare de 160 de milioane euro, Finlanda va transfera 3 Leopard 2R în Ucraina, a declarat Ministerul Apărării al Finlandei. Leopard 2R este un vehicul greu anti-mine, dezvoltat pentru nevoile armatei finlandeze pe baza Leopard 2A4.12.02.2023 ucraina13

Guvernul ceh a aprobat un alt transport de ajutor militar către Ucraina – a declarat joi ministrul apărării, Jana Černochová – adăugând că țara va continua să trimită echipamente din stocuri. Nu au fost făcute publice detalii despre conținutul pachetului.

Ministerul britanic al Apărării publică imagini cu pregătirea armatei ucrainene. Instructorii notează motivația ridicată și ușurința de învățare a militarilor Forțelor Armate ale Ucrainei.

Președintele Putin este în întregime responsabil pentru acest război, iar cele mai recente cuvântări ale lui demonstrează că rămâne neancorat de această realitate” – Melanie Joly, ministrul de externe al Canadei.12.02.2023 ucraina16

Se raportează explozii în centrul orașului ocupat Donețk. Presa relatează și despre explozii în Mariupol.

Rușii refuză să intre în ofensivă, din cauza pierderilor grele în apropiere de Vuhledar – Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei.12.02.2023 ucraina15

Pământul este presărat cu ruinele imperiilor despre care odată se credea că sunt eterne!” – Percy Bysshe Shelley

Dacă Putin câștigă”, spune șeful NATO Stoltenberg, va încuraja alte regimuri autoritare. „Beijing-ul urmărește îndeaproape, pentru a vedea prețul pe care îl plătește Rusia sau recompensa pe care o primește pentru agresiunea sa. Ceea ce se întâmplă astăzi în Europa s-ar putea întâmpla mâine în Asia de Est”.

Ungaria lui ORBAN se opune extinderii sancțiunilor UE împotriva Rusiei și amenință cu veto. Orban cere ca UE să excludă 4 nume de familie de pe lista sancțiunilor. Nu știu cât de bună s-a dovedit decizia admiterii Ungariei în UE, dar acum acest stat atârnă de Uniune cu greutatea unei pietre de moară…

Rusia devine din ce în ce mai izolată de posibilitatea de a accesa site-urile web occidentale. Kremlinul blochează tot ceea ce îi este nefavorabil.12.02.2023 ucraina8

Rușii cred că va fi un război prelungit în Ucraina. Nici măcar ei nu mai cred în campanii victorioase de… „3 zile”!12.02.2023 ucraina9

Sprijinul rusului obișnuit pentru războiul lui PUTIN din Ucraina rămâne puternic. Deci, nu este doar războiul lui PUTIN – este războiul Rusiei împotriva Ucrainei.12.02.2023 ucraina10

Experții în migrații avertizeazăofensivele planificate de primăvară ale Rusiei ar putea genera până la patru milioane de refugiați suplimentari în 2023. Aceasta ar putea fi o problemă demografică pentru Ucraina. Multe dintre acestea – în principal femei tinere – vor rămâne pe viață în UE. 12.02.2023 ucraina11

„Opriți războiul” nu este tot una cu „Opriți Rusia”! Dacă primul slogan presupune ca ucrainenii să depună armele și să se predea, cel de al doilea este sloganul potrivit, deoarece doar prin victoria Ucrainei se va putea face o pace durabilă!

Prim-ministrul Spaniei, Pedro Sanchez, a sosit la Kyiv într-o vizită oficială. Se va întâlni cu președintele Zelenski, precum și va vizita Bucha și Irpin.

Prim-ministrul Spaniei a vizitat Bucha și Irpin.

La granița dintre Ucraina și Belarus, mine și blocaje rutiere.

Acesta a fost un atac terorist, nu război! Putem transmite acest mesaj în întreaga lume în toate limbile „Rusia este un stat terorist”!

Șeful serviciilor de informații ucrainene, Kirill Budanov, a spus că Rusia pregătește lovituri cu rachete pentru 23-24 februarie.02.01.2023 ucraina

8 milioane de refugiați au fugit din Ucraina după un an de lupte, arată datele ONU.

Amănunte în VIDEO /articolul 8 million refugees have fled Ukraine after a year of fighting, UN data shows – apărut în abc News.

Această invazie este o insultă la adresa conștiinței noastre colective”, a declarat secretarul general António Guterres în timpul unui discurs de deschidere a unei reuniuni a Adunării Generale a ONU cu ocazia aniversării agresiunii pe scară largă a Rusiei împotriva Ucrainei.

ONU va adopta  o rezoluție cu privire la aniversarea invaziei rușilor pe scară largă a Ucrainei, a declarat Dmytro Kuleba.

Cehia a livrat deja Ucrainei 89 de tancuri. Precum și 226 IFV, 38 obuziere, 6 sisteme de apărare aeriană, 4 elicoptere și muniție. Acest lucru a fost anunțat de premierul ceh Petr Fiala. „De la bun început am știut, inclusiv din propria noastră experiență istorică, că trebuie să sprijinim Ucraina”, a spus șeful guvernului ceh.

Acum, când se împlinește un an de la  invazia Ucrainei de către Rusia, iată o privire asupra modului în care unii dintre liderii mondiali au răspuns la această provocare.

Vezi articolul Russia’s invasion of Ukraine: How world leaders have responded to the war – apărut în The Indian EXPRESS.

Cea mai bună replică: „Putin continuă să schimbe generalii în Ucraina, așa cum schimb eu șosetele” a spus John Kirby!

Rusia susține (😂) că Ucraina va ataca o parte a Moldovei ocupată de Rusia, folosind „sabotori ucraineni, deghizați în armata rusă”. Este aceeași carte veche obosită a Kremlinului. După cum s-a întâmplat și în 2014, când rușii au invadat estul Ucrainei, Rusia continuă să agite, să răspândească dezinformarea și să creeze amenințări imaginare, în acest caz despre Republica Moldova. Guvernul Moldovei a respins această ultimă știre falsă.12.02.2023 ucraina3

Tactici rusești de negociere: „Fie ucidem populația civilă a Ucrainei – fie faci ceea ce spunem!”

Astăzi, 24 februarie 2023, are loc împlinirea unui an de la sadica invazie pe scară largă a Ucrainei de către Rusia lui PUTIN.

MARIUPOL – manifestația din fața Teatrului Dramatic:

Noi luptăm nu pentru că îi urâm pe cei care sunt în fața noastră, ci pentru că îi iubim pe cei care sunt în spatele nostru!” – Roman Șuhevici

Un steag al Ucrainei, semnat de președintele Zelenski, a fost vândut cu 110.000 euro!
O seară de caritate „Unitate pentru Ucraina” a avut loc la Milano, sub patronajul Ambasadorului Ucrainei. Evenimentul a fost susținut de Giorgio Armani, de fotbaliști, oficiali, politicieni și persoane publice.

Andriy Shevchenko (Andrei Șevcenko) a adus un steag direct de la Kyiv. A fost scos la licitație la sfârșitul serii. Oferta de pornire de 5000 de euro a fost ridicată foarte repede, atingând pragul de 110.000 de euro. Steagul a fost cumpărat de – cluburile de fotbal din – SerieA, ca simbol al unității lor în sprijinirea Ucrainei. Banii vor fi transferați pentru reconstrucția stadionului din Irpin.

12.02.2023 ucraina412.02.2023 ucraina512.02.2023 ucraina7Andrei Șevcenko

12.02.2023 ucraina6

Graffiti stradale realizate de către artistul britanic Banksy, au fost protejate de vandali și hoți. Pentru a proteja munca lui Banksy, autoritățile le-au instalat sticlă rezistentă la impact cu o conexiune wireless de 24 de ore pe zi la o companie de securitate. Geamurile de protecție sunt echipate cu senzori de mișcare.12.02.2023 ucraina12.02.2023 ucraina112.02.2023 ucraina2

Războiul este actul prin care un popor rezistă nedreptății cu prețul sângelui său. – Henri Lacordaire

Concluzia acestui nou periplu printre evenimente este una singură: Războiul se termină doar când va câștiga Ucraina. Iar Ucraina câștigă doar atunci când are armele potrivite! Din această dilemă nu putem ieși, vorba dramaturgului nostru național.

Materialele din acest montaj jurnalistic provin din surse autorizate, iar selecția lor îmi aparține. Ele se articulează într-un jurnal al evenimentelor întâmplate în Ucraina în ziua / zilele din urmă. Nu neg caracterul subiectiv al alegerii unora dintre ele, precizând că această atitudine se datorează dorinței nedisimulate ca activitatea războinică de dincolo de ușa nord-estică a statului nostru să se termine într-un fel anume… și nu altfel! Că dacă ar fi să fie… altfel, ar exista posibilitatea ca autorul „operațiunii militare speciale” din Ucraina să creadă că s-ar putea juca în continuare – până spre Atlantic – de-a războiul. Iar printre primii pe care ar vrea să-i calce pe cap, la loc de cinste, am fi noi. Așa încât, dacă ținem la ce credem că merită să mai avem, trebuie să rămânem alături. Că prea ne-a plăcut și am practicat trădarea în plăpânda noastră istorie.

Butonul care-l neutralizează  pe Putin!

Războiul este unealta finală a politicii. – Buckminster Fuller

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (XVI) – publicat pe 24 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (XV) – publicat pe 23 februarie 2023,

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (XIV) – publicat pe 22 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (XIII) – publicat pe 21 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (XII) – publicat pe 20 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (XI) – publicat pe 19 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (X) – publicat pe 18 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (IX) – publicat pe 17 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (VIII) – publicat pe 16 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (VII) – publicat pe 15 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (VI) – publicat pe 14 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (V) – publicat pe 13 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (IV) – publicat pe 12 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA – doar o vorbă să-ți mai spun (XXX) – publicat pe 11 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA – doar o vorbă să-ți mai spun (XXIX) – publicat pe 10 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA – doar o vorbă să-ți mai spun (XXVIII) – publicat pe 9 februarie 2023, de la care pleacă link-uri spre articolele anterioare dedicate războiului din Ucraina.

Citește articolul UCRAINA – Să fie clar: nu există victorie fără suficiente arme moderne! – publicat pe 9 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LIII) – publicat pe 5 noiembrie 2022, de la care pleacă link-uri spre articolele anterioare dedicate războiului din Ucraina.

DUMNEZEU SĂ NE ŢIE,
CĂ CUVÂNTUL DIN POVESTE,
ÎNAINTE MULT MAI ESTE!

Iar până atunci, vorba lui Caragiale…
Să fiţi sănătoşi şi veseli!
ŢINEŢI APROAPE!

– Va urma –
Tiberiu M. Pană

______________________

Limp Bizkit – Out Of Style [Official Music Video]

Trupa americană de rap rock Limp Bizkit a lansat un clip împotriva războiului, transformând membrii trupei cu ajutorul lui DeepFake în Vladimir Putin, Kim Jong-un, Xi Jinping, Volodymyr Zelenskyy și Joe Biden. În clip există și un Tom Cruise fals.

Kalush Orchestra – „Shchedryi Vechir” (Seară generoasă) – în acest videoclip nou apare și Arnold Schwarzenegger.

Status Quo – In The Army Now (traducere în română)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.