Bine-a zis cine-a zis: PROSTUL NU E PROST DESTUL, PÂNĂ NU E ȘI… FUDUL!

„Ți-am scris că te scot în lume,
De mai faci la gură spume!?
Fincă sunt om de cuvânt,
Am să-ți fac din scaldă vânt.

Să vezi, doar așa-ntr-o doară,
Cum e când e să te doară!
Când, pornindu-mă … hai-hui,
Dau de… prostul satului!

Care, fără nicio treabă,
Simțind mâncărimi în labă,
Și-a zis pe-un ton jmecheresc,
Din ce-s prost, mă toot prostesc!!

Iar morala-i numai una,
Mare, cât o zi de post
Urmărind cum „arde” luna:
– Află că tu chiar ești… prost!

Duminică am postat pe pagina mea de Facebook un material, în care un medic formulează o serie de întrebări pertinente la adresa lui Liviu DRAGNEA: „Medic: Domnu’ Dragnea, v-ați cerut scuze pușcăriașilor. Pacienților, tratați în jeg, cu bacterii, cu tratamente improvizate, când aveți de gând să le cereți?

(vezi la link-ul: http://sevedetot.ro/cerut-scuze-puscariasilor-pacientilor-tratati-in-jeg-cu-bacterii-cu-tratamente-improvizate-cand-aveti-de-gand-sa-le-cereti/).

Îl dotez cu un comentariu pe măsură. În care fac vorbire despre vinovăția colectivă a tuturor celor care exercită astăzi puterea. Îmi place să cred că fără să fac excese de niciun fel. Pe care, îndeobște, le evit. Cu bună știință. Nu pentru că m-aș teme să mă bag în seamă cu alții. Deoarece, consider că atâta timp cât nu-l afectez personal (prin vreun gest al meu), este bine să stea fiecare la el… acasă. Să-și păstorească propriile-i… mioare (idei, dacă are și are pe unde să le scoată la… plimbare). În sens figurat, desigur.

Mă trezesc cu un atac vituperant al unuiaOVIDIU ȚĂPESCU (căruia-i spun din prima că… a luat țeapă cu mine)! Și care, ignorând cu desăvârșire cele scrise ad-hoc de mine, plin de frustrări existențiale, mă atacă fără nicio rezervă (de bun simț, sau de… altceva).

Parcă posedat de diavol, acesta se apucă să posteze, să șteargă, să posteze, iar să.. șteargă etc. Toate acestea întâmplându-se pe pagina mea. Cu fiecare dintre aceste ocazii, pațachinul ridicând – pe noi culmi – jignirile la adresa mea. După care, se și „retrage” în noaptea minții sale!

În primul dintre pretinsele-i „comentarii”, în accesele-i de… sinceritate, aflăm despre el că:

Nu a mai votat din 1996, ceea ce este rezultatul exclusiv al voinței sale!

Dar, dacă tot nu ai făcut-o, lasă-ne bade să ne gestionăm noi votul dat actualilor guvernanți, așa cum credem de cuviință! Stai cumințel în băncuța ta! Că prea faci spume pe la gură!

Deoarece și din cauza unor abstinenți ca tine am ajuns unde-am ajuns!

Mă acuză că aș fi spus că doar „X”-ulescu (în speță, DRAGNEA), ar fi vinovat de toate relele. Dimpotrivă, comentariul meu stă mărturie!

În care îi învinovățesc pe toți de multe dintre neîmplinirile din ziua de azi: „CE AR MAI FI DE SPUS!? DOAR CĂ „ANIMALELE” CARE NE CONDUC, NU SE TRATEAZĂ ÎN ACESTE SPITALE SAU SECȚII… CĂ EI ȘI AI LOR O FAC ÎN ALTE SPITALE DIN ȚARĂ SAU DIN STRĂINĂTATE.

IAR NICOLAE-LIVIU DRAGNEA, LIDERUL LOR SUPREM, RESPONSABILUL PRINCIPAL AL STĂRII DE INANIȚIE GENERALIZATĂ EXISTENTĂ ÎN ȚARĂ, AUTORUL MORAL AL TUTUROR RAPTURILOR INIȚIATE DE COLEGII SĂI DE PARTID, ÎȘI CERE IERTARE DE LA… PUȘCĂRIAȘII LÂNGĂ CARE AR FI TREBUIT DEJA SĂ FIE! PE CARE, PRIN GRABNICA MODIFICARE A CODULUI DE PROCEDURĂ PENALĂ, ÎNCEARCĂ SĂ-I SCOATĂ CÂT MAI REPEDE DIN PÂRNAIE!…

CÂT DESPRE TOATE CELELALTE, CARE MERG CUM MERG ÎN ȚARĂ, VINOVĂȚIA ÎI APARȚINE TOT LUI DRAGNEA! ȘI TUTUROR CIRACILOR CARE-I CÂNTĂ ÎN STRUNĂ!”

Atât și nimic mai mult!

După care, micimanul mă acuză de diferite… nefăcute, formulând învinuiri de o gravitate care nu m-a putut lăsa indiferent, precum:

          – sunt „aberant”, „descalificant”, „profund împotriva calității de istoric” etc.;

          – că „măsluiesc, cu bună știință, adevărul istoric”;

          – îi pare rău de mine (de două ori), fără să precizeze și de ce!;

          – sunt „molipsit de ură”, mă las „manipulat” etc. etc.

Cine face toate acestea!? Un fanfaron agramat, care scrie „NOȘTRII”, dovedind că nu-i stă mintea la toate cele, fiindu-i dusă / rămasă – probabil – cu… sorcova! Dacă l-o fi primit cineva la…urat! Că de-o asemenea panaramă, care îți aduce doar pocinoage, e bine să te ferești!

Un analfabet funcțional, care nu face altceva decât să mărească insesizabil numărul acestora, evaluați oficial la consistentul procent de 42% din populație! Așa că nu o să-i fie urât într-o asemenea selectă… companie!

Hai să-i facem un portret moral, umplându-ne pe piept de … admirație, după ce o să aflăm ce poziție are dubiosul ins față de evenimentele din Românica ultimelor 3-4 luni.

Care-s grijile majore care-l… f_t pe OVIDIU ȚĂPESCU pe pagina sa de Facebook!?

Pe 20 iunie 2018, scrie admirativDa, frumos scris! Profesionist! Adevăruri dure!!!” și postează articolul:

Sorina Matei, ATAC fără precedent la adresa lui Iohannis: ‘MINCIUNI DE 2 LEI, şobolănii de grădiniţă şi de tot râsul’”, material apărut în Știri pe surse (publicat pe 20.06.2018).

Iată un fragment din articol, c-am zis că vrem să-l cunoaștem mai bine pe… păcălici:

„…MINCIUNI DE 2 LEI, şobolănii de grădiniţă şi de tot râsul. De la vârful statului, că se crede şi statul mai nou. A, şi peste toate, mai zice şi el că cu mânuţa lui a trimis-o pe madam la Lăzăroiu. Praf, praf, praf! Omul acesta îmi este clar că NU POATE să conducă o ţară şi se afundă singur în minciuni de 2 bani, contrazise chiar de el, cu toată propaganda din dotare.

Nici pe vremea lui Emil Constantinescu, nici pe vremea lui Ion Iliescu, nici pe vremea lui Traian Băsescu nu s-au întâmplat asemenea fakeuri grosolane şi minciuni, efectiv minciuni de 2 lei. Eu l-am reevaluat de ceva timp pe Emil Constantinescu oricum. Omul a trecut prin mineriade, Miron Cozma, Radu Vasile, chestiuni grele. Cel mai slab, praf şi pulbere preşedinte al României este fără niciun dubiu Klaus Iohannis. Aşa ceva n-am crezut că voi vedea niciodată. Dar vorba aceea niciodată să nu spui niciodată. Întotdeauna se poate cineva mai slab, mai prost mobilat. Viaţa bate filmul la Cotroceni:, a scris Sorina Matei pe Facebook.”

Audiență: cu el, 6 (șasă…!) like-uri.

Mai la vale, ce găsim postat!?

Pe 18 iunie postează imaginea de mai jos, însoțită de un text ambiguu, din care nu se poate înțelege mai nimic.

Audiență: 7 (șaptă!)… ciraci.

1

Pe 17 iunie a. c., credeam c-a dat lovitura:

O nouă făcătură a DNA: chiar procurorii recunosc că din dosarul Baza Cutezătorii a dispărut primul act – sesizarea din oficiu. Dar, pentru că subordonații lui Kovesi pot călători în timp, actul de sesizare din 2014 a fost „reconstituit” în 2017 de procurorul Matei Adrian George. Astfel, actualul procuror al DNA a produs și a semnat un act cu antetul DNA pe care l-a datat 7.11.2014. Adică, cu un 1 an și 4 luni înainte de a se fi angajat la DNA….

Kovesi și restul șefilor din DNA au multe de ascuns. Multe dintre dosarele lor sunt pline de falsuri, mărturii mincinoase sau obținute sub presiune, înregistrări ilegale, probe fabricate, prostii și alte făcături. Acesta este și motivul pentru care Kovesi este încă în funcție, în ciuda deciziei Curții Constituționale: ilegalitățile trebuie acoperite.

Care va să zică, bibicuʼ i-a gâbjit pe falsificatori… care-s tocmai – de unde altundeva – din ceata lui… KOVESI!!!

Adepți: 0 (zero!)!

Ăsta nici pe pagina lui nu are „prieteni” asemănători ca idei năstrușnico-politice cu el!? Ceea ce ar trebui să-i dea de gândit… Cu toate acestea, se bagă cu ciubotele-i murdare în ciorba mea, nărodul!

Pe 14 iunie, lovește din nou cu putere, să simtă… prostuʼ durere!

Găsește o poezea despre inamicii lui naturali, pe care o postează… fălos:

Tiberiu Foris 10 iunie la 07:47

Kodrula

Gașca roșie se-adună,
La protest sub clar de Lună,
Că le-ajunse-n coaste sula,
Tot împunsă de Kodrula.

Catastrofa-i națională,
Haștag plâng de dau în boală,
Sar în piețe, nu-și dau rând,
Ciuma roșie înjurând.

Coperiți, de greu îi numeri,
Stelele le saltă-n umeri,
Și ei urlă-și pe maidane,
Libertatea la timpane. 

Toți acei ce sunt, să fie,
Zero în democrație…
Plâng și mi se spurcă gura:
Cine dracu’ e Kodrula?”

Nu se poaaateeee…. O asemenea… creație și, din nou, audiență… 0 (zero)!?

Mai că-ți vine să crezi că omuʼ ăsta este singur pe facebook, deși văd că ar avea vreo 689 de „preteni”! Pe bune, nu l-o lua cu urât, că prea îl lasă toți ăștia singur!

Oricum, el merge singur înainte, chiar că nu-i mai trebuie minte!

Îl mai… chinuie o grijă p-ăsta: și-i dă glas pe 11 iunie a. c.:

„Efectele legalizării „căsătoriei” între persoane de același sex asupra societății – lecția Canadei”, având drept cap de afiș… răspunsul la întrebarea „Cu ce te afectează pe tine dacă doi bărbați sau două femei se căsătoresc?

Traducerea integrală a articolului „Gay activists claim redefining marriage won’t hurt anyone, but that’s a lie. Just ask Canadians”, de Dawn Stefanowicz”

Apreciat, în diferite feluri, doar de vreo… 5 (cinci) sectanți!

Dintre care, unul, (îl) întreabă… șăgalnic:  „Micut Cosmin: ce faceau acei copii daca nu erau infiati?” Chiar, Cosmine, n-ai și un răspuns, că întrebarea-i corectă!

Pe 8 iunie se amuză cu următoarea zicere:Ești bărbat atunci când deciziile importante nu le mai ia mama ta, ci nevasta”!

În ce-l privește, cred că individul se cunoaște cel mai bine! După comentariile pe care le-a postat pe pagina mea, înclin să-i dau dreptate. Nu știu însă, care dintre ele – mamă sau nevastă –  îl (mai) are sub… tutelă! Sau, mai știi, poate că… amândouă!? Sau… niciuna! Că prea-i sună ouăle a… cuc!

Pentru acest bibilicism l-au lăicuit vreo… 7 (șapte) preteni d-ai lui.

Pe 7 iunie a devenit… intelectual, sângele lui (lahovarist, pardon, haretist…, deh!), nu se dezminte! Și apă nu se face…! Și distribuie un citat – absolut incoerent – din O. Paler, fiind urmat pe căile abrupte ale cunoașterii gândirii paleriene de doar… 3 (trei) adepți.

Pe 5 iunie, face reclamă pentru WIZZ AIR „care oferă două bilete gratuite TUTUROR”. Îl dezamorsează un amic de-al lui, care-i trimite un link devastator:

https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/escrocherie-cu-bilete-wizz-air-la-1-euro-metoda-de-inselaciune-prin-care-au-fost-pacaliti-mai-multi-romani-927841

Care duce la un articol de pe TV DIGI24: „Escrocherie cu bilete Wizz Air la 1 euro. Metoda de înșelăciune prin care au fost păcăliți mai mulți români”!

Având subtitlul: „O nouă escrocherie circulă în aceste zile în mediul online. Utilizatorilor li se promit două bilete Wizz Air plus 500 de euro bani de cheltuială, pentru o destinație aleasă de ei, însă li se cere să plătească în avans 1 euro și să dea share pe Facebook mesajului.” La două postări succesive cu acest material de publicitate, n-a fost dăruit decât cu… 3 (trei!) like-uri! Cam puțin, bașca darea în vileag cu… înșelăciunea pretenașilor lui!

CE FACI… AMICE!? D-ĂSTA-MI EȘTI!?

ÎȚI… ȚEP(UI)EȘTI PRETENII!? Aveai un ce profit, sau duhneai din nou a… haretian de baltă!?

Că… lahovarian, nu cred că-ți mai dă mâna! Cel puțin prin zona ta de baștină, că-n rest… Sorbonist mai trebuie să te dai, că trombonist, nu ți-a ieșit! Cel puțin cu mine!

Pe 4 iunie lovește, din nou, în forță: publică lista acoperiților din justiție, pentru  o audiență de doar.. 3 (trei!) like-uri

Pe 3 iunie, printre altele, devine.. social. Și postează un filmuleț cu o garnitură de tren, care merge de-a-ndărătelea, făcând manevre într-o haltă. Cu lemne, care nu se știe unde merg. Rezultând că popândacul… deplânge respectiva situație. Nu singur, ci împreună cu alții!

Și garnitura aia de tren o să defileze pe la noi pe Facebook și după ce ăia care se ocupă doar de treburi serioase o să treacă la… farfurii zburătoare personale! Făcute din cu totul altceva, nu din lemnul țărișoarei noastre dragi! Plânsă formal de către toți pafariștii… interesați! Să-i spună cineva zevzecului, contra cost dacă este nevoie că, de fiecare dată, spoliatorii averii țării se află la putere, nu în opoziție! Iar acum o fac ăștia pe care-i pupă-n cur pe pagina mea!

Pe site-ul de unde a preluat-o, se jeluiesc nește nostalgici ceaușiști, cam așa: „Vanghelie Florea Trageti concluzia trebuia împușcat CEAUȘESCU care a făcut ceva in țara asta sau cei care au distrus tot ce să făcut în a cea perioada și vând încontinuu țara nu gândesc la viitorul copiilor și nepoților oamenilor de rând. Pentru că ai lor au tot ce si doresc fac studii în străinătate iar la noi a distrus învățământul unde sânt școlile profesionale?și ne plângem că numai avem forța de muncă calificată să le fie rușine”

Adevărat că sunt și altfel de opinii, dar ce mai contează!? „Cristian George Trenul ăsta merge fără locomotivă! Economică exploatare, numai cu pluta se mai făcea așa ceva! Nu se vede însă locul de unde s-a tăiat lemnul. Așa că nu e edificator pentru exploatarea irațională!”

Și toată tevatura asta îi aduce doar… 4 (patru) aprecieri!

Pe 2 iunie își intră din nou în mână, comentând astfel materialul distribuit:

Corupția este impunătoare la nemți! Acolo este un mod de viata al marilor corporații si al oamenilor politici de 100 de ani. Imediat după primul război mondial IG Farben a susținut politici extremiste si au reușit sa il impună pe Hitler cancelar. Rușine!!!”

Pe lângă faptul că este pafarist, schelălăitorul ăsta penibil este și un fanfaron care merită clonat! Cu propria-i mână! Și-n locul pe care-l știe el cel mai bine! Cum pune degetele pe tastatură, cum face niște greșeli istorice elementare – precum cele din textulețul de mai sus – de-ți vine să-l trimiți din nou la școală! Desigur că acolo unde a absolvit tutofilul liceul, nu acolo unde și-ar fi dorit să-l facă!

Materialul postat se referă la niște „dezvăluiri uimitoare”, făcute de o… tanti, Ingrid Mocanu (avocat, fostă directoare în cadrul Ministerului Justiției, n. n.): „Ingrid Mocanu, dezvăluiri uimitoare despre Iohannis. Legătura acestuia cu un ministru care ar fi primit o șpagă de 10 milioane de dolari”!

Asta da știre! M-am gândit că acum a dat lovitura, că a rupt gura târgului!

Când colo, ce să vezi!

O singură apreciere, dăruia cu parcimonie o asemenea… dezvăluire epocală!

Nu se poate, mi-am zis, și am purces mai departe; nu prea mult după, ne-am edificat despre potențialul haretianului nostru, vopsit în… lahovarist, pentru mai subțirii săi prieteni din București!

Sper să „ducă” cineva vestea despre acest material până la locul lui de muncă, la Agenția Națională pentru Achiziții Publice, ca să se bucure sincer și colegii lui – „academicienii” – de (anti)performanțele scriitoricești și în cele ale politichiei de cartier părăsit ale ipochimenului!

Pe 1 iunie, deși era ziua lui (de vârstă a potențialului său intelectual, nu altfel!), dă de-a dreptul cu mucii-n fasole, postând un decupaj dintr-un ziar de epocă (referitor la situația navelor românești din data de 13.06.1990, la ora 22), întrebând retoric:

„Unde au disparut toate aceste nave ???
Basescu o sti ceva ??”

Cât de duuus trebuie să fii, cât de reduse să-ți fie cunoștințele ca să nu ai idee de faptul că subiectul a fost fumat și răsfumat, întors pe toate fețele și soluționat de către instanță!?

Încât stai și te-ntrebi: băiatul ăsta este atât de… haretian, sau pretinșii săi „preteni” sunt doar „lahovariști”, că nu l-au băgat în seamă decât vreo… 7 (șapte!) dintre ei!?

Ar trebui să-i spună cineva, ca să nu moară… haretian, că Băsescu a fost – cel puțin până acum – singurul parlamentar care și-a depus mandatul pentru a fi cercetat în această cauză. Soluținată definitiv de către instanța competentă! Îi spun asta așa, ca… istoric, nu altfel.

  Încă una, că ne pierdem vremea cu pafaristul ăsta interesat:

Pe 30 mai îi mai altoiește una luʼ Iohannis! Ca să se știe că ȚĂPESCU lucrează la stat și suge de la buget! Căruia trebuie să-i fie recunoscător! Dacă n-o mai fi sugând și din altă parte, daʼ nu bag mâna-n foc!

Și-i mai trage una – o ghiulea, care se dorea bine țintită – tot de pe Știri pe surse: „Klaus Iohannis, un tun de 15 miliarde de euro”! Și, din nou… nimic! O simplă fâsâială jenantă!

Mai facem un salt înapoi până pe… 2 martie a. c., unde găsim următoarea consemnare a pițifelnicului: „Mare adevar! Esecul actului de justitie este generat practic de incompetenta celor responsabili cu instrumentarea profesionista a dosarelor. Si incompetenta este determinata si de faptul ca o mare parte din cei responsabili stau rau la capitolul „stiinta de carte”…ce uita sa puncteze ziarista, este lipsa lor de bun simt! Pentru ca, mai presus de orice, atitudinea acestor indivizi este plina de ura si desconsiderare… niste semiagramati plini de ura!” Se înfoaie-n gușă haretianul agramat și-i acuză pe procurori de faptul că nu le au cu… știința de carte, considerându-i – la pachet – ca fiind „niște semiagramați plini de ură”! Aoleu, ăsta chiar n-o fi știind-o p-asta: Cine zice, ăla e!?

Și preia o nouă postare de pe facebook a Sorinei Matei, pusă-n undă de țâpuritorii de la Știri pe surse: „Sorina Matei îi DISTRUGE bilanțul triumfalist lui Kovesi: Varză de Bruxelles! Țăndări!

Material evidențiat doar de… 3 (trei!) preteni, din cei aproape 700 ai lui! Din nou, cam subțire!

 Tot pe 1 martie Ovidiu Tapescu a distribuit o postare o așa-zisă scrisoare deschisă a uni PSD-ist clănțos, LIVIU PLEȘOIANU: „Dragă domnule Timmermans, vă scriu în cele ce urmează referitor la câteva afirmații ABOMINABILE pe care le-ați făcut azi în țara mea:…” Creație literar-umoristică remarcată de doar … 2 (doi) de-ai lui! Atât și… nimeni mai mult!

Pe 28 februarie mai găsește una care o face praf și pulbere pe Kovesi! „ADEVĂRUL despre Kovesi. Judecătoarea Lupea o face PRAF pe ȘEFA DNA: „Kovesi nu mai e magistrat, e VIP!”

Pe 26 februarie ne face cunoștință cu elucubrațiile altuia din tagma lui, atunci când postează materialul: „Academicianul Nicolae Breban: Andrei Pleşu a fost secretar al Partidului Comunist Român iar Liiceanu asistent. După ’90 umblau după miliardele lui Soros. SRI ce zice? INTERVIU EXPLOZIV”.

Și tooot așa, tooot așa…

Deocamdată, ne oprim aici.

Ăsta-i omul, astea-s faptele lui feisbuciste!

NE-AM LĂMURIT CU CINE AVEM DE-A FACE!?

UN SLUGOI AL STATULUI, VENIT DE LA Primăria lui Venghelie, într-un post călduț, dacă nu de-a dreptul… fierbinte!

 Hai să-l umblăm puțin și la datele care-i țin capul de afiș pe pagina sa:

Se pare că este, cel puțin așa se pretinde, „consilier la Agenția Națională pentru Achiziții Publice”…

Între 2011 – 2017 a fost „Director Executiv DGADPP la Primaria Sectorului 5.”

Din tinerețea lui romantică ne mai împărtășește și că:

„A studiat Autovehicule Rutiere la Universitatea TRANSILVANIA din Brasov

A învăţat la Colegiul National „Alexandru Lahovari

Trăieşte în Bucharest, Romania

Din Râmnicu Vâlcea

S-o reținem p-asta cu învățatul la Colegiul NaționalAlexandru Lahovari” din RÂMNICU VÂLCEA, că mie îmi scria că a absolvit… Liceul „Henri Coandă” și că e mândru de asta!

Măi să fie, să înțeleg că pe la Bucale nu dă bine la CV-ul băiețașului că a absolvit liceul la un liceu tehnologic!?

Dacă atât l-a dus mintea…, fiindcă acolo l-a (con)dus media de absolvire a examenului național, susținut de absolvenții clasei a VIII-a! Acum nu-i mai convine!? Îi miroase urât la năsucul lui fin de… bucureștean de conjunctură!?

 Sună altfel… absolvent de… LAHOVARI!

Te-am prins, micimanule!

Ce frustrări trebuie să te roadă, să te frământe visceral, că n-ai putut și tu ceva mai mult! Așa-i!?

Și ce aspirații înalte aveai, dar media de admitere nu te-a dus decât la… Henri Coandă!

Și acum te-ai ițit (dintre bujiile de la… achiziții publice) să mă ataci frontal pe mine!

Ai făcut-o la comandă, sau ți-ai oferit serviciile din proprie inițiativă!?

Te bate gândul să mai urci pe scara socială și ți-ai zis că dacă-ți înfigi lucrările dentare în beregata mea profesională, te văd ăia care trebuie și te… saltă în funcție!?

Atenție la ăstea cu… săltatuʼ, să nu te nimerească – din greșeală – alții!

Băi, neica nimeni, rămâne valabil ce ți-am scris în primul meu comentariu, postat drept răspuns la mizeriile cu care ai dat să mă împroști:

Du-te-n uitare, de unde ai ieșit vremelnic. Și rămâi acolo!

 SICTIR!

 DIXIT! 

Pentru eventuale urări / aprecieri: adresa de facebook a lui ȚĂPESCU: https://www.facebook.com/ovidiu.tapescu?fref=ufi

Iar cea de la locul său de muncă (pretins): Agenția Națională pentru Achiziții Publice: https://www.facebook.com/ANAP.GOV.ro/

 

_______________________________

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.