CUTIA LUI GUTĂU

   La solicitarea unora dintre cititorii fideli ai acestui blog, publicăm separat SCRISOAREA pe care i-am remis-o d-lui CHIRLEŞAN DUMITRU, Rectorul UNIVERSITĂŢII din PITEŞTI,  în data de 17 februarie 2018.

   Ea conţine şi „cheiţa” care ne permite să accesăm CUTIA PANDOREI, de al cărei conţinut nu trebuie să ne temem noi, ci doar aceia care i-au ridicat capacul, dând drumul în lume tuturor relelor pe care încercăm acum să le facem publice şi să le readucem sub control.

PandoraJohn William Waterhouse (1896)
https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Pandora_-_John_William_Waterhouse.jpg

         De fapt, dincolo de frumuseţea şi mirajul legendei antice (referitoare la crearea de către zei a femeii perfecte, înzestrată „cu toate darurile”: corp, chip, talente), există aspectul aparent banal al actualizării ei în lumea noastră. Când constatăm că posesorul cutiei (în sens figurat, desigur) nu mai este o femeie ci ditamai bărbatul, mai marele urbei noastre, Primarul Mircia Gutău.

       Despre „înzestrările” lui, poate altădată. Ce ştim sigur este că din ceea ce putem numi CUTIA lui GUTĂU s-au revărsat asupră-ne cruzimea, vanitatea, aroganţa, lăcomia, pofta de neostoit, ura, înşelăciunea şi subjugarea aproapelui… Astea-s doar câteva din darurile cu care ne-a blagoslovit alesul!

   În e-mailul care însoţea SCRISOAREA, îi transmiteam d-lui Chirleşan că:

     „DIN ACEST MOMENT/MOTIV MĂ CONSIDER ELIBERAT DE ORICE CONSTRÂNGERI, INCLUSIV de cele MORALE. Şi mutăm ce a mai rămas din meci în arena publică”. Ceea ce am şi făcut. După alte mutări – cel puţin la fel de neinspirate – ale acestuia. Dar toate la timpul lor.

       Haide să citim cu atenţie SCRISOAREA, înainte de a face alt pas în descâlcirea iţelor acestei afaceri imobiliare.         

    Că oricât s-ar tăvăli unii şi alţii, despre asta era vorba în „schimbul” preconizat de către GUTĂU şi CHIRLEŞAN: îmi dai terenul fostei unităţi militare (de lângă Vlădești), îţi dau imobilul (teren şi clădiri) în care funcţionează Liceul Tehnologic OLTCHIM! Situat central, având toate dotările necesare unui învăţământ modern! Ce mai contează că nu aveţi cu cine!?

    Deşi băieţii cu datul (că doar nu dădeau de la ei!) nu aveau nicio treabă cu învăţătura, doar texte ca să umple lumii gura!                                        

        Ce mai tura-vura, nu am câştigat noi alegerile!? Putem să facem ce vrem noi şi gata!

       Ce contează că n-am avut asemenea obiective demolatoare în Programul nostru electoral!? Mai interesează pe cineva treaba asta!? Aşa vrea muşchii noştri de băieţi de băieţi!

        Şi muşchii lor au lovit fără milă, demantelând două licee viabile!

      Cu proxima ocazie o să aflăm ce-i şi cu promisul FAX AL LUI GUTĂU.

     Când ne vom lămuri – cu probe – şi în legătură cu locul din care (şi persoana de la care) a ajuns la Gutău o copie a Minutei semnată la Piteşti pe 7 februarie a. c…

Pandora – tablou de Jules Joseph Lefebvre (1882)
https://www.wikiart.org/en/jules-joseph-lefebvre/pandora-1882

Scrisoarea către rector  AICI


Tiberiu M. Pană

Un gând despre “CUTIA LUI GUTĂU

  1. chircutz

    Aferim, colega! Iată un comentariu al meu la citatul din Esop, postat de părintele N. State-Burluși pe pagina sa de FB („Pe hoții mărunți îi trimitem la închisoare, iar pe cei mari îi numim în funcții publice”): Nimic nu s-a schimbat la noi, la Românica. Dimpotrivă: acum pe lângă că sunt hoți și mai mari, mai sunt și proști! Hoția + Prostia = O combinație letală pentru România! Râmnicul cu primarul său pușcăriaș este confirmarea perfectă a acestui adevăr incontestabil. „Da, dom’le, o fi furat, da ‘ a și făcut!” – îmi urlau sub nas, pe Terasă, în campania electorală, cu ochii injectați de ură, niște bembeluci de pensionari, gata să mă și strângă de gât! Așadar – dacă faci, poți să furi cât vrei și cât poți, nu se pune! Alți bembeluci, inclusiv ziariști „guițăiști” – adică slugi făcute preș în fața lui pentru „un blid de linte”, susțin că CEDO l-ar fi declarat nevinovat pe Gutău. Astfel de lichele ori sunt proști ca noaptea, ori ne iau de fraieri (orice pot înțelege și orice pot ierta, cu excepția faptului de a fi luat de fraier!)! De ce? Pentru că CEDO a spus numai că Gutău nu a avut parte de un proces corect și nu că este nevinovat! Atât! Dacă eu M. Pătrașcu, aș fi făcut un singur minut pușcărie nevinovat, aș fi murit cu statul român de gât până acum! Gutău a făcut-o? Nu! Și nici n-o va face! Țară de lichele, țară de secături, onoare excepțiilor, mult prea puține pentru a schimba ceva! Ne merităm soarta cu vârf și îndesat, căci „orice popor își are conducătorii pe care și-ii merită!” (Karl Marx).

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.