SĂ VEZI ȘI SĂ NU CREZI! Cum și-a… luat-o GUTĂU în ședința Consiliului local!

 

Mare ședință, mare! Consiliul Local al municipiului s-a întrunit în ședința lunară ordinară. Marți, 31 iulie 2018, la primăria Rm. Vâlcea.

Conclav pe care l-am prezentat într-un articol dat publicității înainte de desfășurarea acestuia (vezi AICI).

Pe ordinea de zi a căruia, la punctul 21, s-a aflat și un Proiect de Hotărâre  privind revocarea Hotărârii Consiliului Local nr. 197/27.06.2018 referitoare la transmiterea imobilului-teren în suprafaţă de 19.834 mp şi construcţii în suprafaţă de 6.119 mp, situat în B-dul Nicolae Bălcescu nr. 26, din proprietatea Municipiului şi administrarea Consiliului Local, în proprietatea statului şi administrarea Ministerului Educaţiei Naţionale – Universitatea din Piteşti (VEZI 21.Proiect revocareHCL nr. 197_2018 ).

Discuțiile de la acest punct au fost… animate, remarcându-se prin prestațiile lor personaje deja afirmate pe firmamentul logoreic al bătutului apei în piuă!

Dintre care remarcăm, cu doza sporită de interes pe care încercăm să vi-l transmitem, pe dl Mircia GUTĂU (one man show al tuturor spectacolelor de scrâșnet și penumbră pe care tot el le scoate la… lumina rampei), pe inegalabilul comic de serviciu al liberalilor, BĂZĂVAN C-tin, precum și pe GRIGORESCU Remus. În roluri secundare mai apar secretarul Didoiu, cu intervenții punctuale, demne de grosimea și ascuțișul parului care pare a-i fi fost înfipt într-un loc dorsal, precum și răzlețe scâncete liberale, provenind de la un alt „ales” de-al nostru, care nu lasă și altfel de urme ale trecerii sale prin Consiliu.

De data aceasta nu vreau să vă răpesc plăcerea de a-i vedea și auzi cum se umplu reciproc de… respect și cât de în temă sunt atunci când de căznesc să deschidă gura și ce enormități slobozesc unii dintr-însa! (vezi AICI – înregistarea acestei părți a ședinței Consiliului local).

Nu pot să nu remarc câteva asemenea… perle de (in)cultură, rezultat firesc al trecerii respectivilor inși prin școală precum gâsca prin mediul acvatic!

BĂZĂVAN…, inegalabilul deschizător de pârtii liberale prin hățișurile problematicii gutăiene, a simțit nevoia să-și măsoare din nou dimensiunile propriei neputințe cu aceea a celorlalți, amestecându-se în discuție precum se bagă o muscă zăludă în budana cu lactate!

Și de această dată a comis-o… fără număr! Lăsăm deoparte faptul că, permanent, saltă-n scaun ca și cum l-ar proiecta în sus un bidiviu nărăvaș, sau ar avea sub șezut ceva…, în care tooot încearcă să se… potrivească! Oricum, prin modul în care reacționează, prin acest permanent limbaj al trupului și al mimicii, cred că ceva nu-i în regulă cu acest individ!

Iată doar câteva din inestimabilele-i… inepții, rostite cu aplombul pe care l-ar putea avea doar ipoteticul deținător al tuturor adevărurilor absolute!

Scapă-n bălării acordul dintre părțile consacrate de vorbire: „ni s-a dat asigurări că totul este făcut ca la carte…”;

Confundă date, termene, etape și evenimente anterioare, atunci când spune că:

Nu s-a obținut avizul conform de la inspectoratul școlar, pentru reorganizarea „prin divizare totală” a liceului OLTCHIM!

Trebuie să-i răspundem noi aici – că alții n-au făcut-o în ședință – spunându-i răspicat că Inspectoratul Școlar județean Vâlcea și-a dat acest aviz conform în ședința din data de 15 decembrie 2017! În acest sens, ca să nu mai ardă gazul de pomană prin ședințele consiliului local, îi recomandăm ca lecturi obligatorii două dintre articolele noastre pe această temă: (VEZI: 

– https://panatiberiu.wordpress.com/2018/07/04/noi-am-vrut-sa-facem-bine-zic-si-astia-printre-suspine-i/

 https://panatiberiu.wordpress.com/2018/07/07/noi-am-vrut-sa-facem-bine-zic-si-astia-printre-suspine-ii/).

Ca să nu considere că ar fi fost astfel… pedepsit, îi punem tot noi la dispoziție procesul verbal încheiat la ședința Consiliului de administrație al I.Ș.J. Vâlcea din 15 decembrie 2017 (vezi PV CA ISJ VALCEA 15.XII.2017 cu evidentieri), precum și hotărârea aferentă (vezi Hot. CA 117 15.XII.2017).

Pentru ca tacâmul să fie complet, BĂZĂVAN a avut și… niște întrebări, din care o evidențiez pe cea de a doua: „Știm că prin hotărâre de consiliu local s-au cedat o parte din obiectele de inventar (acordul s-a făcut incorect…, n. n.) și chiar mijloacele fixe la celelalte instituții de învățământ din Râmnicu Vâlcea (doar așa, pentru acuratețe, ar fi trebuit să știe că „înstituție de învățământ” în județ este doar… inspectoratul școlar, celelalte toate fiind doar… unități de învățământ, n. n.), care au preluat specializările care erau la liceul OLTCHIM.”

Cum toți cei prezenți erau la fel de paraleli cu subiectul aruncat pe masa consiliului de către Băzăvan, acesta a continuat în stilu-i confuz și amalgamat, pe care nici măcar el nu este în stare să-l priceapă, chestionându-i pe colegii săi: „… dacă s-a făcut această predare, există o listă în acest sens, trebuie aprobată de consiliu, sau nu trebuie aprobată de consiliu lista asta cu ceea ce s-a transmis la alte licee și cine, până la urmă, a întocmit și a decis eu iau banca asta, tu iei aparatul ăsta sau ceea ce s-a deplasat de la un liceu la altul”!

Un exemplu clasic de beție de cuvinte, de sunete emise fără rost de o gură conectată cu totul și cu totul altundeva decât la un creier informat și performant! Și care, culmea, se adresa cu mult aplomb altor… neinformați! Total neinformați pentru că altfel, ar fi trebuit să-l strunească cineva pe bidiviu, spunându-i de la obraz că ceea ce-i frământă inutil plăpânda-i… gândire, nu este de competența consiliului local! Ci de cea a Consiliului de administrație al Inspectoratului școlar! Cel care, până una alta, încă nu s-a achitat nici de această obligație stabilită printr-o Metodologie, aprobată prin ordin de ministru!

Sub aparența ajutorului gratuit și dezinteresat, un asemenea pafarist îți face mai mult rău decât bine! Ajungi să râdă și curcile (de el și) de tine! Ceea ce GUTĂU nu s-a sfiit să o și facă, în mod repetat, având gura deschisă până aproape de urechi!

Interesantă întrebarea lui GRIGORESCU Remus, dacă s-a primit avizul de legalitate pentru hotărârea a cărei revocare s-a propus, răspunsul secretarului DIDOIU fiind că… NU s-a primit un asemenea aviz din partea Instituției Prefectului – Județul Vâlcea!

 Supus la vot, proiectul de hotărâre a întrunit doar… 15 voturi „pentru” și 7 „abțineri” (cei 4 consilieri PNL și cei 3 ai ALDE), ceea ce înseamnă că a fost… respins! Și că, cel puțin până la ședința următoare, Hotărârea nr. 197 din 27 iunie 2018 a rămas (degeaba!) în vigoare!

Au mai urmat alte 4 (patru) minute de bătut apa în piua râcilor care-i opun pe vorbitori. Majoritatea, amputată de lipsa unuia dintre oamenii săi, a tăcut în continuare… mâlc! Nici respirațiile nu li se aud! Ce să deschidă vreunul gura! Dacă-l trage curentul și-și strică… dantura!?!?

Oricum Liceul Oltchim nu rămânea, dar făceam altceva!

Și, după un apel desprins parcă din opera lui Caragiale – „Dați-mi voie să vă explic, altfel nu înțelegeți!” – le-a luat și și-a dat cuvântul… cine altul decât… Mircia GUTĂU!

Care a simțit nevoia să-și îmbărbăteze oștenii-i pleoștiți, adresându-li-se cu un mesaj cât se mai putea să fie el de… mobilizator: „Vreau să vă spun că acest procedeu va merge până la capăt și cu siguranță vom reuși”!

După care, găsind liber bățul cu care sondase Băzăvan balta incompetenței lor, s-a gândit să-l folosească și el, povestindu-le sfătos: cum s-a preumblat el prin ministerul educației, cu cine s-ar fi conversat, ce le-ar fi cerut și ce i s-ar fi spus pe-acolo etc.

Până când, nemaiputându-se abține, a dat și cu o „petardă”… verbală, o… minciunică, aparent nevinovată! Spunându-le că în urma acestor demersuri verbale ale sale ar fi primit această hârtie”, pe care „le-a pus-o la dosar, cu ceea ce trebuie făcut, cu toate documentele astea… (se referea la adresa primită de primărie de la M.E.N., n. n.), exact cum mi-a cerut dumneaiei, sub semnătura dumneaiei („directorul tehnic, d-na directoare Mariana Chivu”, parcă-i pronunță GUTĂU numele!, n. n.) și-atunci ei s-au obligat că promovează hotărârea de guvern”! Facem precizarea că este vorba de Mariana CHIVU, directoarea Direcției Generale Infrastructură din minister.

(VEZI și articolul Program- manifest despre ilegalitatea desființării Liceului Tehnologic OLTCHIM, publicat de noi pe data de 7 iunie 2018, la link-ul: https://panatiberiu.wordpress.com/2018/06/07/program-manifest-despre-ilegalitatea-desfiintarii-l-t-oltchim/).

Cu riscul de a-l indispune pe edil, fără a atenta astfel la autoritatea incontestabilă pe care acesta o are în fața nevorbitorilor săi supuși nevertebrați, trebuie să (re)stabilim adevărul în speță.

În sensul că – și de această dată – GUTĂU amestecă adevărul cu minciuna, în speranța că produsul rezultat poate fi înghițit de oricine, chiar și de către cei pentru care nu ar fi indicat să o facă! Confuzia voită (!?), dacă nu cumva o fi rezultatul inerentei uitări (scrisă și ea în legile omenești, vorba poetului!), este între momentele în care s-au petrecut aceste evenimente, relatate la grămadă de către GUTĂU. Deși, atunci când a făcut-o, acesta se uita într-o agendă, din care probabil că se inspira, pentru a nu încurca prea tare firul epic al… bogatei sale imaginații!

Din câte știm și noi, Gutău a vorbit cu un ministru al educației, dar a făcut-o astă toamnă, când a vorbit cu Liviu Marian POP!

Ar fi rămas cum spunea GUTĂU, doar dacă nu s-ar fi grăbit să remită oficial ministerului, după adoptarea H.C.L nr. 197 din 27 iunie a. c., toată documentația prevăzută de actul normativ în vigoareOMENCS nr. 5.819/2016 referitoare la schimbarea destinației imobilului L. T. OLTCHIM!

 Că doar pentru asta are nevoie de avizul conform al ministrului educației! Asta nu spune GUTĂU și nu l-a întrebat nimeni în ședință!

GUTĂU minte de îngheață apele în luna lui cuptor! Se joacă așa cum vrea el cu timpul și cu ordinea în care s-au succedat evenimentele, pe care le folosește în favoarea lui! Chiar dacă o face – în disprețul tuturor normelor – nu este doar el de condamnat!

Pentru că dacă inșii ăia, pe care partidul lui BUICAN o să încerce să ni-i bage din nou pe gât (peste nici doi ani, la viitoarele alegeri locale etc.), nu s-ar fi comportat ca niște turiști în trecere prin politică, aflați în drum spre propriile lor piscine, altfel ar fi decurs această ședință de consiliu!

EI AVEAU TOATE DOVEZILE ÎN FAȚĂ (SAU AR FI TREBUIT SĂ LE AIBĂ!), DISTRIBUITE ÎN MAPE DE CĂTRE ORGANIZATORII ȘEDINȚEI! AR FI TREBUIT SĂ LE OBSERVE DE LA ȘEDINȚA DE LUCRU A FIECĂREI COMISII, DACĂ O FI TRECUT VREUNUL PE ACOLO!

GUTĂU „scapă” din vedere faptul că răspunsul scris, primit de la minister, a fost urmarea  depunerii de către el a documentației despre care am făcut anterior vorbire! Fapt care rezultă cu claritate din chiar RAPORTUL întocmit de Direcţia Dezvoltare Locală din cadrul primăriei!!! 

Din Raportul cu nr. 2.6853 din 25 iulie 2018, întocmit de Direcţia Dezvoltare Locală din cadrul primăriei, aflăm că după adoptarea H.C.L. nr. 197/2018, prin adresa nr. 20.846/2018, a fost înaintată ministerului educației documentaţia pentru promovarea Hotărârii de Guvern privind realizarea transferului imobilelor prezentate mai sus (VEZI 21.Proiect revocareHCL nr. 197_2018, fila 1, alin 3; fila 3 alin. 3). 

Ca urmare a acestui demers, prin adresa nr. 2727/33469 din data de 09.07.2018, Ministerul Educaţiei Nationale a comunicat primăriei că, «într-o primă etapă, este necesară emiterea avizului conform al ministrului educaţiei naţionale pentru schimbarea destinaţiei imobilului care aparţine Liceului Tehnologic „Oltchim” din spaţiu de învăţământ în spaţiu necesar desfăşurării activităţii Universităţii din Piteşticu precizarea că solicitarea pentru obţinerea avizuluiîmpreună cu documentaţia necesară întocmită în conformitate cu prevederile OMENCS nr. 5819/2016va fi transmisă de către autoritatea administraţiei publice locale către Ministerul Educaţiei Naţionalenu mai devreme de încheierea anului şcolar 2017-2018, respectiv 31 august 2018».

De asemenea, prin această adresă ministerul a comunicat și faptul că „după emiterea avizului conform, consiliul local poate emite o hotărâre în vederea efectuării transferului imobilelor solicitate” (vezi 21.Proiect revocareHCL nr. 197_2018 fila 1, alin 3; fila 3, alin. 3).

Mai clar de atât nici că se putea! Grav este că te „bat” ai tăi, cu armele tale! Dar asta este altă discuție!

Grigorescu le-a explicat ce și cum este cu avizul de legalitate al acestei hotărâri, care nu ar trebui să mai fie revocată, neexistând un act administrativ de revocare din partea Prefecturii!

Interesant este și faptul că, în proiectul de hotărâre, la art. 3, s-a prevăzut că Hotărârea de revocare trebuie remisă și către „Ministerul educației naționale – Universitatea din Pitești”! În condițiile în care aceasta nu a întrunit numărul de voturi necesare pentru revocare – de 16 voturi – o vor mai remite și… ministerului!?

Este bine să se știe și faptul că ministerul / ministrul educației a fost și este ținut sub o presiune constantă de către noi, în corespondența dintre părți argumentând ideea că, în problema desființării prin „divizare totală” a L. T. OLTCHIM,  există suficiente elemente ale unor infracțiuni în legătură cu serviciul.  Și care, mai devreme sau mai târziu, s-ar putea să-i ducă pe toți cei implicați în locuri de recluziune, pe termene greu de stabilit în raport cu grozăvia faptelor fiecăruia dintre ei.

Nu facem un secret din faptul că, lucrând la vedere, cât de curând o să dăm publicității și aceste informații, rezultate din această corespondență cu ministerul educației.

Iar promisa SCRISOARE DESCHISĂ – referitoare la modul în care instituții ale statului au înțeles să trateze problema restructurării rețelei școlare din Râmnicu Vâlcea – este la doar câteva lungimi de undă de apariția în mass-media.

Un articol separat va trata problematica rezultată din… punctele suplimentare 2 și 3 de pe ordinea de zi a ședinței din 31 iulie 2018. Spre deliciul tuturor lectorilor avizați!

Este vorba de partea de… decont pentru unele servicii inestimabile, pentru care este bine să punem de câte o… sinecură! Să mai astupăm o… gură!

Interesant este faptul că „paraziții” care formează opoziția din consiliu, nu au îngăimat nimic la nici unul din cele două puncte! Care au trecut astfel cu viteza luminii, ambele fiind expediate în doar… 1,02 minute!

Să fie primite, cu atât mai mult cu cât beneficiarul sinecurii s-ar putea să fie tocmai…  unul de-al lor!

Cine-i ăla care a zis că  puterea și opoziția nu colaborează pentru a asigura bunul mers al treburilor (lor!) locale!?

DUMNEZEU SĂ NE ŢIE,
CĂ CUVÂNTUL DIN POVESTE,
ÎNAINTE MULT MAI ESTE!

Iar până atunci, vorba lui Caragiale… 

Să fiţi sănătoşi şi veseli!                               

ŢINEŢI APROAPE!

– Va urma –

TIBERIU M. PANĂ

__________________________________

Taxi – FLASH MOB – Karma, zenu’ și feng shuiu’

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.