Reînființați Liceul „OLTCHIM” în imobilul său! Nu-l dați cuiva aflat în trecere prin… zonă!

Motto: N-avem oameni ce se luptă cu retoricele suliţi
În aplauzele grele a canaliei de uliţi,
Panglicari în ale ţării, care joacă ca pe funii,
Măşti cu toate de renume din comedia minciunii?
Mihai Eminescu, Scrisoarea III

Scurt pe 2 și 1/4:  Povestea vorbei de astăzi este simplă și punctuală. Că deja au intrat zilele-n sac! Este un loc comun faptul că liceul Oltchim a fost desființat și prădat pentru a satisface pornirile atavice ale primarului GUTĂU Mircia. Cel care și-a făcut un titlu de glorie din rășluirea ultimelor petice de pământ rămase libere pe teritoriul municipiului Râmnicu Vâlcea. Mimând dezvoltarea cu orice preț, chiar dacă – în îndelungata-i domnie ca primar (având o majoritate docilă în fiecare din Consiliile locale care i-au însoțit mandatele) – nu a făcut NIMIC pentru dezvoltarea economică a orașului, mulțumindu-se să taie / ciumpăvească aproape toți arborii, să planteze flori și bile negre, să asfalteze niște poteci care duc  acolo unde trebuie etc. etc.

Nici nu s-a ales bine – după o îndelungată perioadă de recluziune la pușcărie – că și-a dezlănțuit pornirile împotriva unităților de învățământ din Râmnic, așa cum făcuse și în mandatele anterioare. Iar bomboana de pe tortul său final a reprezentat-o găselnița din anul 2017, constând în restructurarea rețelei școlare din municipiu, desființând liceul Oltchim prin „divizare totală” (după nefericita expresie a unor cotarle din Ministerul educației)! Și asta deși liceul era o unitate școlară viabilă, având atunci aproape… 800 de elevi! Numai că avea și un imobil (teren și 13 construcții) situat central, dotat cu toate facilitățile unui învățământ tehnologic și profesional modern. Asta s-a întâmplat deoarece Universității din Pitești (în continuare, UPIT) i-a oferit posibilitatea să aleagă orice imobil și-ar fi dorit, ca să accepte să cedeze UAT Râmnicu Vâlcea imobilul în care, din anul 2008, își desfășura activitatea filiala vâlceană a acesteia. „Schimb” de imobile care – după obținerea acordului conform al ministrului educației – trebuia să fie validat prin adoptarea unei hotărâri de guvern.

19.04.2021 LTO1 8 martie 2019În luna martie 2019, nicio mișcare! În curtea Liceului OLTCHIM nu avea cum să mai vină primăvara! Pentru că nu mai avea cine să o întâmpine! Cine să se bucure de venirea sa! Asupra a tot ce înainte fremătase de viață, se așezase umbra morții!

După lichidarea liceului, desființat de la 1 septembrie 2018, toate încercările gutăiene de a grăbi realizarea mult râvnitului „schimb”, s-au lovit de reticența și tergiversările autorităților centrale ale statului. Deși era o perioadă favorabilă, în care la putere se aflau PSD și ALDE, partide aliate ale PER-ului, partidul care-l propulsase pe Gutău în funcția de primar. Numai că, din motive diferite, până acum nu a fost să fie! Chiar dacă Gutău s-a folosit de toate tertipurile pe care le-a deprins prin locurile pe unde a umblat; sau pe unde a fost dus și reținut cu treabă. După ce nu a reușit cu Liviu Marian POP și cu Ecaterina ANDRONESCU, Gutău și-a încercat norocul, slujindu-se de intervențiile pro ale „liberalului” Emil BOC, mai vechiul său camarad de ghidușii politice (de pe vremea Partidului Democrat, condus / ghidonat atunci de Traian BĂSESCU), a eșuat și în încercările de a-i determina să o facă și pe miniștrii liberali ANISIE și CÎMPEANU. Astfel încât, marota obținerii mult doritei hotărâri, prin care municipalitatea să intre în stăpânirea celor 26 de hectare de teren (pentru că asta este miza reală a diligențelor sale, iar nu… aducerea la Râmnic a… învățământului superior de stat, așa cum perorează Gutău!) s-a transferat în contul actualului său mandat.

Așa încât, având în vedere componența noului Consiliu local (rezultat în urma alegerilor din toamna anului 2020), în care PNL (cu 9 consilieri din 23) și USR (cu 3 consilieri) dețin o fragilă / instabilă majoritate, versatilului primar nu-i mai rămânea decât varianta de a pica la pace cu aceștia! Iar momentul oportun pentru a o face l-a reprezentat discutarea Bugetului local pentru anul în curs. Pentru că, în conformitate cu dispozițiile legale în vigoare, finanțarea unor proiecte ale opozanților (de ieri, de azi și de mâine încolo!), se poate face doar la propunerea… primarului, liderii acestora s-au prins că nu o să vadă niciun ban pentru finanțarea vreuneia din intențiile lor programatice / declarative din campanie, dacă nu trec cu sărut-mâna pe la nașul… Gutău! Și au făcut-o! Ce erau să facă, mititeii! Să rămână fără… coledzi!? Și Gutău i-a executat, cointeresându-i probabil cu posibilitatea valorificării în comun a terenului deținut de UPIT în administrare delegată (de la Ministerul educației) în oraș! Pământul ăla mare, cât să le ajungă la toți, de peste 26 de hectare!

După care, acestora nu le mai rămânea altceva de făcut decât să aducă la cunoștința populimii marea veste înțelegerii intervenite între cele două părți. Pe care – cel puțin până acum – se părea că nu le caracterizează altceva decât apetitul lor pentru conflict.

19.04.2021 LTO2 9 febr. 2019

Hai la masă cu grăbire / Să punem de-o… înfrățire!

A început viceprimarul liberal Virgil PÎRVULESCU, printr-o postare pe facebook, zisă profetic… Răbdarea noastră a adus rezultate!

În care o ia așa, pe departe, încât ești tentat să te gândești că răbdarea despre care cuvântă leberalul de conjunctură s-ar fi datorat postului Paștelui, Ca după alte câteva pilde, care se doresc (degeaba!) ca fiind unele cu bătaie lungă, să ajungă direct acolo unde-l ține interesul, care-i poartă fesul funciar comun:

„Știu că toți ne dorim liniște și ca eforturile noastre privind dezvoltarea orașului să devină vizibile.
Acesta este motivul pentru care toate deciziile ce depind de mine și de colegii mei consilieri din cadrul PNL vor face ca activitatea Primăriei Râmnicu Vâlcea să se desfășoare în favoarea cetățeanului, în baza argumentelor legale.
Noi suntem oameni echilibrați, parteneri de discuții și decizii, dar nu obedienți!
Acesta este un deziderat și un motiv pentru care m-am așezat la masa discuțiilor și deciziilor cu primarul Mircia Gutău!
Nu doresc război! Vreau să lucrăm pentru cetățean, respectând în totalitate legea!”
Din cele 43 de comentarii de la postare, mi-a atras atenția cel care-i aparține prof. Boureci Adrian – care, în aceeași seară a zilei de 16 aprilie a. c., făcuse o astfel de… postare interogativă și pe pagina sa de Facebook. (Precizez că am respectat scrierea fără diacritice a celor doi, dar sublinierile / literele aldine din text îmi aparțin):
„Foarte ciudata afirmatia dumneavoastra din final:
„Acesta este un deziderat si un motiv pentru care M-AM ASEZAT LA MASA DISCUTIILOR SI DECIZIILOR CU PRIMARUL MIRCIA GUTAU
Cum vine asta domnule Pirvulescu? Despre ce discutii si decizii este vorba? Dati-ne, va rog, mai multe amanunte! Sa inteleg ca ati batut palma cu el, molipsindu-va de la Gheorghiu?
Ce rezultate a dat rabdarea noastra?
Sper ca este o afirmatie nefericita!”
Comentariu căruia adrisantul s-a învrednicit să-i răspundă astfel: Virgil Pirvulescu Boureci Adrian Bună dimineața!

Îmi exercit prerogativele aferente funcției de Viceprimar
Am primit delegare pentru aducerea în patrimoniul primariei a terenurilor necesare parcului industrial!
Deasemenea ,infiintarea societății comerciale care sa administreze acest parc industrial
Nu în ultimul rand,sunt desemnat sa reprezint interesele municipiului în ADI Salubrizare
Pentru a pune în practica aceste proiecte,e necesar sa te așezi la masa discuțiilor iar deciziile sa le iei impreuna,pe baza argumentelor!
Asta-i tot!”, scrie dl. Pîrvulescu!
D-le Pîrvulescu, dacă este mai mult decât atât!?
Dacă este așa cum am sugerat eu și susțin cu argumente pertinente în rândurile de mai jos, ce ne facem!? Devenim părtași la distrugerea de către Gutău și ceata sa a liceului Oltchim, act la care puținii consilieri liberali s-au aținut cât au putut și ei în anii 2017-2019!?
Sibilinice vorbe, dar pline de miez, pentru cine mai știe câte ceva pe surse! De fapt, dl Pîrvulescu nu spune NIMIC despre ce stă să vină. În schimb, în postarea sa dă de înțeles că… s-au înțeles, că au căzut la pace! Că în urma înțelegerii lor de la „MASA DISCUȚIILOR și DECIZIILOR cu primarul Mircia GUTĂU”, pacea gutăiană (pentru cunoscători, cum era odată pax romana!) s-a pogorât asupra urbei, urmând ca GUTĂU să-și dea girul pentru finanțarea unor coțcării  liberalo-useriste, dacă băieții din majoritate sunt de acord cu realizarea „schimbului” de imobile!
De ce avea nevoie Gutău – ca de aer – de o astfel de înțelegere!? Foarte simplu, fiindcă liberalii sunt cei care se află la… butoane, controlând Guvernul și, mai ales, ministerul educației! Așa că, Gutău știe ca nimeni altul că trebuie să te faci frate cu Ucigă-l toaca, până treci (prin Guvern) hotărârea! După care, mai vedem… Nu noi, că suntem doar niște simpli asistenți la jocurile lor murdare, ci tot ei!
Numai că, se pare că pacea lor de la „masa deciziilor” nu mai prevede mutarea UPIT în imobilul fostului liceu Oltchim, eliberat încă din 2018!
Imobil în care ar urma să se mute… Liceul Tehnologic Căpitan NICOLAE PLEȘOIANU! Liceul care se încadrează perfect în modelul pe care-l descria I.Ș.J. Vâlcea în recentele sale documente (H.C.A. nr. 34/ 12.03.2021 și nr. 35/ 17.03.2021, sau în Adresa cu nr. 1.815/ 31.03.2021, remisă M.E.C.): „… mutarea unui liceu tehnologic din municipiu, care nu dispune de bază materială și spații de învățământ suficiente și care să-și diversifice oferta educațională cu noi domenii / specializări / calificări , care să corespundă calificărilor solicitate pe platforma chimică” (vezi AICI un recent articol în care am prezentat aceste manopere inspectoriale).
Aserțiune prin care, dincolo de abureala care dă bine la vulg, nu făcea altceva decât să pregătească terenul pentru această mutare! Pentru care mutare se muncea la greu în culise, acum jocurile fiind aproape gata! Planificarea mergând în detaliu până al stabilirea unei întâlniri a conducerii inspectoratului școlar cu personalul didactic al respectivului liceu! Care ar urma să aibă loc… mâine, marți, 20 aprilie 2021!
Urmând ca – între timp – să se stabilească și data / locul transmiterii felicitărilor peneliștilor + useriștilor + periștilor + pesediștilor, încântați nevoie mare de reușita acestei uriașe victorii comune! Iar masa și dansul prilejuite de înțelegerea intervenită pe sub masa deciziilor, urmând să fie stabilite la o dată ulterioară, în funcție de starea pandemiei de Covid-19!
19.04.2021 LTO9 29 martie 2019Chiar și în lipsa „stăpânilor” locului, semnele primăverii își făceau (timid) simțită prezența. Din miile de flori care altădată bucurau privirile și simțurile tuturor – locatari sau trecători – au mai înflorit doar câteva… tămâioare! Care s-au alăturat firelor de iarbă ce cu greu au reușit să răzbată prin stratul gros de frunze.
Aceste vești proaspete, despre rolul și tâlcul negocierilor și înțelegerilor intervenite la „masa discuțiilor și deciziilordin primărie, coroborate cu  informațiile pe care le aveam din surse serioase, de primă mână (furnizate de persoane informate și de bun simț, aflate în tabăra liberală). mi-au prilejuit două postări pe pagina mea de Facebook, (făcute sâmbătă, 17 aprilie a. c.), pe care le rezum în cele ce urmează.

Dacă nu-i pentru cine se pregătește, îl dau cui se nimerește!?

Mai nou, în blocstarturi – pentru ocuparea imobilului din care au fost alungați elevii liceului OLTCHIM din Râmnicu Vâlcea (situat pe B-dul Nicolae Bălcescu, la nr. 26) – nu se mai află Universitatea din Pitești, ci… LICEUL TEHNOLOGIC Căpitan NICOLAE PLEȘOIANU!
În al cărui imobil ar urma să fie mutată filiala vâlceană a UPIT!
ASTA PENTRU CEI CARE ȘI-AU IMAGINAT CĂ… „LIBERALII” AR PUTEA SĂ FIE / FACĂ ALTFEL DECÂT PSD-iștii, ALDE-iștii sau PER-iștii!
DA DE UNDE!
TOT DUPĂ MIROSUL BANILOR CARE STAU „ASCUNȘI” ÎN CELE 26 DE HECTARE DE TEREN DIN IMOBILUL ÎN CARE FIINȚEAZĂ FILIALA VÂLCEANĂ A UPIT, LI SE MUTĂ ȘI LOR NASUL!
ȘI AU REALIZAT CĂ N-AR PUTEA SĂ-I OBȚINĂ ALTFEL DECÂT COOPERATIVIZÂNDU-$E CU GUTĂU MIRCIA, AȘEZÂNDU-SE ÎMPREUNĂ ȘI NEGOCIIND LA „MASA DISCUȚIILOR ȘI DECIZIILOR”, cum ne spunea într-o postare recentă, VIRGIL PÎRVULESCU, viceprimarul liberal al municipiului!
Deocamdată, doar atât le-au bășit mințile lor reunite!
Dacă și pafariștii ăia, sărăciile alea din Pitești sunt de acord (vorba vine, că nu au cum / de ce să se mai împotrivească!), treaba e ca și făcută!
Mai trebuie ținut cont de faptul că… REABILITAREA CONSTRUCȚIILOR FOSTULUI LICEU OLTCHIM O SĂ COSTE PRIMĂRIA MUNICIPIULUI MAI MULT DECÂT AR COSTA REALIZAREA UNEI CONSTRUCȚII ȘCOLARE NOI!
PENTRU CĂ – ÎN CEI APROAPE 4 ANI DE CÂND AU FOST ABANDONATE – DE ACOLO S-A PRĂDUIT TOT. TOTUL CE PĂREA SĂ FIE REUTILIZABIL A FOST LUAT, SMULS DIN PEREȚI, DIN PĂMÂNT, DEZAFECTAT, TĂIAT ETC. și… FURAT!
AȘA CĂ, STIMAȚI PLE$OIENI, NU VĂ FACEȚI MARI SPERANȚE CĂ O SĂ MERGEȚI LA BINE! ORICUM, NU DESPRE „BINELE” VOSTRU ESTE VORBA ÎN ACEASTĂ PROPUNERE OTRĂVITĂ CARE VI S-A FĂCUT!
NU VĂ LĂSAȚI AMĂGIȚI DE CÂNTECUL UNOR SIRENE IMPOTENTE, DAR… INTERESATE! INTERESATE DOAR DE VALOAREA ÎN BANI A PĂMÂNTULUI PE CAREBĂLTEȘTEINUTIL FILIALA VÂLCEANĂ A UPIT.
PENTRU CARE AR FACE ȘI PE… „DRACU’ ÎN PATRU CA SĂ O VADĂ URNITĂ DE ACOLO!
Pentru CA – ÎMPREUNĂ – SĂ AIBĂ ACCES LA FILONUL DE AUR CARE ZACE ÎN ACEASTĂ… MINĂ! 
19.04.2021 LTO4 2019O povață înțeleaptă, care nu-i viza doar pe elevi! Ci și pe „cucii” căutători de cuiburi educaționale ale altora!
Aș fi de părere că nu trebuie să vă bucurați prea mult / tare de oferta tentantă pe care v-a făcut-o inspectoratul școlar județean Vâlcea!
Pentru că, pe de-o parte, ar trebui să știți că acela care seamănă vânt, culege… furtună!
Pe de alta, dacă în urmă cu vreo 23 de ani s-a mai încercat scoaterea voastră din actualul imobil ( tot de către I.S.J. Vâlcea, condus atunci de… PNTcd-ista Gheorghiță / Sazon Liuba, pentru a se muta acolo… inspectoratul școlar județean), imobilul fostului liceu Oltchim – în care vor acuma să vă mutați – o să fie la fel de tentant pentru orice viitoare conducere politică / educațională locală etc.
Așa încât, în ce privește alternativa care vă stă în față – pe care trebuie să o rezolvați / tranșați în aceste zile – este bine să evitați alegerea… „răului mai mic”!
Pentru că… ce ție nu-ți place, altuia nu-i face!
Fie și pentru motivul că, mâine poimâine, te poți trezi că au decis alții – așa cum au mai făcut-o – să te mute la liceul „General Gh. Magheru”! Fără nicio consultare… Doar pentru că așa vor ei! Știți bine că Gutău a încercat asta și cu voi, după de a văduvit școala de o importantă suprafață de teren de la Școala gimnazială „Spiru Haret”, structură școlară arondată liceului!
Opinia mea vizează alegerea care urmează să fie făcută de colectivul (vorba vine!) Liceului „Căpitan NICOLAE PLEȘOIANU” din Râmnicu Vâlcea. Și îmi permit să o exprim public și pentru motivul că, în anul 1998 – atunci când, pe toate palierele decizionale, s-a pus problema mutării acestui liceu la Magheru – am contribuit și eu la contracararea, și până la urmă, la abandonarea acesteia. Fie că era vorba de redactarea unor adrese / memorii, de prezentarea / susținerea acestei pledoarii în cadrul Comisiei de Dialog Social – din cadrul Prefecturii Vâlcea (de către dl. prof. DINI Radu, vicepreședinte al Uniunii SIndicatelor Învățământ Vâlcea), sau de demersurile oficiale făcute la Ministerul Învățământului (susținute la fața locului de către dl prof. MARINESCU Lucian, președintele U.S.Î. Vâlcea și de dl. prof. ing. BOURECI Adrian, directorul de atunci al liceului).
Așa încât, stimați colegi de suferință, nu uitați: ce ție nu-ți place altuia nu-i face!
Nu uitați că aparentul interes al vostru, se fundamentează pe interesul financiar și funciar (imobiliar) al ALTORA! Cei care pretind că vor binele orașului, al comunității VÂLCENILOR etc., pe când ei nu urmăresc altceva decât bunăstarea materială personală! Dându-și mâinile cu GUTĂU MIRCIA, așezându-se la „MASA DECIZIILOR” comune (!) și adoptând astfel de hotărâri, doar pentru ca să vină banii la… băieți!
19.04.2021 LTO6 2 febr. 201919.04.2021 LTO7 2 febr.2019
O ditamai unitatea școlară, victimă a intereselor imobiliare ale mai marilor – de ieri și de azi – ai zilei, pusă sub obroc!
Conchizând, asta ar însemna să mut în imobilul fostului liceu Oltchim o unitate școlară care se îngrășase suficient de mult în 2018, ca urmare a „înghițirii” de către ea a desființatului Liceu Tehnologic „Henri Coandă”! Și nu doar atât, tot acest liceu urmând să-și diversifice oferta educațională cu noi domenii / specializări / calificări, care să corespundă calificărilor solicitate pe platforma chimică”! Altfel spus, ar însemna să mut liceul H. Coandă, altoit pe liceul Pleșoianu, în imobilul celuilalt liceu, desființat în 2018! Care să-i preia și domeniul de activitate, în ce privește chimia  industrială! Hai că asta-i tare de tot!
Dar dacă o cer interesele partidelor adunate de Gutău Mircia în jurul mesei „discuțiilor și deciziilor”(!), e musai să se și întâmple! Ce mai contează niște texte barbologice, precum cele de mai sus – destinate doar fraiereștenilor care votează în virtutea inerției – referitoare la atât de des invocatul… interes superior al copilului!? Dacă-i ordin liberal de sus, cu plăcere! La Inspectoratul Școlar Vâlcea se execută fără crâcnire!
Mi-am ilustrat postările de pe facebook cu FOTOGRAFII care datează din anul 2019, înfățișând halul fără de hal în care arătau atunci spații exterioare ale fostului liceu Oltchim. Din care am folosit doar câteva, pentru a ilustra acest articol. Asta nu înseamnă că acum imobilul fostului liceu ar arăta mai bine. Dimpotrivă!
19.04.2021 LTO5 29 mart. 2019Pomii – cireșii și mărul dinspre stradă – și-au înălțat din nou coroanele spre soare. Din nou, încărcați cu florile care anunțau o recoltă bogată. Păcat că beneficiarii lor nu vor mai fi elevii liceului Oltchim. Cei care le „pândeau” cu interes creșterea și coacerea… Dacă și câte fructe mai apucau să se și „umple” de culoarea și de căldura binefăcătoare a astrului zilei.

Hai la liceu cu grăbire / Să-l cedăm dintr-o șoptire!

Părerea lui GUTĂU – referitoare la această înțelegere – aproape că nici nu mai contează. Merită totuși să o vedem pentru… ineditul său și pentru doza de entuziasm care-l animă pe vorbitor. A exprimat-o public în Conferința de presă desfășurată vineri, 16 aprilie 2021 (vezi de la minutul 7;30 până la min. 8;30). Timp în care se referă la discuția bărbătească avută cu cei doi viceprimari, fiind interesat de obiectivele de investiții pe care aceștia le preconizează, pentru a căror finanțare este necesar acordul primarului! În acel cadru s-au făcut mai multe propuneri de finanțare, Gutău fiind convins că în ședința Consiliului local de joi, 22 aprilie a. c., „bugetul o să treacă fără probleme, fiindcă așa este normal”!

Din spusele sale rezultă că viceprimarii au înțeles că „trebuie să facem ce-am promis vâlcenilor și să lăsăm de-o parte politica”! Asta e ca și cum o astfel de înțelegere n-ar fi tot una… politică! Sau, cine mai știe… După care, în mod repetat, le mulțumește public viceprimarilor, „pentru că au înțeles acest lucru”!

S-a referit la conținutul bugetului, declarând că o să spună ce proiecte a susținut fiecare din cei doi viceprimari pentru finanțare, numai că, până la urmă, a uitat să ne mai spună! (vezi de la min. 11; 10, cum ne povestește despre „schimbul” de imobile cu UPIT, despre aducerea la primărie a domeniului funciar al acesteia, despre care Gutău spune că estetotal de acord  să nu dăm Liceul de Chimie” (chiar repetă destins / bucuros, aplecându-se înainte, peste masa de la care vorbea… singur!).

„… Săptămâna viitoare voi vorbi săptămâna viitoare, îi voi ruga pe toți să demareze ca terenul de la Universitatea din Pitești să fie adus către PrimăriaEU PERSONAL SÎNT TOTAL DE ACORD să nu dăm Liceul de CHIMIE! TOTAL DE ACORD! Să nu dau NIMIC și să-mi vină cele 25 de hectare! Dacă reușesc și s-ar putea să reușeascăȘI LE DORESC SUCCES (este vorba despre angajamentul asumat la „masa deciziilor” de către cei doi viceprimari”, cei care – de săptămâna viitoare – urmează să treacă la concretizarea prin acte normative guvernamentale a înțelegerii convenite între părțile vâlcene), mă bucur extraordinar de mult dacă cele 25 de hectare care sînt vin GRATIS în patrimoniul primăriei. Important că avem deschidere și trebuie să facem toate eforturile!”

Ne mai spune că în ședința viitoare a Consiliului local, pentru ascultarea de care au dat dovadă cei doi viceprimari „voi mai aproba câte un consilier și într-o parte și în cealaltă (adică, a încă unui consilier personal pentru fiecare dintre viceprimari, n. n.)”. Mai spune, părând convins că așa o să fie: „cu alte cuvinte, dacă vreți, NU MAI EXISTĂ MOTIVE DE GÂLCEAVĂ... și vâlcenii trebuie să aibă încredere că ceea ce am promis vom duce la îndeplinire și TOȚI VOM TRAGE CĂRUȚA ÎN ACELAȘI SENS”!

Deși bucuros nevoie mare / din cale afară pentru pleașca pe cale să-i pice-n… cont, nu ne spune NIMIC despre răul pe care l-a făcut liceului OLTCHIM, desființându-l fără drept de apel! Ca și cum ar fi aflat din presă despre această nefericită întâmplare, care – în fapt – i se datorează integral. La adoptarea căreia a implicat și ceata muților săi din Consiliul local de atunci, aflați doar pe post de ridicători de mâini pentru împlinirea pohtelor sale funciare!

Oricum ar fi, nu a mai dat din casă tot, păstrând surpriza ofertei imobiliare pe care urmează să o facă UPIT , deși cred că deja le-a… făcut-o!

DUMNEZEU SĂ NE ŢIE,
CĂ CUVÂNTUL DIN POVESTE,
ÎNAINTE MULT MAI ESTE!

Iar până atunci, vorba lui Caragiale…

Să fiţi sănătoşi şi veseli!

ŢINEŢI APROAPE!

– Va urma –

TIBERIU M. PANĂ, alias Lupul sindicalizat

See Nancy Hayes's Animated Gif on Photobucket. Click to play | Wolf  pictures, Wolf spirit animal, Wolf photos

_______________________________________

Victor Socaciu – Mama lor

Bună țară, rea croială
Fira-ar ea de rânduială.
Ăia hoți, ăștia hoți,
Mama lor la toți.

Vin ai noștri, pleacă ai noștri
Noi rămânem tot ca proștii.
Ăia hoți, ăștia hoți,
Mama lor la toți.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.