„Povestea” Liceului „OLTCHIM” se apropie de sfârșit! Continuăm recapitularea finală! (V)

Motto: De fiecare dată când închizi o școală, va trebui să construiești o închisoare. Ceea ce câștigi pe o parte, vei pierde pe cealaltă. – Mark Twain

Scurt pe 2 și 1/4: În prima parte a acestui articol am evidențiat manoperele care au culminat cu desființarea – prin „divizare totală” a – Liceului Oltchim. Operațiuni în care au fost implicați tot felul de trepăduși care-l anturau pe primarul Gutău, precum și conducerea administrativă a profitorilor de la Universitatea din Pitești (în continuare UPIT). În care ne-am referit și la argumentele care pledau pentru necesitatea imperioasă a menținerii acestei unități școlare exemplare a acestei părți de țară.

În partea a doua a acestui articol – în mai multe cicluri de materiale – am prezentat in extenso unele dintre tertipurile utilizate pentru desființarea acestuia. De asemenea, am prezentat modul în care a ajuns să se degradeze această citadelă a învățământului tehnologic vâlcean, un etalon educațional al lucrului bine făcut. Mărturie a felului în care arătau aceste spații educaționale peste doar câteva luni de la trecerea taifunului politico-administrativ care – în toamna timpurie a anului 2018 – a dezrădăcinat o bună parte din bunurile mobile care erau proprietatea acestui liceu, stau fotografiile care ilustrează alte șase articole ale noastre.

Despre toate cele întâmplate în derularea acestei nefericite afaceri imobiliare, ne-am referit într-un ciclu de materiale, spre care pleacă link-uri din acest din urmă ARTICOL – Ce bunuri materiale figurau în simulacrul de „inventare” depuse la I.Ș.J. Vâlcea de Liceul „Oltchim”! – publicat pe 23 aprilie 2021.

În partea a treia a acestui articol – în mai multe cicluri de materiale – ne-am referit in extenso la felul în care a fost prăduite bunurile mobile, care erau proprietatea exclusivă a liceului. De asemenea, ne-am referit la diferitele tertipuri uzitate pentru desființarea liceului, evidențiind dezastrul rămas în școală după trecerea hoardelor de prădători care i-au făcut felul. Material în care ne-am referit pe larg la beneficiarii multora din bunurile mobile care aparținuseră fostului liceu. Evidențiind atât așa numitele licee dobânditoare, cât și restul unităților de învățământ care s-au înfruptat la greu – fără niciun drept – din aceste bunuri; precum și lanțul de complicități pe care le-a generat! De care nu erau deloc străini unii dintre gestionarii de atunci – și de acum – ai treburilor publice politico-administrative și educaționale din județ!

În partea a patra – apelând la un necesar recurs la memorie, vă recomandăm să revedeți câteva ARTICOLE de-ale noastre, în care ne-am referit la unele dintre faptele de vitejie politico-administrativă ale primarelui Gutău Mircia și ale acoliților săi de zburdălnicii imobiliare și… educaționale.

Politica este ştiinţa despre cine, ce şi când primeşte. – Sidney Hillman

Acum hai să vedem și… cum a fost. Așa cum nu o să mai fie un asemenea spațiu școlar, perfect adaptat scopurilor educaționale pentru care a fost realizat. Cu mulți ani în urmă, modernizat recent prin investiții masive făcute de la bugetul de stat. Rezultând un spațiu modern de învățământ, așa cum nu exista un altul; și nu doar în județul Vâlcea / municipiul Râmnicu Vâlcea!

Un motiv suficient de… atractiv, pentru a pretinde autorităților competente ale statului să identifice vinovații din I.Ș.J. Vâlcea și pe cei din Primărie / Consiliul local, ca să stabilească vinovăția fiecăruia dintre aceștia. Și, mai ales, să-i tragă la răspundere pentru acest măcel educațional, petrecut la drumul mare!

Toate acestea au devenit posibile ca urmare a concretizării în IMAGINI a unei idei care mi-a aparținut în exclusivitate.

PREZENTAREA BAZEI MATERIALE A LICEULUI OLTCHIM” din RÂMNICU VÂLCEA – VIDEO (filmare realizată pe 11 iulie 2018).

LABORATOARELE tehnologice de care dispunea liceul OLTCHIM, care aveau dotările necesare desfășurării tuturor activităților instructiv-educative pe care le organiza. Dotări de care – așa cum am dovedit și în materialele noastre anterioare – s-a ales praful!

Un FILM în care avem posibilitatea ca – în premieră – să mai (re)vedem (la propriu!) clădirea în care au existat LABORATOARELE – destinate însușirii tainelor unora din meseriile pe care le puteau deprinde unii dintre elevii care frecventau liceul Oltchim. Pentru că acum, amenajările specifice unor asemenea laboratoare, precum și dotările acestora, doar astfel mai pot să fie din nou un… bun comun.

POVESTEA începutului demantelării liceului OLTCHIM – cu elemente existente până în momentul realizării acestui interviu (în data de 11 iulie 2018) – poate să fie urmărită în materialul VIDEO de mai jos.

Prezentarea situației liceului „OLTCHIM” (de către prof. Tiberiu M. Pană) – ante quem 11 iulie 2018.

Vezi și articolul Liceul „OLTCHIM” – în altă primăvară a existenței sale! – publicat pe 22 aprilie 2021.

Dacă văd o nedreptate şi nu fac nimic să o îndrept, sunt laş. – Confucius

Referitor la intenția actualei conduceri a I.Ș.J. Vâlcea de a „muta” Liceul Tehnologic Pleșoianu în imobilul fostului liceu Oltchim, vezi și articolele noastre mai recente:

Pentru că așa-i românașul nostru verde: nu se mulțumește nici în car, nici în căruță, nici în sanie, nici în teleguță!

Despe ofensiva permanentă pornită de Gutău Mircia împotriva unităților școlare din municipiul de reședință al județului Vâlcea, vezi articolul Din 2016 DADDY’S BACK și la Vâlcea! Pentru multe școli – întoarcerea lui GUTĂU – a însemnat ce-i mai rău! (I) – publicat pe 23 septembrie 2020. În care am prezentat câteva din faptele antieducaționale mai vechi ale numitului primar, comise în mandatele anterioare ale acestuia.

În context, poate fi (re)văzută și Anexa la Omec nr. 5.819/25 noiembrie 2016 privind aprobarea procedurii de elaborare a avizului conform pentru schimbarea destinaţiei bazei materiale a instituţiilor şi unităţilor de învăţământ preuniversitar de stat, precum şi condiţiile necesare acordării acestuia (în vigoare din 13 decembrie 2016), ale cărei prevederi, aplicabile în fiecare din aceste spețe, au fost sistematic eludate de către Gutău, dacă nu încălcate de-a dreptul (și de-a stângul)! Planuri pentru a căror realizare l-a introdus în schemă și pe Florian Marin, prefectul PSD de Vâlcea (între anii 2017-2019).

Drept bonus, pentru cei care au rezistat și au ajuns cu lectura / vizionarea până aici, poate fi (re)văzut ARTICOLUL dedicat prea marelui GUTĂU Mircia și preșului Costi Rădulescu, pretenarul său de ghidușii politico-administrative: Gânduri răzleţe despre un neica nimeni – publicat pe 5 martie 2018.

DUMNEZEU SĂ NE ŢIE,
CĂ CUVÂNTUL DIN POVESTE,
ÎNAINTE MULT MAI ESTE!

Iar până atunci, vorba lui Caragiale…

Să fiţi sănătoşi şi veseli!

ŢINEŢI APROAPE!

– Va urma –

TIBERIU M. PANĂ,

alias Lupul sindicalizat

💙 The wolfs : el alfa y la Delta ☆ Terminada ☆ - ❄ Una fiesta , una luna  azul y pareja lunar - Wattpad

________________________________

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea în lead a sursei și cu link activ către pagina acestui articol. Nerespectarea acestor condiții constituie o încălcare a prevederilor Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe, cu modificările și completările ulterioare.

Taxi- E criză!

Refren: E criză!
Nu te uita la mine ca pinguinu’ la baliză,
E criză!
Mai scoate foehnu’, epilatoru’ și placa de păr din priză,
E criză!
Dacă nu te potolești, te duc la psihanaliză,
Că e criză, criză, criză!

MC Hammer – U Can’t Touch This (Official Music Video)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.