MONICA ANISIE merge mai departe! Să vadă dacă și-n Marte pionierii învață carte!

Din ciclul anisian: „Cu Monica noastră-n frunte / Vom avea victorii multe…”
Astăzi despre: „Și-am zis verde baraboi / Bem un pexic amândoi!?”

Băsescu și păpădia / Mona și prostopedia!?

Ministerul de resort – care, în timp, a purtat titulaturi dintre cele mai diferite – a trebuit să suporte greutatea prostiei multora dintre cei care au fost așezați degeaba pe scaunul pe care a stat și Spiru Haret. Nu are rost să insistăm, deoarece chestiunea este una care face parte din ceea ce se cheamă… loc comun. De la Abramburica (pentru cei născuți în acest secol, precizăm că-i vorba de Andronescu Ecaterina, permanenta rezervă de cadre a PSD, pentru preluarea pentru eternitate a frâielor destinelor noastre educaționale) și desele-i popasuri prin instituția ministerială tutelară (până acum, doar vreo 4 la număr!), trecând pe lângă „genunchele” paradit al maramureșeanului Pop Liviu Marian, de la Popa Valentin (zis și „pamblică!”), la actuala și imperturbabila ANISIE Monica-Cristina. Ultima fiind cunoscută și pentru afaficurile și încrengăturile lumești ale soțului său, ca și unele dintre faptele sale, care ar trebui să-i jaloneze onorabil trecerea (absolut întâmplătoare!) prin vremelnica funcție de ministru al… educației și cercetării.

Liviu Marian POP, pe patul de spital, unde l-a țintuit afecțiunea de la un… genunche!Cine este Liviu Pop-Genunche, noul ministru al Educației: Anti-reformistul care a distrus două instituții ca să-l apere pe Ponta de acuzația de plagiat

Iubit partid, spre noi victorii neînfricat condu-ne!

Deși aflată în funcție de la începuturile guvernării liberale (în guvernul liberal minoritar, prezidat de Ludovic Orban, învestit prin votul Parlamentului în 4 noiembrie 2019), d-na ANISIE nu s-a remarcat prin cine știe ce fapte de vitejie… ministerială. Dimpotrivă, gafele par să constituie jaloanele de referință ale zodiei politice sub care a fost zămislită în laboratoarele educaționale cotroceniene. Fie că aplecat peste butoane se afla Traian Băsescu sau, mai nou, Klaus Werner Iohannis, actualul președinte al statului. Pe fiecare dintre ei, d-na Anisie slujindu-i cu devoțiune, din postul de consilier pentru politica educațională.

Anisie Monica-Cristina14.08.2020 ANISIE

Pe 12 august 2020, aflată la Râmnicu Vâlcea, în încercarea de a duce în teritoriu ideile care-i jalonează un mandat de toată hâra, cu nonșalanța deschizătorului de pârtii, a bătut câmpii cu grație, fără ca să rămână ceva concret și aplicabil după meteorica și inutila-i preumblare pe meleagurile vâlcene. În afară de decernarea de diplome unor pensionari din învățământ, Anisie a venit în județ pentru a participa la „prima ședință” (!) a Grupului tehnic privind începerea noului an școlar, din care fac parte reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică, cei ai Inspectoratului Școlar Județean, ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vâlcea și cei ai Instituției Prefectului, acest organism urmând să stabilească „măsurile ce se impun pentru ca noul an școlar să înceapă în condiții de siguranță în școlile din județ”.

De la stânga: prefect, inspector școlar general, ministru, deputat / președinte al organizației P.N.L. VâlceaEste posibil ca imaginea să conţină: 7 persoane, oameni în picioareFotografie din postarea I.Ș.J. Vâlcea

Din Comunicatul I.Ș.J. Vâlcea, prilejuit de istorica vizită ministerială, am reținut – spre comparație – următoarea aserțiune: „Sunt demne de remarcat interesul și implicarea de care au dat dovadă reprezentanții elevilor, care, într-un dialog deschis cu doamna ministru au solicitat și au primit precizări legate de cele trei scenarii posibile pentru anul școlar 2020-2021.” Reprezentanți care (un băiat și o fată), la sfârșitul… dialogului cu d-na Anisie, au declarat spășiți pentru o televiziune locală) că nu au înțeles nimic din generalitățile pe care le-a sporovăit d-na ministru despre cât de bine o să le fie în noul an de învățământ.

Cum am remarcat și partea privind impresiile oficiale despre cum și cât a fost de bine: „Mulțumim Doamnei Ministru Monica Cristina Anisie pentru răspunsul prompt la invitația noastră, pentru implicarea și demersurile făcute pentru bunul mers al învățământului vâlcean, pentru atenția acordată copiii, părinților și colegilor noștri!”

Astfel încât, după căldura și „consistența” acestor osanale, pornite din inima plină de recunoștință a primitoarelor gazde, te gândești cu groază că (re)trăim alte vremuri, pe care le credeam a fi definitiv apuse! Da de unde… Prin astfel de… limbi abil aplicate, liberalismul românesc contemporan își dovedește eficiența și unicitatea în peisajul politic european! Urmând ca să ne mâne-n… turmă, spre viitorul luminos al omenirii!

Dar nu despre asta vrem să vă oprim din treabă!

Așa e când tragi pe nas / Îți iese… pexi pe glas!

Recent, d-na ministru a comis-o din nou! Ajungând în atenția mass-media pentru o declarație de mai mare râsul! Demnă chiar de nivelul cel mai înalt al râsului, cel caracteristic doar… curcilor! Prezentă în cadrul emisiunii Esențial de la Antena3 (vezi fragmentul încriminat), întrebată despre măsurile pe care ministerul pe care îl conduce urmează să le adopte – pentru a permite o mai bună desfășurare a activităților didactice în noul an școlar (până la începutul căruia, la 1 septembrie 2020, au mai rămas doar vreo două săptămâni) – d-na ANISIE a… dat cu neprețuitele-i secreții nazale în felul național de mâncare, (cu mucii-n fasole, ca să fim mai exacți pentru… pudibonzi!), atunci când a afirmat că – din toamnă – „băncuțelear putea fi dotate cu… „PEXIGLAS” (în loc de… plexiglas)!!!

Ați putea spune că – în ce o privește – nimic nou sub soare! Și zău că nu aș avea argumente ca să dovedesc contrariul! Dintr-un paralelism definitoriu cu simțul măsurii și cu acela al (re)cunoașterii propriei valori, d-na ministru (!) ANISIE a pronunțat greșit numele peretelui despărțitor care ar putea să fie folosit (din toamnă, în multe din sălile de curs), ca măsură absolut necesară de protecție în relația elev-elev și/sau elev-profesor.

Urmăriți și o secvență AUDIO a deja viralei sale declarații, care a făcut deliciul tuturor admiratorilor săi declarați din mediul virtual! Și nu numai… Fiindcă au căzut în extaz, de nu le mai vine să deschidă gura de indignare, chiar și cei care nu o prea au la pipotă, căutându-i – cu sau fără motiv – nod în papură!

Una din replicile prompte (vezi în videoclip de la min. 1;50 la min. 3;00) – venită după emiterea de către ministreasă a suavelor sale cuvinte de… buh (!) – a fost rostită în Parlamentul României de către… dottore Victor-Viorel Ponta. Care a susţinut că în 14 septembrie a. c. – o dată cu începerea cursurilor școlare din preuniversitar – copiii nu vor putea fi primiți la şcoală în condiţii de siguranţă, chiar dacă ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a spus că va rezolva problema distanţării fizice cu… „pepsiglas” (conform spuselor deputatului Ponta!)! Care i-a recomandat lui Ludovic Orban ca după asemenea declarații… lichide ale ministrului său, să facă o rocadă cu… Marean Vanghelie la conducerea ministerului educației, apreciind și că între cei doi nu-i o prea mare diferență!

Cu un pexic luat în gură / Să mai punem de-o… lectură!

În ce o privește pe d-na ANISIE, faptele-i ministeriale ne-au determinat să-i dedicăm câteva articole, în care am evidențiat unele din aceste inestimabilele contribuții, constând în baterea pe loc a pasului. Dacă nu chiar la angajarea sa într-un clasic tangou al lui… Lenin (un pas înainte, doi paşi înapoi)!

Spre aducere aminte, iată doar câteva asemenea dedicații, țintite (din anul 2016 încoace) direct la nivelul anisian al conducerii educației naționale:

https://panatiberiu.blog/2019/10/14/cum-isi-vara-coada-d-na-anisie-in-ocuparea-unor-functii-de-conducere-din-educatie/

https://panatiberiu.blog/2020/01/19/margicile-pe-care-le-produce-in-serie-monica-anisie-ministrul-educatiei-i/

https://panatiberiu.blog/2020/01/21/margicile-pe-care-le-insira-monica-cristina-anisie-ministrul-educatiei-ii/

https://panatiberiu.blog/2020/06/04/dintre-orban-si-gutau-care-i-bun-si-care-i-rau-daca-i-blat-sa-stim-si-noi-i/

https://panatiberiu.blog/2020/06/10/monica-anisie-lobby-istul-intereselor-imobiliare-ale-universitatii-din-pitesti-si-ale-per-istilor-si-psd-istilor-din-valcea/

P. S.: După atâtea pertractări – de parcă ar fi coborâtor din spița politică a lui Iuliu Maniu – marinerul Traian Băsescu ne amenință cu implicarea sa în campania electorală din București. Unde vizează (sau doar visează la) fotoliul de primar general.

Motiv pentru care – cu proxima ocazie – o să-i dedicăm un material special; cu o privire atentă asupra relației (ne)principiale pe care a avut-o în timp cu… păpădiaȘi cu… salata, ca și cu alte chestii care-l deranjau (și-l deranjează!) organic în învățământul românesc. Pe care le toot vede ca fiind caduce! Motiv pentru care, după mintea sa, respectivele materii ar trebui exmatriculate din… curiculă! 

DUMNEZEU SĂ NE ŢIE,
CĂ CUVÂNTUL DIN POVESTE,
ÎNAINTE MULT MAI ESTE!

Iar până atunci, vorba lui Caragiale…

Să fiţi sănătoşi şi veseli!

ŢINEŢI APROAPE!

– Va urma 

TIBERIU M. PANĂ


Sursa foto copertă

Trupa Hara – Nu mai vreau la școală 

 

 

8 gânduri despre “MONICA ANISIE merge mai departe! Să vadă dacă și-n Marte pionierii învață carte!

  1. Deocamdată, sunt prea multe… ezitări și prea puține soluții.
   Prea multe comisii și niciun responsabil.
   Prea multe așteptări și prea puțini bani.
   Prea multe…, prea puține…!

   Și tot așa, până începe școala!
   După care, Cel de Sus cu mila Sa!
   Dacă mai are… dacă nu, NU!

   Și iar o luăm de la capăt! Ca și cum SISIF ar fi fost român! Sau, cine mai știe…

   Apreciat de 1 persoană

   1. Asa e.. Eu vreau sa aud explicatia asta : de ce ce s-au inchis scolile la 50 de cazuri pe zi dar le deschidem la 1400+ (cine stie cate vor fi pana in Sept ) si intr-o situatie MULT MAI GREA (sanitara) decat eram .. Adica… unde e logica ? Deschidem ca ”si altii au deschis”? Iar se fac lucruri pentru ca ”si altii au facut asa” ?

    Apreciază

   2. Deocamdată nu s-a adoptat nicio măsură. Sunt în stadiul studiilor aprofundate! Care prevăd mai multe (posibile) scenarii.
    Oricum, s-a anunțat public de către decidenți că în funcție de situația epidemiologică de dinainte de începerea cursurilor școlare (care încep pe 14 septembrie a. c.), se va alege varianta adecvată respectivei situații.
    Urmând ca și din acest punct de vedere, în funcție de starea de fapt de la nivel teritorial, decizia să fie… descentralizată. Adică, lăsată la latitudinea autorităților publice locale.

    Apreciat de 1 persoană

   3. Adica se paseaza pisica, sa nu cumva sa spuna ei NU, NU se poate incepe avand in vedere numarul de cazuri si situatia din spitale. SA NU CUMVA SA PIERDEM VOTURI. Pana la urma despre asta va fi mereu vorba la noi… ”da-i dracu pe oameni si a face ce trebuie, sa nu cumva sa pierdem noi niste procente”. Si aici e valabil pentru toti, fara culoare politica…

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.