Ce-am avut și ce-am pierdut: prefectul Marin Florian, devenit vicepreș (PSD) al C. J. Vâlcea (III)

Motto: Omul care se minte pe el însuși și ascultă propriile sale minciuni, ajunge într-o astfel de stare încât nu mai poate distinge adevărul din el. – Feodor Dostoievski

Din ciclul prefectural de vară – toamnă:

       Se scutur frunzele de nuc / Și păcălicii se tooot duc!

Astăzi despre:

      A plecat un tren din gară / Și-a rămas maimuța chioară

În prima parte a acestui material, publicată pe 16 decembrie 2019, care-l are drept personaj central pe fostul prefect MARIN Florian, ne-am referit la rolul pe care personajul în chestie l-a mimat în piesa desființării Liceului Tehnologic OLTCHIM din RÂMNICU Vâlcea. Pusă la cale și regizată de către GUTĂU Mircia, primarul municipiului reședință de județ.

În partea a doua a materialului – publicată pe 24 august 2020 – am dus povestea mai departe, referindu-ne la un schimb de scrisori între Confederația / Uniunea sindicală pe care le reprezentam în Comisia de Dialog Social și Instituția Prefectului – județul Vâlcea. Schimb epistolar (era să scriu… pistolar!) din care prefectul Marin F. a ieșit cu molarii tociți și cu măselele de minte… scoase! De ciudă, nu de alta! Pentru că era vorba de modul în care se achita de atribuții ale funcției sale, de care a avut surpriza să afle din corespondența oficială purtată cu noi! Că altfel nu avea rost să-și obosească neuronii, când reprezenta în teritoriu interesele unui guvern condus de… esperta Veorica-Vasilica DĂNCILĂ!

Cui i se permite să spună o dată o minciună, îi vine mult mai ușor să o facă a doua oară și a treia oară, până când devine o obișnuință.
Thomas Jefferson

Într-un decupaj din discuțiile desfășurate în cadrul ședinței Comisiei de Dialog Social din 8 februarie 2018, material apărut într-un ziar local, primarul GUTĂU părea să fi găsit soluția salvatoare pentru depășirea impasului produs de desființarea celor două licee: „La Liceul Mecanic 2 este spațiu excedentar și atunci spațiul din clasele libere îl vom da la Liceul Pedagogic, ca să nu mai meargă copiii în trei schimburi la școală. Și cei de la Mecanic 2, rămâneți acolo și vă descurcați așa cum trebuie. În ceea ce privește Liceul Oltchim, a venit doamna director de acolo, mi-a spus că vrea să negocieze cu cei de la Universitate. Eu la vorbă bună răspund prin vorbă bună, la forță prin forță. Normal că nu am avut nimic împotrivă. S-a finalizat discuția și vom face astfel. Terenul de la Vlădești devine proprietatea Consiliului Local, acolo vom face probabil un cartier de locuit. Cei de la Universitate îi țin în spațiu pe elevi și pe profesori pentru că au tot interesul. Elevii de acolo vor merge la facultate și o mare parte din ei vor merge la Universitatea din Pitești. În acest moment cred că s-a rezolvat tot litigiul și toată lumea trebuie să fie mulțumită.” Și astfel, GUTĂU i-a umplut pe toți cu… bărbi! Doar cât a fost nevoie ca să depășească momentul de impas în care se afla, pus în situația de a-i înfrunta pe… jălbari! Că după, ca de obicei în astfel de situații, și-a văzut de treabă! Treabă mare, nu alt fel…

Primarul Gutău Mircia (PER) și prefectul Marin Florian (PSD), doi aliați de nădejde 

Imagini pentru marin florian prefect valcea

Imagini din timpul ședinței CDS din 8 februarie 2018.

FOTO/VIDEO Liceele Oltchim și Henri Coandă nu se desființează, nu ...Sursa foto

Vezi Raport asupra activităţii Comisiei de Dialog Social Vâlcea în anul 2018 Mai ales, partea care ne interesează în mod special, cuprinzând consemnările făcute de Prefectură în acest Raport anual, remis Ministerului Afacerilor Interne, cu referire la Ședința CDS din 8 februarie 2018 – a se vedea CE NU A FĂCUT Inspectoratul Școlar Județean VÂLCEA (și ar fi trebuit să facă): Raport CDS V 2018

Să nu furaţi şi să nu minţiţi, nici să nu vă înşelaţi unii pe alţii. – (Biblia, Leviticul 19:11)

Ca să ne lămurim despre ce s-a întâmplat acolo, merită să fie văzută ÎNREGISTRAREA VIDEO a acelei „istorice” ședințe a Comisiei de Dialog Social din Instituția Prefectului – Județul Vâlcea, care a avut loc în data de 8 februarie 2018.

8 februarie 2018 – Instituția Prefectului – Vâlcea – Ședința Comisiei de Dialog Social (partea întâi)

8 februarie 2018 – Instituția Prefectului – Vâlcea – Ședința Comisiei de Dialog Social (partea a doua)

8 februarie 2018 – Instituția Prefectului – Vâlcea – Ședința Comisiei de Dialog Social (partea a treia)

Și prefectul Marin Florian a sfârșit-o cu mulțumiri adresate participanților și cu invitația (repetată!) de a ne vedea la „ședința extraordinară” a Comisiei, care urma să aibă loc la sfârșitul aceleiași luni, februarie 2018. Ședință care nu s-a mai convocat/ ținut până în ziua de astăzi.

Făcând vorbire despre această intenție a sa, prefectorașul administra public dovada că a deprins toate tertipurile necesare pentru a scăpa cu bine dintr-o situație buclucașă! Cum era aceasta, în care se lăsase impresia că se pot găsi soluții pentru a evita desființarea a două dintre liceele reprezentative ale județului. Când îi trecuse ditamai obuzul pe la urechi! Deși trebuia să-l viziteze între…

Înregistrarea VIDEO a ședinței Comisiei de Dialog Social din 19 iunie 2017, precum și alte materiale VIDEO, pot să fie găsite pe site-ul: https://www.dailymotion.com/panatiberiu/videos

Despre exemplaritatea guguștiucilor de deal și munte… și relația simbiotică dintre un deal și-o vale!

Într-o secvenţă din serialul TV „Las Fierbinţi”, primarul unei localităţi este „sfătuit” de prefect să fure cu „amândouă mâinile”, acesta asigurându-l că este protejat de partid, condiţia fiind de a împărţi împreună „prada” astfel obținută.

Schimbul de replici dintre cei doi este extrem de instructiv, mulţi dintre privitori raportându-l la realitățile din politica românească a ultimelor decenii.

Primarul: „Dacă se mai poate face ceva, dacă puteţi să mă iertaţi, vă promit că o să fac din localitatea asta ceva ce nu s-a mai văzut. O să fac Micul Paris din ea.”

Prefectul: „Tu de ce eşti primar, ca să faci treabă? Nu! Trezeşte-te! Crezi că o să fii toată viaţa primar? O şansă ca asta vine o dată la 100 de ani. De când eşti aici, tot aud de tine că ai ciupit un pic de colo, c-ai ciupit un pic de dincolo. Ce înseamnă asta? Ia bă cu amândouă mâinile! Umple sacul, ia tot, că vin ăilalţi şi iau aia dup’aia. Să nu mai rămână nimic de furat după noi, asta-i scopul nostru.”

Primarul: „Păi şi dacă mă prinde?”

Prefectul: „Cine să te prindă, mă? Eu? Păi interesul meu şi al nostru ca partid care e? Să te prind sau te acopăr? Fură bă, cât mai e de furat, dar şi împarte. Dă mai departe, cum zice la Biblie, ai citit Biblia? S-o citeşti! DAR DIN DAR SE FACE RAIUL. Ia tu ca să-mi dai mie că trebuie să dau şi eu la alţii şi tot aşa că să ajungă la toată lumea. Din ce-mi dai tu mie, eu dai mai departe.Trebuie să ia şi senatorul, şi deputatul, şi ministrul şi primul ministru. Dacă tu nu furi ești mână moartă și mă obligi să te schimb.”

P. S.: Între timp, dl MARIN Florian, cel care și-a făcut bine treaba prin toate posturile politice prin care a trecut, uns fiind de către PSD-ul local, aflat la remorca intereselor PER-ului gutăian, și-a văzut visul cu ochii! Iată-l acum, după alegerile din 27 septembrie 2020, cocoțat în funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean Vâlcea, aflat în dreapta tatălui său (politic) lumesc, Costi Rădulescu, președintele PSD Vâlcea!

DUMNEZEU SĂ NE ŢIE,
CĂ CUVÂNTUL DIN POVESTE,
ÎNAINTE MULT MAI ESTE!

Iar până atunci, vorba lui Caragiale…

Să fiţi sănătoşi şi veseli!

ŢINEŢI APROAPE!

Va urma

Tiberiu M. Pană

__________________________________________

Sursa foto copertă

Taxi – Strada mea cu-n singur bec

Stela Enache, Florin Bogardo – Ani de liceu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.