UITE HOTĂRÂREA nr. 197/2018, NU-I HOTĂRÂREA! JOCUL GUTĂIAN de-a REVOCAREA acesteia!

Ședința Consiliului Local al municipiului Râmnicu Vâlcea din data de 27 iunie 2018, a avut pe ordinea de zi și Proiectul de hotărâre pentru transmiterea imobilului–teren în suprafață de 19.834 mp și construcții în suprafață de 6.119 mp, situat în B-dul Nicolae Bălcescu nr. 26, din proprietatea Municipiului și administrarea Consiliului Local, în proprietatea statului și administrarea Ministerului Educației Naționale – Universitatea din Pitești.  (devenit, după adopatare, Hotărârea nr. 197/2018).

Vezi 10.Proiect_hotarare_transmitere_imobil_teren_si_constructii_in_proprietatea_statului cu toate documentele anexate (Raportul justificativ, Adresa nr. 7.638/ 18.06.2018, prin care Universitatea din Pitești a solicitat Consiliului Local inițierea procedurilor subsecvente emiterii unei Hotărâri de Guvern comune care să confințească schimbul de locații Vlădești – Liceul OLTCHIM)! 

Acestei ședințe și documentelor adoptate atunci – referitoare la situația Liceului OLTCHIM – i-am alocat suficientă atenție într-un articol al nostru, remarcând – printre altele – subevaluarea subită și… subtilă a imobilului (terenului!), aflat în folosința liceului! (vezi https://panatiberiu.wordpress.com/2018/07/10/un-om-ce-se-da-dastept-vrea-sa-faca-un-gheseft/ – articolul nostru, publicat pe 10 iulie 2018).

Studiind ordinea de zi a ședinței ordinare convocată pentru 31 iulie 2018, am luat act cu surprindere că, la punctul 21, figura un Proiect de HOTĂRÂRE privind revocarea Hotărârii Consiliului Local nr. 197/27.06.2018 referitoare la transmiterea imobilului-teren în suprafaţă de 19.834 mp şi construcţii în suprafaţă de 6.119 mp, situat în B-dul Nicolae Bălcescu nr. 26, din proprietatea Municipiului şi administrarea Consiliului Local, în proprietatea statului şi administrarea Ministerului Educaţiei Naţionale – Universitatea din Piteşti!

Conform Raportului cu nr. 2.6853 din 25 iulie 2018, întocmit de Direcţia Dezvoltare Locală din cadrul primăriei, aflăm că după adoptarea H.C.L. nr. 197/2018, prin adresa nr. 20.846/2018, a fost înaintată ministerului educației documentaţia pentru promovarea Hotărârii de Guvern privind realizarea transferului imobilelor prezentate mai sus.

Și că, prin adresa nr. 2727/33469 din data de 09.07.2018, Ministerul Educaţiei Naționale a comunicat primăriei că, «într-o primă etapă, este necesară emiterea avizului conform al ministrului educaţiei naţionale pentru schimbarea destinaţiei imobilului care aparţine Liceului Tehnologic „Oltchim” din spaţiu de învăţământ în spaţiu necesar desfăşurării activităţii Universităţii din Piteşti, cu precizarea că solicitarea pentru obţinerea avizului, împreună cu documentaţia necesară întocmită în conformitate cu prevederile OMENCS nr. 5819/2016, va fi transmisă de către autoritatea administraţiei publice locale către Ministerul Educaţiei Naţionale, nu mai devreme de încheierea anului şcolar 2017-2018, respectiv 31 august 2018».

De asemenea, prin această adresă ministerul a comunicat și faptul că „după emiterea avizului conform, consiliul local poate emite o hotărâre în vederea efectuării transferului imobilelor solicitate” (vezi 21.Proiect revocareHCL nr. 197_2018 alin. 3).

Se impune să adăstăm puțin, ca să descâlcim poliloghia din încoclețelile ministerialo-periste.

În încercările-i disperate de a alimenta opinia publică vâlceană cu „informații” despre toate demersurile sale, făcute pentru a intra în posesia imobilului (terenuri și clădiri, deținute în administrare delegată de către UPIT, în sediul fostelor unități militate de lângă Vlădești), Mircia GUTĂU s-a dat de ceasul morții pentru a determina ministerul educației să-i acorde acel spațiu, prin emiterea unei Hotărâri de Guvern prin care să se facă acel schimb.

A găsit o conducere extrem de… cooperantă la UPIT, dl CHIRLEȘAN Dumitru, rectorul acesteia fiind dispus să facă orice (!) pentru a-și vedea visul cu ochii! Să iasă din văgăuna dinspre Vlădești, imaginându-și că dacă cere „la schimb” sediul L. T. OLTCHIM, o să-l asalteze toți… dulăii bipezi – cu covrigi în coadă – care-și fac veacul prin centrul orașului!

Cum extrem de cooperantă s-a dovedit și actuala conducere administrativă a liceului, ai cărei corifei gutăieni s-au întrecut între ei în a avea și a propune idei – care mai de care mai… fistichii și cu aplicabilitate imediată – care să pună Liceul OLTCHIM pe butuci și la picioarele marelui mahăr local!

Și cum asemenea inestimabile servicii – de slugă hoață, dar… proastă – trebuie să fie (răs)plătite, tot în ședința din 31 iulie a. c. se va pune de o sinecură pentru principalul artizan al adoptării Hotărârii Consiliului de administrație al L. T. OLTCHIM din data de 22 februarie 2018, prin care organul de conducere al liceului și-a dat acordul pentru schimbarea destinației imobilului unității școlare!

Este adevărat că acest acord trebuia să fie unul condiționat, urmând ca liceul să… coabiteze în același imobil cu… filiala vâlceană a Universității din Pitești! Al cărei rector, același CHIRLEȘAN D-tru, cu doar o jumătate de oră înaintea ședinței C.A.-ului, se bătuse cu cărămida în piept la ședința Consiliului profesoral din liceu, asigurându-i pe cei prezenți că el v-a susține din toate puterile menținerea Liceului Tehnologic OLTCHIM! După care, considerând că și-a făcut datoria de a-i duce de nas pe niște… naivi, și-a reintrat în pielea distrugătorului de facto al liceului, participând la toate manevrele subterane presupuse de schimbarea locației filialei cooperativei sale… pseudo universitare!

Sugerez cunoscătorilor să urmărească punctul suplimentar 2 al ordinii de zi (vezi pct.suplim.2.Proiect_HC transmitere imobil_in folosinta Proiectul de Hotărâre privind transmiterea imobilului – construcţie şi teren aferent situat în Calea lui Traian nr. 178 în folosinţa gratuită Centrului Judeţean de Excelenţă Vâlcea).   

O poveste foarte interesantă, tot cu… miros de ocnă, pe care o vom descâlci și prezenta în următoarele zile!

Ca să știm și noi – ăia mulți și… proști – de unde ni s-a tras!

Că dacă GUTĂU nu ar fi avut și această „piesă” – acordul C.A. al liceului – în portofoliul / dosarul depus la M.E.N., nu ar mai fi putut pretinde emiterea unei H.G. cu un asemenea obiect!

Cum am anticipat – și n-am făcut-o chiar așa, de florile mărului – actualul ministru al educației nu pare de loc dispus să se grăbească să-i pună lui GUTĂU pe tavă imobilul de lângă Vlădești (vreo 26 de hectare de teren!), admițând să… muște, fară niciun fel de cercetare lămuritoare, din mărul otrăvit (reprezentat de manopera gutăiano-inspectorială de desființatre nejustificată a liceului OLTCHIM), întins prin ușă de către GUTĂU! Că-i conștient că-l paște ocna, mai repede decât o să ajungă acolo ăia de-au mai fost!

GUTĂU, cel puțin are „meritul” că – de la cap la coadă – a jucat mârlănește, așa cum știe doar el s-o facă… Și-i iese atât de bine! Nu a făcut un secret din faptul că dacă nu se emite hotărărea de guvern doar în condițiile puse de către el – practicând un adevărat joc la șantaj, la dat la gioale, în văzul lumii, jucând la intimidare, ce să mai! – rămâne cum s-a stabilit! Oricum, Liceul OLTCHIM se desființa, ne mai spunea EL, în cadrul unei ședințe a Consiliului Local!

Despre toate acestea am scris, am publicat dovezi irefutabile pentru pohta neostoită a plesiozaurului!

Mai trebuie doar ca, observatorii din clădirea aflată… vizavi de primărie, să se caute prin atribuții și să constate – dacă încă nu au făcut-o – că trebuie să se autosesizeze degrabă!

Pentru că, din toată afacerea asta imobiliară (cu L. T. OLTCHIM – UPIT, pe post de victimă – călău), trece peste drum un iz penal atât de intens, încât există riscul să-i… asfixieze și pe ei – ditamai procurorii – în propriul lor sediu!

Astfel încât, așa cum am mai spus-o răspicat, GUTĂU s-ar putea să răspundă pentru faptul că a desființat un liceu viabil, pentru singurul motiv – pe care nu s-a sfiit să-l admită public în mod repetat – că-l mâncau palmele să facă schimbul cu Universitatea din Pitești! Oferindu-i acesteia spațiul / imobilul astfel eliberat, în schimbul maldărului de hectare de lângă Vlădești!

„Scăpând” din vedere faptul că, în tot acest timp, „negocia” cu un administrator de rea credință, iar nu cu un „proprietar”! Așa cum, în mod repetat, a susținut public!

Hotărârea care o să fie adoptată în ședința de marți, 31 iulie 2018, poate să fie un prim pas spre soluționarea conform altor comandamente – decât cele gutăiene – a problemei imobilului L. T. OLTCHIM!  

 Până la următorul episod, vorba lui Caragiale… Să fiţi sănătoşi şi veseli!

ŢINEŢI APROAPE!   

– Va urma – 

TIBERIU M. PANĂ

 


B.U.G. Mafia – Viața Noastră (feat. Adriana Vlad)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.