ÎN LOC DE CONCLUZII LA ȘEDINȚA CONSILIULUI LOCAL din 14.XII.2017 (I)

 

       Motto: „Dacă vrei să cunoști un om cu adevărat, privește

     cum îi tratează pe cei inferiori, nu pe cei egali cu el.

Joanne K. Rowling

Anterioarele două articole, ne-au oferit prilejul să luăm act de cele întâmplate în ședința Consiliului local al municipiului, din 14 decembrie 2017.

La care s-a adoptat – prin H.C.L. nr. 491 – Proiectul de Hotărâre privind aprobarea Proiectului rețelei școlare… de pe raza municipiului Râmnicu Vâlcea pentru anul școlar 2018-2019.

În care nu există niciun argument, cum nu există nici în așa-numitul Raport argumentativ, prin care trebuia să se justifice – cum actul normativ o cere – măsura arbitrară și ilegală a desființării Liceului Tehnologic OLTCHIM din Râmnicu Vâlcea.

Prin care s-a dispus – iar Hotărârea continuă să fie în vigoare, producând efecte juridice – ca Liceul OLTCHIM să fie reorganizat prin divizare totală.”

Am aflat, de asemenea, ce spectacol de circ, de înaltă ținută… gutăiană, s-a desfășurat în acea „memorabilă” ședință. În care, Mircia GUTĂU nu a ratat nicio ocazie să jigneasă în toate direcțiile, să împroaște cu venin și nu cu argumente, să promită una (așa cum face mai de fiecare dată) și să facă… alta!

Dovedind, cui mai avea nevoie de încă o asemnea (anti)dovadă, că trepădușii care-i duc trena prin consiliu, sunt doar niște simple unelte, foarte docile, care nu-i ies din cuvânt!

Nici măcar nu pot să i-l mai ia, (cuvântul, zic!) o dată ce i l-au dat! Cum s-a întâmplat și cu absolut întâmplătorul „președinte” al acelei ședințe, consilierul local BĂJAN GABRIEL SAVIAN! Care-i dă cuvântul primarului înainte de a face prezența, fiind nevoit să revină ca să-și repare gafa!

Cele mai animate discuții s-au purtat (vorba vine, că nu poți să discuți cu… pumnul verbal, mânuit abil – de la prezidiu – de către ecologistul GUTĂU!) la „punctul suplimentar trei”, la care se aflau: Raportul şi proiectul de hotărâre privind aprobarea Proiectului rețelei școlare a unităților de învățământ preuniversitar de stat și particular de pe raza municipiului Rm.Vâlcea pentru anul școlar 2018-2019.

Din însăilătura de cuvinte de la acest important punct, am selectat, reținut și grupat tematic următoarele intervenții memorabile! Care sper să-i aducă emitentului lor exact ceea ce – și doar cât – merită:

  1. Vorbele de ocară folosite în mod frecvent de către GUTĂU; și care, în concepția acestuia, țin loc de… argumente doveditoare!

Atunci când, în mod repetat, li se adresa consilierilor locali sau participanților la ședință cu vorbe, precum:

  • deci nu mințiți”, „Nu mințiți. Spuneți adevărul” – d-lui Crăciunescu Grigore;
  • După intervențiile a trei consilieri liberali, în loc de argumente, GUTĂU nu a avut altceva de zis decât că: „este foarte uşor să fii în opoziţie, să dai din gură şi să nu faci nimic. Să nu ai nicio responsabilitate este foarte uşor.”

După limbajul folosit, GUTĂU pare să fie un bun cunoscător al mentalității personajelor de poveste ale lui Caragiale! Numai să nu fi rămas de tot în perioada de grație a sfârșitului de secol… XIX, precum atunci când zice:

  • Daţi-mi voie. V-am ascultat, acum mă ascultaţi pe mine”;
  • Habar nu aveţi. Daţi-mi voie!”;
  • Daţi-mi voie să vorbesc”…;

Vă rog păstraţi liniştea. V-am respectat frumos. Vă rog, în sală.

„Vă rog lăsaţi-mă să vorbesc şi după aceea vă dau cuvântul.”

Ați înțeles acum cine putea să le dea și altora… cuvântul!? Cine altul decât același omniprezent vorbitor! Nu președintele de ședință, ci doar… GUTĂU!

Domnule, aveţi bunul simţ să vă opriţi cu vorba? Aşa vorbiţi şi la ore?

Din sală: Noi nu am venit ca să ne certaţi.

Mircia Gutău: Şi nici voi pe mine. Deocamdată eu mi-am câştigat acest drept prin vot. Fiecare vorbiţi când aveţi rândul. Eu am dreptul acum să vorbesc. După aceea comentaţi voi.

Din sală: Ne certaţi.” …

„Mircia Gutău: Înscrie-te la cuvânt că nu mă impresionezi.”

Gutău: Nu mai fiţi demagog, domnule.”

Mircia Gutău: Mai să pic jos de emoţie când te-am ascultat. Deci, în primul rând, nu ştii să citeşti. Hotărâre privind aprobarea proiectului. Atenţie, proiect. Ştii ce înseamnă proiect?

Din sală: ”Da, domnule primar”.

Domnul primar Mircia Gutău: Nu ştii. Deci, acesta este un proiect de hotărâre care va fi adus din nou la aprobare consiliului local după modificările pe care le va face Inspectoratul Învăţământului care este specialistul pe domeniu şi aici facem comasare, divizare…”…

„Mircia Gutău: Habar n-ai. Tinere, nu te înflăcăra aşa rău! Nu te înflăcăra că eşti pe lângă subiect.

Când s-ar părea că și EL, marele… GUTĂU este depășit de situație, mai că nu-i trimite direct acasă pe… decibeliști! Dar le spune de la obraz că s-ar putea să le-o facă!

„Mircia Gutău: Şi eu am fost acum două zile (la L. T. G-ral Magheru, n. n.). Mă lăsaţi să vă spun? Dacă nu, terminăm şedinţa şi plecăm….

Din sală: „Este pierderea identităţii şi acea dotare care nu se poate desfiinţa”.

Mircia Gutău: Orice liceu aş desfiinţa apar alţii care nu sunt mulţumiţi….”   

1

2. Îndârjirea cu care – în mod insistent și repetat – GUTĂU a tot încercat să arunce în ridicol discuția despre mutarea liceului OLTCHIM din imobilul său:

 

  1. A. „ Sunt la Liceul de Chimie două clădiri de la cap la coadă goale. Dau drumul la geam ca să iasă căldura pe geam. Vi se pare firesc să mergem din rău în mai rău aşa? Aşa consideraţi dumneavoastră că e bine că nu vă afectează la buzunar? Bineînţeles că este bine. E uşor să comentezi dar când plăteşti şi vezi cât plăteşti căldura şi vezi cum sunt două internate de patru etaje libere, cu uşile închise şi deschid din când în când, o dată la două zile geamul ca să iasă căldura pe geam afară, aşa vreţi învăţământul? (o mai veche temă de campanie a lui GUTĂU, folosită doar pentru fraiereștenii lui; și care nu are nimic în comun cu realitatea de la fața locului. Am soluționat-o într-un articol publicat în Timpul de Vâlcea, pe care am să-l reiau, că prea îi place gutăului să se dea în gratuit în spectacol! n. n.)”
  2. B. „… Băzăvan Constantin: Eu nu vorbesc de învăţământul dual. Aţi fost foarte clar în schimb şi aţi prezentat un argument foarte solid referitor la Liceul Oltchim. Aţi fost foarte clar şi aţi spus că se desfiinţează pentru a prelua acel teren de la Vlădeşti. Aţi spus acum. Ce legătură are acest lucru cu sistemul de învăţământ vâlcean? Creşte eficienţa dacă luăm terenurile de la Vlădeşti? E cu totul altceva şi nu are legătură. Atunci dăm şi blocuri, dăm şi tot…

Gutău: Nu mai fiţi demagog, domnule.

Băzăvan Constantin: Dacă îmi permiteţi, vreţi să desfiinţaţi un liceu care este situat în centrul oraşului care are cea mai bună bază materială, aş putea spune, dintre toate liceele din oraş: sală de sport, teren, cămin, cantină, tot. De ce nu comasaţi, de ce nu aduceţi un alt liceu care este mai puţin dotat să îl aduceţi la Liceul Oltchim? Şi, întradevăr îmbunătăţim condiţiile de la un liceu, ăsta care este mai slab şi îl aducem într-o locaţie mai bună. Noi ce facem? Desfiinţăm locaţiile bune pentru liceu ca să le dăm la cineva, nu ştiu cine, care au 12 studenţi la Râmnicu Vâlcea. De fapt, nici nu ştiu dacă mai au studenţi, aveau în plan 12 studenţi pentru anul I şi argumentul dumneavoastră nu are niciun fel de legătură cu această calitate pe care o blamaţi, cu această calitate a învăţământului vâlcean.”

Mircia Gutău:… Iar Oltchim-ul va fi făcut schimbul pe care vi l-am promis astă vară pentru că avem de recuperat 24 de hectare pe care trebuie să le luăm pentru Municipiul Râmnicu Vâlcea şi cu care trebuie să dezvoltăm oraşul. Asta este gândirea.”

„Băzăvan Constantin: Aţi enumerat clar nişte motive şi de aici se pot încheia discuţiile. Se desfiinţează Liceul Oltchim pentru a face un schimb de terenuri. Este întradevăr o modalitate prin care progresăm cu învăţământul şi mergem tot înainte.”

Mircia Gutău: Normal că progresăm. Dumneavoastră habar nu aveţi când vorbiţi pe tema asta. Da, vrem să luăm 24 de hectare şi să fac o universitate în loc. Am spus-o de acum câteva luni de zile. Asta este scopul (recunoaște… senin, ce-l mână pe EL în luptă n. n.)”!

2

C. În acest context, este de apreciat „lupta dusă cu fiara gutăiană de către d-na Băiașu Ileana Luminița, directoarea adjunctă a Liceului OLTCHIM. Tema aflată în dezbatere fiind ÎNVĂȚĂMÂNTUL DUAL!

Numai că, omul ăsta fiind atât de ancorat în arhisuficiența lui găunoasă, nu a putut admite ceea ce ar fi putut înțelege și un copil de țâță: că, în tot ce spunea, d-na Băiașu avea perfectă dreptate!

D-aia am să-l articulez cu mai multă… convingere și mai aplicat pe sferodoct, pe tema atât de dragă lui, cea  a ÎNVĂȚĂMÂNTULUI DUAL. Că, poate o să priceapă și el despre ce-i vorba în… propoziție. Și n-o să se mai țină din ședințe anodine… prilej pentru a aduce tot felul de neica nimeni expirați, în conclavuri fără… obiectul muncii!

„Doamna Băiaşu, reprezentant al Liceului Oltchim: Domnule primar, stimaţi consilieri, vă rugăm frumos să nu ne luaţi şansa de a face învăţământ dual la Liceul tehnologic Oltchim.

Poenaru Constantin Mircea: Poate nu ştiţi ce înseamnă învăţământ dual, doamnă?

Doamna Băiașu: Avem unsprezece agenţi economici care au depus solicitări de şcolarizare. Suntem acreditaţi pentru toate calificările: în chimie industrială suntem singurul liceu. Avem pe alimentaţie publică, industrie alimentară şi pentru brutari şi pentru preparatori produse din carne şi pentru cofetari şi pentru bucătari şi mai ales operatori în industria chimică anorganică. Avem unsprezece agenţi economici, domnule primar. Daţi-ne şansa să facem învăţământ dual, domnule primar. Avem solicitările lor. Au semnat, îi primesc în practică şi vor să îi angajeze.

Mircia Gutău: Dacă îmi permiteţi, dumneavoastră ştiţi care este procedura legală pentru învăţământul dual? Care este? (cât de impertinent trebuie să fii, ca SĂ PUI O ASEMNEA ÎNTREBARE TOCMAI CELEI CARE SE OCUPA ÎN LICEU DE ACEASTĂ PROBLEMĂ!? n. n.)                                                              

Doamna Băiaşu: Da. Agenţii economici au depus solicitări

Mircia Gutău: Clineţii dumneavoastră care au făcut ofertare s-au constituit într-un ONG ? Nu.

Crăciunescu Grigore: Sunt cele mai puternice firme din oraş, domnule primar.  

3     

Mircia Gutău: Ştiu, ştiu. Grig, ştiu. Mă laşi?

Doamnă, dacă vreţi şă mergem din greşală în greşală cum am mers 27 de ani, mergem aşa în continuare. Atunci când faci o specializare nu poţi să ai într-o clasă şi cofetari şi bucătari şi nu ştiu care. Eu am terminat industrie alimentară. (ba da, GUTĂU, iar ești în culpă! Poți să ai, pentru că… tot Inspectoratul școlar îți aprobă! Dacă este cazul… n. n.)!

Dacă eram o secţie, secţia morărit-panificaţie, numai aia făceam. Dumneavoastră faceţi acum şi bucătari şi ce mai aveţi acolo prelucrători în carne, amestecate. Le faceţi amestecate. Deci performanţa prevede şi învăţământul dual, tocmai aici este diferenţa, doamnă. Una este şcoala profesională, alta este învăţământul dual. Dacă un om care lucrează la carmangerie şi vrea să aibă doi prelucrători în carne, elevii respectivi fac practica doar la operatorul respectiv. Nu puteţi avea într-o clasă mai multe specializări. Asta este treaba, asta este diferenţa.” (deși dilimandrosul se află într-o culpă perfectă, îi dă înainte cu sporovăiala! Nu tace, nici dacă-l pici din… corcoduș, el are lupta lui cu inerția și gata! Cu orice preț, trebuie să pună lăbuțele-i imaculate… penal, pe hectarele UPIȚILOR! Pentru asta ar face orice! Dă de pământ cu oricine! Inclusiv cu adevărul, despre care nu are habar! Dar nici nu-l interesează! n. n.)

 „Doamna Băiaşu: Pregătirea teoretică se face în comun iar pregătirea parctică se face la fiecare agent economic care a solicitat acest lucru. Aşa s-au împărţit clasele şi metodologia prevede.

Mircia Gutău: Doamnă, a fost domnul Fedorca şi este exemplul de la Braşov pe care nu l-a urmat nimeni din ţară. Aţi fost la Braşov să vedeţi care este modelul? Cum este învăţământul dual” (vorbești cu el una, îți răspunde la alta! Este atât de alunecos, încât nici Parchetul nu cred că o s-o scoată ușor la capăt! Acum îl bagă-n ciorbă și pe pafaristul de… Fedorca, alt atârnător politic notoriu! Și exemplul cu… Brașovul, ca și cum n-ar fi obligați și ăia de acolo să respecte metodologiile privind organizarea și funcționarea învățământului dual!? n. n.)

„Doamna Băiaşu: Sunt sprijiţi să facă învăţământ dual. Sprijini-ţi-ne (scrierea din citat îi aparține unei… tute din primărie, nu mie!!)

Mircia Gutău: Vă sprijin, dar trebuie să ştiţi ce paşi urmaţi, doamnă. Ăsta este scopul învăţământului dual: să se constituie un ONG dintre firmele care vor să specializeze oameni. Dumneavoastră nu vreţi să înţelegeţi. Dacă aveaţi bunăvoinţă veneaţi la cursurile care au fost şi când au venit cei de la Braşov şi reprezentanţii firmei germane.” (atât de tâmp să fii, încât să confunzi ce trebuie făcut ca să demarezi activitatea, cu ceea ce ar trebui să fie „scopul  învățământului dual!?” n. n.).

După care, să te comporți din nou mârlănește și să acuzi persoana care se ocupa de treaba asta în liceu de… neștiință, de faptul că nu vrea să înțeleagă inepțiile pe care le spui TU!?

PĂI, CUM SĂ ÎNȚELEAGĂ CINEVA CEVA DE LA TINE, GUTĂU, CÂT TIMP TU NU FACI ALTCEVA DECÂT SĂ ADMINISTREZI PUBLIC DOVADA CĂ EȘTI UN… PAFARIST NOTORIU!? DACĂ OAMENII ĂȘTIA, PROVENIND DIN ÎNVĂȚĂMÂNT, PREZENȚI LA ȘEDINȚĂ, CARE AU DAT DOVADĂ DE UN BUN SIMȚ IEȘIT DIN COMUN, TE-AR FI LUAT ȘI EI PE TINE LA ÎNTREBĂRI!? CĂ EI ȘTIAU ȘI SĂ ÎNTREBE ȘI SĂ RĂSPUNDĂ! NUMAI TU DAAAI CA PROASTA DIN CLANȚĂ, FĂRĂ SĂ REALIZEZI CE BALIVERNE PRITOCEȘTI PRINTRE FĂLCILE-ȚI ABIA DESCHISE! VORBE SCRÂȘNITE PRINTRE DINȚI, CU INEGALABILUL MIROS DE MOLDOVEAN RĂTĂCIT DE MIC PRIN LUME… n. n.)

 Din sală se spune că nu au fost invitaţi.

Mircia Gutău: Cum a aflat directorul de la Energetic şi directorul de la nu ştiu care şcoală a mai fost… de la Magheru ? Nu m-am ocupat eu de invitaţii.

Urmează o serie de discuţii vizavi de cele prezentate.

Mircia Gutău. Deci, doamnă, nu trebuie să vă fie frică. Noi, prin ceea ce facem, vrem să stimulăm şcolile profesionale. Ăsta este scopul. Nu aveţi de ce să vă fie frică. Ce vă deranjează? Vă deranjează locaţia efectiv?

(CE SE FACE CĂ NU PRICEPE PERICOLUL PUBLIC NUMĂRUL 1 PENTRU PREZENTUL ȘI VIITORUL ACESTUI ORAȘ!?

NU EL, CI TOT AMORȚITUL DE… INSPECTORAT ȘCOLAR JUDEȚEAN SE OCUPĂ DE ORGANIZAREA ÎNVĂȚĂMÂNTULUI DUAL! INSTITUȚIE CARE ESTE OBLIGATĂ SĂ ASIGURE  RESPECTAREA TUTUROR PREVEDERILOR DIN ACTELE NORMATIVE CARE REGLEMENTEAZĂ ACEST EXTREM DE DELICAT DOMENIU! ȘI CARE NU A FĂCUT-O, DIN COMPLICITATE CU GUTĂU!

IAR ASTĂZI… LOCAȚIA ȘI DOTĂRILE, DESPRE CARE VORBEȘTE GUTĂU DIN VÂRFUL BUZELOR, SUNT CEL MAI IMPORTANT ELEMENT ÎN ORGANIZAREA ORICĂREI FORME DE ÎNVĂȚĂMÂNT! DIN ZIUA DE AZI, NU DIN VREMEA CÂND GUTĂU SE LUA LA… TRÂNTĂ CU CĂRȚILE! CA SĂ DEVINĂ CAMPIONUL LA VORBE DE OCARĂ DE MAI TÂRZIU! n. n.) 

„Doamna Băiaşu: Nu de asta ci de faptul că nu mai putem să facem clasele de învăţământ dual pentru care noi am făcut demersuri.

 Mircia Gutău: De ce nu se poate, doamnă? Dacă se face în altă clădire? De ce vă deranjează? (indiferent de starea vremii, de anotimp, de… orice, GUTĂU O ȚINE… LANGA: de ce nu se poate în altă clădire, poate chiar în aer liber, de ce nu!? n. n.)

„Doamna Băiaşu: Unde le facem, domnule primar?

Mircia Gutău: Păi, le faceţi. Cu siguranţă le faceţi.

Din sală se spune că, probabil, domnul primar nu a fost informat despre aceste solicitări pentru a face clase pentru învăţământul dual.

Mircia Gutău: Nu afectăm cu nimic şcolile profesionale, dar înţelegeţi că şcoala profesională este una şi învăţământul dual este altceva, stipulat în lege. La învăţământul dual primesc vreo bursă de la patron? Cât primesc?(din nou, mârlănia omului fără bun simț și fără scurpule irumpe, GUTĂU trecând la un nou interogatoriu rușinos cu directoarea adjunctă de la liceul OLTCHIM).

„Doamna Băiaşu: Da. 200 de lei.

Poenaru Constantin Mircea: Nu ne mai luaţi atâta că nu ştim ce înseamnă învăţământ dual.

Mircia Gutău: Băi, nu te mai băga că nu ştii. Nici eu nu am ştiut până nu au venit şi mi-au prezentat că nu e acelaşi lucru. Nu mai vorbiţi.” (Gata. Le-a închis definitiv gura la toți! N-a știut nici el, până când… n-au venit ăia de la Brașov și nu i-au prezentat… ce și cum! Nu știa el, nu avea nimeni dreptul să știe! Și a închis definitiv subiectul! n. n.).

„Urmează o serie de discuţii în plenul şedinţei vizavi de cele prezentate.

Mircia Gutău: Laboratoarele trebuie să fie dotate corespunzător, să facă practică

Doamna Băiaşu: Da, domnule primar. Agenţii economici s-au angajat că vor face practica la ei pentru că doresc să îi angajeze.

Mircia Gutău: Păi, dacă vă merge aşa bine continuaţi că nu vă deranjează cu nimic dacă schimbăm locaţia. Care este problema? Ce vă deranjează?”

(marota cu… locația sare din nou din el, deși era vorba de cu totul altceva! Agenții economici contractanți sunt obligați să permită desfășurarea unor activități de practică în spațiile lor de producție / desfacere, ceea ce GUTĂU habar nu avea! Pe el îl interesează să obțină din gura preopinentului – indiferent cine ar fi acesta – recunoașterea faptului că EL, GUTĂU, are dreptate! O știe doar pe-a lui și gata! Chiar așa, vorba lui: „dacă vă merge aşa bine continuaţi că nu vă deranjează cu nimic dacă schimbăm locaţia. Care este problema? Ce vă deranjează?”)!

„Doamna Băiaşu: Dacă am început învăţământul dual cu clasă de aşa ceva, ce se întâmplă în perioada cât ea trebuie să funcţioneze?

Mircia Gutău: Mergeţi în altă locaţie şi mergeţi în continuare cu ea. Nu înseamnă că vă desfiinţăm.

Doamna Băiaşu: Dumneavoastră sunteţi dispus să intraţi în aceste parteneriate pentru că şi Primăria trebuie să intre?

Mircia Gutău: Cu siguranţă, dar după regulile impuse de Ministerul Educaţiei. Cu siguranţă, dar atenţie nu şcoală profesională, învăţământ dual. Ştiţi că şcoala profesională este una şi învăţământul dual este altceva. După metodologia ministerului cu siguranţă da pentru că acesta este scopul.” (aici dă măsura nivelului cel mai înalt al incompatenței sale, repetând papagalicește niște chestii anodine, deprinse scolastic de la alții! n. n.)                          

„Doamna Băiaşu: Domnule primar, putem veni cu acordurile semnate de către agenţii economici la Primărie?

Mircia Gutău: Cu siguranţă da. Problema la dumneavoastră va fi locaţia că nu o să mai staţi pe Nicolae Bălcescu şi o să staţi pe nu ştiu care stradă. Şi denumirea şcolii. Ce vă afectează?

Băzăvan Constantin: Doamna profesoară, nu aţi înţeles. Eu nu înţeleg de ce mai faceţi asta. Nu aţi înţeles că reorganizarea, divizarea Liceului Oltchim nu se face pentru învăţământul vâlcean, pentru liceu? Se face pentru a se face schimbul de terenuri. Să fie clar. Deci, asta a spus domnul primar.

Doamna Băiaşu: Dacă noi nu vom mai exista. Liceul tehnologic Oltchim nu va mai exista.

Mircia Gutău: Nu v-a spus nimeni că nu veţi mai exista. Vă mutaţi locaţia. Clasele nu vor mai fi acolo ci în altă clădire.”

(incredibil tupeu, deprins probabil în timpul turelor zilnice de aerisire / primenire a ideilor nepereche ale lui GUTĂU!)

„Doamna Băiaşu: După 1 ianuarie când venim la dumneavoastră cu semnăturile agenţilor economici…

Mircia Gutău: Doamnă, noi discutăm conform metodologiei de clasele pentru anul şcolar 2018-2019.                                

Doamna Băiaşu: Contractele se semnează în luna ianuarie. (cu toate acestea, pe GUTĂU l-a durut exact în… pix de calendar, semnând contractele cu agenții economici exact în luna… iunie)!

Mircia Gutău: Cu mine discutaţi pentru contractele pentru anul şcolar 2018-2019 şi nu pentru ceea ce aveţi acum. E clar                                                

Doamna Băiaşu: Conform metodologiei trebuie să venim la Primărie pentru semnarea contractelor.  

Mircia Gutău: Cu siguranţă, da.

Crăciunescu Grigore: Doamnă, de la 1 ianuarie sunteţi desfiinţaţi, iar acordurile le-am pus eu adineaori pe masă.

Doamna Băiaşu: Daţi o şansă claselor acelea de învăţământ dual.

Mircia Gutău: Doamnă, nu aţi înţeles ce v-am spus că stimulez învăţământul dual? Nu aţi înţeles Şi atunci la ce vă agitaţi atâta Vă luaţi după cei care sunt în opoziţie şi îşi fac campanie şi vorbesc fel şi fel de prostii? Ştiţi foarte clar că ceea ce spun şi fac, doamnă. Şi vreau să fac o şcoală de meserii. Învăţământul dual să fie performant în Vâlcea şi să ne batem pe primele locuri din ţară, doamnă.

Din sală se spune că la acest liceu există bază materială şi la Henri Coandă şi la Oltchim.

Mircia Gutău: Doamnă, niciunul dintre licee nu aveţi bază performantă cum vreau eu să aveţi. Aveţi simulatoare de ultimă generaţie pentru sudură, vă dau un exemplu?

(IA SĂ VEDEM NOI UNDE-SSIMULATOARELE DE ULTIMĂ GENERAȚIE PENTRU SUDURĂ”, CU CARE A AMENINȚAT GUTĂU ONORATA ADUNARE!? CÂND ȘI UNDE LE-A INSTALAT!?

IA SPUNE-NE, GUTĂU, UNDE ZICI CĂ LE-AI AMPLASAT!?

SĂ LE VADĂ – ÎN PREMIERĂ – ȘI MASS-MEDIA LOCALĂ, PENTRU A REALIZA ȘI NOI CĂ NU ERA VORBA DOAR DE O NOUĂ… FANFARONADĂ DE-A TA! CĂ ALTFEL, PENTRU NOI EȘTI ȘI RĂMÂI DOAR… TARTARIN DIN VĂSCĂUȚIUL ZONEI TALE DE BAȘTINĂ!)

„Din sală se spune că pregătirea practică se face la operatorul economic.

Mircia Gutău: Da, doamnă şi atunci de ce vă speriaţi că vă mutaţi locaţia?

Doamna Băiaşu: Învăţământul dual va funcţiona şi în anul şcolar 2018-2019?

Mircia Gutău: Cu siguranţă, da. Vă dau tot concursul pentru învăţământul dual. Ce vreţi să facem în plus la învăţământul dual faţă de învăţământul profesional decât să îi atragem pe copii să îi specializăm pe o meserie clară? Atunci noi, Primăria, vrem să le asigurăm cazare la cei care vin de la ţară, mâncare şi o bursă. Să îi determinăm să înveţe şi să nu le mai fie ruşine să muncească. Ăsta este scopul nostru.

Băzăvan Constantin: Îi cazăm la internatul nostru din Ostroveni care s-a transformat în cămin iar la Liceul Oltchim unde e căminul

Domnul preşedinte de şedinţă, consilier local BĂJAN Gabriel-Savian: Vă mulţumesc. Cred că am avut suficiente dezbateri pe subiect. Nu s-a înscris toată lumea la cuvânt.

V-am dat la doi reprezentanţi de la dumneavoastră să discute. Nu v-aţi înscris la cuvânt nici dumneavoastră şi cred că dacă o să discute toată lumea o să terminăm şedinţa la ora 7 şi oricum nu o să ajungem la o concluzie că asta e clar.”

4

DUMNEZEU SĂ NE ŢIE,
CĂ CUVÂNTUL DIN POVESTE,
ÎNAINTE MULT MAI ESTE!

Iar până atunci, vorba lui Caragiale…
Să fiţi sănătoşi şi veseli!

ŢINEŢI APROAPE!

– Va urma –

TIBERIU M. PANĂ

 


 

  

4 gânduri despre “ÎN LOC DE CONCLUZII LA ȘEDINȚA CONSILIULUI LOCAL din 14.XII.2017 (I)

  1. Pingback: Hotărârea nr.  902/2019 a Tribunalului Vâlcea – începutul sfârșitului unor „alianțe” toxice pentru Vâlcea și vâlceni!? – Periegheze

  2. Pingback: De ce nu trebuia desființat Liceul „OLTCHIM” (II) – Periegheze

  3. Pingback: Păzea! În cazul „divizării” Liceului „OLTCHIM” începe recapitularea finală! – Periegheze

  4. Pingback: Considerentele din Sentința nr. 902/2019, prin care a fost „anulată în parte” o hotărâre a CA al IȘJ Vâlcea – Periegheze

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.