„Povestea” Liceului „OLTCHIM” se apropie de sfârșit! Continuăm recapitularea finală! (III)

Motto: Da, adevărul este că ambiţia şi dorinţa oamenilor de a face bani sunt printre cele mai frecvente cauze de fapte intenţionate de nedreptate. – Aristotel

Scurt pe doi și 1/4: În prima parte a acestui articol ne-am referit la manoperele care au culminat cu desființarea – prin „divizare totală” a Liceului Oltchim. Operațiune în care au fost implicați tot felul de trepăduși care-l anturau pe primarul Gutău Mircia, precum și conducerea administrativă a profitorilor de la Universitatea din Pitești (în continuare, UPIT). Material în care ne-am referit și la argumentele care pledau pentru necesitatea imperioasă a menținerii acestei unități școlare exemplare a acestei părți de țară.

În partea a doua a acestui material – în mai multe cicluri de articole – am prezentat in extenso unele dintre tertipurile utilizate pentru desființarea acestui liceu, precum și modul în care a ajuns să se degradeze această citadelă a învățământului tehnologic vâlcean, un etalon educațional al lucrului bine făcut. Mărturie a felului în care arătau aceste spații educaționale peste doar câteva luni de la trecerea taifunului politico-administrativ care – în toamna timpurie a anului 2018 – a dezrădăcinat o bună parte din bunurile mobile care erau proprietatea acestui liceu, stau fotografiile din alte șase articole ale noastre.

Despre toate cele întâmplate în derularea acestei nefericite afaceri imobiliare, ne-am referit într-un ciclu de materiale, spre care pleacă link-uri de la acest din urmă ARTICOL – Ce bunuri materiale figurau în simulacrul de „inventare” depuse la I.Ș.J. Vâlcea de Liceul „Oltchim”! – publicat pe 23 aprilie 2021.

Într-un prim episod – intitulat Cum s-au împărțit bunurile Liceului „Oltchim”: cine, ce, cum și de ce a luat! (I) – publicat pe 5 aprilie 2021 – am urmărit care au fost bunurile fostului liceu care au luat calea a 3 din cele 5 școli dobânditoare, și anume: Colegiul  EconomicLiceul Tehnologic Ferdinand I și Colegiul  Energetic, toate din Râmnicu Vâlcea. Precizarea este necesară, deoarece o să constatăm că la împărțirea recoltei de bunuri mobile, aparținând liceului Oltchim, au participat și unități școlare din alte localități ale județului, sau alte unități școlare din oraș, în afara celor de mai sus, care erau în drept să o facă.

În cel de al doilea episod – intitulat Cum s-au împărțit bunurile Liceului „Oltchim”: cine, ce, cât și de ce a luat! (II) – publicat pe 7 aprilie 2021 – am aflat cu ce s-au ales celelalte două licee dobânditoare: Liceul  Tehnologic Forestier (care se numea atunci Colegiul de Silvicultură și Protecția Mediului) și Liceul Tehnologic General Magheru.

Despre condițiile pe care nu le îndeplineau nici aceste unități școlare „dobânditoare” la ele acasă, pentru a găzdui și forma / instrui (așa cum se cuvine) elevii pe care-i moșteneau – ca urmare a desființării liceului Oltchim – am scris pe larg în articolul Despre precaritatea bazei materiale a unora dintre liceele „dobânditoare” a unor hălci din Liceul  „OLTCHIM”, publicat pe 21 august 2019.

Ca să înțelegem mai bine încotro urma s-o ia fiecare dintre clasele liceului Oltchim, vezi și H. C. L. nr. 30/30 ianuarie 2018 privind aprobarea rețelei școlare a unităților de învățământ preuniversitar de stat și particular de pe raza municipiului Râmnicu Vâlcea pentru anul școlar 2018-2019.

În articolul Cum au ajuns bunuri ale Liceului „Oltchim” la unități școlare care nu aveau niciun drept: care, ce și de ce a luat! (I) – publicat pe 11 aprilie 2021 – am prezentat documente care fac dovada că și alte unități școlare au beneficiat de bunuri care aparțineau liceului OLTCHIM, deși nu aveau un astfel de drept, nefiind… licee dobânditoare! Printre acestea aflându-se două grădinițe din Râmnicu Vâlcea – Grădinița cu Program PrelungitCOZIA”, Grădinița cu Program PrelungitNORD 1”, Școala Gimnazială nr. 13, precum și Liceul TehnologicBrătianu”, din Drăgășani.

Tolerând o veche nedreptate, îndemni la una nouă. (Publilius Syrus)

Și am ajuns cu… recapitularea la principalul beneficiar (cunoscut) al prăduirii Liceului Oltchim, nimeni altul decât… COLEGIUL NAȚIONAL MIRCEA cel BĂTRÂN din RÂMNICU VÂLCEA. Despre încrengăturile care au făcut posibilă această jecmănire fără precedent, aflați din rândurile și din documentele aflate in articolul Cum au ajuns multe bunuri ale Liceului „OLTCHIM” la C. N. „MIRCEA cel BĂTRÂN”, care nu era școală „dobânditoare”: ce și de ce a luat! (II) – publicat pe 16 aprilie 2021.

Fără să intrăm aici / acum în alte amănunte, sugerăm că toate acestea au fost posibile datorită legăturilor oculte existente la nivelul municipiului / județului între PSD (printre ai cărui consilieri municipali se afla d-na prof. DOBRETE FLORENTINA-ADINA, inspectorul școlar care, așa cum s-a văzut, avea mari responsabilități în această speță) și PER (partid avându-l printre consilierii municipali și pe prof. PANĂ CĂTĂLIN, directorul de atunci al colegiului în chestie). Fără ale căror voturi pentru „divizarea totală” a două prestigioase licee vâlcene, GUTĂU Mircia, liderul suprem al coaliției lor politice, ar fluiera și acum a pagubă! A pagubă mare, nu d-aia ca-n… ciuperci!

În ce o privește pe d-na DOBRETE Adina, cred că domnia sa știa foarte bine ce înseamnă… școli dobânditoare! Mai ales că doar cu câteva zile înainte de aceste fapte reprobabile, pe 28 august 2018, semnase o Adresă – alături de d-na BICĂ Andra, inspectorul școlar general aflat atunci în funcție – care a fost remisă liceului Oltchim, aflat pe cale de a fi răstignit. Act în care se făcea vorbire despre această categorie de unități școlare, numite generic… „dobânditoare”!

Iar domnul (fost) consilier local / director PANĂ CĂTĂLIN, (doar o simplă potrivire de nume cu mine, nimic altceva!), beneficiar al rășluirii multora din bunurile proprietate a unui liceu aflat în moarte clinică, pentru astfel de fapte impardonabile, trebuie să realizeze (măcar acum, cu mult dincolo de cel de-al doisprezecelea ceas!) că pe vremea când comitea toate aceste fapte, se afla într-o crasă stare de… incompatibilitate! Pentru dovedirea căreia este suficient să se constate că aceste bunuri au intrat în gestiunea școlii pe care o conducea. Ceea ce înseamnă că liceul pe care îl conducea a beneficiat – fără niciun drept (!) – de pe urma voturilor sale date în ședințe ale Consiliului local al municipiului pentru desființarea prin „divizare totală” a liceului Oltchim! Chiar dacă dl director Pană C. s-a crezut dăștept, fiindcă și-a pus adjuncta, pe d-na prof. MLISAN Mirela, să semneze toate hârțoagele pe care Colegiul pe care-l conducea le-a emis cu acest prilej! Adjunctă din a cărei minte nu pot să cred că s-au ițit toate aceste inițiative… nelegale!

domnul director PANĂ CĂTĂLIN era direct interesat de scurgerea spre stâna sa educațională a multora din bunurile care erau proprietatea exclusivă a Liceului OLTCHIM, pentru a cărui desființare votase în mod repetat în Consiliul local, stă mărturie chiar… FOTOGRAFIA DE COPERTĂ a acestui articol. Imagine în care se poate vedea cum autoturismul acestuia părăsește curtea liceului OLTCHIM, fiind călăuzit chiar de către directorul acestei unități școlare și coleg al său de colectiv didactic la C. N. „MIRCEA cel BĂTRÂN”, (unde era profesor titular de matematică), nimeni altul decât dl prof. … SMEUREANU Florin-Dorian!

Deși i-am tras clopotele mai demult, consider că – în ce-l privește pe dl fost director / consilier local PER – a venit momentul potrivit pentru o sesizare la ANI (Agenția Națională de Integritate). Nu înainte de a dezvolta acest subiect într-un alt episod. Ca să-i piară agariciului cheful de a se mai atârna politic de tot felul de venetici, pentru a accede astfel în funcții manageriale și administrative nemeritate. Așa cum a tot făcut de câteva decenii încoace, profitând de orice vânt prielnic, care a bătut în pupa existenței sale conjuncturale. Să vadă cum e să stai (meritat) pe tușă, cel puțin o tură două! De ce nu, poate că-i rost și de o tură de destindere pe la mititica! Pe acolo pe unde, în timp, s-au relaxat unii dintre șefii săi din politichia locală.

Articol în care prezentăm documentele cu pricina, dovadă a cârdășiei dintre cele două personaje de tristă amintire, ale căror fapte condamnabile au marcat un rapt pe față. Că așa au crezut cei doi că trebuie făcut până la capăt, chiar dacă – și până atunci – fiecare dintre ei contribuise decisiv la decesul Liceului Oltchim.

2016 – Lideret al Partidului Ecologist Român Vâlcea (Pană Cătălin – primul din dreapta).

16.04.2021 PANĂ CĂTĂLIN PER 2016

Nu cereţi ca altul să îndure ceea ce n-aţi putea suferi voi înşivă. (Publilius Syrus)

În articolul Desființarea și jefuirea liceului „OLTCHIM”: astăzi – BIBLIOTECA (I) – publicat pe 1 aprilie 2021 – am prezentat informații despre adevărata carte de vizită a activității educative a acestei unități școlare.

Vezi și articolul De veghe în „lanul” din care totul se cară! – publicat pe 28 aprilie 2021;

Vezi și articolul Liceul „OLTCHIM” – imagini de coșmar! – publicat pe 9 mai 2021;

Vezi și articolul Bunurile mobile ale Liceului „Oltchim”… lung prilej de vorbe şi de ipoteze! – publicat pe 14 mai 2021;

Vezi și articolul Cum s-au jucat unii cu bunurile liceului „Oltchim”. Acum trebuie să le vină decontul. – publicat pe 24 mai 2021;

Vezi și articolul Universitatea din Pitești și falimentul iminent al filialei sale din Vâlcea! Ce a urmărit GUTĂU atunci când i-a dat la „schimb” imobilul liceului „OLTCHIM”. – publicat pe 4 iunie 2021.

În episodul următor o să încercăm să-i vedem mai îndeaproape pe câțiva dintre artizanii acestor fapte cu un pronunțat miros fetid.

DUMNEZEU SĂ NE ŢIE,
CĂ CUVÂNTUL DIN POVESTE,
ÎNAINTE MULT MAI ESTE!

Iar până atunci, vorba lui Caragiale…

Să fiţi sănătoşi şi veseli!

ŢINEŢI APROAPE!

– Va urma –

TIBERIU M. PANĂ

alias Lupul sindicalizat

Wolves - Lupi - Google+

_______________________________

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea în lead a sursei și cu link activ către pagina acestui articol. Nerespectarea acestor condiții constituie o încălcare a prevederilor Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe, cu modificările și completările ulterioare.

Pentru că trăim în vreme de pandemie… încă o superbă melodie! Așa încât… păstrează distanța! Nu sta, nu sta aşa, Nu sta aşa aproape de mine!

The Police – Don’t Stand So Close To Me

Don’t stand, don’t stand so
Don’t stand so close to me!
Don’t stand, don’t stand so
Don’t stand so close to me!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.