Gutău și liberalii n-au „dansat” decât o zi!

Motto: Nu te lăsa ademenit să contrazici. Înţelepţii cad în neştiinţă, când se ceartă cu cei neştiutori. – Goethe

Uite că… nu a fost să fie!

Anunțul făcut cu surle și trâmbițe (și de unii și de alții), cum că s-au așezat împreună și că s-au înțeles la „masa discuțiilor și deciziilor” etc. etc., se pare că nu a fost decât un… fâs! Pe care, atunci când se scremeau să-l scoată în lume, nu știau cum să-l ambaleze mai comercial pentru a-l aduce la cunoștința populimii! Aflată, ca de obicei, tot pe post de înghițitoare a săbiilor pe care le agită – unii spre alții și împreună spre vâlceni – acești saltimbambanci de duzină!

Nu mai reiau povestea dragostei lor neîmpărtășite. Am prezentat-o punctual în articole în care am realizat cu un pas mai devreme decât cei trași pe sfoară (!) – despre useriști și liberali, zic – care era miza jocului pe care îl făcea GUTĂU cu ei. Cel care – și de data asta – i-a făcut în foi de viță! Cum le și stă bine, de altfel.

Întâi l-a (a)dus cu zăhărelul pe junele Gheorghiu Andrei, un novice în ale politichiei de budoar. Cel care s-a băgat în seamă, vrând să-l servească pe Gutău cu obținerea finanțării unor „proiecte” gutăiene de către miniștrii useriști, colegii lui de partid. Sens în care a și luat la roată drumurile instituțiilor centrale din capitală (vezi AICI – articolul Se întrevede o nouă majoritate în Consiliul local al Râmnicului!? Numai astăzi nu e… mâine! – publicat pe 30 martie 2021). În care sunt de (re)văzut câteva din declarațiile delicioase făcute de Gutău în Conferința de presă din 18 martie a. c.

Referitor la activitatea din Primărie a liberalului Virgil Pîrvulescu, (vezi și pagina de facebook a acestuia, la link-ul:  https://www.facebook.com/VirgilPirvulescuRamnicuValcea/ ), celălalt viceprimar, din ce a spus Gutău atunci, era… jale mare! (VEZI de la minutul 42; între minutele 45-47 îi mai trage acestuia un perdaf!) Pigmentându-și expozeul cu alte caracterizări care-l vizau pe Pîrvulescu! Despre care aflam că… nu face nimic, că lipsește de la slujbă, motiv pentru care nu-l putea plăti, că ar fi „confiscat” condica de prezență etc. etc. Câte și mai câte astfel de… istorioare picante!

 Ispitit de întrebarea unui jurnalist de-al său, Gutău și-a manifestat din nou interesul pentru realizarea grabnică a „schimbului” de imobile dintre UPIT și UAT Râmnicu Vâlcea – (Consiliul local urmând să-i dea UPIT imobilul fostului liceu Oltchim, în schimbul celor peste 26 de hectare de teren, imobil pe care ființaseră două unități militare, teren și clădiri aflate în vecinătatea comunei Vlădești). Prilej pentru Gutău de a bolborosi alte invective la adresa liderilor liberali (de la min. 43 și următoarele; la min 50 răspunde unei întrebări referitoare tot la acest „schimb” de imobile; ulterior, pe la min. 50-51, revine, precizând că „la prima ședință a AMR-ului (Asociația Municipiilor din România, n. n.), voi solicita d-lui BOC să am o întâlnire cu domnul prim-ministru și vom prezenta lucrurile pe nume, pe față, care este situația”.

Deși a fost întrebat insistent despre „proiectele” pentru a căror aprobare / finanțare s-a dus la București pe 23 martie 2021, Gheorghiu nu a scos niciun cuvânt, părând dispus să ia cu el acest secret la locul odihnei sale veșnice!

30.03.2021 FARFURIDI trădare!Farfuridi: – Da, aşa, dacă e trădare, adică dacă o cer interesele partidului, fie.
Brânzovenescu: – Dar cel puţin s-o ştim şi noi! (I. L. Caragiale – O scrisoare pierdută)

Mândria nu dă prilej decât la ceartă, înţelepciunea se află numai la cei ce primesc sfaturi. (pildele lui Solomon)

Cu doar câteva zile înainte de ședința de Consiliu local din 22 aprilie a. c., cu profundă mândrie patriotică aflam de reconcilierea (reciproc… interesată și avantajoasă!) dintre Gutău și târla de liberali fomiști a lui Virgil PÎRVULESCU și Cristian BUICAN. De unde altundeva puteam să ne luăm informația decât de la cei doi protagoniști!

Dialogul de la distanță l-a început viceprimarul liberal Virgil PÎRVULESCU, printr-o postare pe facebook, zisă profetic… Răbdarea noastră a adus rezultateDeși a luat-o mai pe departe, (susținând că „Noi suntem oameni echilibrați, parteneri de discuții și decizii, dar nu obedienți! Acesta este un deziderat și un motiv pentru care m-am așezat la masa discuțiilor și deciziilor cu primarul Mircia Gutău!), Pîrvulescu a răspuns sibilinic întrebărilor punctuale ale unui cunoscut oponent vâlcean al lui Gutău: „Pentru a pune în practica aceste proiecte,e necesar sa te așezi la masa discuțiilor iar deciziile sa le iei impreuna, pe baza argumentelor! Asta-i tot!

Numai că pacea lor de la „masa deciziilor” nu mai prevedea mutarea UPIT în imobilul fostului liceu Oltchim, eliberat încă din 2018, imobil în care urma să se mute… Liceul Tehnologic „Căpitan NICOLAE PLEȘOIANU” din Râmnicu Vâlcea! Cel puțin atât le-a fâsâit mintea liberalilor, care se puseseră din vreme de acord cu „manageria” liberală aflată la conducerea I. Ș.J. Vâlcea! Care nu stătuse degeaba, între timp întocmind în acest sens diferite terfeloage din care rezulta că acest liceu se încadra perfect în modelul pe care-l descria inspectoratul școlar în recentele sale documente (H.C.A. nr. 34/ 12.03.2021 și nr. 35/ 17.03.2021, sau în Adresa cu nr. 1.815/ 31.03.2021, remisă M.E.C.): „… mutarea unui liceu tehnologic din municipiucare nu dispune de bază materială și spații de învățământ suficiente și care să-și diversifice oferta educațională cu noi domenii / specializări / calificăricare să corespundă calificărilor solicitate pe platforma chimică” (vezi AICI un recent articol în care am prezentat aceste manopere inspectoriale). Aserțiune dibace (după mintea lor!), care urma să pregătească terenul pentru această mutare! Pentru care mutare se muncise la greu în culise, jocurile fiind aproape gata! Planificarea mergea la detaliu, fiind stabilită și o întâlnire a conducerii inspectoratului școlar cu personalul didactic al respectivului liceu! Care a avut loc… marți, 20 aprilie 2021! În cadrul căreia conducerea I.Ș.J. Vâlcea a comunicat istorica decizie a… liberalilor, de a-i muta pe pleșoieni în casă nouă! Iar în imobilul acestora ar urma să fie plantată filiala vâlceană a UPIT! Le-au mai spus că dacă nu acceptau să se mute, GUTĂU urma să mute liceul MAGHERU la Oltchim!

Vezi AICI articolul Reînființați Liceul „OLTCHIM” în imobilul său! Nu-l dați cuiva aflat în trecere prin… zonă! – publicat pe 19 aprilie 2021. În care făceam un APEL către salariații liceului Pleșoianu să refuze această ofertă otrăvită liberalo-gutăiană: „Așa încât, stimați colegi de suferință, nu uitați: ce ție nu-ți place altuia nu-i face! Nu uitați că aparentul vostru interes, se fundamentează pe interesul financiar și funciar (imobiliar) al ALTORA! Cei care pretind că vor binele orașului, al comunității VÂLCENILOR etc., pe când ei nu urmăresc altceva decât bunăstarea materială personală! Dându-și mâinile cu GUTĂU MIRCIA, așezându-se la „MASA DECIZIILOR” comune (!) și adoptând astfel de hotărâri, doar pentru ca să vină banii la… băieți!” Că am avut dreptate când am afirmat că „planul” mutării L. T. PLEȘOIANU în imobilul fostului liceu OLTCHIM fusese copt în „laboratoarele” de inteligență aplicată din Inspectoratul Școlar Vâlcea (sanchi!), au confirmat-o cu grăbire și… liberalii lui BUICAN, Cei care și-au arogat acest merit, invocând nu știu ce promisiuni pe care le-ar fi făcut vâlcenilor prin campaniile electorale trecute, cu referire la imobilul liceului Oltchim (vezi AICI un recent Comunicat de doi bani – al PNL Vâlcea)!

Referitor la „înțelegerea” convenită cu liberalii, Gutău și-a exprimat public opinia în Conferința de presă desfășurată vineri, 16 aprilie 2021 (vezi de la minutul 7;30 până la min. 8;30). Timp în care se referă la discuția bărbătească avută cu cei doi viceprimari, fiind interesat de obiectivele de investiții pe care aceștia le preconizează, pentru a căror finanțare este necesar acordul primarului! În acel cadru s-au făcut mai multe propuneri de finanțareGutău fiind convins că în ședința Consiliului local de joi, 22 aprilie a. c., „bugetul o să treacă fără probleme, fiindcă așa este normal”! Cum s-a și întâmplat, de altfel.

Din spusele sale rezulta că viceprimarii au înțeles că „trebuie să facem ce-am promis vâlcenilor și să lăsăm de-o parte politica”! De la minutul 11;10, ne povestește despre „schimbul” de imobile cu UPIT, despre aducerea la primărie a domeniului funciar al acesteia, despre care Gutău spune că este „total de acord  să nu dăm Liceul de Chimie” (chiar repetă asta, fiind destins / bucuros, aplecându-se înainte, peste masa de la care vorbea… singur!).

Continuând să susțină optimist această idee a deplinei înțelegeri dintre ei: „ … EU PERSONAL SÎNT TOTAL DE ACORD să nu dăm Liceul de CHIMIE! TOTAL DE ACORDSă nu dau NIMIC și să-mi vină cele 25 de hectare! Dacă reușesc și s-ar putea să reușească – ȘI LE DORESC SUCCES (este vorba despre angajamentul asumat la „masa deciziilor” de către cei doi viceprimari”, cei care urmau să treacă la concretizarea prin acte normative guvernamentale a înțelegerii  convenite între părți), mă bucur extraordinar de mult dacă cele 25 de hectare care sînt, vin GRATIS în patrimoniul primăriei. Important că avem deschidere și trebuie să facem toate eforturile!” 

Mai spunea, părând convins că nu are cum să fie altfel: „cu alte cuvinte, dacă vreți, NU MAI EXISTĂ MOTIVE DE GÂLCEAVĂ… și vâlcenii trebuie să aibă încredere că ceea ce am promis vom duce la îndeplinire și TOȚI VOM TRAGE CĂRUȚA ÎN ACELAȘI SENS”!

Deși bucuros din cale afară pentru pleașca pe cale să-i pice-n… cont, nu ne spunea NIMIC despre răul pe care l-a făcut liceului OLTCHIM, atunci când a decis desființarea sa fără drept de apel! Comportându-se ca și cum ar fi aflat acum din presă despre această… nefericită întâmplare! Care – în fapt – i se datorează integral. La adoptarea căreia a implicat și ceata muților săi din Consiliul local de atunci, aflați pe post de mazete, simpli ridicători de mâini pentru împlinirea  pohtelor sale funciare!

În certuri cine se bagă, pagubă trebuie să tragă! (Anton Pann)

Numai că „pacea” dintre ei n-a durat nici măcar o singură zi, cea de 22 aprilie a. c., ziua adoptării bugetului propus de Gutău și a trecerii prin Consiliu a unor mizilicuri liberalo-useriste. Mai ales că „juniorii” liberali, scoși la joc de fosta opoziție s-au ales și cu angajamentul asumat oficial – printr-o hotărâre de consiliu – că vor întreprinde toate „demersurile legale de preluare în domeniul public și/sau privat al municipiului a unor imobile-terenuri”! Să vezi acum dezbateri furtunoase în ședințele de Consiliu! Vorba vine, că pe cei mai mulți dintre consilieri nu i-a auzit nimeni vorbind, de la jurământul de credință încoace!

Faptul că liberalii nu au asigurat prin vot majoritatea necesară pentru a permite adoptarea de către Consiliu a unor hotărâri care i-ar fi interesat pe unii dintre clienții lui Gutău, l-a determinat pe primar să le și sară la beregăți! Tot pentru binele vâlcenilor, punând capăt înțelegerii și colaborării lor!

Și când nu se mai aștepta nimeni – invocând un pretext jenant – a mai pus de-o… Conferință de presă, desfășurată miercuri, pe 28 aprilie 2021. Înregistrarea căreia nu are decât vreo 13 minute și ceva.

Timp în care și-a dat din nou arama pe față, umplându-i pe liberali de toate zoaiele verbale de care Gutău poate să fie în stare. Din această nouă… lăturiadă nu am să evidențiez decât câteva din aserțiunile care ne interesează în speță. Lăsându-vă plăcerea / bucuria de a-l urmări la treabă.

Este adevărat că el confundă mârțoaga pe care se află cu un fel de… Ducipal, desemnându-i cu termenul de „opoziție” pe majoritarii din actualul Consiliu local! Nu își ascunde „cea mai mare bucurie” prilejuită de trecerea la vot a bugetului municipiului. După care a trecut la criticarea respingerii de către „opoziție” – pentru a treia sau a patra oară – a unor proiecte / PUZ-uri înscrise pe ordinea de zi, picate „datorită unor ordine politicedate de lastână”! Drept pentru care 3 mari investitori – specializați în construirea de blocuri fără… cumpărători – au venit la el și i-au spus că o să facă investiții „în alte orașe”! Pe la minutul 2 se referă la „un băiat pe care îl cheamă IBRIC”, despre al cărui tată știe că îl cheamă „Cazan”, care „își permit să spună că Vâlcea nu e bine administrată…” etc. etc..

Stâna, la români şi la huţuli – Centrul Cultural Bucovina

Pe la minutul 7 ne vorovește despre „parcul” care „arată senzațional” de la Mecanic 2” (este vorba de imobilul fostului liceu H. Coandă), liceu pe care l-a văduvit de o suprafață de teren, devenită astfel… parc public!  Așa cum s-a întâmplat și la Liceul Forestier și la C. N. „Matei Basarab”, fără ca să se audă vreun glas de împotrivire al cuiva din inspectoratul școlar, sau din conducerile acestor licee. Cum să se pună ele rău cu Gutău, când el este Alfa și Omega urbei noastre!?

De la minutul 9;40 zice că a primit oadresă de la inspectoratul învățământului de la barieră de acolo, în care ne cer să reziliem, să anulăm o hotărâre de consiliu local cu cedarea liceului de chimie Universității din Pitești, pentru a se face schimbul cu acele 25 de hectare. Pe undeva ne somează să băgăm în consiliul local, nu știu care-i calitatea dumneaei acolo la inspectorat… să ne someze pe noi să băgăm în consiliul local.”

După care trece să o învețe pe doamna de la barieră (cacofonia îi aparține!) cum se procedează în asemenea situații: o hotărâre adoptată cu 16 voturi, are nevoie tot de atâtea voturi ca să fie anulată, „deci… pa”! Se referă și la cealaltă solicitare a inspectoratului școlar: „cer ca liceul Pleșoianu să vină să își desfășoare activitatea la liceul de chimie, iar liceul Pleșoianu să facă schimb cu Universitatea din Pitești”!

După care, de la minutul 11 ne spune că respectiva hotărâre de consiliu – probabil că se referea la vreuna din cele adoptate în anii 2017-2018 – nu reprezenta voința lui Gutău, „n-a vrut Gutău, așa a hotărât consiliul local”! Ca să vezi ce înseamnă să ai un consiliu format în majoritate din loaze fidele celui care i-a propus / pus pe liste! Bieții de ei, mai au puțin și o să probeze cum e să dai cu subsemnatul, înainte de a poposi – pe termene diferite – la mititica! Și conchide, aparent amuzat: „deci să-și ia gândul de la aceste lucruri, pentru că pentru orice operațiune de rezilierea a acestei hotărâri dată acum 4 ani de zile, trebuie același număr de voturi. Deci trebuie tot 16…. În a doua ordine de idei, această hotărâre nu mai poate fi revocată pentru că a intrat în circuitul civil. Acest lucru va trebui să-l facă instanța la solicitarea consiliului local. Ceea ce va fi foarte greu. Deci, dacă ei vor (liberalii, adică! n. n.) – dar eu sînt convins că lucrurile se vor rezolva, pentru că eu am mare încredere că domnul Pîrvulescu, așa cum mi-a solicitat să-i dau împuternicire și să aducă terenurile fără să cedăm nimic în schimb, sînt convins că va realiza aceste lucruri și atuncea cele 25 de hectare vor veni cât se poate de repede, conform promisiunii ferme fără să dăm nimic la schimb. Dacă se realizează acest lucru, le fac o promisiune fermă că dacă se face acest lucru și vin cele 25 de hectare, DUPĂ ACEEA DISCUTĂM SĂ DEA CE DESTINAȚIE DOREȘTE INSPECTORATUL PENTRU LICEUL DE CHIMIE. ORICE! ȘI VOI AVEA ȘI SUSȚINERE ÎN CONSILIUL LOCAL, SÎNT CONVINS SUTĂ LA SUTĂ. DAR, SĂ FIM LUAȚI AȘA LA… CHEFUL LOR și pocnește demonstrativ din degete, n. n.) NICIODATĂ, NICIODATĂ”!

EXPRIMĂ / REPETĂ INTERESUL PE CARE-L ARE FAȚĂ DE O EVENTUALĂ DECLARAȚIE A FOSTULUI DIRECTOR AL LICEULUI PLEȘOIANU (se referă la dl. prof. ing. Boureci Adrian), în condițiile în care Gutău subliniază că acel teren – pe care a fost edificat imobilul în care ființează liceul Pleșoianu – „a fost dat primăriei prin donație și nu i se poate schimba destinația”.

Opinie pe care sunt și eu curios să o aflu. Nu de alta, dar știu câte eforturi a făcut dl Boureci pentru a păstra în integralitatea sa acel teren, ca și terenul Școlii Gimnaziale „Spiru Haret”, devenită structură școlară în cadrul liceului.

Așa că, departe de a se comporta precum niște politicieni veritabili, tinerii liberali din ceata de perdanți a lui Pîrvulescu Virgil, au ajuns – din nou – la mâna lui Gutău. Care îi condiționează fără niciun fel scrupule, atunci când le spune verde-n față: aduceți mai repede la primărie hectarele alea pe care le deține în administrare UPIT și vă promit că vă las să faceți ce vreți cu imobilul liceului de chimie!

Ce soartă ingrată a avut acest liceu fanion al Râmnicului! Școală care, dintr-o citadelă educațională care deservea necesarul de specialiști în acest domeniu al Olteniei – și nu numai – a ajuns un simplu obiect de schimb în jocurile funciare ale lui GUTĂU cu… LIBERALII. Sau, ce/cine or fi de fapt ăștia… Care se declară și se cred c-ar fi altceva decât sunt ei de fapt.

Poate că într-o zi, care nu este departe, o să aflăm și care a fost potul real al acestei propuneri de doi bani, pe care și-o atribuie cu fală… „liberalii”! Ne vom da seama de asta după felul în care vor fi atribuite „parcelele” despre care vorbea Gutău, (în care ar urma să fie lotizat acel teren de 26 de hectare) și câte dintre acestea vor rămâne la… „stână”, sau la apropiați ai proprietarului acesteia.

Cine are gură, urechi și ochi, să nu le țină degeaba!

În ce-i privește, liberalii vâlceni se vor face luntre-punte ca să satisfacă pohta funciară gutăiană, confirmând și astfel faptul că „plăcerea certurilor este împăcarea!” (Alfred de Musset).

Gutău Mircia la Conferința de presă din 28 aprilie 2021

DUMNEZEU SĂ NE ŢIE,
CĂ CUVÂNTUL DIN POVESTE,
ÎNAINTE MULT MAI ESTE!

Iar până atunci, vorba lui Caragiale…

Să fiţi sănătoşi şi veseli!

ŢINEŢI APROAPE!

– Va urma –

TIBERIU M. PANĂ, alias Lupul sindicalizat

💙 The wolfs : el alfa y la Delta ☆ Terminada ☆ - ❄ Una fiesta , una luna  azul y pareja lunar - Wattpad

___________________

Titlul articolului este inspirat de cel al romanului N-a dansat decât o vară, al scriitorului suedez Per Olof Ekström.

S-a certat Raşela
Cu al ei bărbat,
Şi s-a dus degrabă
Drept la avocat.

El văzând-o jună
A vrut să se-nfigă:
Când se ceartă doi
Al treilea câştigă.” (Ion Pribeagu)

Câţi ca voi!

de George Topîrceanu

Sus, pe gardul dinspre vie,
O găină cenuşie
Şi-un cocoş împintenat
S-au suit şi stau la sfat:
Ia te uită, mă rog ţie,
Cât de sus ne-am înălţat!...

Şi deodată, cu glas mare,
Începură amândoi,
Să cotcodăcească-n soare:
– Nimeni-nu-mai-e-ca-noi!…
Nimeni-nu-mai-e-ca-noi!...

Dar de sus, din corcoduş,
Pitulându-se-ntre foi,
Mititel şi jucăuş,
Le-a răspuns un piţigoi:
– Câţi-ca-voi! Câţi-ca-voi!…

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.