UCRAINA (I)

Este înfricoșător să vorbești, dar este imposibil să taci! (text de pe un banner afișat la Minsk)

O poveste de viață în timp de război, spusă în imagini grăitoare, la confluența efemerului cu imprevizibilul…

Președintele Zelenski: „Nu am ridicat steagul alb, am început să apărăm albastru și galben. Am îndurat prima zi a unui război pe scară largă. Nu știam ce se va întâmpla mâine, dar ne-am dat seama că pentru fiecare mâine merită să luptăm.”

Pentru ce luptă ucrainenii…

Când muzica este mai tare decât rachetele: Another Love cântă la pian într-o casă distrusă din regiunea Izium -Harkiv. Pianul a supraviețuit în mod miraculos bombardării…

Glumițe de sezon…

Ministerul Apărării din Marea Britanie a declarat că trupele Rusiei din Ucraina își petrec cea mai mare parte a timpului în stare de ebrietate. Ca răspuns și în timp ce aștepta deschiderea barului, ministrul rus de externe, Lavrov, a negat că Rusia are o problemă cu băuturile.

Nu este loc de negocieri cu teroriștii!

Să fie clar, tipul care încearcă să anexeze un teritoriu de dimensiunea Portugaliei, mobilizând încă 300.000 de soldați și care amenință că va folosi arme nucleare, este cel care escaladează, nu Biden sau NATO! Rusia a invadat Ucraina, o țară  care acum luptă pentru dreptul ei de a exista. A le cere ucrainenilor să negocieze, fără a-i cere Rusiei să-și oprească furia neprovocată, i-ar face jocul lui Putin! Răspunsul corect care trebuie dat de întreaga comunitate la escaladarea Rusiei, este unitatea și puterea, nu frica. Dacă agresiunea și amenințările Rusiei dau acum roade, acest stat agresor le vor folosi din nou și din nou!

Susținătorii sloganului „pace acum!” nu înțeleg că prețul tranzacționării pământului pentru pace îl reprezintă tocmai soarta unor astfel de oameni. Pe care Ucraina trebuie să-i elibereze și protejeze, nu  să-i abandoneze sub cizma cotropitorului rus!

Putin vrea să desființeze Ucraina ca națiune și susține că „operațiunea sa militară specială” este necesară pentru „de-nazificarea” țării. Cum să te așezi în jurul unei mese de negocieri, când acea masă este plină de asemenea fantezii, emise de un psihopat?

Când o să mai auziți pe cineva vorbind despre realpolitik și despre nevoia de a-l liniști pe agresor, arătați-i această fotografie!

24 noiembrie 2022: Maria Kamianetska sărută fața bebelușului ei, în timp ce mama ei, Tetiana Svystunova, și sora ei Lyuba o țin în brațe. Băiatul a fost ucis la mai puțin de 48 de ore de la naștere, într-un atac cu rachete rusești care a devastat maternitatea unui spital din regiunea Zaporizhzhia. (Heidi Levine/pentru The Washington Post)

Winston Churchill nu a spus niciodatăAr fi greșit să folosiți tancuri împotriva Germaniei naziste, deoarece există riscul escaladării celui de-al Doilea Război Mondial!

Ucrainenii nu se vor preda, chiar dacă Rusia folosește arme nucleare! Aceasta reiese dintr-un raport publicat de organizatorii Conferinței de Securitate de la München. Raport care poate fi găsit AICI.

89% dintre respondenții din Ucraina au spus că nu vor înceta să lupte chiar dacă Rusia ar folosi arme nucleare tactice pe câmpul de luptă sau împotriva unui oraș ucrainean. Ca o condiție pentru încetarea focului, 93% dintre respondenți consideră retragerea completă a trupelor ruse, inclusiv din Crimeea.

Zelenski: „Nu am pierdut nimic. Ne-a fost luat. Ucraina nu și-a pierdut fiii și fiicele – viețile lor au fost luate de ucigași. Ucrainenii nu au pierdut case – au fost distruse de teroriști. Lumea nu și-a pierdut pacea – Rusia a distrus-o!”

Garry Kasparov: „Rusia lui Putin a fost cea mai mare forță destabilizatoare din lume, de la amestecul în alegeri la sprijinirea dictatorilor din Iran până în Venezuela, până la distrugerea orașelor întregi din Siria și Ucraina. Victoria pentru Ucraina va semnifica sfârşitul lui şi o şansă pentru o nouă Rusie.”

Ce este o armă ofensivă? O piatră ar putea fi una, dacă este folosită pentru a ataca. Prin definiție, toate armele folosite de ruși sunt ofensive! Ucraina SE APĂRĂ de un război criminal de agresiune. În consecință, toate armele din poziția ucrainenilor sunt defensive!

„NATO nu este în război cu Rusia, iar furnizarea de arme unui stat de autoapărare este stipulată în articolul 51 din Carta ONU” – Anne-Clair Legendre, purtătorul de cuvânt al Ministerului francez de Externe.

Directorul CIA – William Burns: „Putin, cred, pariază chiar acum că poate face timpul să lucreze pentru el”, a spus Burns. „Cheia va fi pe câmpul de luptă în următoarele șase luni, ni se pare”. Cât mai curând posibil, Ucraina are nevoie de armament, sisteme de apărare cu rază lungă de acțiune și avioane.

Există ceva mai dezgustător decât cei care cer concesii de la „ambele părți”, atunci când o parte este un criminal și cealaltă o victimă? Ipocriți care se prefac doar a fi pro-pace…

Nu putea exista un răspuns mai bun pentru pacifiștii occidentali, care l-au îndemnat pe președintele Volodimir Zelenski să negocieze cu Rusia, decât un șir de succese ucrainene pe câmpul de luptă!

Direcția Principală de Informații a Ministerului Apărării al Ucrainei a publicat o fotografie interesantă cu legenda: Crimeea, Ialta, 2023.

Finlanda s-a alăturat oficial NATO!

Atentie, Finlanda! Propagandiștii ruși vorbesc despre necesitatea „eliberării poporului finlandez fratern”!

Țările NATO plănuiesc să trimită două batalioane de tancuri Leopard 2 și patru batalioane de tancuri Leopard 1 în Ucraina. Acest lucru a fost anunțat de Boris Pistorius, ministrul german al apărării.

Pe 3 aprilie, Statele Unite au oferit Ucrainei un alt pachet de ajutor militar de 2,6 miliarde de dolari. Acest lucru este raportat de Reuters, citând oficiali americani.

Statele Unite nu furnizează Ucrainei rachete ATACMS cu rază lungă de acțiune, în schimb iau în considerare alte opțiuni care ar permite armatei ucrainene să-și mărească raza de acțiune pe câmpul de luptă, a declarat generalul Mark Milley, președintele Statului Major Întrunit.

Autoritățile americane au cerut tuturor americanilor să părăsească Rusia „pentru siguranța lor” „Nu este momentul ca americanii să fie în Rusia. Dacă sunteți în Rusia acum, fie că este vorba de afaceri sau de agrement, indiferent de tipul de călătorie, trebuie să plecați acum. Acesta nu este un loc bun pentru a fi în Rusia, chiar dacă ești un jurnalist care lucrează. Rusia este un mediu ostil pentru cetățenii americani chiar acum. Și este timpul să pleci dacă ești acolo”, a declarat John Kirby, purtător de cuvânt al Consiliului de Securitate Națională al SUA. Cu o zi mai devreme, secretarul de presă al Casei Albe, Karine Jean-Pierre, a făcut o declarație similară, menționând că „Rusia nu este sigură pentru americani”.

Bloomberg, The New York Times, The Washington Post și Politico au emis o declarație comună, cerând eliberarea corespondentului The Wall Street Journal, EvanGershkovich, arestat la Moscova sub acuzația de spionaj. „Suntem profund tulburați de detenția de către Rusia a lui Evan Gershkovich, un respectat reporter al Wall Street Journal, a cărui acoperire a Rusiei a fost corectă și precisă, într-un moment în care lumea are nevoie de informații fiabile. Detenția lui Evan este destinată să aibă un efect de răcire asupra jurnalismului independent și să priveze publicul de știri esențiale. Cerem eliberarea imediată a lui Evan”, se arată în comunicat.

În plus, Comitetul pentru Protecția Jurnaliștilor a publicat o declarație cu privire la arestarea lui Gershkovich. Scrisoarea este adresată ambasadorului Rusiei în SUA, Anatoli Antonov.

Anthony Blinken l-a sunat pe Serghei Lavrov pentru arestarea jurnalistului Evan Gershkovich, care a fost reținut sub suspiciunea de spionaj. Potrivit Departamentului de Stat, Blinken și-a exprimat îngrijorarea profundă cu privire la detenția inacceptabilă a jurnalistului cetățean american Gershkovich în Rusia. Secretarul de stat a cerut eliberarea sa imediată. El a cerut eliberarea imediată a unui alt american, Paul Whelan, care este, de asemenea, acuzat de spionaj. Lavrov l-a îndemnat pe secretarul de stat al SUA să „respecteze deciziile autorităților ruse” și a remarcat că „Gerșkovici a fost reținut în timp ce încerca să primească informații clasificate”.

Ucraina va cumpăra 100 de vehicule blindate poloneze Rosomak. Rosomak-ul de fabricație poloneză va fi finanțat din fonduri SUA și UE, a scris pe Twitter prim-ministrul polonez Mateusz Morawiecki.

Volodimir Zelenski a publicat un videoclip despre eliberarea regiunii Kyiv de sub invadatori și a vorbit și despre „arma secretă” care i-a ajutat pe ucraineni.

Noua copertă a revistei britanice „The Economist” cu titlul „Este mai rău decât crezi!

Războiul dronelor: cum Rusia și Ucraina au folosit tehnologia UAV modernă una împotriva altora de la invazia lui Putin… și cum se compară flota lor fără pilot.

Amănunte în articolul War of the drones: How Russia and Ukraine have utilised modern UAV technology against one another since Putin’s invasion… and how their unmanned fleet compares – apărut în Daily Mail.

Pământul este presărat cu ruinele imperiilor despre care odată se credea că sunt eterne!” – Percy Bysshe Shelley

Dacă Putin câștigă”, spune șeful NATO Stoltenberg, va încuraja alte regimuri autoritare. „Beijing-ul urmărește îndeaproape, pentru a vedea prețul pe care îl plătește Rusia sau recompensa pe care o primește pentru agresiunea sa. Ceea ce se întâmplă astăzi în Europa s-ar putea întâmpla mâine în Asia de Est”.

Trimiterea somațiilor electronice de către comisariatul militar către ruși, prin intermediul serviciului online „Serviciile de stat” va fi echivalată cu înmânarea în persoană, a declarat Yuri Shvytkin, vicepreședintele Comitetului de Apărare al Dumei.

Republica Tuva va transfera 3.000 de cai trupelor ruse, pentru a stabili lanțuri logistice pentru aprovizionarea frontului. Acest lucru a fost anunțat de șeful Republicii, Vladislav Khovalyg, de la partidul Rusia Unită.

O explozie la Sankt Petersburg ucide un propagandist și blogger militar rus: Maxim Fokin (Vladlen Tatarsky), participant la agresiunea militară ruso-belarusă împotriva Ucrainei din 24 februarie 2022.

În videoclip, o tânără care seamănă cu Daria Trepova intră cu o cutie în cafenea, unde mai târziu s-a produs explozia. Potrivit presei ruse: în prima fotografie – fata a prezentat un bust și se duce la locul ei, dar Vladlen a oprit-o și a rugat-o să stea lângă el. Ea a spus că este timidă, dar a plecat. A doua fotografie surprinde momentul în care ea se află lângă Vladlen. Darya Trepova, un rezident din Sankt Petersburg, a fost reținută sub suspiciunea că l-a ucis pe corespondentul de război Vladlen Tatarsky, a raportat Interfax.

Un videoclip îl arată pe Tatarsky primind o statuetă.

Vladlen Tatarsky a primit o statuetă, pentru cea mai bună seară creativă dintre „corespondenții de război ruși”. Bomba s-a aflat în „premiul” acordat lui Tatarsky. Participant la agresiunea militară ruso-belarusă împotriva Ucrainei din 24 februarie 2022.

Puterea dispozitivului exploziv din Sankt Petersburg era de peste 200 de grame de TNT, a spus poliția. Numărul răniților în explozie a crescut la 15.

Video cu explozia dintr-o cafenea din Sankt Petersburg, care ar fi deținută de Prigozhin.

Scurtă reamintire cine este de fapt Vladlen Tatarsky și pentru ce este faimos.

Și ce avea în cap…. descreieratul:vom învinge pe toată lumea, vom ucide pe toată lumea, vom jefui pe toată lumea, după cum este necesar. Așa cum ne place nouă”.

Comitetul de Investigații al Federației Ruse a publicat o fotografie a unei cafenele din Sankt Petersburg după explozie.

Opriți războiul” nu este tot una cu „Opriți Rusia”! Dacă primul slogan presupune ca ucrainenii să depună armele și să se predea, cel de al doilea este sloganul potrivit, deoarece doar prin victoria Ucrainei se va putea face o pace durabilă!

Invadatorii au deportat cu forța peste 16.000 de copii ucraineni din regiunile ocupate, a declarat procurorul general ucrainean Andriy Kostin, la o întâlnire cu Comisarul pentru Drepturile Omului al Consiliului Europei. Doar 307 copii au fost returnați.

Baykar a testat cu succes o dronă Akinci cu un motor ucrainean. UAV-ul a lansat o rachetă IHA-230 la o distanță de 140 km.

Volodimir Zelenski a publicat un videoclip cu vizita sa la Bucha.

Cel de-al doilea grup de militari ucraineni a finalizat antrenamentul privind sistemul de artilerie autopropulsat AC90 de 155 mm în Marea Britanie, a declarat Ministerul Apărării din Marea Britanie.

Cea mai bună replică: „Putin continuă să schimbe generalii în Ucraina, așa cum schimb eu șosetele” a spus John Kirby!

Munițiile cu uraniu sărăcit nu reprezintă o amenințare radioactivă, dacă Rusia este îngrijorată de viețile soldaților săi, cea mai sigură opțiune pentru aceștia este să le mute peste granița din Ucraina” – John Kirby.

Raportul Programul ONU pentru Mediu 2022 consemnează că uraniul sărăcit este o problemă de mediu. Poate provoca iritații ale pielii, insuficiență renală și crește riscul de cancer. Marea Britanie intenționează să aprovizioneze Ucraina cu cartușe / obuze cu uraniu sărăcit, pentru perforarea blindajelor.

Amănunte în articolul Ukraine war: UK defends sending depleted uranium shells after Putin warning (Războiul din Ucraina: Marea Britanie apără trimiterea de obuze de uraniu sărăcit după avertismentul lui Putin) – apărut în BBC.

Tactici rusești de negociere: „Fie ucidem populația civilă a Ucrainei – fie faci ceea ce spunem!”

Serviciul de Securitate al Ucrainei raportează că șeful Bisericii Ortodoxe Ucrainene a Patriarhiei Moscovei, Pavlo, vicarul Lavrei Kyiv Pechervsk, supranumit Pașa „Mercedes”, este acuzat în temeiul a două articole din codul penal: incitarea la ură interreligioasă și justificarea agresiunii armate din partea Federației Ruse. În videoclip, pașa „Mercedes” spune că acum este în arest la domiciliu. „Mitropolitul” Pavel Lebed a condus Lavra Kyiv-Pechersk, cea mai importantă mănăstire a Ucrainei, care a fost preluată cu forța de „Biserica” ortodoxă rusă de către filiala sa din Ucraina (UOC-MP).

Când nu călătorește cu un Mercedes, el preferă câteva moduri de transport mai simple.

Până una alta preotul s-a ales cu o… „brățară de urmărire”!

Presa ucraineană a publicat un videoclip de la Hmelnițki, acolo unde, într-o biserică, a avut loc un conflict între un militar și un preot parlamentar UOC Motivul a fost întrebarea soldatului (adresată preotului politician): „Câți oameni trebuie să moară înainte să nu mai vii aici?” De-abia aștept să vedem videoclipul realizat după intervenția autorităților statale ucrainene!

Actualizare referitoare la soldatul ucrainean care a fost bătut de către clerul-FSB-agenți proruși în Biserica Hmelnytskyi din Ucraina: ⭐️ Catedrala din Hmelnytskyi a fost preluată de drepții ei proprietari: Biserica Ucraineană!

Noi luptăm nu pentru că îi urâm pe cei care sunt în fața noastră, ci pentru că îi iubim pe cei care sunt în spatele nostru!

Decesul a peste 8.400 și rănirea a peste 14.000 de civili în Ucraina au fost confirmate de ONU, precizând că acesta este „doar vârful aisbergului”. „Acest război sfidează orice explicație. Această nebunie trebuie să se termine și trebuie găsită pacea”, a declarat Volker Türk, Înaltul Comisar al ONU pentru Drepturile Omului. El a avertizat că războiul Rusiei în Ucraina a transformat încălcările grave ale drepturilor omului într-o „rutină șocantă” și distrage atenția umanității de la lupta împotriva amenințărilor existențiale.

Ucraina ar putea folosi noile sale tancuri britanice Challenger 2 pentru a conduce o contraofensivă, care să pună capăt în cele din urmă „celei mai sângeroase bătălii” a războiului din Bakhmut.

Ministerul Apărării a arătat eficiența obuzierelor britanice L119 calibrul 105 milimetri. Raza de operare efectivă a tragerii este de la 11 la 14 kilometri cu obuzele convenționale și până la 19 km cu cele active-reactive.

Consecințe ale bombardării localității Konstantinovka, regiunea Donețk. Trei persoane au murit și alte șase au fost rănite.

Războiul este actul prin care un popor rezistă nedreptății cu prețul sângelui său. – Henri Lacordaire

Concluzia acestui nou periplu printre evenimente este una singură: Războiul se termină doar când va câștiga Ucraina. Iar Ucraina câștigă doar atunci când are armele potrivite! Din această dilemă nu putem ieși, vorba dramaturgului nostru național.

Materialele din acest montaj jurnalistic provin din surse autorizate, iar selecția lor îmi aparține. Ele se articulează într-un jurnal al evenimentelor întâmplate în Ucraina în ziua / zilele din urmă. Nu neg caracterul subiectiv al alegerii unora dintre ele, precizând că această atitudine se datorează dorinței nedisimulate ca activitatea războinică de dincolo de ușa nord-estică a statului nostru să se termine într-un fel anume… și nu altfel! Că dacă ar fi să fie… altfel, ar exista posibilitatea ca autorul „operațiunii militare speciale” din Ucraina să creadă că s-ar putea juca în continuare – până spre Atlantic – de-a războiul. Iar printre primii pe care ar vrea să-i calce pe cap, la loc de cinste, am fi noi. Așa încât, dacă ținem la ce credem că merită să mai avem, trebuie să rămânem alături. Că prea ne-a plăcut și am practicat trădarea în plăpânda noastră istorie.

Butonul care-l neutralizează  pe Putin!

Războiul este unealta finală a politicii. – Buckminster Fuller

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (XXXV) – publicat pe 29 martie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (XXXIV) – publicat pe 25 martie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (XXXIII) – publicat pe 24 martie 2023;

Citești articolul UCRAINA și ruleta rusească (XXXII) – publicat pe 23 martie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (XXXI) – publicat pe 22 martie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (XXX) – publicat pe 21 martie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (XXIX) – publicat pe 20 martie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (XXVIII) – publicat pe 7 martie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (XXVII) – publicat pe 6 martie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (XXVI) – publicat pe 4 martie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (XXV) – publicat pe 3 martie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (XXIV) – publicat pe 2 martie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (XXIII) – publicat pe 1 martie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (XXII) – publicat pe 28 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (XXI) – publicat  pe 27 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (XX) – publicat pe 26 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (XIX) – publicat pe 26 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (XVIII) – publicat pe 25 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (XVII) – publicat pe 24 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (XVI) – publicat pe 24 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (XV) – publicat pe 23 februarie 2023,

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (XIV) – publicat pe 22 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (XIII) – publicat pe 21 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (XII) – publicat pe 20 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (XI) – publicat pe 19 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (X) – publicat pe 18 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (IX) – publicat pe 17 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (VIII) – publicat pe 16 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (VII) – publicat pe 15 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (VI) – publicat pe 14 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (V) – publicat pe 13 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA și ruleta rusească (IV) – publicat pe 12 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA – doar o vorbă să-ți mai spun (XXX) – publicat pe 11 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA – doar o vorbă să-ți mai spun (XXIX) – publicat pe 10 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA – doar o vorbă să-ți mai spun (XXVIII) – publicat pe 9 februarie 2023, de la care pleacă link-uri spre articolele anterioare dedicate războiului din Ucraina.

Citește articolul UCRAINA – Să fie clar: nu există victorie fără suficiente arme moderne! – publicat pe 9 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LIII) – publicat pe 5 noiembrie 2022, de la care pleacă link-uri spre articolele anterioare dedicate războiului din Ucraina.

DUMNEZEU SĂ NE ŢIE,
CĂ CUVÂNTUL DIN POVESTE,
ÎNAINTE MULT MAI ESTE!

Iar până atunci, vorba lui Caragiale…
Să fiţi sănătoşi şi veseli!
ŢINEŢI APROAPE!

– Va urma –
Tiberiu M. Pană

______________________

Mark Knopfler de la Dire Straits sprijină Ucraina!

24.02.2023 ucraina7

Mark Knopfler – Brothers In Arms (Berlin 2007 | Official Live Video)

Limp Bizkit – Out Of Style [Official Music Video]

Trupa americană de rap rock Limp Bizkit a lansat un clip împotriva războiului, transformând membrii trupei cu ajutorul lui DeepFake în Vladimir Putin, Kim Jong-un, Xi Jinping, Volodymyr Zelenskyy și Joe Biden. În clip există și un Tom Cruise fals.

Kalush Orchestra – „Shchedryi Vechir” (Seară generoasă) – în acest videoclip nou apare și Arnold Schwarzenegger.

Status Quo – In The Army Now (traducere în română)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.