Gutău Mircia și răspunderea pentru „starea de sănătate” a bretelelor de la pasajul de pe b-dul Tudor Vladimirescu (III)

Motto: Un oraş este produsul viu al mâinii şi minţii umane, reflectând istoria omului, zbaterea lui pentru libertate, creativitate, genialitate – şi egoismul şi erorile sale. – Charles Abrams

https://replici.net/diverse-teme

Scurt pe 2 și 1/4: În prima parte a acestui articol m-am referit la greaua facere a rampelor / bretelelor de legătură cu pasajul denivelat suprateran, care traversează calea ferată în prelungirea b-dului Tudor Vladimirescu, facilitând într-o oarecare măsură legătura dintre cartierele din sudul și nordul municipiului Râmnicu Vâlcea.

În partea a II-a … am prezentat momentul inaugurării bretelelor / rampelor, impresiile de călătorie prin zonă ale primului turist al orașului, precum și Conferința de presă în care – pe 23 iunie 2021 – s-a marcat finalizarea proiectului. Prilej de a lua act și de restul bărbilor gutăiene, care rămăseseră nelivrate anterior.

Din HOTĂRÂREA nr. 317 / 2018 a C. L. al Municipiului Râmnicu Vâlcea…, aflam că „Noua arteră ce realizează prelungirea b-dului Tineretului între strada Gib Mihăescu și strada Libertății, urmează a prelua transportul public urban și traficul de tranzit din zona Libertății, asigurând descărcarea acestuia, prin pasajul suprateran pe b-dul Tudor Vladimirescu, în rețeaua majoră a orașului” (vezi Hotărâre, fila 6)! Despre asta era vorba de fapt, de aducerea acestora direct… în rețeaua majoră a orașului, pe b-dul Tudor Vladimirescu, prin pasajul suprateran! Ce s-o mai dăm de colo-colo, c-o fi, c-o păți etc.! Altfel spus, să le asigurăm tuturor acestora o rută rapidă pentru a se repezi în centrul orașului, că după aia văd ei cum ajung în cartierele din nord, dacă au vreo treabă acolo! Dacă nu au, se întorc acasă tot pe aici…

Haideți să o lămurim și p-asta cu… legarea sudului de nord, care s-ar fi realizat prin intermediul pasajului și bretelelor / rampelor atârnate de el. Că prea își imaginează Gutău c-ar fi revoluționat cheltuirea cu folos a banului public! Dimpotrivă, prin noua inutilitate edilitară nu a făcut altceva decât să arunce o grămadă de marafeți pe… apa Sâmbetei! Sau pe ce gârlă s-or fi pierdut acești bani în nisipul intereselor oculte!

Mai ales pretenția referitoare la susținerea că „noul traseu / noua arteră” ar fi contribuit la realizarea legăturii dintre cartierul Ostroveni din sudul municipiului și cartierele Nord și Traian, fără a se mai tranzita zona centrală!  O gogoriță mai mare ca asta nici că se putea scorni! Pentru că, odată ce ai trecut pasajul suprateran dinspre Ostroveni, cu intenția de a ajunge în Traian și / sau Nord, din b-dul T. Vladimirescu poți să faci la dreapta, imediat după Școala gimnazială nr. 5, pe strada G-ral Magheru (cu variante la dreapta / stânga în capul străzii), sau pe b-dul Calea lui Traian! Doar pe strada pe care domiciliază primarul nu poți să mai ajungi în cartierele Traian / Nord, deoarece a interzis virarea din bulevard la dreapta, pe această stradă circulația fiind permisă doar dinspre b-dul Nicolae Bălcescu! Așa că, face ce face și noua arteră tot înspre centrul orașului te duce!

Iar susținerea referitoare la cât de mult a contribuit această rută la reducerea timpilor de parcurs prin creșterea vitezei de deplasare este, de asemnea, cel puțin jenantă! Să nu știe primarul că nu s-au modificat vitezele cu care se poate circula în localitate, deși multe din autoturismele care circulă pe noile artere, parcă… zboară!? Și nu-i întreabă nimeni de nimic pe automobiliștii care „survolează” zona cu viteze aproape supersonice!

Nu înainte de a ne reaminti ce își imaginau că au mai obținut prin finalizarea / recepționarea proiectului: „Activitățile proiectului contribuie, indirect la măsurile de protecție a diversității și reducerea riscului de secetă, prevenirea și reducerea riscului de inundații. Proiectul a implementat măsuri de îmbunătățire a calității mediului înconjurător prin folosirea de mijloace tehnice de combatere a poluării și emisiilor de poluanți. Lucrările executate prin prezentul proiect nu constituie surse de poluare a apei, aerului și solului și nu sunt generatoare de noxe”! (Comunicat de presă distribuit de Primărie, cu ocazia Conferinței dedicată finalizării proiectului).

Despre cât de multe mai au în comun vorbele (de mai sus) cu faptele (rezultate din imaginile prezentate mai jos), urmează să realizați fiecare! Ca să nu-mi mai aud vorbe de ocară, cum că aș avea ceva cu primarul Gutău! Nimic mai fals! Dacă am avut ceva de zis, am avut doar în legătură cu unele dintre faptele criticabile ale acestuia. Nimic mai mult decât atât!

Om liber este acela care nu are nevoie să spună nicio minciună. – Nicolae Iorga

Cu vreo lună înainte de inaugurare, mai erau multe de făcut, așa cum se vede în fotografia de mai jos (din 27 octombrie 2019):

19.08.2021 bretele2

Ce s-a întâmplat după inaugurare cu opera magna a lui Gutău Mircia, pe larg, în cele ce urmează. Unde o să vedem și cât de interesat pare să mai fie Gutău de actuala stare de sănătate a ceea ce, nu cu multă vreme în urmă, considera a fi… proiectul meu de suflet! Așa cum s-a întâmplat în fiecare dintre cazurile prezentate de mine anterior, se pare că pe Gutău nu-l mai interesează ce se întâmplă cu aceste construcții după ceremonia inaugurării, tăierilor de panglici și băile de mulțime aferente! Ca și cum primarul ar funcționa conform cunoscutei zicale: după mine… potopul!

Nici nu se stinseseră bine ecourile manifestațiilor de euforie de la ceremonia inaugurării, că lucrarea a și început să-și arate limitele funcționale!

Fotografia de mai jos îi aparține d-lui Ionuț Pădurețu, fiind făcută pe 28 decembrie 2019 (la o lună de zile de la… tăierea panglicilor inaugurale); alături de alte instantanee (vezi AICI), fotografia a fost postată pe site-ul: https://forum.peundemerg.ro/

19.08.2021 bretele1Urmele care se văd pe trotuar sunt adevărate și provin din… scurgerile realizate în breteaua / rampa de urcare dinspre Ostroveni! Apropo de pretenția beneficiarului municipal de a fi… îmbunătățit calitatea mediului înconjurător prin folosirea de mijloace tehnice de combatere a poluării și emisiilor de poluanțiCa să nu mai vorbim de susținerea răspicată a primăriei, cum că… lucrările executate prin prezentul proiect nu constituie surse de poluare a apei, aerului și solului și nu sunt generatoare de noxe! Ceea ce se și vede cu „ochiul” liber!

Să te ferești întotdeauna de acela care te-a înșelat o dată. – Publius Syrus

Terenurile din împrejurimi continuau să arate ca după… bombardament, așa cum se poate observa din fotografiile care datează din 25 ianuarie 2020. Nu se poate susține că Primăria nu avea / are mijloace pentru a-i determina pe proprietarii aflați în culpă să-și facă ordine în propria lor bătătură! Dimpotrivă, dispunea și dispune de suficiente astfel de mijloace, pe care altădată a știut să le folosească!

19.08.2021 bretele319.08.2021 bretele419.08.2021 bretele1719.08.2021 bretele1819.08.2021 bretele519.08.2021 bretele619.08.2021 bretele719.08.2021 bretele819.08.2021 bretele919.08.2021 bretele10Un aspersor montat aiurea, care urma să deservească un spațiu verde… inexistent! Așa cum se poate vedea, lucrarea nu fusese terminată nici la aproape două luni de la… inaugurare!19.08.2021 bretele1119.08.2021 bretele1219.08.2021 bretele13Lucrări făcute de mântuială, lăsate de izbeliște după inaugurare!19.08.2021 bretele14

Ce mai aflam din „Memoriul privind descrierea investițiilor din cadrul Cererii de finanțare…” a acestui Proiect: „Din punct de vedere cromatic, în afară de diversele varietăți de verde, conferite de plante și de coloritul florilor care vor anima zonele verzi, proiectantul propune culorile pietrei naturale, gri-petrol, gri-albăstrui, lemn natur, închis la culoare. VEGETAȚIA PROPUSĂ, ÎN AFARA GAZONULUI PREZENT PE TOATE SUPRAFEȚELE DESTINATE ACESTEIA, VA FI COMPUSĂ DIN SPECII DE ARBUȘTI ȘI ARBORI ORNAMENTALI, SPECIFICI ZONEI ȘI ADAPTAȚI CONDIȚIILOR CLIMATERICE LOCALE”! (Vezi AICI filele 10-11)

Să vedem împrejurimile și pe partea dinspre oraș, cu precizarea că fotografiile sunt făcute pe 29 februarie 2020:

19.08.2021 bretele2319.08.2021 bretele2419.08.2021 bretele25

Cum ar fi fost ca dl primar Gutău să „vadă” toate aceste… deficiențe!? Să nu fi văzut că zona era împânzită de tot felul de… cârpeli!? Putea să-i fi dat înainte cu „inaugurarea” la termenul pe care l-a stabilit, urmând ca, ulterior, să se fi ținut de capul tuturor celor implicați, pentru a remedia toate aceste fușereli! Nu a făcut-o, poate și pentru faptul că, așa cum a recunoscut, nu privea decât cu un singur ochi! Poate că și direcția în care se uita nu era cea mai potrivită…

Minciuna premeditată nu mai e o chestiune de fantezie, ci de caracter. – Tudor Mușatescu

Hai să vedem cum arăta „lucrarea” inaugurată de Gutău, la doar câteva săptămâni după festivități, pe 25 ianuarie 2020:

19.08.2021 bretele15Așa cum se poate vedea, iarba de sub pasaj pălise, nu doar din cauza anotimpului (că dacă era așa, s-ar fi uscat toată)!19.08.2021 bretele1619.08.2021 bretele19Toate „scurgerile” existente în bretele începuseră să…înflorească! Nu pentru că așa s-ar fi prevăzut în proiect, ca să dea lucrării o notă inedită de… culoare, ci din cauza faptului că nu se respectase proiectul! Numai că, la spartul târgului, lucrul ăsta nu mai interesa pe nimeni! Așa cum o să vedem că s-a întâmplat imediat după „inaugurare”; situație neschimbată până în ziua de astăzi! Stare care se înrăutățește pe zi ce trece…19.08.2021 bretele2019.08.2021 bretele2119.08.2021 bretele22O lucrare modernă, conferind siguranță și confort, vorba lui Gutău!

Printr-o minciună, un om… își anihilează demnitatea sa de om. – Immanuel Kant

Să mai dăm o tură prin zonă, așa cum se poate vedea din datele înscrise pe fotografiile de mai jos – 23 februarie 2020:20.08.2021 bretele120.08.2021 bretele220.08.2021 bretele320.08.2021 bretele420.08.2021 bretele520.08.2021 bretele620.08.2021 bretele720.08.2021 bretele820.08.2021 bretele9

Poți minți cu gura, dar cu expresia pe care o ai în acel moment se spune întotdeauna adevărul. Friedrich Wilhelm Nietzsche

Am tot sperat să se întâmple ceva, să se dispună remedierea promptă a acestor fușereli și… nimic! Motiv pentru care am mai dat prin zonă, așa cum rezultă din fotografiile făcute pe 29 februarie 2020:20.08.2021 bretele1020.08.2021 bretele1120.08.2021 bretele12

Apropo de… finisaje! Priviți…AICI! Ca să ne lămurim cu cine avem de-a face!20.08.2021 bretele1320.08.2021 bretele1420.08.2021 bretele1520.08.2021 bretele1620.08.2021 bretele1720.08.2021 bretele1820.08.2021 bretele1920.08.2021 bretele2020.08.2021 bretele2120.08.2021 bretele22

Este o politică înţeleaptă să construieşti un pod de argint pentru un duşman care fuge. – George Bernard Shaw

În episodul următor o să încercăm să venim la zi cu informațiile despre această adevărată… opera magna a lui Gutău Mircia.

P. S.: În partea a treia a articolului PASARELA pietonală – un eșec care trebuie să fie asumat de administrația Gutău! (III) – publicată pe 4 august 2021 – am prezentat suficiente elemente care conduc spre o singură concluzie: dezinteresul declarat al administrației publice locale (din vara anului 2016 condusă tot de către Gutău Mircia) de a asigura utilizarea unei construcții de a cărei necesitate / utilitate ar fi trebuit să se preocupe primarul încă din anul 2009, pe vremea când s-au croit „din cuțite și pahară!” pasajul denivelat suprateran și pasarela pietonală care-l însoțește. Prilej de a susține demersul nostru scriitoricesc prin distribuirea a numeroase fotografii, realizate în anii 2018-2021.

Pentru a înțelege dimensiunea reală a problemei responsabilităților care revin administrației publice locale, vezi episodul al IV-lea al articolului nostru „Pasajul denivelat suprateran”: cum se achită administrația condusă de Gutău de responsabilitatea întreținerii acestuia (IV) – publicat pe 28 iulie a. c. – de la care pornesc link-uri spre celelalte 3 episoade, materiale în care am prezentat avatarurile realizării „pasajului denivelat suprateran”. Toate acestea sunt ornate cu numeroase fotografii, dovadă a indolenței și dezinteresului proverbiale ale administrației gutăiene. Fapte grave, pentru care considerăm că se impune ca toți cei responsabili să răspundă în fața legii.

Despre greutățile insurmontabile pe care le întâmpini atunci când te încumeți să parcurgi per pedes apostolorum  trotuarul de la nivelul solului, ne-am referit in extenso și în articolul D-le Gutău, poftim la plimbare pe „trotuarul” de lângă „pasajul denivelat suprateran”! – publicat pe 10 august 2021.

În mai multe din articolele noastre din ultima perioadă, ne-am referit la astfel de fapte ale administrației publice locale din Râmnicu Vâlcea, care incumbă responsabilitatea lui Gutău Mircia, actualul primar al urbei. Link-uri care duc spre unele dintre acestea pot fi găsite în articolul Gutău și faptele sale edilitare (VII). Și-n Râmnic copacii mor în picioare! Dar nu de moarte bună! – publicat pe 2 iulie 2021.

Lectură cât mai tihnită și… productivă!

DUMNEZEU SĂ NE ŢIE,
CĂ CUVÂNTUL DIN POVESTE,
ÎNAINTE MULT MAI ESTE!

Iar până atunci, vorba lui Caragiale…

Să fiţi sănătoşi şi veseli!

ŢINEŢI APROAPE!

– Va urma –

TIBERIU M. PANĂ

______________________________

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea în lead a sursei și cu link activ către pagina acestui articol. Nerespectarea acestor condiții constituie o încălcare a prevederilor Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe, cu modificările și completările ulterioare.

Fotografiile care ilustrează acest articol fac parte din fototeca autorului (cu excepția fotografiei din 28 decembrie 2019).

__________________________

Marfar – Las-o bă că merge așa (OFFICIAL VIDEO)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.