Mărgicile pe care le înșiră Monica-Cristina Anisie, ministrul Educației (II)

În prima parte a acestui articol ne-am referit la „isprava” de vitejie ministerială, comisă de d-na Monica-Cristina Anisie, prin descinderea intempestivă în trei unități școlare din județul Ialomița. Și la alte „fapte” – mai vechi sau mai noi – de mare respirație managerială ale aceleiași doamne.

Încercarea  de a se scuza pentru derapajul comportamental din data de 14 ianuarie 2020 – eșuată în opinia mea – este dovada limitelor de care depinde existența publică a oricărui politician de operetă. Care se agață de orice oportunitate pentru a rămâne deasupra curentului/ valului care-l trage la fund. Indiferent de limitele care-i marchează cariera profesională, acesta speră să devină… peren! Aparenta admitere a unei atitudini neprincipiale a intervenit oricum târziu, la 4 (patru) zile de la fapta incalificabilă  a ministrului. După ce întreaga opinie publică a pus tunurile pe dânsa. Însuși Prim-ministrul Ludovic Orban, a găsit prilejul pentru a se dezice subtil (!) de un asemenea comportament… condamnabil.

Ca să realizeze cam cum se pune problema utilizării profesionale a vocii – care nu este altceva decât un… instrument (!) – îi recomandăm d-nei ANISIE să citească (de câteva ori la rând) MĂRTURIA unei doamne, Cristina M., care face elogiul vocii mamei sale, fostă învățătoare. Sunt convins că d-na ministru ar avea multe de învățat din această mărturie de iubire a unei extrem de delicate profesii, cum este cea didactică. Poate că își aruncă privirea și pe numeroasele comentarii care însoțesc materialul. O asigur că merită. Ar avea mai multe de învățat decât la toate ședințele de partid la care a participat până acum.

Cât e Siriul de mare / N-are drumuri mergătoare…

Marți, 14 ian. 2020, reapare pe firmamentul interesului public, așa-numitul caz de la BUZĂU (o întâmplare școlărească din 2018, dintre un elev și profa de desen a acestuia, de la C. N. „B. P. Hasdeu”). Din care, precum marți din post, nu putea să lipsească d-na Monica Cristina ANISIE, ministrul educației și cercetării! Este posibil ca acest ultim cuvânt, care i-a fost adăugat titulaturii instituției – CERCETARE – căruia nu a reușit să-i dea alte sensuri firești, (poate și pentru faptul că alocația bugetară pentru acest domeniu este ca și inexistentă!), să-i fi indus mult prea fericitei și vremelnicei deținătoare a scaunului lui Spiru Haret, ideea că ea trebuie să… cerceteze. Dacă nu se poate s-o facă personal, așa cum s-a făcut de râsul curcilor – ca urmare a descinderilor intempestive din cele 3 unități școlare rurale din județul Ialomița – să încurajeze astfel pâra, „cercetarea” urmând să o facă ulterior, prin… interpuși! Putând astfel să activeze mânăritorii de serviciu din minister, Corpul de control al ministrului, aflat sub obrocul versatului și versatilului tartorTrămîndan Ioan (așa cum puteți constata, numele acestuia fiind un link care, pe site-ul ministerului, nu duce nicăieri!)! Componenții Corpului de experți ai acestuia (rămași în funcție de prin 1900 toamna!), fiind adevărați purtători contemporani de fascii! Semnul suprem al autorității lor de necontestat, spaima cârcotașilor care-și mai permit să ia la refec ditamai ministrul… educației!

C. N.B. P. Hasdeudin Buzău

Pentru cei care, ca și mine, uitaseră în ce a constat așa-numitul caz  Buzău, se impune o sumară prezentare a acestuia, aducându-l până spre zilele noastre.

Evenimentul declanșator al conflictului s-a petrecut în toamna anului 2018, antrenând un elev dintr-o clasă a XI-a, Voicu Alexandru Andrei (nemulțumit de faptul că primise o notă mică la desen, pe care o considera contestabilă) și Barbu Alina Elena, profesoara de desen a acestuia.

Ce a făcut elevul!? Inspirat de un videoclip din anul 2013, în care apărea profesoara de desen, pe atunci solistă într-un grup de muzică etno, în seara de 9 octombrie 2018, elevul a postat un anunţ pe Facebook, (pe un grup al elevilor din acel colegiu), generând numeroase comentarii. „Băi băieţi, eu zic să facem o mişcare şi să îi găsim profei de desen un băiat de care să se lipească… Între timp Colegiul B.P. Hasdeu este liceul în care este interzisă purtarea bărbii şi a părului lung dar unde PREDĂ una dintre cele mai luminate minţi ale sistemului de învăţământ, aceasta struțo-camilă al artei (acod greșit, n. n.) care se zbate între vocaţia de a cânta şi de a desena. …”.

Pe vremea înregistrării melodiei, profa de mai târziu era solistă în trupa Kronos, o trupă de muzică etno. În videoclip, viitoarea profesoară de la C.N. „B. P. Hasdeu” apare într-o ţinută sumară, (este prima din dreapta), interpretând o melodie cu versuri care nu excelează printr-un caracter educativ, precum: „Stau şi aştept să mă lipesc de un băiat/ M-aş duce cu el la un hotel, dar ce păcat că n-are în portofel…”.

Iată videoclipul „incriminat”:

Kronos – Vreau să merg la mare (HD)

Ca urmare a sesizării conducerii școlii, s-a propus acordarea notei 2 la purtare pentru elev. Notă care s-a stabilit în Consiliul profesoral. Ulterior lucrurile au escaladat, părțile implicate dovedind o mare doză de inflexibilitate. Pe 27 decembrie 2018, mama elevului a fost primită de către ministrul de atunci al educației, d-na Andronescu Ecaterina. Nemulțumită de modul în care ministrul i-a prezentat cazul – considerând că d-na ministru a fost influențată de directorul liceului – mama elevului a părăsit incinta, conchizând cu amărăciune, că: „Ei nu se gândesc la copii, ci la statusul lor”! Socotindu-se nedreptățit de măsurile adoptate împotriva sa de unitatea școlară, elevul Voicu a sesizat instanța de judecată. Drept urmare, în vara anului 2019, magistraţii de la Tribunalul Buzău au dispus anularea sancţiunii aplicată elevului (vezi mai jos, derularea cauzei în instanță).

În ce ne privește, credem că atâta timp cât descâlcirea stării conflictuale dintre părți a fost dedusă judecății instanțelor civile, nu avea ce să caute acolo trepădușii din pretinsul Corp de control al ministrului. Pentru că nu pot să cred că partea educațională nu a dispus de suficiente argumente normative și probe doveditoare, pentru a-și justifica hotărârile adoptate. Dacă nu este așa, este cu adevărat… grav! Dar cred că persoane responsabile din inspectoratul școlar județean puteau investiga, dispunând și de acoperirea legală pentru a o face. Inclusiv pentru a propune/ adopta sancțiuni împotriva directorilor responsabili contractual. Procedând astfel, d-na ministru se urcase pe valul care spera să-i imaculeze imaginea publică, imaginându-și că – prin asemenea măsuri – o să beneficieze de un consistent câștig electoral pentru partidul pe care-l reprezintă. Din toate cele câte s-au întâmplat ulterior, cred că reacția publică a fost exact contrară aspirațiilor ministeriale. Iar d-na ministru a adăugat încă o… mărgică în șirul inestimabilelor sale fapte ministeriale. Și încă mai este loc, pentru a înșira și altele!

Referitor la acest incident, în ce mă privește, împărtășesc punctul de vedere al gazetarului Cristian Tudor Popescu, exprimat recent. Acesta consideră că sancțiunea aplicată elevului este disproporționată, faptele imputate acestuia putând să fie sancționabile pentru afirmația din prima parte a mesajului său, conform căreia: „Băi băieţi, eu zic să facem o mişcare prin care să îi găsim profei de desen un băiat de care să se lipească.” În susținerea punctului său de vedere, acesta adăugă: „Aici a depășit limita bunului simț acest băiat, doamna profesoară a cântat versurile unei melodii, nu înseamnă că respectiva cântăreață chiar dorește să se lipească în momentul ăla de un băiat.” În ce privește poziția față de prestația artistică a profesoarei, (din videoclipul în discuție), CTP este, de asemena, tranșant: „doamna profesoară se manifestă în timpul liber așa, cu acele versuri, care nici acelea nu sunt un capăt de țară. E un limbaj foarte cunoscut elevilor, nimic special, iar doamna profesoară n-a făcut cu acel clip vreo obscenitate. E o melodie nevinovată, e genul de temă foarte răspândită printre tineri și tineri sunt și profesorii. Doar n-o să pretindem acum ca o profesoară să fie călugăriță. N-a făcut nimic deosebit, elevul la rândul lui a ironizat-o într-un mod fin și inteligent și lucrurile trebuiau să se încheie aici, pentru că acel clip era public.”

Luni, 13 ianuarie a. c., Corpul de Control al Ministrului Educaţiei a fost trimis la Colegiul B. P. Haşdeu din municipiul Buzău, după ce d-na Voicu Elena Gabriela, mama lui Andrei Voicu, (acum elev în clasa a XII-a), a mers în audienţă la ministrul Educaţiei, Monica-Cristina Anisie, pentru a-i prezenta cazul.
După audiență, mama elevului a declarat: „I-am arătat presiunea care se face asupra lui Andrei, cu fel de fel de acţiuni, cu plângeri penale, cu oprirea scutirilor medicale. Din tot liceul numai el este monitorizat”. De unde deducem că mama, ca orice mamă, în apărarea fiului său, are dreptul legal de a fi… subiectivă. Despre ce și cum o să se întâmple acolo, o să aflăm cât de curând. Nu ne lasă madam ANISIE neinformați. Altfel nu s-ar mai justifica această campanie de imagine pe care a stârnit-o împotriva… învățământului!

O să faci doar boroboațe / Când ții elevii în brațe!

Monica-Cristina Anisie, ministrul Educației, a adus cu grăbire la cunoștința publicului – dornic de sânge profesoral proaspăt pe pereți – vestea cea mare: „Mama elevului a făcut o sesizare către mine, acum câteva săptămâni și am transmis părinților că mă voi ocupa de acest aspect. Am trimis acolo o echipă de control din cadrul Ministerului Educației. În momentul în care ești profesor trebuie să știi că trebuie să fii și un model pentru elevi. Prin urmare, în momentul în care ajungi profesor îți asumi și ceea ce ai făcut înainte și ce vei realiza pe timpul cât ești cadru didactic”.

Teoretic sună bine, doar că este vorba de o atitudine cu implicații exclusiv… morale. După spusele aparent nevinovate ale d-nei ministru, pentru a aprecia compatibilitatea unui candidat la vreuna dintre profesiile didactice cu rigorile acestei meserii, trebuie să ne întoarcem… ab urbe condita! Să-l căutăm cu multă osârdie pe potențialul catindat la CV și cazierul judiciar, mai ceva decât pe… hoții de cai (dacă-s mascați, sau nu, contează mai puțin în această speță)!

În schimb, d-na ministru nu manifestă aceeași rigoare față de unele prevederi aiuristice, cuprinse în Statutul elevului, aprobat prin OMENCȘ nr. 4.742 din 10 august 2016 pentru aprobarea Statutului elevului, adoptat în timpul ministeriatului de tristă amintire al lui Mircea Dumitru (între  – ). Pe vremea când, în Guvernul Cioloș, Secretar de Stat pentru învățământul preuniversitar, era Monica-Cristina ANISIE (din 25 februarie 2016 Monica Anisie a făcut parte din Guvernul tehnocrat, unde a fost Secretar de Stat pentru învățământul preuniversitar sub miniștrii Adrian Curaj și Mircea Dumitru)!

Mă refer la prevederea de la art. 16 alin. (2), conform căreia: „Pentru a putea fi sancţionaţi, (elevii, n. n.) faptele trebuie să se petreacă în perimetrul unităţii de învăţământ sau în cadrul activităţilor extraşcolare. Pentru faptele petrecute în afara perimetrului unităţii de învăţământ sau în afara activităţilor extraşcolare organizate de unitatea de învăţământ, elevii răspund conform legislaţiei în vigoare”!!! Asta-i culmea! Deci, un elev te poate porcăi cum îi vine la gură, iar dacă o face în afara perimetrului unităţii de învăţământ sau în afara activităţilor extraşcolare organizate de unitatea de învăţământ, propriul statut nu-l incriminează în niciun fel! Și nu-l poți nici măcar… admonesta! „Argument” care a fost folosit în apărarea elevului buzoian, pentru considerentul că „fapta” imputată acestuia nu s-a petrecut în condițiile expuse anterior (adică, în perimetrul unității școlare!)!!!

Așa încât, înainte de a trece la altele, d-na ministru ar trebui să vadă cam ce ar fi de îndreptat în așa-numitul Statut al elevului! Chiar dacă, în noiembrie 2019, la începutul mandatului său, s-a declarat ca fiind o aprigă apărătoare a drepturilor elevului, d-na Anisie trebuie să realizeze că asemenea pseudo-prevederi nu sunt de bun augur pentru a asigura egalitatea de șanse a părților implicate în actul educațional/ didactic! Deci, nu-i pot face nimic unui elev (aplica o sancțiune disciplinară, nu altceva!) care face tot felul de… nefăcute (!) de la domiciliul părinților lui, sau de aiurea; în schimb tu, ca profesor, în momentul în care ajungi profesor îți asumi și ceea ce ai făcut înainte, fiindcă – zice d-na ministru, în momentul în care ești profesor trebuie să știi că trebuie să fii și un model pentru elevi. Altfel spus, îi pretinzi personalului didactic să fie un model încă din scaldă! Iar pe el, presupusul produs supus activității pedagogice îl încurajezi – regulamentar/ statutar (!) – îl lași să zburde, să facă doar ce vrea mușchii lui! Îl crești, nu îl educi, dându-i de înțeles că poate să facă ce vrea el, împotriva oricui, pentru că… nu pățește nimic dacă face din afara spațiului școlii! Pe cine deranja prevederea din precedentul ROFUIP, conform căreia, elevul trebuia să respecte aceleași norme de comportament civilizat și în afara unității școlare!? Chiar atât de tare să-i fi deranjat această prevedere pe reprezentanții elevilor!? Nu realizează nici unul dintre cei cu adevărat responsabili de starea educației (dacă or mai exista asemenea rarisime specimene…), că prin asemenea nefaste prevederi normative se încurajează dezertarea din această profesie!? Dacă se confundă școala cu o mănăstire de măicuțe, în care doar personalul didactic să fie… măicuțele, iar restul doar… turiști în căutare de diplome, se comite o mare eroare. Și cred că într-o bună zi, care nu-i departe, nu se vor mai găsi suficiente măicuțe care să bată la porțile acestor neprimitoare așezăminte de învățătură pretins laică!

Hai să punem de-o reformă! / Fond deloc și numai… formă!

Conform Statutului, printre alte Îndatoriri/ Obligații, elevii o au și pe aceea „de a manifesta înţelegere, toleranţă şi respect faţă de întreaga comunitate şcolară: elevii şi personalul unităţii de învăţământ” (vezi Statut, art. 14 lit. n)), în condițiile în care „Nerespectarea de către elevi a îndatoririlor și obligațiilor prevăzute la art. 14 din Statutul elevului, aprobat prin Ordinul ministrului educației naționale și cercetării științifice nr. 4.742/2016, se sancționează în conformitate cu art. 16 alin. (4) lit. a)-f) din același statut” (cf. prevederilor art. 105 alin. (2) din ROFUIP). 

De asemenea, elevilor le este interzissă aibă comportamente jignitoare, indecente, de intimidare, de discriminare şi să manifeste violenţă în limbaj şi în comportament faţă de colegi şi faţă de personalul unităţii de învăţământ ( vezi Statut, art. 15 lit. i)). Prevederi pe care trebuie să le pună cineva de acord unele cu altele. Prevederi pe care – se pare că – nu le mai vede nimeni!

Degeaba se strofoacă madam Anisie, vrând să lase impresia că se joacă serios (!) de-a reforma, atâta timp cât:

 • prevederile actelor normative aflate în vigoare rămân doar literă moartă, nu se aplică și nu  produc efectele scontate,
 • acestea nu se vor aplica UNITAR,  fără mânie și fără părtinire, în toate unitățile școlare de pe cuprinsul țării,
 • nu se pricepe faptul că trebuie să educăm copiii pentru a înțelege că normele există pentru a fi respectate și aplicate, iar nu… eludate/ ocolite, recurgându-se la tot felul de tertipuri,
 • inspectoratele școlare nu vor fi scuturate  la propriu – cu asumarea tuturor riscurilor – de toți atârnătorii, puși acolo pe cu totul alte criterii decât cele profesionale,
 • cât timp inspecția școlară – indiferent de forma acesteia – nu se va transforma într-un mijloc efectiv de exercitare a atât de necesarului control ierarhic,
 • în evaluarea activității didactice vor continua să fie preeminente considerente exterioare celor „obiective”, care trebuie să aparțină spațiului bine definit metodologic al profesiilor didactice,
 • nu se va purcede la evaluarea obiectivă a activității didactice a fiecărui slujbaș al școlii, scuturând Fișa de (auto)evaluare de toate pseudo-criteriile care nu au de-a face cu această profesie (precum atragerea de fonduri extrabugetare! etc. etc.),
 • nu se va produce o delimitare clară a atribuțiilor/ competențelor fiecăreia dintre părțile implicate în actul didactic și responsabilizarea fiecăreia dintre acestea,
 •  nu se realizează o cunoaștere a drepturilor și obligațiilor care revin fiecăreia dintre cele trei părți implicate în activitatea didactică (personal didactic, elevi, părinți), fără ingerințe și favorizarea vreuneia dintre acestea,
 • nu se impune o atitudine de neimplicare – de sus până jos (de la vlădică până la opincă!), a factorului politic în activitatea educativă,
 • nu se înțelege care este rolul legal al fiecărei administrații publice locale și care sunt atribuțiile/ obligațiile acesteia în raport cu unitatea de învățământ,
 • se vor folosi tot felul de tertipuri pentru a permite organizarea unor manifestații politice în unitățile de învățământ,
 • nu există posibilitatea de a previziona dezvoltarea sistemului educațional, (pe termen mediu/ lung), pentru a evita convulsiile sociale pe care le-ar putea produce unele schimbări intempestive…
 • etc. etc. etc….

Așa încât, în loc să porniți tiptil prin teritoriu, asmuțind mass-media și indivizi răzleți și afoni împotriva unor oameni onești din sistemul educațional, așezați-vă la propriu pe treabă și produceți acte normative care să îndrepte câte ceva din motivele justificatoare ale actualei stări de lucruri din învățământ. Că nu-i suficient să emiți ordine de ministru făcute de alții, pe care le-ar semna orice funcționar public din instituție. Și să-ți închipui că procedând astfel, faci… reformă!

REGULAMENTUL-CADRU de organizare și funcționare a unităților de învățământ preuniversitar (ROFUIP), aprobat prin OMENCȘ nr. 5.079/2016, cu modificările și completările ulterioare, a asigurat cadrul normativ pentru înclinarea balanței în favoarea a două dintre părțile implicate în actul educativ. Și n-ar trebui să ne mai mirăm dacă aflăm că aceste ultime „modificări și completări” au fost girate de un alt ministru de trist renume – LIVIU MARIAN POP! Așa că, dacă realizați pe ce fundație instabilă se pretinde să… planifici, să edifici, să formezi, să…, nu-ți mai rămân prea multe de făcut! Te resemnezi sau te… roiești! Cum au procedat mulți dintre slujitorii devotați ai școlii, atunci când au realizat că nimeni nu-i protejează. Că nimeni nu-i apără, atunci când se impunea o asemenea atitudine. Că nu se face altceva decât să li se pretindă, ca și cum s-ar afla în plin feudalism, în stare de dependență, pe moșia unor mari… reformatori educaționali. 

                                     

De jurat am toot jurá / Că nu ne doare gurá!

Este posibil ca imaginea să conţină: 1 persoană, stând în picioareBine, bine! Depun Jurământul de credință ca să… ce!?

Nici nu se dumirise bine ce/ pe cine caută prin minister și d-na Anisie s-a implicat – cu trup și suflet – în campania pentru prezidențiale: „15 noiembrie 2019 Start în campania pentru cel de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale. Klaus Iohannis Președinte!”

„PNL București lansează campania pentru Președintele Klaus Iohannis pentru cel de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale.”

Iat-o pe d-na ministru Anisie în ținuta vestimentară a unui politician implicat, prestând vocal în miezul unui ev aprinsVă asigur că merită să-i ascultați îndemnurile electorale! 

Din chiar momentul instalării sale în funcție, Monica-Cristina Anisie a declarat vrea să meargă în școli fără să anunț în vreun fel prezența mea acolo, pentru că nu sunt persoana căreia să-i placă festivismul.” Și a început să o facă doar la debutul semestrului al II-lea!

Foto: edu.ro – 20 ianuarie 2020, d-na ministru Anisie se pregătește de concediu la mare!?

Pe când o asemenea fotografie cu profesori din unitățile școlare din Ialomița!?

Este posibil ca imaginea să conţină: 1 persoană, zâmbind, stând în picioareVăzând-o pe doamna ministru, ai impresia că există doar motive de maareee bucurie în PNL. Sau că d-na ANISIE –  devenită purtătoarea oficială de zâmbete a acestui partid – a fost numită doar pentru a induce asemenea stări de bucurie în ministerul educației și cercetării!

Doar ca să nu realizeze „beneficiarii” acestei stări de bine că… nema buget pentru anul 2020! Doar… 2,7% din PIB pentru educație și cercetare! Ce să facă zâmbăreața cu 6% din PIB, dacă nu știe de cât și pentru ce ar avea nevoie!? Și dacă ministerul nu are cu ce (pentru că nu are… de unde!), d-na Anisie s-a năpustit pe primari, aruncându-le peste gard pisica moartă a… finanțării complementare! Să vezi cum o să curgă râuri de bani pe… apa Sâmbetei!

ACUM este clar! Printr-o asemenea desemnare… optimistă, CALITATEA educației pare să fie garantată! Mai rămâne să vedem și pentru câtă vreme… Iar sensul acceptat al lexemului „VOLUM” din fotografia de mai sus, este posibil să se refere la… decibelii implicați în reacțiile d-nei ministru, din timpul vizitelor neanunțate în teritoriu! Care  trebuie să înțeleagă că sensul corect este… „Nu Volum”!!!

DUMNEZEU SĂ NE ŢIE,
CĂ CUVÂNTUL DIN POVESTE,
ÎNAINTE MULT MAI ESTE!

Iar până atunci, vorba lui Caragiale…
Să fiţi sănătoşi şi veseli!
ŢINEŢI APROAPE!

– Va urma –
TIBERIU M. PANĂ


Sursa foto copertă

Câteva Comentarii, din mult mai multele, care garnisesc numeroasele articole dedicate subiectului:

A. 1. Apud  G4Media.ro:

Din chiar momentul instalării sale în funcție, Monica-Cristina Anisie a declaratvrea să meargă în școli „fără să anunț în vreun fel prezența mea acolo, pentru că nu sunt persoana căreia să-i placă festivismul.” Iar comentariile de atunci ale unor postaci au confirmat flerul acestora!

Atunci, unii Comentaci inspirați i-au prezis una-alta! Precum cele de mai jos:

Vasile Trandafir

După părerea mea va fi ministrul care va părăsi în curând guvernul.
Nu înțelege care a rolul ministrului.
Acest post a avut și acum 100 de ani titulari cu renume și viziune, care au făcut minuni cu puține resurse.
Inspecțiile anunțate ca „incognito” seamănă cu cele ale pzdistei Pantea la Sănătate.
Nimic și degeaba!
Toate sunt aberații: reducerea orelor, disciplinelor s.a.m.d.
Problema critică a învățământului e dată de masa critică de elevi care nu învață, nu se pregătesc, dar fac facultăți particulare și grație sistemului de pile odrasla mamei e plantată în loc călduț.
Asta nu dispare ușor din România!
Cel puțin 100 de mii pe an din acești copii nu fac nimic, termină o facultate cu bani și se angajează la stat.
Societatea nu mai produce plusvaloare!
Cu acești tineri crescuți cu copy&paste.
Aceasta trebuie să facă ministresa
Să facă corecțiile necesare pe acest lanț.
Să determine copiii să învețe, să progreseze, să studieze.
Acum, sute de mii de copii fac copy&paste și sunt activi pe rețele de socializare unde iși critică profesorii!
Dispare interesul pentru școală!
Iar părinții lor sunt cam la fel.
I-au educat la tv și tabletă!
Și vor ca școala să le facă savant copilul care, de fapt, nu are cei 7 ani de acasă!
Aceasta e marea provocare pentru Ministru, oricare ar fi el!
Să relanseze studiul prin diverse proiecte și programe.
Experimentele pe care le vrea acum ministresa nu sunt mai departe de ale foștilor miniștri pzf.”
Tocmai a anunțat că va merge în școli. Inteligență marca PNL. Mă aștept să rămână la nivel declarativ, dar dacă nu e, e un pas înainte, deși unul mic.”

D.na ministru și-ar putea începe vizitele cu școala în care predă, C.N.I. Tudor Vianu, București.
Nu ar strica să participe prin sondaj, câteva minute, la câteva cursuri de lb. română.
Știe domnia sa unde anume ar necesita o inspecție
Și să nu care cumva să încerce sa se spele pe mâini, la propriu, la băile elevilor. Nu au mai vz săpun etc. de multișor.
În rest, mult succes!
Va avea nevoie.

2. Apud Adevărul.ro

„Respectul a murit de mult în România, doar deschizi televizorul și te îngrozești de mocirla socială în care trăim…”

„Presupun că te referi la celebra solistă, nu la elevul care a observat ca „regele” e în curu’ gol, ca să zic așa. Respectul nu se acordă necondiționat, așa cum pretind majoritatea părinților, profesorilor și alte figuri cu oarecare autoritate, ci se câștigă. Trebuie să dovedești că meriți să fii respectat.”

B. Cauze deduse judecății de către părțile aflate în conflictul de la colegiul din Buzău, aflate pe rolul unor instanțe civile:

I. La Tribunalul BUZĂU:

Dosarul nr. 258/114/2019

Dosarul nr. 256/114/2019

La termenul din 10.06.2019

Instanța a pronunțat „Soluția pe scurt:  Respinge, ca neîntemeiată, cererea de completare a dispozitivului încheierii din data de 27.05.2019 formulată de pârât. Respinge, ca neîntemeiată, cererea de îndreptare a erorii materiale în cuprinsul încheierii din data de 27.05.2019 formulată de pârât. Admite acţiunea precizată. Anulează Hotărârea Consiliului Profesoral nr. 1/10.12.2018 şi Hotărârea Consiliului de Administraţie nr. 1/16.01.2019, inclusiv toate actele ce au stat la baza adoptării celor două hotărâri, precum şi toate actele subsecvente. Obligă pârâtul la plata cheltuielilor de judecată în cuantum de 200 lei, reprezentând taxă judiciară de timbru, către reclamant. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare. Cererea de exercitare a căii de atac se va depune la Tribunalul Buzău, sub sancţiunea nulităţii. Pronunţată în şedinţă publică astăzi, 10.06.2019.
Document: Hotărâre  434/2019  10.06.2019”

II. La Curtea de Apel Ploiești:

Pe 06 august 2019, C. N. „B. P. Hasdeu” a declarat recurs, care se judecă la Curtea de Apel Ploiești. Primul termen în Dosarul nr. 256/114/2019 a fost pe 13 decembrie 2019, următorul este pe data de  04.02.2020.


Gaz pe Foc – Liceenii gaz pe foc: X-matriculat

Florian Pitiș – Sfârșitul nu-i aici

Când necazuri te doboară
Și prieteni n-ai să-i strigi
Ține minte, sfârșitul nu-i aici!

Benone Sinulescu – Cât e Siriul de mare  

Un gând despre “Mărgicile pe care le înșiră Monica-Cristina Anisie, ministrul Educației (II)

 1. Pingback: Dintre ORBAN și GUTĂU care-i bun și care-i rău!? Dacă-i BLAT, să știm și noi! (I) – Periegheze

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.