Pretutindenarul Costi Rădulescu – un izvor nesecat de promisiuni

Motto: „Purtătorii de panglici, indiferent la ce nivel și rang se află, ar trebui să fie mai circumspecți, căci nu se știe când și de unde, o mulțime nemulțumită și flămândă, ar putea năvăli asupra lor cu sute de foarfeci, ciopârțindu-le măreția și fala. Doar că e prea puțin posibil, căci mămăliga face explozie numai o dată la 1000 de ani.” – ziarmm.ro

Avem o țară / Ce facem cu ea!?

Duminică, 15 septembrie 2019, pe pagina uneia dintre fruntașele PSD din I.Ș.J. Vâlcea, a fost promovat următorul text, însoțit de un material VIDEO realizat de Tv VTV: „În satul Urși din comuna Popești, a fost finalizat proiectul privind modernizarea școlii. Clădirea a fost reabilitată cu toate utilitățile spre bucuria elevilor. La inaugurarea școlii, au fost prezenți președintele Consiliului Județean Vâlcea, Constantin Rădulescu, dar și inspectorul școlar general, Andra Bică.” Cu modestia-i bine cunoscută, autoarea postării, d-na inspector Dobrete Adina, nu a zis nimic despre prezența sa la acest eveniment epocal, deși fotografiile realizate atunci ne permit să-i remarcăm prezența.

Deoarece, cu doar câteva zile în urmă (luni, 9 septembrie a. c.,) se mai umpluse Facebook-ul de laude referitoare la inaugurarea (în acea zi a) unității școlare din satul Urși al comunei Popești – Vâlcea, am făcut următorul comentariu: „După „inaugurarea” care a avut loc luni, 9 septembrie 2019, cea pe care o popularizați acum este… a doua!
Următoarea inaugurare – tot la Școala din Popești – Urși, când este planificată!?
Oricum, se poate observa cum se sudează un „cuplu” de… experți în inaugurarea unor asemenea așezăminte educaționale! 😎
APROPO! CUM se poate traduce afirmația (repetată) a lui Constantin Rădulescu, președintele Consiliului județean Vâlcea, conform căruia aceste investiții sunt făcute cu „bani guvernamentali”!?
Contribuie Guvernul cu bani ai membrilor săi, sau distribuie doar 💰💰💰 (bani) proveniți din bugetul național!?

D-na Aurora Magura primarul acelei comune, mi-a răspuns cu promptitudine, confirmând astfel susținerea mea: „Bună ziua, pe 9 septembrie a avut loc deschiderea anului școlar iar pe 13 septembrie a avut loc inagurare fiindcă au mai avut loc mici instalari la centrala termică.”

Ca și cum, dacă ar mai avea de pus o scândură la VC-ul din curtea școlii, ar trebui să mai facă o… inaugurare! Și tot așa, inaugurare după inaugurare! Trist este că la asemenea făcături, pune (nu doar!) organul vorbirii și actuala conducere a I.Ș.J. Vâlcea!

I-am replicat punctual și adecvat doamnei primar Aurora Măgură: „Fie vorba între noi, contez pe faptul că știai că data de 1 septembrie, în fiecare an, marchează începutul anului școlar!
Data începerii cursurilor școlare este diferită, în acest an școlar fiind stabilită – prin ordin al ministrului educației – pentru 9 septembrie a. c.
Despre asta era vorba! Repetarea ceremoniei, permițând astfel participarea și a altor somități LOCALE (la cea de vineri, 13 septembrie)!
Oricum, „elementul de legătură” între cele două… festivități, îl reprezintă participarea nelipsitului deputat PSD-ist (!?) Eugen Neață!
Succes în noul an școlar!”

Iată filmarea de la festivitatea din 13 septembrie 2019, realizată / postată de Tv VTV.

Vezi imaginile realizate de Tv VTV, cu ocazia reinaugurării din 13 septembrie 2019. Multă gargară cu… apă de ploaie!

Eveniment pe care d-na primar Măgură l-a promovat ostentativ pe pagina sa.

Iată doar câteva dintre fotografiile postate de către d-na primar (preluate de aceasta din fototeca d-lui Neață Eugen).

Este posibil ca imaginea să conţină: 3 persoane, persoane zâmbind, oameni în picioareCe le mai place musafirilor pâinea cu sareee!

Este posibil ca imaginea să conţină: 5 persoane, persoane zâmbind, oameni în picioare

Este posibil ca imaginea să conţină: 4 persoane, oameni în picioareMomentul tăierii „pamglicii” este – de-a dreptul – penibil! Priviți înghesuiala produsă pentru tăierea unei panglici tricolore (!?), ținută de doi… oameni de bine! În spatele „tăietorilor” se poate observa cât de firavă a fost „asistența” prezentă la acest (i)epocal eveniment! De fapt, nu prezența terților conta – oricum, doar formală – ci realizarea fotografiilor care să marcheze prezența Mărimilor Lor și postarea acestora pe rețelele de socializare! Să-i vadă lumea cum se strofoacă ei pentru binele obștesc! Halal…

Pe vremuri, nu oricine și oriunde tăia… panglici!

Creşterea şi descreşterea Combinatului Siderurgic Galaţi. S-au împlinit 45 de ani de când Ceauşescu a tăiat panglica FOTO1965, septembrie – N. Ceaușescu taie panglica la Combinatul Siderurgic Galați

Nicolae Ceauşescu inaugurează actualul Muzeu al Unirii din Alba Iulia (1968)

26 mai 1984 – Nicolae Ceauşescu inaugura canalul Dunăre-Marea Neagră

Pe când alții iau plocoane / Costi vine cu icoane!

Este posibil ca imaginea să conţină: 6 persoane, persoane zâmbind, oameni în picioare

Dumnezeul călăuzitor al lui C-tin Rădulescu a pășit din nou pe pământ! De această dată „darul” divin al Președintelui Consiliului Județean Vâlcea s-a îndreptat spre d-na Măgură, primar al comunei Popești, pe care a făcut-o cu o (nouă) icoană! Și cu recomandarea de a o amplasa… în școală! Ca și cum respectiva primăreasă PSD-istă ar avea asemenea competențe!

Auzi afirmații de-a dreptul aiuritoare la bembelucul din fruntea județului Vâlcea, rostite într-o instituție școlară publică: „Lucrurile pe care le facem noi le facem cu voia lui Dumnezeu și cu ajutorul oamenilor. Nimic nu se face fără Dumnezeu și v-am adus pentru școală un dar și sper ca sfinții care sunt pe această icoană să fie într-un fel ocrotitorii dumneavoastră! Este vorba de o icoană cu sfinții împărați Constantin și Elena pe care o ofer d-na primar să o puneți în școală și Dumnezeu să fie prezent prin intermediul acestei icoane sfinte alături de copii și de părinți totdeauna. Să vă dea Dumnezeu sănătate, să vă dea Dumnezeu tot ce este mai bun!”!

Chiar așa, d-le președinte Rădulescu! Ce rost are să mai învețe copiii, în condițiile în care au la îndemână ICOANA „prin intermediul căreia este prezent în școală însuși Dumnezeu”!? De la care toți trebuie să aștepte „tot ce este mai bun”, fără să mai fie nevoie să mai facă ceva pentru a-l obține! Chiar să le audă rugile fierbinți, îndreptate împotriva unora dintre profesorii lor, mai puțin dispuși să-i „ocrotească”, chiar dacă elevii nu fac nimic!

Este posibil ca imaginea să conţină: 2 persoane, persoane zâmbind, oameni în picioare

Iar deputatul Neață Eugen se cocoșește și el pe Facebook cu acest evenimet istoric:

13 SEPTEMBRIE: „Inaugurarea Școlii Gimnaziale Urși din comuna Popești. Astăzi, împreună cu președintele Consiliului Județean Vâlcea, Constantin Rădulescu, am participat la inaugurea școlii Urși din comuna Popești. Un obiectiv important pentru comunitate, care a fost realizat de administrația publică locală cu sprijinul președintelui Constantin Rădulescu.
Începând de astăzi, elevii și profesorii își vor desfășura activitatea în condiții civilizate, la standarde europene.
Localitatea s-a dezvoltat foarte mult în cei trei ani de când Aurora Măgură a fost aleasă primar.
O felicit pe această cale pentru activitate, dedicare și pentru iubirea manifestată față de comunitate!
Urez profesorilor, părinților și elevilor sănătate și succes în acest an școlar!”

Zi așa, d-le deputat Neață Eugen: „condiții europene” – oferite de această școală –  care are WC-ul în curte! Și apă curentă la… calendele grecești! Ce simple par să fie toate cele, pe rețelele unde „socializați” doar între voi, suporterii PSD-ului!

ACELEAȘI EMOȚII ÎL ÎNCERCASERĂ PE DL DEPUTAT NEAȚĂ PE… 9 SEPTEMBRIE, AȘA CUM REZULTĂ DIN TEXTUL – ȘI CELE 36 DE FOTOGRAFII – DE PE PAGINA SA DE FACEBOOK!

9 SEPTEMBRIE 2019: „Bucurie și emoție în școli!

Deschiderea noului an școlar este un prilej de bucurie și emoție pentru elevi, părinți, dascăli și pentru noi, cei care ne aducem aminte cu nostalgie de momentele în care așteptam cu nerăbdare începerea școlii.
Astăzi, cu mari emoții, am participat în comuna Popești la deschiderea anului școlar.
Dragi elevi, pentru a putea să vă îndepliniți visele, pentru a realiza ceea ce vă doriți în viață, trebuie să vă respectați părinții și profesorii, să învățați, să întrebați atunci când nu știți, să fiți buni și înțelegători cu cei din jurul vostru.
Dascălilor le urez succes în pregătirea generației de mâine.
Le mulțumesc părinților și celor care mi-au fost profesori pentru că m-au educat, m-au învățat să fiu om bun și m-au îndrumat în viață!
Tuturor celor implicați în noul an școlar, copii, părinți, dascăli le urez succes și multe realizări!
Felicitări doamnei primar Aurora Măgură pentru dragostea manifestată față de oamenii din această comună și pentru implicarea sa în modernizarea tuturor școlilor din această frumoasă localitate!”

Vorbe de duh, pornite din recunoștința deputatului pentru a dovedi trăinicia în timp a unei relații omenești. Cuvinte care erau însoțite de fotografii, precum cele de mai jos:

Este posibil ca imaginea să conţină: 11 persoane, persoane zâmbind, oameni stând jos şi interior

Este posibil ca imaginea să conţină: 7 persoane, oameni stând jos, masă şi interior

Boii pasc la iarbă verde
Mirele-n zadar nu șede
El cu mâna flori adună
Primăriței de cunună!

      (Orații de nuntă)

Este posibil ca imaginea să conţină: 8 persoane, persoane zâmbind, oameni în picioare

Este posibil ca imaginea să conţină: 6 persoane, persoane zâmbind, oameni în picioare

Este posibil ca imaginea să conţină: 9 persoane, persoane zâmbind, în aer liber

Cu cât ne apropiem de startul campaniei electorale pentru alegerile locale / județene, crește și asaltul de promisiuni ale actualilor deținători ai puterii. Ca și cum n-ar fi trecut mai bine de 3 (trei) ani de când păstoresc peste aceste comunități. Ale căror interese nu știu să le conjuge decât la… viitor! Pretutindeni ei vorbesc acum despre ce vor face, deoarece nu pot spune prea multe despre ce-au făcut!

DUMNEZEU SĂ NE ŢIE,
CĂ CUVÂNTUL DIN POVESTE,
ÎNAINTE MULT MAI ESTE!

Iar până atunci, vorba lui Caragiale…

Să fiţi sănătoşi şi veseli!                               

ŢINEŢI APROAPE! 

– Va urma –

TIBERIU M. PANĂ


Nicio poză fără pește, / Pânʼ legea nu vi-l… gâbjește!

27072776_850181805142576_7477747670852268710_nEchipa de parlamentari vâlceni ai PSD, împreună cu farurile lor călăuzitoare


Sursa foto copertă

Surorile OșoianuBine-i Șede Mesei Mele

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.